eitaa logo
پاسخگو
5.4هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
210 ویدیو
72 فایل
پاسخگو: حجت الاسلام حسینی پور سطح۳ حوزه علمیه کارشناسی ارشد تفسیر اثری کارشناسی ارشد کلام و عقاید اسلامی دانشجوی دکتری کلام امامیه نویسنده و پژوهشگر کانال اختصاصی احکام بانوان: @noorolaeme2 ارسال سؤال: @Noorolaeme12 تبلیغات: @Tnoorolaeme
مشاهده در ایتا
دانلود
پاسخگو
#فلسفه_احکام #فلسفه_حجاب6 ب) فایدهی حجاب در بُعد خانوادگی یکی از فواید مهم حجاب در بُعد خانوادگی،
د) فایدهی حجاب در بُعد اقتصادی استفاده از حجاب و پوشش، به ویژه در شکل چادر مشکی، به دلیل سادگی و ایجاد یکدستی در پوشش بانوان در بیرون منزل، میتواند از بُعد اقتصادی نیز تأثیر مثبت در کاهش تقاضاهای مدپرستی بانوان داشته باشد؛ البته به شرط اینکه خود چادر مشکی دست خوشِ این تقاضاها نگردد. متأسفانه بعضاً مظاهر مدپرستی در چادرهای مشکی نیز مشاهده میگردد، به گونهای که برخی از بانوان به جای استفاده از چادرهای مشکی متین و باوقار، به چادرهای مشکی، توری، نازک و دارای طرحهای جِلف و سبک که با هدف و فلسفه حجاب و پوشش تناسبی ندارند روی میآورند. یکی از دانشجویان محجبه درباره ی رواج فرهنگ مدگرایی در خاطرات قبل از انقلاب خود گفته است: یادم می آید آن وقت ها که حجاب نداشتم، اگر دو روز پشت سر هم قرار بود که به خانه ی کسی بروم، لباسی را که امروز پوشیده بودم، حاضر نمی شدم فردا بپوشم! احساس می کردم مسخره است و سعی داشتم حتی اگر شده، لباس دیگران را به عاریه بگیرم و بپوشم، تا من هم با لباس جدیدی رفته باشم. این کارها واقعاً رفاه حال و راحتی را از خانم ها سلب کرده بود. علاوه بر فواید یاد شده، به طور فهرستوار فواید و آثار دیگری نیز برای حجاب و پوشش میتوان نام برد، که مهمترین آنها عبارتند از: ـ حفظ ارزشهای انسانی؛ مانند عفت، حیا و متانت در جامعه و کاهش مفاسد اجتماعی. ـ هدایت،کنترل و بهرهمندی صحیح و مطلوب از امیال وغرایز انسانی. ـ تأمین و تضمین سلامت و پاکی نسل افراد جامعه. 📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال👇 لطفا اندازه مسح سر را در وضو بفرمایید مقلد آیت الله مکارم شیرازی پاسخ👇 سلام علیکم جلو سر، که بالای پیشانی است جای مسح است و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، ولی احتیاط مستحب ّ آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت، از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت مسح نماید.
سؤال👇 سلام برای فرزنم و همسرم سهام یک شرکت خریدم آیا خمس دارد .سود سهام نیز شامل خمس میشود .سال خمسی برایش چگونه محاسبه کنیم فرزند به سن تکلیف نرسیده است. مرجع تقلید همسر:حضرت آقا پاسخ👇 سلام علیکم شما این سهام را به عنوان هدیه به آنها داده اید در مورد فرزندتان می بایست صبر کنید تا به سن تکلیف برسد و بنا به نظر مرجع خودش عمل کند. اما درباره همسرتان اصل سهام خمس ندارد زیرا به فتوای مقام معظم رهبری هدیه خمس ندارد اما سود آن اگر تا سر سال خمسی ایشان استفاده شد خمس ندارد و اگر استفاده نشد هرمقداری که استفاده نشده است خمس دارد. اگر ایشان غیراز این سهام درآمدی ندارند زمان اولین سود پرداختی را می بایست زمان شروع سال خمسی قرار داد.
