🗓 تقویم روز
💥 13 بهمن
🔵 رحلت دانشمند و محقق بزرگوار «ميرزا محمدحسين فاضل تونی»(1339 ش)
◽️ ميرزا محمدحسين فاضل تونى، دانشمند و عالم بزرگمسلمان در سال 1257 ش در شهرستان فردوس در استان خراسان متولد شد. او در دوران تحصيل از محضر عالمان برجسته اى همچون اديب نيشابورى كسب فيض كرد و به مدارج عالى علمى و معنوى دست يافت. فاضل تونى در فقه، اصول فقه، حكمت، عرفان، رياضى، نجوم و ادبيات عرب از معلومات وسيعى برخوردار بود. بعدها به سمت استادى در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران برگزيده شد و تدريس زبان و ادبيات عرب و فلسفه قديم به او واگذار شد. فاضل تونى با اينكه در سال 1339 به علت كهولت سن باز نشسته شد از تدريس نياسود و به كار خود ادامه داد.
◽️ از ميرزا فاضل تونى كتب ارزشمندى چون حكمت قديم، الهيات و حواشى بر اسفار به يادگار مانده است. اين استاد بزرگوار سرانجام در سيزدهم بهمن 1339 در 82 سالگى در تهران درگذشت و به جوار رحمت حق تعالى شتافت.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 13 بهمن 57
🔵 واكنش های داخلی و خارجی در قبال سخنان حضرت امام (ره) در بهشت زهرا
◽️ وزارت امور خارجه دولت آمريكا كه از حاميان اصلىرژيم شاه بود، پس از سخنان پرشور امام خمينى در روز 12 بهمن 57 در بهشت زهرا و مواضع صريح معظّمٌ لَه در مقابل سياست مداخله جويانه آمريكا در ايران، اين سخنان را ضدآمريكايى خواند. رژيم صهيونيستى نيز از بازگشت حضرت امام به ايران ابراز نگرانى كرد، زيرا به خوبى مى دانست كه امام و مردم انقلابى ايران از مخالفان سرسخت اين رژيم غاصب و اشغالگر هستند.
◽️ تاس، خبرگزارى رسمى دولت شوروى نيز در واكنش به بازگشت امام به كشور اعلام كرد كه بازگشت آيت اللّه خمينى به ايران، سير مبارزات را در آن كشور وارد مرحله سرنوشت سازى كرده است. از طرف ديگر، در اين روز مردم مشتاق ديدار امام، عازم اقامتگاه ايشان در مدرسه علوى تهران شدند. ايشان طى سخنانى براى مردم، رژيم را مخالف عقل و حقوق بشر خواندند و تأكيد كردند كه هر ملتى حق دارد، سرنوشت خود را شخصا تعيين كند.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام زمان عجلاللهتعالیفرجهالشريف
💎 و في ابنة رسولالله صل الله و علیه و آله لی اسوة حسنة
💎 در دختر پيامبر خدا صل الله و علیه و آله، برای من الگوی نيکویی است.
📚 بحارالانوار/53/180
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◽️ ما یک کوخ چهارپنج نفری در صدر اسلام داشتیم و آن کوخ فاطمه زهرا علیهاالسلام است. از این کوخها هم محقرتر بوده، لکن برکات این چی است؟ برکات این کوخ چندنفری آن قدر است که عالم را پر کرده است از نورانیت و بسیار راه دارد تا انسان به آن برکات برسد. این کوخنشینان در کوخ محقّر، در ناحیه معنویات آنقدر در مرتبه بالا بودند که دست ملکوتیها هم به آن نمیرسد و در جنبههای تربیتی آن قدر بوده است که هرچه انسان میبیند برکات در بلاد مسلمین هست و خصوصاً در مثل بلاد ماها، اینها از برکت آنهاست.
امام خمینی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ فاطمه زهرا علیهاالسلام، بهترین الگو
◾️ توجه تمامی مسلمانان را به جلالت و عظمت مقام والای بانویی معطوف میدارم که خداوند متعال در قرآن از او به (کوثر) یاد میکند و رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم به هنگام نزول آیه «وَآتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ»؛ فدک را به او عطا میفرماید و بعد از نزول آیه تطهیر، در کنار خانه فاطمه زهراعلیهاالسلام میفرماید: السلام علیکم أهلالبیت و رحمةالله و برکاته «إِنَّما یریدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یطَهِّرَکُمْ تَطْهیراً» و به هنگام مباهله مصداق «نِسائَنا و نِسائَکُم» قرار میگیرد و آیات «وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً إِنمََّا نُطْعِمُکمُْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِیدُ مِنکمُْ جَزَاءً وَ لَا شُکُورًا»، «وَ یؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَة...» در شأن او و همسر و فرزندانش نازل میگردد.
