يكي از اركان ايجاد شخصيت در كودك كلام است. از چه كلماتي با بار ارزشي آن ها استفاده مي كنيم؟ چه قدر كلمات سخيف و زشت به زبان مي آوريم؟ و چه قدر از كلمات بي ارزش استفاده مي كنيم مثلاَ به جاي اين كه بگوييم "كنترل تلويزيون را بده" مي گوييم "اون ماس ماسك را رد كن بياد" وقتي عصباني مي شويم چي به بچه هايمان مي گوييم و از چه كلماتي در عصبانيت استفاده مي كنيم؟
تمرين: هر چي فحش بلديد روي يك كاغذ بنويسيد حتي زشت ترين كلمات و ناسزاهايي را كه بلديد را بنويسيد در ضمن اين كار بايد كاملاً خصوصي انجام شود. يك فحش نامه از ساده ترين كلمات مثل بي شعور شروع كنيد تا كلماتي كه حتي تا به حال به زبان نياورده ايد ولي بلد هستيد و در ذهن تان هست، بنويسيد. با اين كار متوجه مي شويم كه چه قدر در ذهنيت ما كلمات سخيف و زشت حاكم است و چه قدر كلمات زيبا حاكم است.
و حالا من چگونه مي توانم با اين خزانه ي لغات زيبا يك صحنه ي زيبا را تصور كنم. چه قدر صحنه ي زيبا در زندگي تان ديده ايد؟ چگونه مي توانيد آن ها را تفسير و توصيف كنيد. (ادامه دارد... )
#شخصیت {قسمت15}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 #کرونا و چند نکته و بازی برای این روزها (قسمت دوم)
مثل مطلب قبل چند تا نکته برای این روزها میگیم و بعدش بازی معرفی میکنیم.
8️⃣ کرونا یه بار دیگه ثابت کرد اگه قراره من و خانوادهام سالم بمونیم، همه باید در سلامت باشند! جهان اِنقدر کوچیکه که سلامت چینیها، ژاپنیها، ایتالیاییها و اماراتیها هم برای ما مهمه و باید برای بهبود شرایط با هم همکاری کنیم. چی میخوام بگم؟!
یکی از مهمترین درسهای زندگی به بچههامون همینه که فکر نکنیم فقط باید خودمون رو حفظ کنیم. اصلاً مراقب از ما در گروِ مراقبت از همه است. ما حتی وقتی مراقب خودمون هستیم فقط برای خودمون نیست، بلکه برای شهرمون و همهی مردم هست. یعنی یادمون باشه اگه با بچهها - خصوصاً بچههای بزرگتر - در مورد بیماری صحبت کردیم بزرگترین فرصت رو داریم تا یکسری مفاهیم متعالی و عمیق رو بهشون منتقل کنیم. ما میتونیم حلقه همکاری بسازیم و در پاکسازی محیط فیزیکی اطرافمون سهیم بشیم. مثلاً بهترین فرصت هست که اگه ماسک یا مواد شوینده توی خونه داریم یا از بیرون تهیه کردیم، دو تا هم برای همسایه یا اطرافیانمون بگیریم و بچهها این رو ببینند ...
9️⃣ وقتی از بیرون میایم میتونیم وسایلمون رو همون بیرون از خونه بگذاریم! به جای اینکه بیاریم تو خونه و مدام به بچه بگیم به اون دست نزن، اون رو برندار و ...
قبلا هم گفتیم، ما باید محیط رو برای کودک امن کنیم و نه ناامن!! اینکه به کودک بگیم همه چی کثیفه و بهش دست نزن، خودبهخود اون رو دچار نگرانی میکنه.
🔟 وقتی قراره حتیالمقدور از خونه خارج نشیم طبیعیه که بچهها بعد از دو روز؛ آب و روغن قاطی کنن!! پس چی کار کنیم؟! میتونیم از فضاهایی مثل پشتبام؛ اگر تردد زیادی ندارند استفاده کنیم. میتونیم مثلاً نهار رو توی پشتبام بخوریم، البته قرار نیست کل فامیل، اهالی ساختمون و دوست و آشنا رو هم دعوت کنیم 😉
حالا یه چند تا بازی؛
1️⃣1️⃣ الآن بهترین فرصت هست که یکسری بازیهای خانوادگی باحال و شاد بکنیم! مثلاً همه دور هم جمع بشیم، یکسری مواد غذایی بیاریم وسط و به ترتیب چشم همدیگه رو ببندیم. حالا یه ذره بدیم به اونی که چشمش بسته است بخوره و باید بگه چی خورده.
