هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
دوران نوجوانی دوران نظارت
مستقیم والدین نیست
نوجوان وقتی خودش راتحت
نظارت مستقیم والدین می بیند
احساس می کند به حریم شخصیش
تجاوز شده است
بنابراین بسیار طبیعی است که
واکنش منفی نشان دهد
@nooredideh
اگر مهربان و بامحبت باشی ذره ای ناراحتی تو باعث تنبیه کردن فرزندت از کار اشتباهش می شود چون همه ی وقت با اون مهربان و خنده رو بوده ای او طاقت نخندیدن تورا ندارد
اما اگر همیشه جیغ و داد کنی فرزندت به جیغ و داد تو عادت می کند و دیگر اخم تو هیچ تاثیری روی او نخواهد داشت ومجبور می شوی یک مرحله بالاتر بروی ودست به دامن کتک شوی تا نتیجه بگیری
اما اگر عادت به کتک پیدا کردی دیگر هیچ کاری نمی توانی بکنی تا کودکت را مطیع خودت کنی، پس بهترین کار برای ارتباط با فرزندت همان محبت است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها در اثر رفتارهای ما، از خودشان درک واقعی ندارند در نتیجه لباس پوشیدنشان هنجاری و برای جلب توجه
بچه ها در اثر رفتارهای ما، از خودشان درک واقعی ندارند در نتیجه لباس پوشیدنشان هنجاری و برای جلب توجه خواهد بود. آیا در کارکردهایی که نام بردیم، لباس برای جلب توجه است؟ پس چرا لباسی تن بچه هایمان می کنیم که جلب توجه کند؟ دنبال مقصر نمی گردیم با نگاه مسئول این سوءال ها را از خودتان بپرسید و پاسخ دهید.
ما 4 تا ارزش یا کارکرد برای لباس شمردیم و جلب توجه جزء آن ها نبود اما یکی از بزرگترین عواملی که در پوشیدن لباس رعایت می کنیم، جلب توجه است. خوب وقتی کودک یاد بگیرد که با لباسش جلب توجه کند، در آینده هم با لباس جلب توجه خواهد کرد.
در مبحث احترام به جسم گفتیم که بچه ها نباید با جسمشان جلب توجه کنند و گرنه این مسئله در آنها نهادینه می شود و در بزرگسالی تمام تلاششان این خواهد بود که چگونه دیده شوند به خصوص در ظاهر.
امروزه اثرات این مسائل را در جامعه بسیار می بینیم مثل عروسی ها. نوع پوشش های ما در عروسی ها با وجود این که در یک جامعه ی پوششی زندگی می کنیم، چگونه است؟ یک مسئله ای از زیر مثل یک عفونت مزمن در حال تخریب جامعه است و آن تفکر غالبی است که متأسفانه بر جامعه ی ما حاکم شده است، تفکر عرضه شدن.
تمام کسانی که این گونه لباس می پوشند قربانی هستند و در حال سقوط و متأسفانه بچه ها هم که شاهد این مسائل هستند هم قربانی می شوند. (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت18}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
تربیت فرزند نوردیده
بچه ها در اثر رفتارهای ما، از خودشان درک واقعی ندارند در نتیجه لباس پوشیدنشان هنجاری و برای جلب توجه
لباس پوشیدن دلیل دارد و مطلقاً برای جلب توجه نیست؛ اتفاقاً لباس برای پوشاندن است و به همین دلیل به آن حجاب می گویند که جلب توجه نکند و مانع جلب توجه شود.
حجاب برای این است که خصوصیات جسمی انسان ها باعث جلب توجه نشود. اگر ما چرایی لباس را ندانیم همان لباس شرعی هم می شود اسباب جلب توجه. چون من راجع به شکل لباس صحبت نمی کنم بلکه در مورد ذهنیت پشت لباس پوشیدن صحبت می کنم.
کودک چه ذهنیتی از خودش می سازد؟ این که بدن من قشنگ است و همه باید ببینند و جلب نظر کند؛ حالا اگر دولت اجازه نداد که توی خیابان این طوری بپوشم خوب توی مهمونی و عروسی می پوشم.
از آن طرف هم تفریط این موضوع است. چرا به بچه ها لباس بزرگانه می پوشانیم؟ چرا پسرهای ما در عروسی ها کت و شلوار وکراوات و دخترها لباس عروس می پوشند؟ چرا نباید لباس راحت بپوشند؟
بچه ها 200 سال فرصت دارند که از این لباس ها بپوشند، اجازه بدید که دوران کودکی را کودکانه بپوشند. چرا به یک فرهنگ جدید در لباس پوشیدن بچه ها فکر نکنیم؟ (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت19}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
حتما توجه کردهاید که کودک در یک لحظه با خوشحالی میخندد و چند دقیقه بعد چنان عصبانی شده که فقط جیغ میزند. در واقع او دارد رشد فرایند عاطفیاش را سپری میکند.
