⚫️ وسواس و درمان آن از نظر آیتاللهالعظمی سیستانی
🔷 فتوای واضح و صریح همه فقهاء بر اساس مدارک و ادله شرعیه این است که: وظیفه شخص وسواسی اعتنا نکردن به وسواس میباشد، و هرجا در طهارت چیزی دچار شک شود باید بنا را بر پاک بودن آن چیز بگذارد، بلکه حتی اگر در موردی یقین به نجاست پیدا کرد - که معمولا برای سایر مردم در این موارد یقین به نجاست پیدا نمیشود علم و یقین وسواس اعتبار ندارد، و بر او واجب است که بنا را بر طهارت بگذارد. پس اگر شخص وسواسی، به این فتوای شرعی عمل کند و در موارد شک در طهارت بلکه در موارد یقین به نجاست هم بنا را بر پاکی بگذارد نزد خدا معذور است؛ اگرچه در واقع لباسی که در آن نماز خوانده یا غذایی که خورده نجس بوده باشد.
🔷 به شخص وسواس نصیحت میشود که خود را اصلاح کرده تا از این بیماری خلاص شود و این امر طی دو مرحله میسر میگردد:
1⃣ اول: باید توجه داشته باشد که این حالت از لحاظ عقلی و شرعی مذموم میباشد، زیرا شخص از حالت میانهروی و اعتدال خارج میگردد و بدون اینکه هیچ نفعی داشته باشد تواناییها و نیروی انسان را به هدر میدهد.
هرگز وسواس نوعی پرهیزگاری محسوب نمیگردد و در شرع مبین اسلام این امر ستایش نشده، بلکه وسواس نوعی اختلال در درک و فهم فرد میباشد که ناشی از ضعف در نفس و اراده میباشد و همانطور که در احادیث شریفه آمده است، تسلیم شدن به وسوسههای شیطان خبیث است، پس اگر انسان این را بهخوبی درک کند و حقیقت این امر برایش معلوم شود نوبت به مرحله دوم میرسد.
2⃣ مرحله دوم: باید انسان تلاش فراوان کند که بتواند بر نفس خود غلبه داشته باشد و قدرت تصمیمگیری را به دست خود بگیرد و نگذارد که شیطان او را بازی داده و فریب دهد، و عزم راسخ داشته باشد که خداوند متعال او را بر عدم اعتنا به احتمالات و وسوسهها سرزنش نخواهد کرد، و اگر شک کند - مثلاً - که آب به جایی از بدن خود رسیده یا نه به شک خود اهمیتی ندهد و بنا را بر آن بگذارد که تطهیر حاصل شد، و هرچه بی اعتنایی او به این شکها تکرار گردد تسلط تخیل و وسوسه ضعیفتر میشود، تا اینکه شیطان از او مأیوس گردد و شخصی معتدل در مراعات طهارت و نجاست شود و مطمئن باشد که اگر وارد این مسیر شود و بنا را بر مبارزه با این وسواس بگذارد پیروز میگردد؛ پروردگار متعال هم او را یاری مینماید و حیله شیطان را ضعیف مینماید. خداوند کریم میفرماید: (همانا کید و حیله شیطان ضعیف است.)
🔰 @ofogh_howzah
🔵 دلایل عقلی و نقلی وجوب امر به معروف و نهی از منکر
🔘 آیتالله سید محسن خرازی
✅ بحث امر به معروف و نهی از منکر از دیرباز مورد توجه عالمان و صاحبنظران علوم و معارف اسلامی بوده است. در این میان، فقیهان توجه ویژهای به این فریضه داشته و در آثار فقهی خود فصلی را به این بحث اختصاص دادهاند. پیوند بحث نظارت در جامعه اسلامی با بحث امر به معروف و نهی از منکر موجب شد که نمونهای از تلاش و مجاهدت علمی یکی از فقهای معاصر آیت الله سید محسن خرازی در این بحث را برگزیده، و در اختیار خوانندگان هفتهنامه افق حوزه قرار دهیم...
➕ متن کامل
yon.ir/zFfZf
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 اميرالمؤمنين عليه السلام
💎 إخْتَبِرُوا شِيعَتي بِخِصْلَتَيْنِ فاِنْ كانَتا فِيهِمْ فَهُمْ شِيعَتِي: مُحافَظَتُهُمْ عَلي أوْقاتِ الصَّلَواتِ وَ مُواساتُهُمْ مَعَ إخْوانِهِمْ الْمُؤْمِنِينَ بِالْمالِ وَ إنْ لَمْ تَكونا فِيهِمْ فَاعزَبْ ثُمَّ اَعزَبْ ثُمَّ اَعزَبْ.
🔷 شيعيان مرا به دو خصلت امتحان كنيد كه اگر داراي اين دو خصلت بودند، شيعه اند: اهمّيّت به نماز در اوّل وقت و دستگيري برادران ديني خود با مال، اگر اين دو در آنها نبود، پس از ما دورند، دورند و دورند
📚 جامع الاخبار، صفحه 35
🔰 @ofogh_howzah
📗 معرفی کتاب الانوار الجلالیه فی شرح الفصول النصیریة
✅ ابوعبدالله مقدادبن عبدالله معروف به فاضل مقداد از فقها و متکلمین امامیه در قرن نهم هجری بود. او در قریه سیوره از توابع شهر حله به دنیا آمد و لذا به حلی هم منتسب شده است.