◾️ پیامبر گرامی اسلام دستش را میبوسید و او را بجای خویش مینشاند و با لقب «امّ ابیها» خطاب میکرد و کراراً دربارهاش میفرمود: «أنت سیدة نساءالعالمین، انت سیدة نساء أهل الجنة من الأوّلین و الأخرین، فداک ابوک یا فاطمة، ان الله یرضی لرضاک و یغضب لغضبک» و هرگاه پیامبر با حضرت علی علیهالسلام برای بیان اسرار، خلوت میفرمود، فاطمه را علیهاالسلام نیز شرکت میداد.
◾️ فاطمه، ولیةُالله، حجةالله، و پاره تن و روح رسول الله بود، احدی از او به پیغمبر شبیهتر و نزدیکتر و محبوبتر نبود. او صدیقه کبری و ناموس الله عظمی بود و خداوند متعال نسل پیغمبرصلیاللهعلیهوآلهوسلم و امامان مکرم را از ذریه او قرار داد.
◾️ ادب و اطاعت خالص او از پدر بزرگوار و احترام بینظیر رسول خدا از او، همسرداری، خانهداری، تربیت فرزند و همه صفات و اخلاقش آموزنده و مشحون به حقایق عالی عرفانی و عنایات خاصه سبحانی بود...
آیتاللهالعظمی محمد رضا گلپایگانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 14 بهمن
🔴 امضای قرارداد نفتی گس ـ گلشاييان بين ايران و انگلستان (1327 ش)
◽️ محيطى كه پس از سركوبى مخالفان دولت محمد ساعدنخست وزير محمد رضا پهلوى در كشور فراهم شده بود، به نظر عوامل انگليس، براى حل مسأله نفت و تحكيم نيروى استعمارى آن دولت مناسب بود، زيرا اكثريت مجلس از نظر دولت وقت حمايت مى كردند، بسيارى از مخالفين مرعوب شده بودند و رهبر روحانى مردم، آيت اللّه كاشانى، در تبعيد بود. بنابراين، مجلس پانزدهم درصدد بود كه خدمت خود را در جهت تثبيت غارتگرى انگليس انجام دهد.
◽️ به همين مناسبت، هيئت نمايندگى شركت نفت انگليس و ايران به رياست گس وارد تهران شد و قرارداد الحاقى گس ـ گلشاييان با مذاكراتى تنظيم گرديد كه ادامه حضور انگلستان را توجيه مى كرد. اين لايحه با شتابزدگى تمام در حالى كه بيش از چند روز از عمر مجلس پانزدهم باقى نمانده بود، به اميد اين كه هيچ نيروى مخالفى وجود نخواهد داشت با قيد دوفوريت تقديم مجلس گرديد. اما با وجود اصرار دربار و دولت، اقليّت مجلس با پشتيبانى افكار عمومى و با نطق هاى مفصّل، وقت مجلس را گرفتند و مانع تصويب آن شدند. اين قرارداد در جريان دولت هاى بعد، محل اختلاف بود تا اين كه در جريان ملى شدن صنعت نفت ايران در 29 اسفند 1329 ش، ملغى گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 14 بهمن 57
🔵 تشريح مواضع آينده نظام اسلامي توسط حضرت امام خمينی رحمه الله
◽️ در حالى كه جشن و سرور مردم به مناسبت ورودحضرت امام خمينىره به ايران، همچنان در سراسر كشور ادامه داشت، آن حضرت در يك مصاحبه مطبوعاتى كه نزديك به سيصد خبرنگار ايرانى و خارجى از كشورهاى آمريكاى لاتين، آفريقا، اروپا و كشورهاى عربى و آسيا حضور داشتند، به تشريح مواضع آينده نظام اسلامى ايران پرداختند و اعلام كردند كه به زودى دولت موقت انقلاب را تشكيل خواهند داد. ايشان اظهار داشتند كه دولت موقت موظف است مقدمات همه پرسى را فراهم كند تا پس از تدوين قانون اساسى، آن را به همه پرسى بگذارد.
◽️ امام خمينى همچنين به دولت بختيار، نخست وزير دست نشانده شاه، هشدار دادند كه در صورت ادامه سركوب مردم، ايشان حكم جهاد خواهند داد. امام همچنين از ارتش خواست تا به مردم بپيوندند.
🔰 @ofogh_howzah
✳️ من فاطمه هستم
☀️ پیامها و آموزههای حیات بخش در شرح و تفسیر خطبه فدکیه
🔘 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد تقی قادری از اساتید حوزه و دانشگاه
◽️ اگر بخواهیم به عظمت خطبه فدکیه و ضرورت شرح و تفسیر آن بهدرستی واقف شویم میبایست به چند نکته توجه کنیم: نکته اول: خطبه فدکیه پیش از آنکه خطبه باشد، بهترین سند و بیواسطهترین و محکمترین منبع برای شناخت ابعاد وجودی حضرت فاطمه علیها السلام است؛ چراکه هر فراز از بیست و دو فراز این خطبه، بروز و ظهور یکی از ابعاد وجودی آن حضرت است و ما میتوانیم با تعمق در هریک از این فرازها، بدونواسطه به عظمت شخصیت حضرت زهرا علیها السلام پی برده و بر میزان معرفت و آگاهی خود بیفزاییم....
➕ متن کامل
yon.ir/kqWoR
🔰 @ofogh_howzah
✳️ پیامهای عارفانه خطبه فدکیه
🔆 متن خطبه: «الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى مَا أَنْعَمَ وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلَى مَا أَلْهَمَ وَ الثَّنَاءُ بِمَا قَدَّمَ مِنْ عُمُومِ نِعَمٍ ابْتَدَأَهَا وَ سُبُوغِ آلَاءٍ أَسْدَاهَا وَ تَمَامِ مِنَنٍ أَوْلَاهَا جَمَّ عَنِ الْإِحْصَاءِ عَدَدُهَا وَ نَأَى عَنِ الْجَزَاءِ أَمَدُهَا وَ تَفَاوَتَ عَنِ الْإِدْرَاکِ أَبَدُهَا وَ نَدَبَهُمْ لِاسْتِزَادَتِهَا بِالشُّکْرِ لِاتِّصَالِهَا وَ اسْتَحْمَدَ إِلَى الْخَلَائِقِ بِإِجْزَالِهَا وَ ثَنَّى بِالنَّدْبِ إِلَى أَمْثَالِهَا».
1⃣ پیام اول: از اینکه فرمود: «الْحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى مَا أَنْعَمَ»؛ این پیام را دارد که همانگونه که انسان به حکم عقل و فطرت و نیز به حکم آیه ۶۰ سوره الرحمن: «هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلاَّ الْإِحْسان» وظیفه دارد که در برابر احسان همنوعانش نیکی کرده و سپاسگزار باشد، همین طور وظیفه دارد که در برابر نعمت بیمنت خداوند متعال نیز شاکر باشد.
2⃣ پیام دوم: از اینکه فرمود: «وَ لَهُ الشُّکْرُ عَلَى مَا أَلْهَمَ» این پیام را دارد که همانگونه که در برابر نعمت مادی میبایست به حکم عقل و فطرت شاکر خدا باشیم، همین طور وظیفه داریم که در برابر نعمت معنوی، مثل دریافتهایی که از حقایق هستی و بدون استدلال و برهان عقلی و مقدمات قبلی برای ما حاصل میشود و نامش الهام است، خدا را شاکر و سپاسگزار باشیم.
3⃣ پیام سوم: راز شکر خداوند متعال در این است که اولاً: پیش از آنکه ما آفریده شویم، خداوند متعال همه نعمتهایی را که در استمرار و بقای حیاتمان به آن نیازمند هستیم، خلق کرده است و از همین رو فرمود: «وَ الثَّنَاءُ بِمَا قَدَّمَ». ثانیاً: خلق و آفرینش نعمتها پیش از خلق ما، بهدلیل این نبوده که ما چنین حقی داشتهایم، بلکه چون خداوند فیاض مطلق بوده، این چنین کاری را کرده است: «مِنْ عُمُومِ نِعَمٍ ابْتَدَأَهَا». ثالثاً: خدا را بایست از این جهت هم شاکر باشیم که آنچه را که خلق کرده، متناسب و همگون با نیاز انسان است: «وَ سُبُوغِ آلَاءٍ أَسْدَاهَا» رابعاً: هرچند که ما وظیفه داریم در برابر نعمت الهی شاکر باشیم، ولی از آنجایی که نعمت الهی گسترده است و آغاز و پایانی برای آن قابل تصور نیست، هرگز بشر نمیتواند حق شکر نعمتهای خدا را ادا کند. از همین رو فرمودند: «جَمَّ عَنِ الْإِحْصَاءِ عَدَدُهَا وَ نَأَى عَنِ الْجَزَاءِ أَمَدُهَا وَ تَفَاوَتَ عَنِ الْإِدْرَاکِ أَبَدُهَا»
4⃣ پیام چهارم: این است که سپاس و شکرگزاری خداوند از این جهت نیست که حقتعالی نیاز به شکر و ستایش بشر داشته باشد، بلکه از این جهت است که طبق آیه «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُم»، (ابراهیم/۷) خداوند متعال نعمتهای بیشتری به ما بدهد و نعمتش را بر نعمتهای دیگر بیفزاید، از همین رو حضرت فرمود: «وَ نَدَبَهُمْ لِاسْتِزَادَتِهَا بِالشُّکْرِ»
yon.ir/kqWoR
🔰 @ofogh_howzah
☸ پیامهای فلسفی خطبه فدکیه
متن خطبه: «وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ کَلِمَةٌ جُعِلَ الْإِخْلَاصُ تَأْوِیلَهَا وَ ضُمِّنَ الْقُلُوبُ مَوْصُولَهَا وَ أَنَارَ فِی التَّفَکُّرِ مَعْقُولُهَا الْمُمْتَنِعُ مِنَ الْأَبْصَارِ رُؤْیَتُهُ وَ مِنَ الْأَلْسُنِ صِفَتُهُ وَ مِنَ الْأَوْهَامِ کَیْفِیَّتُهُ ابْتَدَعَ الْأَشْیَاءَ لَا مِنْ شَیْءٍ کَانَ قَبْلَهَا وَ أَنْشَأَهَا...»
