🇮🇷 چهل سالگی انقلاب
✅ جایگاه ایران در نانوتکنولوژی
◽️ بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی پایگاه استنادی ساینس و stastnano ایران تا پایان سال ۲۰۱۷ رتبه چهارم جهانی را بعد از چین،آمریکا و هند به دست آورده است.
◽️ همچنین ایران در حوزه صادرات محصولات دانش بنیان مبتنی بر نانو فناوری توانسته است به ۴۷ کشور از جمله آلمان،ایتالیا، اسپانیا،آمریکا، انگلیس و..... صادر نماید.
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 چهل سالگی انقلاب
✳️ علم نانو چیست؟
◽️ فنآوری نانو توانایی ساخت، کنترل و استفاده ماده در ابعاد نانومتری(ﺗﻘﺮﻳﺒـﺎ ﻳـﻚ ﻫـﺸﺘﺎد ﻫـﺰارم ﻗﻄﺮ ﻣﻮ ) است. اﮔﺮ اﻧﺪازه اﻧﺴﺎﻧﻬﺎ در ﻣﻘﻴﺎس ﻧﺎﻧﻮﻣﺘﺮ ﺑﻮد، ﻛﻠﻴﻪ اﻧﺴﺎﻧﻬﺎﺋﻲ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻛﺮه زﻣﻴﻦ زﻳﺴﺘﻪ اﻧـﺪ را ﻣـی ﺗـﻮان درﻓﻀﺎي ﻻزم ﺑﺮاي ﭘﺎرك ﻛـﺮدن ، ﻳـﻚ ﺧـﻮدرو ﺟﺎﺳـﺎزي ﻛـﺮد .
اندازه ذرات در فنآوری نانو بسیار مهم است، چرا که در مقیاس نانویی، ابعاد ماده در خصوصیات آن بسیار تأثیرگذار است و خواص فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی تک تک اتمها و مولکولها با خواص توده ماده متفاوت است. این اندازه در مواد مختلف متفاوت است.
◽️ فناوری نانو را موج چهارم_انقلاب_صنعتی" نامیدهاند این فن اوری به صورت یک علم منحصر به فرد از سال ۱۹۸۰یعنی درسال های ۵۹ و۶۰پا برعرصه علمی دنیا گذاشت.
ایران فعالیت در حوزه نانو را با راه اندازی ستاد توسعه وفن اوری نانو درسال۱۳۸۲رسما آغاز نمود
◽️ علم نانودر رشته های مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیستشناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی و لوازم آزمایشگاهی نیز کاربرد دارد و محصولات زیادی توسط کشورمان تولیده شده.
◽️از جمله دستاوردهای پزشکی در حوزه نانو عبارتند از:
🔸تولید کیت های ضد سرطان
🔸باند پانسمان آنتی باکتریال:
🔸ماده ضد عفونی کننده
🔸 ماسک های تنفسی برای جذب بیشتر ریزگردها
🔸داروی ضد سرطان(سینا دوکسوزوم)..
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◽️ باید انقلاب مورد ارزیابی قرار گرفته و آفات و مشکلات و ضعفهای آن شناسایی شود تا بتوان برای جبران آن قدم برداشت. همانگونه که انقلاب پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم به مرحله ایدهآل مدنظر پیامبر نرسید و اهداف بهصورت کامل تحقق پیدا نکرد و بعد از رحلت ایجاد بهصورت علنی انحرافات ایجاد شد، تضمینی برای مصون ماندن این انقلاب از انحرافات نیز وجود ندارد...
◽️ اصل و اساس فرهنگ، همان باورها و ارزشها و یا به عبارت بهتر، دین است و این همان هدف اصلی انقلاب بود. انقلاب ما، انقلابی فرهنگی بود و باید ببینیم این انقلاب تا چه حدی در این زمینه موفق بوده است. از اینرو معیار در ارزیابی انقلاب، دین است. لذا باید مراقب باشیم تا شیطانصفتان موجب فراموشی این معیار در ارزیابی انقلاب نشوند...
