سایه سر فرزندتان باشید نه پوست تنش!
اجازه دهید فرزندتان گرما و سرما، خورشید و ابر، باد و باران را حس کند و اگر نیاز داشت زیر سایه شما به امنیت برسد.
اگر در کودکی مورد آزار قرار گرفتید تبدیل به سرباز محافظ فرزندتان نشوید.
اگر در گودکی کم محبت دیدید فرزندتان را بی دلیل به خود نچسبانید.
اگر در کودکی از شما دفاع نکردند تبدیل به وکیل مدافع فرزندتان نشوید.
اگر در کودکی درد کشیدید با هر درد فرزندتان به گریه نیوفتید.
اجازه دهید فرزندتان زندگی کردن را تجربه کند، در حالیکه عشق، امنیت و توجه شما را دریافت میکند.
@nooredideh
بر اساس یک تحقیق؛ بچههایی که بیشتر بابت تلاششان مورد ستایش قرار میگیرند -تا بابت تواناییهایی که دارند- شانس بیشتری برای موفقیت دارند چرا که آنها از انگیزه بالاتری برخوردا هستند.
همین تحقیقات به این نکته اشاره دارد که اگرچه طبیعیست که پدر و مادرها از هوش و ذکاوت فرزند خود تعریف و آن را ستایش کنند، اما ضرری که این کار میتواند برای بچهها داشته باشد این است که این بچهها برای اینکه ثابت کنند باهوش هستند و چیزی کم ندارند ممکن است به تقلب کردن برای بهتر شدن روی بیاورند.
#کانال_تربیتی_نوردیده
@nooredideh
سپردن کارهای کوچک و ساده به
فرزندان سبب می شود فرزندان
بر حسب توانمندی خود با افراد
خانواده همکاری کنند و از این
امر رضایت داشته باشند.
داشتن رضایت خاطر از انجام
کارهای ساده باعث شکل گیری
اعتماد به نفس در آنها شده
و آنها را در قبال پذیرش
مسئولیت ها و وظایف بیشتر
آماده تر می کند.
Join @nooredideh
🍁آقا مبارک است رَدای امامتت😍
💥ای غایب از نظر به فدای امامتت..😍
💥آغاز امامت و ولایت قطب عالم امکان، فخرزمان، امان مردمان، اعلی حضرت دوران، صاحب العصر والزمان مبارک باد☘☘
@meysame_tammarr
تربیت فرزند نوردیده
علت این که ادبیات را خوب نمی فهمیم این است که درک انتزاعی ما پایین است. وقتی درک انتزاعی پایین باشد
بچه ها باید عمل کنند بنابراین فضای عمل برای بچه ها ایجاد کنیم، یعنی بازی ها. کودک باید عمل را شروع کند، کار کند و والدین باید تأیید کنند. نکته ی مهم این جاست، اگر نقد و اصلاحی هم داشته باشیم در قالب تأیید باید باشد. والدین نباید به هیچ عنوان بچه ها را تکذیب کنند، ایراد بگیرند و عیب کارشان را بگویند. بچه ها یکسره تا 12 سالگی باید تأیید بشوند به خصوص زیر 6 سال ها. تربیت اصلاً این نیست که دائم نکات منفی کودک را به رخ او بکشیم و بگوییم.
تحت عنوان نکته ی بسیار مهم می گویم که بچه ها باید اجازه ی اشتباه کردن داشته باشند، به بچه ها فضای اشتباه بدهید و اشتباهش را تأیید کنید. یک دردسری که ما با نسل شما والدین امروزی داریم و برای خودتان هم دردسر می سازید این است که شما نسلی هستید که به هیچ عنوان به خودتان اجازه ی اشتباه نمی دهید و یکی از بزرگترین مسائل و معضلات ما در مشاوره ها همین مسئله است.
نسل شما اجازه ی اشتباه به خودش نمی دهد و وقتی اشتباه می کند، داغون می شود و درک مقصر شروع می شود بعد به درک مظلوم و ..... به بچه ها باید اجازه ی اشتباه بدهیم و اشتباهشان را تأیید کنیم. در کنار انجام اشتباه به کودک مسئولیت بدهید، مسئول جبران می کند. توانایی کودک را زیر سوال نبرید. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت75}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
جوابی ک باباها به پسراشون میدن vs جوابی ک به دختراشون میدن
نه به تبعیض جنسیتی😁
@nooredideh
امام صادق علیه السلام:
در شب و روزت منتظر امر (فرج) مولايت باش
تَوَقَّع أمرَ صاحِبِكَ لَيلَكَ و نَهارَكَ
بحارالأنوار جلد 98 صفحه 159
🌸🍃 سالروز آغاز امامت حضرت مهدی موعود (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر شما مبارک باد
🆔 @hadisgraph
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بازگو کردن خوبی ها و به رخ کشیدن آنها، خود یک روش تربیتی است.