1⃣ پیام اول: از اینکه فرمود: «... کَلِمَةٌ جُعِلَ الْإِخْلَاصُ تَأْوِیلَهَا» این درس توحیدی را به ما آموزد که بین اخلاص در فکر و اخلاص در عمل، رابطه تنگاتنکی وجود دارد؛ به این معنا که اگر شخص در مقام اندیشه به این باور رسیده باشد که همه عالم در برابر ذات اقدس الهی، هیچ و پوچ است و اوست که روزیرسان و برآورنده حاجت است، قطعاً در مقام عمل نیز چنین انسانی با چنین باوری هرکاری را که انجام میدهد، جز رضای خدا را در نظر نمیگیرد و کسی جز حقتعالی را شریک عمل خودش نمیکند.
2⃣ پیام دوم: از اینکه فرمود: «وَ ضُمِّنَ الْقُلُوبُ مَوْصُولَهَا وَ أَنَارَ فِی التَّفَکُّرِ مَعْقُولُهَا» این درس توحیدی را به ما آموزد که بین توحید و کلمه توحید رابطه تنگاتنگی وجود دارد؛ به این معنا که همانگونه انسان از راه فطرت و عقل به اصل توحید و اینکه جهان خالقی دارد ایمان میآورد، از همین راه به کلمه «توحید» و اینکه این مبدأ یکی است و ثانی ندارد، میتواند ایمان بیاورد؛ چراکه عقل و فطرت، هم راهی است برای اثبات «توحید» و هم برای درک و اثبات کلمه «توحید».
3⃣ پیام سوم: از اینکه فرمود: «الْمُمْتَنِعُ مِنَ الْأَبْصَارِ رُؤْیَتُهُ» این درس توحیدی را به ما میآموزد که از آنجایی که بهدلیل عقلی، حقتعالی جسم نیست و وجود محض و مجرد است، پس با چشم سر دیده نمیشود. از آنجایی که بهدلیل عقلی صفات خدا چون عین ذات اوست و بینهایت است، پس توصیف او به زبان امکان ندارد که فرمود: «وَ مِنَ الْأَلْسُنِ صِفَتُهُ»، و از آنجایی که خداوند بهدلیل مجردبودن کم و کیف ندارد، پس واقعیت خدا با قوه واهمه هم قابلدرک نیست و هرگز نمیتوان به حقیقت خدایی پی برد که فرمود: «وَ مِنَ الْأَوْهَامِ کَیْفِیَّتُهُ».
4⃣ پیام چهارم: درس توحیدی دیگری که این خطبه میآموزد، این است که بین اختراع مخترعین و آفرینش حقتعالی از این جهت تفاوت وجود دارد که:
اولاً: خداوند، موجودات عالم هستی را در حالی به وجود آورده که ماده اولیه آنها وجود نداشت، ولی مخترعین هر آنچه را اختراع میکنند، مواد اولیه آن وجود دارد و هیچچیز را از عدم و نیستی به وجود نمیآوردند؛ از این رو حضرت میفرمایند: «ابْتَدَعَ الْأَشْیَاءَ لَا مِنْ شَیْءٍ کَانَ قَبْلَهَا».
ثانیاً: آنچه را خداوند خلق کرده، ابداع و بدون نمونه قبلی است، ولی آنچه را که مخترعین خلق میکنند، کپیبرداری از نمونه پیشین است: «وَ أَنْشَأَهَا بِلَا احْتِذَاءِ أَمْثِلَةٍ امْتَثَلَهَا».
ثالثاً: آنچه را که مخترعین خلق میکنند، از سر نیاز و احتیاح است، ولی خداوند هر آنچه را خلق کرده از سر بینیازی است: «وَ ذَرَأَهَا بِمَشِیَّتِهِ مِنْ غَیْرِ حَاجَةٍ مِنْهُ إِلَى تَکْوِینِهَا وَ لَا فَائِدَةٍ لَهُ فِی تَصْوِیرِهَا».
