برهان سبر و تقسیم
برخی از علمای شیعه برای بیان علت غیبت حضرت حجت علیه السلام، از برهان سبر و تقسیم استفاده کرده اند؛ به این صورت که تمام فرض ها و احتمالات را مطرح نموده و از بین تمام فرض های طرح شده تنها یک احتمال را به واقع نزدیک دیده اند و باقی آنها را با استدلال کنار گذاشته اند.
امام کاظم علیه السلام در پاسخ به فردی که گفت: «فَقُلْتُ لَهُ يَا غُلَامُ مِمَّنِ الْمَعْصِيَةُ» گناه از چه کسی صادر می شود؟ از همین برهان استفاده می برد و می فرماید: «إِنَّ السَّيِّئَاتِ لَا تَخْلُو مِنْ إِحْدَى ثَلَاثٍ- إِمَّا أَنْ تَكُونَ مِنَ اللَّهِ وَ لَيْسَتْ مِنْهُ- فَلَا يَنْبَغِي لِلرَّبِّ أَنْ يُعَذِّبَ الْعَبْدَ عَلَى مَا لَا يَرْتَكِبُ- وَ إِمَّا أَنْ تَكُونَ مِنْهُ وَ مِنَ الْعَبْدِ وَ لَيْسَتْ كَذَلِكَ- فَلَا يَنْبَغِي لِلشَّرِيكِ الْقَوِيِّ أَنْ يَظْلِمَ الشَّرِيكَ الضَّعِيفَ- وَ إِمَّا أَنْ تَكُونَ مِنَ الْعَبْدِ وَ هِيَ مِنْهُ» ارتکاب گناهان از سه حال خارج نیست: یا از خداوند سر می زند و هرگز چنین چیزی نیست و اصلا شایسته پروردگار نیست که بنده را به خاطر گناهی که نکرده عذاب کند؛ و یا از خدا و بنده هر دو با هم سر می زند، که چنین نیست زیرا شایسته نباشد که شریک قوی به شریک ضعیف ستم کند؛ و یا اینکه از بنده سر می زند که همین طور هم هست.
محقق طوسی از طریق همین برهان می گوید:
«و أما سبب غيبته فلا يجوز أن يكون من الله سبحانه و لا منه كما عرفت فيكون معي المكلفين، و هو الخوف الغالب و عدم التمكين و الظهور يجب عند زوال السبب»
اما سبب غيبت امام دوازدهم، پس جايز نيست كه از جانب خداي سبحان و يا از جانب خود آن حضرت باشد؛ بلكه - همانگونه كه شناختي، - از مردم و مكلفين است و آن خوف غالب و تمكين نداشتن مردم از امام است و هر موقع اين سبب زايل شود يعني مردم تمكين و اطاعت از امام نمايند ظهور واجب ميشود.
شیخ طوسی به همین سبب می گوید:
«و أما ما روي من الأخبار من امتحان الشيعة في حال الغيبة و صعوبة الأمر عليهم و اختبارهم للصبر عليه فالوجه فيها الإخبار عما يتفق من ذلك من الصعوبة و المشاق لا أن الله تعالى غيب الإمام ليكون ذلك و كيف يريد الله ذلك و ما ينال المؤمنين من جهة الظالمين ظلم منهم لهم و معصية و الله تعالى لا يريد ذلك بل سبب الغيبة هو الخوف على ما قلناه»
اخباري كه دال بر امتحان شيعه در زمان غيبت و دشواري كار بر ايشان و آزمايش صبر آنان بر غيبت است، صرفاً خبر دادن از سختيهاي ايشان است، نه اين كه خداوند متعال امام عليه السلام را غايب نموده تا اين كه مردم را امتحان كند و چگونه خداوند چنين چيزي را اراده كند در حالي كه لازمه آن، ظلم و معصيتي است كه از جانب ستمكاران بر مؤمنان ميرود و خداي متعال اين را نمي خواهد بلكه سبب غيبت همان ترسي است كه گفته ايم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلی الله علیک یا اباعبدالله...🏴
#امام_حسین
#امام_زمان
#شب_زیارتی
#نورنما
اللّهمَعجّللولیڪالفرج 🌱
💚🌱@noornama
نــــــــــورنــما
💠وارونـــــــــــــــــــــه
۱. اسلام و لباس وارونــــــــــــــــــــه
امیرالمؤمنین علیه السلام می فرماید:
«لبس الاسلام لبس الفرو مقلوبا»
و ابن ابی الحدید در معنای این عبارت می گوید: «این عادت عرب است که(فرو یعنی پوستین را پشت و رو می پوشد) و آن اینکه طرف پُرداز را روی بدن قرار می دهد و پوست را آشکار می کند و مراد از واژگون شدن، واژگون شدن احکام اسلامی است(شرح ابن ابی الحدید ج ۷ ص ۱۹۲).