فرصت خیلی خوبیه که حس چشایی رو تقویت کنیم و مثلاً با کلی طعم ادویه آشنا بشیم. فقط بچهها رو اذیت نکنید 😬
2️⃣1️⃣ دوباره چشم همدیگه رو ببندیم و این بار وسایل خونه رو بدیم دست همدیگه و باید حدس بزنیم چی هست. میتونیم فقط حس لامسه رو درگیر کنیم و میتونیم حس بویایی رو هم درگیر این بازی کنیم. در واقع فرصت فوقالعادهای هست که ضمن شاد بودن و بازی کردن کمک میکنیم به تقویت حواس خودمون 😉 و بچهها
3️⃣1️⃣ حتماً بازیهایی پیشبینی کنید که توی اونها تحرک وجود داشته باشه. مثلا با یه چوبدستی و یه توپ توی خونه هاکی بازی کنید یا چوگان! البته بدون اسب و الاغ! 😁 حتی میتونید توپ پلاستیکی رو برای بچهها پرت کنید و اونها با چوب بهش ضربه بزنن یا بدون چوبدستی توپ رو برای هم پرتاب کنید و ...
این بازیها رو میتونید با هماهنگی همسایهها در ساعاتی از روز انجام بدید که مشغول استراحت نیستند، اما حتما انجام بدید
4️⃣1️⃣ کُلاژ و درست کردن کاردستیها برای این روزها شاهکار هستند. حتما جعبه کلاژ داشته باشیم و اون رو برای ساعاتی در طول هفته در اختیار بچهها بگذاریم تا اوت چیزی که دوست دارند و تخیل میکنن رو بسازن. در واقع بتونن بخشی از درونیاتشون رو اینجوری بروز بدن و ...
⭕ یادمون باشه جریان زندگی بچهها رو تبدیل به بازی کنیم، چون اینجوری هم انرژی کمتری ازمون گرفته میشه و هم رشد بیشتری برای بچهها ایجاد میکنه. فردا در موردش بیشتر مینویسم ...
--------------------
پینوشت:
❗حتماً ادامه مطلب رو روزهای بعد دنبال کنید.
❗برای کسانی که فکر میکنید براشون مفیده بفرستید.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
با نگرانیهای این روزها چه کنیم- ۸.m4a
7.45M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت هشتم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
کانال خانه بازی نگارستان 👇👇
@negarestanebazi
Join @nooredideh
ما از آینده خبر نداریم ولی به این اصل مسلم هستی ایمان داریم که اگر فرزندانمان را قوی و محکم پرورش دهیم هیچ خطری در آینده آنها را تهدید نخواهد کرد.
نه اینکه تهدیدها نیست. خطر ها و تهدیدها همیشه هست ولی قدرت مقابله بچه های ما بالا خواهد رفت و این مهم فقط با بازی های سازنده قابل دسترسی است.
این روزهایی که کنار هم هستیم تبدیل کنیم به فرصتی برای بازی های سازنده.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
يكي از مسائلي كه در فرهنگ ما زياد شده اين است كه ما لقب زياد مي دهيم. القاب در ادب كلام بسيار مهم است. در تاريخ ما نيز القاب زياد بوده اند مثل دوره ي قاجار كه پشت اسم همه يك سلطنة الدوله مي گذاشتند كه امروزه به آقا و خانم دكتر، مهندس و غيره تغيير كرده است.
اين القاب خاص جامعه ي ما است و در هيچ جاي ديگر دنيا وجود ندارد. مهندس يك كلمه ي بي معني است و به انگليسي engineer معني مي دهد و معني آن به فارسي موتوريست است، كسي كه با موتور كار مي كند. آن مهندسي كه ما ترجمه مي كنيم از هندسه مي آيد.
