اصرار بر كنترل کودک براي اينكه دقیقاً
“همانی بشود كه ما می خواهيم”
دو نتيجه در پی خواهد داشت:
🔸يا يك رُبات حرف گوش کن و همیشه تسلیم خواهیم داشت
🔸و یا یک آشوبگر و یاغی که هر مرزی را در می شکند.
نتیجه وسواسها و اصرارهای بی مورد والدین بر آنچه الگوی از پیش ساخته تربیتی خود ساخته اند، این دو مورد است و حد وسطی هم ندارد!
پس اولاً هیچگاه لباس از پیش بریده ای را برای تربیت کودکمان قواره نکنیم...
و ثانیاً روی نسخه های تربیتی خود و دیگران اصرار بیش از اندازه نداشته باشیم...شاید این نسخه متناسب با کودک ما نباشد!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
خدا نکند که مادر آهی پشت فرزندانشان بکشد. این فرزندان باید منتظرعقوبت درهمین دنیا باشند.
این وعده الهی است که خداوند عقوبت عاق والدین را به قیامت نمی اندازد
[منِ دیگرِ ما ]
@nooredideh
♦️ تاثیر تحرک در یادگیری بهتر ریاضی
یک پژوهش جدید نشان میدهد که اگر کودکان در هنگام یادگیری تحرک داشته باشند، این درس را بهتر یاد خواهند گرفت.
⚡️ به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی هرالد، یافتههای این پژوهش که توسط دپارتمان تغذیه دانشگاه کپنهاگ انجام شده نشان میدهد که ورزش و حرکات تمرینی در بهبود یادگیری ریاضی بسیار موثر بوده و کودکان در صورت داشتن تحرک، این درس را بهتر یاد میگیرند.همچنین نتایج نشان میدهد که هر کودک نیازمند یک روش آموزشی منحصر به فرد از جانب مدرس خود است.
⚡️ پژوهشهای پیشین نشان دهنده این بودند که فعالیتهای فیزیکی در بهبود تاثیر یادگیری بسیار موثر است اما در این پژوهش جدید مشخص شد که فعالیتهای_آرام نیز در یادگیری موثر بوده و مسئله مهم فقط استفاده از حرکات بدن در حین یادگیری است.این پژوهش در حدود شش_هفته به طول انجامید و رتبه تمامی کودکانی که در این آزمون 50 سوالی شرکت کرده بودند، بهبود یافت.
نتایج نشان داد کودکانی که از حرکات بدن خود در طی فرآیند یادگیری استفاده کرده بودند، نمره بهتری داشته و تا 7.6 درصد پیشرفت کرده بودند.محققان در حال انجام تحقیقات بر روی مناطقی از مغز هستند که در این نوع از راهبردهای یادگیری دخیل هستند.
⚡️ این نتایج مشابه یافتههای پژوهش دیگری بود که توسط دانشگاه گرونینگن در هلند صورت گرفته و نشان میداد کودکانی که از حرکات بدن در هنگام یادگیری ریاضی و املا استفاده میکنند در مقایسه با کودکانی که کاملا بیتحرک در کلاس مینشینند قدرت یادگیری بالاتری دارند.
Join @nooredideh
نقاشی دیواری برای کودک یک جور تمرین فکر کردن به شیوه حسی است و این معنی را به کودک منتقل میکنه که من فکر میکنم، پس هستم.
پس مواظب عصبانیت خودتان باشید، چسباندن کاغذ به قسمت پایینی دیوار راه حل خوبی است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مغز انسان افعال منفي را نميفهمد
پس در برخورد با فرزندتان؛
به جاي "داد نزن" بگوييد "آرام باش"
به جاي "ندو" بگوييد "آرامتر راه برو"
به جاي "جيغ نزن" بگوييد "آرامتر حرف بزن."
