عدم ازدواج حضرت خدیجه (س) قبل از پیامبر (ص)
اینک به اختصار می پردازیم به دلایل عدم ازدواج حضرت خدیجه (س) قبل از پیامبر (ص) :
اولاً : اِبن شهر آشوب نقل از احمد بلاذری ، و أبوالقاسم کوفی در کتاب هایشان ، و سید مرتضی ذر شافی ، و ابوجعفر در تلخیص می نویسد :
أن النبی «صلی الله علیه و آله» تزوج بها ، و کانت عذراء .
پیامبر اکرم (ص) وقتی با حضرت خدیجه (س) ازدواج نمود ، ایشان باکره بود . علاوه بر این در کتاب های الأنوار و البدع آمده است : «أن رقیه و زینب کانتا ابنتی هاله اخت خدیجه» . رقیه و زینب فرزندان هاله خواهر حضرت خدیجه بودند .
ثانیا :
ابوالقاسم کوفی می گوید : تمامی علما و مؤرخین اسلام اجماع دارند که بر این که تمامی اشراف و بزرگان قریش از حضرت خدیجه (س) خواستگاری نمودند و آرزوی چنین همسری را داشتند امّا خدیجه به تمامی آنان پاسخ منفی داد و زمانی که رسول خدا (ص) با ایشان ازدواج نمود ، تمامی زنان قریش بر او غضبناک شدند و رهایش کردند و گفتند : اشراف و بزرگان قریش از تو خواستگاری کردند ولی با هیچ کدام ازدواج نکردی و یتیم ابوطالب (حضرت) محمد را که فقیر و بدون سرمایه بود به همسری پذیرفتی ؟!
حال کدام صاحب اندیشه وخرد می پذیرد که حضرت خدیجه درخواست ازدواج تمامی اشراف و بزرگان قریش را رد نموده باشد و با یک عرب صحرانشین از قبیله تمیم ازدواج کرده باشد ؟!
آیا عقلای عالم نمی دانند که محال بودن چنین کاری بسیار واضح و روشن است و نسبت دادن چنین عملی به ایشان که به عقل و خرد مشهور بود از زشت ترین گفتار هاست .
ثالثاً :
از طرفی در تاریخ از سرزنش و شماتت بزرگان قریش مخصوصا کسانی که خواستگاری حضرت خدیجه آمده بودند ، نسبت به ازدواج حضرت خدیجه با اعرابی از قبیله بنی تمیم ، هیچ اثری یافت نمی شود .
رابعاً :
ذکر کرده اند (مؤرخین اهل سنت و کسانیکه قائل به باکره بودن حضرت خدیجه نیستند ) که : همانا اول شهید در راه اسلام پسر خدیجه «رحمها الله» که اسمش حارث بن أبی هاله ، بوده ، و ما نمی توانیم و ممکن نیست این ادّعا را قبول کنیم در حالیکه خودشان (علمای اهل سنت) سند صحیح از قتاده روایت کرده اند که اول شهید در اسلام سمیّه مادر عمّار می باشد و همچنین از مجاهد نیز اینچنین نقل کرده اند .
همچنین از ابن عباس نقل است که «کشته شدند پدر و مادر عمّار و ایشان اولین کشته شدگان از مسلمانان بودند» .
خامساً :
طبق روایات صحیح از اهل بیت حضرت خدیجه خواهری (از مادرش) به نام هاله داشت که با مردی از قبیله بنی مخزوم ازدواج نمود ، حاصل این ازدواج دختری به نام هاله بود .بعد ابوهاله با مردی از از قبیله بنی تمیم به نام ابوهند ازدواج نمود و پسری به نام هند به دنیا آورد . مرد تمیمی از همسر قبلی خود که فوت کرده بود ، دو دختر به نام های زینب و رقیه داشت .
بعد از مدتی مرد تمیمی تصمیم گرفت (ابوهند) نیز از دنیا رفت . پسرش هند که بالغ شده بود به قبیله پدری خود پیوست ، امّا زینب و رقیه دو فرزند همسر قبلی ابوهند که دو طفل کوچک بودند در دامان هاله خواهر حضرت خدیجه به زندگی خود ادامه دادند که این امر در ابتدای ازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه بود ، از طرفی هاله زنی فقیر بود و خواهرش خدیجه ثروتمند از این رو به حمایت مالی از خواهر و دو فرزند تحت پوشش او پرداخت و آنها را تحت تکفل گرفت ، با گذشت مدت اندکی از ازدواج رسول خدا (ص) و حضرت خدیجه (س) هاله از دنیا رفت و زینب و رقیه در دامان پیامبر و خدیجه به زندگی خود ادامه دادند .
از طرفی سنت عرب در آن زمان این بود که هر کسی که یتیمی را تحت حمایت خود بگیرد و او را بزرگ کند ، آن یتیم را به وی نسبت می دادند و او را فرزندانش می خواندند ... و وقتی که پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) به تربیت رقیه و زینب پرداختند ، عرب این دو دختر را به حضرت خدیجه و پیامبر اکرم نسبت داده و آنان را در زمره فرزندان این دو بزرگوار برشمردند .
با دلائل پنجگانه ذکر شده به این نتیجه می رسیم که حضرت خدیجه قبل از ازدواج با پیامبر باکره بوده و با هیچ کس ازدواج نکرده اند .
فرارسیدن سالروز وفات ام المومنین حضرت خدیجه کبری )(س) راتسلیت عرض مینمایم◾◾◾◾◾◾◾◾
⚜خدیجه یعنی #کاشانه_ایمان در تنگنای دوران
🔘آنروز که افتاد خزان در چمن تو
پر زد به جنان طوطی روح از بدن تو
🔘تا بوی گل احمدی آید ز تن تو
شد جامة پیغمبر اکرم کفن تو
اقای سازگار
▪️وفات حضرت خدیجه
🔴 #کتاب دشمنان آنلاین، مسئولان آفلاین
🔺جمع آوری مجموعه مقالات کارشناسان حوزه فضای مجازی است و در زمینه #سواد_رسانه_ای بسیار خوب کار شده✅
➖ ➖ ➖
💕💕
اگر فرزند شما مرتبا بهانه گيری می كند،
به اين دليل است كه از نوازش جسمانی و فيزیکی شما محروم است .
اگر فرزند شما دروغ می گويد، به اين دليل است كه شما عكس العمل های های شدیدی در برابر رفتار و گفتارش نشان داده اید .
اگر عزت نفس كودك شما پايين است، به این دليل است كه شما بيشتر او را نصيحت كرده ايد تا تشويق و تهييج.
اگر فرزند شما در محيط اجتماعی از خود دفاع نمی كند، به اين دليل است كه در مقابل جمع او را مورد انتقاد قرار داده ايد.
🌸🌺☘🍀☘🍀🌺🌸