كلمه ي ليسانس در ايران يك بار ديگر پيدا كرده كه ليسانس هم ترجمه ي انگليسي licence يعني اجازه نامه مثل گواهينامه كه driving licenceگفته مي شود و هر كس كه اين اجازه نامه را داشته باشد اجازه ي رانندگي كردن دارد. اما در جامعه ي ما اين كلمه بار ارزشي پيدا كرده و تبديل به يك لقب شده است. اين القاب در تاريخ ريشه دارند و همان جنبه ي خودپنداره ي كاذب مثبت هستند . (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت16}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
و اکنون ؛ ذکـــرِ #یا_جوادالائمه ،
شبیه نَفَـــس ،
رزق اینروزهای تنگدستی زمین است...
خوش آمدی گشایش تمامِ گرهها ☀️
💫 @ostad_shojae 💫
با نگرانی های این روزها چه کنیم-۹.m4a
7.04M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت نهم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
کانال خانه بازی نگارستان 👇👇
@negarestanebazi
Join @nooredideh
🔴 #کرونا و چند نکته و بازی برای این روزها (قسمت سوم)
مثل دو تا مطلب قبلی چند تا نکته برای این روزها میگیم و بعدشم یه خورده بازی 😉
5️⃣1️⃣ ما تا میتونیم باید دایره امن بچهها رو بزرگتر کنیم و هر چی کوچکتر هستند ضرورت این موضوع بیشتره. مثلاً توی این روزها اگر جایی بودیم یا کسی رو دیدیم به جای اینکه به بچه بگیم نه کسی رو ببوس نه اجازه بده کسی ببوسدت! میتونیم از دیگران بخوایم که این کار رو نکنن. الکی کودک رو درگیر نکنیم و وسواس به خرج ندیم (البته بهترین کار اینه که بشینیم تو خونهمون، خوش و خرّم، همه دور هم 😁)
6️⃣1️⃣ قبلا نوشتم و بازم میگم. مامانها دربهدر دنبال نگرانی میگردن! این روزهام که بهترین فرصت براشون پیش اومده که مدام بشینن فکر و خیال کنن.
عزیزان، درسته خیلی از اخباری که میشنویم ممکنه همهی واقعیت نباشه اما باور کنیم که الآن ایران یکی از توانمندترین کشورها در عرصه پزشکی هست و جالبه مطابق با آمار سازمان بهداشت جهانی بعد از چین بالاترین تعداد ریکاوری مبتلایان به #کرونا رو داشته.
مطمئناً این روند ادامه خواهد داشت و حتی اگر چندین هفته هم طول بکشه اما ما میتونیم پشت سر بگذاریمش ...
مامان عزیز خواهشاً و خواهشاً به کلی چیزهای خوبی که اطرافمون هست و به داشتههامون فکر کن 🙏
7️⃣1️⃣ این روزها که بچهها بیشتر خونه هستن، طبیعیه که بیشتر نگاهشون میکنیم و بیشتر دنبال گیر دادن به راه رفتن، صحبت کردن، عصبانیت، یادگیری و ... بچهها هستیم! خواهشاً بچهها رو اینقدر ریز نگاه نکنیم. بچههای ما کافیه خوب بخورن، خوب بازی کنن و خوب بخوابن، همین!! الباقی موارد در ۷ سال اول گیر دادن الکی هست
8️⃣1️⃣ باور کنیم قحطی نیومده و قرار هم نیست بیاد!! 😐 نه خودمون رو نگران کنیم و نه بچهها رو. به اندازه نیازمون خرید کنیم، مثل همیشه.
یکی از رفقا نقل میکرد امروز مثل همیشه وقتی رفته بودم مرغ بگیرم یه خانمی داشت ۱۶ تا مرغ میخرید!! فکر کردم میخواد مهمونی بده، بعد دیدم به منم توصیه میکنه زیاد بگیر چون از هفته بعد هیچی گیرمون نمیاد!
این تفکر مال آدمی هست که تحت هر شرایطی گرسنه است، مهم نیست یخچالش پر باشه یا خالی! این آدم ذهنش گرسنه است. ما اینجوری نباشیم و بچهها رو اینجوری بزرگ نکنیم، دارن نگاهمون میکنن.
9️⃣1️⃣ این روزها بهترین فرصت هست برای انجام کارهای عقب افتادهمون!
فرض کنید وارد یک اتاقی میشیم و میبینیم پنجاه تا کشو و درِ کمد؛ باز و نیمه باز هستن. چه حالی بهمون دست میده؟!
