☸ احکام روز
اجازه ادامه تحصيل👇
⁉️هنگام ازدواج (در ضمن عقد) با شوهرم شرط كردم كه اجازه ادامه تحصيل در دانشگاه را به من بدهد؛ آيا اكنون مى تواند از شرط خود دست بردارد؟
✅همه مراجع: خير؛ شما مى توانيد بدون اجازه شوهرتان، به تحصيل ادامه دهيد.
🔰 @ofogh_howzah
💠 انتخابات در لسان روایات
🔵 مولای متقیان، در مقام تبیین ویژگیهای مالک اشتر، به عنوان یک مدیر نمونه، ایمان و اعتقاد راسخ او به عقیده و خسته نشدن از دفاع از آن را، از جمله آنها برشمرده می فرماید:
💎 «فإنَّه سیف من سیوف الله لا کلیلُ الظُبَّةِ و لا نابیِ الضریبة؛ فإنْ أمرکم أنْ تنفروا فانْفِروا و إنْ أمَرَکم أنْ تُقیموا فأقیموا، فإنَّهُ لایُقْدِمُ و لایُحْجم و لایؤخِّر و لایقدِّم إلّا عن أمری؛
💎 او، شمشیری از شمشیرهای خداست که نه تیزیِ آن کند می شود و نه ضربت آن بی اثر است. اگر شما را فرمان کوچ کردن داد، کوچ کنید و اگر گفت بایستید، بایستید که او در پیشروی و عقب نشینی و حمله، بدون فرمان من اقدام نمی کند.»
(نهج البلاغه،نامه38)
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
#احکام_خروج_از_منزل_برای_زن
اگر مرد به همسرش بگويد حق رفت و آمد با مادر و خواهر و… را ندارى؛ آيا زن مى تواند آنان را به منزلش دعوت كند؟
✅همه مراجع: اگر خانه ملك شوهر باشد، زن حق ندارد بدون اجازه او، آنان را به منزل دعوت كند؛ ولى اگر خانه و اثاثيه آن ملك زن باشد، اجازه او لازم نيست.[۲]
#سوال🤔
⁉️ آيا شوهر حق دارد زن را مجبور كند به منزل خويشاوندان خاصى برود؟ آيا اطاعت زن در اين امور واجب است؟
همه مراجع: خير، اطاعت از شوهر در اين گونه امور واجب نيست؛ ولى بهتر است زن رضايت شوهر را به دست آورد.[۳]
تبصره. اطاعت از شوهر در امورى كه به تمكين و استمتاع بر نمى گردد، واجب نيست.❌
[۲]. تبريزى، استفتائات، س ۱۵۲۰ ؛ دفتر: همه مراجع.[۳]. خامنه اى، استفتاء، س ۳۳۹ ؛ امام، استفتائات، ج ۳، حقوق زوجيت، س ۸ ؛ تبريزى، استفتائات، س ۱۵۵۷ ؛ مكارم، استفتائات، ج ۲، س ۹۶۹ ؛ وحيد، منهاج الصالحين، ج ۳، م ۱۴۰۷ ؛ تبريزى، منهاج الصالحين، ج ۲، م ۱۴۰۷ ؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج ۳، م ۳۳۹ و ۳۴۰ ؛ صافى، هدايه العباد، ج ۲، النشوز ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۶۷۳ ؛ دفتر: نورى و بهجت. (احكام روابط زن و شوهر، پرسمان).
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔸 رهبر فرزانه انقلاب
✅ در همه امور زندگیتان سادگی را رعایت کنید. اولش هم از همین مراسم #ازدواج شروع میشود. اگر ساده برگزار کردید، قدم بعدیاش هم میشود ساده و الا اگر شما که رفتید آن مجلس کذایی مثل اعیان و اشرافهای زمان طاغوت را درست کردید، بعد دیگر نمیتوانید بروید تو خانه کوچکی مثلاً با وسایل مختصری زندگی کنید. این جور نمیشود. دیگر چون خراب شده و از دست رفته است.
از اول، زندگی را پایهاش را براساس #سادگی و #ساده_زیستی بگذارید تا زندگی بر خودتان، بر کسانتان و بر مردم جامعه انشاءالله آسان شود.
۷۴/۶/۱۳
🔰 @ofogh_howzah
💠 انتخابات در لسان روایات
🔵 قال علی علیه السلام
💎 «لا یحمل هذا العَلَم إلّا أهل البصر و الصبر و العلم بمواضعِ الحق، فامضوا لما تُؤمرون به وقفوا عند ما تنهون عنه؛
💎 این پرچم (زمامداری و مدیریت جامعه) را جز افراد آگاه و با استقامت و عالم به جایگاه حق، به دوش نمی کشند.
(نهج البلاغه،خطبه 173)
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
🌺حکم پوشاندن صورت زن در فرض وجود مفسده🌺
نهتنها آرایش کردن و #زینت برای جلبتوجه و #نگاه #نامحرم حرام است، بلکه درصورتیکه زنی چهره زیبایی دارد که حتی بدون آرایش موجب جلبتوجه و نگاه نامحرمان میشود، باید صورتش را بپوشاند.
