حکمی که شهادت شیخ فضل الله نوری را امضا کرد
مشروطه غیر مشروعه
22 آبان ماه سال 1287 خورشيدي (13 نوامبر 1908 ميلادي) در اجتماع مخالفان مشروطيت در باغشاه، شيخ فضل الله نوري مشروطيت را مغاير مشروعيت اعلام داشت و حاضران در آن جمع، تصميم به نوشتن نامه اي در آن زمينه خطاب به شاه كه در همان محل اقامت داشت گرفتند و به جمع آوري امضاء پرداختند.
شيخ فضل الله اين موضوع را پنج روز بعد در همان اجتماع تكرار كرد كه شماري از حاضران به تاسي از او از محمدعليشاه كه آماده شنيدن چنين پيشنهادي بود مصرانه خواستند كه مشروطيت را ملغي سازد. محمدعليشاه يك روز بعد (28 آبان) مشروطيت را كان لم يكن اعلام داشت و تاكيد كرد كه به درخواست متقاضيان به ويژه توصيه روحانيون اين تصميم را گرفته است.
در پي اين اقدام محمد علي شاه، مخالفت با او در مناطق مختلف كشور از جمله گيلان، اصفهان و آذربايجان آغاز شد و تا برکنارکردنش ادامه يافت. و مشروطه خواهان نیز برای نیل به اهداف خود در پی قتل شیخ برآمدند. لذا بعد از فتح تهران، مخالفان شیخ فرصت را غنیمت شمرده، واهمه خود از روشنگری های شیخ را در میان سردمداران حاکم مطرح ساختند و بعد ازظهر سیزده رجب، شیخ را برای محاکمه به عمارت گلستان بردند و در تالار آن، شیخ ابراهیم زنجانی وی را محاکمه و حکم قتل او را صادر کرد.
🔰 @ofogh_howzah
🔷️مراسم یادبود شهید مدافع حرم
حجه الاسلام محمد حسن دهقانی
🔶️چهارشنبه ۲۳ آبان بلافاصله بعد از نماز عشاء
🔶️۴۵متری عمار یاسر روبروی مسجد اهل بیت
🔸️مدرسه علمیه حاج ملاصادق مجتهد قمی
🔰 @ofogh_howzah
# مراسم بزرگداشت « نخستین دائره المعارف قرآنی جهان اسلام»
🔹 به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم مراسم بزرگداشت «دائره المعارف قرآن کریم» و رونمایی از پانزدهمین جلد نسخه دیجیتال «نخستین دائره المعارف قرآنی جهان اسلام» با حضور مسئولان حوزه و دانشنامه جهان اسلام برگزار می گردد.
این مراسم همزمان با هفته وحدت و در روز 30 آبان 1397 از ساعت 10 الی 12 در تالار شیخ طوسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی واقع در ابتدای خیابان معلم برگزار می شود.
🔰 @ofogh_howzah
💛 آیین تجدید بیعت با امام زمان در جمکران
💎 آیین تجدید بیعت با امام زمان(عج) همزمان با نهم ربیع الاول ویژه طلاب و روحانيان در سالروز به امامت رسیدن حضرت مهدی(عج) در مسجد مقدس جمکران برگزار می شود.
🔸 زمان: شنبه 25 آبان ماه، بعد از نماز مغرب و عشاء
🔹 مکان : مسجد مقدس جمکران ، شبستان کربلا
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
⭕️ گرامیداشت حضرت آیت الله سید علی قاضی
🎙سخنران: استاد عبدالحسین خسروپناه
🔸موضوع:ویژگیهای مکتب عرفانی نجف
مکان:حرم مطهر رضوی تالار قدس (کتابخانه)
🕕زمان: پنجشنبه 24 آبان ساعت 18
@khosropanah_ir
✅سخن روز
💠آیتالله العظمی صافی گلپایگانی
🔹انقلاب اسلامی ایران که در تاریخ چهارده قرن اسلام بی سابقه است، مسلمانان را به نیروی عظیم معنوی ایمان، و وحدت کلمه، و فداکاری و استقامت، و نقش آنها را در جهاد با ظلم، شرک، جهل و استبداد آگاه ساخت.
خداوند متعال، چنین خواست که دعوت الهی اسلام، از ایران به دنیا برسد، و ملت مسلمان ایران، و پیروان مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، پرچم توحید اسلام را به اهتزاز درآورده و جهان را به دعوت قرآن، و ایدئولوژیهای اسلام، رهنمون گردند.
