⭕️معیارها و کمیتهای مهم
در ارزیابی میزان مشارکت - ۱
میزان مشارکت در انتخابات اخیر، نیازمند بحث منطقی و مستدل است. هر انتخاباتی، دو وجه دارد: رای دهندگان و رای ندادگان. نتیجه انتخابات، بر اساس رایهای اخذ شده، معلوم میشود؛ اینکه منتخبان، چه میزان رای و چند درصد آرا را حائز شدهاند و رقبا، چه قدر رای کسب کردهاند؟
وجه دوم، که معمولا در همه کشورها محل ابهام است، رای ندادن بخشی از واجدان حق رای به علل متعدد است. اگر وجه اول انتخابات، روشن است، وجه دوم، در تاریکی قرار دارد و کسی نمیتواند رای ندادگان را مصادره به مطلوب خود کند.
1- اولا باید میان افرادی که «نتوانستهاند رای بدهند»، با افرادی که «نخواستهاند رای بدهند»، تفاوت قائل شد. افراد معتنابهی هستند که مایلند رای بدهند اما امکان رای دادن برایشان فراهم نمیشود. مثلا آقای وهابزاده مشاور وزیر بهداشت گفته است «گروههای حساس، بیماران و سالمندان، جمعیتی حدود 10 میلیون نفر را تشکیل میدهند که بسیاری از آنها به خاطر نگرانی از کرونا نتوانستند در انتخابات شرکت کنند». این 10 میلیون نفر، بیش از یک ششم (17 درصد) کل واجدان حق رای را شامل میشود.
کارشناسان جهانی معتقدند موضوع نگرانی از کرونا، موجب کاهش مشارکت 10 تا 20 درصدی در انتخابات کشورهای مختلف طی دو سال اخیر شده است. نظرسنجیهای مختلف در کشور ما هم قبل از انتخابات نشان میداد که به احتمال قوی، نگرانی از کرونا، موجب کاهش 10- 11 درصدی نرخ مشارکت خواهد شد.
مانع بعدی مشارکت، اختلالهای جدی در چند ساعت اولیه روز رایگیری (بعضا تا ساعت 11 صبح) در شماری از حوزههای رایگیری است که گزارشهای متعددی در این باره منتشر شده است.
موضوع سوم، حضور 3 میلیون و 500 هزار شهروند ایرانی واجد حق رای
(6 درصد کل واجدان حق رای)، در کشورهای مختلف است که طبیعتا آمار آنها به عنوان بخشی از 59 میلیون ایرانی واجد حق رای لحاظ شده، اما در همه کشورها به یک اندازه دسترسی و امکان رای دادن ندارند. در برخی کشورها (مثل کانادا) که اصلا امکان اخذ رای فراهم نبوده، و در برخی مناطق، مستلزم مسافرت 10– 12 ساعته بوده است. در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا نیز که با حمایت یا تغافل مسئولان امنیتی این کشورها، گروهکهای وحشی تروریستی اقدام به حمله و ضرب و شتم رای دهندگان میکردهاند و تصاویر برخی از این تعرضها منتشر هم شده است.
2- ثانیا درباره افرادی که به علل مختلف «نخواستهاند رای بدهند»، نمیتوان ذهن خوانی و ادعای بیسند مطرح کرد و کسانی که عمدا چنین کاری بکنند، در واقع مرتکب «رای دزدی» (نظر دزدی/ تصمیم دزدی) میشوند. در همه کشورها، 15 تا 30 درصد شهروندان در هر صورت، به انتخابات اهمیت نمیدهند و در قطبیترین و هیجانیترین شرایط اجتماعی و سیاسی هم میل به مشارکت ندارند؛ بیآنکه الزاما سیاسی و تحریمی باشند.
قابل توجه است: در انتخابات اخیر آمریکا که در داغترین وضعیت سیاسی و شرایطی به شدت قطبی شده برگزار شد، حدود 62 درصد مردم شرکت کردند اما 38 درصد رای ندادند. در انتخابات سال 88 ایران نیز که داغترین انتخابات بود و مشارکت به 85 درصد رسید، باز هم 15 درصد مشارکت نداشتند. در سیزده دوره انتخابات ریاست حمهوری ایران، میزان مشارکت به ترتیب: 67، 64، 74، 54، 54، 50، 79، 67، 62، 85، 72، 73 و 49 درصد بوده است.