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تکنیک های برخورد با رفتــــارهای ناسازگارانه فـــــرزندان
اگر خود تحت فشارهای روانی ناشی از زندگی و كار قرار داریم و نمی توانیم رفتار و گفتار خود را كنترل كنیم، بهتر است قبل از انجام هر كاری در مورد فرزند به فكر روشی برای كنترل فشارهای خود باشیم كه تحقیقات نشان داده است اگر والدین بتوانند برخی رفتارهای خود را تغییر دهند فرمانبری كودك بیشتر خواهد شد.
افكار غلط و انحرافی درباره فرزند خود نداشته باشیم. مثلاً فرزندم این كار را می كند تا حرص مرا در بیاورد. یا او باعث تمام مشكلات در خانه است. چنین افكاری زمینه به وجود آمدن احساس بسیار بد را نسبت به فرزند مهیا می كند و یقیناً بر رفتار ما و او اثر منفی می گذارد.
@nooredideh
امام على عليه السلام:
جِماعُ الشَّرِّ في مُقارَنةِ قَرينِ السُّوءِ
همه ی بدی ها در مجالست با همنشينِ بد است
غررالحكم حدیث4774
مراقب دوستان فرزندانمان باشیم 😊
و خودمون هم دوستان خوبی براشون باشیم
🆔 @hadisgraph
چرا کودکان به حرف والدین بی اعتنایی می کنند و به اصطلاح "کر" می شوند؟
🔻عوامل سبب ساز:
۱. والدینی که زیاد حرف می زنند! والدینی که مرتب به فرزندانشان امر ونهی می کنند، و بکن! نکن! های مکرر دارند.
👈 برای کاهش این وضعیت تمرین کنید و حرف های خود را در طول روز بشمارید. چند حرف غیرضروری میان شما با فرزندتان رد و بدل می شود؟!
۲. والدینی که حرف می زنند، ولی اگر کودک بی اعتنایی کرد پیامد طبیعی یا منطقی خاصی برای آن وجود ندارد. (منظور تنبیه نیست.)
۳. کودک می داند که والدینش تکرار خواهند کرد، پس لازم نیست او به حرف آنها گوش کند. به یاد داشته باشید: اگر حرف اول مفید نبود، حرف دوم مضر است!
@nooredideh
بسیاری از والدین گله میکنند که فرزندانشان با آنها حرف نمیزنند دلیلش این است که پدر و مادر بیش از اندازه نصیحت و سخنرانی می کنند.
به خصوص اگر بچه ها احساس کنند که پدر و مادرشان میخواهند با سخنرانی و توضیح آنها را به انجام دادن کاری ترغیب کنند در برابر آن مقاومت میکنند در این موقعیت سخنرانی کردن نه تنها بی فایده است بلکه نتیجه عکس میدهد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
کودک موجودی است استثنایی که باید به آن عشق دادوعشق
بزرگترین نیاز او نیاز به محبت است
از کنارخواسته های کوچکش نبایدآسان گذشت پاسخ به این نیازها, پاسخ به امنیت کودک است
فراتر از آن چیزی که فکرمیکنید میفهمد
وراحتر از آن چیزی که فکرمیکنید آرام میگیرد
با او حرف بزن هرچند که زبان تو را نفهمد
و او را لمس کن هرچندکه پاسخی نگیری
مطمئن باش پاسخ نگاه ها و مهربانی هایت را روزی به تو خواهد داد
زیباتر و حساستر از آن چیزی است که می اندیشی
او را دریاب چرا که او....""تنها یک کودک است
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
وقتی مطلب تازه ای می شنوید بدون ذهنیت به آن عمل نکنید. لازمه ی عامل شدن، تغییر و کار بر روی ذهن است.
آیا هوش ارثی است؟
استعداد، خصوصیات و هوش ارثی و ژنتیک نیست جزو خصوصیات هم نیست بلکه از اجزای استعداد است که آفریدگار متعال به همه ی انسان ها عطا کرده است. هوش مهارت است ویادگرفتنی است حالا ما باید یاد بگیریم و مهارت استفاده از ذهن، مهارت تغییر ذهن و مهارت ایجاد ذهن جدید را به دست آوریم
این صحبت هایی که امروزه راجع به هوش می شنویم اصلاً بنیان ندارد. هوش یاد گرفتنی است. تست هوش نشان می دهد که چه قدر یاد گرفته ایم. اجزاء چرخه هوش عبارتست از هوش عاطفی، هوش جسمی، هوش معنوی، هوش جنسی و هوش اقتصادی و ....