لذا پیروان این مکتب بدانند که مسئولیت آنان در شرایط فعلی، کمتر از مسئولیت مسلمانان و مجاهدان آغاز طلوع آفتاب رسالت اسلام نیست.
🔰 @ofogh_howzah
💠حدیث روز
👈فقر جامعه از مجازات هاى خداوند
🔸 پيامبر اکرم (صلى الله عليه و آله)
🔹 إذا غَضِبَ اللّه ُ عَلى اُمَّةٍ و لَم يُنزِل بِهَا العَذابَ ، غَلَت أسعارُها ، و قَصُرَت أعمارُها ، و لَم تَربَح تُجّارُها ، و لَم تَزكُ ثِمارُها ، و لَم تَغزُر أنهارُها ، و حُبِسَ عَنها أمطارُها ، و سُلِّطَ عَلَيها شِرارُها.
هر گاه خداوند بر امّتى خشم گيرد و بر آن عذاب نازل نكند ، قيمت ها در آن بالا مى رود ، آبادانى اش كاهش مى يابد ، بازرگانانش سود نمى برند ، ميوه هايش رشد نمى كنند ، جوى هايش پُر آب نمى گردند ، باران بر آن فرو نمى بارد ، و بَدانش بر آن سلطه مى يابند.
📚 من لا يحضره الفقيه , ج 1 , ص 524
🔰 @ofogh_howzah
💎 امام باقر علیهالسلام
💠 طُوبی لِمَنْ اَدْرَکَ قائِمَ اَهْلِ بَیتی وَهُوَ یأتَمُّ بِهِ فی غَیْبَتِهِ قَبْلَ قِیامِهِ وَیَتَوَلّی اَوْلِیاءَهُ وَیُعادِی اَعْداءَهُ، ذلِکَ مِنْ رُفَقایی وَ ذَوِی مَوَدَّتی وَاَکْرَمُ اُمَّتی عَلَیّ یَوْمَالقِیامَةِ.
💠 خوشا بر احوال کسی که قائم اهلبیت مرا درک کرده و در غیبت و پیش از قیامش پیرو او باشد؛ دوستانش را دوست بدارد و با دشمنانش دشمن باشد؛ چنین کسی در روز قیامت، از رفقا و دوستان من و گرامیترین امت من خواهد بود.
کمالالدین و تمامالنعمة/1/286
🔰 @ofogh_howzah
◽️ مصدر هر هشت گردون، مبدأ هر هفت اختر
خالق هر شش جهت نورِ دلِ هر پنج مصدر
والی هر چار عنصر، حکمران هر سه دفتر
پادشاه هر دو عالم حجت یکتای اکبر
آن که جودش شهره نه آسمان، بل لامکان شد
مصطفی سیرت، علی فر، فاطمه عصمت، حسن خو
هم حسین قدرت، علی زهد و محمد علم و مه رو
شاه جعفر فیض و کاظم علم و هشتم قبله گیسو
هم تقی تقوا، نقی بخشایش و هم عسکری مو
مهدی قائم که در وی جمع اوصاف شهان شد
پادشاه عسکری طلعت، نقی حشمت، تقی فر
بوالحسن فرمان و موسی قدرت و تقدیر جعفر
علم باقر، زهد سجاد و حسینی تاج افسر
مجتبی حکم و رضیّه عصمت و صولت چو حیدر
مصطفی اوصاف مجلای خداوند جهان شد
جلوهی ذاتش به قدرتْ تالیِ فیض مقدس
امام خمینی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
💠سخن روز
✅ویژگی های زندگی هدفدار
💎علامه محمد تقی جعفری؟ره؟
👈اگر انسان هدف نهایی زندگی را برخود مطرح كند و در مسیر آن حركت كند، حیات وی از ویژگی های زیر برخوردار خواهد شد.
1🔹.شناخت ارزش حیات و عدم احساس خلاء در زندگی : انسانی كه هدف حیات را عبودیت تلقی می كند، همه لحظات زندگی را مربوط به خدا می داند. چنین انسانی، هم ارزش حیات را درك می كند و هم در زندگی احساس خلاء و پوچی نمی كند و اگر آرزوهایش نقش بر آب شوند، زندگی برای وی بی معنا و بی مفهوم نخواهد شد.
2.🔸تعهد برین یا شناخت موقعیت خویش در جهان هستی : در زندگی هدفدار، انسان هم موقعیت خویش را در جهان هستی درك می كند و هم خود را ملزم می داند كه در مسیر تكامل گام بردارد.