5⃣ پیام پنجم: درس توحیدی دیگر این فراز خطبه این است که هرچند خداوند، بهدلیل غنی مطلق بودن، غرض فاعلی از خلق عالم هستی ندارد، ولی بهدلیل حکیمبودن غرض فعلی از آفرینش دارد چراکه:
اولاً: حقتعالی میخواهد حکمت خودش و اینکه قدرتش در خلق همراه با مصلحت است را ثابت نماید: «إِلَّا تَثْبِیتاً لِحِکْمَتِهِ».
ثانیاً: روحیه اطاعتپذیری را در بندگان ایجاد کند؛ چراکه وقتی انسان ببیند که مخلوق چنین خالقی است، فرمان الهی را اطاعت و از معصیت دوری میکند: «وَ تَنْبِیهاً عَلَى طَاعَتِهِ».
ثالثاً: با آفرینش عالم هستی، در مقام آشکارکردن عظمت قدرت خویش است تا بشر با دیدن قدرت بیانتهای حضرت حق، خود را ناچیز دیده و راه تواضع و فروتنی را در پیش گرفته و به عبادت و پرستش حضرت حق میپردازد: «وَ إِظْهَاراً لِقُدْرَتِهِ تَعَبُّداً لِبَرِیَّتِهِ».
رابعاً: جهان هستی را خلق کرده است تا زمینه دعوت انبیاء فراهم شود. زیرا انبیاء در دعوت خود دلیل و برهان میخواهند و بهترین دلیل برای اثبات دعوت همین نظام احسن است: «وَ إِعْزَازاً لِدَعْوَتِهِ»...
yon.ir/kqWoR
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 15 بهمن
🔵 رحلت عالم، فقيه و اديب بزرگوار، آيت اللّه «ملا محمد جواد صافی گلپايگانی» (1337 ش)
◽️ آيت اللّه آخوند ملامحمد جواد صافى گلپايگانى درسال 1294 ش 1287 ق در بيت علم و تقوا در گلپايگان به دنيا آمد. وى به اقتضاى شوق فطرى و سيره خانوادگى، از همان آغاز نوجوانى، به تحصيل علوم دينى روى آورد و پس از اتمام مقدمات و سطح، در محضر حضرات آيات: سيد محمد باقردرچه اى، ميرزا جهانگير خان قشقايى، حاج آقا نوراللّه اصفهانى، آقا محمدتقى نجفى اصفهانى، ميرزا هاشم چهارسوقى خوانسارى و شيخ محمدعلى ثقة الاسلام به مدراج بالا علمى دست يافت.
◽️ آيت اللّه صافى كه از همدرسان حضرات آيات سيد حسين بروجردى، حاج آقا رحيم ارباب و سيد ابوالحسن اصفهانى بود، از آن پس به تدريس روى آورد و همزمان به درس آيت اللّه شيخ فضل اللّه نورى در تهران حاضر شد. ايشان پس از آن ساكن گلپايگان گرديد و ضمن تدريس و تأليف به ارشاد مردم پرداخت ضمن اين كه از فعاليت هاى سياسى نيز غافل نبود. از جمله اقدامات ايشان، مى توان مبارزه بى امان با انحرافات و مفاسد دينى مانند بهائيت و تصوف دروغين، مخالفت با خان ها و فئودال ها، رويارويى با كشف حجاب و مفاسد دوران پهلوى و احياء شعائر دينى و بزرگداشت هاى مذهبى نام برد. همچنين از آيت اللّه صافى تأليفات گوناگون بر جاى مانده كه رساله هاى متعدد فقهى، مصباح الفلاح در 2 جلد در اخلاق، گنجينه گهر در حديث و ديوان اشعار از آن جمله است. سرانجام آن بزرگوار در شب پانزدهم بهمن 1337 ش برابر با 25 رجب 1378 ق در هشتاد و هشت سالگى در گلپايگان بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوه در زادگاهش و نيز قم و نماز آيت اللّه بروجردى، در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه(س) مدفون گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 15 بهمن 57
🔵 مخالفت بختيار با تشكيل دولت موقت انقلاب
◽️ در حالى كه پس از ورود امام به ايران، مبارزات مردم بارژيم شاه با سرعت بيشترى به هدف خود نزديك مى شد، شاپور بختيار، آخرين نخست وزير اين رژيم در مصاحبه اى تلاش كرد تا مردم را آرام كند. وى كه با تظاهر به دموكراسى و آزادى خواهى مى كوشيد مردم را از ادامه انقلاب منصرف كند، در اين مصاحبه اعلام كرد كه به امام خمينى اجازه نمى دهد دولت موقت تشكيل دهد. اين در حالى بود كه به خاطر تشديد تظاهرات و اعتصاب هاى مردم در شهرهاى مختلف، تمرّد و فرار نظاميان از پادگان ها و همچنين استعفاى پى درپى مقامات دولتى و نمايندگان مجلس، كنترل كشور عملاً از دست حكومت خارج شده بود.
