📈 مقاطع تحقق دولت اسلامی(1)
🔷دولت اسلامی مرحله ی سوم از فرایند مراحل تحقق اهداف اسلام در عصر انقلاب اسلامی است. این مرحله ی هنوز محقق نشده و پس از پیروزی انقلاب رهایی بخش از طاغوت و تحقق نظام زمینه ساز برای دولت اسلامی محقق خواهد شد.اما تحقق دولت اسلامی نیز در درون خود دارای مقاطعی است که به ترتیب محقق خواهد شد. شبیه همان ترتیب و ترتبی که در مراحل پنجگانه از انقلاب تا تمدن وجود دارد.
1️⃣ مقطع اول: ترسیم و رسمیت بخشیدن به تصویر کلی از دولت اسلامی
🔹 مقصود از تصویر کلی دولت اسلامی همان چیزی است که در قانون اساسی رسم شده است. در این سند مسائلی چون نحوه ی توزیع قدرت حاکمیت، اهداف و وظایف کلی ارکان حاکمیت و مانند آن ترسیم شده است. به عبارت دیگر در این سند حقوق و وظایف حاکمان و مردم نسبت به یکدیگر بر اساس مبانی اسلامی آمده است. البته در این سند دو نوع مطلب وجود دارد. یکی مطالب اساسی و ثابت است.
🔹 این مطالب در مواردی است که در باره اسلامیت دولت سخن می گوید. سنخ دوم مطالب آن است که با تکیه بر تجارب و تفاهم های متعارف به شیوه ی اداره ی امور کشور پرداخته شده است. مواردی مانند تعیین سه قوه از این نوع هستند. این موارد با توجه به تجربه های جدید یا دست یابی به الگوهای اسلامی قابل تغییر هستند. این مقطع از دولت اسلامی به شکل قابل اتکایی در آذر 58 با رای مردم رسمیت و تحقق یافت
2️⃣مقطع دوم: روی کار آمدن کارگزارانی با منش و روش اسلامی
🔹 پس از آنکه مقطع اول از دولت اسلامی محقق شد نوبت آن است که بر اساس همان اصول قانون اساسی به اندازه ی کفایت افرادی دارای صلاحیتهای لازم و نصاب کیفی از ارزشهای اسلامی در مناصب و مسئولیتهای تعیین شده قرار گیرند. ممکن است این سوال پیش بیاید که صاحبان این نصابهای کیفی باید در کجا پرورش یافته باشند تا از آنها در دولت اسلامی استفاده کرد. چون فرض بر این است که نظام تعلیم و تربیت هنوز اسلامی نشده تا در این سطح و با آن کمیت مورد نیاز مسئول اسلامی پرورش یافته باشد.
🔹جواب روشن است. باید از میان موجودین بهترین ها و شایسته ترین ها برگزیده شوند و این روند شایسته گزینی همواره ادامه یابد تا به تدریج آن نصاب کیفی لازم برای این مقطع تحقق یابد. طبیعی است این افراد اگر در روند سالم قرار گیرند این منظور تامین خواهد شد.
🔹چنین کسانی در حقیقت مسئولانی هستند که حتی اگر به لحاظ منش و روشهای شخصی و مدیریتی در معرفتهای دینی و خلقیات اسلامی و معنویت الهی در حد بالایی نباشند اما چون #اسلام_خواه هستند لذا روند رشد و کمال خود را با تلاش و کوشش شخصی و نظارتهای لازم از محیط طی خواهند کرد.
وجود چنین کسانی زمینه ساز تحقق مقطع بعدی دولت اسلامی است و بدون تحقق این مقطع امکان تحقق مقاطع بعدی دولت اسلامی وجود نخواهد داشت.
🔶 ما اکنون در همین مقطع قرار داریم و اینکه گفته می شود ما دولت اسلامی نداریم به همین معناست
📚 . (درس گفتاری از حجت الاسلام علی ثقفی)
ادامه دارد...
