eitaa logo
مدرسه نوآوری نوپدید | Nopadid
828 دنبال‌کننده
449 عکس
31 ویدیو
18 فایل
آموزش نوآوری اجتماعی معرفی مهارت ها و ابزارهای نوآوری معرفی پدیده های نوآورانه اجتماعی و فرهنگی nopadid.com :آدرس سایت ارتباط با ادمین: @nopadid ۰۹۹۳۵۰۳۱۲۰۰
مشاهده در ایتا
دانلود
. ✅گوش دادن فعالانه یا شنیدن موثر یکی از مهارت های مربوط به است که می توان در و جایگاه و کاربرد ویژه ای را برای آن قائل بود. 🔶با شنیدن دقیق حرف های مخاطبین و سایر ذی نفعان و حساس بودن به گفته ها و کلمات آن ها، می توان به عمق احساسات، تفکرها، دغدغه ها و مشکلات آن ها پی برد و مسئله آن ها را شناسایی کرد. در این پست به ۶ مانع برای شنیدن موثر اشاره شده است. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. پیشنهاد تماشا... ✅نسیم یادگار و مهدی معماریان، زوج دغدغه مندی هستند که در دهه ۹۰ یک پروژه اجتماعی و محیط زیستی به نام «مانیز» را شروع کردند و در ضمن توانمدسازی زنان سرپرست خانوار، محصولات جایگزین پلاستیک مثل کیسه های پارچه ای را تولید و ترویج می کنند. 🔶مجموعه مستند «بومرنگ» به چالش ها و دغدغه های این زوج جوان و مفهوم پرداخته است. از لینک زیر می تواند این مستند را تماشا کنید. https://doctv.ir/Program/419118 مستند «بومرنگ» روایتی از فعالیت‌ها و برنامه‌های گروه‌ها و انجمن‌های خیریه‌ای در سراسر کشور است. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅مراحل حل مشکل در پروژه های اجتماعی 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅فراخوان معرفی پویش‌های اجتماعی محلی تاثیرگذار و تحول آفرین در شهرستان‌ها و نواحی روستایی مختلف کشور 👈مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف، به دنبال شناسایی پویش‌های اجتماعی مردمی و محلی است که در گوشه و کنار کشور، با هدف کمک به توسعه پایدار و پیشرفت منطقه خود (شهر یا نواحی روستایی و عشایری) و برای حل یک مسئله یا دغدغه اجتماعی، فرهنگی یا محیط زیستی شکل گرفته‌اند. 🔶فارغ از موضوع پویش (کمپین)، مهم این است که تلاش شده باشد بخشی از مردم، با کمک همدیگر به بهبود شرایط محل زندگی خود بپردازند. 👈این مجموعه ضمن ارتباط با بانیان و برگزارکنندگان این پویش‌ها، در همایشی که در بهار 1403 توسط برگزار می‌شود تجارب منتخب را جهت یادگیری فعالین و دغدغه‌مندان اجتماعی سایر نقاط کشور، به اشتراک خواهد گذاشت. 🔶 تجارب شکست‌خورده و ناموفق نیز جذاب و حاوی درس‌آموخته هستند و از طرح‌شدنشان استقبال می‌شود! 📌توضیحات بیشتر و معرفی پویش : sdschool.ir/localcc 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅سیستم ۱ و سیستم ۲ تفکر (تفکر سریع و تفکر کند) دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۰۲، در کتاب تفکر، سریع و کند دو نوع سیستم تفکر را توضیح می‌دهد: سیستم ۱ (تفکر سریع) و سیستم ۲ (تفکر کند). در تفکر سریع یا سیستم ۱، ما در برابر محرک‌ها فوراً نتیجه می‌گیریم و عکس‌العمل نشان می‌دهیم، درحالی‌که در تفکر کند یا سیستم ۲ با تأمل اطلاعات را پردازش و سپس نتیجه‌گیری می‌کنیم‌. زمانی که لازم نیست اطلاعات را تحلیل و پردازش کنیم، سیستم ۱ فعال است. به‌عبارت‌دیگر، در تفکر سریع شهودی و ناخودآگاه فکر می‌کنیم. تمام احساسات و هیجانات ما از سیستم ۱ نشئت می‌گیرند. در سیستم ۱، ما به‌طور طبیعی از تفکر زیاد برای تصمیم‌گیری پرهیز می‌کنیم. خلاصه سیستم ۱ سریع، شهودی، هیجانی، بی‌تأمل و خطاپذیر است. چند مثال: حاصل جمع ۱۰ + ۱۰، تشخیص چهره برادرتان، گفت‌وگوی صمیمانه با بهترین دوستتان و ترمز گرفتن بی‌درنگ زمانی که کسی