كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي عميق ميشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
💢نسلی که از #کودکی در مدارس با قِر کمر و شعر #سکسی ساسی مانکن تربیت شود در آینده ایران، غیرتی برای ایستادگی در مقابل #اجنبی نخواهد داشت.
باید به این دشمن زیرک تبریک گفت، وقتی حریف موشکهایمان نشدند، #خاکریز را تغییر دادند.
بارها نوشته ام، اشتباه از خانواده ایرانی بود که #وظیفه تربیت فرزندان خود را به دستگاه عریض و طویل آموزشِ بی پرورش سپرد.
#علیرضا_زادبر
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
کارکرد عکس و فیلم چیست؟ یادگاری، خاطرات، ضبط خاطرات. عکس و فیلم ضبط خاطرات خوش مرده که اگر همه شان ر
دیده شدن در دوران کودکی در دیده شدن در شب عروسی و غیره سر درمی آورد. پایه ی خودشیفتگی نیز در این مرحله گذاشته می شود. از امشب یک دفعه نروید و هر چی عکس روی دیوار هست را جمع کنید و همه را شوکه کنید بلکه آرام و آرام و به تدریج در یک زمان برنامه ریزی شده، بچه ها را در جمع ببرید و عکس های تکی را تبدیل کنید به عکس های دسته جمعی.
عکس های مدارس قدیمی را دیده اید؟ همه با معلم می نشستند و عکس می گرفتند اما امروز چه کار می کنیم؟ بچه ها را به جاهای عمومی ببرید و عکس بگیرید و این عکس ها را روی دیوار ببرید عکس هایی که جمعی بودن و اجتماعی بودن را القاء کند، عکسی که مهارت ها و دوستی را القاء کند. "من هم یکی از این بچه ها هستم که اردو رفته بودیم" خاطره اش را نگه می دارم، شاخص نمی شوم.این میشود دیدن و هدایت کودک به سمت دیدن.
عامل بعدی در مساله ی دیدن و دیده شدن، جشن تولد ها است. کارکرد #جشن_تولد چیست؟
تولد کودک بدون تردید یک اتفاق بسیار مبارک و زیبا و باشکوه است؛ اصلاً تردیدی هم نداریم اما برای کی؟ برای پدر و مادر و پدربزرگ ها و مادربزرگ ها. همه ی نزدیکان هرسال که این اتفاق یادشان می افتد حظ می کنند و باید هرسال این حض را برای کسانی که برایشان جذاب است زنده نگهداشت.
چرا ما دوستان را دعوت می کنیم که با کادو بیایند؟ دیدید در تولدهای بچه ها چه اتفاقی می افتد؟ حسادت، رقابت، چشم و هم چشمی. این جشن ها شادی هستند ولی در کنارش تخریب های بسیار زیادی وجود دارد. و آن چیزی که این تخریب ها را به خانواده تحمیل می کند، هنجارهای اجتماعی است. (درقسمت های قبل درباره هنجارهای اجتماعی وآنچه جامعه میپسندد صحبت کردیم)
منظور من این نیست که بچه ها را از جشن و شادی محروم کنیم بلکه همیشه باید برای بچه ها جشن و شادی بگیریم اما نه برای به رخ کشیدن و کادو آوردن و کادو گرفتن. (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت14}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بسم الله الرحمن الرحیم
#یک_مطالبه_بهحق_از_آموزش_و_پرورش_کُل
پرده اول:
طبق روال سال های قبل، از اواخر ماه شعبان مشغول هماهنگ کردن یک مسافرت دوست داشتنی با همسفران دوست داشتنیمان شدیم. هماهنگی برای بودن در مشهد الرضا در شب های قدر و تلاش برای درک بهتر شب های قدر به میزبانی امام رئوف علیه السلام.
و این گونه شد که متوجه شدم امسال نه فقط همسفران ما، که دانش آموز پایه ششم ابتدایی دارند، بلکه خیلی از خانواده های دیگر هم که دانش آموز پایه ششم به بالا دارند فعلا نمی توانند برای شب های قدر، حتی برای رفتن به مراسم احیای مسجد سر کوچه شان هم برنامه ریزی خاصی داشته باشند.
