🧡 دوست داشتن خود
به عنوان یک والد خوب، باید کودکتان را به گونه ای تربیت کنید که خودش را دوست داشته باشد. کودکی که خودش را دوست دارد:
از انجام کار اشتباه دچار ترس و اشتباه نمی شود.
در صورتی که کار نادرستی انجام دهد، خودش را فرد بی ارزشی نمی داند.
این کودک خود سرزنش گری و خود انتقادی ندارد.
کودک از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است.
عزت نفس خوبی دارد.
به دیگران کمک می کند.
برای نظرات دیگران ارزش و احترام قائل است هویت و شخصیت رشد یافته ای دارد.
یک کودک مستقل و فعال است که کورکورانه از هیچ فردی تبعیت نمی کند.
کودکی که به خودش عشق می ورزد، دیدگاه های مخالف اما درست با عقیده اش را می پذیرد.
💠 بددهنی نوعی پرخاشگری کلامی است و در بسیاری از موارد کودک آن را فرا گرفته است.
💠بچه ها حرف بد را ممکن است در مهد کودک و مدرسه یا از زبان آشنا و فامیل یاد بگیرند و یا در فیلم و کارتون به گوششان بخورد؛ اما از همه این ها بدتر وقتی است که فرزندتان حرف بد را در خانه و از شما یاد می گیرد. چرا که رفتار شما حرف بد زدن را علاوه بر آموزش برای او تأیید نیز می کند.
@nooredideh
🛑 پیش ثبتنام ترم یک
🛑 تربیَپ | مدرسهی والدین
همیشه دغدغه این رو داشتیم که بستری رو مهیا کنیم تا بتونیم برای متولیان تربیت اعم از معلم، مربی، دانشجویان و حتی والدین، دورههای جدّی و تخصصیتری برگزار کنیم. برای همین مدرسه والدین رو شکل دادیم. (یه مدرسه به وسعت ایران که در موردش بیشتر میگم براتون)
و حالا امسال، مدرسه با آغاز مهر ۱۴۰۲ داره شروع به کار میکنه و الآن وقت شروع پیش ثبتنامِ ترمِ یکِ مدرسه است. تو این ترم میخوایم در مورد زیربنایِ تربیت صحبت کنیم و یک منظومه فکری براتون توی تربیت ایجاد کنیم. این ترم حداقل ۲۵ ساعت هست ...
👈 ما بنا داریم این کار، ادامهدار باشه و با توجه زمانی که شما میتونید برای مدرسه اختصاص بدید، بین ۴ تا ۶ ترم خواهد بود. طبیعتاً هر ترم، مباحث تخصصیتر میشه و ترم اول یک بحث پایهای میگیم که منظومه فکری براتون ایجاد میکنه و البته بسیاری از گرههای ذهنی رو برطرف میکنه. این ترم به نوعی ماهیگیری هست و شناخت خوبی برای وزن و سطح بقیه محتواهایی که از جاهای مختلف دریافت میکنید ایجاد میکنه ...
حالا یه چند تا سوال جواب بدیم؛
👈 ثبتنام چه شکلی هست؟!
مثل همه مدارس پیش ثبتنام داریم که از طریق فرم پایین همین پست انجام میشه. شما اطلاعات وارد میکنید، ما هم مطالعه و بررسی میکنیم. اگر پذیرفته شدید، ظرف ۷۲ ساعت بهتون توی خصوصی ایتا پیام میدیم و میتونید ثبتنام قطعی انجام بدید.
👈 ترم اول به چه صورت برگزار میشه؟
به دو صورت #حضوی برای تعداد بسیار محدود و #غیر_حضوری (آفلاین) با تعداد نفرات بیشتر. افرادی که قصد شرکت به صورت حضوری دارند، باید توجه کنند که جلسات پنجشنبهها از حوالی ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰ در محدوده مرکز شهر تهران برگزار میشه و بزرگوارانی هم که به صورت غیر حضوری ثبتنام میکنند، میتونند جلسات رو به صورت ضبط شده از پنل کاربری که در اختیارشون قرار میگیره، مشاهده کنند.
