◾️ اگر کسی خواست ببيند چرا حضرت مريم(ع) نيمی از جهانی شدن است و تا حضرت عيسی(ع) ضميمه نشود، جهاني نخواهد شد؛ ولي حضرت فاطمه(س) به تنهایي کلمه جامع الهی است؛ بايد بداند کفيل حضرت مريم(س)، حضرت زکريا بود: و کفّلها زکريا، يعني جعلالله سبحانهوتعالي زکريا کفيلاً للمريم؛ ولی کفيل وجود مبارک حضرت فاطمه(س)، رسول گرامي اسلام(ص) است که اولين و آخرين، در پيشگاه رسالت آنحضرت خاضعاند...
حضرت آیه الله جوادی آملی
🔰 @ofogh_howzah
◾️ بوی خوش میآید اینجا، عود و عنبر سوخته؟
یا که بیت اللَّه را کاشانه و در سوخته؟
از چه خون میگرید این دیوار و در؟ یا رب مگر
گلشن آل خلیل اینجا در آذر سوخته؟
خانه وحی از مَلک یکباره شد در ازدحام
اندرین غوغا مگر جبریل را پر سوخته؟
خانه زهراست اینجا، قتلگاه محسن است
آشیان قهرمان بدر و خیبر سوخته
سینه زهرا شکسته، چهرهاش نیلی شده
مرتضی، خونین جگر قلب پیمبر، سوخته!
بر حریم عقل کل، دیوانهای زد آتشی
کز غمش هر عاقلی را جان و پیکر سوخته
خیمهگاه کربلا را آتش از اینجا زدند
شد ز داغ محسن آخر کام اصغر، سوخته
گر نمیکرد اشک چشمانت «حسان» امداد من
میشد از آه من این اوراق دفتر، سوخته
حبیب الله چایچیان
🔰 @ofogh_howzah
💠حدیث روز
▪️حضرت زهرا(علیها السلام): مَا الَّذِی نَقِمُوا مِنْ اَبِی الْحَسَنِ(علیه السلام)
نَقَمُوا مِنْهُ وَ اللهِ نَکِیرَ سَیْفِهِ، وَ قِلَّةَ مُبالاتِهِ بِحَتْفِهِ، وَ شِدَّةَ وَطْأَتِهِ، وَ نَکالَ وَقْعَتِهِ، وَ تَنَمُّرَهُ فِی ذاتِ اللهِ.
👈هنگامى که فاطمه(علیها السلام) بیمار شد ، زنان مهاجر و انصار به عنوان عیادت خدمتش حاضر شدند، و عرض کردند: حال تو چه گونه استاى دختر رسول خدا؟او در پاسخ، حمد و سپاس خدا را بجا آورد، و درود بر پدرش پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرستاد، و سپس فرمود:
1⃣ابوالحسن (علیه السلام) براى رهبرى جامعه اسلامى چه مشکلي داشت که كارگردانان سقيفه او را رها کردند؟
2⃣اشکالشان به علي اين بود که در هنگامه جنگ کسي در مقابل شمشيرش طاقت نميآورد؛
3⃣ ديده بودند علي جايي که قدم ميگذاشت استوار و محکم قدم ميگذاشت نه با مسامحه؛
4⃣آن جايي که بايد کسي را مجازات کند ضربهاش عبرتآموز و سخت؛
5⃣آنجا که مربوط به خدا ميشود علي کاملا آماده است و کمال قاطعيت را در مورد تکاليف الهي اعمال مي کند و هيچ انعطاف نميپذيرد. اين عيبي است که مردم از علي ميگرفتند. اين براي مردم قابل تحمل نبود.
📒دلائل الامامة: ۱۲۵، الاحتجاج ۱: ۱۴۷
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 30 دی
🔵 آتش زدن مركز فرهنگي ايران در لاهور پاكستان توسط گروهك صحابه (1375ش)
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى و مركز فرهنگى ايران، بهدنبال بى تفاوتى پليس پاكستان در حراست از آن، از سوى گروهك صحابه، عوامل مزدور وهابيون در پاكستان، به آتش كشيده شد و حدود دوازده هزار جلد كتاب شامل قرآن، كتابهاى مذهبى و آثار نفيس و ارزشمند علمى، وسايل آموزش قرآن و زبان و رايانه ها در آتش حقد و كينه ضد فرهنگيان سوخت.