ناگهان جلو ماشینتان می‌پرد نمونه‌هایی از تفکر سریع‌اند. در مقایسه با سیستم ۱، فرد در سیستم ۲ کند اما منطقی و متفکر است. اگر شما به زمان نیاز دارید تا اطلاعات را پردازش و تحلیل و به نظرات موافق و مخالف توجه کنید، سیستم ۲ این کار را انجام می‌دهد. درواقع، تفکر نقادانه با سیستم ۲ همساز است. خلاصه، فرد در سیستم ۲ آهسته، آگاه، باملاحظه، منطقی، متفکر و پرتلاش است و نقادانه می‌اندیشد. چند مثال: محاسبه حاصل ضرب ۳۷×۲۳، سرمایه‌گذاری، انتخاب همسر، انتخاب رشته تحصیلی، تلاش برای اختراع محصول جدید و شروع کسب‌وکار با سیستم ۲ انجام می‌گیرند. خطاهای شناختی، معمولاً، از سیستم ۱ نشئت می‌گیرند. با این حال، سیستم ۲ نیز می‌تواند منشا خطاهایی مانند تفکر بیش‌ازحد، خطای تایید و تضاد انتخاب باشد. ✍محمدرضا سلیمی برای حل مسئله و مسئله شناسی به سیستم ۲ که همان تفکر نقادانه است نیاز داریم. یعنی باید سرعت تفکر و تصمیم گیری را کم کنیم و مغزمان را از حالت «خودکار» درآوریم و بر روی کنترل «دستی» بگذاریم...! وقتی بلافاصله بعد از پیشامد مشکلی، راه حل ارائه می دهیم یعنی از سیستم ۱ استفاده کردیم و هیچ تحلیل و بررسی دقیقی از مسئله و تناسب آن با راه حل نکرده ایم. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ✅ پرسشگری نقادانه پرسیدن سوالات دقیق و نقطه زن مهارتی است که به کمک آن می توان به شفاف شدن مسئله کمک کند و تنها پس از شفاف شدن مسئله است که می توان به آن پاسخ داد و راه حل برایش پیدا کرد. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
✅ *«خلاقیت»؛موتور جستجوی عدالت* قسمتی از یادداشت نوید فلاحت به مناسبت هفته خلاقیت 🔶تصور کنید مسئله اصلی چند درصد اهالی یک شهر ،بحران ترافیک، ساخت‌وساز، محیط‌زیست و بسیاری از مؤلفه‌های حیاتی در شهر است؟ بسیار و بسیار.  می‌توان گفت برای هر مسئله‌ای راه‌حلی وجود دارد! از همان راه‌حل‌های همیشگی که از دل کلی تجربه مدیریتی و جلسات فنی بیرون می‌آیند. مسئله آب را آب‌شیرین‌کن‌ها، مسئله معابر را فلان شرکت آسفالت و مسئله فناوری و ارتباطات را هم جمعی از متخصصان پاسخ خواهند داد؛ چه دور چه نزدیک، چه گران و چه بهینه. اما در نوآوری اجتماعی، موضوع جدی‌تر از احصای مسائل و یافتن پاسخ‌هایی متقن برای آن‌هاست. موضوع نوآوری اجتماعی فقط رسیدن به یک محصول دانش‌بنیان یا فناوری‌ای پاسخگو نیست؛ موضوع حیاتی‌تر است و باید به این مسئله جدی‌تر و ژرف‌تر نگاه کنیم. همسویی نوآوری اجتماعی و نوآوری شهری آنجایی شروع می‌شود که طیفی از شهروندان بدون آنکه در اتاق‌های فکر شهری یا در هسته اصلی شرکتی بزرگ و در قامت یک پیمانکار قوی و جسور قرار بگیرند، بتوانند راه‌حلی برای مشکل شهر طراحی کنند. در واقع یکی از جبهه‌های نوآوری در شهر، ایجاد بستر مشارکت جامعه خلاق در طراحی راه‌حل‌های تحقق‌پذیر است. 🔶نوآوری در شهر، ایجاد بستری خلاق برای مشارکت همگان است، آن‌چنان که شهر باید «سکوی توزیع عدالت» باشد. در سال‌های اخیر با به‌وجودآمدن کارخانه‌های نوآوری، مراکز نوآوری شهری و اداره‌ها و تشکل‌های مختلف -که مأموریتی در جهت توسعه خلاقیت دارند- اتفاقات مثبتی پیش‌آمده اما مدیریت شهری باید بداند که نیاز و درخواست شهروندان، فقط رتق‌وفتق گره‌های زیستی نیست. تعریف درست‌تری از توسعه در شهر را می‌توان در مفهوم عدالت جستجو کرد؛ دیده‌شدن و شنیده‌شدن، به همین سادگی. نوآوری و خلاقیت برای پاسخ به نیاز آن‌هایی ا‌ست که در قسمت‌های نزدیک‌تری به قله خودشکوفایی و خلاقیت هستند. 🔶نادیده گرفتن یا برنامه نداشتن برای استعدادها مسیر نوآوری را فقط برای برنده های همیشگی گلباران می کند. این هر چه باشد مدیریت نوآورانه نیست. ✍متن کامل یادداشت: https://www.instagram.com/p/C6Br0rKoYI4/?igsh=cGwzYmtkYjM5cnE5 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