👈 این ترم چند جلسه است؟!
قرار هست مباحث ترم اول در ۱۲ جلسه (+ ۲ جلسه رفع اشکال) ارائه بشه. جلسه اول هم ۱۳ مهر ماه خواهد بود.
👈 مدرک هم بابت گذراندن دوره میدید؟
بله، مدرک گذراندن دوره از سمت موسسه خودمون تقدیم میکنیم.
👈 هزینه دوره چقدر است؟!
دوره حضوری ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان در دو قسط هست که در صورت پرداخت یکجای نقدی ۸۹۰ هزار تومان میشه و دوره غیر حضوری ۷۰۰.۰۰۰ تومان در دو قسط که در صورت پرداخت یکجای نقدی ۵۹۰ هزار تومان میشه.
👈 مدرس چه کسی است؟!
کلیه مباحث ترم یک توسط بنده (حمید کثیری) ارائه خواهد شد.
✅ اما یه #هدیه_ویژه هم داریم 🎁 🎁
برای تمام بزرگوارانی که در ترم یک مدرسه والدین ثبتنامشان نهایی میشود، فایل صوتی و تصویری ۱۵ جلسه لایوی که داشتیم و کتابهایی که خوندیم، به صورت رایگان در پنل کاربریشون قرار میگیره و بعد از ثبتنام بهش دسترسی دارند 🌹🌹
از طریق لینک زیر میتونید پیش ثبتنام رو انجام بدید 👇👇
https://formafzar.com/form/term01
هر سوالی داشتید از آیدی پشتیبانی زیر بپرسید 👇
@tarbiapp_edu
حمید کثیری 👈 عضو شوید
رشوه دادن به کودکان، آن هم وقتی باید وظیفهشان را انجام دهند، باعث میشود همیشه، از شما توقع جایزه داشته باشند.
تشویق کردن بچهها برای خوب رفتار کردن، بهتر از دادن وعده جایزه است.
مثلا بهتر است بهجای به کار بردن جمله «اگر امروز که رفتیم خانه خاله، پسر خوبی باشی، برایت اسباببازی میخرم»، از جمله «من واقعا به تو افتخار میکنم هر وقت میریم خونه خاله خیلی پسر مودبی هستی. تو با این کارت من را خوشحال میکنی» استفاده کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده👇
join @nooredideh
استفاده از کلمات "لطفا، بیزحمت و کلمات مودبانه" در بعضی مواقع اشتباه است.
مطمئنا برای خواست های کوچکی مانند «بی زحمت نمکدونو بده یا «لطفا در را ببند» كلمه لطفا از تعارفات معمولی است. روش تند خشنی نیز برای فرمانها وجود دارد «نمکدونو بده» یا «در را ببند».
كلمه لطفا را به این دلیل در مورد کودکانمان به کار می بریم تا روشهای مودبانه را برای خواست های کوچک به آنها بیاموزیم
بکار بردن «لطفا» برای لحظاتی که آرامش حکمفرماست خوب است. وقتی واقعا آشفته هستیم، اداکردن آرامِ «لطفا» می تواند سبب دردسر باشد. گفتگوی زیر را ملاحظه کنید
مادر: (سعی می کند مؤدب باشد لطفا روی کاناپه نپر.
کودک: (به پریدن ادامه می دهد.) مادر: (بلندتر) لطفا این کارو نکن.
کودک: حرف گوش نمیدهد
مادر: (ناگهان کودک را با سیلی میزند) من از تو خواهش کردم، نکردم؟
چه اتفاقی افتاد؟ چرا مادر در عرض چند ثانیه از نزاکت به خشونت رسید؟ واقعیت این است که وقتی شما با کودک اینگونه مودبانه رفتار می کنید و او شما را نادیده می انگارد، عصبانیت با سرعت بیشتری وجودتان را پر می کند و شما به این فکر می افتید که «این بچه چطور در برابر من مقاومت می کند، اونم بعد از اینکه این همه باهاش مؤدب بودم؟ نشونش میدم؟ آره!»
