🗞 معرفی 20 نسخه خطی پیرامون شخصیت فاطمه زهرا علیهاالسلام
🔘 حسین متقی مدیر مسئول و صاحب امتیاز دو فصلنامه مطالعات نسخ خطی
1⃣ حضرت زهرای مرضیه علیهاالسلام ، تألیف سیداشرفالدین کیایی طالقانی (معاصر) به خط مؤلف در سال 1396ه؛ (فهرست آستانه حضرت معصومه علیهاالسلام ، ج2، ص723)
2⃣ داستان بیبی فاطمه علیهاالسلام ... (چندمورد)؛ (فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان، ج6، ص1080)
3⃣ بیتالاحزان فی فضایل سیدةالنسوان، تألیف حاج شیخ عباس قمی؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره در قم بهشماره 6161 موجود است)
4⃣ تحریرالمنقول فی مناقب أمنا حواء و فاطمةالبتول علیهاالسلام ، تألیف نورالدین علیبن محمدبن الصباغ المالکی؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه ملی فرانسه در پاریس بهشماره 1/1927 نگهداری میگردد. رک. فهرست دستنویسهای عربی کتابخانه ملی فرانسه، ج1، ص345)
5⃣ کرامتنامه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه خطی در کتابخانه شیخوپوره در پاکستان نگهداری میگردد. رک. فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان: ج8)
6⃣ زفافنامه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه گنجبخش اسلامآباد موجود است. رک. فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان، ج8، ص1399)
7⃣ حدائقالاشارات فی احوال بضعة فخرالکائنات، تألیف ملا محمدجعفربن محمد نمازی خویی(متوفای سال 1296ه)؛ (نسخههایی از این اثر، در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره قم بهشماره¬های 5327 و 5544 موجود است.)
8⃣ گلشن زهرا علیهاالسلام ...؛ (منزوی، احمد، فهرست نسخههای خطی فارسی، ج4، ص3080 و 3081)
9⃣ فرحنامه فاطمی...؛ (همان، ج4، ص3020)
0⃣1⃣ رساله درباره حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (همان، ج4، ص3078)
1⃣1⃣ شرح حال فاطمه علیهاالسلام ...؛ (همان، ج4، ص2962)
2⃣1⃣ رساله درباره حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره ، قم بهشماره 11596 نگهداری میگردد)
3⃣1⃣ سفینةالنجاة ... (در فضایل و مناقب حضرت فاطمه علیهاالسلام ) ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره ، قم بهشماره 2/7094 موجود است)
4⃣1⃣ شجرهنامه حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه امام رضا علیهالسلام (آیتالله طبسی حائری) قم بهشماره 5/26 موجود است. رک. نسخهپژوهی دفتر یکم، ص112)
5⃣1⃣ زیارتنامه حضرت فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در کتابخانه دیوانالهند لندن، ذیل نسخه شماره 342 معرفی شده است. رک. فهرست دیوانالهند، چاپ 1877م، ص87)
6⃣1⃣ وفاة فاطمةالزهرا علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در موزه بریتانیا در لندن، بهشماره Or.4376رساله نهم موجود است)
7⃣1⃣ وصیةالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم لابنته فاطمة علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در موزه بریتانیا در لندن بهشماره Or.4376 رساله دوازدهم موجود است. رک. فهرست تکمیلی موزه بریتانیا، چاپ 1894م، ص813)
8⃣1⃣ چرا فاطمه را زهرا نامیدهاند...؛ (این نسخه در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بهشماره 158/8387 نگهداری میگردد)
9⃣1⃣ قصه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در یکی از کتابخانههای پاکستان نگهداری میگردد. رک. کتابخانههای پاکستان، ص245)
0⃣2⃣ الصوارم الحاسمة فی مصائب الزهراء فاطمة علیهاالسلام ، تألیف سیدابوالقاسم استرآبادی نجفی(متوفای 1346ه)؛ (این نسخه در کتابخانه حسینیه شوشتریها در نجف اشرف موجود است. رک. ماضیالنجف و حاضرها، ج1، ص171)
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 16 بهمن
⭕️ آغاز رياست جمهوري «بنی صدر» (1358 ش)