چرا که امتحانات از پایه ششم به بعد، از اول خرداد ماه شروع می شود و این یعنی همپوشانی کامل امتحانات با اوقات خاص شب های قدر!
چند روزی این درگیری ذهنی را داشتم که واقعا نمی شد شروع امتحانات فقط کمتر از یک هفته به تاخیر می افتاد تا دانش آموزان در این ایام خاص کمی از خستگی های جسمی و روحی امتحانات و نیز دغدغه های غیر قابل حذف ایام امتحانات فاصله بگیرند؟ قطعا وجود امتحانی در ساعت هشت ونیم صبح فردای شب قدر، تاثیر می گذارد بر برنامه شب های قدر دانش آموز و بیشتر خانواده اش.
تا اینکه با دیده شدن هلال ماه رمضان در شب سه شنبه و عدم انطباقش با آنچه که قبلا در تقویم ها ثبت شده بود، مطالبه ی اصلاحیه زدن بر ایام شروع امتحانات را به حق تر از قبل و البته عملی تر هم دیدم. چرا که با اوصاف فعلی و طبق برنامه امتحانی قبلی که داده شده بود حتی زمان یک امتحان می شود درست روز تعطیل رسمی( شهادت مولا علی علیه السلام).
پرده دوم:
اخیرا چندین فیلم از ماجرای رقص دسته جمعی دانش آموزان با یکی از آهنگ های معروف ساسی مانکن در فضای مجازی دست به دست می شود. اما برخی هم در فضای حقیقی با این مسئله مواجه بوده اند، مانند نگارنده ی این سطور به عنوان شنونده ی درد دل های مادری دغدغه مند و تحصیل کرده. می گفت دختر یازده ساله اش شده سوژه ی فیلم رقص دسته جمعی دانش آموزان کلاس پنجم مدرسه با آهنگ ساسی مانکن، مدرسه ای که حالا اعتمادی به کادرش برای اینکه دخترش نیمی از اوقات روزانه اش را آنجا سپری کند نداشت و ذهنش حسابی درگیر این موضوع شده بود که فردا و فرداهای دیگر قرار است در این مدرسه چه بر سر بهداشت روانی دخترش آورده شود...
می گفت مدیر مدرسه در جواب اعتراضش اظهار بی اطلاعی کرده ازآنچه که قرار بوده انجام شود درجشن روز معلم و تاکید کرده که طرح و پیشنهاد و اجرای این کار همه اش مربوط بوده به خودِ دانش اموزان.
والبته دور از ذهن نیست که مسوولین رده ی بالاتر هم اظهار بی اطلاعی و بی تقصیری کنند در وقوع این ماجرا.
باشد، می پذیریم بی غرض بودنشان را در این حواشی روز معلم، حالا لطفا بیایند و برادری شان را ثابت کنند و اصلاحیه ی امتحانات را حداقل برای پایه های ششم تا نهم که تعداد امتحاناتشان کمتر است،به گونه ای بزنند که شروع امتحانات بعد از اتمام شب های قدر باشد. قطعا برنامه ریزان اصلی امتحانات دلایلی هم دارند، اما اگر بنا را بر قاعده ی اساسی
#اهمّ_و_مهم
بگذارند قطعا می توانند اصلاحیه ی مورد انتظار در مملکت اسلامی را صادر کنند.
مثلا برای خیلی ها درک این شب های با عظمت خیلی مهم تر از درک تعطیلات قبل و بعد از عید فطر است! اصلا
این درک کجا و آن درک کجا!!
به قلم
#راضیه_ابراهیمی
Join @nooredideh
در دانشکدههای فنی یا پزشکی به دانشجو نمیگویند که این کار یا آن کار را نکن تا بعد از 7 سال دکتر یا مهندس شوی. بلکه میگویند که چه کاری را بکن. پدری و مادری فقط آموختن کار خوب به فرزندش است. ما متأسفانه فکر میکنیم که پدری و مادری فرماندهی است.