وقتی شما می خواهید کاری بلافاصله انجام شود، بهتر است با قاطعیت و اندکی خشونت آنرا بخواهید نه با خواهش. یک جمله با صدای بلند و لحنی آرام «کاناپه را درست نکردن که روش بپرن» احتمالا پریدن را خیلی زودتر متوقف خواهد کرد. اگر کودک سماجت کند معمولا می توان او را با تکرار محکم "مبل را برای این درست نکردن که تو روش بپری؟" سریعا به عکس العمل واداشت.
📚به بچهها گفتن و از بچهها شنیدن
#کانال_تربیتی_نوردیده
join @nooredideh
یادش بخیر😍
کافی بود یه عروسی بریم تا مدتها بعد لباسهای مامانو می پوشیدیم احساس عروس بودن بهمون دست میداد 😁
ناخن هاشو ببین 😃
@nooredideh
وقتی میگم نرو بالا میافتی. آیا فرزندمان در جواب میگه اوه مرسی گفتی من نمیدونستم ودیگه تکرار نمی کنم؟
وقتی میگم: نخور کثیفه فرزندمون میگه: وای جدی؟ من فکر میکردم تمیزه ممنون گفتی، دیگه نمی خورم؟
یا بچه ها کار خودشون را انجام میدن؟
اگر کسی به شما بگوید من سال هاست داد میزنم جیغ میزنم دعوا میکنم تکرار میکنم نصیحت میکنم گریه میکنم قهر میکنم که نکن یا بکن وطرفم به حرفم گوش نمیده شما بهش نمیگید چطور راه بی نتیجه رو هنوز ادامه میدی؟ راهی که بعد از چهار بار تکرار به نتیجه نرسیده معنیش اینه راه را اشتباه میری؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
نقش پدر
پدراني كه در زندگي فرزندانشان شركت دارند، در پرورش كودكان همدل سهم بسزايي دارند.
بر اساس پژوهشهايي كه انجام شده است؛ كودكاني كه در پنج سالگي، پدرانشان به شكل مثبتي در مراقبت از آنها فعال بودند؛ سي سال بعد بزرگسالان همدلتري شدند تا آنهايي كه پدرانشان غايب بودند.
موضوع نگرانكننده اين است كه بسياري از پدران به شكل اختياري یا گاهی بدون اختیار خود را از زندگي فرزندانشان كنار كشيده اند.
Join @nooredideh
کودکی که بدون ترس و وحشت بزرگ شده باشد، دروغ نمی گوید .
نه برای آن که اصول اخلاقی را مراعات کند ، بلکه نیازی به دروغ گویی احساس نمی کند .
قانون های متعدد و بالاتر از توان کودک ، دروغگویی و پنهان کاری را به دنبال دارد .
کودکی که از تنبیه شدن نترسد ، نیازی به دروغ گویی و پنهان کاری احساس نمی کند .
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
استعدادها به همه داده شده و هیچ تفاوتی در استعدادها بین انسان ها نیست، پس چرا این قدر ابراز عجز و نا
دوران کودکی دورانی است که ما به بچه هایمان یاد می دهیم که چگونه عزت را انتخاب کنند نه ذلت را و حاصل این کار عزت نفس است. در زمینه ی عزت نفس بسیار کتاب داریم اما یادتان باشد که این کتاب ها عزت نفس ایجاد نمی کنند این کتاب ها روش را به ما نشان می دهند و این خود ما هستیم که باید عمیقاً روی عزت نفس کار کنیم و آن را به دست آوریم.