#حجاب
دراینباره از مراجع عظام استفتا شده است که: درصورتیکه زن میداند، مرد نامحرم بهقصد لذت به صورت و دستهای معمولی زینت نشده او نگاه میکند، در این فرض پوشاندن صورت و دستها لازم است یا خیر؟
✅پاسخ مراجع:
✍امام خامنهای: در فرض مذکور باید حتی وجه و کفین خود را هم بپوشاند.
✍آیتالله بهجت (ره): پوشاندن دست و صورت مطلقاً بنابراحتیاط لازم است.
✍آیتالله تبریزی (ره): بلی در این صورت بنابراحتیاط، پوشاندن لازم است.
✍آیتالله صافی گلپایگانی: دست و صورت بنابراحتیاط واجب باید پوشیده شود.
✍آیتالله فاضل لنکرانی (ره): بلی پوشاندن آن لازم است.
📚مسائل جدید از دیدگاه علما و مراجع تقلید، ج ۲، ص ۸۱-۸۲.
🔰 @ofogh_howzah
📗 کتاب ریاضالسالکین در شرح صحیفه سجادیه از سید علىخان مدنى
🔹سید صدرالدین علىبن احمدبن محمد معصوم حسینى دشتکى شیرازى، معروف به سید علىخان مدنى، در نیمه جمادىالاولى سال 1052 قمرى در مدینه متولد شد.
🔹صحیفه سجادیه، شرحها و تفسیرهاى گوناگونى بر خود دیده است که برخى از آنها در دو مجله کتاب ماه دین و مجله سفینه معرفى شدهاند؛ یکى از شروح کامل و جامع آن، ریاضالسالکین است. این شرح آکنده از مباحث مختلف ادبى، قرآنى، فقهى، کلامى و تاریخى است، به گونهاى که این کتاب را به دایرةالمعارفى از معارف ارزشمند اسلامى تبدیل کرده است. سید علىخان، به جز شرح ادعیه صحیفه، کتابى در ادعیه مأثور از پیامبراکرم صلىاللّهعلیهوآلهوسلم و اهلبیت علیهمالسلام نگاشته است که گویا به انجام نرسیده است.
🔹مؤلف در مقدمه ریاضالسالکین، ضمن معرفى کتاب «صحیفه سجادیه» و ارزش و مقام آن، مختصرى از شروح صحیفه از جمله شرح شیخ بهایى را بررسى کرده، ضمن بیان نقاط قوت و ضعف آنها، هدف خود را در تألیف کتاب بیان مىکند. در جاى جاى مختلف کتاب نیز هماره از شرح شیخ بهایى یاد مىکند. همین امر موجب شد ارتباط و تأثیر شرح شیخ بهایى بر «ریاضالسالکین» مورد توجه محققان قرار گیرد.
🔹روش مؤلف در بسط و شرح مطالب صحیفه، بدین گونه است که پس از تقطیع قسمتهاى مختلف هر دعا، مفردات هر قسمت را توضیح مىدهد و سپس در قالب «تنبیه» و «تبصره» نکاتى را ذکر مىکند. تسلط و تبحر مؤلف در علوم و فنون مختلف، در جاى جاى کتاب به چشم مىخورد. از بحث «مراتب توحید» گرفته (ریاضالسالکین، 1/323) تا مباحثى همچون «اشتقاق لفظ ملائکه» (همانجا، ص 351) و «تحقیق در جواب لو» (همان/382)، همگى نشانه تبحر مؤلف در مجموعه علوم اسلامى است.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔵 تز «اسلام منهاى روحانيت»، يک تز استعمارى
🔹روحانيت را از لحاظ هسته اصلى زندهترين دستگاهها مىدانم. عقيده دارم فقط غُل و زنجيرهايى به دست و پاى اين موجود زنده و فعال بسته شده و بايد او را از قيدها و زنجيرها آزاد كرد. همواره گفته و مىگويم كه روحانيت ما درخت اصيل و با ارزش و زنده آفتزده است كه خودش را بايد حفظ كرد و با آفاتش مبارزه نمود. نظريه افرادى كه آن را درخت خشک و پوسيدهاى مىدانند كه بايد ريشهكن شود، صددرصد مردود و زيانبار مىدانم.
🔹تز «اسلام منهاى روحانيت» را همواره يک تز استعمارى دانسته و مىدانم. معتقدم هيچ چيز نمىتواند جانشين روحانيت ما بشود. حاملان فرهنگ اصيل و عميق و ذىقيمت اسلامى تنها در ميان اين گروه يافت مىشوند. آن تقواها، ايمانها، معنويتها، اخلاصها، و آن جوششها و جنبشها و فداكاریها كه رمز اصلى بقاى ملت ماست تنها در اين سرزمين مقدس سرمىزند.
