پاسخگو
#فلسفه_احکام #فلسفه_حجاب1 مفهوم و ابعاد حجاب مفهوم حجاب چیست و از نظر قرآن و حدیث، حجاب و پوشش اس
#فلسفه_احکام
#فلسفه_حجاب2
مثل حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه شده اند:
قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ؛ ای رسول ما به مردان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.
قُلْ لِلْمُؤْمِناتِ یغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ؛ ای رسول به زنان مؤمن بگو تا چشمها را از نگاه ناروا بپوشند.
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است:
فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ؛ پس زنهار نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونهای راه نروند که با نشان دادن زینتهای خود باعث جلب توجه نامحرم شوند:
وَ لا یضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیعْلَمَ ما یخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ؛ و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.
از مجموع مباحث طرح شده به روشنی استفاده میشود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحای مختلف رفتار، مثل نحوه ی پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است.
💠ادامه دارد...
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
#مسأله_شرعی
سؤال👇
آیا زن میتواند پیش از خواندن عقد موقّت، مهریه خویش را ببخشد و خطبه عقد را بدون ذکر مهریه بخوانند؟
پاسخ👇
خیر، عقد موقّت بدون ذکر مهر باطل است؛ ولی میتواند بعد از عقد آن را ببخشد.
#احکام_ازدواج
#عقدموقت
#مهریه
📣 ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
سؤال👇
ببخشید . اگر صیغه محرمیت بصورت تلفنی از طرف آقا فقط خوانده شود یعنی از خانم وکالت بگیره و خودش بخونه از طریق عکس همو دیده باشن هیچ دیدار حضوری صورت نگرفته باشه و قبل از دیدار هم بخوان محرمیت و تموم کنن و خانم در شرف ازدواج باشه همین که آقا تو پیام بگه تموم کردم میشه؟یعنی خانم نشنوه. و بخاطر هیچ گونه ارتباطی منظور لمس و.. عده که معنی نداره درسته؟مرجع آیت الله مکارم
پاسخ👇
سلام علیکم
اجرای صیغه عقد نیاز به حضور افراد ندارد و کسی که وکیل از طرف زوجین است می تواند به صورت غیابی صیغه عقد را جاری کند.
در عقد موقت در صورتی که عمل زناشویی صورت نگرفته باشد پس از پایان یافتن مدت عقد نیازی به نگه داشتن عده نمی باشد.
#احکام_ازدواج
#صیغه_عقد
#عقدموقت
پاسخگو
#فلسفه_احکام #فلسفه_حجاب2 مثل حجاب و پوشش در نگاه که مردان و زنان در مواجهه با نامحرم به آن توصیه
#فلسفه_احکام
#فلسفه_حجاب3
رابطه ی حجاب و عفاف
چشم و دل را پرده میبایست امّا از عفاف
چادر پوسیده بنیاد مسلمانی نبود.
شبهه: بعضی با تمسک به شعر فوق، ادعا نمودهاند که بین حجاب و عفاف رابطهای نیست؛ عفاف لازم است، اما حجاب لازم نیست. گاه همین مطلب با تمسک به حجاب و پوشش زنان روستایی و زنان شالیزار شمال کشور توجیه میشود که آنها حجاب کامل ندارند، ولی عفیف هستند. آیا ادعای مذکور صحیح است؟
پاسخ: قبلاً ذکر شد که حجاب در کتاب های لغت به معنای پوشش، پرده و مانع آمده است. به نگهبان، حاجب میگویند؛ چون مانع ورود اغیار و بیگانگان در یک حریم و محیط خاص میگردد.
بنابراین، حجاب و پوشش زن نیز به منزله ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند. همین مفهوم منع و امتناع در ریشه ی لغوی عفت نیز وجود دارد؛ بنابراین، دو واژه ی «حجاب» و «عفت» در اصل معنای منع و امتناع مشترکاند. تفاوتی که بین منع و بازداری حجاب و عفت است، تفاوت بین ظاهر و باطن است؛ یعنی منع و بازداری در حجاب مربوط به ظاهر است، ولی منع و بازداری در عفت، مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت یک حالت درونی است، ولی با توجه به این که تأثیر ظاهر بر باطن و تأثیر باطن بر ظاهر، یکی از ویژگی های عمومی انسان است؛ بنابراین، بین حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تأثیر و تأثّر متقابل است؛ بدین ترتیب که هرچه حجاب و پوشش ظاهری بیش تر و بهتر باشد، این نوع حجاب در تقویت و پرورش روحیه ی باطنی و درونی عفت، تأثیر بیش تری دارد؛ و بالعکس هر چه عفت درونی و باطنی بیش تر باشد باعث حجاب و پوشش ظاهری بیش تر و بهتر در مواجهه با نامحرم میگردد. قرآن مجید به شکل ظریفی به این تأثیر و تأثّر اشاره فرموده است. نخست به زنان سالمند اجازه میدهد که بدون قصد تبرّج و خودنمایی، لباسهای رویی خود، مثل چادر را در مقابل نامحرم بردارند، ولی در نهایت میگوید: اگر عفت بورزند، یعنی حتی لباسهایی مثل چادر را نیز بر ندارند، بهتر است.
وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللاَّتِی لا یرْجُونَ نِکاحاً فَلَیسَ عَلَیهِنَّ جُناحٌ أَنْ یضَعْنَ ثِیابَهُنَّ غَیرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزِینَةٍ وَ أَنْ یسْتَعْفِفْنَ خَیرٌ لَهُنَّ وَ اللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ.
علاوه بر رابطه ی قبل، بین پوشش ظاهری و عفت باطنی، رابطه ی علامت و صاحب علامت نیز هست؛ به این معنا که مقدار حجاب ظاهری، نشانهای از مرحله ی خاصی از عفت باطنی صاحب حجاب است. البته این مطلب به این معنا نیست که هر زنی که حجاب و پوشش ظاهری داشت، لزوماً از همه ی مراتب عفت و پاکدامنی نیز برخوردار است.
با توجه به همین نکته، پاسخ این اشکال و شبهه ی افرادی که برای ناکارآمد جلوه دادن حجاب و پوشش ظاهری، تخلفات بعضی از زنان با حجاب را بهانه قرار میدهند آشکار میگردد؛ زیرا مشکل این عده از زنان، ضعف در حجاب باطنی و فقدان ایمان و اعتقاد قوی به آثار مثبت حجاب و پوشش ظاهری است و قبلاً گذشت که حجاب اسلامی ابعادی گسترده دارد و یکی از مهم ترین و اساسیترین ابعاد آن، حجاب درونی و باطنی و ذهنی است که فرد را در مواجهه با گناه و فساد، از عقاید و ایمان راسخ درونی برخوردار می کند؛ و اساساً این حجاب ذهنی و عقیدتی، به منزلهی سنگ بنای دیگر حجابها، از جمله حجاب و پوشش ظاهری است؛ زیرا افکار و عقاید انسان، شکل دهنده ی رفتارهای اوست.
البته، همانگونه که حجاب و پوشش ظاهری، لزوماً به معنای برخورداری از همه ی مراتب عفاف نیست، عفاف بدون رعایت پوشش ظاهری نیز قابل تصور نیست. نمیتوان زن یا مردی را که عریان یا نیمه عریان در انظار عمومی ظاهر میشود عفیف دانست؛ زیرا گفتیم که پوشش ظاهری یکی از علامتها و نشانههای عفاف است، و بین مقدار عفاف و حجاب، رابطه ی تأثیر و تأثّر متقابل وجود دارد.بعضی نیز رابطه ی عفاف و حجاب را از نوع رابطه ی ریشه و میوه دانسته اند؛ با این تعبیر که حجاب، میوه ی عفاف، و عفاف، ریشه ی حجاب است. برخی افراد ممکن است حجاب ظاهری داشته باشند، ولی عفاف و طهارت باطنی را در خویش ایجاد نکرده باشند. این حجاب، تنها پوسته و ظاهری است. از سوی دیگر، افرادی ادعای عفاف کرده و با تعابیری، مثل «من قلب پاک دارم، خدا با قلب ها کار دارد»، خود را سرگرم می کنند؛ چنین انسانهایی باید در قاموس اندیشه ی خود این نکته ی اساسی را بنگارند که درون پاک، بیرونی پاک می پروراند و هرگز قلب پاک، موجب بارور شدن میوه ی ناپاک بی حجابی نخواهد شد.
وَ الْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذِی خَبُثَ لا یخْرُجُ إِلاَّ نَکداً؛زمین پاک نیکو گیاهش به اذان خدا نیکو برآید و زمین خشن ناپاک بیرون نیاورد، جز گیاه اندک و کم ثمر.
💠ادامه دارد...
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
سؤال👇
سلام علیکم.
اگر در غسل ترتیبی در انتهای شستن قسمت چپ شک کنی که آیا به یک قسمتی از سمت راست آب رسیده است یا نه حکم چیست؟؟؟
مرجع:مقام معظم رهبری.