این کشوهای نیمه باز همون کارهای عقب افتاده هستن که مدام روی مخ ما میرن و عملکردمون رو ضعیف میکنن. یه بار لیستشون کنیم و واقعا اونایی رو که نمیتونیم انجام بدیم کنار بگذاریم. دو تا رو هم انجام بدیم، دو تا کشو بسته شده و این یعنی بهبود ...
حالا چند تا بازی؛
0️⃣2️⃣ چند تا پشتی و پتو و بالش رو بگذاریم روی زمین و با فاصله از همدیگه. باید از روی اونها بپریم و پاهامون زمین نخوره چون زمین خیلی داغه و اگه بخوریم زمین حسابی میسوزیم 🤪 (اینجور بازیها زیادن، به بقیهشون فکر کنید)
1️⃣2️⃣ حتما بچهها رو در فرآیند کارهای خونه دخیل کنید، خصوصا که الآن شب عید هست و کلی میتونن در خونه تکونی کمکمون کنن. مهم اینه که اینها رو در قالب بازی انجام بدیم، ولو اینکه قدری وقت بیشتری ازمون بگیره اما بچهها همیشه آماده بیگاری دادن هستن 😉😬
2️⃣2️⃣ در پخت و پز هم بچهها رو دخیل کنیم. مثلا اگه کوکو میپزیم دستشون رو حسابی بشوریم و بعد بدیم دو ساعت برامون مایع کوکو رو ورز بدن 😉 یا کیک درست کنیم و بهترین کیک عمرمون رو بخوریم چون یک ساعت ورز داده شده 😂😂
--------------------
پینوشت:
❗حتماً ادامه مطلب رو روزهای بعد دنبال کنید.
❗برای کسانی که فکر میکنید براشون مفیده بفرستید.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
تنبیه بدنی توسط والدین نه تنها خشونت را متوقف نمیکند بلکه آن را دامن هم می زند.
تنبیه هم کودک را به ناکامی کشاند
و هم نمونهای برای یادگیری و تقلید خشونت او میشود.
استفاده از تنبیه سبب میشود مقاومت و مخالفت بیشتری در کودک گسترش یابد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔻جایگزین های تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند. "
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بازی والدین و کودک یعنی؛
بازی کودکِ درون والدین با فرزند بیرون
آزاد کردن کودک درون یعنی ...
آزادی از احساس نگرانی، احساس خشم، احساس نا امیدی و آزادی از هر احساس ناخوشایند دیگر ...
بچه ها به زندگی ما می آیند تا با آنها کودک درون و کودک گمشده ی خودمان را پیدا کنیم و معصومانه، پرنشاط و سرخوش با بچه ها بازی کنیم
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با نگرانی های این روزها چه کنیم-۱۰.m4a
5.46M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت دهم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
کانال خانه بازی نگارستان 👇👇
@negarestanebazi
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 #کرونا و شکلگیری باورهایی برای همه عمر (قسمت چهارم)
حواستون باشه، هر کی تا آخر نخونه اینجوری 🤨 میشما!
ما دو نوع باور داریم، یه باور عقلایی و یه باور عاطفی.
باورِ عقلایی از سنجش واقعیتِ فعلی؛ توسط منِ انسان به دست میاد. واقعیتی که مال اینجا و همین حالاست که لزوماً ربطی به گذشته نداره. یعنی در شرایط حاضر و امروز، اتفاقی افتاده و متناسب با اون به یک نتیجهای رسیدیم و باوری برامون شکل گرفته.
باورِ عاطفی از گذشته میاد. این باورها در تجربیاتِ عاطفیِ گذشتهی انسان به خصوص در دوران کودکی شکل میگیره. ممکنه در گذشته منطبق با واقعیت بوده باشن اما لزوماً امروز ربطی به واقعیتِ فعلی ندارن 🤔 یعنی من در گذشته نسبت به یک موضوع تجربهی خوب یا بدی داشتم، امروزم عقیدهام نسبت بهش همون چیزی هست که توی #کودکی شکل گرفته. این باورهای عاطفی عموماً باعث میشن وجدانِ اخلاقی ما شکل بگیرن، درست یا غلط!