نکته مهم بعدی این است که «رای ندادن افراد» (به علت نتوانستن یا حتی نخواستن) را نمیتوان در خدمت مثلا «تحریم کنندگان» مصادره و تفسیر کرد. کجا ثابت شده که کسانی که نخواستهاند رای بدهند یا میل به مشارکت نداشته اند، از تحریم کنندگان تبعیت کردهاند؟! با کدام سند و مدرک و دلیل و برهان منطقی؟!
آرای باطله نیز همین گونه است. باید معلوم شود چند درصد آرای باطله به قصد «باطله» بوده، و چند درصد در اثراشتباه رایدهنده و کوتاهی متصدیان صندوق. مثلا در تهران، برگزاری همزمان چهار انتخابات (ریاستجمهوری، شورای شهر، مجلس، و خبرگان) و اینکه رایدهنده باید نام 26 نفر را در چهار برگ رای مینوشت و در چهار صندوق کنار هم میانداخت، برای برخی افراد مشکل ساز شده بود.
همین طور است خط خوردگی محتمل برخی برگهها، یا ناقص و یااشتباه و مغلوط نوشتن نام نامزد مورد نظر. البته مثلا رایدهندهای هم بوده که به جای نوشتن نام نامزد، نوشته «من همسر میخواهم»!. کجای این رای نادرست و امثال آن، قابل مصادره به تحریم است؟ فرد اگر میخواست تحریم کند که رای نمیداد. بنابراین رندان سیاسی چگونه آراء باطله (غیر صحیح) را به نام تحریم مصادره میکنند؟! مجموعه آرای باطله (فارغ از خطا و قصور یا تعمد رایدهنده و یا رای گیرندگان)، متعلق به کسانی است که مشخصا تحریم انتخابات را پس زده، و رای دادهاند.
🔻ادامه دارد🔻
✍ #محمد_ایمانی
✅ تحلیل سیاسی
#نور_بصیرت
@nor_basirat
سلام علیکم
امشب سیدمحمد خاتمی_ به تعبیر مقام معظم رهبری باغی انقلاب_ در پیج اینستاگرام خود علیه آیت الله رئیسی_منتخب ملت ایران_ نظرسنجی گذاشته لازم است همه به پیجش رفته و وضعیت نظرسنجی را برگردانند
https://instagram.com/stories/khatamy/2601488339021832016?utm_medium=share_sheet
#نور_بصیرت
@nor_basirat
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 صحبتهای بانوی ايرانی ساکن انگلستان که به خاطر رأی دادن، توسط منافقین و سلطنتطلبان در جلوی چشمان همسر و پسرش مورد ضرب و شتم قرار گرفت!
👈 فقط یک لحظه ایرانی رو تصور کنید با حکمرانی منافقین و سلطنت طلبان!!!
❌راستی مسیح پولینژاد و مهناز و ترانه حرفی در دفاع از این خانم نزدن؟😏
#نور_بصیرت
⊰❁﷽❁⊱
#ولایت
#ولایت_بیستُدوم
#ولایت_فقیه_و_نظر_علمای_پیشین
┄❁ ⃟🌿 ⃟❁┄
#شبهه: مخالفان ولایت فقیه، مکرر ادعا میکنند، شیخ انصاری (از بزرگترین علمای شیعه) مخالف ولایت فقیه بوده است. این ادعا چقدر صحت دارد؟
✅ #پاسخ: شیخ انصاری رحمةاللهعلیه دو نوع ولایت قائل است؛ یک نوع آن را که بسیار گسترده است، مخصوص امامان معصوم و نوع دیگری از ولایت که مخصوص اموری است که شرعا و عقلاً باید اقامه شود (مانند حکومت) را برای فقیه هم ثابت میداند.
ایشان در مورد دسته دوم میگوید:
«هر گاه فقیه بداند امری از امور را که مربوط به شئون امّت است میتواند به انجام رساند؛ یعنی مشروعیّت انجام آن، منوط به حضور امام معصوم نیست، باید آن را برعهده گیرد و انجام دهد؛ شخصا یا با دستیاری کسانی که او شایسته میداند و از سوی خود، آنان را معیّن میکند.»
ایشان به روایاتی اشاره میکند از جمله توقیع امام زمان علیه السلام (اکمال الدین صدوق، ص۴۸۴)اشاره کرده و میگوید: «مقصود از «الحوادث الواقعة» مطلق اموری است که مرتبط با شئون عامّه است و میباید از دیدگاه عُرف، عقل و شرع به مقامات مسئول مراجعه شود و تنها، مربوط به پرسش مسائل شرعی نیست؛ زیرا ظاهر عبارت آن است که مراجعه به وی ـ فقیه جامع شرایط ـ برای آن است تا او درباره آن تصمیم بگیرد و اقدام کند، نه آن که تنها حکم شرعی آن را بیان دارد.»