سؤال👇 سلام وقت بخیر قاب و سایه برای ابرو خانم ها انجام‌ میدن و ميکرو این‌ها مشکلی ندارن از نظر شرعی برای وضو و غسل؟ پاسخ👇 سلام علیکم این گونه امور اگر زیرپوست باشد مانعی برای وضو و غسل نیست و اگر زیر پوست نباشد برای وضو و غسل مانع است. البته این امور چون زینت محسوب می شود می بایست از نامحرم پوشیده شود.
🔶سخن را تا نگفته ای ... #حدیث_تصویری ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
🔶سلام بی جا در نماز #احکام_مصور #احکام_نماز #سلام #سجده_سهو #مطابق_بافتوای_آیت_الله_خامنه_ای #مطابق_بافتوای_آیت_الله_مکارم_شیرازی 📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال👇 سلام علیکم درباره زیارت عاشورای غیر معروفه که در مفاتیح هست سوال داشتم آیا حقیقت داره اگر فردی خواسته و حاجتی داشته باشه 40 شبانه روز مداومت بر این زیارت داشته باشه و ...هر حاجتی که داشته باشه برآورده میشه؟ پاسخ👇 سلام علیکم سفارش بسیاری از علما و بزرگان است و تجربه افراد متعددی هم نشان داده اگر کسی چهل روز زیارت عاشورای با صد لعن و سلام بخواند برای رفع گرفتاری ها و برآورده شدن حاجات اثر فراوانی دارد. البته باید در نظر داشت گاهی اوقات آنچه انسان می خواهد به خیر و صلاحش نیست لذا دعایش به هدف اجابت نمی رسد. بر اساس آیات قرآن برخی از امور به گمان بنده خیر است اما در واقع شر است و برخی امور به گمان بنده شر است ولی در واقع خیر است.
سؤال👇 سلام علیکم کسی که تغییر جنسیت داده است دختر بوده و الان پسر شده است و قبلا ارثیه او به حسب دختر محاسبه گردیده است آیا الان می تواند سهم الارث پسر را از سایر وراث طلب نموده و بگیرد. پاسخ👇 آیت الله سیستانی: اگر مقصود تغيير دستگاه تناسلى داخلى وخارجى باشد كه معيار اختلاف زن ومرد است، پس اين امر فى حد ذاته با قطع نظر از لوازمى كه ممكن است حرام باشد اشكال ندارد، ولى تا به حال اين امر محقق نشده است و آن چه تا به حال صورت پذيرفته همان تغيير ظاهرى است كه تاثيرى در تغيير احكام ندارد. آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه در زمان تقسیم ارث، مطابق جنس غالب که دختر بوده است، عمل شده باشد، در حال حاضر نمی تواند مطالبه سهم پسر نماید. ضمنا چنانچه تغیر جنسیت بصورت صوری بوده و واقعی نباشد، حرام و تغییری در احکام مربوطه ایجاد نمی شود.
سؤال👇 سلام خسته نباشید آیا میشه مال کافر رو تصرف کرد و بهش پس نداد؟ مثلا یه شخصی تو هتل اتاق هارو تمیز میکنه همیشه توریست‌ها میان اگر چیزی تو اتاق پیدا کنه میتونه برا خودش برداره؟ پاسخ👇 سلام علیکم اگر کافر حربی نباشند تصرف در آن جایز نمی باشد.