ما در یادگیری با دو مسئله مواجه هستیم:
1- باید برویم و تحقیق کنیم و وقت بگذاریم و به دست آوریم
2- نه تحقیق کنیم و وقت نگذاریم و فقط تقلید کنیم و کلید بگیریم.
امکان ندارد عزت نفس را با کتاب بخواهید در بچه هایتان بسازید؛ عزت نفس برپایه ی اعتقادات و ایمان و تحقیق خود فرد به وجود می آید. این طور نیست که من به شما کلید و راه حل بدهم و چندتا کتاب معرفی کنم بعد شما مطمئن شوید که بچه هایتان عزت نفس پیدا کردند. برای به دست آوردن عزت نفس باید به آن برسیم، ایمان آوریم و به آن معتقد شویم بعد روش های به دست آوردن اعتماد به نفس را می توانیم در حیطه ی اهمیت و مهارت به دست آوریم.
حاضرین: باورها در کجای این ساختار قرار می گیرند؟ پاسخ: باورها در سه حیطه ی بالای ساختار هستند. در کل نظام باورها از حیطه ی اهمیت به بالا است و عزت نفس هم در باورهای ما است. ما اصلاً باور نداریم که عزت نفس داریم. چه قدر عبارت من بدبخت هستم را می گوییم؟ چه قدر بارها و بارها خودمان را در بن بست دیده ایم؟ چه قدر دچار این حالت شده ایم که اصلاً چرا من بدنیا آمده ام؟ من به چه دردی می خورم؟ و هیچ وقت نتوانستیم به این شکل نگاه کنیم که من بدنیا آمده ام چون مأموریت دارم. می توانم مأموریتم را نبینم و اجرا نکنم و سقوط کنم به مراحل پایین ساختار و مخروط؛ و می توانم مأموریتم را ببینم و بالا بروم به سمت اصل و عزت نفس.
عزت نفس یعنی من وظیفه ای دارم، من انتخاب شده ام، آمده ام و کاری باید انجام بدهم؛ می توانم انجام ندهم؛ حالا وقتی وارد مبحث مسئولیت شدیم می بینیم که از کودکی این حالت چگونه به وجود می آید. ما راجع به روش به دست آوردن عزت نفس صحبت می کنیم اما باور آن باید در خود شما به وجود آید. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت66}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
یه نکته خیلی مهم بگم
لطفاً، لطفاً با دقت بخونید 🙏🌹
یکی از اساتید بسیار بزرگ میگفت:
بارها دیدهام که وقتی بچهها بزرگ میشوند، ارتباط پدرها با فرزندانشان خیلی سخت میشود.
در کودکی فرزندشان را در آغوش میگیرند، میبوسند و از آن لذت میبرند. همین احساس لذت برای فرزندان هم وجود دارد، اما در بزرگسالی پدرها سختشان است این کارها را انجام دهند، میگویند بچهها بزرگ شدهاند و خیلی رسمیتر برخورد میکنند. بچهها هم از آغوش و بوسه بابا حیا میکنند! البته حیای بیجا ...
👈 در حالی که؛ بوسه و آغوش پدر در #کودکی اثر #تربیتی دارد و #اطمینانبخش است، اما در #بزرگسالی هم اثر #تربیتی، هم اثر #راهبردی دارد و البته #آرامشبخش است. بچهها هم از آن لذت میبرند، هم حظ معنوی میبرند و هم منتظر آغوش و بوسه پدر هستند و تا مدتها از آن سرخوشاند. آرامشی که در این کار هست هیچ جا تجربه نمیشود ...
این روایت را از پیغمبر اکرم (ص) بخوانیم؛
اَکثِرُوا مِنْ قُبْلَةِ اَوْلادِکُمْ فَاِنَّ لَکُمْ بِکُلِّ قُبْلَةٍ دَرَجَةً.
فرزندان خود را بسیار ببوسید زیرا برای شما در هر بوسیدن درجهای [در بهشت] است.
