📜 حکایت مرحوم دُرّی و تفسیر بیت خواجه حافظ رضوان الله علیه
▪️در آخرين سالى كه مرحوم دُرّى در قيد حيات بود، يک شب از دهه محرّم جوانى از ايشان قبل از منبر سوال ميكند كه مراد از اين شعر چيست:
🔹مريد پير مغانم ز من مرنج اى شيخ
🔹چرا كه وعده تو كردى و او بجا آورد
▪️مرحوم درّى ميگويد: جواب اين سوال را در بالاى منبر ميدهم تا براى همه قابل استفاده باشد.
▪️ايشان در فراز منبر از قضيّه نهى آدم أبو البشر از خوردن گندم، و داستان نان جوين خوردن أمير المؤمنين عليه السّلام را در تمام مدّت درازاى عمر بيان مى نمايد، و حتّى اينكه آن حضرت در تمام مدّت عمر ابداً نان گندم نخورد و از نان جوين سير نشد.
▪️و سپس ميگويد: مراد از شيخ در اين بيت، حضرت آدم على نبيّنا و آله و عليه السّلام است، كه وعده نخوردن از شجره گندم را در بهشت داد ولى به آن وفا نكرد.
▪️و مراد از پير مغان حضرت أمير المؤمنين عليه السّلام است كه در تمام مدّت عمر نان گندم نخورد، و وعده عدم تناول از شجره گندم را او ادا كرده و به اتمام رسانيد.
▪️اين مجموع تفسير اين بيت بود كه وى بر سر منبر شرح داد و منبرش را خاتمه داد. قبل از پايان سال، مرحوم درّى فوت ميكند؛
▪️درست در سال بعد در دهه محرّم در همان شبى كه اين جوان سوال را از مرحوم درّى ميكند، وى را در خواب مى بيند كه مرحوم درّى به نزد او آمد و گفت:
▪️اى جوان! تو در سال قبل در چنين شبى از من معنى اين بيت را پرسيدى و من آنطور پاسخ گفتم. امّا چون بدين عالم آمده ام، معنى آن، طور ديگرى براى من منكشف شده است:
▪️مراد از شيخ حضرت إبراهيم عليه السّلام است، و مراد از پير مغان حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام؛ و مراد از وعده، ذبح فرزند است؛
▪️كه حضرت إبراهيم بدان امر خداوند وعده وفا داد، امّا حقيقت وفا را حضرت أبا عبد الله الحسين عليه السّلام در كربلا به ذبح فرزندش حضرت علىّ أكبر عليه السّلام انجام داد.
▪️فرداى آن شب، اين جوان در آن مجلس معمولى همه ساله مرحوم درّى مى آيد و اين خواب خود را بيان ميكند. و معلوم است كه با بيان اين خواب چه انقلابى در مجلس روى داده است.
📚 "روح مجرد" ص ۴۸۳
🆔 @nooremojarrad_com
14420108-01.mp3
13.91M
🏴 ای دل خسته گرت غصه عالم به گلوست...
👤روضه خوانی حاج جواد شکری
▪️روز هشتم محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
14420108-02030405.mp3
18.41M
🏴 ای سرا تا به پا، آینه دارِ پیمبر
👤 نوحه خوانی حاج جواد شکری
▪️روز هشتم محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
🔹گرد و خاک پای زوّار🔹
آیةالله حاج شیخ محمّدتقی بهجت رضوان الله علیه
▪️مرحوم دربندی به شیخ انصاری رحمةالله علیهما گفت: آقا، کار شما برای مردم حجت است. وقتی به حرم میروی، ضریح حرم حضرت ابوالفضل علیهالسلام را ببوس.
▪️شیخ در جواب فرمود: عتبۀ درب را میبوسم که گردوخاک پای زوار است.
📚«رحمت واسعه» ص ۲۴
🆔 @nooremojarrad_com
14420109-01.mp3
29.1M
🏴 قبلهٔ ما حرم توست حسین...