✅https://eitaa.com/ofogh_es
#تحول_معنوی
🔰نگاه به گذشته در مصایب یک اصل در مدیریت اسلامی
🔸خداوند در سوره شوری، آیه 30 در رابطه با #ریشه ی مصیبتی که به انسان وارد می شود به پیامبرش می فرماید : (وَ مَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَ يَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ)
"و هر [گونه] مصيبتى به شما برسد به سبب دستاورد خود شماست و [خدا] از بسيارى درمىگذرد"
🔸انسان در طول زندگی هر فعل، نحوه مدیریت و یا هربرخوردی که انجام می دهد اینگونه نیست که انجام داد و تمام شد؛
🔸بلکه این فعل بعد از صادر شدن از فرد در روح عالم در حال حرکت است تا به هدف خود برسد، شبیه حرکت بذری است که روح عالم درمدیریتش آن را به درخت تبدیل می کند. همانگونه که بذر رشد می کند فعل شخص هم رشد می کند.
🔸امکان دارد افعال فرد در مسیر رشدش بر اساس محاسبات نظام عالم که توبه سرعت این را کمتر می کند در یک جایی با خود فرد تلاقی بکنند و به هم برسند که اگر توبه نبود مثلا به جای بریدن، قطع شدن پا را منجر می شود؛ یا به خاطر فعل مثبت، فرد به مقام بزرگی می رسد.
🔺این تصادفی نیست که مثلا در زندگی، در اداره به فلان مشکل برخوردم.
📚برگرفته ازجزوه مدیریت توحیدی، ص54،55
(درس گفتاری از استاد علیپور)
🖊پی نوشت : 👈 1_ وقتی فرد در هر کجا به مشکلی برمی خورد باید توجه کند ببیند که در گذشته چه عملی را انجام داده که اثرش را الان اینگونه بروز داده است.
👈2_ هر فرد در افعال و برخوردی که می کند توجه دارد این فعل من رشد دارد و در عالم هستی اثر می گذارد و لذا همیشه توجهش به افعالی که انجام می دهد است.
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ eitaa.com/ofogh_es/55
🔰توطئه دشمن در مرحله نظام سازی اسلامی
🔻نظام اسلامى پس از انقلاب اسلامى تشكيل شد. شورش انقلابى و نهضت انقلابى مىتوانست انجام بگيرد، اما نظام #غير_اسلامى تشكيل شود. خيلى جاها اينطور شد؛ در الجزاير همينطور بود. در الجزاير، نهضت، اسلامى بود. اصلاً پايگاه نهضت و رهبران نهضت، مسلمانها بودند، اما بعد از آنكه نهضت به نتيجه رسيد، كسانى كه اعتقادى به مبانى تفكر اسلامى نداشتند، قدرت را در دست گرفتند.
🔹اينجا هم همين كارها داشت مىشد، در همان روز 21 بهمن و 22 بهمن و 23 بهمن از اين كارها داشت مىشد. به اصطلاحِ خودشان يك #جنبش_كارگرى و يك حركت كارگرى را بر اين حركت عمومى غلبه دهند و همان فرمولى كه در روى كارآمدن نظامهاى سوسياليستى در دنيا معمول است - يعنى انقلاب طبقه كارگر - تحقق بخشند.
🔶حتّى روز سومِ بعد از پيروزى انقلاب، جلوى بيت امام قدس سره در مدرسه علوى آمدند و تظاهرات كردند و داعیه دار مطالباتِ به اصطلاح سوسياليستى و كارگرى شدند، غافل از اینکه امام خمینی قدس سره را محاسبه نكرده بودند؛ اين گوهر خدشه ناپذيرِ شكستناپذير را در محاسباتشان نديده بودند، لذا سخت ضربه خوردند. و نظام اسلامى تشكيل شد، پايهگذارىهاى اصولى انجام گرفت، ملت ما اين كار را هم با موفقيت انجام داد، ما از اين حلقه هم #عبور كرديم.
📚برگرفته از درس گفتار فرآیند تحقق اهداف اسلامی از نگاه مقام معظم رهبری
🔸 #افق را ببینید:↙️
✅ https://eitaa.com/ofogh_es
هدایت شده از افق انقلاب اسلامی
♻️ افق انقلاب اسلامی را در پیام رسانهای داخلی دنبال کنید...
✅ https://iGap.net/ofogh_es
✅ https://sapp.ir/ofogh_es
✅ https://eitaa.com/ofogh_es
📈 مقاطع و مراحل تحقّق دولت اسلامی(2)
3️⃣ مقطع سوم: تدوین وتولید الگوهای پیشرفت و نظامات اداره ی کشور :
🔹 با روی کار آمدن مسئولانی که در حطیه ی خصوصیات فردی و در مدیریت و اداره ی کشور اسلام خواه و کمال طلب هستند، زمینه تهیه و تولید الگوهای پیشرفت اسلامی و ایرانی و سه کلان نظام سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و زیر نظامات هر یک برای اداره کشور فراهم خواهد شد.