( وسائل الشیعه؛ ج ۱۵ ؛ ص ۲۰۲)
✅ این حدیث باید تحلیل شود که بوسیدن فرزند چقدر مهم بوده که پیامبر برای هر بوسه درجهای در بهشت را برای والدین وعده داده. این چیزها در کتابها و خیلی از کلاسهای تربیتی یافت نمیشوند ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا از این دلخوشی ها روزیتون کنه😍
@nooredideh
❇چه کار کنیم اضطراب روز اول مهد یا مدرسه در بچهها کم شود؟
🔻احساسات او را انکار نکنید!🔻
▪خیلی از ما برای آروم کردن بچهها، از جملههایی مثل «این که ترس نداره» یا «این که گریه نداره» استفاده میکنیم و انتظار داریم با این جمله بچه نگرانیش رفع بشه. اما این جملهها اثر خوبی در بچه نداره.
▫چون ما با انکار اون چیز ترسناک یا اون موقعیتی که ایجاد نگرانی میکنه، در واقع احساسات فرزند رو نادیده گرفتیم یا مورد تمسخر قرار دادیم و باعث میشه کودک تصور کنه ما هیچ درکی از موقعیتش نداریم. این مسئله میتونه ترس و اضطراب کودک رو بیشتر کنه یا حتی به عصبانیتش منجر بشه.
▪اگر بچه میگه از چیزی میترسه، نگرانه یا احساس درد میکنه، قدم اول، همدلی با اونه: «تنهایی مدرسه رفتن ترس داره. میدونم.» بعد از این سعی کنید باهاش برای پیدا کردن راههای رفع نگرانی یا ترسش با هم صحبت کنید و از خودش کمک بگیرید.
⚠دقت کنید که قبل از اینکه بچه احساس منفیای از خودش نشون بده، از این جملهها استفاده نکنید! فقط برای همدلی.
✅احساسات بچهها رو، هر چیزی که هست، به رسمیت بشناسید، باهاشون همدلی کنید و از خودشون برای رفع اون احساسات کمک بگیرید.
#کلاس_اولی_ها
@nooredideh
🔹 آمادگی کودکان برای رفتن به مدرسه نیاز به برنامهریزی دارد. یکی از نکات مهم در بازگشایی مدارس و آماده کردن کودک برای مدرسه، داشتن برنامه صحیح، هم برای دانش آموز و هم برای والد است. کودک باید زمانی را به انجام تکالیف درسی اختصاص دهد و همچنین باید بین استراحت و تفریح و زمان به مدرسه رفتن و انجام تکالیف و درس خواندن تعادل را رعایت کنید.
معمولا کودکان توانایی زیادی در مدیریت زمان خود ندارند و شما به عنوان والد باید در این زمینه به آنها کمک کنید. کودک باید بتواند ساعاتی را از روز را به مطالعه و ساعاتی را به استراحت و تفریح بپزدازند. در این میان باید حواستان به زمان خواب کودک هم باشد.
@nooredideh
والدین، وظیفه دارند «انتخاب کردن» را به فرزندانشان بیاموزند...
شما دائم برای فرزندتان تصمیم گیری نکنید، یا نظرتان را به او تحمیل نکنید. زیرا او باید در سالهای آینده، تصمیم ها و انتخاب های مهمی داشته باشد، مثل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و...
البته کودک در سن زیر پنج سال، قدرت تصمیم گیری و انتخاب محدودی دارد... و اگر تعداد گزینه ها زیاد شود، او قدرت انتخاب کردن ندارد.
تعداد انتخابهای کودک را محدود کنید تا قدرت تصمیم گیری پیدا کند و انتخاب کردن را یاد بگیرد. مثلا باید در سن زیر پنج سال، دو گزینه به او پیشنهاد دهید تا بتواند یکی از آنها را انتخاب کند. به عنوان مثال، موقع رفتن به مهمانی، دو لباس مناسب مهمانی از کمد خارج کنید، تا او یکی را بتواند انتخاب کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
عدم کنترل هیجانات
بعضی از بچهها نمیتوانند احساسان و هیجانات خود را به درستی و به موقع شناسایی و آن را کنترل کنند. به همین دلیل ممکن است احساساتی مانند شرم و کمبود اعتماد به نفس شدید با پرخاشگری و رفتارهای تکانشی و به شکل دعوا کردن در مدرسه بروز پیدا کند.