قرآن نیز هرجا میفرماید:(یا ایها الذین آمنوا) یا(إن کنتم مؤمنین) برای همین است؛ یعنی قرآن نیز وقتی می خواهد انتقاد کند ابتدا خوبی ها و ایمانشان را به رخشان می کشد و پس از آن، انتقاد خود را بیان می کند.
Join @nooredideh
گاهی اوقات فرزندان خانواده های منظم و سختگیر هم شلخته می شوند. این نوع بی نظمی را شلختگی وارونه می نامند.
در بعضی خانواده ها تحکم و زورگویی پدر و مادر برای رعایت نظم و تکرار پیام های کلامی متوالی فرد را وادار به مقاومت می کند و در او نوعی شلختگی به وجود می آورد.
در بعضی از موارد هم فرد از ابتدا شلخته نیست ولی به خاطر شرایط خاصی دچار این رفتار می شود.
بعضی ها در بحران بلوغ به دلیل میل به استقلال در مقابل نظمی که خانواده روی آن تاکید دارد مقاومت می کنند. به عنوان نمونه نوجوان نمی گذارد مادرش اتاقش را منظم کند و می گوید این طور راحت تر است. سپس این رفتار به شکل عادت در می آید و فرد در باقی زندگی اش شلخته می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها باید عمل کنند بنابراین فضای عمل برای بچه ها ایجاد کنیم، یعنی بازی ها. کودک باید عمل را شروع ک
توانایی کودکان را زیر سوال نبریم.
مادری امد دید کودکش بطری شیر را زمین انداخته و شکسته و تمام سطح آشپزخانه را شیر برداشته، واکنش این مادر چی بود؟ ذوق کرد وای خدای من دریاچه ی شیر، مامان جان صبر کن من شیشه خرده ها را جمع کنم بعد باهم دریاچه بازی کنیم و مادر شیشه را جمع می کند و با فرزندش چند دقیقه چلپ و چلوپ بازی می کند و لذت می برد، عجب کیفی کردیم حالا بریم تمیز کنیم.
این جا نقد شروع می شود. و این مادر در حال تشکیل دیدگاه مسئول در فرزندش است به او مسئولیت می دهد برو عزیزم اون سطل را بیاور دستمال هم بیاور من از این طرف جارو می کنم تو از ان طرف بشور، آخی با هم آشپزخانه را شستیم به به چه تمیز شد خوب حالا یه بطری آب بهت می دم تا تمرین کنی و دفعه ی بعد از دستت نیفته، با این کار مادر توانایی کودک را زیر سوال نبرده.
حالا اگر مادر با غیض می گفت: کی به تو گفته به یخچال دست بزنی و بطری شیر رو برداری؟ آخه نیم وجبی صد دفعه نگفتم تو نمی تونی تو کار بزرگترها فضولی نکن.
در حالت اول مادر به کودک می گوید بیا تمرین کن و یاد بگیر به این می گویند تأیید اشتباه. نمی آییم بگیم به به چه کار خوبی کردی اصلاً مامان جان میرم 12 تا بطری دیگه میارم تو بزن بشکون و کیف کن !! این میشه لوس کردن و تخریب کودک من این حالت را تأیید نمی کنم. کودک می خواهد برای خودش شیر بریزد این یک کار سازنده است، بلد نبوده ولی تواناییش را قبول داشته، نتوانسته دچار اشتباه شده و بطری افتاده و شکسته، حالا مادر به عنوان حامی وارد می شود و فضایی را ایجاد می کند که کودک در عمل بتواند تمرین کند یعنی آن قسمتی که مادر بطری آب به کودک داد تا تمرین کند. قربونت برم سه سالت که بشه حسابی یاد می گیری.
بچه ها باید به کامیابی برسند و مدام تأیید بشوند و مرتب کامیاب شوند. علت این که بچه ها دربزرگسالی ناهنجاری رفتاری دارند این است که در کودکی شان ناکام بوده اند و انتقاد مخرب شده اند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت76}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهترین ها رو براتون آرزو دارم 🌹
@nooredideh
🔴شکلهای وسواس
🔻ما فرد وسواسی را معمولا در تکرارهایش میشناسیم. کسی که بارها دست روی صورت میکشد تا وضو بگیرد، کسی که چندین بار دستهایش را میشوید تا آنها را تمیز کند، فردی که کلماتی را در نماز تکرار میکند و مانند آن.