👤روضه خوانی حاج جواد شکری
▪️روز تاسوعا، محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
14420109-02030050607.mp3
21.1M
🏴 ای پناه حرم، از غمت، پشتم شکسته
👤 نوحه خوانی حاج جواد شکری
▪️روز تاسوعا، محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
🏴روز عاشورا را فقط برای عزاداری قرار دهیم🏴
حضرت امام باقر علیه السلام:
🔹فإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ لَا تَنْتَشِرَ يَوْمَكَ فِي حَاجَةٍ فَافْعَلْ- فَإِنَّهُ يَوْمٌ نَحِسٌ لَا تُقْضَى فِيهِ حَاجَةٌ وَ إِنْ قُضِيَتْ لَمْ يُبَارَكْ لَهُ فِيهَا وَ لَمْ يَرَ رُشْداً وَ لَا تَدَّخِرَنَّ لِمَنْزِلِكَ شَيْئاً فَإِنَّهُ مَنِ ادَّخَرَ لِمَنْزِلِهِ شَيْئاً فِي ذَلِكَ الْيَوْمِ لَمْ يُبَارَكْ لَهُ فِيمَا يَدَّخِرُهُ وَ لَا يُبَارَكُ لَهُ فِي أَهْلِه
▪️اگر میتوانی روز عاشورا برای هیچ کاری اقدام نکن. چرا که روز نحسی است که هیچ کاری در آن به سرانجام نمی رسد و اگر برسد، برکت و هدایت در آن نخواهد بود.
▪️و برای خانۀ خود چیزی تهیه نکن که هر کس در آن روز چیزی برای منزل خود تهیه کند، در آن برکتی قرار داده نمی شود و برکت از خانواده اش هم برداشته می شود.
📚 «کامل الزیارات» ص ۱۷۵
🆔 @nooremojarrad_com
▪️مرحوم علّامه آیةالله حسینی طهرانی قدّس سرّه به زيارت عاشورا اهمّيّت بسيارى می دادند؛ می فرمودند: خواندن زيارت عاشورا در روز عاشوراء و اربعين با صد لعن و سلام بسيار مطلوب است.
📚 «نور مجرّد» ج ۲ ص ۳۵۹
🆔 @nooremojarrad_com
🏴رسول خدا صلّی الله علیه و آله و قتلگاه سیّدالشهداء علیه السلام🏴
از امِّ سلَمه مروى است که:
▪️رسول خدا شبى از ما غائب شد در مدّت طويلى و سپس آمد به نزد ما، و ديديم آن حضرت گردآلود و با موهاى ژوليده مراجعت کرده و در يک دست خود چيزى دارد که انگشت ها را بسته است. عرض کردم: يا رسول الله چرا شما را بدين وضع پريشان غبارآلود و ژوليده مى بينم؟
▪️حضرت فرمود: در اين وقت مرا سير دادند به محلّى در عراق که نامش کربلاست، و مَصرع حسين فرزند من و جماعتى از فرزندان اهل بيت مرا به من نشان دادند، و من شروع کردم که خونهاى آنانرا جمع کنم، و بيا اينک خون ها در دست من است؛
▪️و دست خود را بسوى من باز کرد و فرمود: بگير اينها را و محفوظ نگاهدار! من خونها را گرفتم و توجّه کردم ديدم شبيه خاک قرمز رنگ است؛ در شيشه اى نهادم و سر آن را بستم و محفوظ داشتم.
▪️چون حسين از مکه به طرف عراق حرکت کرد هر صبح و شب من شيشه را ميگرفتم و مى بوئيدم و براى مصيبت آن حضرت ميگريستم.