#مدیریت_روابط_کودکان
#دعوای_بچه_ها
https://eitaa.com/khanevadechandfarzandi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بچه ها الگو میگیرن
حالا از ما گفتن 😁
@nooredideh
بیشتر کودکان در سال دوم زندگی به توانایی راه رفتن دست پیدا می کنند و این همان مرحله ای است که بسیاری از والدین از آن تحت عنوان "دوساله های بد قلق" یاد میکنند. در این مرحله، کودکان شروع به تجربه توانمندی های جدیدشان می کنند، مثلا هر وقت والدینشان به آنها می گویند راه برو، می دوند یا هر وقت می گویند آرام باش جیغ می کشند و به طور کلی قدرت خودشان را می سنجند.
آنها میخواهند بدانند که چقدر بر محیط اطراف خود کنترل دارند. اگر اوضاع خوب پیش برود، کودک به احساس کنترل و تسلط بر امور دست می یابد و اعتماد به نفس و استقلال لازم را برای جست وجو و کشف محیط پیرامون خود پیدا میکند.
اما اگر والدین با سختگیری و اعمال محدودیت، یا تنبیه کودک به خاطر تلاش برای دستیابی به استقلال، مانع از مستقل شدن او شوند، ممکن است کودک در قبال اهدافی که مد نظر دارد دچار احساس شرم و تردید شود اگر والدین بیش از حد حمایت کننده باشند نیز مشکل ساز می شوند چون تمایل طبیعی کودک به کشف محیط و رویارویی با رویدادها و تجارب مختلف را بازداری میکنند.
مثلا والدینی که اجازه نمی دهند فرزندشان با کودکان دیگر دزد و پلیس بازی کند باعث می شوند که او به توانایی اش در کنار آمدن و تعامل برقرار کردن با بچه های دیگر شک کند. "اریکسون"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
فرزندان ما بدون بازی، مغزشان رشد نخواهد کرد...
آنها با بازی روابط بین پدیده ها را
کشف کرده و نسبت به دنیای اطراف خود شناخت پیدا می کنند.
بدون دخالت های مستقیم در بازی آنها و امر و نهی های مکرر، این زمینه ی رشد را برای آنها فراهم کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
برخی از راههای افزایش عزت نفس در کودکان
۱. شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید
۲.اشتباهش راحت ببخشید
۳. خوبیهاشو بزرگ کنید
۴. به حرفاش خوب گوش بدید
۵. بیدلیل بغلش کنید و ببوسید
۶. مقایسهش نکنید
۷. «اگه نکنی وای به حالت» رو نگید
۸.گاهی باهاش کارتونهایی که دوست داره ببینید
۹.بهش نگید «تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن»
۱۰. اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید
۱۱. در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده
۱۲.القای بینش: میدونم از عهده انجام اون بر میایی
۱۳. روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید
۱۴. برای تفریح و بازی وقت بزارین.
@nooredideh
تقویت ذهنی کودکان با بازی
تقویت ذهن کودکان تا پیش از ۵ سالگی اهمیت زیادی دارد.
۹۰ درصد مهارتهای ذهنی تا ۵ سالگی شکل میگیرد. در حقیقت این دورهی سنی بهترین زمان برای تقویت ذهن کودک، انجام فعالیتهای ساده و لذتبخشی است که به رشد مهارتهای ذهنی و جسمی کودک ، افزایش دقت و تقویت هوش کودک کمک میکند.