__________________
۲. قلب های وارونـــــــــــــــــــــه
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«مَا شیء أَفسد للقلب من الْخَطیئة إِن القلب لیواقع الخطیئة فما تزال بِه حتی تغلب علیه فیصیر أسفله أَعلاه وَ أَعلاه أَسفله»
و علامه مجلسی در معنای این عبارت می گوید: «یعنی قلب واژگون می شود؛ مانند ظرف وارونه ای که به روی افتاده و در آن چیزی از حقیقت مستقر نمی شود و چیزی از مواعظ روی آن اثر نمی کند» (بحار ج ۷۰ ص ۳۱۳)
_________________
۳. امور وارونـــــــــــــــــــــه
خداوند سبحان می فرماید:
«لَقَدِ ابْتَغَوُا الْفِتْنَةَ مِنْ قَبْلُ وَقَلَّبُوا لَكَ الْأُمُورَ»
و علامه طباطبائی در معنای این آیه می گوید: «آری! همین منافقین بودند که همواره امور را برای تو دگرگونه ساخته، نعل را وارونه میزدند و مردم را به مخالفت تو دعوت و بر معصیت تخلف از امر جهاد تحریک نموده، یهودیان و مشرکان را بر قتال با مسلمانان برمی انگیختند»(المیزان ج ۹ ص ۳۸۸)
_________________
۴. مومن وارونــــــــــــــــــــــه
امام صادق علیه السلام در جواب ناله ها و اظهار غربت محمد بن مسلم می فرماید:
«إن المؤمن فی هذه الدار غریب و فی هذا الخلق المنکوس»
و علامه مجلسی در معنای این روایت می گوید: «یعنی در میان این خلق هم غریبی؛ و آنها را وارونه خواند، چون[بخش اکثر باطل] از آدمیت جدا شدند و مانند بهائم و چهارپایان گردیدند؛ یا از حدود آدمیت به مقام جانوری برگشتند؛ یا دلشان وارونه شده و چیزی از حق نمیفهمند؛ یا کنایه از نومیدی و زیانکاری است؛ یا بدترین حال روحی آنها را مانند کرده به بدترین حال جسمانی آنها؛ یا اینکه چون رو گرداندند از بالا رفتن به درجات کمالات روحانیه و تنها به شبهات جسمانیه نگرانند، گویا وارونه اند»(بحار ج ۶۴ ص ۲۴۶)
@noornama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 صلی الله علیک یا اباعبدالله...💔🏴
🔸 هر شب دلم حوالی ایوان کربلاست
🔸 عاشق همیشه بی سر و سامان کربلاست...
📎 #امام_حسین
📎 #شب_زیارتی
📎 #کربلا
#نورنما
@noornama
2.mp3
1.52M
🔶 معرفت و اطاعت
برخی گفته اند: صرف معرفت کافی است و غیر از معرفت انسان هیچ وظیفه دیگری ندارد.
و همین رفتار ها و انفعال مسلمانان باعث شده است که مستشرقین نیز مسلمانان را متهم کنند و بگویند: آنها بدون اینکه تکلیفی برای خود و در قِبال دنیا متصور باشند زندگی می کنند!
قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ(ع)رُوِيَ عَنِ الْمُغِيرَةِ أَنَّهُ قَالَ إِذَا عَرَفَ الرَّجُلُ رَبَّهُ لَيْسَ عَلَيْهِ وَرَاءَ ذَلِكَ شَيْءٌ قَالَ مَا لَهُ لَعَنَهُ اللَّهُ أَ لَيْسَ كُلَّمَا ازْدَادَ بِاللَّهِ مَعْرِفَةً فَهُوَ أَطْوَعُ لَهُ أَ فَيُطِيعُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مَنْ لَا يَعْرِفُهُ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ مُحَمَّداً ص بِأَمْرٍ وَ أَمَرَ مُحَمَّدٌ ص الْمُؤْمِنِينَ بِأَمْرٍ فَهُمْ عَامِلُونَ بِهِ إِلَى أَنْ يَجِيءَ نَهْيُهُ وَ الْأَمْرُ وَ النَّهْيُ عِنْدَ الْمُؤْمِنِ سَوَاءٌ قَالَ
از مفضل نقل می کند که گفت: خدمت حضرت صادق عرض کردم: از مغیره بن شعبه نقل شده که گفته است: همین که انسان خدا را شناخت و معرفتش کامل شد، دیگر هیچ تکلیفی ندارد و هر کاری انجام دهد اشکال ندارد. حضرت فرمود: خدا لعنت کند مغیره را! چرا این یاوه ها را پخش می کند؟ آیا چنین نیست که هر چه انسان معرفتش به خدا کامل تر شود در برابر دستوراتش مطیع تر می شود؟ آیا کسی که اساسا خدا را نمی شناسد، می شود خدا را اطاعت کند؟ خداوند متعال پیامبر اکرم | را دستور داده و حضرت هم به مؤمنین دستور داده و مؤمنین باید مطابق امر حضرتش عمل نمایند، تا وقتی که از طرف حضرت نهی و منعی برسد. و مؤمنین در برابر امر و نهی حالت تسلیم دارند و برای او فرقی نمی کند امر شود یا نهی وارد شود، هر چه مولی گفت اجرا می شود.
@noornama
🔶 عصر گرگان ¦ آخرالزمان
دنیا مانند گرگ انسان را دنبال می کند و وقتی خسته شد و از نفس افتاد به شکار خود یورش می بَرد:
مَعَاشِرَ شِيعَتِي احْذَرُوا فَقَدْ عَضَّتْكُمُ الدُّنْيَا بِأَنْيَابِهَا- تَخْتَطِفُ مِنْكُمْ نَفْساً بَعْدَ نَفْسٍ كَذِئَابِهَا
و حال تصور کنید که مردمان آخرالزمان نیز مانند گرگان باشند:
وَ کَانَ أَهْلُ ذلِکَ الزَّمَانِ ذِئَاباً
در چنین روزگاری باید بسیار هوشیار بود و هوشیاری را می بایست از گرگ آموخت که وقتی می خوابد رو به رو گرگ دیگر قرار می گیرد تا اینکه خورده نشود:
يَأْتِي عَلَى النَّاسِ زَمَانٌ يَكُونُ النَّاسُ فِيهِ ذِئَاباً، فَمَنْ لَمْ يَكُنْ ذِئْباً أَكَلَتْهُ الذِّئَابُ
💢 زیارت امام حسین (ع) روز اول رجب💗💛
امام صادق عليه السلام:
🌺 «مَن زارَ قَبرَ الحُسَينِ عليه السلام أوَّلَ يَومٍ مِن رَجَبٍ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ البَتَّةَ».
🌹 هر كس قبر حسين عليه السلام را در نخستين روز ماه رجب زيارت كند، خداوند، حتما او را مى آمرزد.
📚 كامل الزيارات، ص۳۳۹.