✅ کتاب «الانوار الجلالیة فی شرح الفصول النصیریة» چنانچه از نامش پیداست، شرح عربی بر کتاب کلامی «الفصول النصیریة» خواجه نصیرالدین طوسی است، که به قلم توانای فاضل مقداد خلق شد. خواجه کتاب را به فارسی نوشته و با نامهای الفصول فی الاصول، فصول العقائد، اصول دین و فصول اعتقادی نیز مطرح بوده است. بر کتاب خواجه، شروح بسیاری نوشته شده که از آن جمله الانوار الجلالیه است.
🔰 @ofogh_howzah
✅ شمارهی جدید نشریهی #خط_حزبالله منتشر شد:
♨️ #سخن_هفته: چرا سیاستمدار باید #شجاع باشد؟
🔰 #روایت_هفته: شگرد #انگلیسیها برای شکست #نهضت_مشروطه
❇️ #خاطرات_رهبری: وسایلی که رهبر انقلاب در زندان همراه خود داشت
💢 #شرح_حدیث: #حج مایه آرامش و سکونت دل به انسان است
✅ #حزبالله_این_است: تفاوت بین انقلابىِ مثبت با #انقلابی منفی
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ باز هم بر دل مظلوم، شرر افتاده
باز هم شعله ی زهری به جگر افتاده
این همه زجر بر این جسم جوانش ندهید
وسط حجره جواد است، به سر افتاده
دست و پا میزند و هادی خود را خواند
جوهر صوت رسایش ز اثر افتاده
هلهله نیست جواب نفس آخر او
به چه جرمی گل زهرا ز نظر افتاده؟
صاحب عرش الهی است شده خاک نشین
یاد آشفتگی جدش اگر افتاده
جگر تشنه ی او ذکر انا العطشان داشت
از دل حجره به گودال گذر افتاده
این بدن زیر سم اسب نرفته، اما
نظرش بر تن مظلوم دگر افتاده
زیر لب روضه ی شمشیر و سنان میخواند
یا حسین گوید و با دیده ی تر افتاده
بعد کشتن چه کند با تن بی جان جواد؟
بر زبان همه یک تازه خبر افتاده
اهل کوچه خبر از نعش سر بام دهند
چقدر بر بدنش سایه ی پر افتاده..
محمود ژولیده
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام صادق(علیه السلام)
💎 مَا یمْنَعُ أَحَدَکمْ إِذَا دَخَلَ عَلَیهِ غَمٌّ مِنْ غُمُومِ الدُّنْیا أَنْ یتَوَضَّأَ ثُمَّ یدْخُلَ مَسْجِدَهُ فَیرْکعَ رَکعَتَینِ فَیدْعُوَ اللَّهَ فِیهَا أَ مَا سَمِعْتَ اللَّهَ یقُولُ وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاة.
💎 چه عاملی مانع می شود یکی از شما را، وقتی که غم و اندوه دنیوی بر او وارد شد وضو بگیرد و داخل مسجد شود و دو رکعت نماز بجای آورد و خداوند بزرگ را بخواند مگر نشنیده ای که پرودگار می فرماید: به وسیله صبر و نماز از خدا یاری بخواهید.
📚 تفسير اوصافی، جلد 1، صفحه 126
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
♻️ عبادت به سه طريق ممكن است و هر کدام اثر خود را دارد
1⃣ اول عبادت از روی ترس و بيم از خشم الهی و عذاب آخرت، كه انسان را به زهد وا میدارد. يعنی فرد از لذايذ دنيا چشمپوشی میكند تا به نجات اخروی برسد.
2⃣ دوم، عبادت به طمع بهشت و نعمتهای اخروی كه فرد را وادار به فعل نيك میكند.
3⃣ طريق سوم عبادت، طريقه «محبت» است؛ يعني قلب را از تعلق به هرچه غير خداست پاككردن، از تمام زينتها و زخارف دنيا گذشتن، از فرزند، همسر، مال، مقام، حتي از آرزوهاي خود. قلب را منحصراً براي خدا فارغكردن، يعني محبت به خدا قلب فرد را مرحله به مرحله تسخير ميكند تا جايي كه اين فرد تنها كاري را ميكند كه خداوند دوست دارد وآن چيزي را ترك ميكند كه او نمیپسندد.
علامه طباطبایی (ره)
📚 الميزان/12/160 و161
🔰 @ofogh_howzah
🔵 طلبه شهید میکائیل فضلی
✅ نوشت که در این مدت ناچیز که در جبهه بودم، پی بردم که شهادت نزدیکترین راه تقرب به خدا میباشد. هدفش از رفتن به جبهه ساختن نفس بود و لذا در وصیتنامهاش نوشت: «ما آمدهایم تا در دانشگاه جبهه، خود را بسازیم و از زشتیها دوری نماییم». طلبه شهید میکائیل فضلی سال 1348ش در روستایی از سوادکوه مازندران دیده به جهان گشود.
✅ با خواندن علوم معرفتی حوزه، در حال ساختن درون بود و لیکن چنانچه در وصیتنامهاش گفته، او حضور در جبهه و جمع صمیمی رزمندگان باصفا را برای ساختن نفس مهیاتر میدید. در دو عملیات شرکت کرده بود و مجدداً به حوزه برگشت، ولی زمانی که برای بار سوم قصد رفتن به منطقه را داشت، نزد پدر محترمش آمد و گفت: پدرجان! مدتی است که از مولایم درخواست کردم که مقام شهادت را نصیبم فرماید و با الهامی که به من شده، باید به کاروان حضرت مهدی(ارواحنافداه) ملحق شوم». پس از آن خود را به جنوب کشور رساند و به دفاع از دین و میهن مشغول شد. سرانجام این روحانی با بصیرت سال 1366 در منطقه شلمچه به خواستهاش رسید و به کاروان حضرت بقیةالله ملحق شد.
🔰 @ofogh_howzah