باید بچه را مسئول بار آورد تا جوابگوی کار خودش باشد و احساس استقلال کند. روزی که به عنوان پدر و مادر به فرزندمان میگوییم این کار یا آن کار را بکن نتیجه اش این خواهد بود که وقتی درمدرسه میگویند که این تکلیف را در خانه انجام دهید کودک اصلأ فکر نمیکند که این تکلیف خودش است بلکه میگوید این تکلیف پدر و مادرم همراه با جنگ است.
به عنوان مثال، در مورد مسواک زدن، اصلأ نباید به کودک بگوییم که مسواک بزن بلکه باید خودمان عمل مسواک زدن را طوری با لذت و سر و صدای توأم با شادی انجام بدهیم که کودک خودش هم (ولو دو روز بعد) به سر شوق بیاید که مسواک بزند. وقتی کودک خودش خواست که مسواک بزند آن موقع به کودک بگوییم چون مسواک نداری باید صبر کنی تا فردا برایت مسواک بخریم و همه با هم مسواک بزنیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دیده شدن در دوران کودکی در دیده شدن در شب عروسی و غیره سر درمی آورد. پایه ی خودشیفتگی نیز در این مرح
خیلی موضوعات زیادی هست که می توانند بهانه ی جشن برای کودکان باشند مثل: جشن اول مهر و آشنایی با دوستان جدید، جشن دوستی، بچه ام امروز رفته مدرسه دوستای جدید پیدا کرده امروز بیایید منزل ما جشن دوستی داریم لطفاً لباس راحت بپوشید چون بازی داریم و ذرت بوداده می خوریم و صحبت می کنیم و با هم آشنا می شویم و اسمش را می گذاریم جشن دوستی.
بعد ماه دیگه جشن پاییز، خانواده ها با هم جمع می شویم و یک جمعه قرار می گذاریم و می رویم یک پارکی که برگ زرد فراوان داره و انار دان کرده می خوریم و باز هم لباس ساده می پوشیم چون می خواهیم بازی کنیم. یا در بهار جشن شکوفه ها، جشن بلند شدن قد، بستن بندکفش، تخمه شکستن، به این ترتیب بی نهایت میشه جشن های مختلف گرفت.
بچه ها در این جشن ها دیدن را یاد می گیرند ولی در جشن تولد دیده شدن را. معمولاً بچه ها آخر جشن تولدها اخم هاشون توهمه و خلقشان به هم ریخته چون کادوها و لباس ها و.... ممکنه چیزی به زبان نیاورند اما مقایسه ها وجود دارند.
از طرف دیگر هم که مادر این همه زحمت می کشه چه قدر دیدیم که به خاطر چشم و هم چشمی خوش نمی گذره و ممکنه بین بچه ها دعوا هم بشه و...یا مادر از دست بچه کلافه، اَه اصلاً لیاقت نداری، کُشتی منو، چه قدر ونگ می زنی ....
اما بچه ها با دیدن عظمت پاییز و بهار و طبیعت و غیره، دیدن را یاد می گیرند و در این جشن ها رابطه ی دوستان و فامیل را گرم کنید و دیدن و دیده شدن را تمرین کنید. (ادامه دارد...)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت15}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
کودک یا نوجوانی که کتک میخورد، شخصیتش تحقیر میشود
و کسی که به شخصیت او توهین شود، امیدی به خیرش نیست و دیگران از شر او در امان نخواهند بود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh_nojavan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سحرهای ماه رمضان 😄
Join @nooredideh
0050 baghareh 132-134.mp3
7.61M
#لالایی_خدا 50
#سوره_بقره آیات 132- 134
#محسن_عباسی_ولدی
@nooredideh
هیچ چیز به اندازه مسئولیت دادن به کودکان اعتماد به نفس آنها را افزایش نمی دهد، پس سعی کنید به فرزند خود مسئولیت های متناسب با سنش را بدهید.