@nooredideh
روش های کنترل خشم در مادران
استراحت کنید. گاهی لازم است دست از کار ها بکشید و چند دقیقه با خودتان خلوت کرده و افکار خود را متمرکز کنید.
به آنچه هنگام عصبانیت و فریاد زدن به زبان می آورید دقت کنید. به یاد داشته باشید که شما همیشه الگوی فرزند خود هستید. اگر چیزی می گویید که دوست ندارید فرزندتان آن را یاد بگیرد و تکرار کند، پس چرا حرف زدن خود را اصلاح نمی کنید.
بهتر است آنچه باعث خشم شما می شود را بشناسید و از قبل در مورد کار هایی که می توانید هنگام عصبانیت انجام دهید برنامه ریزی کنید. این کار باعث می شود بهتر بتوانید واکنش های خود را کنترل کنید.
شما باید حفظ آرامش و خونسردی در مواقع عصبانیت را بار ها و بار ها تمرین کنید. تا این کار را یاد بگیرید.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دوران کودکی دورانی است که ما به بچه هایمان یاد می دهیم که چگونه عزت را انتخاب کنند نه ذلت را و حاصل
وارد موضوع #اعتماد_به_نفس می شویم که در حوزه ی مهارت ها است و توانایی ها را می شناسد. به یاد دارید که گفتیم خودپنداره ی واقعی چگونه شکل می گیرد. خودپنداره ی واقعی، اعتماد به نفس واقعی می آورد. اعتماد به نفس واقعی یعنی دیدن توانایی ها و تقویت حیطه ی اهمیت (مهارت ها) . اعتماد به این که من می توانم یاد بگیرم. من همیشه تأکید کرده ام که کار یا عمل را از وجود جدا کنید چه در مورد کودک و چه در مورد خودتان یا دیگران.
اعتماد به نفس و عزت نفس مربوط به وجود است، توانایی است. کار را بلد هستم یا نیستم؛ می توانم یاد بگیریم. بنابراین کسی که اعتماد به نفس دارد قدرت این را دارد که کار را از وجود خودش جدا کند یعنی اگر مرتکب اشتباهی شد وجود و شخصیت خودش را زیر سوال نبرد با درک مسئول مسئله را بررسی کند بها پرداخت کند و جبران کند یا اگر کاری را بلد نیست باز وجود خودش را زیر سوال نبرد مثلاً خودش را بی عرضه یا ناتوان تلقی نکند بلکه زمان بگذارد و به دنبال یاد گیری آن برود.
بچه ها کاملاً به صورت فطری این قدرت را دارند که کار را از وجود جدا کنند. مادری اذعان می کرد که دائم به کودکش می گوید نمی تونی!! ولی کودک پافشاری می کند که می تونم خوب هم می تونم، بلد نیستم اما می تونم!!!! کودک، کار را از وجود جدا می کند. گاهی که من با بچه ها درگیر می شوم اخم می کنم و محکم میگم برو کنار، قاطعیت را نشان می دهم؛ کودک یک کمی از من بدش می آید و اخم می کنه و میره اما یک کم بعد که حالش خوب میشه میاد و می بینه که من باهاش مشکلی ندارم. بچه ها دید عمیقی دارند در صورتی که بزرگترها دید سطحی دارند.
کودک، درون من را می تواند ببیند و حس کند و وقتی به من نگاه می کند می داند که من از درون مشکلی با او ندارم یعنی با وجود او مشکلی ندارم بلکه با کارش مشکل دارم. می داند که این اخم ابروی من اصلاً از درون من نمی آید و بعد ها حتی برایم شیرینی هم می آورند و بوسم هم می کنند چون دقیقاً قدرت تفکیک دارند که من با وجودش مشکلی ندارم خیلی هم دوستش دارم و حتی برایشان این دوگانگی پیش می آید که این سلطانی که منو دوست داره و با من مسئله ای نداره پس چرا اخم می کنه! در حالیکه والدین به خاطر کارِ بچه، وجود او را زیر سوال می برند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت67}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده