تربیت فرزند نوردیده
احساسات قابل انتقال هستند، در همدردی و غمگساری ما بخشی از بار و احساس طرف مقابل را می پذیریم تا او س
بچه ها فقط با احساسشان زندگی می کنند اصلاً با عقل زندگی نمی کنند؛ هنر مادر این است که لحظه به لحظه بتواند نقش درک کننده ی احساس را ایفا کند.
ممکن است کودک بعد از یک مسئله دوباره دچار مسئله ی دیگری شود مثلاً به سوپر می روید و فرزندتان می گوید پفک می خوام! سرما خورده یا مشکلی داره که نباید پفک بخوره، شما مادر هستید و وظیفه دارید که نخرید، کودک هم وظیفه اش است که اعلام خشم کند چون در مقابل خواسته اش مانع به وجود آمده، شروع می کند به سماجت و بهانه گیری، حال مادری که هنر درک احساس نداشته باشد یا باج می دهد یا داد می زند و کودک را به زور می برد و کتک و ... در صورتی که هیچ کاری لازم نیست کند و قفط باید درک احساس کند، کودک را از مغازه می بریم بیرون، صورت در صورت و نگاه در نگاه، می گوییم خیلی پفک دوست داری می دونم الآن نمیتونیم بخریم خیلی عصبانی و دلخوری ولی الآن نمیشه.
کودک باید تمرین کند و یاد بگیرد که در تمام مدت زندگی به مانع برمی خورد و خشمگین می شود و باید از این خشم و این احساس عبور کند یعنی بالغ رشد کند. این مطالب را تمرین کنید اما نه به عنوان انجام وظیفه و کتابی و جزوه ای عمل نکنید؛ درک احساسات یک رابطه ی عاطفی است و شما باید برای چند لحظه زندگی را فراموش کنید و با تمام حضور در آن موقعیت قرار بگیرید. در درک احساس چشمی برای دیدن، گوشی برای شنیدن و قلبی برای ادراک داشته باشید، برای 2 دقیقه دنیا و زندگی و هرچه در آن هست را فراموش کنید پیش فرض های ذهنی مثل آبروم داره میره را برای چند لحظه کاملاً تعطیل کنید، با کودک یگانه شوید و بعد معجزه اش را ببینید.
مادری تعریف می کردند که دو فرزند دارند و یک شب منزل خواهرشان مهمان بودند، زمان برگشتن پسر بزرگ، منزل خاله اش می ماند و این خانواده با فرزند کوچکتر به منزل برگشتند، در منزل پسر کوچک از مادر می خواهد که مداد شمعی های برادرش را به او بدهد، مادر گفت نه پسرم نمی تونم چون برادرت نیست و من اجازه ندارم، پسرک شروع می کند به گریه و زاری. مادر تعریف کردند که بهش گفتم: آخ جانم چه قدر خوشگل گریه می کنی بیا یک کم آب بخور دستمال هم بهت بدم؛ این کار مادر یعنی گریه کردن حق تو است من هم همراهت هستم؛ تمسخر نمی کنیم، همراه کودکم هستم و تمام عوارض احساسی را که داری بروز می دهی را من می گیرم، تو خودت را تخلیه کن؛ به این میگن حمایت عاطفی.
مادر گفت به فرزندم اجازه دادم که هرچه دلش می خواهد گریه کند ولی من نمی توانم خواسته اش را برآورده کنم، حدود 20 دقیقه این اوضاع طول کشید و بعد پسرم آمد و گفت مامان یه فکری، زنگ بزن خونه خاله از داداش اجازه بگیر با مدادهاش! بازی کنم. مادر گفت من هم هیجان زده گفتم وای چه فکر خوبی و با هم رفتیم و تلفن کردیم و پسرم هم اجازه داد که با مدادهایش بازی کند.
یک بار هم جلوی خود من (استاد) در یک اتاق بازی، یک لگو پرت شد و خورد توی سر یک دختر بچه، او هم شروع کرد به شیون و گریه! پدر رفت جلو و دختر را بغل کرد و گفت: عیبی نداره چیزی نشده خوب میشی! دختر هم صدایش را بالا برد و بلندتر گریه کرد، رفتم جلو و به آن پدر گفتم اجازه بدید من دخالت کنم، نشستم پیش دختربچه و گفتم چی شده عزیزم؟ گفت: لگو خورد توی سرم. دستم را گذاشتم روی سرم و گفتم آخ! و حالت قیافه ام هم را دردآلود کردم و گفتم آخ آخ چه دردی داره کجای لگو خورد تیزی اش یا پهنی اش؟ گفت: تیزی اش. گفتم: وای تیزی اش که اگه بخوره که دل آدم غش می ره خیلی درد می گیره! دختر بچه گریه اش تمام شد و رفت؛ پدرش گفت اگر با چشم خودم ندیده بودم محال بود باور کنم! گفتم: خوب همینه! این بچه فقط می خواست بگه که شما بفهمید که من چه دردی دارم آنوقت شما هی می گویید که عیب نداره! (ادامه دارد...)
#احساس {قسمت24}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
پرخاشگری نوجوان .mp3
3.44M
فرزندم پرخاشگر شده و نمیتونم باهاش حرف بزنم، چیکار کنم؟
#استادخسروجردی
قسمت پرسش وپاسخ همایش رفتاربانوجوان
خرید فایل صوتی و متنی کامل همایش 👇
Yon.ir/nojavan1
بسیاری از سوالات و مشکلات والدین، در این همایش یا پاسخ داده شده، یا مبنای اون گفته شده و میشه پاسخ رو درآورد
🔴 برای دریافت فایل صوتی و متنی همایش رفتار با نوجوان، استادخسروجردی
از طریق لینک زیر اقدام نمایید، بلافاصله بعد از پرداخت، در سایت فایل صوتی ظاهر شده و قابل دانلود میباشد👇
Yon.ir/nojavan1
❌ارسال فایل صوتی ومتنی برای دیگران مجاز نمیباشد. برای انتشار، این پیام و یا لینک بالارو ارسال کنید
👆دقت کنید، هزینه
فایل صوتی تنها 9تومن
فایل متنی تنها 6تومن
و فایل متنی و صوتی 12تومن
فایل pdf حدود 33صفحهس، و از اونجایی که نیاز دارید به نت برداری دا مطلب جا بیفته پیشنهاد میشه هردو رو بخرید
#لینک_خرید👈 yon.ir/nojavan1
🙏ارسال فایل برای دیگران بدون پرداخت هزینه مجاز نیست
👆نظر جالب و قابل توجه یکی از شرکتکنندگان در همایش رفتاربانوجوان
#استادخسروجردی
دریافت صوت کامل همایش 👇
Yon.ir/nojavan1
کودک اسباب بازی های خود را دوست دارد و به آسانی حاضر نمی شود آنها را با کودک دیگری تقسیم کند زیرا حس مالکیت در آنها بسیار قوی است.
پدر و مادر نباید کودک را تحت فشار بگذارند یا او را به خاطر سخاوت نداشتن سرزنش کنند. وقتی کودک هنوز معنی سخاوت را نمی داند و برای آن آمادگی ندارد از این سرزنش جز تحقیر کودک و درهم شکستن اعتماد به نفس او چه سودی عاید می شود؟
در واقع همان قدر که سخاوت در بزرگ ترها یک صفت پسندیده است، خودخواهی در کودک نیز یک امر طبیعی است. هر چه به مالکیت او احترام بگذارید، احترام به مالکیت شما را یاد می گیرد.
Join @nooredideh
با کودک وارد مبارزه ی قدرت طلبی نشویم
وقتی کودک می بیند که همواره والدین نظر خود را درباره ی او اجرا می کنند و وی فاقد قدرت است، با توسل به لجبازی و بد رفتاری، به بازی مبارزه برای کسب قدرت دست می زند..
اگر والدین به نیاز و علت اصلی رفتار وی توجه نکنند آن ها نیز در این بازی درگیر شده و با تحمیل نظرشان،چه با تشویق یا تنبیه و یا خشونت، او را وادار به ترک رفتار می کنند.
در این صورت کودک در بازی قدرت شکست
می خورد و انگیزه ای برای مخالفت های بیشتر می یابد و احساسات ناگواری را تجربه می کند.
و درنهایت هردو آسیب خواهید دید....
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#پویا_بدون_تبلیغات
به نظر من شبکه پویا با اختلاف پرمخاطب ترين شبکه صداوسیماست؛ مخاطبین خردسال و به تبع آن پدر مادرهایی که مجبورند با کودکانشان برنامه های پویا را تماشا کنند من خانه و خانواده دارای فرزند خردسالی را ندیده ام که درخانه شان تلویزیون روی شبکه ای غیر از پویا بچرخد! یا از پویا شروع میشود؛ یا به پویا ختم می شود! تلویزیون خانه خود ما حداقل هر روز صبح با پویا روشن میشود
پویا می تواند منبعی برای شکلدهی سبک زندگی به نسل نوپای ما باشد؛ فرصتی که می توان از طریق آن بسیاری از ناهنجاری ها و کجروی های اجتماعی و فرهنگی را اصلاح کرد! حتی خانواده ها را از طریق فرزندانشان تادیب و تربیت نمود
اما این چند وقته پویا هم بسیار آزار دهنده شده است! دیروز دخترم می گوید «بابا بیا بریم شهرفرش برایم فرش کودک بگیر»؛ امروز می گوید: «بریم دو تا بسته بایودنت بخریم
واقعا جناب #علی_عسگری این چه سازمانی است که نمی فهمد برای بچه خردسال نباید تبلیغات تلویزیونی پخش کرد! این چه سازمانی است که نمی فهمد به لحاظ روانشناسی کودکان تفکیکی بین آگهی بازرگانی با برنامه کودک قائل نمی شوند! آیا کودکان هم باید منبع درآمدزایی شما باشند!؟
ما #پویا_بدون_تبلیغات رو میخواهیم
این هشتک و این مطلب رو منتشر کنید، تا مطالبه عمومی بشه
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
✍امام علی (علیه السلام):
✅خوش اخلاقى درسه چيز است:
1⃣دورى كردن ازحرام
2⃣طلب حلال
3⃣فراهم آوردن آسايش و رفاه براى خانواده
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
از زیاد حرف زدن برای فرزندتان جداً خودداری کنید.
اگرچه حرف زدن با کودک لازم و مفید است اما زیاد حرف زدن تاثیر سازنده ای ندارد.
🌱 آنچه را قبلا گفته اید تکرار نکنید!
🌱 چیزی را که کودک خود می داند، به او نگویید (بیشترمواقع کودک از اشتباهش آگاه است، پیامد طبیعی رفتار، خود بهترین آموزگار است)!
🌱 تکرار موجب اختلال در ارتباط سالم، اوقات تلخی، بگو مگو و استیصال می شود!
🌱 گاهی هنگام خطای کودک سکوت کنید!
« زیاده گویی » مقدمه نشنیدن است .
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 تربیت جنسی یا تربیت جنسیتی؟!
گفتیم اگه #تربیت_جنسی رو از اونجا شروع کنیم که جلوی تجاوز به کودک رو بگیریم، معمولاً چپ میزنیم. پس مسئله چیه؟!
این چند تا عبارت رو بخونیم؛
1️⃣ ما یازده نوع #گرایش_جنسی در روابط انسانها داریم که فقط یکی از اونها منجر به زیست جنسی سالم میشه و اون هم گرایش به غیرهمجنسه.
2️⃣یکی از بزرگترین چالشهای امروز مسئلهی ترنسهاست. کسایی که ذهنیت و رفتارشون با جنسیتشون مطابقت نداره. تنها ده درصد این افراد واقعاً مشکل جسمی دارن، الباقی مشکل شخصیتی دارن. طبق آمارهای غیررسمی در حدود بیست و چهار هزار ترنس شناسایی شده در ایران داریم. یعنی افرادی که این جرأت رو داشتن و اعلام کردن که به جنسیتشون تعلق خاطر ندارن.
3️⃣ پایهریزی شخصیت هر فرد در کودکی هست و به عقیده بسیاری نود درصد شخصیت تا هفت سالگی شکل میگیره. یعنی اگر کسی مشکل شخصیتی در بزرگسالی داره بخش زیادیش میتونه ریشه در کودکی داشته باشه و یکی از راهحلها بازگشت به دوره کودکی هست! (که موضوع این نوشته نیست)
4️⃣ یه پله پایینتر، مشکل عدم رضایت از جنسیت هست که دیگه اینجا طیف بسیار بزرگی از ماها رو در بر میگیره. یعنی خیلی از پسرا از پسر بودن و خیلی از دخترا از دختر بودن رضایت ندارن!
خیلی از مامانها هم هستن که اساساً از باباها مردترن! و فقط سیبیل نمیگذارن 😂 و خیلی از باباها و پسرهام از ده تا مامان، مامانترن! یعنی حمومم که میرن باید از سی جور شامپو و لوسیون و کرم و ... استفاده کنن. 🤭
👈 حالا که پایهریزی #شخصیت تا هفت ساله و مشکلات عدیده شخصیتی در این موضوع داره توی جامعه دیده میشه، پس مسئلهی ما تو هفت سال اول #جنسی نیست بلکه جنسیتیه. یعنی چی؟! ما باید #هویت_جنسیتی بچهها رو در زیر هفت سال تثبیت کنیم و این دوره طلایی رو از دست ندیم! چون اگه رد بشه کار خیلی سخت میشه و احتمالاً با پسران تیتیش مامانی و دختران اوباش و قلچماق روبرو میشیم. یعنی نوعِ بدشکل از #جنسیت مقابل!
حالا مدافعین حقوق بشر نریزن اینجا بگن تو داری تبعیض جنسیتی رو تبلیغ میکنیا! چون این هیچ ربطی به تبعیض نداره، مسئله تفاوتهای زن و مرد و احترام به اونه.
سوال: یعنی اگه پسرا رو پسر و دخترا رو دختر بزرگ کنیم مسئلهای دیگه براشون پیش نمیاد؟!
جواب: ممکنه مشکل برای بچهها ایجاد بشه اما باز راهش آگاهی دادن و ترسوندن کودک از اطرافیان و بقیه نیست. راهش چیه؟! نوشتههای بعدی رو بخونیم.
راستی شما الان چقدر با دخترایی که کلی مَردن یا پسرایی که کلی گوگولیَن روبرویید؟! فکر میکنید طبیعیه؟!
#تربیت_جنسی
#تثبیت_جنسیت
#هویت_یابی_جنسیتی
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
غریزه جنسی نوجوان.mp3
1.9M
نکته زیبا از علامه حسن زاده و مشغول کردن نفس
راه مهار غریزهجنسی در نوجوانی
#استادخسروجردی
همایش رفتاربانوجوان
دریافت صوت و متن کامل همایش 👇
Yon.ir/nojavan1