🔰 @ofogh_howzah
🗞 معرفی 20 نسخه خطی پیرامون شخصیت فاطمه زهرا علیهاالسلام
🔘 حسین متقی مدیر مسئول و صاحب امتیاز دو فصلنامه مطالعات نسخ خطی
1⃣ حضرت زهرای مرضیه علیهاالسلام ، تألیف سیداشرفالدین کیایی طالقانی (معاصر) به خط مؤلف در سال 1396ه؛ (فهرست آستانه حضرت معصومه علیهاالسلام ، ج2، ص723)
2⃣ داستان بیبی فاطمه علیهاالسلام ... (چندمورد)؛ (فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان، ج6، ص1080)
3⃣ بیتالاحزان فی فضایل سیدةالنسوان، تألیف حاج شیخ عباس قمی؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره در قم بهشماره 6161 موجود است)
4⃣ تحریرالمنقول فی مناقب أمنا حواء و فاطمةالبتول علیهاالسلام ، تألیف نورالدین علیبن محمدبن الصباغ المالکی؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه ملی فرانسه در پاریس بهشماره 1/1927 نگهداری میگردد. رک. فهرست دستنویسهای عربی کتابخانه ملی فرانسه، ج1، ص345)
5⃣ کرامتنامه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه خطی در کتابخانه شیخوپوره در پاکستان نگهداری میگردد. رک. فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان: ج8)
6⃣ زفافنامه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه گنجبخش اسلامآباد موجود است. رک. فهرست مشترک نسخههای خطی فارسی در پاکستان، ج8، ص1399)
7⃣ حدائقالاشارات فی احوال بضعة فخرالکائنات، تألیف ملا محمدجعفربن محمد نمازی خویی(متوفای سال 1296ه)؛ (نسخههایی از این اثر، در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره قم بهشماره¬های 5327 و 5544 موجود است.)
8⃣ گلشن زهرا علیهاالسلام ...؛ (منزوی، احمد، فهرست نسخههای خطی فارسی، ج4، ص3080 و 3081)
9⃣ فرحنامه فاطمی...؛ (همان، ج4، ص3020)
0⃣1⃣ رساله درباره حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (همان، ج4، ص3078)
1⃣1⃣ شرح حال فاطمه علیهاالسلام ...؛ (همان، ج4، ص2962)
2⃣1⃣ رساله درباره حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره ، قم بهشماره 11596 نگهداری میگردد)
3⃣1⃣ سفینةالنجاة ... (در فضایل و مناقب حضرت فاطمه علیهاالسلام ) ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه آیتاللهالعظمی مرعشی قدسسره ، قم بهشماره 2/7094 موجود است)
4⃣1⃣ شجرهنامه حضرت زهرا علیهاالسلام ...؛ (نسخه خطی آن در کتابخانه امام رضا علیهالسلام (آیتالله طبسی حائری) قم بهشماره 5/26 موجود است. رک. نسخهپژوهی دفتر یکم، ص112)
5⃣1⃣ زیارتنامه حضرت فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در کتابخانه دیوانالهند لندن، ذیل نسخه شماره 342 معرفی شده است. رک. فهرست دیوانالهند، چاپ 1877م، ص87)
6⃣1⃣ وفاة فاطمةالزهرا علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در موزه بریتانیا در لندن، بهشماره Or.4376رساله نهم موجود است)
7⃣1⃣ وصیةالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم لابنته فاطمة علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در موزه بریتانیا در لندن بهشماره Or.4376 رساله دوازدهم موجود است. رک. فهرست تکمیلی موزه بریتانیا، چاپ 1894م، ص813)
8⃣1⃣ چرا فاطمه را زهرا نامیدهاند...؛ (این نسخه در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بهشماره 158/8387 نگهداری میگردد)
9⃣1⃣ قصه بیبی فاطمه علیهاالسلام ...؛ (این نسخه در یکی از کتابخانههای پاکستان نگهداری میگردد. رک. کتابخانههای پاکستان، ص245)
0⃣2⃣ الصوارم الحاسمة فی مصائب الزهراء فاطمة علیهاالسلام ، تألیف سیدابوالقاسم استرآبادی نجفی(متوفای 1346ه)؛ (این نسخه در کتابخانه حسینیه شوشتریها در نجف اشرف موجود است. رک. ماضیالنجف و حاضرها، ج1، ص171)
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 16 بهمن
⭕️ آغاز رياست جمهوري «بنی صدر» (1358 ش)
