🔴 #رهبر_انقلاب:
💠 بعضی از زنها تاب سختیهای زندگی مردشان را نمیآورند. غرغر میکنند که این چه وضعی است و اینها. اما هستند #خانمهایی که نه تنها نق نمیزنند، بلکه حتی دلگرمی هم میدهند، به مرد میگویند ناراحت نباش، چیزی نیست. #صبر میکنیم، میگذرد. چنین زنهایی واقعاً قیمت دارند.
💠الحمدلله از این جهت خدای متعال به من هم #لطف کرده است. #عیال من چنین خانمی است.
💠وقتی در #زندان بودم، به دیدن من که میآمد، از اوضاع و احوال میپرسیدم، میگفت اصلاً و ابداً ناراحتی و #مشکلی ندارم، با اینکه ما بچهی کوچک هم داشتیم. بعدها که من از #زندان بیرون آمدم، فهمیدم که چه مشکلاتی داشته، مریض بوده، بیپول بوده، #سختی فراوان کشیده، اما اصلاً و ابداً یک ذرهاش هم در زندان به من منتقل نمیشد.
💠خدا میداند که بعضی از این #حوادثی را که برای ایشان پیش آمده بود؛ من بعد از انقلاب فهمیدم، یعنی همینطور در خلال صحبت به مناسبتی پیش آمد که گفتند. وقتی هم گفتند، من دیدم واقعاً #طاقت نمیآورم، میگفتم چطور اینها را آن موقع به من نمیگفتی.
💠 مرحوم مادرم به خانم من میگفت که تو چرا ساکتی، چیزی بگو، آه و ناله کن، چون تو همهاش احساس راحتی میکنی، او هم دلگرم میشود و به دنبال این کارها میرود! به هر حال، ایشان نعمت بزرگی است؛ خدا را شکر میکنم.
۱۳۸۰/۱۲/۲۲
📙 کتاب یاد و یادگار؛ روایتهایی از دیدارهای رهبر انقلاب با همسر مکرمه حضرت امام خمینی(ره)؛ انتشارات انقلاب اسلامی
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم تاریخ
💥 18 آذر
⚫️ رحلت آيت اللّه العظمي «سيدمحمد رضا گلپايگاني» زعيم عاليقدر حوزه علميه قم (1372 ش)
◽️ آيت اللّه العظمى سيد محمدرضا موسوى گلپايگانى درسال 1277 ش 1316ق در منطقه گوگد گلپايگان به دنيا آمد. وى پس از طى دروس مقدمات در زادگاه خود، راهى اراك گرديد و در 21 سالگى وارد درس خارج فقه و اصول آيت اللّه حائرى يزدى شد.
◽️ ايشان پس از هجرت به قم، در حلقه اصحاب خاص استاد قرار گرفت و پس از تاسيس حوزه علميه قم و رحلت آيت اللّه حائرى يزدى تدريس خارج فقه و اصولِ خود را آغاز كرد. حاصل تدريس هفتاد ساله ايشان پرورش ده ها شاگرد مجتهد و عالم مى باشد كه هر كدام استوانه مهمى در حوزه علميه محسوب مى شوند.
◽️ حضرات آيات: مرتضى حائرى يزدى، شهيد مرتضى مطهرى، شهيد محمدعلى قاضى طباطبايى، شهيد سيداسداللّه مدنى، شهيد دكتر محمد مفتح، شهيد دكتر سيدمحمدحسينى بهشتى، على مشكينى، ناصر مكارم شيرازى، جعفر سبحانى، لطف اللّه گلپايگانى، حسن حسن زاده آملى، احمد جنّتى، رضا استادى و على احمدى ميانجى و ده ها عالم فاضل از جمله شاگردان آن مرجع بزرگ دينى مى باشند.
◽️ آيت اللّه گلپايگانى داراى نگاشته ها و تقريرات فراوانى مى باشد و در دوران سى و دو ساله مرجعيت، يكى از اركان فقاهت بوده و به ضرورت، در تمام ابواب فقه، فتوا داده است. كتاب الحج، كتاب القضاء و حاشيه بر عروة الوثقى و... از جمله تاليفات آن فقيه بزرگوار به شمار مى روند. ايشان همچنين در جريان انقلاب اسلامى و پس از آن، همواره حمايت خود را از قيام و رهبرى آن اعلام مى كرد.