🔻ولی حقیقت این است که شکلهای وسواس بسیار متنوع و پیچیده است.
روانشناسان وسواس را در دو شکل کلی دستهبندی ميکنند. همه مثالهای بالا فقط یک نوع آن را نشان میدهد که وسواس رفتاری است.
🔻نوع دوم وسواس که مخفیتر و آزاردهندهتر است، وسواس فکری است.
هر کدام از این دو نوع هم به چند قسمت تقسیم میشوند. آیا میدانید که وقتی شما مکرر تلفن همراه خود را بررسی میکنید که ببینید پیامک یا تماسی داشتهاید یا خیر، این هم میتواند از وسواس باشد؟ یا زمانی که تلاش میکنید پای خود را با فاصله مشخصی از روی موزاییکهای کف مدرسه رد کنید، نوعی وسواس است؟ آیا میدانید که نظم بیش از اندازه و تحمل نکردن کوچکترین ناهماهنگی در بین وسایل شخصیتان میتواند از وسواس باشد؟
🔻یا زمانی که بیش از حد متعارف احساس آلوده شدن توسط میکروب و ویروس را داشته باشید، به وسواس فکری آلودگی دچار شدهاید! همچنین آن وقتی که احساس کنید همه وسایل اطراف تان قرار است به شما آسیب بزند،به وسواس فکری گزند به خود مبتلا شدهاید.
🔻جالب است بدانید زمانی که بیش از حد خرید می کنید و در منزل آنها را جمع می کنید، شاخهای از وسواس احتکار را بروز دادهاید.
#آموزش #وسواس ادامه دارد...
📮 کانال همنو | معرفی و ثبتنام دورهها | سایت همنو
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
امام سجاد علیه السلام:
هیچ وقت فراموش نکن؛
پدر ومادرت،اصل و ریشه تواَند!
و هر عمل بزرگ و والای تو
ریشه در وجود اونها داره❗️
پس مغرور نشو
و دربرابرشون خاضع و فروتن باش!
Join @nooredideh
استفاده از تبلت به توانایی کودک در مداد دست گرفتن آسیب می رساند
سرپرست تیم تحقیق از بنیاد قلب انگلستان، در این باره می گوید: «کودکان فعلی در سن ۱۰ سالگی دارای قدرت و مهارت مناسبی در ناحیه دست خود نیستند.»
به گفته وی، «کودکانی که به مدرسه می آیند باید قلم در دست بگیرند اما قادر به نگه داشتن قلم در دست نیستند، زیرا مهارت های حرکتی خوبی ندارند. آنها نیاز به کنترل قوی ماهیچه های انگشتان شان دارند. اما استفاده از صفحات لمسی تبلت و آی پد موجب شده ماهیچه های دست کودکان خوب رشد نکند.»
#کلاساولیها
#مدرسه
@nooredideh
بعضی از بچه ها از به هم ریختگی و آشفتگی لذت می برند و عمدا لباس هایشان را کف اتاق می ریزند.
✨ در این مواقع بسیاری از مادران از دور فرزندان خود را نگاه می کنند و غصه می خورند که چرا فرزندشان به جای اینکه چیزها را سر جایش بگذارد، آنها را کف زمین می ریزد.
♦ سعی کنید به جای غرزدن در بازی های آنها مشارکت کنید. ما مادران نیاز داریم شکیبایی خود را افزایش دهیم و خودمان را کنترل کنیم. آموزش نظم و ترتیب، مرحله ای است که ما باید آن را طی کنیم، اما اینطور هم نیست که تنها با یکبار آموزش، بچه ها همه حرف ما را گوش دهند و اتاقشان را تمیز و مرتب نگه دارند.
🍭 باید بدانید که تغییر و تحول در اتاق فرزندتان، نشان دهنده این است که آنها در خود احساس مستقل بودن می کنند و نحوه قراردادن چیزها در اتاقشان در واقع به نوعی نشان دهنده شخصیت آنهاست.
@nooredideh
📛 بالاترین خیانت به جوانان!
حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره):
🔹اگر كسانى بگویند ما به خاطر اينكه به جوانها اهميت بدهيم راه را كاملاً باز میگذاریم تا هر كارى دلشان مى خواهد بكنند؛ اين خيانت است! مثل اين است كه باغبان بگويد كه من براى اينكه گلها رشد كنند فضا را باز مى گذارم تا هر هواى سردى و هر آفتاب سوزانى بتابد.