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى به عنوان بزرگ ترين كتابخانه و مركز فرهنگى جمهورى اسلامى ايران در لاهور پاكستان، داراى سابقه اى چهل ساله و روزانه پذيراى خيل عظيمى از مسلمانان تشنه علم و فرهنگ و مشتاقان زبان، فرهنگ و ادبيات فارسى بود. اقدام عوامل تروريست در آتش زدن اين مركز فرهنگى نشان داد كه آمريكا و اسرائيل در اين حركت ضد اسلامى و ضد فرهنگى دست داشته اند و مى خواستند با دامن زدن به فرقه گرايى، مراسم روز جهانى قدسِ آن سال را تحت الشعاع اين حادثه قرار دهند.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 30 دی 1357
⚫️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به ايران
◽️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمينى به ميهن اسلامى، شادى و شعف فراوانى در ميان مردم ايران به وجود آورد. گفتگو درباره مراجعت امام و كيفيت استقبال از ايشان، در ميان مردم و اجتماعات كوچك و بزرگ، شور و هيجان غيرقابل وصفى ايجاد كرد. از طرف ديگر، اعلام تصميم قطعى امام براى بازگشت به ايران، عوامل رژيم شاه را دچار بحران و اضطراب شديدى كرد. آنها با تلاش بى وقفه سعى داشتند راهى براى نجات خود بيابند و بسيارى ناچار به استعفا و فرار از ايران شدند.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
☀️ او [حضرت زهرا سلام الله علیها)] سرور زنان عالم و نظير مريم دختر عمران است و هنگامي كه از صحرای محشر عبور ميكند منادی از عرشالهی ندا می دهد كه ای اهل محشر چشمانتان را بپوشانيد زيرا فاطمه دختر محمد از اينجا ميگذرد. اين از احاديث صحيح است و جزو اخبار ضعيف نيست و پيوند و ازدواج او با [حضرت] علي [علیه السلام] نبود مگر بعد از آنكه خداوند عقد [حضرت] علي و او را به شهادت و گواهی ملائكه در آسمانها بست. و چقدر بسيار، نه يكمرتبه،[پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم] فرمود: مرا میآزارد هرچه كه او را بيازارد ومرا به خشم ميآورد هرچه او را به خشم آورد و بهدرستی كه او پاره تن من است.
ابن ابیالحديد معتزلی
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در كلام نويسندگان غير شيعه
1⃣ عليبن محمدبن عبدالكريم جزري-معروف به ابناثير- در اسدالغابة در توصيف حضرت فاطمه(علیها السلام) مينويسد: فاطمه معروف به ام ابيها شده بود و عزيزترين مردم به رسول خدا بود.
2⃣ عبدالفتاح عبدالمقصود -نويسنده معروف اهلسنت و مصري- پشتيباني و جانبداري حضرت فاطمهزهرا(علیها السلام) از اميرالمؤمنين(علیه السلام) را يادآور ميشود و مينويسد:
(حضرت) فاطمه (علیها السلام)... بر خود لازم ميدانست كه بهپا خيزد، دعوت كند، تا ميتواند بكوشد. او دوش به دوش شوهر مظلومش ايستاد و با زبان كه تنها وسيله دفاعش بود به او ياري ميكرد. با اين عمل (حضرت) خديجه كبري (علیها السلام) را دوباره نشان ميداد
3⃣احمدبن عبدالله احمدبن اسحاقبن موسيبن مهران- محدث و مؤلف نامدار اهل سنت- معروف به ابونعيم
اصفهاني در كتاب پرآوازه خود يعني حليةالاولياء مينويسد:
(حضرت) فاطمه(علیها السلام) از عابدان خالص و پاكان تقويپيشه است. او سرور دوشيزگان، تكه مانند رسول، نزديكترين فرزندانش به قلبش از لحاظ دوستي و نزديكي و اولين آنها بعد از وفاتش از لحاظ ملحقشدن است. او از دنيا و بهرههاي عمري دنيا چشم پوشيده بود و به پيچيدگيهاي عيوب دنيا و آفتهاي آن آشنا بود.