◽️ آيت اللّه گلپايگانى سرانجام پس از عمرى خدمت و تدريس و تأليف، در هجدهم آذرماه 1372 ش برابر با 24 جمادى الثانى 1414 ق در سن 95 سالگى دار فانى را وداع گفت و پس از تشييعى با شكوه، در مسجد بالاسرِ حرم حضرت معصومه سلام الله علیها به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
#عقیقه
🔹1. #ذبح_عقیقه برای فرزند - پسر و دختر – مستحب مؤکد است.
#عقیقه باید گوسفند یا گاو یا شتر باشد.
🔹2.مستحب است نکات زیر برای عقیقه رعایت گردد:
💠•مستحب است برای پسر، حیوان نر و برای دختر، ماده باشد.
💠•مستحب است #عقيقه_روز_هفتم #ولادت انجام شود.
💠•اگر عقیقه تا زمان بلوغ فرزند انجام نشود، مستحب است خودش انجام دهد بلکه اگر در زمان حیاتش انجام نشد، مستحب است بعد از فوت برایش انجام دهند.
💠•مستحب است پا و ران عقیقه به #قابله داده شود و أفضل از آن، این است که یک چهارم عقيقه به او داده شود و اگر پا و ران داخل در یک چهارم باشد، به هر دو مستحب عمل شده است و اگر دسترسی به قابله نباشد، سهم قابله به مادر داده شود تا آن را صدقه بدهد.
🔴توجه:
•صدقه دادن #پول_عقيقه کفايت از عقيقه نمی کند.
•تفاوت نمی کند گوشت عقيقه به صورت خام يا پخته تقسيم شود.
•اگر گوشت عقيقه پخته شود، جمعي از مؤمنين - حداقل ده نفر، اگر بيشتر باشند افضل است - دعوت شوند و پس از غذا برای فرزند دعا کنند.
#احکام_ولادت #آداب_عقیقه
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
#خون_دهان_دندان
🙋♂اگر از دندان خون بيايد و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حكمى دارد؟ آيا بايد دهان را آب كشيد؟
✍همه مراجع (به جز آیات عظام مكارم و نورى ): اگر خون به حدى كم باشد كه به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بين مىرود، پاك است و فرو بردن آن اشكال ندارد.
✍آيةاللَّه نورى: اگر خون به حدى كم باشد كه واسطه مخلوط شدن با آب دهان، از بين مىرود، پاك است ؛ ولى فرو بردن آن اشكال دارد.
✍آيةاللَّه مكارم: اگر خون به حدى كم باشد كه به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بين مىرود، پاك است و فرو بردن آن اشكال ندارد ؛ ولى عمداً اين كار را نكند.
📖برگرفته از احکام دو دقیقه ای
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ ارتحال علامه عاملی خسارتی بزرگ برای مراکز علمی و دینی جهان اسلام و تشیع
گفتوگو با استاد نجمالدین طبسی
✅ ایشان مصداق همان حدیث شریف است که میفرماید: « مَوْتُ الْعَالِمِ كَسْرٌ لَا يُجْبَرُ» گاهی دژی، شکافی بر میدارد که قابل ترمیم است؛ اما در روایت آمده که موت العالم، کسری است در دژ اسلام که به این زودی جبرانپذیر نیست...
➕ متن کامل
https://b2n.ir/357514
🔰 @ofogh_howzah
✅ درس اخلاق #آیت الله #محسن فقیهی چهارشنبه ها ساعت 10صبح در مسجد مدرسه آیت الله العظمی گلپایگانی برگزار می شود.
🔰 @ofogh_howzah
🔵امام خامنهای:
♦️ "مبادا برويد پول قرض كنيد، جهيزيه درست كنيد. مبادا خودتان را به زحمت بيندازيد. مبادا خانوادهتان را به زحمت بيندازيد.
🔹مبادا خيال كنيد كه دخترتان اگر جهيزيهاش كمتر از دختر همسايه و قوم و خويش بود، اين سرشكستگي است. نه اين سرشكستگي نيست."
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=34411
🔰 @ofogh_howzah
💠 انتخابات از لسان روایات
💎 قال رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم: إنَّ اللّه َ تعالى لَیَسْألُ العَبدَ فی جاهِهِ کَما یَسألُ فی مالِهِ ، فیقولُ : یا عَبدی ، رَزَقتُکَ جاها فهلْ أعَنْتَ بهِ مَظلوما ، أوْ أغَثْتَ بهِ مَلْهوفا ؟
💎 پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : همان گونه که خداوند درباره دارایى بنده از او سؤال مى کند، درباره مقام و موقعیت او نیز مى پرسد و مى فرماید: بنده من! من، مقام و موقعیت، روزى تو کردم. آیا به وسیله آن ستمدیده اى را یارى رساندى؟ یا به فریاد غمزده اى رسیدى؟
میرزای نوری،مستدرک الوسائل،ج12،ص429
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
🙋♂آيا سقط جنين در ماه هاى اول حاملگى، اشكال شرعى دارد؟
✍همه مراجع: آرى، سقط جنين پس از انعقاد نطفه در هر ماهى كه باشد، جايز نيست.[1]
🤚تبصره: سقط جنین فقط در صورت ضرر جدی بر جان مادر جایز است .