سؤال👇 سلام اگر شخصی یه فلش پیدا کنه و بر داره باید چیکار کنه؟ و اگر خوراکی پیدا کنه و برداره چی؟ میشه لطفا کامل بیان کنید احکام چیزهایی که پیدا میشه رو ممنون پاسخ👇 مقام معظم رهبری: هرگاه چيزى كه پيدا كرده نشانه‌اى دارد كه به واسطه آن مى‌تواند صاحبش را پيدا كند، در صورتى كه قيمت آن چيز به ۱۲.۶ نخود نقره سكه دار برسد بايد اعلان كند، و چنانچه به نحوى که در رساله‌هاي عمليه مذکور است اعلان كند و صاحب مال پيدا نشود مى‌تواند آن را براى خود بردارد به قصد اين كه هر وقت صاحبش پيدا شد عوض آن را به او بدهد، يا براى او نگهدارى كند كه هر وقت پيدا شد به او بدهد، ولى احتياط مستحب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد. اگر انسان در بين سالى كه اعلان مى كند از پيدا شدن صاحب مال نااميد شود احتياط واجب آن است كه آن را صدقه بدهد. آیت الله سیستانی: هرگاه چیزی را که پیدا کرده نشانه‌ای دارد که به واسطه آن می‌تواند صاحبش را پیدا کند، اگرچه بداند صاحب آن کافری است که اموالش محترم است، در صورتی که قیمت آن چیز به مقدار یک درهم برسد، باید از روزی که آن را پیدا کرده تا یک سال در محل اجتماع مردم اعلان کند، و اگر قیمت آن از یک درهم کمتر باشد احتیاط واجب آن است که آن را از طرف صاحبش صدقه بدهد، و هر وقت صاحبش پیدا شد، چنانچه به صدقه دادن راضی نشود، عوض آن را به او بدهد. آیت الله مکارم شیرازی: هرگاه تا یک سال اعلان کند و یا در محل اعلانشده نگهدارى شود و صاحب مال پیدا نشود، پیداکننده مخیّر است یکى از چهار کار را انجام دهد: ۱- آن را براى خود بردارد به قصد اینکه هر وقت صاحبش پیدا شد اگر آن مال موجود نیست، عوض آن را به او بدهد. ۲- به صورت امانت براى او نگهدارى کند. ۳- از طرف صاحبش صدقه در راه خدا بدهد. ۴- آن را به حاکم شرع بسپارد و احتیاط مستحب صدقه دادن یا سپردن به حاکم شرع است. هرگاه مالى پیدا کند که اگر بماند فاسد مىشود مانند بسیارى از غذاها و میوهها باید تا مدّتى که فاسد نمىشود آن را نگه دارد، بعد قیمت کند و خودش آن را مصرف نماید یا بفروشد و پولش را نگه دارد و اگر صاحب آن پیدا نشد از طرف او صدقه دهد و احتیاط مستحبآن است که اگر دسترسى به حاکم شرع دارد از او اجازه بگیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال👇 حکم چت کردن با جنس مخالف چیست ؟ پاسخ 👇 ارتباط با نامحرم (حضوری، ارسال پیامک، و چت کردن ) در صورتی که قصد لذت باشد ( حتی عاطفی )، یا ترس و خوف به گناه افتادن باشد ( حتی در آینده نزدیک ) یا مفسده ای داشته باشد حرام است. 💠 ترس به گناه افتادن در چت کردن یعنی اگر بترسید در ادامه به گناه آلوده شوید. ممکن است چت کردن در ابتدا شرایط چت کردنی که گناه محسوب می شود را نداشته باشد؛ ولی مشخص باشد و به صورت معمول افرادی که اقدام به چت کردن می کنند، در ادامه و بعد از مدتی به گناه آلوده می شوند، در این صورت نیز چت کردن حرام است و نباید آن را آغاز نمود . 📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال👇 سلام علیکم بعد از عوض کردن اسم در شناسنامه به من گفتند که باید احکامی را انجام دهید مثلا اذان گفتن در گوش چپ و راست میخواهم بدانم اگر صحت دارد بقیه احکام چیست؟؟ پاسخ👇 سلام علیکم در این باره احکامی وارد نشده است.
سؤال👇 اگه شیطان ما را وسوسه کرد و ناخودگاه وارد چت با نامحرم در فضای مجازی شدیم اما بعد توبه کنیم. گناهمان بخشیدنی است پاسخ👇 سلام علیکم رحمت الهی آنقدر وسیع است که توبه بندگان را می پذیرد و آنها را مورد مغفرت خود قرار می دهد. البته توبه باید حقیقی باشد.