3.🔹احترام به ذات خویشتن و به ذات دیگران : در حیات هدفدار، انسان برای ذات خود ارزش قایل است و با پذیرش احترام برای ذات خویش، لزوم احترام به دیگر انسان ها را - به جهت وحدتی كه در استعداد خدایابی و هدف نهایی زندگی و به طور كلی مبدأ و مقصد حركت دارند - درك می كند.
4.🔸توجه به الطاف الهی : در حیات هدفدار، انسان همه امتیازهای خود را - از علم گرفته تا قدرت - ناشی از فیض و رحمت الهی می داند.
5.🔹تنظیم منطقی ارتباط وسیله با هدف : در حیات هدفدار، انسان از هر وسیله ای برای نیل به هدف استفاده نمی كند، بلكه به رابطه منطقی میان وسیله و هدف توجه دارد و با ارزیابی صحیح وسایل، به انتخاب اهداف خود می پردازد.
🔰 @ofogh_howzah
💢پنجمین دوره گفتگوی دینی شیعه و ارتدوکس برگزار می شود
✔️ معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی العالمیه:
🔹پنجمین دوره گفتگوی دینی اسلام و مسیحیت با موضوع « نقش هنر در ترویج پیام صلح” با همکاری معاونت بین الملل و دبیرخانه گفتگوی ادیان پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی العالمیه ازتاریخ ۲۵ لغایت ۳۰ آبانماه ۱۳۹۷ برگزار می گرد.
🔹در این دور، هفت کشیش و اندیشمند مسیحی ارتدوکس رومانی و اساتید و فضلای جامعه المصطفی به ارائه مقاله خواهند پرداخت و در نهایت تفاهم نامه ای بین جامعه المصطفی و کلیسای ارتدوکس رومانی به امضاء خواهد رسید.
🔰 @ofogh_howzah
💠سخن روز
💎علامه طباطبایی(ره)
✅از قرائت قرآن لذت میبرم
🔹من عهد دارم كه هر روز یك جزء از قرآن را بخوانم و الآن چهل سال است كه این كار را انجام میدهم. دیشب شما علما مزاحم شدید، نتوانستم بخوانم و اكنون قضا میكنم! هر ماه یك ختم قرآن تمام میشود و باز از ابتدای آن شروع میكنم و هر بار میبینم كه انگار اصلاً این قرآن، آن قرآن پیشین نیست! از بس مطالب تازهای از آن میفهمم! از خدا میخواهم به بنده عمر بسیاری دهد تا بسیار قرآن بخوانم و از لطایف آن بهره ببرم . نمیدانید من چه اندازه از قرآن لذت میبرم و استفاده میكنم!
📚مجله سروش وحی، ش 9
🔰 @ofogh_howzah
💠دفاع از مظلوم در روایات اسلامی
🔸1.پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله): «مَنْ اَخَذَ لِلْمَظْلُومِ مِنَ الظَّالِمِ کانَ مَعى فى الجنّه مُصاحِباً»؛
کسى که حقّ مظلوم را از ظالم بگیرد [چه مظلوم، مسلمان باشد، و چه غیر مسلمان] در بهشت با من خواهد بود). كنز الفوائد، ج 1، ص 135،
🔹2. پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله): «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادى یا لَلْمُسْلِمینْ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم»؛
هر کس صداى مظلومى را بشنود که از مسلمانان کمک مى طلبد، و به کمک او نشتابد مسلمان نیست.
الكافي، ج 2، ص 164،
🔸3.امام على(علیه السلام) خطاب به امام حسن و حسین(علیهما السلام): «کُونا لِظّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً»؛
دشمن ظالم و یار و کمک کار مظلوم باشید). در این روایت نیز سخنى از مسلمانان نیست، بنابراین، دفاع از مظلوم وظیفه هر مسلمانى است؛ هر چند مظلوم، غیر مسلمان باشد. نهج البلاغة/نامه 47
🔹4.امام سجّاد(علیه السلام):«اَللّهُمَّ اِنّى اَعْتَذِرُ اِلَیْکَ مِنْ مَظْلُوم ظُلِمَ بِحَضْرَتى فَلَمْ اَنْصُرْهُ، وَ مِنْ مَعْرُوف اُسْدِىَ اِلَىَّ فَلَمْ اَشْکُرْهُ، وَ مَنْ مُسِىء اِعْتَذَرَ اِلَىَّ فَلَمْ اَعْذِرْهُ»؛ صحیفه سجادیّه، دعاى 38
پروردگارا! در پیشگاه تو از سه چیز عذرخواهى نموده، و پوزش مى طلبم:
الف/از مظلومى که در حضور من مورد ظلم و ستم قرار گرفته، و یاریش نکردم.