💐 پیشاپیش حلول ماه رجب المرجب و ولادت امام محمدباقر علیه السلام مبارک باد.💐
📎 #حدیث_نگاشت
📎 #ماه_رجب
📎 #زیارت_امام_حسین
📎 #شب_جمعه
#نورنما
@noornama
✍️ نمی از دریای فضائل امام جواد علیه السلام
🔺 انسان همواره در زندگى خود به دنبال بالاترين الگو و سرمشق می رود تا آن را به عنوان يک نمونه براى رفتار و سلوک خودش قرار دهد. شخصیت امام جواد علیه السلام با وجود روحيات عالى، استقامت و شكيبايى، جود و سخاوت، پرهیز از دنیاگرایی، یاری رساندن به دوستان و نزدیکان و اخلاص و توجه به خدا، یکی از بهترين الگوها در ميدان زندگى است.
1️⃣ هنگامی که دختر مأمون به دلیل حسادت های بی جای زنانه، نزد پدرش از امام جواد علیه السلام شکایت و اظهار ناراحتی کرد، مأمون به وی گفت: «دخترم، نزد همسرت بازگرد که او پاره تن رسول خدا صلی الله علیه وآله می باشد».
2️⃣ پس از آنکه جواد الائمه علیه السلام متوجه می شوند یکی از کاروان های حج شیعه مورد غارت قرار گرفته، مقداری پول به یکی از حاجیان می دهد تا بین خود تقسیم کنند. پس از تقسیم پول متوجه می شوند پولی که امام جواد علیه السلام پرداخت کرده بودند، دقیقا به مقدار دزدیده شده بود، نه کمتر و نه بیشتر.
3️⃣ یکی از شیعیان برای اقدام به ازدواج توان مالی نداشت و از این بابت ناراحت بود. امام جواد علیه السلام از جریان مطلع گشته و نه تنها برای او همسری مناسب یافتند، بلکه خانه ای به همراه وسایل زندگی را فراهم کرده و به آنها بخشیدند.
🔺 جهت مطالعه بیشتر، کلیک کنید:
🌐 https://btid.org/fa/news/200322
📎 #اعتقادات
📎 #میلاد_امام_جواد
📎 #فضائل_جواد_الائمه
@noornama
💠 زیارت رجبیه
🔻زیارت رَجَبیّه از جمله زیارات مأثور و مشهور است که بر استحباب خواندن آن در ماه رجب در مشاهد مشرفه تأکید شده است. به گفته شیخ طوسی، این زیارت از ناحیه حضرت ولی عصر (عج) صادر شده است.
🍃 شیخ روایت کرده از جناب ابوالقاسم حسین بن روح (ره) که نایب خاص حضرت صاحب الامر (عج) است که فرمود: زیارت کن در هر مشهدی که باشی از مشاهد مشرفه در ماه رجب به این زیارت، میگویی چون داخل شدی:
💠 اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ اَلَّذِی اَشْهَدَنَا مَشْهَدَ اَوْلِیَائِهِ فِی رَجَبٍ وَ اَوْجَبَ عَلَیْنَا ... (ادامه متن زیارت)
📚 قدیمیترین منابعی که به دعا اشاره کرده، مصباح المتهجد اثر شیخ طوسی(متوفای ۴۶۰ق) است و پس از آن المزار اثر محمد بن جعفر مشهدی(متوفای ۶۱۰) روایت کرده است.
📖 دیگر منابع هم به نقل از این دو کتاب نقل کردهاند که برخی از آنها عبارتند از: اقبال الاعمال سید بن طاووس، بحارالانوار مجلسی و مفاتیح الجنان اثر محدث قمی.
📎 #ماه_رجب
📎 #رجب
📎 #این_الرجبیون
@noornama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳وفات عقیله ی بنی هاشم حضرت زینب (س)
🎥 فرا رسیدن سالروز رحلت عقیله بنی هاشم، اخت الحسین (علیه السلام) حضرت زینب کبری سلام الله علیها تسلیت...🏴
📎 #حضرت_زینب
📎 #وفات_حضرت_زینب
@noornama