🔹 تحقق این مقطع مشروط به وجود مسئولانی حقیقتا اسلام خواه و باورمند به کفایت اسلام ،به عنوان راه حکومت و پیشرفت و نیز صرف همه ی منابع مادی و انسانی لازم برای این کار است. بدون وجود چنان مسئولانی زمینه ی بهره گیری کامل از منابع کشور برای تهیه ی الگوها و نظامات فراهم نخواهد شد. در حالیکه بدون استفاده از منابع کافی مادی و بدون بهره گیری از تمام ظرفیت نخبگانی کشور امکان تولید الگوها و نظامات اداره ی دولت اسلامی وجود نخواهد داشت. امری که در این چهل سال محقق نشده و با ادامه این وضعیت هم روند تحقق این مقطع باز هم کند خواهد بود.
4️⃣ مقطع چهارم: نهاد سازی و اصلاح ساختارهای اداره کشور :
🔹 تنها پس از تنظیم و تهیه ی الگوهای پیشرفت و نظامات اداره ی کشور است که نوبت به بازنگری و تحول در دستگاههای فرسوده ی حکومتی می رسد. دستگاههایی که چهل سال است عمدتاً از رژیم طاغوت به جا مانده و میراث بوروکراسی ناکارآمد، سوغاتیِ غرب برای کشور های عقب مانده و ناتوان است.
🔹قدرت و نشاط اولیه ی پیروزی انقلاب اسلامی در ابتدا موجب پیدایش نهادهای انقلابی شد. این نهادها با همان شکل ابتدایی توانستند خدمات بزرگی امنیت و عمران و فرهنگ کشور ارائه بیافرینند. آن موج می توانست به پشتوانه مسئولان اسلام خواه و الگوسازیهای نظری و اجتهادی مبتنی بر دین روند کمال خود را طی کند اما متاسفانه جز یکی دو نهاد، اکنون نهاد انقلابی دیگری نتوانست با گذشت زمان روند رشد و کمال خود را ادامه دهد.
🔹زمانی که این نهاد ها و ساختارهای کارآمد شکل گرفت، قطعاً می توانند برای حل مشکلات کشور و تحقق اهداف انقلاب اسلامی، اقدامات اثر بخشی داشته باشند. در انتهای این مقطع است که می توان گفت دولت اسلامی محقق شده و می توان هدف اصلی انقلاب و تمام نیروها و توانها را بر تحقق مرحله ی چهارم یعنی ایجاد جامعه ی نمونه اسلامی متمرکز نمود.
📚 (درس گفتاری از حجت الاسلام علی ثقفی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🔰#تحول_معنوی
🔻اصل و فرع در زندگی
🔸انسان یک جوهرهی توحیدی است. جوهرهی انسان حضرت «ربّ» است. حالا هر مقدار که رشد و حرکت میکند، به عمق جوهره ی خودش که در وجود خودش است بیشتر میرسد. به عبارت دیگر خمیر مایه ی وجود انسان خداست ، هر چه انسان بیشتر رشد میکند به خدا نزدیک تر می شود. این همان رشد توحیدی است که در اثر تحول معنوی در وجود انسان ایجاد می شود.
🔸اگر انسان رشد توحیدی پیدا بکند در اثر آن معارف برایش ملموس تر میشود و هر مقدار که معارف برایش حسیتر، ملموستر شد؛ تعیین کننده تر می شود و به همان اندازه به عنوان یک «اصل» در زندگی او قرار میگیرد و عنوان های دیگر برایش جنبه «فرعی» پیدا می کند.
🔴 چنین شخصی دیگر رسیدن به خدا برایش اصل می شود لذا در هر کاری که میکند ، چه شخصی چه اجتماعی ، چه سیاسی چه اقتصادی و ... اصل را رسیدن به خدا می گیرد یعنی هدفش در تمام کارها رسیدن به آن جوهره ی توحیدی می شود چنین شخصی است که می تواند هم خودش و هم دولت و جامعه را به نحو اسلامی مدیریت کند .
👌نقطه ی آغاز این حرکت تحول معنوی است.
📚 بر گرفته ازجزوه مدیریت توحیدی، ص20
(درس گفتاری از استاد علیپور)
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🔴 این حرف مال امروز و دیروز نیست !