ب/ از کسى که خدمتى به من کرده، و من از او قدردانى و تشکر ننمودم.
ج/ و از شخص خطاکارى که در حق من بدى کرده و عذرخواهى نمود، ولى عذر او را نپذیرفتم).
🔰 @ofogh_howzah
🔵 امضایى بودن حکمى گواه بر موقت بودن آن نیست
نوشتاری از آیتاللهالعظمی سبحانی
🔘 برخى از پژوهشگران تصور مىکنند که دیه انسان که در شرع مقدس هزار دینار است، قابل دگرگونى است. زیرا دیه انسان بهوسیله حضرت عبدالمطلب تعیین شده و پیامبر آن را امضا نموده است. بنابراین تقدیر دیه به هزار دینار ارتباطى به عالم وحى ندارد...
➕ متن کامل
yon.ir/zyd3t
🔰 @ofogh_howzah
🔴 سرمایه اجتماعی روحانیت
◽️ روحانیت به عنوان نیروی فعال اجتماعی برخاسته از بطن جامعه و مبتنی بر متن دین یکی از نهادهای تأثیرگذار و تاریخساز ایران، بهویژه ایران معاصر بوده است. روحانیت شغلی در کنار سایر مشاغل نیست و کارویژهاش براساس مناسبات اقتصادی تعریف نمیشود و رسالتی است بهمنظور تأمین سعادت انسان که با هر شغلی قابل جمع شدن است...
➕ متن کامل
yon.ir/vXMKP
🔰 @ofogh_howzah
🔴 تمدید مهلت شرکت در جشنواره ملی مهدویت
◽️ مهلت شرکت در اولین جشنواره ملی مهدویت در بخشهای علمی، پژوهشی، فرهنگی و هنری تا ۱۵ آذر تمدید شد.
◽️ اولین جشنواره ملی مهدویت به همت جهاد دانشگاهی واحد استان قم و همکاری نهادهای علمی و فرهنگی دانشگاهی و حوزوی و اجرایی کشور، برگزار میشود.
◽️ این جشنواره با هدف توسعه و ترویج فرهنگ متعالی مهدویت و با رویکردهای مختلف و در بخشهای هنری، فرهنگی، کتابخوانی، رسانه، فضای مجازی و پژوهشی با محوریت موضوع همایش دکترین مهدویت (چالشهای عصر غیبت) برگزار میشود.
◽️ مهلت ارسال آثار تا 15 آذر سال جاری و همچنین مهلت ارسال اثر در بخش پژوهشی تا ۱۵ بهمن
زمان اعلام نتایج این جشنواره 24 آذر 97 و اختتامیه جشنواره نیز 26 آذر برگزار خواهد شد. زمان اعلام نتایج و اختتامیه بخش پژوهشی نیز در فروردین 98 خواهد بود.
◽️ علاقهمندان میتوانند آثار خود را از طریق دبیرخانه دائمی جشنواره به نشانی قم، بلوار الغدیر ابتدای خیابان صفاشهر، کوچه جهاد دانشگاهی، جهاد دانشگاهی واحد استان قم و سایت جشنواره به نشانی اینترنتی www.mahdaviatfest.ir و پیامرسانهای داخلی در فضای مجازی به نشانی اینترنتی mahdaviatfest@ ارسال کنند.
🔰 @ofogh_howzah
✅سخن روز
👈شش رسالت مهم مبلغان دينی
💠 آیت الله مصباح یزدی
1. دين را به طور جامع و کامل بفهميم؛
2. به ديگران بفهمانيم؛
3. در عرضه دين به ديگران، ميزان درک آنها را در نظر بگيريم؛
4. خوب به معارف دين عمل کنيم؛
5.کمک کنيم تا ديگران نيز به دستورات دين عمل کنند؛
6.اين کار مستلزم مراقبت از خود در اموري است ازجمله: نداشتن تعلق به دنيا، اخلاص، و عدم رشک و حسد نسبت به ديگراني که در عرصه فعاليت اجتماعي موفق هستند.
🔰 @ofogh_howzah