خواهید دید که هرگاه او مسولیتش را انجام می دهد چه رضایت خاطری پیدا می کند و احساس می کند که چقدر در خانواده اش فرد مهمی است.
مثلا از کودک ۳ یا ۴ ساله خود بخواهید اسباب بازی هایش را جمع کرده سر جایش بگذارد و یا از کودک ۷ ساله خود بخواهید لباس ها را پس از خشک شدن تا کند و در قفسه های مربوط به خود قرار دهد. سعی کنید این احساس درونی را در آنها به وجود آورید که خودشان باید مشکلاتشان را حل کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
خیلی موضوعات زیادی هست که می توانند بهانه ی جشن برای کودکان باشند مثل: جشن اول مهر و آشنایی با دوستا
بحث دیده شدن شاید در فرهنگ کشورهای دیگر اصلاً معنا نداشته باشد ولی در جامعه ی ما یک معضل است. ما در 20 سال آینده بهای سنگینی را باید بابت مسائلی که امروز بلد نیستیم بپردازیم که یکی از این مسائل همین مسئله ی دیدن و دیده شدن است.
به همین دلیل من روی "دیدن" تأکید بیشتری دارم. ممکن است که در هیچ کتاب روانشناسی هم این موضوع را پیدا نکنید یا خیلی کوچک اشاره شده باشد ولی در حال حاضر مسئله ی جامعه ی ما است.
نکته دیگر در بحث دیدن طرز لباس پوشیدن بچه های ما است. ما در همان ادامه ی رها کردن دوره ی سنتی و دنبال کردن مدرنیسم که از صد سال پیش در کشورمان اتفاق افتاد، یکی از مسائلی که برایمان به وجود آورد مسئله ی پوشش و لباس است. در حال حاضر ما در مورد لباس اصلاً کاربردی فکر و عمل نمی کنیم بلکه بیشتر هنجاری فکر می کنیم.
دفعه ی پیش تفاوت کاربرد و هنجار را گفتم. در کاربرد دو سوءال می پرسیم: چرا؟ و چگونه؟ در مورد لباس اصلاً به چرائی آن توجه نداریم. ما چرا باید لباس بپوشیم؟ تا به این سوءال پاسخ ندهیم، چگونه پوشیدن حل نمی شود.
در صورتی که تمام نزاع ها و بحث های ما سر چگونه پوشیدن است. هیچ جا بحث نمی شود که چرا ما باید لباس بپوشیم؟ فکر می کنیم که جواب این پرسش خیلی بدیهی است اما به نظر من اصلاً بدیهی نیست.ما بر پایه ی چه ارزش هایی لباس می پوشیم؟ چه ارزش هایی زیربنای لباس پوشیدن ما است. . پاسخ به چرایی ها ارزش های ما را مشخص می کند. باید بپرسیم، چرا لباس می پوشیم؟ (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت16}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تربیت فرزند نوردیده
بحث دیده شدن شاید در فرهنگ کشورهای دیگر اصلاً معنا نداشته باشد ولی در جامعه ی ما یک معضل است. ما در
بچه ها در اثر رفتارهای ما، از خودشان درک واقعی ندارند در نتیجه لباس پوشیدنشان هنجاری و برای جلب توجه خواهد بود. آیا در کارکردهایی که نام بردیم، لباس برای جلب توجه است؟ پس چرا لباسی تن بچه هایمان می کنیم که جلب توجه کند؟ دنبال مقصر نمی گردیم با نگاه مسئول این سوءال ها را از خودتان بپرسید و پاسخ دهید.
ما 4 تا ارزش یا کارکرد برای لباس شمردیم و جلب توجه جزء آن ها نبود اما یکی از بزرگترین عواملی که در پوشیدن لباس رعایت می کنیم، جلب توجه است. خوب وقتی کودک یاد بگیرد که با لباسش جلب توجه کند، در آینده هم با لباس جلب توجه خواهد کرد.
در مبحث احترام به جسم گفتیم که بچه ها نباید با جسمشان جلب توجه کنند و گرنه این مسئله در آنها نهادینه می شود و در بزرگسالی تمام تلاششان این خواهد بود که چگونه دیده شوند به خصوص در ظاهر.