🔹ما باید نیروهای انقلابی را حول مسائل و مشکلات جامعه اسلامی متمرکز کنیم. بعداز این تمرکز است که می توان راه حل را پیدا کرد .
🔸وقتی مسئله طرح شد و در حول آن هم اندیشه رخ داد ، راه حل مناسب و نیروی کار مناسب نیز انتخاب می شود و مسئله فیصله می یابد. امروزه — در شرایطی که هستیم— وضعیت ما ، این گونه نیست .
🔸یک عده می گویند برویم حجاب را درست کنیم! اما با چه ابزاری؟! یک عده می گویند برویم جلوی بانک ها تظاهرات کنیم! یکی از انقلابی ها می گفت باید برویم جلوی بانک ها تظاهرات کنیم؛ وقتی چند نفر از ما کشته شدند ،بانک ها اسلامی می شوند! این آدم انقلابی، شور دارد ولی شعور چه؟! مگر این طوری بانک اسلامی میشود؟! این راهش نیست؛راه را باید پیدا کرد.
✅ به نظر ما،تا دولت اسلامی نشود، بانک اسلامی نمی شود؛ تا دولت اسلامی نشود، دانشگاه اسلامی نمی شود؛ تا دولت اسلامی نشود ؛کف خیابان ولباس و پوشش اسلامی نمی شود.باید اول دولت اسلامی را درست کنید ؛
🔷 این مطلب را رهبر معظّم انقلاب صریحاً فرموده اند که : " تا دولت اسلامی نشود ،جامعه اسلامی نمی شود " . (۱۳۸۴/۶/۸)
🔷 پس همه ی کسانی که امروزه نیروی اصلی خودشان را روی تحقق جامعه اسلامی گذاشته اند ،باید تجدید نظر کنند .ایشان سال هاست که فرموده اند: اول باید دولت اسلامی بشود ؛ این حرف مال امروز و دیروز نیست!
.
📚: جهاد کبیر
(درس گفتاری از حجت الاسلام علی ثقفی)
🔻کانال #افق_انقلاب_اسلامی را در پیام رسان ایتا دنبال کنید↙️
✅ http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌐 ابعاد اسلامی سازی دولت
🔹 دولت اسلامی دارای چهار بُعد متمایز است:
🔻بعد اول، اشخاصی که در مناصب گوناگون نظــام سیاسی کشور، مشغول اند.
🔻 بعد دوم، نظامات طراحي شده ای است که به واسطه ی آن ها امور کشور اداره می شود.
🔻بعد سوم، برنامه ها و نرم افزارهايي هستند که در اين نظــام، طراحي و تدوين و عملياتي مي شوند.
🔻بعد چهارم، دستگاه ها و بنيان ها و ساختارهايي هستند که به وجود مي آيند؛ مثل: سازمان ها، وزارت خانه ها و دستگاه های مختلف اداری کشور.
🔸با این اوصاف، به طــور عمده در یک ارزيابي راهبردي از منطقه ی نبرد، ما با دو منطقه مواجهیم: يک منطقه از اين چهار بُعد که دست «خودي هاي انقلابي»است؛ اين مناطق مشمول آزادسازي و خرمشهرها نيستند؛ چون دست خود ماست. در این قسمت ها باید به دنبال کارهایـی مثل تقويت و تکميل باشیم.
🔸 منطقه دوم، منطقه ی مربوط به «خودي هاي ضعيف» است. این ها هم خودی هستند، اما انقلابي هاي ضعيف. طبیعتا در این تقسیم بندی، قسم سوم دیگری نداریم؛ یعنی در دولت ما، بخشي که دست دشمن باشد، وجود ندارد. آن چه هست، آثار #نفوذ_دشمن و تضعیف انقلاب است.
🔸دلیل این تقسیم بندی هم آن است که اگر بخشي از دولت توسط دشمن اشغال شده بود، رهبر معظـم انقلاب تحمل نمي کردند و سکوت را جایز نمی شمردند ، ؛ کما اين که در فتنه ی 88 وقتی چنین اتفاقی می خواست بيافتد، ایشان ايستادند؛ چرا؟! چون دست دشمن را ديدند که دارد وارد مي شود. هنوز هم ایشان ايستاده اند. اساساً این رفتار، بخشی از سیره ی امام و رهبري است؛ یعنی هرجايي که اثر دشمن را ببينند، بي محابا به سمت او حمله مي کنند. چون حکم خدا این است؛ چون خدا فرموده است که: « یا ایّها النَّبِی جاهِدِ الکُفّار و المُنافِقِین وَ أغلِظ عَلَیهِم»
📚: جهاد کبیر
(درس گفتاری از حجت الاسلام علی ثقفی)
🔹کانال #افق_انقلاب_اسلامی را در پیام رسان (ایتا) دنبال کنید..