◽️ پس از استعفاى جمعى كابينه مهندس بازرگان به علت تسخير لانه جاسوسى آمريكا به دست دانشجويان مسلمان، ابوالحسن بنى صدر، با عوام فريبى و جادادن خود در مسير انقلاب و خط رهبرى و ايراد سخنرانى هاى پرشور توانست تمايل مردم را به خود جلب كند و به عنوان اولين رييس جمهورى اسلامى ايران انتخاب شود. ولى به خاطر همكارى او با منافقين و دامن زدن به تشنّجات و درگيرى ها در كشور و كوتاهى او در دفاع از مرزهاى ايران و عدم ممانعت از تجاوز بعثى هاى عراق به درون مرزهاى ايران، عدم كفايت سياسى او در خرداد 1360 در مجلس شوراى اسلامى مورد بحث قرار گرفت و تصويب شد. در نتيجه پس عزل از فرماندهى كل قوا و رياست جمهورى، مخفى شد تا اين كه در هفتم مرداد 1360 با چهره مبدل به پاريس گريخت.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 16 بهمن 57
🔵 انتخاب مهندس «مهدي بازرگان» به عنوان رييس دولت موقت انقلاب اسلامی
◽️ مهم ترين واقعه پس از ورود امام خمينى ره به ايران،انتخاب مهندس مهدى بازرگان به عنوان رييس دولت موقت بود. در پى جلسه اعضاى شوراى انقلاب، به پيشنهاد اعضا و موافقت حضرت امام، مهندس مهدى بازرگان، رهبر ملى گرايان و نهضت آزادى، به رياست دولت موقت انقلاب اسلامى انتخاب شد و مأمور تشكيل كابينه گرديد. امام در حكم انتصاب مهندس بازرگان، تصريح نمودند كه اعضاى دولت موقت بدون در نظر گرفتن وابستگى حزبى و بر اساس صلاحيت و كفايت و توانايى براى اداره امور انقلاب انتخاب شوند. ولى بازرگان برخلاف تأكيد امام، همه وزراى كابينه را از ميان ليبرال ها و ملى گرايان برگزيد و جملگى از اعضاى نهضت آزادى ايران و جبهه ملى بودند. سياست هيئت دولت موقت در طول نه ماه كار خود، در چندين مسأله از قبيل: تأكيد بر كلمه جمهورى اسلامى، مجلس خبرگان قانون اساسى، پاك سازى عناصر فاسد و طاغوتى و جايگزينى افراد صالح و نيز برخورد با ضد انقلاب، سلطنت طلب و تجزيه طلب ها و برخى موارد سياست خارجى، با رهنمودهاى حضرت امام خمينى منافات داشت. تا اين كه دولت موقت در پانزدهم آبان 1358، پس از تسخير لانه جاسوسى آمريكا در تهران، به صورت دسته جمعى استعفا دادند و زمينه براى انتخابات رياست جمهورى مهيا گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
☸ اسلام و رابطه آن با جهان معاصر
🔘 سلسله گفتارهایی از دکتر سهیل اسعد ، مبلغ و فعال فرهنگی در عرصه بینالملل (بخش سوم )
◽️ در نگاه بینالمللی، مخاطبان یک مبلغ، فقط جهان اسلام نیست. به عبارت دیگر مخاطب در نگاه بینالمللی، غیرمسلمانی است که در یک کشور غیراسلامی زندگی میکند. بر همین اساس ساختار برنامههای آموزشی، تبلیغی در حوزه باید مبتنی بر شناختها و نیازها سازماندهی شود. لذا اولین گام در مدیریت تبلیغ بینالمللی محیطشناسی است که شامل فرهنگشناسی، میدانشناسی و موقعیتشناسی است. دومین گام هم مخاطبشناسی میباشد. فهمیدن نیازهای دنیای معاصر و برنامهریزی طبق این نیازها را در گفتوگوی هفتهنامه افق حوزه با دکتر سهیل اسعد اندیشمند و مبلغ آرژانتینی در ادامه میخوانیم...
➕ متن کامل
yon.ir/ClSc9
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◾️ حضرت سلمان میگوید: پیامبر خدا فرمود: حضرت زهرا علیهاالسلام با چنین عظمت و جلالی وارد عرصه محشر میشوند و به بهشت میروند و زمانی که حضرت مقام خودش را در بهشت میبیند صدایی از جانب پروردگار بلند میشود که ای فاطمه جان، هرچه میخواهی از ما بخواه، و ایشان اول این آیه را میخوانند: «الْحَمْدُلِلَّهِ الَّذی أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَکُورٌ» (فاطر/34) خدایا! تو را شکر میکنم که این غم و غصه را از دل ما زدودی و از بین بردی. خدایا! شکر میکنم که این کرامت و مقام را به من مرحمت فرمودی که هیچگاه ضرر و ناامنی در آن نیست. حضرت زهراعلیهاالسلام این آیه را در بهشت میخواند و حمد خدای را به جای میآورد که خداوند چنین مقامی به ایشان داده است. بعد میفرماید: خدایا! از تو میخواهم محبّین من و کسانی که محبّ ما را دوست دارند از آتش جهنم نجات بده و کل این جمعیت محبینشان را شفاعت میکند...