◽️ پس از استعفاى جمعى كابينه مهندس بازرگان به علت تسخير لانه جاسوسى آمريكا به دست دانشجويان مسلمان، ابوالحسن بنى صدر، با عوام فريبى و جادادن خود در مسير انقلاب و خط رهبرى و ايراد سخنرانى هاى پرشور توانست تمايل مردم را به خود جلب كند و به عنوان اولين رييس جمهورى اسلامى ايران انتخاب شود. ولى به خاطر همكارى او با منافقين و دامن زدن به تشنّجات و درگيرى ها در كشور و كوتاهى او در دفاع از مرزهاى ايران و عدم ممانعت از تجاوز بعثى هاى عراق به درون مرزهاى ايران، عدم كفايت سياسى او در خرداد 1360 در مجلس شوراى اسلامى مورد بحث قرار گرفت و تصويب شد. در نتيجه پس عزل از فرماندهى كل قوا و رياست جمهورى، مخفى شد تا اين كه در هفتم مرداد 1360 با چهره مبدل به پاريس گريخت.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 16 بهمن 57
🔵 انتخاب مهندس «مهدي بازرگان» به عنوان رييس دولت موقت انقلاب اسلامی
◽️ مهم ترين واقعه پس از ورود امام خمينى ره به ايران،انتخاب مهندس مهدى بازرگان به عنوان رييس دولت موقت بود. در پى جلسه اعضاى شوراى انقلاب، به پيشنهاد اعضا و موافقت حضرت امام، مهندس مهدى بازرگان، رهبر ملى گرايان و نهضت آزادى، به رياست دولت موقت انقلاب اسلامى انتخاب شد و مأمور تشكيل كابينه گرديد. امام در حكم انتصاب مهندس بازرگان، تصريح نمودند كه اعضاى دولت موقت بدون در نظر گرفتن وابستگى حزبى و بر اساس صلاحيت و كفايت و توانايى براى اداره امور انقلاب انتخاب شوند. ولى بازرگان برخلاف تأكيد امام، همه وزراى كابينه را از ميان ليبرال ها و ملى گرايان برگزيد و جملگى از اعضاى نهضت آزادى ايران و جبهه ملى بودند. سياست هيئت دولت موقت در طول نه ماه كار خود، در چندين مسأله از قبيل: تأكيد بر كلمه جمهورى اسلامى، مجلس خبرگان قانون اساسى، پاك سازى عناصر فاسد و طاغوتى و جايگزينى افراد صالح و نيز برخورد با ضد انقلاب، سلطنت طلب و تجزيه طلب ها و برخى موارد سياست خارجى، با رهنمودهاى حضرت امام خمينى منافات داشت. تا اين كه دولت موقت در پانزدهم آبان 1358، پس از تسخير لانه جاسوسى آمريكا در تهران، به صورت دسته جمعى استعفا دادند و زمينه براى انتخابات رياست جمهورى مهيا گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
☸ اسلام و رابطه آن با جهان معاصر
🔘 سلسله گفتارهایی از دکتر سهیل اسعد ، مبلغ و فعال فرهنگی در عرصه بینالملل (بخش سوم )
◽️ در نگاه بینالمللی، مخاطبان یک مبلغ، فقط جهان اسلام نیست. به عبارت دیگر مخاطب در نگاه بینالمللی، غیرمسلمانی است که در یک کشور غیراسلامی زندگی میکند. بر همین اساس ساختار برنامههای آموزشی، تبلیغی در حوزه باید مبتنی بر شناختها و نیازها سازماندهی شود. لذا اولین گام در مدیریت تبلیغ بینالمللی محیطشناسی است که شامل فرهنگشناسی، میدانشناسی و موقعیتشناسی است. دومین گام هم مخاطبشناسی میباشد. فهمیدن نیازهای دنیای معاصر و برنامهریزی طبق این نیازها را در گفتوگوی هفتهنامه افق حوزه با دکتر سهیل اسعد اندیشمند و مبلغ آرژانتینی در ادامه میخوانیم...
➕ متن کامل
yon.ir/ClSc9
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◾️ حضرت سلمان میگوید: پیامبر خدا فرمود: حضرت زهرا علیهاالسلام با چنین عظمت و جلالی وارد عرصه محشر میشوند و به بهشت میروند و زمانی که حضرت مقام خودش را در بهشت میبیند صدایی از جانب پروردگار بلند میشود که ای فاطمه جان، هرچه میخواهی از ما بخواه، و ایشان اول این آیه را میخوانند: «الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذی أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَکُورٌ» (فاطر/34) خدایا! تو را شکر میکنم که این غم و غصه را از دل ما زدودی و از بین بردی. خدایا! شکر میکنم که این کرامت و مقام را به من مرحمت فرمودی که هیچگاه ضرر و ناامنی در آن نیست. حضرت زهراعلیهاالسلام این آیه را در بهشت میخواند و حمد خدای را به جای میآورد که خداوند چنین مقامی به ایشان داده است. بعد میفرماید: خدایا! از تو میخواهم محبّین من و کسانی که محبّ ما را دوست دارند از آتش جهنم نجات بده و کل این جمعیت محبینشان را شفاعت میکند...
آیتالله العظمی علوی گرگانی
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 17 بهمن
🔴 عقب نشينی مفتضحانه نيروهاي نظامی آمريكا از خليج فارس در جريان جنگ تحميلی(1366 ش)
◽️ دولت ريگان به دنبال رسوايى ايران گيت، به منظور بازيافتن اعتبار خود در ميان كشورهاى عرب، با درخواست حكّام منطقه جهت اعزام نيرو به خليج فارس به بهانه حفاظت از كشتيرانى آزاد موافقت نمود. اين اقدام همچنين به خيال تحريك و تحت فشار قرار دادن ايران و منحرف ساختن تمركز و توجه ايران بر ادامه جنگ تا پيروزى نهايى طرح ريزى گرديد. على رغم مخالفت هاى وسيع اغلب اعضاى كنگره و ساير محافل سياسى آمريكا با اقدام جنگ طلبانه اين كشور در خليج فارس، دولت ريگان با سماجت و تلاش هاى گسترده سياسى ـ تبليغاتى و برخوردارى از حمايت و همكارى صهيونيست ها و عواملشان در آمريكا، پس از مدتى توانست تا حدود زيادى منتقدان را خاموش سازد. رسانه هاى آمريكايى نيز تا مدتى اغلب، حملات به كشتيرانى منطقه را ناديده گرفته و بيشتر به موفقيت عمليات اسكورت آمريكا و عدم وقوع حمله عليه كشتى هاى آمريكايى پرداختند.
◽️ اين رسانه ها غالبا آن چه را كه حملات قايق هاى توپ دار ايران به تانكرهاى متعلق به عربستان و كويت و تانكرهايى كه عازم اين منطقه هستند مى خوانند با آب و تاب خاص و با هدف معرفى ايران به عنوان يك نيروى تندرو و تهديدكننده جريان آزاد كشتيرانى در خليج فارس منعكس مى كرد و به ندرت از حملات وسيع عراق عليه تانكرهاى نفتى بين المللى ياد مى كردند. نيروهاى نظامى آمريكا مانعى بر افزايش حملات به نفت كش ها نشد به طورى كه رسانه هاى آمريكا نيز به آن اعتراف كردند. در نهايت وحشت نيروهاى آمريكا از حملات انتحارى ايرانيان و مخارج سنگين حضور آنان در خليج فارس باعث عقب نشينى مفتضحانه آن ها در اين روز گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 17 بهمن 57
🔵 فرار «ژنرال هايزر» مستشار آمريكايي از ايران
◽️ ژنرال هايزر فرستاده ويژه آمريكا، در چهاردهم دى ماه1357 به منظور كمك به بقاى رژيم پهلوى و اعلام حمايت آمريكا از فرماندهان ارتش شاه و زمينه سازى كودتا عليه انقلاب اسلامى به تهران آمده بود. وى در سفرش به ايران، ارتش را به تحت كنترل گرفتن ايران تشويق نمود و از ارتش خواست تا از دولت بختيار حمايت كرده، نظم را مستقر كند. هايزر معتقد بود كه ارتش قدرت مهار تشنّجات را دارد اما در صورتى كه نيروهاى مذهبى طرفدار امام خمينى قصد سرنگونى دولت را داشتند او كودتا را به اجرا مى گذاشت. اما ژنرال هايزر پس از يك ماه تلاش بيهوده و شكست در مأموريت خود به كشورش بازگشت.
🔰 @ofogh_howzah
♻️ در گفتوگو با دکتر عبدالوهاب فراتی عنوان شد
🔵 گفتمان انقلاب اسلامی و بررسی مدلولات تئوریک آن
◽️ هفتهنامه افق حوزه به مناسبت دهه فجر و در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در گفتوگویی با دکتر عبدالوهاب فراتی به بررسی چگونگی شکلگیری گفتمان انقلاب اسلامی و مدلولات تئوریک آن پرداخته که در ادامه میخوانید...
➕ متن کامل
yon.ir/vCIYC
🔰 @ofogh_howzah
❇️ جلسات درس اخلاق آیت الله العظمی مکارم شیرازی
💠زمان: اچهارشنبه شب ها، بعد از نماز مغرب و عشا
✅مکان: قم، میدان معلم، حد فاصل میدان بسیج، حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام
🔰 @ofogh_howzah