♦️http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
#تحول_معنوی
🔰ظاهرها و باطن ها
🔸مجموعه عالم و مخلوقات از اول تا آخر و از صدر تا ذيل، همه داراي ظاهر و باطن است. ظاهر مهم است و باید دیده شود. ولی نباید در ظاهر متوقف شدد. مشكل بشريت اينجا است كه در ظاهر توقف مي كند:
💎« يَعْلَمُونَ ظَاهِرًا مِّنَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ عَنِ الْآخِرَةِ هُمْ غَافِلُونَ » سوره روم آیه 7.
🔸انسان هم مثل تمام موجودات عالم يك ظاهر دارد و يك باطن . يك انساني که دنيا را تغيير مي دهد، با اين ظاهرش اين كار را نكرده ، چون اگر مي توانست با ظاهرش اين كار را بكند همه ی انسان ها مي توانستند، چون ظاهر همه ی انسان ها يكسان است.
🔹 امام رضوان الله تعالي عليه آمد، عالم را تغيير داد معادلات عالم تغيير كرد، ظاهر اين آدم كه نمي تواند اين تحول را در عالم ايجاد كند باطنش بود كه وقتي جلوي يك جمعيت عظيمي از جوان ها مي نشست دو كلمه حرف مي زد در دلشان طوفان به پا مي كرد اشك ها را جاري مي كرد اراده ها و عزم ها را بر می انگیخت.
🔴 همه عالم ظاهری دارد و باطنی، در امور سياسي، تشکیلاتی و سازمانی هم همین است. حالا اگر يك دولتي آمد شعارش ایجاد دولت اسلامی بود، این بسیار عالی است، باید حمایت هم بشود، ولی آیا کافی است؟ شعار دولت اسلامی ظاهر قضیه است ولی اصل نیست، اصل و باطنِ اسلامی شدن، معنویت است و اصلاً بدون توجه به معنویت، دولت اسلامی حاصل نمی شود.
🔴 پس باید دقت شود هیچ تشکیلاتی، در هر سطحی، بدون توجه به باطن، بدون توجه به معنویت، هیچ توفیقی در جهت اسلامی شدن نخواهد داشت.
«برگرفته از سخنرانی استاد وزیری 18 فروردین 1397»
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅ http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🌏 امید به اصلاح نهایی به وسیله حضرت صاحب الزمان(عجل الله فرجه)، امید غیر قابل تخلّف است.
🔸(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🔰تأخیر در تحقق دولت اسلامی، تأخیر در عصر ظهور
🔻یكی از نكات مهمی كه در خصوص عصر غیبت باید مورد توجه قرار بگیرد، #ترسیم آن جامعه موعودی است كه نه فقط ما بلکه همه انبیاء و اولیای خدا و وجود مقدس نبی اكرم در طول تاریخ به انتظار این عصر و حاکمیت دین حق مجاهدت کرده و مراحلی را طی کرده اند.
که این موضوع در قرآن چنین آمده : «فَانْتَظِرُوا إِنِّی مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرینَ»(اعراف/71)
🔹اما انتظار چیست؟ انتظاری كه افضل الاعمال است، آیا صرفا یک عمل انفعالی فردی است؟
بنظر می رسد انتظار باید همه شئون زندگی را تحت پوشش قرار دهد و یک دستور ساده فردی نیست، بلکه انتظار یک #مکتب است که تمام تعالیم انبیاء، امامان و مبارزات ایشان را در جهت حاکمیت جامع و پایدار دین و زمینه سازی برای عصر ظهور معنا می بخشد.
🔺انقلاب اسلامی هم در پرتو این مکتب قابل فهم است، مراحل،منازل و موانعی دارد که با تحقق هر مرحله ای از انقلاب اسلامی به همان میزان به عصر ظهور نزدیک تر می شویم.
-------------
🔹سوال:
آیا امروز برای تحقق مرحله دولت اسلامی آماده ایم ؟
🌱تأمل :
چقدر این مفهوم در جشن های امروز #غریب بود ....