اما اگه رشد انسان در یک فرآیند درست طی بشه باید در دوران بلوغ؛ باورهای عقلایی جای باورهای عاطفی رو بگیرن. یعنی مثل یه کامپیوتر باید اطلاعات مغز ما به روز بشه! و این یکی از مهمترین مشخصههای رشد هست. (متأسفانه محرزه که اکثر ماها رشد پیدا نکردیم 🥺🥺)
حالا اگه این اتفاق نیفته چی میشه؟! در بسیاری از موارد باورهای عاطفی در بزرگسالی، خصوصاً اونایی که امروز براشون توجیه عقلایی وجود نداره به صورت احساس گناه و ترس بروز و ظهور پیدا میکنن!
خُب؛ خودم فهمیدم، بسه دیگه! 🤪 دو تا مثال بزنم تا معلوم بشه چی میگم؛
فرض کنید برای کسی از بچگی جا بیفته که «نه گفتن» نشانه بیاحترامیه و خصوصاً در مواجههی با بزرگترها. حالا این فرد وقتی بزرگ میشه و وارد اجتماع میشه نمیتونه به راحتی به کسی بگه نه!! این باعث میشه که شکستهای پیدرپی رو تحمل کنه، خلاقیتش رو از دست بده، افسرده بشه و ...
یا فرض کنید یه مادری شکل محبتش به بچهاش اینجوریه که مدام اون رو در هر چیزی کنترل میکنه! که متأسفانه این روزها خیلی دارن زیاد میشن. حالا این آدم وقتی بزرگ میشه دوست داشتن و دوست داشته شدن رو بدون کنترل کردن؛ فهم نمیکنه. توی بزرگسالیش اگه شریک زندگیش اون رو کنترل نکنه فکر میکنه دوستش نداره و خودآگاه و ناخودآگاه دنبال راهکارهایی هست که به شریک زندگیش این رو القاء کنه که من رو کنترل کن! خودش هم مدام در حال کنترل اون فرد هست حتی اگه اینها باعث بشه رابطهشون به مرز #بحران کشیده بشه! 😭 در واقع بحران وقتی به وجود میاد که فرد نمیتونه واقعیتِ به وجود اومده رو مدیریت کنه.
حالا همه اینا رو گفتم، چه ربطی به #کرونا داره؟!! 🤔🤔
من قصد ندارم گذشتهی خودمون رو اینجا واکاوی کنم، همین که هر کسی بهش فکر کنه کفایت میکنه اما این برام مهمه همه بدونیم رفتارهای امروزمون تأثیر مستقیم توی ساخت باورها و شخصیت بچههامون داره.
👈 این روزها چقدر نگرانیم؟! و چقدر اون رو به دیگران منتقل میکنیم؟! چقدر خودمون با دنبال کردن اخبار بد؛ خودمون رو نگرانتر میکنیم؟!
👈 در مواجههی با این بحران منفعل شدیم یا نه کاملاً فعالانه و مسئولانه داریم عمل میکنیم؟! در واقع چقدر در حال اداره و مدیریت اون توی جامعهی اطراف خودمون هستیم؟!
👈 توی این شرایط که برنامهی زندگیمون به هم ریخته، تونستیم نظم و ریتم جدید براش ایجاد کنیم؟! و خودمون رو با شرایط جدید تطبیق بدیم؟!
👈👈 بچهها دارن میبینن که ما در این شرایط چطور عمل میکنیم ولو چیزی نگن و کاری نکنن. ما در حال ایجاد باور و ساخت شخصیت اونها هستیم ...
--------------
پینوشت:
❗ببخشید که امروز اینجوری شد! گفتم شاید لازم باشه یه جور دیگه با مسئلهی این روزهامون مواجه بشیم. حتماً فردا سعی میکنم، فقط و فقط براتون بازی بگذارم. لطفاً شاد باشید، واقعیِ واقعی ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
ما بزرگترها از طریق کودک درون می توانیم با فرزند بیرونمان رابطه برقرار کنیم.
یعنی در حقیقت اگر بتوانیم با کودک دون خود ارتباط برقرار کنیم و کودک درون و معصومیت درونمان را آزاد کنیم آنوقت می توانیم با بچه ها ارتباط خوبی داشته باشیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
يك سري القاب هم داريم كه توهين آميز هستند كه متأسفانه اين القاب در جامعه ي ما باب شده اند و در مورد بچه هايمان به كار مي بريم.
القابي كه به كودكان مي دهيم موجب ايجاد خودپنداره مي شوند چه مثبت، چه منفي. باز هم روي يك كاغذ بدون احساس گناه يادداشت كنيد كه چه لقب هايي به فرزندتان داده ايد و چه قدر به او بي شعور و نفهم گفته ايد.