این مواقع بهترین فرصتهایی هستند که شما میتوانید از آنها استفاده کرده و به کودک خود آموزش دهید که چگونه احساسات قدرتمند خود را مدیریت کرده و خود را آرام کند. محیط امن خانواده بهترین جایی است که میتوان در آن به تبادل عاطفی پرداخت و کودک محبت و صمیمیت و همدلی را یاد بگیرد.
به حرفهای او گوش بدهید. هنگامی که کودک از احساسات خودش برای شما میگوید با دقت به حرفهای او گوش بدهید سپس همه آنچه را با شما در میان گذاشته است مجددا برایش بازگو کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
لباس پوشیدن دلیل دارد و مطلقاً برای جلب توجه نیست؛ اتفاقاً لباس برای پوشاندن است و به همین دلیل به آ
دوران کودکی، دوران کودکی کردن و تمرین زندگی است؛ دوران بزرگسالی نیست. وقتی لباس های مجلل و گران قیمت تن کودک می کنیم، دائماً او را تحت فشار می گذاریم که لباست رو کثیف نکنی.
یکی از ارزش های لباس را گفتیم که برای راحتی. خوب چه اشکالی دارد که بچه ها در جشن ها لباس راحت بپوشند و شکل بزرگترها نشوند، حتی دوسه دست لباس برایشان ببریم و فرصت بازی و خوش گذشتن برای آن ها فراهم کنیم و نه خودمان حرص بخوریم و نه عروسی را به کودک زهرمار کنیم که جُنب نخور کثیف میشه، پاره میشه و....
چرا لباس بچه ها را راحت انتخاب نمی کنیم که اگر کثیف شدن به جای حرص خوردن، ذوق کنیم و ناراحتی ایجاد نکنیم. قبلاً هم گفتیم که همه چیز در زندگی حول محور رشد است، بازی کردن و کثیف کردن به رشد کودک کمک می کند. پس لباس پوشیدن بچه ها را دقت کنیم. (ادامه دارد)
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت20}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
0051 baghareh 135-137.mp3
9.53M
#لالایی_خدا 51
#سوره_بقره آیات 135 - 137
#محسن_عباسی_ولدی
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚کتاب «حیاة القلوب، ج۳، ص۲۴۴»؛ اثر علّامه مجلسی رحمة الله علیه
@nooredideh
0052 baghareh 138.mp3
7.43M
#لالایی_خدا 52
#سوره_بقره آیه 138
#محسن_عباسی_ولدی
@nooredideh
گاهی اوقات فرزندان خانواده های منظم و سختگیر هم شلخته می شوند. این نوع بی نظمی را شلختگی وارونه می نامند.
در بعضی خانواده ها تحکم و زورگویی پدر و مادر برای رعایت نظم و تکرار پیام های کلامی متوالی فرد را وادار به مقاومت می کند و در او نوعی شلختگی به وجود می آورد.
در بعضی از موارد هم فرد از ابتدا شلخته نیست ولی به خاطر شرایط خاصی دچار این رفتار می شود.
بعضی ها در بحران بلوغ به دلیل میل به استقلال در مقابل نظمی که خانواده روی آن تاکید دارد مقاومت می کنند. به عنوان نمونه نوجوان نمی گذارد مادرش اتاقش را منظم کند و می گوید این طور راحت تر است. سپس این رفتار به شکل عادت در می آید و فرد در باقی زندگی اش شلخته می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
حتما عضو کانال خانه بازی نگارستان بشید
این مجموعه زیر نظر استاد سلطانی می باشد👇
http://eitaa.com/joinchat/1477640206Cd71ef3902f
✍امام حسن عليه السلام :
خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه اى براى آفريدگان خود قرار داده تا با طاعتش براى خشنودى او از يكديگر پيشى گيرند .
📚تحف العقول ، ص ۲۳۶
میلاد امام حسن علیه السلام مبارک🌹
@nooredideh
از مراقبت ها و دخالت های بيش از
حد در زندگی کودکان اجتناب کنيد.
وظيفه والدين و مربيان اين است که
اين قابليت را در او زنده نگاه دارند
و به کودکان اجازه دهند بعضی
اوقات مطابق سليقه خود اشياء
را کشف کنند.
مراقبت ها و دخالت های زياد از
حد بزرگسالان در زندگی و رفتارهای
کودکان، قابليت يادگيری مبتکرانه آنها
را تضعيف می کند.
Join @nooredideh
وقتي فرزندتان از انجام كاري لذت ميبرد، دستور دادن شما براي توقف كار بي نتيجه خواهد بود. مثلا وقتی کودک در حال بازی رایانه ای یا تماشای تلویزیون است؛ اگر مادر بیست بار هم بگوید:
_ بسه دیگه
_ پاشو دیگه
_ درس هات مونده
_ چشم هات آسیب می بینه
_ بیام خاموشش کنم و...
ولی کودک حاضر نیست، ادامه ندهد و لذتش را متوقف کند.
پس بهتر است به جای این حرف ها یا تهدیدها به او پیشنهاد یک جایگزین جذاب بدهید، یا به او زمان اتمام بدهید.
مثلا بگویید:
بیا با هم کیک بپزیم.
بریم فوتبال بازی کنیم.
وقتی عقربه بزرگ ساعت به عدد سه رسید، تلویزیون را خاموش کن.