وقتی توی کار یا زندگی‌تون یا فضای فرهنگی و اجتماعی یه چالش به‌وجود میاد چطوری اون رو حل می‌کنین؟ از کجا می‌دونین راه‌حل درست رو انتخاب کردین؟ . 🔹یکی از نکات مهم برای مقابله با مشکلات، پیدا کردن راه‌حل‌‌های صحیحی هست که بتونن به ما توی حل مشکل کمک کنن. برای یکی از روش‌هایی که می‌تونه به ما کمک کنه استفاده از روش دیزنی هست. توی این روش برای پیدا کردن راه‌حل از سه دیدگاه مختلف رویاپرداز (The Dreamer)، واقع‌بین (The Realist) و منتقد (The Critic) استفاده می‌شه که کمک می‌کنن تا بتونین در سه مرحله ابتدا راه‌حل مد‌نظرتون رو تجسم کنین و سپس بهش ساختار بدین و اون رو به واقعیت نزدیک کنین. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅جامعه ی کورها ✅ حتما شنیدید که صاحب نظران بر خلاف عموم، می گویند اولین گام از حل مسئله نیست و ابتدا باید بدانیم که در چه چارچوبی می خواهیم ایده بدهیم. این افراد را گام اول می دانند و معتقدند شفاف کردن ابعاد مشکل، پیدا کردن ریشه های آن و شناخت مخاطب همان چارچوب است. 🔶اما شاید بتوان گفت قبل از مرحله شناخت مسئله یک گام پنهان نیز وجود دارد که حتما باید از آن عبور کرد و اگر آن را نادیده بگیرید اصلا به مراحل بعدی نخواهید رسید، آن هم ندیدن، انکار کردن، تکذیب کردن و حتی کوچک‌شمردن مشکل است. از این پدیده که بیشتر در بین مسئولین و در مسائل کلان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ظهور و بروز پیدا می کند با نام کورمشکلی نیز یاد می کنند. جامعه ای (از کشور گرفته تا خانواده) را تصور کنید که آمار طلاق، سرقت، اعتیاد، معترضین، مساجد خالی از نمازگزار و ... را سیاه نمایی رسانه ها بداند و انکار کند. 🔶کورمشکلی نخستین مانع سر راه تفکر و حل مسئله است. وقتی مشکل را نبینیم، طبیعتا نمی‌توانیم حلش کنیم و این کوری می‌تواند با خود به همراه داشته باشد حتی موقعی که در برابر آسیب‌های جدی قرار داریم. برای ساختن جامعه ای بهتر و حل پایدارتر مسائل باید بر کورمشکلی غلبه کرد و به جای نادیده گرفتن و تکذیب مشکل ها، آن ها را به صورت واقع بینانه و به دور از تعصب پذیرفت. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅به مناسبت روز معلم بخشی از کارگاه خلاقیت در تدریس که در سال گذشته به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. مخاطب این کارگاه همه معلمان در مقاطع مختلف با هر سابقه ای، به ویژه دانشجو معلمان و نومعلمان( معلمان تازه وارد به آموزش و پرورش) هستند. 🔶در این کارگاه یک روزه علاوه بر معرفی موتورهای خلاقیت در تدریس و بیان نمونه های اجرا شده، به ایده پردازی گروهی در خصوص راهکارهای نوین تدریس می پردازیم. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. اتاق پژواک چیست؟ The Echo Chamber 📝 محمدرضا سلیمی ✅آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که در واتس‌آپ یا در تلگرام عضو «اتاق پژواک» هستید؟ اتاق پژواک چیست؟ در اتاق پژواک چه می‌‌گذرد؟ چگونه تشخیص دهیم در اتاق پژواک هستم؟ تصور کنید در اتاقی هستید که هیچ صدا یا سخنی به‌جز صدا و سخن خودتان را نمی‌شنوید؛ این اتاق فقط صداها و سخنان خودتان را بازتاب می‌دهد. به این اتاق «اتاق پژواک» می‌گویند. اتاق پژواک فضایی است که در آن افراد اطلاعاتی را به اشتراک می‌گذارند که صرفاً باورها و عقاید خودشان را بازتاب می‌دهند و آن باورها و عقاید را تقویت می‌کنند. در اتاق پژواک افراد اطلاعات نادرست و تحریف‌شده را از منابع ناموثق به طور اغراق‌آمیز و افراطی به اشتراک می‌گذارند تا باورها و دیدگاه‌های همدیگر را تقویت کنند. زمانی که افراد هم‌عقیده و هم‌سلیقه گروه یا محفلی را در فضای مجازی یا در دنیای واقعی تشکیل می‌دهند، «اتاق پژواک» شکل می‌گیرد. در این اتاق اطلاعاتِ ناموجه بدون استدلال به طور مکرر و افراط‌گونه به اشتراک گذاشته می‌شود. برای مثال، زمانی که دوستان یا همکاران با عقاید یکسان دور هم جمع می‌شوند و به‌ طور اغراق‌آمیز درباره‌ی موضوعی خاص اطلاعات ناموثق را ردوبدل می‌کنند اتاق پژواک شکل می‌گیرد. در اتاق پژواک «یک صدا» حاکم است. احزاب و گروه‌های سیاسی هم «اتاق پژواک» تشکیل می‌دهند و در آن فعالیت می‌کنند که، به‌اصطلاح، به آن «اتاق فکر» می‌گویند؛ یعنی اطلاعاتی را ردوبدل می‌کنند که صرفاً نظرات و دیدگاه‌های همدیگر را بدون ارائه‌ی دلیل منعکس و تقویت می‌کنند. ✅ چگونه بفهمیم در اتاق پژواک هستیم؟ زمانی که حضوری یا آنلاین در جمع دوستان یا همکارانتان هستید و با هم بحث و تبادل نظر می‌کنید، این سوال‌ها را از خودتان بپرسید: ❓ آیا داریم جانبدارانه و مغرضانه درباره‌ی موضوعی خاص گفت‌وگو می‌کنیم؟ ❓آیا همه‌ی ما «موضعی» یکسان نسبت به آن «موضوع» داریم؟ ❓️آیا تمایل داریم مکرراً درباره‌ی آن موضوع صحبت کنیم؟ ❓ آیا از به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌های مخالف واهمه داریم و نسبت به آنها واکنش تند نشان می‌دهیم؟ ❓ آیا بدون ارائه‌ی دلایل کافی و ذکر منبع موثق اطلاعات را ردوبدل می‌کنیم؟ ✅ اگر پاسختان به این سوال‌ها مثبت بود، بدون شک بدانید که شما در اتاق پژواک گیر افتاده‌اید. 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. اتاق پژواک چیست؟ قسمت دوم ✅افرادی که در اتاق پژواک هستند در دام خطاهای شناختی زیر می‌افتند. ۱. خطای تایید (confirmation bias): در این خطا افراد اطلاعاتی که باورهایشان را تایید می‌کنند به راحتی می‌پذیرند و اطلاعاتی که با باورهایشان ناسازگارند رد می‌کنند. ۲. خطای عدم تایید (disconfirmation bias): در خطای عدم تایید افراد ادعاهایی را که مخالف باورهایشان هستند موشکافانه واکاوی می‌کنند و آنها را به چالش می‌کشند. در این خطا افراد ادعاهای موافقانشان را بدون دلیل به راحتی می‌پذیرند، اما ادعاهای مخالفانشان را حتی با ارائه‌ی دلیل رد می‌کنند. ۳. توهم حقیقت (the illusion of truth): در این خطا افراد تصور می‌کنند تکرار موضوع موجه بودن آن را اثبات می‌کند. ۴‌. گروه‌اندیشی (groupthink): در این خطا افراد به دلایل گوناگون نظر خودشان را ابراز نمی‌کنند و صرفاً به تایید نظرات دیگر اعضای گروه اکتفا می‌کنند. ۵. اثر ووزِل¹ (Whoozle effect): اثر ووزل زمانی اتفاق می‌افتد که افراد به نفع ادعاهایشان منابعی را به طور گسترده ذکر می‌کنند، اما این منابع به اندازه‌ی کافی از آن ادعاها پشتیبانی نمی‌کنند ولی به آنها اعتبار می‌بخشند. درواقع، در این خطای شناختی افراد از منابعی برای اثبات ادعاهایشان استفاده می‌کنند که به‌درستی و به اندازه‌ی کافی از آن ادعاها پشتیبانی نمی‌کنند، اما درعین‌حال به آنها اعتبار کاذب می‌دهند. منبع:کانال آموزش تفکر نقادانه 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .
. ✅اولین رویداد نوآوری اجتماعی «راه نو» 🔶فراخوان جذب ایده های نو در راستای کنترل و پیشگیری از اعتیاد در جوامع دانشجویی(با تاکید بر فضاهای خوابگاهی) ارسال ایده ها از طریق آدرس زیر: www.rahe-no.ir 🟣 مدرسه نوآوری نوپدید @nopadid_com .