مادري اذعان مي كرد كه يك روز فرزندم آمد و گفت:"مامان! من ديگه همه چيز رو خوب مي فهمم؟" گفتم: آره عزيزم چطور مگه؟ گفت: "آخه ديگه بهم نمي گي نفهم" !!!!!!!!!
كودك درك انتزاعي ندارد بنابراين اين القاب را به عنوان شخصيت برداشت مي كند.
مادر و پدر براي كودك در اوج قله ي قدرت قرار دارند وقتي به كودك مي گويند نفهم براي او رد خور ندارد كه "پس من نفهم و بي شعور هستم" و اين حالت در ناخودآگاه ذهن كودك مي نشيند و اين كودك تا آخر عمرش نقش يك آدم نفهم را بازي خواهد كرد چون شخصيت شكل گرفته است.
#شخصیت {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
برای استقلال شخصیت کودک اجازه دهید کودک خود انتخاب کند. به دو مثال زیر دقت کنید👇
مادر: دخترم ببین کدوم یک از این میوه ها رو الان میل داری. انتخاب با خودت.
پدر: پسرم ما تا ۵ دقیقه دیگه راه میافتیم دلت میخواد باز هم سرسره بازی کنی یا تاپ بازی؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با نگارنی های این روزها چه کنیم - ۱۱.m4a
6.46M
استاد محمود سلطانی
با نگرانی های این روزها چه کنیم (قسمت یازدهم)
#زندگی_در_شرایط_بحران
کانال خانه بازی نگارستان 👇👇
@negarestanebazi
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 #کرونا و تبدیل جریان زندگی روزانه به بازی (قسمت پنجم)
دوستانی که میان و میگن تو رو خدا! 🙄 بازی معرفی کن حتماً متن زیر رو با دقت بخونن ...
بچهها هم نیاز به #بازی دارن و هم گرایش به بازی! و این هنر ماست که جریان روزمرهی زندگی رو براشون تبدیل به بازی کنیم. در حالی که خیلی از ماها از #ترس به هم ریختن خونه، اجازه بازی و بههمریختگی رو بهشون نمیدیم!
حالا تبدیل به بازی کردن جریان زندگی یعنی چی؟ یعنی اولاً برای زندگیمون برنامه داشته باشیم و ثانیاً توی این برنامههامون کودک رو دخیل کنیم. مثلاً چه اِشکالی داره بچه با ما ظرف بشوره؟ چه اشکال داره بچه کمک ما کنه تا لباسها رو از روی بندِ رخت جمع کنیم؟ چه اشکال داره بچه کمک ما جارو کنه؟ چه اشکالی داره برنج رو اون خیس کنه؟ چه اشکالی داره میوهها رو اون بشوره و توی بشقاب بچینه؟ و ...
👈 ببینید از دید ما آدم بزرگها خیلی از اینها کارهای روزمره هست و وسط این کارها ما داریم با بچهها بازی هم میکنیم اما از دید کودک تمام اینها بازی هست. برنامه زندگی کودک از صبح که از خواب بلند میشه این شکلیه:
دستشویی بازی، دستوصورت شستن بازی، صبحونهبازی، ظرف شستن بازی، خالهبازی، توپبازی، غذابازی، نمازبازی، جاروبازی، خواببازی و ...
حالا اگه فقط این رو بفهمیم که بچهها همه چیز رو اینجوری میبینن، کلی از کارهامون سادهتر میشه، تعارضات و دعواهامون با کودک کمتر میشه و میتونیم بهتر به رشدش کمک کنیم.
حالا برای خالی نبودن عریضه یکی دو تا بازی دیگه هم بگیم؛
نخود، لوبیاها و کلا حبوبات یه منبع عالی برای بازی بچهها هستن. توی آشپزخونه یه چیزی بندازید زیرشون و بگذارید در اون فضا آزادانه بازی کنن. بریزن نو سینی و قل بدن این طرف و اون طرف، باهاش شکل درست کنن، خالی کنن توی چند تا ظرفی که کنارشون گذاشتیم و ...