▪️چون روز عاشوراى از محرّم، همان روزى که حسين در آن روز شهيد شد، من در آن شيشه نگاه کردم، در اوّل صبح آن خاک قرمز بحال خود بود، و چون در پايان روز نگاه کردم ديدم تبديل به خون تازه شده است
📚 «معادشناسی» ج ۳ ص ۱۱۹ از «ارشاد» شیخ مفید
🆔 @nooremojarrad_com
14420110.mp3
27.76M
🏴 نفس المهموم لظلمنا تسبیح...🏴
🔻مقتل الحسین علیهالسلام🔻
👤حاج جواد شکری
▪️روز عاشورا محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
🏴عزاداری موجودات بر سیّدالشهداء علیه السلام 🏴
▪️ از طريق أهل بيت روايت شده است كه چون حضرت حسين بن على عليه السّلام به شرف شهادت نائل شدند، بدن آن حضرت همين طور روى زمين كربلا افتاده بود و خون آن حضرت بر روى زمين ريخته و مشهود بود؛
▪️ تا آنكه يك مرغ پرنده سفيد رنگى آمد و بدن خود را به خون آن حضرت ماليد و در حالى كه خون قطره قطره از بالهاى او مى چكيد به پرواز درآمد.
▪️ تا رسيد به جائى كه ديد پرندگانى در زير سايه ها، بر روى درخت ها و شاخه ها نغمه سرائى مى كنند و با يكديگر سخن از دانه و علف و آب دارند. اين مرغ بخون آلوده، به آنها گفت:
▪️ واى بر شما! آيا شما در اين مكان خوش آب و هوا سرگرم خود هستيد و از دنيا و لذائذ آن ياد مى كنيد، و حسين در زمين كربلا در اين هواى گرم بروى ريگها و زمين تفته افتاده، او را تشنه كام سر بريدند، و خون او را بروى زمين ريختند؟
▪️ آن پرندگان همگى محل هاى خوش آب و هواى خود را ترك گفته و به سوى كربلا به پرواز درآمدند؛ و ديدند كه آقاى ما حسين عليه السّلام بروى زمين افتاده جسمى است بدون سر، نه كسى او را غسل داده، و نه كفن نموده؛
▪️ بادهاى بيابان بر آن بدن وزيده و گرد و غبار صحرا را بر آن پيكر نشانده، بدن در زير سمّ ستوران درهم شكسته و خورد شده و استخوانها كوبيده شده است.
▪️ زوّارش حيوانات وحشى بيابانها هستند كه در اطراف او گرد آمده اند، و زارى كنندگان بر او طايفه جنّ كه در بيابانهاى هموار و در گردنه ها و درّه ها زندگى مى كنند.
▪️ امّا خاك تيره از نور آن حضرت روشن و منوّر شده، و جو و فضا از اشراقات او تابان و درخشان گرديده است.
▪️ چون آن پرندگان اين منظره عجيب را ديدند، صداهاى خود را بصيحه و فغان بلند كردند، و آشكارا گريه و زارى سر دادند و خود را به خونهاى آن حضرت ماليده و در آن خون غلطه مى خوردند؛
▪️ و سپس همه به پرواز درآمدند، و هر يك از آنان آهنگ ناحيه اى را نموده كه اهل آنرا از شهادت حضرت ابى عبدالله عليه السّلام با خبر كنند.
📚 «امام شناسی» ج ۱ ص ۳۸ از «بحارالانوار»
🆔 @nooremojarrad_com
🏴 وضعیّت شب شام غریبان در بیت مرحوم علّامه آیةالله حسینی طهرانی رضوان الله علیه
🆔 @nooremojarrad_com
🕯زبان حال سیدالشهداء علیه السلام در قتلگاه🕯
▪️الهی! اکبر از تو؛ اصغر از تو
▪️به خون آغشتگانم یک سر از تو
▪️اگر صد بار دیگر بایدم کشت،
▪️حسین از تو؛ سر از تو،؛ خنجر از تو
📚 «دیوان نیّر تبریزی» ص ۱۸۵
🆔 @nooremojarrad_com
14420111.mp3
13.57M
🏴 هرماه در عزای تو ماه محرم است...