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
#تحول_معنوی
🔰عامل شکست تلاشها در مسیر رسیدن به اهداف.
🔻امام صادق علیه السلام در کافی، ج2، ص 373 در مورد رسیدن به اهداف و حذر از مسایل ناخوشایند می فرمایند : (... مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِيَةِ اللَّهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا يَرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِيءِ مَا يَحْذَر). « هر کس کاری را با معصیت خداوند بخواهد بجوید، آن چیزی که امید آن را داشت بیشتر در معرض نابودی قرار دارد و از آن چیزی که دوری می جست سریعتر به سراغش می آید.»
🔶انسان در تمام ابعاد زندگی از مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، مدیریتی و ... اهداف و خواسته هایی دارد که می خواهد به آنها برسد و لذا باید برای رسیدن به آنها سعی و تلاش کند.
🔶بنا به فرموده ی امام صادق -علیه السلام- اگر فرد بخواهد از مسیر گناه به اهدافش برسد به همان مقدار اهداف و خواسته هایش با سرعت از او دور خواهند شد و از او فوت خواهد شد؛
و یا از چیزهایی میترسد و فرار میکند که به آنها مبتلا نشود. اگر از مسیر معصیت فرار کند، خیلی سریعتر از آنچه که فرار میکرد به آنها مبتلا می شود؛ گرفتارتر خواهد شد.
🔸انتخاب مسیر معصیت در رسیدن به اهداف یکی از عوامل اصلی عدم تشکیل دولت اسلامی است ؛ چرا که هنوز روش اسلامی مدیریت را نمی شناسیم و نمی دانیم یا اینکه عمدا نمی خواهیم اسلامی عمل کنیم ولذا طبق روایت امام صادق-علیه السلام- از هدف مان که همان اسلامی شدن باید باشد دور می شویم. و به چیزی که از آن فرار می کنیم که همان دوری از اسلام است مبتلا می شویم.
🔴 سوالی که به ذهن می آید اینست که چطور می توان از این آسیب جدی در امان بود ⁉️
جواب اصلاح نفس است تنها کسانی که مشغول اصلاح نفس و مبارزه با آن هستند می توانند در دو راهی ها مسیر صحیح را تشخیص دهند و مبتلا به گناه نشوند لذا اگر می خواهیم دولت اسلامی داشته باشیم باید دولت مردانی داشته باشیم که اهل خودسازی و تهذیب نفس هستند تنها چنین کسانی هستند که می توانند دولت اسلامی را ایجاد کنند.
📚برگرفته ازجزوه مدیریت توحیدی، ص47،48
(درس گفتاری از استاد علیپور)
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
May 11
♻️ مفهوم دولت اسلامی
🔸️بعد از آنكه نظام اسلامى پيش آمد، نوبت به تشكيل دولت اسلامى به معناى حقيقى می رسد؛ يا به تعبير روشن تر، تشكيل منش و روش دولتمردان يعنى ماها به گونه ى اسلامى؛ چون اين در وهله ى اول فراهم نيست.
🔸️مسئولان و دولتمردان بايد خودشان را با ضوابط و شرايطى كه متعلق به يك مسئول دولت اسلامى است، تطبيق كنند. يا چنان افرادى اگر هستند سر كار بيايند؛ يا اگر ناقصند، خودشان را به سمت كمال در آن جهت حركت دهند و پيش ببرند.
🔸️نظام اسلامى قبلًا آمده، اكنون دولت بايد اسلامى شود. دولت به معناى عام، نه به معناى هيئت وزرا؛ يعنى قواى سه گانه، مسئولان كشور، رهبرى و همه.
🔹️مرحله ى چهارم كه بعد از اين است كشورِ اسلامى است. دولت نه به معناى هيئت وزيران؛ يعنى مجموعه ى كارگزاران حكومت؛ ما بايد به معناى واقعى كلمه، در درون اين نظامِ اسلامى، اسلامى شويم. اين مشكلتر از مراحل قبلى است.
دولت اسلامى شامل همه ى كارگزاران نظام اسلامى است؛ نه فقط قوه ى مجريه؛ يعنى حكومتگران و خدمتگزاران عمومى. اينها بايد جهتگيریها و رفتار اجتماعى و رفتار فردىِ خود و رابطه شان با مردم را با معيارهاى اسلامى تطبيق دهند تا بتوانند به آن اهداف برسند.