آیتالله مصباح یزدی
🔰 @ofogh_howzah
🔵 فراخوان ثبتنام هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و حدیث حوزه علمیه
◽️ ثبتنام هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و حدیث حوزههای علمیه در رشتههای مختلف تا ۲۵ دی انجام میشود
◽️ مدیر قرآن و حدیث معاونت تهذیب و تربیت حوزههای علمیه اظهار داشت: هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن و حدیث به دو صورت شفاهی و کتبی در رشتههای «حفظ قرآن کریم (5-10-20 و کل)»، «قرائت، تحقیق و ترتیل»، «خطابه قرآنی»، «حفظ موضوعی آیات، روایات و معارف»، «معارف نهجالبلاغه (حکمتها) در مراحل مقدماتی، نیمهنهایی و نهایی برگزار میشود.
◽️ حجتالاسلام سیدمصطفی رضوی افزود: مدیریت قرآن و حدیث حوزههای علمیه، با توجه به آسیبشناسی انجام شده در مورد دورههای گذشته نسبت به برنامهریزی و برگزاری مطلوبتر هشتمین دوره مسابقات قرآن و حدیث در سال 97 اقدام نموده است.
◽️ وی از برگزاری مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در بهمن 97 در مراکز استانها خبر داد و بیان کرد: زمان برگزاری مرحله نیمهنهایی و نهایی (کشوری) نیز در اسفند 97 خواهد بود.
◽️ حجتالاسلام رضوی در پایان تصریح کرد: ثبتنام طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور از طریق سایت معاونت تهذیب و تربیت به نشانی اینترنتی tahzib.ismc.ir و یا سامانه پیشخوان طلاب صورت میپذیرد.
🔰 @ofogh_howzah
💠حدیث روز
💬
❇️ امام موسي بن جعفر (عليه السّلام)
👈ثَلَاثَةٌ يَسْتَظِلُّونَ بِظِلِ عَرْشِ اللَّهِ يَوْمَ لَا ظِلَّ إِلَّا ظِلُّهُ رَجُلٌ زَوَّجَ أَخَاهُ الْمُسْلِمَ أَوْ أَخْدَمَهُ أَوْ كَتَمَ لَهُ سِرّاً .
خداوند در روز قيامت سه دسته را در زير سايه عرش خويش پناه ميدهد در حالتي كه سايه اي جز سايه عرش پروردگار وجود ندارد و آنها عبارتند از:
🍃كسي كه برادر مسلمان خود را زن دهد
🍃 كسي که به برادر ديني خود خدمت كند
🍃 کسی كه از فاش شدن اسرار برادر مسلمانش جلوگيري كند.
📚الخصال: 141/ 162
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 18 دی
🔴 قتل «ميرزا محمدتقي خان اميركبير» در كاشان به دستور «ناصرالدين شاه قاجار» (1230ش)
◽️ ميرزا تقى خان اميركبير در حدود سال 1187 ش درروستاى هزاوه در اراك به دنيا آمد. وى پس از طى مراحل پيشرفت و ترقّى علمى و سياسى به صدر اعظمى حكومت ناصرالدين شاه قاجار برگزيده شد و در طول چهار سال صدراعظمى خويش خدمات شايسته و فراوانى به ملت و حكومت نمود. اصلاح امور مالى، سر و سامان دادن به وضع ارتش، تلاش در رواج خودكفايى ملى، گسترش فعاليت هاى علمى و تأسيس مؤسسات آموزشى مانند دارالفنون تهران مبارزه با عقايد و انحرافات مذهبى، بى اعتنايى به خواسته ها و تهديدات قدرت هاى خارجى و قطع ايادى و جاسوسان استعمارى، از جمله فعاليت ها و تلاش هاى پيگير او در اين ايّام بود.
