🔹انفاق و ثروت🔹
آیت الله حاج شیخ محمّدتقی بهجت رضوان الله علیه
💠برخی گمان میکنند اگر دست باز باشند و انفاق نمایند، دیگر برای آنان مال و ثروتی جمع نمی شود و باقی نمی ماند؛
💠اگر با سخاوت مال جمع نمی شود، پس چطور حضرت ابراهیم علیه السلام با آن همه بخشش - که بدون میهمان غذا نمیخورد - آن همه اموال و دارایی داشت؟!
📚 «در محضر آیةالله بهجت» ج ۱ ص ۳۱۸
🆔 @nooremojarrad_com
🌷برترین فضیلت قرآنی حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام🌷
علّامه مجلسی از شیخ مفید رضوان الله علیهما نقل می کند:
💠 روزی مأمون به حضرت امام رضا علیه السلام عرض کرد: بزرگترین فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام که قرآن بر آن دلالت دارد را برایم بیان کنید.
💠 امام رضا علیه السلام فرمودند: فضیلتی که در مباهله است؛ خداوند جلّ جلاله میفرماید: «پس هر کس در مورد این مسأله (فرزند خدا بودن یا الوهیّت حضرت مسیح) بعد از اینکه حقیقت برایت آشکار شد از در ردّ و انکار برآمد، پس بگو بیایید فرابخوانیم پسرانمان و پسرانتان، و زنانمان و زنانتان، و خودمان و خودتان را؛ پس آنگاه به درگاه الهی تضرّع و زاری کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم.»
💠 پس رسول خدا صلّی الله علیه و آله حسن و حسین علیهما السلام را فراخواندند پس آنها دو پسر ایشان بودند؛ و فاطمه علیها السلام را دعوت کردند پس در محلّ زنانشان قرار گرفتند؛ و امیرالمؤمنین علیه السلام را فراخواندند پس آن حضرت به حکم خداوند عزّوجلّ نفس و جان پیامبر بودند.
💠 و این مطلب ثابت است که هیچ یک از خلق خدای متعال گرانقدرتر و برتر از رسول خدا صلّی الله علیه و آله نبودند، پس به حکم خداوند متعال لازم شد که هیچ کس از جان رسول خدا صلّی الله علیه و آله برتر نباشد.
📚 «بحار الانوار» ج ۱۰ ص ۳۵۰
🆔 @nooremojarrad_com
💠نفس رسول خدا صلّی الله علیه وآله💠
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
🍃أميرالمؤمنين عليه السّلام نفس رسول الله بود، و پيغمبر اكرم در مواطن بسيارى به اين موضوع تصريح فرمود.
🍃البتّه اين تصريح نه از نقطه نظر ظاهر و تعارفات اعتباريّه و ابلاغات عاديّه بر مردم بود، بلكه بر اساس ادراک واقع، و وقوف بر مراتب، و مقامات، و استعدادات غير متناهيۀ آن حضرت بود، كه اين تصريحات، كاشف و نماينده آن واقعيّت مى باشد.
🍃و طبق تصريح آيۀ قرآن در قضيۀ مباهله، نفس رسول خدا، و به منزلۀ آن حضرت شمرده شد، چنانكه فخر رازى در ذيل تفسير آيۀ مباهله به اين واقعيّت اعتراف مى كند.
📚 «امام شناسی» ج ۱ ص ۲۰۶
🆔 @nooremojarrad_com
دعای روز مباهله.pdf
52.9K
🍃دعای جلیل القدر مباهله🍃
✨سیّد ابن طاوس از حضرت امام باقر علیه السلام نقل می کند که فرمودند: اگر بگویم که در این دعاء اسم اکبر است، راست گفته ام.
✨و اگر مردم می دانستند که این در این دعا چه استجابتی هست، برای آموختن آن سر از پا نمی شناختند. و من آن دعا را پیش از درخواست حوائج خود می خوانم؛ و آن دعای مباهله است.