=========
🙋♂اگر سقط جنين با رضايت كامل پدر و مادر توسط پزشك انجام گيرد، ديه آن به عهده كيست؟
✍همه مراجع: ديه سقط جنين بر عهده قاتل مباشر است و چون اين عمل به وسيله پزشك انجام شده، بر پدر و مادر تكليفى نيست؛ بلكه او ضامن است و اين ديه به پدر و مادر پرداخت مى شود. البته مى توانند از حق خود بگذرند و از او چيزى دريافت نكنند. در هر حال بايد از كار خود توبه كنند.[2]
==========
📖[1]بهجت، استفتائات پزشكى، سقط جنين، ص 43؛ خامنه اى، اجوبه، س 1263؛ مكارم، استفتائات، ج 1، س1498؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1752؛ صافى، جامع الاحكام، ج 1، س 1408؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 876؛ تبريزى، استفتائات، س 2099؛ امام، استفتائات، ج 3، سقط جنين، س 12؛ دفتر وحيد.
[2]دفتر: همه مراجع.
🔰 @ofogh_howzah
❄️🔴 حدیث روز
رسول اکرم(صلی الله علیه و آله): مَنْ تَقَدّمَ علی المسلمین و هو یری أنَّ فیهم مَنْ هو أفضل منه، فقد خان الله و رسوله و المسلمین؛
کسی که بر مسلمانان کارگزار گردد، در حالی که می بیند در میان آنان کسی شایسته تر از او وجود دارد، به خدا و پیامبر و مسلمانان خیانت کرده است.
📚 علامه امینی،الغدیر،ج8،ص291
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
آيا زن می تواند در ضمن عقد ازدواج، شرط كند كه شوهر او همسر دوم اختيار نكند؟
✍آيات عظام امام، بهجت، خامنه ای، فاضل، مكارم و نوری:
خير، اين شرط صحيح و نافذ نيست؛ ولي اگر شرط كند كه زن وكيل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد كند، خود را طلاق دهد، صحيح است.[1]
✍آيات عظام تبريزی، سيستانی و صافی:
آری، اين شرط صحيح و نافذ است و اگر شوهر بعد از ازدواج به اين شرط عمل نكرد و ازدواج مجدد نمود، گناه كرده است.[2]
✍آيت اللّه وحيد:
بنابر احتياط واجب، اين شرط صحيح و نافذ نيست؛ ولي اگر شرط كند كه زن وكيل شوهر باشد چنانچه شوهر ازدواج مجدد كند، خود را طلاق دهد، صحيح است.[3]
====================؛
📚[1]امام، استفتاءات، ج 3، احكام ازدواج، س 55؛ مكارم، استفتاءات، ج 2، س 907؛ خامنه اى، استفتاء، س 7 ؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1533؛ نورى، استفتاءات، ج 2، س 637 و توضيح المسائل، م 2534 ؛ دفتر: بهجت.
[2]. سيستانى، منهاج الصالحين، ج 2، م 333؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج 2، م 1395؛ صافى، جامع الاحكام، ج 2، 1255.
[3]. وحيد، منهاج الصالحين، ج 3،
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔴 #استاد_قرائتی
✅ چهار بار در قرآن میگویند: «وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» آقا! پدر و مادر ما از دنیا رفته است ما پدر و مادر نداریم كه به این آیه «وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» عمل كنیم. امام صادق علیه السلام فرمودند: «بِرُّ الرَّجُلِ بِوَلَدِهِ بِرُّهُ بِوَالِدَیْهِ» اگر کسی به #بچهاش احترام كند، ثواب كسی را دارد كه به پدر و مادرش #احترام كند. كسی اگر پدر یا مادرش از دنیا رفته است، به بچهاش احترام كند، احترام به فرزند، اجر احترام به #پدر_و_مادر را دارد و همان خیر و بركات را نیز دارد.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام على عليه السلام
فرصت ها چون ابر بهارى در میگذرند. پس آن را در انجام دادن انواع خير غنيمت بدانيد؛ زيرا در غير اين صورت، پشيمانى به بار میآيد
إنَّ الفُرَصَ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ فَانتَهِزوها إذا أمكَنَت في أبوابِ الخَيرِ ، وإلّا عادَت نَدَماً
غررالحكم حدیث 3598
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
#اسراف_در_وضو
🙋♂آیا اسراف در آب وضو باعث بطلان می شود؟
✍همه مراجع: خیر موجب بطلان نمی شود؛ ولی اگر دست چپ را بیش از اندازه آب بریزد که برای مسح، آب وضو صدق نکند و آب جدید و خارج محسوب شود، وضو باطل می شود.
📚العروه الوثقی، افعال الوضو، م۴۵ و ۴۷؛ مکارم، استفتاءات، ج۱، س۶۳ و تعلیقات علی العروه، اقعال الوضو، م۴۵ و فاضل.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام على عليه السلام
هر كه با دانش خلوت كند، از هيچ خلوتى احساس تنهايى نكند
مَن خَلا بِالعِلمِ لَم توحِشهُ خَلوَةٌ
غررالحكم حدیث8125
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
📜سوال: اگر در نماز به اشتباه، صورت به طرف چپ یا راست برگردد، آیا نماز باطل است؟
✍آیت الله خامنه ای: اگر چرخش صورت قابل توجه و آن قدر نیست که تمام صورت به طرف راست یا چپ برگردد، اشکال ندارد. [1]
✍آیات عظام: امام و مکارم: اگر به طور غیر عمدی همه صورت را به طرف راست یا چپ قبله برگرداند، احتیاط واجب آن است که نماز را دوباره بخواند؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [2]
✍آیت الله سیستانی: اگر انحراف او عرفاً [3] زیاد باشد، بنابر احتیاط واجب باید نماز را دوباره بخواند؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [4]
✍آیات عظام: بهجت و صافی: اگر به عمد یا اشتباه سر را به طرف راست یا چپ برگرداند، نمازش باطل نمی شود، ولی کراهت دارد. [5]
✍آیت الله سبحانی: اگر از روی عمد یا اشتباه همه صورت را به طرف راست یا چپ قبله برگرداند، به گونه ای که رو به قبله بودن به آن گفته نشود، نمازش باطل است؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [6]
____
📚پی نوشت:
[1]. خامنه ای، سایت، استفتائات جدید.
[2]. امام، توضیح المسائل، م 1131؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1011.
[3]. عرف: آنچه توده مردم عادی متدین به تشخیص خود پذیرفتند.
[4]. سیستانی، توضیح المسائل، م 1118.
[5]. بهجت، توضیح المسائل، ذیل م 928، مبطل پنجم و وسیله النجاه، م 477؛ صافی، توضیح المسائل، م 1140.
[6]. سبحانی، توضیح المسائل، م 1086.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 2، ص 42 و 43
🔰 @ofogh_howzah
💠 انتخابات در لسان روایات
🔵 قال رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم
💎 مَن وَلِیَ شَیئا مِن اُمورِ اُمَّتی فحَسُنَت سَریرَتُهُ لَهُم رَزَقَهُ اللّه ُ تعالى الهَیبَةَ فی قُلوبِهِم ، و مَن بَسَطَ کَفَّهُ لَهُم بِالمَعروفِ رُزِقَ المَحَبَّةَ مِنهُم ، و مَن کَفَّ عَن أموالِهِم وَفَّرَ اللّه ُ عَزَّ و جلَّ مالَهُ ، و مَن أخَذَ لِلمَظلومِ مِن الظّالِمِ کانَ مَعی فی الجَنَّةِ مُصاحِبا ، و مَن کَثُرَ عَفوُهُ مُدَّ فی عُمرِهِ ، و مَن عَمَّ عَدلُهُ نُصِرَ على عَدُوِّهِ .
💎 هر کس عهده دار کارى از امور امّت من شود و نسبت به آنان حسن نیّت به خرج دهد، خداوند متعال هیبت در دل هاى آنان را روزى او فرماید و هر کس دست احسان خود را به روى آنان بگشاید، محبّت و دوستى ایشان را روزیش گرداند و هر کس از دست درازى به اموال آنان خویشتندارى کند، خداوند عزّ و جلّ دارایى او را زیاد کند و هر کس داد ستمدیده را از ستمگر بستاند، همنشین من در بهشت باشد و هر کس عفو و گذشتش زیاد باشد، عمرش دراز گردد و هر که عدالتش فراگیر باشد، در برابر دشمنش یارى گردد.
محمد باقر مجلسی،بحار الانوار،ج72،ص 359
🔰 @ofogh_howzah