4⃣ ابنابيالحديد معتزلي از استاد خود، ابوجعفر يحييبن محمد علوي بصري، نقل ميكند كه ميگفت:
حرمت (حضرت) فاطمه (علیها السلام) اعظم و منزلتش ارفع، صيانتش بهخاطر رسولخدا (ص)سزاوارتر است. (حضرت) فاطمه (علیها السلام) پاره تن و جزئي از گوشت و خون اوست نه همچون زن بيگانه كه هيچ نسبتي بين او و شوهرش نيست...
5⃣ سليمان كتّاني (نويسنده مسيحي)در كتاب «فاطمةالزهرا وتر في غمد» مینویسد:
(حضرت)فاطمه زهرا (علیها السلام) مقامي والاتر از آن دارد كه سندهاي تاريخي و روايتي بهسوي او اشاره كنند و گراميتر از آن است كه شرححالگونهها بهجانب وي راهنما باشند. (حضرت) فاطمه (علیها السلام) را همين چارچوب كافي است كه دختر محمد (ص)و همسر علي (علیه السلام) و مادر حسن و حسين (علیه السلام) و بزرگ بانوي جهان است.
6⃣ ابوسالم كمالالدين محمدبن طلحهبن محمد حسن عدوي قرشي- شاعر و قاضي شافعي- (582- 652 ه. ق) صاحب كتاب عقدالفريد و مطالبالسوول نام دختر رسول خدا(ص) را با اين بيان خاطرنشان ميشود:
همانا او به فضيلت و خلقوخوهايي كه از سوي پيامبر (ص)منصوص بود مخصوص شده بود و به خصايصي كه كلام نبوي به آن تصريح كرده بود برتري داده شده بود و با صفات شرفي كه نفسهاي پاك و گرانقدر در تكتك آنها مسابقه داده بودند متمايز شد...
7⃣ هروي - لغوي نامي- در كتاب الغريبين مينويسد:
(حضرت) مريم(علیها السلام) بتول ناميده شد، چون از مردان بريد و (حضرت) فاطمه (علیها السلام) بتول ناميده شد، چون از نظير و مانند بريد، يعني بیهمتا شد.
🔰 @ofogh_howzah
◾️ آن مظلومه، چنین وصیّت کرد (مرا شبانه دفن کنید و قبر مرا به کسى اعلام ننمایید) و مولىالموالى، امیرالمؤمنین على(علیه السلام) به آن وصیّت عمل کرد. «أوصت فاطمة أن لا یعلم إذا ماتت... لا یصلیا علیها قال فدفنها علیّ(علیه السلام) لیلاً و لم یعلمهما بذلک.» بحار/43/182 آنگاه که امیرمؤمنان فاطمه، آن بضعه اشرف کائنات را در شب با چشمى گریان و غمى گران دفن نمود؛ و این کار به دلیل اقامه حجت بر نسلهاى آینده بود تا در اینباره فکر کنند که چرا قبر آن حضرت(علیها السلام) مخفى است؟!
◾️ مرحوم کلینى فقط با سه واسطه از امام هفتم موسىبن جعفر(علیه السلام) به روایت صحیحه روایت مىکند به این ترتیب که از محمدبن یحیىالعطّار از عمرکىبن علىالبوفکى از علىبن جعفر برادر امام(علیه السلام) از امام موسىبن جعفر(علیه السلام) روایت مىکند که امام(علیه السلام) فرمودند: «إن فاطمة (علیهاالسلام) صدیقة شهیدة». کافی/1/458 «فاطمه(علیها السلام)، صدیقه شهیده است»؛ یعنى هم راستگوست و در آنچه مىگوید شک و شبهه اى نیست و هم شهیده راه حق است...