◽️ در اين حال، درباريان به ويژه مادر ناصرالدين شاه كه منافع خود را در خطر مى ديدند شاه را تحريك كرده كه اميركبير را از صدر اعظمى خلع نمايد. سرانجام با جوّسازى و شايعه پراكنى دولت هاى استعمارى و ايادى داخلى آنان عليه اميركبير، ناصرالدين شاه وى را از صدارت خلع كرده و فقط عنوان فرمانده كل قشون را براى او باقى گذاشت. چند روز بعد او را به حكومت كاشان منصوب كرد و اميركبير را به طرف كاشان حركت دادند كه در حقيقت او را تبعيد نمودند. آنگاه تمام عناصر مخالف داخلى و خارجى كه در زمان صدارت اميركبير در كمين نشسته بودند، از ترس تغيير نظر شاه و عفو اميركبير، دست به دست هم دادند و حكم قتل او را از شاه گرفتند. سرانجام اين صدراعظم لايق و با كفايت، در روز جمعه 18 دى ماه 1230 ش برابر با 18 ربيع الاول 1268 ق در 43 سالگى به قتل رسيد و بدنش را در كربلا به خاك سپردند.
🔰 @ofogh_howzah
☸تأثیر تحولات معنای عقل در معانی مدرن فلسفه و علوم اجتماعی (بخش دوم و پایانی)
🔘 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین پارسانیا
◽️ اشاره: کنفرانس بین المللی بومی سازی فرهنگی علوم انسانی: دیدگاه ها و تجارب که ۲۰ و ۲۱ نوامبر ۲۰۱۸ (۲۹ و ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۷) در بیروت برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین حمیدپارسانیا با قرائت مقاله ای با عنوان «تأثیر تحولات معنای عقل در معانی مدرن فلسفه و علوم اجتماعی»دیدگاههای خود را ارائه نمودند که بخش نخست این مقاله در شماره 576 هفته نامه افق حوزه منتشر شد و بخش پایانی آن نیز در این شماره تقدیم خوانندگان ارجمند می شود...
➕ متن کامل
yon.ir/dikaV
🔰 @ofogh_howzah
❇️ به مناسبت 17 دیماه سالروز اجرای قانون استعماری کشف حجاب بررسی شد
♦️ کشف حجاب از دشت بَدَشت تا دانشسرا
◽️ نگاهی به روند تاریخی کشف حجاب در گفتوگو با نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر روند بیحجابی و تغییر لباس در دوران رضاخان با پیگیری زیاد و نقشههای حساب شده به جلو رفت و استعمارگران پله پله به مقاصدشان میرسیدند. با تبلیغات وسیع و همهجانبه و با انواع و اقسام دسیسهها زن را از پشت پرده حجاب به محیط اجتماع، سینماها، تئاتر، پارکها، مجالس جشن، انجمنهای دفاع از زنان و... کشاندند...
➕ متن کامل
yon.ir/RMTUl
🔰 @ofogh_howzah
♦️ رضاخان در ایران، در حالی قانون کشف حجاب را اجرا میکرد که ایران تنها کشوری بود که دست به این اقدام میزد، افغانستان و ترکیه با چنین وسعتی کشف حجاب را دنبال نکردند؟ این قانون مصوبه مجلس بود یا فرمان رضاشاه؟
◽️ کشف حجاب دستور رضاخان بود که به دولت حکم شد و دولت به وزارت کشور ابلاغ کرد تا در سراسر کشور به اجرا درآید. این یک حلقه از سلسله تحولاتی است که در منطقه رخ میدهد. با فروپاشی امپراتوری عثمانی در ترکیه تحولات گستردهای صورت میگیرد و آتاتورک بهطور جدی با نهادهای دینی درگیر میشود و با مقولههای دینی مثل حجاب و... درگیر میشود. انگیزه رضاشاه برای صدور حکم کشف حجاب پس از بازدید از ترکیه آن را جدیتر میکند.
◽️ رضاخان انگیزه برای کشف حجاب داشت اما اینکه با سرعت آن را عملیاتی کند و با شدت وحدت آن را دنبال کند، بعد از سفر به ترکیه صورت میگیرد.
