➕ برنامههای تربیتی ماه رمضان (11)
🔵 دست نوازش فرشتگان بر چهره روزهداران
💠 امام صادق «علیه السلام»: مَنْ صَامَ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْماً فِي شِدَّةِ الْحَرِّ فَأَصَابَهُ ظَمَأٌ وَكَّلَ اللَّهُ بِهِ أَلْفَ مَلَكٍ يَمْسَحُونَ وَجْهَهُ وَ يُبَشِّرُونَهُ حَتَّى إِذَا أَفْطَرَ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ مَا أَطْيَبَ رِيحَكَ وَ رَوْحَكَ مَلَائِكَتِي اشْهَدُوا أَنِّي قَدْ غَفَرْتُ لَه
💠 هر کس روزی را برای خداوند عزوجل در شدت گرما، روزه بگیرد و بر اثر آن دچار تشنگی بشود، خداوند هزار فرشته را مأمور او می کند، این فرشتگان صورت این روزه دار را نوازش می کنند و دائماً به او بشارت می دهند تا اینکه افطار کند، [چون افطار کند] خداوند عزوجل می فرماید: بو و نسیم تو چقدر پاکیزه و خوش است!، ملائکه من! شهادت دهید که همانا من او را بخشیدم. الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج4 ؛ ص64
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از افق حوزه
➕ مقامامات حضرت خدیجه (س) در پیشگاه خدا (2)
🔵 چهار زنی كه از طرف خداوند هنگام ولادت فاطمه (س) به كمك حضرت خديجه (س) آمدند
💠 وقتی حضرت خديجه کبري سلام الله عليها موقع وضع حمل به زنان قريش و بنيهاشم پيغام داد که مرا در اين امر ياري نماييد، آنان پاسخ دادند: چون تو در ازدواجت از سخنان ما سرپيچي نمودي، و با محمد يتيم ازدواج کردی ، ما نيز تو را ياري نميکنيم.
💠 در اين هنگام چهار زن همانند زنان بنيهاشم وارد شدند و یکی از آنها به حضرت گفت: غمگين مباش، پروردگارت ما را براي ياري تو فرستاده است. ما خواهران و ياوران تو هستيم. من «ساره» هستم، اين «آسيه دختر مزاحم » رفيق بهشتي تو است و اين هم «مريم دختر عمران» است و اين يکي «کلثوم خواهر موسي بن عمران» است. خدا ما را براي کمک به تو فرستاده است تا ياور و پرستار تو باشيم
امالی، الصدوق، ص 475
🔰 @ofogh_howzah
➕ مقامامات حضرت خدیجه (س) در پیشگاه خدا (3)
🔵 بانویی که با کفن بهشتی، دفن شد
💠 خديجه کبري (س) در لحظات احتضار «اسماء بنت عميس» را به نزد خويش طلبيد و در مورد دخترش فاطمه زهرا (س) به او سفارشاتي کرد. آنگاه فاطمه را نزد پيامبر (صلي الله عليه و آله) واسطه قرار داد که از رسول خدا، خواهش کند تا يکي از لباسهاي خود را کفن خديجه قرار دهد. وقتي فاطمه نزد پدر رفت و درخواست مادر را مطرح کرد، اشک از چشمان حضرت جاري گشت، چيزي نگذشت که فرشتگان رحمت از جانب خداوند کفن مخصوصی برای ایشان نزد رسول خدا آوردند و این علاوه بر اینکه مایه ی برکت برای خدیجه (س) بود، مایه ی تسلی خاطر رسول خدا نیز گردید
شجره طوبى، ج 2 ، ص 22
🔰 @ofogh_howzah
🔵 رمضان در آیینه احکام (مطابق فتاوای مراجع عظام تقلید (11)
🔵 روزه قضا
1- روزه قضا واجب موسع است؛ یعنی لازم نیست فوراً بجا آورده شود. البته به تأخیر انداختن زیاد به گونه که سهل انگاری در انجام واجب محسوب شود هم جایز نیست
2- کسی که در تعداد روزه های قضا بین کمتر و بیشتر شک دارد میتواند به کمتر اکتفا نماید؛ مثلاً اگر شک دارد پنج روز روزه قضا بر عهده او است یا شش روز، پنج روز قضا کفایت می کند.
3- روزه قضای پدری که فوت کرده بر پسر بزرگتر واجب است؛ در این زمینه تفاصیل بسیار است و لازم می نماید به رساله مراجع معظم تقلید مراجعه شود.