#هوش_اقتصادی
افرادی که ولخرجی می کنند یا خسیس هستند یا ورشکسته می شوند، هوش اقتصادی ندارند، یاد نگرفته اند و هوش اقتصادیشان رشد نکرده است.
#هوش_جنسی
در مورد هوش جنسی، در حال حاضر جامعه ی ما یک عفونت پنهان از زیر دارد که مثل موریانه در حال جویدن پایه های اخلاق جامعه است و آن مسئله ی دوجنسیتی است. این افراد که امروزه معضل جامعه ی ما هستند فقط ده درصدشان مشکل هورمونی دارند و با جراحی و دارو درمان می شوند اما 90 درصد آنان مشکل شخصیتی دارند؛ یعنی ذهن شان از نظر جنسی رشد نکرده و درواقع دوجنسیتی نیستند بلکه بیمارهای جنسی ذهنی هستند، میدان مغناطیسی ذهن شان بدجوری ترکیب شده و به دلایل زیاد مهارت پیدا نکرده اند. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت9}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بیشتر کودکان در سال دوم زندگی به توانایی راه رفتن دست پیدا می کنند و این همان مرحله ای است که بسیاری از والدین از آن تحت عنوان "دوساله های بد قلق" یاد میکنند. در این مرحله، کودکان شروع به تجربه توانمندی های جدیدشان می کنند، مثلا هر وقت والدینشان به آنها می گویند راه برو، می دوند یا هر وقت می گویند آرام باش جیغ می کشند و به طور کلی قدرت خودشان را می سنجند.
آنها میخواهند بدانند که چقدر بر محیط اطراف خود کنترل دارند. اگر اوضاع خوب پیش برود، کودک به احساس کنترل و تسلط بر امور دست می یابد و اعتماد به نفس و استقلال لازم را برای جست وجو و کشف محیط پیرامون خود پیدا میکند.
اما اگر والدین با سختگیری و اعمال محدودیت، یا تنبیه کودک به خاطر تلاش برای دستیابی به استقلال، مانع از مستقل شدن او شوند، ممکن است کودک در قبال اهدافی که مد نظر دارد دچار احساس شرم و تردید شود اگر والدین بیش از حد حمایت کننده باشند نیز مشکل ساز می شوند چون تمایل طبیعی کودک به کشف محیط و رویارویی با رویدادها و تجارب مختلف را بازداری میکنند.
مثلا والدینی که اجازه نمی دهند فرزندشان با کودکان دیگر دزد و پلیس بازی کند باعث می شوند که او به توانایی اش در کنار آمدن و تعامل برقرار کردن با بچه های دیگر شک کند. "اریکسون"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باباش بهش گفته تبلت با حرکات تو شارژ میشه 😄
@nooredideh
دوران کودکی تکرار نمی شود. بگذاریم فرزندمان بچگی ایمن و شاد را تجربه کنند.
کودکان را به دنیا نیاورده ایم تا زیر بار حجمی از توقعاتمان، آرزوهای بر باد رفته ما را برآورده سازند.
ناکامی های ما، از آن ماست. فرزندمان را به قیمت فخر فروشی به اقوام و دوستان، تبدیل به بزرگسالانی ناخشنود نکنیم.
@nooredideh
«چهقدر نوازش کلامی بلدی؟!».
بسیاری از مادران و پدران می گویند: «ما عاشقانه فرزندمان را دوست داریم اما نمی توانیم خیلی از جملات مثبت و محبت آمیز استفاده کنیم و فرزند ما باید بفهمد که ما چه قدر دوستش داریم».