سؤال👇 سلام بزرگوار سگ نجس است، چرا وقتی یک انسان میمیرد بعد از سرد شدن بدن میت اگر دستمان به بدن میت قبل غسل میت بخورد باید بریم غسل کنیم تا پاک بشویم، آما☝️ اگر لاشه سگ رِ دست بزنیم فقط دستمان را آب بکشیم کفایت میکند؟ پاسخ👇 سلام علیکم  پرسش‌ها در حقیقت سؤال از فلسفه احکام شرعی است، برای این که جواب اصلی و کلی در همه این موارد روشن شود، ابتدا توضیح مقدمه‌ای لازم است. بر طبق عقیده شیعه امامیه، احکام الهی بر اساس جلب مصالح و دفع مفاسد است، در قرآن و روایات برخی از این مصالح و مفاسد بیان شده است و حکمت‌ها و فواید بسیاری از احکام را هم عقل می‌تواند درک کند. امّا احاطه بر همه حکمت‌های احکام دینی برای انسان مخلوق و محدود میسر نیست. کما این که شناخت همه اسرار و رموز عالم آفرینش و تکوین برای بشر ممکن نیست. و ما باید به ضعف و عجز خود در این دو وادی واقف باشیم و اعتراف کنیم. ضمن این که راه برای تأمل و تفکر و بررسی انسان باز است، امّا بدون استناد به قرآن و روایات و عقل قطعی نمی‌توان علّت تشریع احکام را تعیین کرد. کما این که مسلمان عاقل نمی‌تواند بگوید من به فلان حکم عمل نمی‌کنم تا این که فواید و حکمت آن را کاملاً بفهمم. و الّا باید تا آخر عمر و قیامت منتظر این شناخت بماند. چنان که اگر مریضی عمل به دستورات پزشک ماهر را متوقف بر اطّلاع از خصوصیات و چگونگی تأثیر داروها می کند، هیچ عاقلی این کار را تأیید نمی‌کند بلکه نتیجه این گونه برخورد، ازدیاد مرض و نابودی شخص است. حال با توجه به این مقدمه به سراغ سؤال مورد نظر می‌رویم. در رساله توضیح المسایل می‌خوانیم: اگر کسی بدن انسان مرده‌ای را که سرد شده و غسلش نداده‌اند مسّ کند، یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مسّ میت نماید، چه در خواب مسّ کند چه در بیداری، با اختیار مسّ کند یا بی‌اختیار، حتّی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میت برسد، باید غسل کند، ولی اگر حیوان مرده‌ای را مس کند غسل بر او واجب نیست، و برای مس مرده‌ای که تمام بدن او سرد نشده، غسل واجب نشده اگر چه جایی را که سرد شده مسّ نماید. و اگر انسان میّتی را که سه غسل او کاملاً تمام شده مس نماید، غسل بر او واجب نمی‌شود، ولی اگر پیش از آن که غسل سوم تمام شود، جایی از بدن او را مسّ کند، اگر چه غسل سوم آن جا تمام شده باشد باید غسل مس میّت نماید. با دقت در این احکام و سایر احکام ذکر شده در این موضوع، تا حدّ زیادی تعبدی بودن احکام روشن است، برای ما دقیقاً معلوم نیست که در فاصله سرد شدن بدن میت تا انجام کامل سه غسل میت چه شرایط و صفاتی در جنازه مرده وجود دارد که موجب وجوب غسل مسّ میت می‌شود. آن چه ما یقین داریم این است که حتماً مصالحی در وجوب غسل میت در این شرایط وجود دارد که باعث امر الهی شده است. نگاهی به برخی از روایات مربوط به میت، خفاء مطلب را بیشتر می‌رساند: روایاتی وارد شده است که دلالت می‌کند بر مطلوب بودن تجهیز و کفن و دفن میّت هر چه سریعتر. شک نیست که با خروج روح از بدن، اعضاء بدن در معرض هجوم میکرب های مختلف قرار می گیرد ولذا بزودی بوی تعفن پیدا کرده و آزار دهنده می شود و از طرفی علاقه بستگان میت آن را به لمس و بوسیدن عزیزشان وا می دارد و لذا خانواده در معرض آفت قرار می گیرند و وسیله ای برای سرایت آن میکرب ها به