پاسخ👇
سلام علیکم
اگر پيش از تمام شدن غسل، در شستن مقدارى از طرف چپ شك كند،شستن همان مقدار كافى است. ولى اگر بعد از اشتغال به شستن طرف چپ در شستن طرف راستيا مقدارى از آن شك كند يا بعد از اشتغال به شستن طرف راست در شستن سر و گردن يا مقدارى از آن شك نمايد، نبايد اعتنا كند.
#احکام_غسل
#شک_صحت_غسل
#شک_درشستن_قسمتی_ازبدن
#مطابق_بافتوای_آیت_الله_خامنه_ای
#مسأله_شرعی
سؤال👇
آیا پوست هایی که از لب و جاهای دیگر بدن جدا می شود، پاک است؟
پاسخ👇
آیات عظام امام، مقام معظم رهبری، وحید خراسانی، صافی، نوری، بهجت و گلپایگانی:
پاک است ولی بنابر احتیاط واجب باید از پوستی که موقع افتادنش نرسیده و آن را کنده اند، اجتناب شود.
آیت الله سیستانی:
چنانچه روح نداشته باشد و به آسانی کنده شود، پاک است.
آیت الله مکارم شیرازی:
پاک است اما اگر آن را با فشار جدا کنند، بنابر احتیاط واجب باید از آن اجتناب کرد.
#طهارت
#پوست
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
سؤال👇
با سلام شرایط یا مراحل توبه را پاسخ دهید
پاسخ👇
سلام علیکم
توبه شرایط متفاوتی دارد از جمله پشیمانی و عزم بر عدم تکرار گناه.
اما باید دقت داشت توبه هر گناهی فقط صرف استغفار نمی باشد یعنی اگر کسی حق الناسی بر عهده دارد توبه آن استغفار تنها نیست قبل از استغفار می بایست صاحب حق را راضی کند یا کسی که نماز و روزه را قضا کرده می بایست در صدد جبران گذشته باشد.
#توبه
#حق_الناس
سؤال👇
جریمه خود ارضایی یک فرد برای پاک شدن
پاسخ👇
سلام علیکم
خودارضایی گناه کبیره است و بسیار مورد مذمت اسلام می باشد.
اگر این عمل در غیر از ایام روزه داری باشد کفاره خاصی ندارد فقط باید توبه کرد و از خداوند آمرزش خواست و اگر این عمل هنگام روزه داری انجام شده باشد علاوه بر بطلان روزه و اینکه قضای آن به عهده شخص است کفاره هم به عهده انسان است که به فتوای برخی از مراجع کفاره جمع دارد یعنی شصت روز روزه داری که سی و یک روز آن باید پشت سر هم باشد و شصت فقیر را سیر کردن
#خودارضایی
#کفاره
#احکام_روزه
#مبطلات_روزه
#استمناء
پاسخگو
#فلسفه_احکام #فلسفه_حجاب3 رابطه ی حجاب و عفاف چشم و دل را پرده میبایست امّا از عفاف چادر پوسیده
#فلسفه_احکام
#فلسفه_حجاب4
هدف و فلسفهی حجاب
هدف از تشریع حجاب اسلامی و فلسفه ی حجاب و پوشش چیست؟
هدف اصلی تشریع احکام در اسلام، قرب به خداوند است که به وسیله ی تزکیه ی نفس و تقوا به دست می آید:
إِنَّ أَکرَمَکمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکمْ؛بزرگوار و با افتخارترین شما نزد خدا با تقواترین شماست.
هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیینَ رَسُولاً مِنْهُمْ یتْلُوا عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَ یزَکیهِمْ وَ یعَلِّمُهُمُ الْکتابَ وَ الْحِکمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ؛
اوست خدایی که میان عرب امّی (قومی که خواندن و نوشتن هم نمیدانستند) پیغمبری بزرگوار از همان قوم برانگیخت، تا بر آنان وحی خدا را تلاوت کند و آنها را (از لوث جهل و اخلاق زشت) پاک سازد و کتاب سماوی و حکمت الهی بیاموزد؛ با آن که پیش از این، همه در ورطه ی جهالت و گمراهی بودند.
از قرآن کریم استفاده میشود که هدف از تشریع حکم الهی، وجوب حجاب اسلامی، دست یابی به تزکیه ی نفس، طهارت، عفت و پاکدامنی است. آیاتی همچون:
قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذلِک أَزْکی لَهُمْ؛ ای رسول ما مردان مؤمن را بگو تا چشمها از نگاه ناروا بپوشند و فروج و اندامشان را محفوظ دارند، که این بر پاکیزگی جسم و جان ایشان اصلح است.