این فکر، خیلی صحیح نیست چرا که همهٔ ما نیاز به نوازش کلامی داریم، از کسانی که مدام سرزنش می کنند گریزانیم و ترجیح می دهیم با افراد صبور و همدل، صحبت کنیم. سعی کنید با استفاده از کلمات و جملات احترام آمیز و مثبت، فرزند خود را نوازش کنید تا او هم نوازشگری را از شما بیاموزد. پدران و مادران عزیز، کودک باید شاهد رد وبدل کردن احساسات مثبت و نوازش شما نیز باشد.
@nooredideh
⚜ امام کاظم عليه السلام:
🔅«هر كس به برادران و خانواده خود نيكى كند، عمرش دراز مى شود».
🔅«مَن حَسُنَ بِرُّهُ بإخْوانِهِ و أهلِهِ مُدَّ في عُمرِهِ».
📗 تحف_العقول، ۳۸۸.
منظور از برادران که در حدیث اومده، در مقابل خواهران نیست؛ بلکه مطلق افراد مومن منظوره و تمام برادران و خواهران دینی رو شامل میشه.
@zekrenik
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مدرسه والدین بصورت عملی
آقا اومده بچه داری میکنه تا خانم تو مدرسه والدین مهارتهای تربیت فرزند رو یادبگیره
امروز جلسه هفتم مدرسه والدین از ترم اوله داریم. داریم کم کم به پایان نرم نزدیک میشیم
📝 تاثير شير دادن كودك در حال وضو
شيخ مرتضي انصاري(متوفي 1281ه.ق.) كه در نجف اشرف مدفون است، از علما و مراجع برجسته قرن سيزدهم بود و كتابهاي درسي«مكاسب» و«رسائل» كه در حوزههاي علميه تدريس ميشود، از تأليفات ايشان ميباشد. وي زاهد و عابدي بي مانند بود و از نظر علم و جنبههاي معنوي، يگانه عصر به حساب ميآمد.
✅ وقتي به مادرش گفتند: «فرزندت به درجات عالي علم و تقوا رسيده است» وي در پاسخ گفت: «من در انتظار آن بودم كه فرزندم ترقي بيشتري داشته باشد. زيرا من به او شير ندادم مگر اين كه با وضو بودم و حتي در شبهاي سرد زمستان هم بدون وضو او را شير نميدادم
💟 @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
آیا هوش ارثی است؟ استعداد، خصوصیات و هوش ارثی و ژنتیک نیست جزو خصوصیات هم نیست بلکه از اجزای استع
#هوش_عاطفی
برعکس آن چه که فکر می کنیم ما ایرانی ها خیلی عاطفی هستیم ولی هوش عاطفی ما بسیار پایین است. ما اصلا نمی دانیم که دوست داشتن و دوست داشته شدن یعنی چی؟ و فقط دلبستگی و مالکیت را تمرین کرده ایم «تو نباشی من می میرم» احساس گناه را تمرین کرده ایم. خودمان را فدای دیگران می کنیم تا بگویند که چه آدم خوبیه!!
از خیلی از مادرها می شنویم که می گویند: بچه ی من خیلی شیطونه، ممکنه بچه های دیگه رو بزنه ولی خیلی با عاطفه است همه رو دوست داره!!! این بچه پر از احساس گناهه، کجای این بچه عاطفیه وقتی همه رو می زنه، این بچه مشکل عاطفی داره.
چه جوری عصبانی می شویم؟ چگونه غمگین می شویم؟ میزان بالای افسردگی در جامعه ی ما نشان می دهد که هوش عاطفی پایین است. ما اصلاً بیماریی به عنوان افسردگی نداریم. بلکه رشد عاطفی نداریم. ما نمی دانیم که چگونه احساساتمان را بروز دهیم و چگونه آن ها را مدیریت و استفاده کنیم.
