🔰#فضیلت_سوره
🔹سوره مبارکه#طارق
الرّسول (صلی الله علیه و آله)- مَنْ قَرَأَ هَذِهِ السُّورَهًَْ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ عَشْرَ حَسَنَاتٍ بِعَدَدِ کُلِّ نَجْمٍ فِی السَّمَاءِ وَ مَنْ کَتَبَهَا وَ غَسَلَهَا بِالْمَاءِ وَ غَسَلَ الْجِرَاحَ لَمْ تَوَرَّمْ وَ إِنْ قُرِئَتْ عَلَی شَیْءٍ حَرَسَتْهُ وَ أَمِنَ صَاحِبَهُ عَلَیْهِ.
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- هرکس این سوره را بخواند، ده برابر تعداد تمام ستارگان در آسمان برای وی پاداش در نظر گرفته میشود، و هرکس این سوره را بنویسد و آن را با آب حل کند و با آن زخمها شسته شود، زخمها دیگر چرکدار نخواهند شد، و اگر بر چیزی خوانده شود، آن چیز را محفوظ میدارد، و صاحبش در مورد آن چیز آسوده خاطر خواهد بود.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۸، ص۳۰
➖سه دلیل برای پرهیز از آرزوهای دور و دراز
🔰...عَنْ أَبَانِ بْنِ تَغْلِبَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ:
«تَجَنَّبُوا اَلْمُنَى فَإِنَّهَا تُذْهِبُ بَهْجَةَ مَا خُوِّلْتُمْ وَ تَسْتَصْغِرُونَ بِهَا مَوَاهِبَ اَللَّهِ تَعَالَى عِنْدَكُمْ وَ تُعْقِبُكُمُ اَلْحَسَرَاتِ فِيمَا وَهَّمْتُمْ بِهِ أَنْفُسَكُمْ.»
از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
«از آرزوها فاصله بگیرید؛ چراکه آرزوها...
شادمانی از داشتههایتان را از بین میبرد،
موهبتهای خداوند (تعالی) را نزدتان کوچک میسازد
و حسرتِ اوهامی که در دلهاتان میساختید را برایتان بهجا میگذارد.»
📚الکافي، ج۵، ص۸۵
دعای میان اذان و اقامه
از امام صادق عليهالسلام روايت شده كه امام على عليهالسلام به اصحابش مىفرمود: هر كه بين اذان و اقامه سجده كند و در سجده بگويد :
سَجَدْتُ لَكَ خَاضِعاً خَاشِعاً ذَلِيلاً.
براى تو سجده كردم در حالى كه فروتن خاشع ذليلم.
خداوند مىفرمايد: اى فرشتگانم! به عزّت و جلالم سوگند، قطعاً محبّت او را در قلب بندگان مؤمنم و ترسش را در قلب منافقان قرار مىدهم.
فرار شیطان از صدای اذان
روایت دوم دوباره از پیغمبر اکرم است که: «قال رسول الله (ص): إذا نُودِیَ بِالصَّلَوۀِ أدْبَرَ الشَّیطانُ فِی مَا بَیْنَ الزَّوحَاءِ حَتَّی لایَسْمَعَ صَوتَ التَّأذینِ وَ فُتِحَتْ أبْوَابُ السَّمَاءِ وَ أبْوَابُ الجَنَانِ وَ أُستُجیبَ الدُّعَاءُ» (کنز العمال، 7، 692) حضرت فرمود: وقتی که صدا به نماز بلند میشود ـ که این ندای به نماز، همان اذان است ـ شیطان از آن شخص فرار میکند و فاصله میگیرد، فاصلش هم تا «زوحاء» است؛ یک محلی بین مکه و مدینه است و فاصلهاش هم دهها کیلومتر است، تا صوت اذان را نشنود، «حَتَّی لایَسْمَعَ صَوتَ التَّأذینِ». بعد حضرت فرمودند: در این هنگام دربهای آسمان و بهشت باز میشود و دعا هم مستجاب است
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
📖حدیث امروز :
🔅امام صادق (علیه السلام):
پنج چيز است كه هر كس آنها را دارا نباشد خيرى در او نيست: عقل، ادب، دين، بخشش و حسن خلق.
📚 وسائل الشیعة (باب الجهاد النفس)
جلد ۱۵
♥️ #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله)فرمودند:
سه نفر هستند که هنگام دیدار با خدا از هر دری که بخواهند وارد بهشت میشوند:
1⃣ کسی که خوش اخلاق باشد.
2⃣ کسی که هم در خلوت هم در حضور مردم از خدا بترسد.
3⃣ کسی که جر و بحث را رها کند، حتی اگر حق با او باشد.
💥
بسم الله الرّحمن الرّحیم
به نام خداوند پذیرنده توبهها...
اللهم صل علی محمد و آل محمد و آل محمد
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ فَانْفِرُوا ثُبَاتٍ أَوِ انْفِرُوا جَمِيعًا. ای کسانی که ایمان آوردهاید! آمادگی خود را (در برابر دشمن) حفظ کنید و در دستههای متعدّد، یا بصورت دسته واحد، (طبق شرایط هر زمان و هر مکان،) به سوی دشمن حرکت نمایید!» (سوره مبارکه نساء، آیه ۷۱)
♨️وجود مبارک #امام_زمان مانع از نزول بلا
🔸جبرئیل مکرر به محضر نبی اکرم میآمد که رسول الله صلی الله علیه و آله اجازه دهد کوهها را بر این مردم مسلط کند تا همه را نابود نماید. مَلَک موکّل آب آمد و گفت:
🔸«یا رسول الله! اجازه بده» حضرت اجازه ندادند و به ملک موکل باد هم اجازه ندادند. حضرت حق فرمود به سبب احترام و علاقه و محبتی که به شما دارم، امتت را عذاب نمیکنم. بعد از پیغمبر صلی الله علیه و آله، امیرالمؤمنین علیه السلام که نفس پیغمبر است به دلیل آیه «انفسنا»؛( سوره آل عمران: 61.) بعد، حضرت امام حسن علیه السلام که نفس امیرالمؤمنین علیه السلام است؛ بعد، امام حسین علیه السلام، یکی یکی تا اکنون که زمان غیبت کبرا است و حضرت بقیة الله مانع از نزول عذاب است.
🔸چه فایدهای بیشتر از این میخواهید؟ این بیبندوباری حاکم در تمام دنیا را میبینید که به مملکت امام زمان هم سرایت کرده است؛ لکن به احترام امام زمان، عذاب بر ما نازل نمیشود.
یکی از نفع های امام زمان، عدم نزول بلا است؛ با اینکه همة ما استحقاق نزول عذاب را داریم. چه نفعی از این بالاتر؟
آیت الله ناصری دولت آبادی
💠 گناه سبب مرگ
🔻امام جواد علیه السلام
🔹مَوْتُ الاْنْسانِ بِالذُّنُوبِ أكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالاْجَلِ .
🔸فرا رسیدن مرگ انسان ها، به جهت معصیت و گناه، بیشتر است تا مرگ طبیعی و عادی.
📗كشف الغمّه، ج ۲ ، ص ۳۵۰