جامعه می گردد با حکم نجاست میت و وجود غسل قبل از اغسال ثلاثه افراد را از تماس با بدن میت باز داشته اند و اگر کسی او را لمس کند وادار به شستشو و غسل می گردد چنان چه از روایات غسل میت و مس میت بخوبی می توان این حکمت را استفاده کرد. در مورد غسل خود میت از روایات استفاده می‌شود که از جمله حکمت‌های آن، این است که میت پاک و پاکیزه شود از آلودگی‌ها تا ملائکه و اهل آخرت را با طهارت ملاقات کند. و در مورد غسل مسّ میت از بعضی روایات استفاده می‌شود که حکمت غسل مسّ میت طهارت و پاکی از آفت و پلیدی جنازه ‌انسان است چرا که با خروج روح از بدن، اکثر آفات آن باقی می‌ماند. گویا روایات ما را از یک سری آسیب‌های ناشی از بدن مرده‌ انسان، برحذر می‌دارند که بعضی از آنها برای ما ناشناخته است. در هر صورت ما مسلمانان دستورات الهی را چون دستور اوست می‌پذیریم و این گونه است که می‌توانیم به کامل مطلق نزدیکتر شویم. شاید بتوان در مورد تفاوت بین مرده انسان و سایر حیوانات، احترام گزاردن نسبت به انسان و شرافت او را ذکر کرد، و یا این که معمولا مرده انسان در معرض تماس و به آغوش کشیدن و بوسیدن و لمس است، برخلاف مردار سایر حیوانات.
هدایت شده از پاسخگو
🔶دوره آنلاین بیان احکام وضو-غسل و تیمم در بستر پیام رسان ایتا به صورت 💠صوت 💠به همراه فایل متنی مطالب 💠 و پاسخگویی آنلاین به سؤالات دانش پژوهان 🗓زمان برگزاری دوره: 22 و 23 مرداد ماه ظرفیت دوره: 15 نفر علاقه مندان می توانند جهت اطلاع از شرایط ثبت نام به آدرس ذیل مراجعه کنند. @Dorehaeemajazy ✅کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam
🔶از اخلاق خوب مؤمن این است که ... #حدیث_تصویری ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
🔶حکم برطرف کردن چربی کرم بهداشتی قبل از غسل #احکام_مصور #احکام_غسل #مانع_غسل 📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال👇 حکم شخصی که قنوت را در نماز فراموش کند چیست؟ پاسخ👇 قضای قنوت واجب نیست و مستحب است کسی که میخواهد به ثواب و فضیلت قنوت برسد اگر شخصی قنوت را فراموش کرد : 🔶 اگر قبل از به سمت سجده رفتن باشد : همان جا بعد از رکوع بجا بیاورد . 🔷 اگر بعد از به سمت سجده رفتن باشد : آیت الله خامنه ای : اگر در سجده یادش بیاید، مستحب است بعد از سلام نماز، قضا نماید. آیات عظام سیستانی ، خوئی ، وحیدخراسانی ، مکارم شیرازی: بنابر احتیاط واجب بعد از نماز بجا آورد. آیات عظام امام ، فاضل لنکرانی : بلند شود قنوت بجا بیاورد و احتیاط مستحب بعد نماز باشد . آیت الله بهجت : هر وقت یادش بیاید بلافاصله أنجام دهد مثلا در سجده باشد بعد سجده أنجام دهد و یا بگذارد بعد نماز باشد. 📣 ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme
🗓 امروز 17 مرداد 98 🌷 تا عید بزرگ غدیر 🌺خدا داند كه حيدر كل دين است ✨میان خلق او حقّ اليَقين است ✨تمام عالم امکان بداند؛ 🌺فقط حیدر اميرالمؤمنين است ❤️ ✅کانال پاسخگویی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅پیچ اینستاگرام http://www.instagram.com/noorolaeme
🔶نجاست و پاکی انواع خون #احکام_مصور #احکام_نجاست #خون 📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید. ✅ کانال پاسخگوئی به احکام شرعی @Pasokhgoey_Ahkam ✅ پیج اینستاگرام www.instagram.com/noorolaeme