آیتالله العظمی علوی گرگانی
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 17 بهمن
🔴 عقب نشينی مفتضحانه نيروهاي نظامی آمريكا از خليج فارس در جريان جنگ تحميلی(1366 ش)
◽️ دولت ريگان به دنبال رسوايى ايران گيت، به منظور بازيافتن اعتبار خود در ميان كشورهاى عرب، با درخواست حكّام منطقه جهت اعزام نيرو به خليج فارس به بهانه حفاظت از كشتيرانى آزاد موافقت نمود. اين اقدام همچنين به خيال تحريك و تحت فشار قرار دادن ايران و منحرف ساختن تمركز و توجه ايران بر ادامه جنگ تا پيروزى نهايى طرح ريزى گرديد. على رغم مخالفت هاى وسيع اغلب اعضاى كنگره و ساير محافل سياسى آمريكا با اقدام جنگ طلبانه اين كشور در خليج فارس، دولت ريگان با سماجت و تلاش هاى گسترده سياسى ـ تبليغاتى و برخوردارى از حمايت و همكارى صهيونيست ها و عواملشان در آمريكا، پس از مدتى توانست تا حدود زيادى منتقدان را خاموش سازد. رسانه هاى آمريكايى نيز تا مدتى اغلب، حملات به كشتيرانى منطقه را ناديده گرفته و بيشتر به موفقيت عمليات اسكورت آمريكا و عدم وقوع حمله عليه كشتى هاى آمريكايى پرداختند.
◽️ اين رسانه ها غالبا آن چه را كه حملات قايق هاى توپ دار ايران به تانكرهاى متعلق به عربستان و كويت و تانكرهايى كه عازم اين منطقه هستند مى خوانند با آب و تاب خاص و با هدف معرفى ايران به عنوان يك نيروى تندرو و تهديدكننده جريان آزاد كشتيرانى در خليج فارس منعكس مى كرد و به ندرت از حملات وسيع عراق عليه تانكرهاى نفتى بين المللى ياد مى كردند. نيروهاى نظامى آمريكا مانعى بر افزايش حملات به نفت كش ها نشد به طورى كه رسانه هاى آمريكا نيز به آن اعتراف كردند. در نهايت وحشت نيروهاى آمريكا از حملات انتحارى ايرانيان و مخارج سنگين حضور آنان در خليج فارس باعث عقب نشينى مفتضحانه آن ها در اين روز گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 17 بهمن 57
🔵 فرار «ژنرال هايزر» مستشار آمريكايي از ايران
◽️ ژنرال هايزر فرستاده ويژه آمريكا، در چهاردهم دى ماه1357 به منظور كمك به بقاى رژيم پهلوى و اعلام حمايت آمريكا از فرماندهان ارتش شاه و زمينه سازى كودتا عليه انقلاب اسلامى به تهران آمده بود. وى در سفرش به ايران، ارتش را به تحت كنترل گرفتن ايران تشويق نمود و از ارتش خواست تا از دولت بختيار حمايت كرده، نظم را مستقر كند. هايزر معتقد بود كه ارتش قدرت مهار تشنّجات را دارد اما در صورتى كه نيروهاى مذهبى طرفدار امام خمينى قصد سرنگونى دولت را داشتند او كودتا را به اجرا مى گذاشت. اما ژنرال هايزر پس از يك ماه تلاش بيهوده و شكست در مأموريت خود به كشورش بازگشت.
🔰 @ofogh_howzah
♻️ در گفتوگو با دکتر عبدالوهاب فراتی عنوان شد
🔵 گفتمان انقلاب اسلامی و بررسی مدلولات تئوریک آن
◽️ هفتهنامه افق حوزه به مناسبت دهه فجر و در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در گفتوگویی با دکتر عبدالوهاب فراتی به بررسی چگونگی شکلگیری گفتمان انقلاب اسلامی و مدلولات تئوریک آن پرداخته که در ادامه میخوانید...
➕ متن کامل
yon.ir/vCIYC
🔰 @ofogh_howzah
❇️ جلسات درس اخلاق آیت الله العظمی مکارم شیرازی
💠زمان: اچهارشنبه شب ها، بعد از نماز مغرب و عشا
✅مکان: قم، میدان معلم، حد فاصل میدان بسیج، حوزه علمیه امام کاظم علیه السلام
🔰 @ofogh_howzah