◽️ در افغانستان، این مسئله زودتر از ایران روی میدهد، امان الله خیلی جدی دست به اصلاحات میزند ـ البته اصلاحات به تعبیر خودشان ـ و بنیانهای فرهنگی و اجتماعی را در راستای غربی شدن نابود کردن، اصلاحات نیست.
◽️ رضاخان پس از بازگشت از سفر حکم را ابلاغ میکند و از وزرای خود شروع میکند. به آنان دستور میدهد، باید زنان و دختران خود را بیحجاب همراه داشته باشید و در جنبشهایی که به مناسبت کشف حجاب در ایران برپا میشود، حضور بیابید تا این الگویی شود برای همه در طبقات پایین ادارات و جامعه تسری پیدا کند.
♦️ بعدها همسر رضاخان در جایی گفته که رضاخان بعد از کشف حجاب و هنگام رفتن به سمت دانشسرا برای اعلام رسمی کشف حجاب، خیلی ناراحت بوده و گفته است اگر مجبور نبودم، هیچگاه دست به این اقدام نمیزدم. تحلیل شما چیست؟
◽️ این موضوع نقل شده است، دو نکته از این موضوع برداشت میشود، یکی اوج ذلت و وابستگی رضاخان در مقابل بیگانگان است که در چنین مقولهای که حرام خدا را حلال میکنند و پا بر روی احکام الهی میگذارند، باید در مقابل بندگان و استعمارگران ذلیل باشد.
◽️ از سوی دیگر هدفشان این است که بگویند ته ماندهای از غیرت و تعصب را داشت اما ناراحت بود و علیرغم ناراحتی چنین دستوری را صادر کرد. البته خودم این قول و نگاه را باور ندارم. رضاخان یک فرد بیشخصیت و لمپن بود، که این کارش در راستای زندگانی و تربیتی که داشت، صورت میگرفت.
◽️ رضاخان از ابتدایی که وارد تهران میشود، در بازار سرچشمه شروع به کار میکند و در یک حمام فعالیت میکند، مدتی بعد نزد داییاش در چهار راه امیر اکرم مشغول خیاطی میشود و بعد وارد قوای قزاق میشود. در تمام مدت رضاشاه مدام مرتکب اقدامات غیراخلاقی و ناهنجار میشود. شرابخواری، بدمستی، ایجاد مزاحمت برای نوامیس، چاقوکشی و قمهکشی در پرونده رضاخان قلدر به کرات مشاهده میشود.
◽️ رضاخان تربیت دینی درست و اجتماعی نداشت. حتی شایعه است که دایی او از طرفداران فرقه ضاله بهاییت است. بعضی از گزارشهای سیاحان غربی نیز حکایت از حضور رضاشاه در محافل بابیان و بهاییان دارد. موسیو واخن فورت سیاح هلندی گزارش کرده که در منزل حاجی آخوند بابی، رضاخان را دیدم. رضاخان به احکام دینی پایبند نبود و از لحاظ اخلاقی و تربیتی اجتماعی نیز به شدت منحط بود و عمده عمر خود را در خانههای فساد و محلههای بدنام شهر را گذرانده است...
yon.ir/RMTUl
🔰 @ofogh_howzah
🔵 فراخوان مقاله برای مجله علمی پژوهشی (دوفصلنامه قرآن، فقه و حقوق اسلامی)
⭕️ به استناد مصوبه ۵۸۵ مورخه 1387/6/24 شورای عالی حوزههای علمیه این دوفصلنامه دارای رتبه علمی - پژوهشی با موضوع «قرآن، فقه و حقوق اسلامی» میباشد.
🔷 ارسال مقالات از طریق:
anjomanfl@yahoo.com
shabani35@yahoo.com
🔶 تلفکس نشریه: 02532905765
تلفن جهت ارسال مقاله از طریق ایتا و سروش 09359839228
🔰 @ofogh_howzah