امروزه اثرات این مسائل را در جامعه بسیار می بینیم مثل عروسی ها. نوع پوشش های ما در عروسی ها با وجود این که در یک جامعه ی پوششی زندگی می کنیم، چگونه است؟ یک مسئله ای از زیر مثل یک عفونت مزمن در حال تخریب جامعه است و آن تفکر غالبی است که متأسفانه بر جامعه ی ما حاکم شده است، تفکر عرضه شدن.
تمام کسانی که این گونه لباس می پوشند قربانی هستند و در حال سقوط و متأسفانه بچه ها هم که شاهد این مسائل هستند هم قربانی می شوند. (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تهدید به کودک جرأت می دهد
"اگر یکبار دیگر دوستت را اذیت کنی، یک کتک مفصل می خوری. اگر یکبار دیگر این کار را تکرار کنی من میدانم با تو. صبر کن تا بابا بیاد..."
هنگامی که کودک بارها تهدیداتی از والدین خود میشنود، ولی به ندرت عواقب کار بد خود را میبیند، تهدید به روشی نامناسب و بی حاصل برای مهار رفتار کودک تبدیل میشه، که نه تنها کودک را از انجام کار بد باز نمیدارد بلکه او را حریص تر می کند.
یعنی گاهی اوقات این تهدیدها حتی به کودکان این جرأت و شهامت را می دهد تا پدر و مادر خود را در آن محدوده امتحان کنند و صبر و تحمل آنان را بسنجند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
#مشاوره
#تربیت_جنسی
من یک پسر ده ساله دارم که چند وقته توی مدرسه دوستاش در مورد روابط زنومرد چیزهایی بهش گفتن ومدام توی خونه از من میپرسه در این مورد ومن هم با هر روشی خواستم فکرش را از این قضیه منحرف کنم نشده😔لطفا راهنمایی کنید؟
سلام
👈1- حفظ کامل خونسردی. نباید بهم بریزید و آشفته بشید. خیلی راحت باشید در مواجهه با این سوالات.
👈2- اول تخلیه اطلاعاتی کنید. با مهربونی و رفاقت بپرسید تو چی میدونی؟ چیا شنیدی؟ تو کتاباتون چی نوشته؟ دوستات چیا گفتن؟ وِ..
👈3- اگر اطلاعات درست داشت تایید کنید و نترسید. اگر نداشت به اندازه سنش بهش بگید. مثلا بگید درون بدن مادر یک کیسه مثل بادکنک هست که مخصوص درست شدن جنینه. و وقتی به خواست خدا و ارتباط ازدواج پدر و مادر بچه در اون درست میشه 9 ماه طول میکشه تا کامل بشه.
"ی ازدواج بگید و رد شید."
اگر باز پرسید بگید خب الان تو تو سن ازدواج نیستی. هر وقت بزرگتر شدی خودم کاملتر برات توضیح میدم.
"برید تو جریان جنین و اینها."
بعد راجع به تولد بگید: مادر میبرن بیمارستان و با ی جراحی کوچیک از زیر شکم بچه رو از اون کیسه بیرون میارن. مادرا خیلی سختی میکشن تو بارداری و خیلی هم اذیت میشن تو تولد اما چون بچه شون خیییلییی بیشتر از اونکه فکرش بکنه دوست دارن این سختیا رو تحمل میکنن و این دردها براشون آسون میشه.
خوبه از خاطره و حس و حال لحظه ای که تو بیمارستان قنداقش آوردن براتون تعریف کنید.
👈اگر جایی گیر کردین جواب غلط یا الکی ندید. بهش بگید باید مطالعه کنم. یا باید بپرسم. بعد بپرسید و درستش بهش بگید.
👈سعی کنید ببریدش تو طبیعت یا باغ وحش تا با اندام و رفتار حیوانات آشنا بشه و اونجا براش توضیح بدید.
(استاد صادقی)
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
@nooredideh_nojavan