هوش اکتسابی است. باید یاد بگیریم. هوش با یادگیری اتفاق می افتد نه با یاد دادن. این یک معضل است که ما بچه هایمان را از اول ابتدایی می فرستیم که تست زدن تیزهوشان را یاد بگیرند. هوش حاصل یادگیری است و یادگیری حاصل آن فرایندهای شبکه ی عصبی و اتصال های سیناپسی و میدان های مغناطیسی است که پایه ی یادگیری هستند. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت10}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بچه ها گاهی خیلی عجیب غریب میشن🤣
چه الم شنگه ای به پا کرد و خودش رضایت خودش رو جلب کرد 😁
@nooredideh
♻️ بچهها چگونه درس بخوانند؟!
🔰مراحل زیر به کودک کمک میکند تا درصد موفقیتش در امتحان بالا برود:
✅ پیشخوانی؛ از او بخواهید مطالب یک درس را یک بار به صورت کلی و سریع بخواند.
✅ سوال کردن؛ قبل از ورود به اصل مطالعه، سوالهایی مرتبط با مطلب طرح کند.
✅ خواندن؛ شروع به مطالعه کند و به گونهای بخواند که پاسخ سوالهایش را در متن درسها بیابد.
✅ تفکر؛ سعی کند با فکر کردن آنچه را میخواند به مطالبی که از قبل یاد گرفته ربط دهد و نکتههای فرعی را نیز به مطالب اصلی درس ارتباط دهد.
✅ بسط معنایی؛ مطالبی را که می خواند با عبارتی خودمانی برای خود توضیح دهد.
✅ از بر خواندن؛ مطالبی را که لازم است به خاطر بسپارد، ابتدا با صدای بلند و بعد به صورت ذهنی از حفظ بگوید؛ در این مرحله میتواند از نوشتن نیز کمک بگیرد.
✅ مرور کردن؛ چند ساعت قبل از امتحان همه درس را با سرعت بیشتری مرور کند.
📚 منبع: فلش کارت "گلهای خانه خوبان"
🌹 #مأوا
https://eitaa.com/moshaveremava
🔰 #امام_رضا علیهالسلام به نقل از پیامبرصلیالله علیه وآله فرمودند:
نزدیکترین شما به من از نظر مقام در روز قیامت، کسی است که #خوش_اخلاق باشد و به #خانوادهخودنیکی نماید .
📚عیون اخبارالرضا علیهالسلام، ج۲، ص۳۸؛
اللّهم صل علی محمد وال محمد و عجل فرجهم
@nooredideh
با کودک قهر نکنید و او را به قهر تهدید نکنید!
کودک برای داشتن شما نباید التماس کند. اگر رفتار نامناسبی داشت از روشهای درست تربیتی استفاده کنید. قهر یعنی طرد کردن کودک. پیامی که کودک از قهر دریافت میکند اینست: "تو بد هستی و من تو را دوست ندارم"،" این قدر بد و دوست نداشتنی هستی که حتی تو را تنبیه نمیکنم. از شدت نفرتم، نمیتوانم نگاهت کنم یا با تو حرف بزنم".
این کودکان از شدت وحشت از طرد شدن و رها شدن، همیشه از خواسته خود میگذرند تا پذیرفته شوند و تاثیر این رفتار در بزرگسالی باعث وحشت از طرد شدن میشود که یا فرد به بقیه میچسبد یا به کسی نزدیک نمیشود تا طعم طرد شدن را نچشد. سکوت پدر و مادر برای کودک بسیار وحشتناکست.
به جای قهر به کودکان بیاموزید که از کسی ناراحت شدی باید راجع به آن موضوع صحبت کنی! اگر حرف نزنی، چیزی برطرف نمیشود! قهر نداریم! پس حتی اگر از دستش ناراحتیم، هر بار صدایمان کرد می گوییم: بله و صحبت می کنیم!
از فرزندانتان خشمگین می شوید چون انتظار و توقع بیهوده دارید
انتظار دارید فرزندتان حرف شما را بی چون و چرا گوش کند که مغایر با حقوق انسانیست
در حالی که شما خودتان به حرفهای درستی که به آن واقفید عمل نمی کنید.
Join @nooredideh