وَ إِذا سَأَلُْتمُوهُنَّ مَتاعاً فَسْئَلُوهُنَّ مِنْ وَراءِ حِجابٍ ذلِکمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکمْ وَ قُلُوبِهِنَّ؛ و هرگاه از زنان رسول متاعی میطلبید از پس پرده بطلبید، که حجاب برای آن که دل های شما و آنها پاک و پاکیزه بماند بهتر است.
وَ الْقَواعِدُ مِنَ النِّساءِ اللاَّتِی لا یرْجُونَ نِکاحاً فَلَیسَ عَلَیهِنَّ جُناحٌ أَنْ یضَعْنَ ثِیابَهُنَّ غَیرَ مُتَبَرِّجاتٍ بِزِینَةٍ وَ أَنْ یسْتَعْفِفْنَ خَیرٌ لَهُنَّ وَ اللَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ؛ و زنان سالخورده که از ولادت و عادت بازنشسته اند و امید ازدواج و نکاح ندارند، بر آنان باکی نیست که اگر اظهار تجملات و زینت خود نکنند، نزد نامحرمان جامههای خود را از تن برگیرند و اگر بازهم عفت و تقوای بیش تر گزینند، بر آنان بهتر است و خدا به سخنان خلق شنوا و آگاه است.
یا أَیهَا النَّبِی قُلْ لِأَزْواجِک وَ بَناتِک وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یدْنِینَ عَلَیهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِک أَدْنی أَنْ یعْرَفْنَ فَلا یؤْذَینَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً؛ ای پیغمبر با زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که خویشتن را به چادرهای خود فروپوشند که این کار برای این که آنها به عفت و حریت شناخته شوند تا از تعرض و جسارت (هوسرانان) آزار نکشند بر آنان بسیار بهتر است و خدا در حق خلق، آمرزنده و مهربان است.
چون نگاه به نامحرم توسط مردان، باعث تحریک و تهییج جنسی آنان و در نتیجه منجر به فساد میشود، خداوند در کنار دستور حجاب و پوشش بدن به بانوان، به مردان نیز دستور به حجاب و پوشش چشم داده و نگاه به نامحرم را بر آنان حرام کرده است؛ چنانکه از امام رضا(ع) نقل شده است:
حُرّم النظر الی شعور النساء المحجوبات بالازواج و غیرهنّ من النساء لما فیه من تهییج الرجال و ما یدعوا التهییج الی الفساد و الدخول فیما لا یحلّ و لا یجمل؛ نگاه به موهای زنان با حجاب ازدواج کرده و بانوان دیگر، از آن جهت حرام شده است که نگاه، مردان را برمیانگیزد و آنان را به فساد فرا میخواند در آنچه که ورود در آن نه حلال است و نه شایسته.
از مجموع آیات و حدیث فوق به خوبی استفاده میشود که هدف و فلسفه ی وجوب حجاب اسلامی، ایجاد تزکیه ی نفس، طهارت و عفت و پاکدامنی در بین افراد جامعه، و ایجاد صلاح و پیش گیری از فساد است.
💠ادامه دارد...
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی
@Pasokhgoey_Ahkam
✅ پیج اینستاگرام
www.instagram.com/noorolaeme
سؤال👇
سلام روز بخیروخداقوت
درخیلی ازکانال هاتبلیغ طلسم وسرکتاب میشه وحتی درتلگرام کانال هست وخیلی هم مشتری دارن درصورتیکه دردین اسلام وکتاب قرآن برای هرچیزی وکاری ماذکرونمازودعا داریم
وقتی ازشون سوال می کنیم که چرا سراغ اینها میرید میگن اونا فقط قرآن رابازمیکنن وبه ما مطالب رامیگن دعاهای راهم که به میدن فقط آیات قرآنه واینها باهم فرق دارن سرکتاب برداشتن جادو وجنبل نیست اگه امکانش هست دراین مورد توضیح بدین وماراآگاه کنید که جوابی برای اینگونه افرادداشته باشیم
پاسخ👇
سلام علیکم
برخی از افراد از راه های متفاوت می توانند خبرهایی را بدهند و در برخی از موارد آنچه می گویند نیز درست است و باعث اعتماد دیگران به آنها می شود.
این ها اگر می توانند چرا دعایی برای خودشان نمی نویسند تا دیگر نیازی به هیچ چیز نداشته باشند.
برخی دنبال سودجویی مادی هستند و برخی دیگر نیز مقاصد دیگری دارند.
اگر این ها با کسانی که از این امور سرشته دارند مواجه شوند پاسخی ندارند لذا هیچ وقت قبول نمی کنند با صاحب فن مناظره و برخوردی داشته باشند.
#طلسم
#دعا