📌بیانات مقام معظم رهبری-۱۳۷۹/۹/۱۲
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
✅
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
♻️فرآیند پنجگانه تحقق اهداف انقلاب اسلامی
🔸(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔹کانال #افق_انقلاب_اسلامی را در پیام رسان (ایتا) دنبال کنید↙️
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
14.wav
1.13M
🎙گوش کنید |کلیپ صوتی مقام معظّم رهبری|
🔹️ پیامبر اکرم(ص) : تودۀ مردم اصلاحشان بسته به اصلاح نخبگان و زبدگان آن کشور است...
🔸 #افق را ببینید:↙️
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببینید|مقام معظّم رهبری:
🌐 اگر دولت ما اسلامی شد، آن وقت کشورمان اسلامی خواهد شد... (۱۳۸۴/۰۶/۰۸)
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🔰چرا کار به برجام کشید؟
📌بر همه واضح است که برجام نتیجه ی اعتماد به طاغوت بود حال سوال اینست که چرا ما نتوانستیم به خدا اعتماد و تکیه کنیم و در عوض به غیر خدا تکیه کردیم؟
🔸بالطبع عواقب این عدم اعتماد به غیرخدا را هم دیدیم. خدا وند در قرآن می فرماید: الَّذينَ يَتَّخِذُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ أَ يَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَميعاً سوره ی نسا آیه ی(139). یعنی اگر برای کسب عزت سراغ غیر خدا رفتیم و تکیه بر غیر خدا کردیم راه را برعکس رفته ایم و نه تنها عزیز نخواهیم شد که ذلیل هم خواهیم شد.
🔻حال باید دنبال منشا این اعتماد به غیر خدا بود . چرا ما راه را برعکس می رویم ؟
برای جواب اول باید به این موضوع توجه داشت که اعتماد و تکیه به خدا یک عمل قلبی است و بدون داشتن آمادگی فلبی و روحی نمی توان چنین اعتمادی داشت البته این اعتماد ذومراتب است و هر کس به میزانی که آمادگی اش بیشتر باشد اعتمادش هم بیشتر است .لذا برای داشتن چنین اعتمادی انسان باید خود را از لحاظ روحی به چنان رشدی برساند تا بتواند واقعا و حقیقتا به خداوند تکیه و اعتماد کند.
🔻سوال دیگراینست که چطور می توان به چنین رشدی رسید؟
خداوند در قرآن راه رسیدن به چنین رشدی را این چنین می فرماید: َمَنْ كانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا يُشْرِكْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً سوره ی مبارکه کهف آیه ی (110) می فرماید هرکس امیدا دارد که به خدا که منبع همه ی کمالات است برسد باید عمل صالح انجام دهد و از شرک بپرهیزد .لذا شروع این مسیر از خود ماست باید اعمالمان را صالح یعنی اصلاح کننده کنیم تا خودمان اصلاح شویم تا انسانی خودش را اصلاح نکند و در مسیر تربیت نفسش قدم برندارد نمی تواند از لحاظ روحی رشد کند و صاحب کمالات روحی همچون اعتماد واقعی به خداوند شود. چرا که : لا إِكْراهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى لاَ انْفِصامَ لَها وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليمٌ سوره ی بقره آیه ی (256).
✅ اگر کسانی که دارای چنین کمالاتی هستند در دولت ما سر کار باشند آنگاه ما دولتی اسلامی خواهیم داشت که اشتباهاتی مانند برجام ازآن صادر نخواهد شد؛ راه حل تمام مشکلات ، تربیت دولت مردانی که بنده صالح خداوند هستند ، می باشد لذاست که مقام معظم رهبری می فرمایند: تحول معنوی اولین و مهم ترین کاری است که پیش روی ما قرار دارد.
#تحول_معنوی
🔻کانال #افق_انقلاب_اسلامی را در پیام رسان ایتا دنبال کنید↙️
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
🔴 دشواریِ تشکیل دولت اسلامی
🔸مرحله ی سوم انقلاب اسلامی، یعنی تحقق دولت اسلامی، بخودی خود سخت تر از پیروزی انقلاب در مرحله ی اول و تاسیس نظام در مرحله دوم است. چرا که در اینجا مستقیما با دشمن طرف نیستیم، بلکه با منش و روش خودیهای مسلمان و مؤمنی مواجه ایم، که دارای آن نصابهای کافی ایمانی و انقلابی برای کارگزار اسلامی نیستند.