📚 «الاقبال بالأعمال الحسنة» ج ۲ ص ۳۵۶
🆔 @nooremojarrad_com
🍃چه کسانی از عبادت لذّت نمی برند؟🍃
حضرت عیسی علی نبیّنا وآله و علیه السلام
🔹بحَقٍّ أَقُولُ لَكُمْ كَمَا نَظَرَ الْمَرِيضُ إِلَى الطَّعَامِ فَلَا يَتَلَذَّذُ بِهِ مِنْ شِدَّةِ الْوَجَعِ كَذَلِكَ صَاحِبُ الدُّنْيَا لَا يَتَلَذَّذُ بِالْعِبَادَةِ وَ لَا يَجِدُ حَلَاوَتَهَا مَعَ مَا يَجِدُهُ مِنْ حَلَاوَةِ الدُّنْيَا
💠از روی صدق و حق به شما می گویم: همانطور که انسان مریض به غذا نگاه می کند امّا از شدّت دردی که دارد به هیچ نحو از این غذا متلذّذ نمی شود، همانطور هم شخص اهل دنیا از عبادت لذّت نمی برد و با وجود حلاوت دنیا که در ذائقۀ او اثر کرده، شیرینی عبادت را نمی چشد.
📚 «جذبۀ عشق» ص ۹۶ از «مجموعۀ ورّام»
🆔 @nooremojarrad_com
♦️محدودیّت اندیشه پیرامون مسائل اجتماعی در گذشته و حال♦️
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین طباطبائی قدّس سرّه
🔹تا آنجا که از تاریخ پیشینیان خود یاد داریم، محیطهای اجتماعی گذشته که بر ما حکومت کرده هرگز به ما آزادی فکری و خاصّه در مسائل علمیِ مربوط به اجتماع نداده است.
🔹اخیراً نیز که آزادی اروپایی ابتدا به عنوان یک میهمان عزیز و بعد به عنوان یک صاحبخانۀ مقتدر در قارّۀ ما استمرار یافت، اگر چه بساط اختناق افکار را برچید و این مناسبترین فرصتی بود که از نو شالودۀ یک زندگی مشعشعِ از علم و عملِ به هم آمیخته بپردازیم؛ولی متأسفانه همین آزادی اروپایی نیز که ما را از دست ستمکاران رهایی بخشید، خود به جای آن نشست و مغز متفکر ما شد.
🔹ما نفهمیدیم چه شد! همین قدر به خود آمده دیدیم دیگر روزگار «ما فرمودیم» گذشته و تنها باید راهی را که اروپاییان می روند، رفت!
📚 «بررسی های اسلامی» ج ۱ ص ۶۵ و ۶۶ (با تلخیص)
🆔 @nooremojarrad_com
🍃بهترین رفیق🍃
حضرت امام حسن عسکری علیه السلام :
🔹خيْرُ إِخْوَانِكَ مَنْ نَسِيَ ذَنْبَكَ وَ ذَكَرَ إِحْسَانَكَ إِلَيْه
💠 بهترین برادران تو کسی است که خطایت را فراموش کند، و لطف و احسان تو نسبت به خودش را به یاد داشته باشد.
📚 «بحارالانوار» ج ۷۸ ص ۳۷۹
🆔 @nooremojarrad_com
🍃تفاوت جنبۀ اخلاقی علّامۀ طباطبائی با دیگران🍃
علّامه آیةالله حاج سیّدمحمّدحسین حسینی طهرانی قدّس سرّه
💠 فرق روشن علّامه طباطبائى با سائرين اين بود كه اخلاقيّات ايشان ناشى از تراوش باطن و نشستن حقيقت سير و سلوک در كُمون دل و ذهن، و وصول به حقائق عوالم ملكوتى بود؛
💠 و در واقع تنازل مقام معنوى ايشان در عالم صورت و عالم طبع و بدن بوده است؛ و معاشرت و رفت و آمد و تنظيم سائر امور خود را بر آن اصل نمودهاند.
💠 ولى مسلک اخلاقى غير ايشان ناشى از تصحيح ظاهر و مراعات امور شرعيّه و مراقبات بدنيّه بود، كه بدينوسيله مىخواهند دريچهاى از باطن روشن شود؛ و راهى بسوى قرب حضرت احديّت پيدا گردد. رحِم اللهُ الماضينَ منهم أجمعين
📚 «مهر تابان» ص ۸۷
🆔 @nooremojarrad_com
May 11