.
✅گوش دادن فعالانه یا شنیدن موثر یکی از مهارت های مربوط به #تفکر_نقادانه است که می توان در #مخاطب_شناسی و #مسئله_شناسی جایگاه و کاربرد ویژه ای را برای آن قائل بود.
🔶با شنیدن دقیق حرف های مخاطبین و سایر ذی نفعان و حساس بودن به گفته ها و کلمات آن ها، می توان به عمق احساسات، تفکرها، دغدغه ها و مشکلات آن ها پی برد و مسئله آن ها را شناسایی کرد.
در این پست به ۶ مانع برای شنیدن موثر اشاره شده است.
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
.
پیشنهاد تماشا...
✅نسیم یادگار و مهدی معماریان، زوج دغدغه مندی هستند که در دهه ۹۰ یک پروژه اجتماعی و محیط زیستی به نام «مانیز» را شروع کردند و در ضمن توانمدسازی زنان سرپرست خانوار، محصولات جایگزین پلاستیک مثل کیسه های پارچه ای را تولید و ترویج می کنند.
🔶مجموعه مستند «بومرنگ» به چالش ها و دغدغه های این زوج جوان و مفهوم #کارآفرینی_اجتماعی پرداخته است.
از لینک زیر می تواند این مستند را تماشا کنید.
https://doctv.ir/Program/419118
مستند «بومرنگ» روایتی از فعالیتها و برنامههای گروهها و انجمنهای خیریهای در سراسر کشور است.
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
✅مراحل حل مشکل در پروژه های
اجتماعی
#حل_مسئله
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
.
✅فراخوان معرفی پویشهای اجتماعی محلی تاثیرگذار و تحول آفرین در شهرستانها و نواحی روستایی مختلف کشور
👈مدرسه توسعه پایدار دانشگاه شریف، به دنبال شناسایی پویشهای اجتماعی مردمی و محلی است که در گوشه و کنار کشور، با هدف کمک به توسعه پایدار و پیشرفت منطقه خود (شهر یا نواحی روستایی و عشایری) و برای حل یک مسئله یا دغدغه اجتماعی، فرهنگی یا محیط زیستی شکل گرفتهاند.
🔶فارغ از موضوع پویش (کمپین)، مهم این است که تلاش شده باشد بخشی از مردم، با کمک همدیگر به بهبود شرایط محل زندگی خود بپردازند.
👈این مجموعه ضمن ارتباط با بانیان و برگزارکنندگان این پویشها، در همایشی که در بهار 1403 توسط برگزار میشود تجارب منتخب را جهت یادگیری فعالین و دغدغهمندان اجتماعی سایر نقاط کشور، به اشتراک خواهد گذاشت.
🔶 تجارب شکستخورده و ناموفق نیز جذاب و حاوی درسآموخته هستند و از طرحشدنشان استقبال میشود!
📌توضیحات بیشتر و معرفی پویش : sdschool.ir/localcc
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
مدرسه نوآوری نوپدید | Nopadid
. ✅ساده و مختصر در مورد تفکر نقادانه و کاربردش در حل مسئله ✍تیزفکری «همۀ ما یکتاییم». این اصل کل
.
✅سیستم ۱ و سیستم ۲ تفکر (تفکر سریع و تفکر کند)
دانیل کانمن، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۰۲، در کتاب تفکر، سریع و کند دو نوع سیستم تفکر را توضیح میدهد: سیستم ۱ (تفکر سریع) و سیستم ۲ (تفکر کند). در تفکر سریع یا سیستم ۱، ما در برابر محرکها فوراً نتیجه میگیریم و عکسالعمل نشان میدهیم، درحالیکه در تفکر کند یا سیستم ۲ با تأمل اطلاعات را پردازش و سپس نتیجهگیری میکنیم.
زمانی که لازم نیست اطلاعات را تحلیل و پردازش کنیم، سیستم ۱ فعال است. بهعبارتدیگر، در تفکر سریع شهودی و ناخودآگاه فکر میکنیم. تمام احساسات و هیجانات ما از سیستم ۱ نشئت میگیرند. در سیستم ۱، ما بهطور طبیعی از تفکر زیاد برای تصمیمگیری پرهیز میکنیم. خلاصه سیستم ۱ سریع، شهودی، هیجانی، بیتأمل و خطاپذیر است. چند مثال: حاصل جمع ۱۰ + ۱۰، تشخیص چهره برادرتان، گفتوگوی صمیمانه با بهترین دوستتان و ترمز گرفتن بیدرنگ زمانی که کسی ناگهان جلو ماشینتان میپرد نمونههایی از تفکر سریعاند.
در مقایسه با سیستم ۱، فرد در سیستم ۲ کند اما منطقی و متفکر است. اگر شما به زمان نیاز دارید تا اطلاعات را پردازش و تحلیل و به نظرات موافق و مخالف توجه کنید، سیستم ۲ این کار را انجام میدهد. درواقع، تفکر نقادانه با سیستم ۲ همساز است. خلاصه، فرد در سیستم ۲ آهسته، آگاه، باملاحظه، منطقی، متفکر و پرتلاش است و نقادانه میاندیشد. چند مثال: محاسبه حاصل ضرب ۳۷×۲۳، سرمایهگذاری، انتخاب همسر، انتخاب رشته تحصیلی، تلاش برای اختراع محصول جدید و شروع کسبوکار با سیستم ۲ انجام میگیرند.
خطاهای شناختی، معمولاً، از سیستم ۱ نشئت میگیرند. با این حال، سیستم ۲ نیز میتواند منشا خطاهایی مانند تفکر بیشازحد، خطای تایید و تضاد انتخاب باشد.
✍محمدرضا سلیمی
برای حل مسئله و مسئله شناسی به سیستم ۲ که همان تفکر نقادانه است نیاز داریم. یعنی باید سرعت تفکر و تصمیم گیری را کم کنیم و مغزمان را از حالت «خودکار» درآوریم و بر روی کنترل «دستی» بگذاریم...!
وقتی بلافاصله بعد از پیشامد مشکلی، راه حل ارائه می دهیم یعنی از سیستم ۱ استفاده کردیم و هیچ تحلیل و بررسی دقیقی از مسئله و تناسب آن با راه حل نکرده ایم.
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
16.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
#پیشنهاد_مشاهده
✅ پرسشگری نقادانه
پرسیدن سوالات دقیق و نقطه زن مهارتی است که به کمک آن می توان به شفاف شدن مسئله کمک کند
و تنها پس از شفاف شدن مسئله است که می توان به آن پاسخ داد و راه حل برایش پیدا کرد.
#مسئله_شناسی
#تفکر_نقادانه
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.