شاهد دیگر بر این مدّعی، تعلیلی است که در توقیع آمده است: «فإنّهم حجّتی علیکم و أنا حجّةاللّه» این میرساند که حجیّت نظر و رأی مسئولان در تصمیمگیریها از مقام منصوب بودنشان نشأت گرفته که در جهت زعامت و سیاستمداری میباشد و گرنه باید بگوید: «فإنّهم حجج اللّه علیکم»؛ زیرا حجیّت نظر و فتوای مجتهد در مسائل شرعی فرعی، از مقام استنباط وی از کتاب و سنّت نشأت گرفته، نه از مقام منصوب بودنش از سوی امام زمان علیهالسلام.»
ایشان صراحتا در کتب دیگرشان مینویسد:
«بیگمان، حکم فقیه جامع الشرایط در موضوعات قضایی، نافذ و حجّت است، ولی تعلیلی که امام علیهالسلام برای پذیرفتن حکم فقیه بیان داشته است، میرساند که دلیل آن، حکومت مطلقه و حجیت عامهی فقیه در تمام امور است؛» (کتاب القضاء و الشهادات، ص۴۹)
✍ حجتالاسلام دکتر قربانیمقدم
#ادامه_دارد...
#وَأُوْلِيالأَمْرِمِنكُمْ
┄┅•|•⊰❁🌸〇⃟🎊❁⊱•|┅┄
#نور_بصیرت
@nor_basirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از طرف حاج قاسم به مردم ایران
#نور_بصیرت
@nor_basirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اگر میخواهید بدانید چرا رهبری واکسن ایرانی زدند،آخرین سخنرانی روحانی را ببینید 👇
🔴 رفع تحریم ماسک و واکسن از امروز ! ( فردای پیروزی رئیسی در انتخابات)
🔹رئیس جمهور: خیلی خوشحال شدم که مقام آمریکایی رسما اعلام کرد از امروز ما تحریم ماسک و واکسن را بر میداریم
پ ن :🔹 اعتراف کردی و معلوم شد که آمریکای ترامپ تروریست بود و بایدن هم در این چند ماه مسیر او را ادامه داده است
🔻 در بیشرفی آمریکا و ترامپ حرفی نیست ولی واکسن و ماسک رو که خودمون الان داریم میسازیم چرا با تغییر دولت فورا اجازه دادند ؟! :
1⃣ پای یه آقازاده وارداتچی مظلوم وسط هست
2⃣ از اول هم تحریم نبودیم باشما هماهنگ بودند که ادای تحریم دربیارند اما برای دولت بعدی دیگه جای ادابازی نیست و چون واکسنهاشون خطرناک و کشنده هست میخواهند هرچه زودتر تا دولت جابجا نشده ایران را گورستان واکسنهای خارجی کنید و بعد هم برای اینکه رو دستتان باد نکند همه آن سموم را وارد بدن مردم کنید و جان مردم را فدای حماقتتان کنید....
3⃣ این تصمیم خائنانه شما رهبری معظم را وادار به پذیرش یک ریسک وفداکاری بزرگ نمود تا درحالیکه واکسن ایرانی هنوز نتایجش نهایی نشده و چه بسا ترجیح بر واکسن نزدن شخص ایشان در این شرایط باشد ، اما برای پیشگیری از یکقتلعام بزرگ با واکسن خارجی این خطر پذیری زودهنگام را انجام دهند..
⏪ آنچه از تزریق واکسن توسط آقا استفاده میشه حداکثر حمایت از واکسن داخلی در برابر واکسن خارجیه برای کسانی که دنبال واکسن اند، نه توصیه به استفاده حداکثری از واکسن
#نور_بصیرت
@nor_basirat
رابطه مسیح علینژاد با اوباش حملهکننده به زنان
مسیح علینژاد که مدعی حمایت از حقوق زنان است، بهجای محکوم کردن حمله به زنان ایرانی و فحاشی و کتکزدن آنها در انگلیس و دیگر کشورها و نقض آزادی و حقوق اجتماعی این زنان نوشته: غلط کردید رای دادید ولی من نگفتم شما را کتک بزنند.
اما نکته اینجاست که عکس یادگاری مسیح علینژاد با اراذل و اوباش حملهکننده به زنان و ایرانیان مقیم خارج بین مردم منتشر شده، ولی او سکوت کرده تا مشخص نشود چه رابطهای با این اوباش و فعالیت آنها دارد.
#نور_بصیرت
@nor_basirat