پوست میوهها و هستهی اونها یه منبع خیلی غنی برای بازی هستن. خیلی راحت اونها رو دور ندازید. با پوست میوهها میشه کلی شکل درست کرد، میشه سوراخ سوراخشون کرد، رنگشون کرد، نخ کشیدشون و .... همین کارها رو با هسته میوهها هم میشه کرد. کلا با میوهها و اجزاشون خیلی میشه بازی کرد. به شرط اینکه یه ذره صبر داشته باشیم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در روز پدر به کعبه سر باید زد
بـر بام نجـف دوباره پر باید زد
در حسرت بوسه بر ضریـح مولا
صد بوسه به دستان پدر باید زد
✨ولادت حضرت علی علیه السلام
و روز پدر مبارک✨
join @nooredideh
متن دعای هفتم صحیفه سجادیه برای رفع بلا و سختی، که مقام معظم رهبری سفارش کردن علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، دراین روزها که کرونا شایع شده است این دعا خوانده بشه، حتما این دعارو بخونید
@nooredideh
برای مستقل شدن کودک اجازه دهید خودش انتخاب کنند.
این انتخاب کردن ها تمرینات ارزشمندی است که کودک برای تصمیم گیری انجام می دهد و باعث می شود فرزند شما در آینده در مورد انتخاب شغل، شیوه زندگی و ازدواج بدون تردید و با قاطعیت بهتری تصمیم بگیرید.
پدر: ببین چه جور برات بهتره. تکالیفت رو قبل از شام انجام بدی یا بعد از شام؟
مادر: پسرم کدوم شلوارتو میخوای بپوشی سرمه یا خاکستری رو؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
میگویند کعبه هم تعطیل شد و خدا معجزهای نکرد
آری در طول تاریخ اتفاقات ناگواری برای کعبه افتاد، ولی خدا کاری نکرد
بنیامیه با منجنیق کعبه را به آتش کشاند، ولی خدا کاری نکرد
بارها سیل آمد و خانه کعبه ویران شد، ولی بازهم خدا کاری نکرد
حجاجیوسف خانه خدارا ویران کرد، ولی معجزهای نشد
اصلا اینطور بگویم، خدا بنا ندارد معجزهاش را برای هراتفاقی خرج کند و دائم معجزه کند. اصلا دائم معجزه کردن که دیگر اسمش معجزه نیست.
یکبار در طول تاریخ اتفاق افتاد که خدا خانهاش را برای زنی باردار، بنام فاطمه بنتاسد شکافت تا او میهمان خصوصیاش شود و فرزند مبارکش علی را در دل خانه خودش به دنیا بیاورد. آری معجزهی خدا گهگاه در طول هزاران سال اتفاق میافتد
خدا معجزهاش را خرج هر کسی نمیکند، باید علی باشد تا معجزهی خداراببینی.....
#مولودکعبه
✍🏿 #حسین_دارابی
عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🔴نوردیده فوری
تخفیف 60درصدی همایشهامون که از ولادت حضرت زهرا سلام الله دایر بود، تا چهارشنبه شب، بمناسبت میلاد امیرالمؤمنین تمدید شد. از پنج شنبه، قیمت همایشها به حالت قبل برمیگردد
معرفی تمام همایشها، بهمراه قطعاتی از همایش و همچنین لینک خرید، در کانال همایشها قرار داده شد، عضو کانال همایشها باشید، موارد جدید و اطلاعیههای جدید اونجا قرار خواهدرفت👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
هر 7 همایش با قطعات صوتی در اینجا👆
بهترین برنامه برای ایام قرنطینه، بخاطر کرونا و حتی بعد از این ایام که مسافرتها شروع میشه، گوش دادن به فایلهای صوتی تربیتی هست
از وقت استفاده کنید
درحالت عادی، هفت تا همایشمون، 23هزار تومن هست، بمناسبت میلاد امیرالمؤمنین، 60% تخفیف داره، تاچهارشنبه شب، تا دیر نشده، تهیه کنید.
معرفی کامل هفت همایش، بهمراه قسمتهایی از همایش رو درکانال همایشهامون مشاهده و سفارش بدید
👈 عضویت 👈کلیک کنید 👇
👇
https://eitaa.com/joinchat/2702376999C863e8a3b7b
از کودکان بیش از اندازه سوال نکنید.
سوال بیش از حد ممکن است تجاوز به حریم شخصی کودک تلقی شود.
این را بدانید که کودکان خودشان موقع مناسب درباره آنچه که میخواهند صحبت خواهند کرد.
Join @nooredideh