👤روضه خوانی حاج جواد شکری
▪️روز یازدهم، محرم الحرام ۱۴۴۲▪️
🆔 @nooremojarrad_com
▪️نتیجۀ رفتار بر اساس تمایلات▪️
كانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلَیهِ السَّلَامُ يَقُولُ لَا تَدَعِ النَّفْسَ وَ هَوَاهَا فَإِنَّ هَوَاهَا فِي رَدَاهَا وَ تَرْكُ النَّفْسِ وَ مَا تَهْوَى أَذَاهَا وَ كَفُّ النَّفْسِ عَمَّا تَهْوَى دَوَاهَا
🔹حضرت امام صادق علیه السلام میفرمودند:
🔹 نفس را با تمایلاتش رها نکن چرا که گرایشِ آن سقوط و هلاکت است. واگذاشتنِ نفس با آنچه مطابق میلش است، رنج و آزارِ نفس؛ و بازداشتنِ نفس از هوا، دارو و درمان آن است.
📚«کافی» ج ۲ ص ۳۳۶
🆔 @nooremojarrad_com
🔹مگر شما برای چه درس می خوانید؟🔹
آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی
▪️مرحوم علّامه والد رضوان الله علیه نسبت به اوّل وقت نمازخواندن به شاگردان خود دستور أکید مى دادند و تخلّف از آن را در هیچ حالى روا نمى دانستند.
▪️یک بار حقیر در قم در حجره بودم و ایشان به حجره ما تشریف آورده بودند. صداى اذان بلند شد و حقیر مشغول مطالعه مکاسب بودم، فرمودند: وقت نماز است. عرض کردم: چشم، خطّ آخر است الآن بلند مى شوم.
▪️فرمودند: نه آن یک خطّ را بعداً بخوانید، مگر شما براى چه درس مى خوانید؟ همه این درس ها جهت اقامه نماز است. ما درس را براى خدا و یاد خدا مى خوانیم. اگر براى خداست پس الآن که وقت نماز و یاد خدا رسیده دیگر جاى تأمّل نیست.
📚 «نور مجرّد» ج ۲ ص ۳۱۶
🆔 @nooremojarrad_com
▪️بلند آوازه در ملکوت▪️
حضرت امام صادق علیه السلام
🔹منْ تَعَلَّمَ الْعِلْمَ وَ عَمِلَ بِهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ دُعِيَ فِي مَلَكُوتِ السَّمَاوَاتِ عَظِيماً فَقِيلَ تَعَلَّمَ لِلَّهِ وَ عَمِلَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّه
💠 هر کس برای خدا علم آموزد و به علم خویش عمل کند و به دیگران بیاموزد، در ملکوت آسمانها بزرگش خوانند و گویند: او برای خدا فراگرفت و برای خدا عمل کرد و برای خدا به دیگران آموخت.
📚 «کافی» ج ۱ ص ۳۵
🆔 @nooremojarrad_com
🔹هنگام ذکر «الله أکبر» این حال را داشته باش...🔹
سیّد رضی الدین علی بن طاوس رضوان الله علیه
▪️وقتی «الله أکبر» می گویی، باید این حقیقت که چیزی بزرگتر از خداوند جلّ جلاله که تکبیر او را می گویی وجود ندارد، بر ظاهر و باطنت تأثیر بگذارد؛
▪️پس در این حال قلب خود را به هیچ امر کوچک یا بزرگی جز این حقیقت مشغول نگردان.
📚 «الإقبال بالأعمال الحسنة» ج ۲ ص ۷۱
🆔 @nooremojarrad_com
▪️خطر غفلت از نقش سخن گفتن در میان اعمال▪️
رسول خدا صلّی الله علیه وآله
🔹منْ لَمْ يَحْسُبْ كَلَامَهُ مِنْ عَمَلِهِ كَثُرَتْ خَطَايَاهُ وَ حَضَرَ عَذَابُه
♦️ هر کس کلام خود را جزء اعمال خویش به حساب نیاورد، گناهانیش بسیار و عذابش حاضر می شود.
📚«کافی» ج ۲ ص ۱۱۵
🆔 @nooremojarrad_com