🔸باغبان خوب آن است كه هوای معتدل را براى گلخانه فراهم كند، نه حرارت زياد و نه برودت زياد را.
اين شعار كه ما برای آنکه به جوانها بها بدهيم كارى كنيم تا هر کسی هر کاری دلش مى خواهد انجام دهد اين همان است كه راه باز مى شود و آفتاب سوزان هم بعضى گلها را مى سوزاند، هواى سرد هم آنها را يخ مى زند.
🔹آغاز حركت پرشتاب انسانى در دوران جوانى است. مگر دين براى اين نيامده كه راه سعادت را به انسانها نشان دهد؟ به طريق اولى، دين باید براى جوانان راه صحيح زندگى را نشان بدهد تا آنها بتوانند مسير سعادت خودشان را بشناسند و طى كنند.
۱۳۷۸/۰۸/۱
📱@hamzevasl
گاز گرفتن كودك تنها وسيله دفاع از خود وقت عصبانيت است كه بعدا به مشت و لگد تبديل ميشه. اين موضوع كاملا طبيعي ست. اما ما بايد محكم و استوار و بدون هيچ گذشتي جلوي كودك بايستيم. و تنها رفتار ما اين است كه نگذاريم گاز گرفتن اتفاق بيفتد.
اگر کودک با بچه هاي ديگه اين رفتار رو ميكنه بايد تمام مدت مراقبش باشيم تا اين بحران رو پشت سر بگذاره. تا دو سالگي فقط بهش نه رو بگيد. خودتون رو ناراحت نشون بديد و كودك رو يك تا سه دقيقه در همون حالت نگه داريد تا اروم بشه اما مقابله به مثل نكنيد.
اگر شما هم به کودک بگيد بيا گازت بگيرم دردشو ببيني تنها براي او الگو ميشيد تا اون كار رو راحتتر انجام بدهد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
توانایی کودکان را زیر سوال نبریم. مادری امد دید کودکش بطری شیر را زمین انداخته و شکسته و تمام سطح آش
به بچه ها اجازه ی اشتباه بدهیم و اشتباهشان را تأیید کنیم به این منظور که او بداند ما هم در بزرگسالی مرتب، اشتباه می کنیم اما سعی می کنیم آن اشتباه را دیگر تکرار نکنیم و او هم یاد بگیرد اشتباهش را جبران کند و این یعنی القاء توانایی.
در درک احساس وقتی بچه ها دچار احساس غم و خشم می شوند ما کمکشان می کنیم و حمایتشان می کنیم که از این احساس ها عبور کنند. ما می گوییم احساس غم در فقدان است. وقتی کودک غمگین می شود به او القا می کنیم که تو بارها و بارها تا آخر عمرت دچار فقدان می شوی، غمگین و عزادار می شوی پس بارها و بارها یاد بگیر که از احساست عبور کنی و برگردی به زندگی در اشتباه هم به این ترتیب است.
«عزیزم اشتباه مال همه است» یاد بگیریم که اشتباهمان را جبران کنیم و بهای آن را بپردازیم تا عزت نفسمان سالم بماند چون وقتی درست عمل کنیم هم اعتماد به نفس و هم عزت نفس به وجود می آید. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت77}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تربیت فرزند نوردیده
مادرانی که #کلاساولی دارن رو به گروه دعوت کنید 👇 http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
📎 بهترین انتخابها برای صبحانه دانشآموزان
بفرستید برای والدینی که بچه مدرسه ای دارن 😍
#مدرسه
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا فرصت هست کنار خانواده و بچهها باشید. ناگهان چقدر زود، دیر میشود.
@nooredideh
اجازه بديم بچه ها با ما و كنار ما آشپزي كنند. هم دختران هم پسران از غذا پختن بسيار مي آموزند.
اول: همكاري را مياموزد.
دوم: با لمس كردن مواد و مخلوط كردن آنها در حقيقت با قوانين طبيعت اشنا ميشود و از شناخت انها لذت ميبرد.
سوم: باعث تقويت مهارتهاي حركتي در كودك ميشود.
چهارم: بچه ها خوش غذا تر ميشوند. اگر فرزندتان خوش غذا نيست حتما اجازه دهيد در پختن غذا با شما همكاري كند.
پنجم: كودك صبر را مي آموزد و ياد ميگيرد براي رسيدن به هدفش صبر كند.
ششم: كودك نظم و ترتيب را مياموزد زيرا براي پختن يا درست كردن غذا بايد از قوانين خاصي پيروي كنيد.
Join @nooredideh