4- کسی که روزه قضا بر عهده او است، نباید روزه مستحبی بگیرد
5- روزه قضا و غیر قضا را نمی شود در ماه مبارک رمضان گرفت؛ زیرا در این ماه فقط باید روزه ماه رمضان گرفته شود.
6- کسی که از سال پیش، روزه قضا بر عهده اوست چنانچه تا قبل از ماه رمضان سال بعد روزه های قضا را نگیرد لازم است برای هر روز 750 گرم طعام به فقیر بدهد و به این، «کفاره تأخیر» گفته می شود.
حجةالاسلام والمسلمین سیدجعفر ربانی
🔰 @ofogh_howzah
➕ حقیقت روزه و روزهداری (8)
🔵 آیت الله العظمی جوادی آملی
⏹ «والشياطين مغلولة» شيطانها در اين ماه در زنجيرند و تنها پارس ميکنند؛ اما کسي را نميگزند. شيطان موجودي است که به اذن خداي سبحان وسوسه ميکند. وسوسهٴ شيطان نعمت و رحمت است؛ چون هر کسي به جايي رسيد، در اثر مبارزهٴ با وسوسه، در ميدان جهاد اکبر بود که پيروز شد.
⏹ شيطان در حدّ وسوسه مأموريت دارد که پارس کند، آنکه آشناست به اين پارس اعتنا نميکند، راه را طي کرده و به مقصد ميرسد. اما بيگانه بيراهه ميرود و به دام شيطان ميافتد. شيطان پارس را به گزيده تبديل ميکند و از آن به بعد ميگزد. البته شيطان تحت ولايت خداي سبحان است؛ بدون اذن خدا کاري نميکند و در قيامت صريحاً ميگويد: ﴿فَلاَ تَلُومُونِي وَلُومُوا أَنفُسَکُم مَّا أَنَا بِمُصْرِخِکُمْ وَمَا أَنتمُ بِمُصْرِخِيَّ﴾امروز نه من به داد شما ميرسم نه شما به داد من ميرسيد. من بر شما مسلط نبودم؛ فقط شما را دعوت کردم، خودتان آمديد.
🔰 @ofogh_howzah
🔵 چرا از «عین الله الناظره» غافل هستیم؟
🔘 آیت الله العظمی محمدتقی بهجت (ره)
💠 آیا حضرت صاحب عجل الله تعالی فرجه الشریف که از دست دشمن ها در پشت پرده غیبت است، از دوستانش هم غافل است که هرچه بر سرشان آمد، آمد؟ این خیال ها از ضعف ایمان است. آیا می شود که حضرت جهت حقانیت مذهب را تقویت و تأیید نکند؟! خدا می داند آن حضرت تا به حال چه کرده و چه میکند
اگر بدانیم در محضر «عَینُ الله الناظِرَة» هستیم، آیا روی آن را داریم که برای زیارت حضرت غائب (علیه السلام) اجازه بخواهیم، با اینکه با خواسته های واضح او مخالفت می کنیم، نماز و روزه را ترک، و غیبت و ایذا می کنیم.
💠 بعضی از حیوانات مانند زنبور عسل و حیوانات شیرده به مردم منفعت می رسانند، انسان نیز ممکن است برای دین و مردم نافع باشد. اگر ما نیز به اندازه توان خود در هدایت مردم تلاش و کوشش کنیم، آیا امکان دارد که مورد عنایت «عینُ الله الناظِرَة» و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نباشیم؟
ویژه نامه العبد (هفته نامه افق حوزه)
🔰 @ofogh_howzah
🔵 حوزه انقلابی
🔘 آیتالله مصباح یزدی
⏹ قبلاً برخی مقدسین و علما عبای خود را سر میکشیدند، تسبیح داشتند و ذکری میگفتند و در جلسات به بیان احکام دین و شکیات بسنده میکردند. در ایام عزاداری هم به بیان ثواب زیارت سیدالشهدا علیهالسلام و عزاداری و گریه اکتفا میکردند. تصور میشد که آخوند یعنی همین! در کنار اینها یک برداشت غلط دیگری هست؛ آن هم مفهومی است که انقلابیون سیاسی در دنیا در مقابل محافظهکاران دارند که عمدتاً هم گرایشهای مارکسیستی با آن همراه است.
⏹ دشمنان خوب فهمیده اند که بهترین راه برای براندازی اسلام، تشکیک در باورهاست. زیرا به دنبال باورها ارزشها هم تغییر می کند. همین آمارهایی که می دهند از فلان زمان تا فلان زمان، زنها حجاب و چادر خود را بیشتر کنار گذاشتند، اینها بدین سبب است که در فرهنگ ما اثر کرده است. باید باورها، ارزشها و بعد رفتارها تغییر کند. چه کسی باید این کار را بکند؟ مهمترین قشر روحانیت است...
➕ متن کامل 👈
🌐 http://l1l.ir/4spt
🔰 @ofogh_howzah
➕ برنامههای تربیتی ماه رمضان (12)
🔵 خدا و آموزش حکمت به روزه دار
💠 قال الله تعالی، يَا أَحْمَدُ إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا أَجَاعَ بَطْنَهُ وَ حَفِظَ لِسَانَهُ عَلَّمْتُهُ الحِكْمَةَ وَ إِنْ كَانَ كَافِراً تَكُونُ حِكْمَتُهُ حُجَّةً عَلَيْهِ وَ وَبَالًا وَ إِنْ كَانَ مُؤْمِناً تَكُونُ حِكْمَتُهُ لَهُ نُوراً وَ بُرْهَاناً وَ شِفَاءً وَ رَحْمَةً فَيَعْلَمُ مَا لَمْ يَكُنْ يَعْلَمُ وَ يُبْصِرُ مَا لَمْ يَكُنْ يُبْصِرُ فَأَوَّلُ مَا أُبَصِّرُهُ عُيُوبُ نَفْسِهِ حَتَّى يَشْتَغِلَ عَنْ عُيُوبِ غَيْرِهِ وَ أُبَصِّرُهُ دَقَائِقَ الْعِلْمِ حَتَّى لَا يَدْخُلَ عَلَيْهِ الشَّيْطَان.
💠 خداوند متعال به پیامبر اعظم «صلی الله علیه وآله» فرمود: ای احمد! بنده اگر به شکمش گرسنگی دهد و زبانش را حفظ کند به او حکمت می آموزم. اگر او کافر باشد حکمتش حجت بر ضد او خواهد بود و باری است بر او و اگر مؤمن باشد حکمتش برای او نور و برهان و شفاء و رحمت خواهد بود، پس آنچه را که نمی دانسته خواهد دانست و می بیند آنچه را که نمی دیده است، اولین چیزی که به او می نمایانم عیب های خودش هست تا اینکه مشغول به عیوب دیگران نشود و ظرافت های آگاهی را به او نشان می دهم تا اینکه شیطان بر او داخل نشود.
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج74، ص: 29
🔰 @ofogh_howzah
➕ رمضان در آیینه احکام (مطابق فتاوای مراجع عظام تقلید (12)
🔵 تفاوت روزه مستحبی و واجب
1- روزه واجب را نمیشود باطل کرد اما روزه مستحبی را می شود برهم زد؛ چه قبل از ظهر و چه بعد از ظهر
2- برای نیت روزه مستحبی تا لحظاتی قبل از غروب فرصت هست به شرط آنکه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد؛ ولی در روزه واجب چنین نیست.
3- کسی که روزه قضا دارد می تواند روزه واجب بگیرد (مثل روزه نذری؛ مشروط به اینکه قبل از تعلق وجوب قضا، نذر کرده باشد) اما روزه مستحبی نمیتواند بگیرد. (توضیح المسایل محشی/1/885)
4- روزه واجب را نمی شود در سفر گرفت اما روزه مستحبی را میشود در سفر گرفت به شرط اینکه نذر کند روزه مستحبی را در سفر بگیرد. (همان/952)
5- در روزه واجب، رضایت پدر و مادر شرط نیست اما در روزه مستحبی اگر پدر و مادر ناراحتند نباید روزه مستحبی گرفت. (همان/965)
6- در روزه واجب، رضایت شوهر شرط نیست؛ اما در روزه مستحبی اگر حق شوهر از بین برود و شوهر ناراضی باشد باید ترک شود. (همان/964)
7- در روزه واجب، رضایت مهمان شرط نیست اما در روزه مستحبی فقها فرموده اند خوب است هر یک از مهمان و میزبان برای روزه مستحبی با یکدیگر هماهنگ باشند. (الروضةالبهیة/2/137)
8- کسی که روزه واجب گرفته اگر دعوت به خوردن یا آشامیدن شد نباید قبول کند؛ ولی در روزه مستحبی، مستحب است دعوت مؤمن را اجابت نموده به ثواب روزه نیز برسد. (همان/985)
حجةالاسلام والمسلمین سیدجعفر ربانی
🔰 @ofogh_howzah
➕ حقیقت روزه و روزهداری (9)
🔘 آيت الله مجتبي تهراني (ره)
آداب باطنی رمضان
💠 روایت ها و دعاهای موجود نشان می دهد که ماه مبارک رمضان، ماه دیدار با دلدار و نه تنها صرف دیدار، که خلوت با یار است و بهترین کار در این شهر و در این ماه، رعایت آداب خلوت با یار است.
💠 ادب اول، "فراغت وقت " و ادب دوم، "فراغت قلب " است و اینکه زمان را برای او خالی کنی و جز به یار به چیز دیگر و کس دیگر نیندیشی و کس دیگری جز او در دلت نباشد، همان گونه که گفته اند زمانی را برای نماز اختصاص بده که در آن زمان، اگر دنیا و مافی ها را به تو بدهند برایت فرق نکند.
🔰 @ofogh_howzah
🔵 شماره تلفن و آدرس پایگاه اینترنتی دفاتر مراجع عظام تقلید جهت پاسخگویی به سؤالات شرعی
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی امام خامنه ای در قم. (کد: 025 و شماره: 37746666).
پایگاه اینترنتی: http://www.leader.ir/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی سیستانی در قم. (کد: 025 و شماره 37741415).
پایگاه اینترنتی: http://www.sistani.org/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی مکارم شیرازی در قم. (کد: 025 و شماره: 37473).
پایگاه اینترنتی: http://makarem.ir/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی نوری همدانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37741850).
پایگاه اینترنتی: http://www.noorihamedani.com/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی صافی گلپایگانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37479).
پایگاه اینترنتی: http://saafi.com/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی شبیری زنجانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37740321).
پایگاه اینترنتی: http://www.zanjani.ir/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی تبریزی(ره) در قم. (کد: 025 و شماره: 37744286).
پایگاه اینترنتی: http://www.tabrizi.org/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی فاضل لنکرانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37706040).
پایگاه اینترنتی: http://lankarani.com/
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی بهجت(ره) در قم. (کد: 025 و شماره: 37732740).
پایگاه اینترنتی: http://v0.bahjat.ir
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی سبحانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37743151).
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی وحید خراسانی در قم. (کد: 025 و شماره: 37740611).
پایگاه اینترنتی: http://wahidkhorasani.com
⚫️ دفتر حضرت آیةالله العظمی مظاهری در اصفهان. (کد: 031 و شماره: 34494691).
پایگاه اینترنتی: http://www.almazaheri.org/
⚫️ دفتر حضرت آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی
• قم:بلوار امين – كوچه شماره 8 – پلاك 137
تلفن : 37839183 – 25 – 98 +
Web: www.esra.ir:پایگاه اینترنتی
🔰 @ofogh_howzah
🔴 پول حرام نماز صبح طلاب را نیز به قضا و فساد میکشد
🔹 سالها پیش از انقلاب شخصی به محضر مرحوم آیتالله گلپایگانی (ره) رسید تا مبلغی حدود 200 هزار تومان (که در آن زمان پول بسیار زیادی بود) به عنوان سهم امام بپردازد.
آقا پرسیدند: شغل شما چیست؟ قصابم در تهران.
آقا فرمودند: با گوشتهای ذبح غیراسلامی و یخ زدهای که در این ایام وارد کشور میشود و به فروش میرسد، چه میکنید؟
قصاب گفت ما فروشندهایم، کاری به حلال و حرام گوشت نداریم
🔹آیتالله گلپایگانی با تغییری که در رنگ و صورتشان پیدا شد، فرمودند: چطور مسایل شرعی مربوط به شغل خود را یاد نگرفتهای و دست به این شغل خطرناک زدهای؟ تو غذای مردم را تأمین میکنی
قصاب گفت: حضرت آیتالله من سهم امام و خمس میپردازم و امیدوارم خداوند از این طریق مرا ببخشد.
🔹آیتالله گلپایگانی فرمودند: این نه سبب نجات تو میشود و نه من اجازه دارم که جهت حوزه علمیه و طلاب و برای نشر اسلام مصرف کنم. ما در حوزه علمیه به طلاب شهریه پاک میدهیم که از سهم امام سلامالله علیه است تا طلاب نماز شبشان فراموش نشود؛ اما این پول حرام نماز صبح طلاب را نیز به قضا و فساد میکشد
🔰 @ofogh_howzah
🔵 ویژه نامه تفسیر آفتاب، مشتمل بر 18 عنوان مطلب در قالب گفتگو، یاداشت و مقاله می باشد که در آن دیدگاه های امام راحل درباره اصول اندیشه های سیاسی و علمی مطرح می نماید
👈 محور های اصلی این ویژه نامه:
➕ ترجمان آفتاب
➕ برداشتهای قرآنی امام خمینی (ره)
➕ویژگیهای عرفان امام خمینی (ره)
➕اثبات اسلام ناب محمدی و نفی اسلام آمریکایی-کلیدیترین نکته در اندیشه سیاسی الهی امام خمینی (ره)
➕جایگاه مردم در اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی (ره)
➕سیاست توحیدی امام خمینی (ره)
➕چرایی و انگیزههای تحریف شخصیت امام خمینی (ره)
➕گذری بر اندیشههای تقریبی امام خمینی (ره)
➕مسئله استقلال کشور و رد سلطهپذیری...
🔰 @ofogh_howzah
🔵 تاریخ نقاط عطف زندگى علامه طباطبایی (ره)
💠 تولد: 27 فروردین 1281- 29 ذی الحجة الحرام 1321ق
💠 محل ولادت: تبریز - روستاى شادآباد
💠 رحلت مادر: 5 سالگى
💠 شروع به تحصیل علم: 6 سالگى
💠 رحلت پدر: 9 سالگى علامه
💠 ازدواج:20 سالگى
💠 هجرت به نجف اشرف: 1343ق
💠 آغاز سلوک: 27 سالگى
💠 بازگشت به تبریز: 1314ه.ش- 1353 ق
💠 هجرت به قم: 1324ه.ش- 1365 ق
💠 ارتحال: 24 آبان 1360- 18 محرمالحرام 1402
💠 مدفن: قم- حرم حضرت فاطمه معصومه علیها السلام
🔰 @ofogh_howzah
➕ برنامههای تربیتی ماه رمضان (13)
🔵 نزدیکترین و مبغوض ترین حالت انسان نسبت به خداوند
💠 امام صادق «علیه السلام»: إِنَّ الْبَطْنَ لَيَطْغَى مِنْ أَكْلِهِ وَ أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ مِنَ اللَّهِ جَلَّ وَ عَزَّ إِذَا خَفَّ بَطْنُهُ وَ أَبْغَضُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا امْتَلَأَ بَطْنُهُ.
💠 همانا شکم در خوردنش طغیان می کند، و نزدیکترین حالتی که بنده نسبت به خداوند جلّ و عزّ دارد زمانی است که شکمش سبک باشد و مبغوض ترین حالت بنده نسبت به پرورگار زمانی است که شکمش پر باشد.
الكافي (ط- الإسلامية) ؛ ج6 ؛ ص269
🔰 @ofogh_howzah
🔵 حقیقت روزه و روزهداری (10)
🔵 مقام معظم رهبری
شهر التوبه و الانابه
🔸در دعاهائی که چه در صحیفه ی مبارکه ی سجادیه، چه در بقیه ی دعاهای مأثورِ برای ماه رمضان وارد شده است، صفاتی برای این ماه ذکر شده که هر کدام از این صفات و خصوصیات، قابل تأمل و تدبر است: «شهر التّوبة و الانابة» ...«شهر الاسلام»، که در دعای صحیفه ی مبارکه ی سجادیه است. مراد از اسلام هم همان چیزی است که در آیه ی شریفه آمده است: «و من یسلم وجهه الی اللَّه و هو محسن فقد استمسک بالعروة الوثقی» اسلام الوجه للَّه، یعنی دل و جان را تسلیم کردن؛ در مقابل اراده ی الهی و حکم الهی و شریعت الهی، رام قرار دادن.
🔸«شهر الطّهور». طهور یا به معنای پاک کننده است - یعنی ماهی که در آن، عنصر پاک کننده ای وجود دارد که به انسان طهارت و پاکیزگی می دهد - یا به صورت مصدر ذکر می شود؛ یعنی شهر پاک شدن از آلودگی ها
🔸 «شهر التّمحیص». تمحیص یعنی خالص شدن. فلز قیمتی آمیخته ی با فلزهای ناهمذات را وقتی که در کوره میگذارند - مثلاً طلا را - این را تمحیص می گویند. یعنی جدا کردن ذات پاکیزه ی انسانی از ناخالصی ها و ناپاکیها. اینها خصوصیاتی است که درباره ی این ماه ذکر شده است.
🔰 @ofogh_howzah
🔵 طرح حفظ و تقویت روحیه انقلابی در حوزههای علمیه (1)
🔹با عنایت به اینکه حوزه علمیه خاستگاه اصلی نظام اسلامی بوده و پشتیبانی حوزه در تداوم و جلوگیری از انحراف آن، ضرورتی انکارناپذیر دارد و این امر، مستلزم انقلابی ماندن حوزههای علمیه میباشد که بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری مدظلهالعالی قرار گرفته است به همین منظور «طرح حفظ و تقویت روحیه انقلابی در حوزههای علمیه» به شرح ذیل مورد تصویب قرار گرفت...
🔹تعریف
حوزه انقلابی: حوزهای است معتقد به مبانی اسلام ناب، ارکان انقلاب و نظام اسلامی، قانون اساسی جمهوری اسلامی، ولایت مطلقه فقیه و خط حضرت امام خمینی قدسسره و مقام معظم رهبری مدظله العالی؛ و فعال و پیگیر در اجرا و تحقق مفاهیم، ارزشها و آرمانهای انقلابی در سطح ملی و بینالمللی.
🔹 هدف
حفظ، تقویت و بالندگی ارزشهای انقلاب اسلامی و روحیه انقلابی در حوزه
🔹 ضرورتها
1. حوزه بهعنوان بانی انقلاب و مهد نظام اسلامی؛
2. حمایت و دفاع از نظام اسلامی و پیشگیری از انحراف آن؛
3. نقشآفرینی در جهان اسلام در مواجهه فکری و فرهنگی با دشمنان اسلام ناب.
🔹 بایدها
1. اعتقاد و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه؛
2. فعال و پرتلاش در انجام وظایف و رسالتها؛
3. بصیر نسبت به جریانات سیاسی روز، همراه با درک بالای پیچیدگیها و شرایط زمانه؛
4. معتقد به آراء و اندیشههای امام خمینی قدسسره و مقام معظم رهبری مدظله العالی و مروج این گفتمان؛
5. دارای روحیه شجاعت و قدرت تسلط بر نفس..
🔹 نبایدها
1. تحجر؛
2. عدم انضباط فکری و علمی؛
3. غربزدگی؛
4. وابستگی و دولتی شدن حوزه و یا وابسته به جریانهای ذینفوذ؛
5. بیتفاوتی نسبت به مسایل جامعه...
🌐 yon.ir/k9nGe
🔰 @ofogh_howzah
🔵 دعای مجیر دعایی است رفیع الشان مروی از حضرت رسول (ص) که جبرئیل (ع) برای آن حضرت آورد در وقتیکه در مقام ابراهیم (ع) مشغول به نماز بودند وکفعمی دربلد الامین ومصباح این دعا را ذکر کرده وفرموده هر که این دعا را در ایام البیض ماه رمضان (روز ۱۳و۱۴و۱۵) بخواند گناهانشان آمرزیده شود اگر چه بعدد دانه های باران و برگ درختان وریگ بیابان باشد وبرای شفای مریض وقضا دین وغنا و توانگری و رفع غم خواندن آن نافع است.
📚 مفاتیح الجنان
🔰 @ofogh_howzah
➕ رمضان در آیینه احکام (مطابق فتاوای مراجع عظام تقلید (13)
🔵 اجیر شدن برای تلاوت
کسانی که مال یا پولی به آنها داده میشود تا مثلاً یک ختم قرآن برای شخصی انجام دهند، باید به نکاتی توجه نمایند:
الف) در صورتی که شخصی از دیگری تقاضا کند تمام قرآن یا بخشی از آنرا تلاوت کند و در مقابل آن، اجرتی مشخص کرده باشد، این قرارداد اجاره است و باید دارای تمام شرایط اجاره باشد، مانند مشخص بودن اجرت، بالغ و عاقل بودن اجیر و مستأجر، ممنوعالتصرف نبودن اجیر و مستأجر و بقیه شرایط اجاره؛
ب) اجیر نمیتواند یک ختم قرآن را برای دو نفر انجام دهد؛ زیرا ظاهر از اجاره انحصار است همانگونه که یک کارگر نمیتواند در یک زمان برای دو نفر کار کند، مگر اینکه از هر دو نفر اجازه داشته باشد.
ج) اجیر باید کلمات قرآن را بر زبان جاری کند و قرآن را «قرائت» نماید به همان تفسیری که قبلاً ذکر شد، نه اینکه قرآن را به صورت «حدیث نفس» یا «مطالعه» مرور نماید.
د) میدانیم در روایات وارد شده چنانچه شخصی سه مرتبه سوره توحید (قل هوالله احد) را تلاوت کند، ثواب یک ختم قرآن را دارد، ولی اجیری که با صاحب پول قرار گذاشته یک ختم قرآن کند، نمیتواند بهجای ختم قرآن، سه مرتبه سوره توحید بخواند بلکه باید از ابتدای سوره حمد تا آخر سوره ناس (قل اعوذ بربالناس) را تلاوت نماید
هـ) از آنجا که متبادر از عمل، عمل صحیح است، کسی که برای قرائت قرآن اجیر شده، باید قرآن را بهطور صحیح و با رعایت مخارج حروف بخواند.
و) اجیر باید خود را به جای منوبعنه (شخصی که از طرف او قرآن میخواند) فرض کند و ثواب تلاوت را برای او اهدا کند، نه برای خود. (توضیحالمسایل محشی/1/832)
حجةالاسلام والمسلمین سیدجعفر ربانی
🔰 @ofogh_howzah
🔵 طرح حفظ و تقویت روحیه انقلابی در حوزههای علمیه (2)
🔹سیاستها
1. اهتمام به تقویت رویکرد فقه حکومتی و اجتماعی؛
2. اهتمام به پیشرفت علمی همراه با حفظ آبرو و جایگاه علمای گذشته حوزه؛
3. جهتگیری دخالت در سیاست به سمت حمایت از نظام اسلامی؛
4. توجه جدی به اسلامیسازی علوم انسانی از سوی حوزویان؛
5. تأکید بر فراجناحی بودن و جلوگیری از ورود طلاب به دستهبندیهای سیاسی...
🔹اقدامات و راهکارها
1. حفظ و توسعه نظام آموزشی، پژوهشی، تبلیغی، تهذیبی و مدیریتی حوزه بر مبنای مفاهیم و مبانی انقلابی؛
2. ایجاد رشتههای تحصیلی در حوزه بر اساس نیازهای نظام اسلامی؛
3. برنامهریزی جهت آشنایی طلاب با فعالیتهای گروههای مخرب و شبههافکن در فضاهای رسانهای و مجازی؛
4. برنامهریزی جهت مقابله عملی با مقدس نمایی و تفکر جدایی دین از سیاست در حوزههای علمیه؛
5. برنامهریزی به منظور ایجاد یکپارچگی و وحدت روحانیت انقلابی و متعهد و مقابله با گروهگرایی و اختلافافکنی میان روحانیون انقلابی..
🌐 yon.ir/k9nGe
🔰 @ofogh_howzah
➕ برنامههای تربیتی ماه رمضان (14)
🔵 جرعهنوشان بهشت چه کسانی هستند؟
💠 رسول خدا صلىاللهعلیهوآله: مَنْ مَنَعَهُ الصَّوْمُ مِنْ طَعامٍ يَشْتَهيهِ، كانَ حَـقّا عَـلَى اللّه ِ أَنْ يُطْعِمَهُ مِنْ طَعامِ الْجَنَّةِ وَ يُسْقِيَهُ مِنْ شَرابِها
💠 کسى که روزه او را از غذاهاى مورد علاقهاش باز دارد برخداست که به او از غذاهاى بهشتى بخوراند و از شرابهاى بهشتى به او بنوشاند.
بحار الانوار، ج 93، ص 331
🔰 @ofogh_howzah
➕ رمضان در آیینه احکام (مطابق فتاوای مراجع عظام تقلید(14)
🔵 واجبات در مورد قرآن
1- واجب است اعتقاد به مصونیت قرآن از هرگونه تحریف
2- واجب است یاد دادن و یاد گرفتن قرآن از باب واجب کفایی، فقها فرمودهاند: یجب تعلمالقرآن و تعلیمه کفایة؛ (مهذبالاحکام فی بیانالحلال والحرام، آیةالله سبزواری)
3- لازم است کسی که میخواهد خط قرآن را لمس نماید با طهارت باشد
4- برای خواندن سور عزائم، طهارت از حیض و جنابت و نفاس لازم است
5- واجب است حفظ حرمت قرآن، بنابراین گذاشتن قرآن روی کفش و زمین و هر جای نامناسب که هتک قرآن به شمار رود جایز نیست
6- واجب است قرآن بهطور صحیح نوشته شده و در اختیار مردم قرار گیرد و نیز مردم مکلف هستند قرآن را بهطور صحیح تلاوت کنند به همان ترتیبی که بر پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم نازل شده
تذکر این نکته لازم است که اگر شخص روزهدار قرآن را اشتباه بخواند دروغ به خداوند محسوب نمیشود و روزه او باطل نیست. (مجمعالمسایل، آیةاللهالعظمی گلپايگانى/1/266)
7- هنگامی که امام جماعت مشغول خواندن حمد و سوره نمازهای جهریه (صبح، مغرب و عشاء) است و صدای او شنیده میشود حتی بهطور همهمه، مأموم واجب است سکوت نموده چیزی نخواند.
(صراطالنجاة، آیةاللهالعظمی تبريزى/5/298)
8- چنانچه قرآن نجس شود وجوب تطهیر آن فوری است.
حجةالاسلام والمسلمین سیدجعفر ربانی
🔰 @ofogh_howzah
🔵 یک سال هم روی آن چهل سال
🔹از همان زمان طلبگی ما در قم که من زیاد به منزلشان (علامه طباطبایی (ره) ) میرفتم؛ هیچگاه نشد که بگذارند ما با ایشان به جماعت نماز بخوانیم؛ و این غصه در دل ما مانده بود که ما جماعت ایشان را ادراک نکردهایم؛ و از آن زمان تا به حال، مطلب از این قرار بوده است؛ تا در ماه شعبان امسال که به مشهد مشرف شدند و در منزل ما وارد شدند ما اطاق ایشان را در کتابخانه قرار دادیم تا با مطالعه هر کتابی که بخواهند روبرو باشند؛ تا موقع نمازمغرب شد؛ من سجاده برای ایشان و یکی از همراهان که پرستار و مراقب ایشان بود پهن کردم؛ و از اطاق خارج شدم
🔹قریب یک ربع ساعت از مغرب گذشت؛ صدایی آمد؛ و آن رفیق همراه مرا صدا زد چون آمدم گفت: ایشان همینطور نشسته و منتظر شما هستند که نماز بخوانید.
🔹عرض کردم: من اقتدا میکنم! گفتند: ما مقتدی هستیم! عرض کردم: استدعا میکنم بفرمایید نماز خودتان را بخوانید فرمودند: ما این استدعا را داریم. عرض کردم: چهل سال است از شما تقاضا نمودهام که یک نماز با شما بخوانم تا بحال نشده است؛ قبول بفرمایید؛ با تبسم ملیحی فرمودند: یک سال هم روی آن چهل سال.
مهرتابان/علامه محمدحسین طهرانی
🔰 @ofogh_howzah
➕ حقیقت روزه و روزهداری (11)
🔵 حضرت آیت الله مشکینی (ره)
⏹ چون ماه رمضان است، چند توصیه هم به شما دوستان دارم: اوّل این که بالاترین عبادت در این ماه چیست؟ بکوشید در این ماه، گناه نکنید و از شما گناه صادر نشود. این بر طبق روایات برترین عبادت هاست. البته اگر بتوانید عمل های دیگرتان را هم انجام بدهید.
⏹ دوم این که با قرآن، بیشتر انس بگیرید. دقت کنید در قرآن، از ترجمه و تفسیر قرآن استفاده کنید..
⏹ سوم، از دعا غفلت نکنید. اگر سواد دارید، دعای معصوم بخوانید. دعای معصوم یعنی دعایی که از زبان معصوم صادر شده که هیچ خطا و اشتباه و خلاف فصاحت و خلاف بلاغت هم در آن نیست.
⏹ چهارم تا می توانید در این ماه کمک مالی کنید. چه قدر خوب است که ثروتمندانِ هر شهری، ستادی تشکیل بدهند و از نیازمندهای سطح پایین اطلاع پیدا کنند و به آنها کمک نمایند، خاصّه به ازدواج جوانان و جهاز دختران دم بخت
🔰 @ofogh_howzah
🔵 مسأله استقلال کشور و رد سلطه پذیری (1)
🔹 هیچ تغییری در سیاست داخلی و خارجی نظام جمهوری اسلامی که بنیاد آن با حضرت امام قدس (ره) بود و رهبر معظم انقلاب هم ادامهدهنده آن راه هستند، بهوجود نیامده و همچنان ثابت و پایدار باقی مانده است..
➕ مصاحبه با دکتر منوچهر محمدی -ویژه نامه تفسیر آفتاب (هفته نامه افق حوزه )
🌐 yon.ir/h1yB9
🔰 @ofogh_howzah