🔸طبیعی است چنین کسانی برای ماندن روی صندلی قدرت، حتی به شیوه های خارج از موازین هم متشبّث شوند. اما سختی کار بیشتر از این حرفهاست ، چرا که دشمنان هم دریافته اند که عبور انقلاب از مرحله ی سوم ، آنها را یک گام دیگر به مرگ سلطه شان و تمدّنی که مرکَب این سلطه شده، نزدیک می کند. لذا دیوانه وار بمب های سمّی خود را بر سر نهالستانهای این دیار فرو می ریزند.
🖋. (یادداشتی از حجت الاسلام علی ثقفی
به مناسبت شهادت شهید مدافع حرم محسن حججی)
🔸 #افق را ببینید:↙️
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ببینید| شاخصهای دولت اسلامی
☑️ #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
http://eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd
#تحول_معنوی
🔻هوی و هوس در #مدیریت_اسلامی
🔶یکی از اصولی که انسان باید درتمام شئونات زندگی اعم از فردی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و ... لحاظ کند این است که باید تمام زندگی اش و فعالیت ها و کارهایش برای عبودیت و بخاطر الله باشد.[به عبارت دیگر انسان باید در هر کاری اول بیاندیشد که برای چه می خواهد آن کار انجام دهد. برای اینکه عبودیت خدا را بجا آورد یا بندگی غیر خدا و هوای نفس خودش را بکند.]
🔶هر وقت که انسان دچار هوی و هوس می شود و فعالیت، نیّات و ... را برای غیر خدا انجام می دهد این هوی و هوس انسان را در غفلت فرو می برد، در عین حال که علم دارد به گمراهی می اندازد.
🔶خداوند در سوره جاثیه، آیه 23 می فرماید : أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ وَ أَضَلَّهُ اللَّهُ عَلى عِلْمٍ ... (آیا دیده ای آن کس را که هوسش را چون خدای خود گرفت و خدا از روی علم، گمراهش کرد ...)
🔶مثال : رانندهای در یک جاده لغزنده، به فکر کنترل ماشین است ترمز میکند، سرعت را کم و زیاد میکند تا به پرتگاه پرت نشود. با این وجود، یک لحظه غفلت میکند و به جای ترمز، پا روی گاز میگذارد! میخواهد ترمز کرده سالم بماند ولی با این همه، لحظهای که غفلت میکند با دست خودش، خودش را به دره پرت میکند با اینکه میخواست این کار را نکند!
🔺انسان هم دارای تجهیزاتِ علومِ باطنی است که خدا به او داده است و نمیتواند به آنها بی توجه باشد؛ انجام کارها و نیّات بر اساس هوی و هوس، بی توجهی به آن علوم و تجهیزات است و وقتی هر کاری اعم از فردی و اجتماعی ، بر اساس هوی و هوس انجام شد غفلت می آید و فرد با دست خودش، خودش را گمراه میکند، با اینکه می داند راه اشتباه می رود، کار اشتباه انجام می دهد اما باز ادامه می دهد.
📚بر گرفته از جزوه مدیرت توحیدی 76،77
(درس گفتاری از استاد علیپور)
✍🏻پی نوشت:
قرآن کریم می فرماید:«فألهمها فجورها و تقواها» یعنی هر انسانی در جوهره ی وجودی خود چیزی دارد که به کمک آن می تواند راه صحیح که همان عبودیت خداست از راه ناصحیح که همان اطاعت از هوای نفس است را تشخیص دهد.فقط لازم است که انسان به آن جوهره ی درونی خود برسد آن را شکوفا کند که اگر به آنجا رسید به فرموده ی قرآن « ... إن تتقوا الله یجعل لکم فرقاناً ... » و «من یتق الله یجعل له مخرجاً ... » لذا انسان باید در تمام زندگی دنبال رسیدن به آن جوهره و نجات از گمراهی باشد و راه رسیدن هم چیزی جز حرکت به سمت معنویت و تهذیب و تزکیه نفس نیست همان که حضرت آقا از آن به عنوان تحول معنوی یاد می کنند. تحول معنوی که خودش اولین قدم در دولت سازی اسلامی است.
🔸 #افق را ببینید:↙️
(کانال تخصصی #دولت_اسلامی)
🔗eitaa.com/joinchat/2375352324C45eb388bdd