آیةاللهالعظمی میرزاجواد تبریزی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
◾️ سینهای کز معرفت گنجینه اسرار بود
کی سزاوار فشار آن در و دیوار بود؟
طور سینای تجلی مشعلی از نور شد
سینه سینای وحدت مشتعل از نار بود
ناله بانو زد اندر خرمن هستی شرر
گویی اندر طور غم چون نخل آتشبار بود
آنکه کردی ماه تابان پیش او پهلو تهی
از کجا پهلوی او را تاب آن آزار بود؟
گردش گردون دون بین کز جفای سامری
نقطه پرگار وحدت مرکز مسمار بود
صورتش نیلی شد از سیلی، که چون سیل سیاه
روی گیتی زین مصیبت تا قیامت تار بود
شهریاری شد به بند بندهای از بندگان
آنکه جبریل امینش بنده دربار بود
از فقای شاه، بانو با نوای جانگداز
تا توانایی به تن، تا قوت رفتار بود
گرچه بازو خسته شد وز کار دستش بسته شد
لیک پای همتش بر گنبد دوّار بود
دست بانو گرچه از دامان شه کوتاه شد
لیک بر گردون بلند از دست آن گمراه شد
آیةالله غروی اصفهانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
◾️ اسماء میگويد، هنگام ولادت فرزندان فاطمه(ع) هيچگونه آثار زنانگی در آن حضرت ظاهر نگشت و شنيدم كه رسول خدا(ص) فرمود: «انّ فاطمة خلقت حوريّةً في صورة انسية» [بحارالانوار ج 43، ص 7] همانا فاطمه چون حوريهاي در صورت انسانی خلق شده است
◾️ و نيز رسول گرامي اسلام(ص) ميفرمايد: فاطمة حوراء انسية فكلّما اشتقت الي رائحةالجنة شممت رائحة ابنتي فاطمة،... فما قبّلتها قطّ الاّ وجدت رائحة شجرة طوبي منها. [بحارالانوار، ج 43، ص 4و6] فاطمه حوريهاي انساني است، هر زمان مشتاق بوی بهشت میشوم فاطمه دخترم را میبويم، هيچوقت او را نبوسيدم مگر اينكه بوی شجره طوبي را از او استشمام میكنم.
علامه محمدتقی جعفری(ره)
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 1 بهمن
🔵 رحلت محدث كبير شيعه «حاج شيخ عباس قمی» صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
◽️ آيت اللّه حاج شيخ عباس قمى در سال 1256 ش1294 ق در شهر قم به دنيا آمد. در ابتدا از محضر آيت اللّه محمد ارباب قمى فيض برد و سپس در 21 سالگى راهى نجف اشرف گرديد. وى در نجف از محضر فقيهان بزرگى همچون: علامه سيد محمد كاظم يزدى، ميرزا محمد تقى شيرازى، شيخ الشريعه اصفهانى و سيد حسن صدركاظمى بهره برد و اجازات متعدد اجتهاد دريافت كرد. شيخ عباس قمى به علت علاقه بسيار به احاديث و اخبار، ملازم خاتمُ المحدثين، علامه ميرزا حسين نورى گشت و بيشتر اوقات خود را در اين مسير صرف نمود و اجازه روايت نيز گرفت.
◽️ وى به كمك حافظه قوى، تلاش پيگير و علاقه وافرى كه به شناخت راويان و محدثان راستگو و نقل اخبار اهل بيت داشت به جمع آورى حديث همت گماشت به طورى كه در طى ساليان اقامت در نجف، از شاگردان طراز اول استاد خود بود. ايشان در حدود سال 1392 ش (1331 ق) ساكن مشهد شد و در آن جا به مدت بيست و دو سال، به تصنيف و تأليف و تدريس پرداخت. درس هاى اخلاق شيخ عباس قمى با استقبال كم نظير طلاب و علماى شهر مواجه شد و نزديك به هزار نفر در آن شركت مى كردند.
◽️ محدث قمى گذشته از تبحر و استادى در علوم مختلف اسلامى، در ادبيات عربى و فارسى نيز عالمى چيره دست بود و به شعر و شاعرى علاقه بسيار داشت و گاه خود نيز شعر مى سرود. مجموعه آثار او متجاوز از هشتاد اثر است كه در علوم مختلف به نگارش درآمده اند. آثار و نگاشته هاى شيخ عباس قمى در اين علوم نشان از روح تلاشگر و عظمت علمى وى دارد. كلمات لطيفه، علم اليقين، نَفسُ المَهموم، منازل الاخره و... از جمله سى كتاب تأليف شده ايشان مى باشد. همچنين مفاتيحُ الجنان مهم ترين و معروفترين اثر آن عالم ربانى است.
◽️ سرانجام وى در اواخر عمر راهى نجف شد تا اينكه در 1 بهمن 1319ش 23 ذى حجه 1359ق در 63 سالگى رحلت كرد و در نجف اشرف در جوار قبر استاد خود، ميرزاى نورى مدفون گرديد.
🔰 @ofogh_howzah