بریم با رنگ انگشتی روی دیوار حمام نقاشی کنیم.
بسته به علایق فرزندتان جایگزین در نظر بگیرید و مدام تذکر ندهید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
0053 baghareh 139-141.mp3
9.03M
#لالایی_خدا 53
#سوره_بقره آیات 139 - 141
#محسن_عباسی_ولدی
#نمایشنامه
#قصه
منبع قصّه این برنامه👇
📚کتاب «بحار الأنوار، ج43، ص 314»؛ اثر علّامه مجلسی رحمة الله علیه
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دوران کودکی، دوران کودکی کردن و تمرین زندگی است؛ دوران بزرگسالی نیست. وقتی لباس های مجلل و گران قیمت
یکی از حاضرین سوءال کردند که: من به دخترم میگم که نباید پایش لخت باشد ولی او اصرار دارد که مثل سایر بچه ها جوراب شلواری نپوشد و پایش لخت باشد؟
پاسخ استاد: اولین و مهمترین مسئله در پوشیدن لباس این است که خود ما چه الگویی هستیم. خود ما هم در منزل اجازه نداریم که هر لباسی دلمان خواست بپوشیم.
در بحث تربیت جنسی راجع به این موضوع صحبت شد وقتی اصل، اصول، ارزش ومهارت ها برای ما مشخص باشند، لباس پوشیدن یک مهارت است، حال ارزش های آن برای ما چیست؟ یکی از ارزش ها سادگی است، یکی دیگر پوشیدگی و حجاب است. ما در خانه هم نمی توانیم هر طور که می خواهیم بپوشیم. مواقعی که تنها هستیم یا با همسرمان هستیم یا فرزندمان هست و یا زمانی که مهمان داریم، هر کدام یک جور لباس نیاز دارد.
مگر پدرو مادر محرم نیستند؟ ولی وقتی به منزل ما می آیند باز هم همان طور که تنها هستیم لباس می پوشیم؟ ارزش ها نباید بازدارنده باشند بلکه باید در حد تعادل باشند. تنها جایی که پوشش هیچ نوع محدودیتی ندارد بین زن و شوهر است چون عمیق ترین محرمیت بین این دو است. و غیر از آن ما با محدودیت روبه رو هستیم و با تمام محارم دیگر محدودیت پوشش داریم و اصلاً نمی شود که محدودیت نباشد.
بنابراین ما یک ارزش در جامعه داریم به نام « پوشش » که بر پایه ی این ارزش باید مهارت لباس پوشیدن داشته باشیم. روی این موضوع باید کار کنیم. و منظور من این نیست که از فردا باید بچه های ما باید این جوری یا آن جوری بپوشند، من فقط می خواهم که در ذهن شما یک جرقه ایجاد کنم تا روشن شود و ببینید که چه عواملی باعث می شود که بچه هایمان تا این حد به سمت دیده شدن بروند چون این مسئله آسیب می زند.
#دیدن_یا_دیده_شدن؟ {قسمت21}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هرقدر فرزند خود را از سن پايين تري به وسيله حرف زدن با او و تشويق كردنش به پاسخ دادن، تحريك به صحبت كردن كنيد، زودتر ياد مي گيرد صحبت كند و كيفيت گفتار او نيز بهتر خواهد بود.
بنابراين، از روز نخست تولد فرزندتان، بدون وقفه صحبت كنيد و همه گفتگوهاي خود را به صورتي بسيار نمايشي و اغراق شده انجام دهيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مادری که ساعت ها برای تمیزکردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود؛
این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود و نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود.
کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند، اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.
تا قبل از سه سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند، حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند و به همین دلیل است که بچه ها، وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند، انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
زبان دوم
اصلا بچه ها زبان دوم را قبل از ده سالگی نباید یاد بگیرند، مگر اینکه پدرمادر دو زبانه باشند، یکی آذری یکی فارس، خوب این خود به خود بچه دو زبانه میشه.
ببینید ویژگی زبان دوم اینه، کودک بتونه به اون زبان فکر کنه و احساسش رو بیان کنه، این کلاس ها هیچکدوم این مهارت رو نمیده، فقط بچه رو از زبان بیزار می کنه، هیچکس تا حالا با کلاس، زبان دان نشده. ولی اگر بگذارید یادگیری رو قوی کنید، از ده سالگی میره دنبال زبان و به راحتی هم چند زبان رو میتونه یاد بگیره.
از بدو تولد با کودک هم زبان فارسی هم زبان دوم صحبت کردن خوب نیست. اگر زبان دوم ، یکی زبان پدری.. مثلا مادر آلمانی، پدر ایرانی، خوب مسلمه زبان آلمانی و فارسی را با هم میتونه . این مادرشه، تو خونه گفتگو میشه. ولی اگر هر دو فارسین، حتی ترکی هم به بچه ها یاد ندهید، ولی اگر یکی آذری یکی فارس، خوب مسلمه هر دو رو با هم یاد میگیره، زبان دوم به صورت آموزش، یاد دادن از بیرون، برای زیر نه سال، سم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh