.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت اول)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند؟
۱. سدهای استراتژیک (راهش فقط اینه...! هیچ راه دیگه ای نیست...!)
این رویکرد که «فقط یک پاسخ صحیح وجود دارد» یا انعطافناپذیری در اندیشیدن، شناختهشدهترین نماینده این سد راهبردی است که مانع حلِّ خلاقِ مساله میشود. تمایلِ شدید به اتکا بر تجربیات گذشته یا استفاده از ترفندهایی که حافظۀ ما دیکته میکند، بدون به چالشکشیدن تناسب آن تجارب و ترفندها با موقعیتهای پیش رو از نمونههای این سد است. افراد با سد استراتژیک غالبا رویکردی بیش از حد جدی به مشکلات دارند که از بروز فضای بازیگونه، تخیلی و طنزآمیز در بررسی مسئله جلوگیری میکند.
💡راه حل:
پژوهشها نشان میدهند آموزش مهارتهای حل خلاق مسئله، سدهای استراتژیک را به چالش میکشد. استفاده فرد از تکنیکهای #تفکر_خلاقانه، تاثیر تجارب گذشته و تاثیر دیکته حافظه را کمرنگ میکند. «خالیکردن سبد ذهن» از تجارب گذشته، بازتعریف مسئله و نگرش انتقادی به راهحلهای موجود، از اصول حّلِ خلاق مسئله در این ترفندها است.
#حل_مسئله
#تفکر_نقادانه
#نوپدید
منبع:
-Creative Problem Solving for Managers; Developing Skills for Decision Making and Innovation,Tony Proctor, 2019
-tizfekri.com/
.
.
⁉️ سنت ها و آداب و رسوم کشور چگونه به کمک حل معضلات اجتماعی می آید؟
✅ در فرهنگ مردم ایران زمین، ورزش پهلوانی و زورخانه ای با نام خدا و ائمه اطهار علیهم السلام گره خورده و ترویج آن می تواند در زمینه های فرهنگی، اخلاقی و تربیتی جامعه تاثیر گذار باشد.
در سال های اخیر این سنت در ندامت گاه ها نیز رواج پیدا کرده و علاوه بر آموزش اعتقادات مذهبی و آشنایی با سیره مولای متقیان، روحیه جوانمردی، ایثار و پهلوانی را در بین زندانیان افزایش داده و موجب بروز معضلات اجتماعی کمتر پس از آزادی می شود.
⭕️در سایت #نوپدید بیشتر در مورد این مطلب بخوانید.
https://b2n.ir/k02348
پ.ن: گاهی اوقات، احیاء یک سنت کم رنگ شده یا استفاده از سنت و آداب و رسوم برای رفع معضلات اجتماعی و فرهنگیِ جدید مصادیقی از #نوآوری_اجتماعی هستند.
🟣مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
.
نخستین درخت مصنوعی کشور به همت شهرداری تبریز ساخته و نصب شد.
🌲 درخت مصنوعی نام دستگاهی است که در جذب آلودگی هوا به اندازه ۷۵۰۰ اصله درخت سوزنی کارکرد دارد و از طرفی میتواند سالانه ۶۱ میلیون متر مکعب هوا را تصفیه کند.
هزینه ساخت هر درخت مصنوعی بسیار کمتر از تأثیر کارکرد آن در کاهش آلودگی هوا است.
.
منبع:خبرگزاری مهر
#نوآوری_اجتماعی
#فناوری
#نوپدید
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت دوم)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند
۲.سدهای ارزشی
این سد زمانی به وجود میآید که باورها و ارزشهای شخصی ما دامنۀ ایدهها را محدود میکند. این در حالی است که وجودِ تنوع در ارزشها طبیعی است. کسی که تصور میکند همیشه باید کارها را با یک روش انجام دهد، پذیرای ایدههای جدید نیست و ذهنیت و ارزشهایش بر شیوههای برخورد با مشکلات غالب است. این در حالی است که طبیعتا تنوع ارزشها در محیط خانه، کار و جامعه وجود دارد و «آشتی ارزشها» ناممکن نیست. مدیری که انتظار دارد شیوه صحبتکردن و نشست و برخاست کارکنانش مطابق با نظر و سلیقه او باشد، یک سد ارزشی در پذیرش دیگر ارزش ها یا شیوههای فرهنگی دارد.
💡راه حل:
تغییر یا انعطافپذیری ارزشهای شخصی به سادگی امکانپذیر نیست. حتی شاید دورههای آموزشی هم اثر چندانی در تغییر آنها نداشته باشد! با این حال، «آگاهی» بیشتر از همان ارزشهای شخصی، فرصت تأمل و بازاندیشی شخصی را فراهم میکند. نوشتن از ارزشها که غالبا منجر به افشای احساسات میشود، گامی اثربخش در آشکارشدن این «آگاهی» است. اما اگر مدیری/ کارمندی دارید که سالهاست یک تأمل شخصی ننوشته است، احتمالا گرایش به تامل در او کمرنگ است.
#نوپدید
#تفکر_نقادانه
#حل_مسئله
.
.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت سوم)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند
۳. سدهای ادراکی:
سدهای ادراکی با تمرکزِ بیش از حد روی بخشهای خاصی از موضوع (سوگیریهای شناختی) به وجود میآیند؛ برای مثال، گرایش به انتخاب از میان گزینههای روی میز (خطای دسترسپذیری)، گرایش به انتخاب گزینۀ مورد تایید جامعه (خطای تاییدخواهی)، گرایش به توصیف وقایع آنطور که دوست داریم (خطای آرزواندیشی)، سه نمونه از شایعترین خطاهای ادرکی هستند.
💡راه حل:
ترفندهای حل خلاق مسئله در شکستن سدهای ادراکی واقعا موثرند. همچنین «جمعاندیشی» و گردهمآمدن چندین نفر، آشنا به مسئله البته با تنوع رأی، یا برگزاری جلسات #طوفان_فکری شکنندۀ سدهای ادراکی است. به اشتراک گذاشتن تجربیات در گروه میتواند به ایجاد اعتماد به نفس، کاهش خطر اشتباهِ فردی یا خطای ناشی از سوگیریهای شناختی را که ممکن است به صورت فردی از خود نشان دهیم، جبران سازد. اینکه ببنیم دیگران چگونه یک مسئله مشابه را میبینند تلههای ذهنی بسیاری را میشکند. مشاهده دقیق و چندباره نیز از ترفندهای مؤثر در شکستن سدهای ادراکی است.
#نوپدید
#تفکر_نقادانه
#حل_مسئله
.
.
✅به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی
مثالی از بهره مندی تمامی اقشار جامعه به ویژه اقشار آسیب پذیر و دارای ویژگی های خاص از موزه ها و آثار باستانی
https://b2n.ir/d87284
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
برای مطالعه در مورد سایر پدیده های نوآورانه اجتماعی و فرهنگی به سایت nopadid.com مراجعه کنید
.