🔹بنابراين نه تنها اصلاح اين دستگاه را واجب و لازم مىشمارم و عملا آن را مستبعد نمىدانم، بلكه كاملا نزديک و قريبالوقوع مىدانم.
📚 استاد مرتضی مطهری(ره)، ده گفتار، ص۳۱۷
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔸 امام على علیهالسلام
💎 روّضوا أنفسکم على الأخلاقالحسنة فإنّ العبدالمؤمن یبلغ بحسن خلقه درجةالصائم القائم.
💎 خودتان را بر خوشاخلاقى تمرین و ریاضت دهید، زیرا که بنده مسلمان با خوشاخلاقى خود به درجه روزهگیر شبزندهدار مىرسد.
📚 تحفالعقول/111
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔘 آیت الله حائری شیرازی (ره)
🔸بسیاری از امراض انسان، ریشه در زمان بارداری و دوران جنینی فرد دارد. این امراض تا وقتی نوزاد در رحم مادر است رنجی برای او ایجاد نمیکند، اما پس از تولد، آرام آرام نشانههای بیماری بروز میکند
🔸 دنیا رحم است و ما جنین آخرتیم. امراض روح ما در آخرت خودشان را نشان میدهند، چون روح ما متعلق به آنجاست. خشم، شهوت، زیاده طلبی و سایر رذایل و امراض اخلاقیِ خود را در دنیا نمیفهمیم، بلکه در آخرت درمییابیم و آنجاست که روحمان باید رنج بکشد، چرا که این مریضیها را از رحم دنیا به آخرت بردهایم و در آنجا مانند یک نوزاد ناقص الخلقه و مریض مادرزاد، پا گذاشتهایم.
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
📜سوال: اگر در نماز به اشتباه، صورت به طرف چپ یا راست برگردد، آیا نماز باطل است؟
✍آیت الله خامنه ای: اگر چرخش صورت قابل توجه و آن قدر نیست که تمام صورت به طرف راست یا چپ برگردد، اشکال ندارد. [1]
✍آیات عظام: امام و مکارم: اگر به طور غیر عمدی همه صورت را به طرف راست یا چپ قبله برگرداند، احتیاط واجب آن است که نماز را دوباره بخواند؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [2]
✍آیت الله سیستانی: اگر انحراف او عرفاً [3] زیاد باشد، بنابر احتیاط واجب باید نماز را دوباره بخواند؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [4]
✍آیات عظام: بهجت و صافی: اگر به عمد یا اشتباه سر را به طرف راست یا چپ برگرداند، نمازش باطل نمی شود، ولی کراهت دارد. [5]
✍آیت الله سبحانی: اگر از روی عمد یا اشتباه همه صورت را به طرف راست یا چپ قبله برگرداند، به گونه ای که رو به قبله بودن به آن گفته نشود، نمازش باطل است؛ ولی اگر سر را کمی برگرداند، عمدی باشد یا اشتباهی، نمازش باطل نمی شود. [6]
____
📚پی نوشت:
[1]. خامنه ای، سایت، استفتائات جدید.
[2]. امام، توضیح المسائل، م 1131؛ مکارم، توضیح المسائل، م 1011.
[3]. عرف: آنچه توده مردم عادی متدین به تشخیص خود پذیرفتند.
[4]. سیستانی، توضیح المسائل، م 1118.
[5]. بهجت، توضیح المسائل، ذیل م 928، مبطل پنجم و وسیله النجاه، م 477؛ صافی، توضیح المسائل، م 1140.
[6]. سبحانی، توضیح المسائل، م 1086.
>>> برگرفته از کتاب «رساله مصور»، ج 2، ص 42 و 43
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
🔴لیبی، کشوری با توان موشکی و هسته ای بالا بود و بیشترین منابع نفتی قاره آفریقا رو در اختیار داشت!
1- لیبی رو تحریم کردن و گفتند مذاکره هستهای کنیم!
2- مذاکره هسته ای کردند و کل توان هسته ای لیبی از دست رفت!
3- آمریکا بازی درآورد و از توافق هسته ای با لیبی خارج شد؛
4- بعد از خروج آمریکا از توافق تحریم ها شدت بیشتری گرفت.
5- قذافی به دامن اروپا پناه برد و توافق مالی کردند و کانال مالی زدند.
6- اقتصاد لیبی تحت سیطره اروپا کاملا ورشکست و نابود شد!
7- اروپا بعد نابودی اقتصاد لیبی از توافق خارج شد و اموال لیبی رو مصادره کرد!
8- مردم که بشدت تحت فشار مالی بودن برای اعتراض به سیاست دولت قذافی به خیابان آمدند (بهار عربی)
9- نیروهای وابسته آمریکایی وارد جریان اعتراض مردمی شدند و جریان رو در دست گرفتن، اروپا هم با بمباران هوایی، ارتش لیبی را در هم شکست!
10- قذافی سرنگون شد و لیبی بصورت غیر رسمی تجزیه و قسمتی از آن هم تحت سلطه داعش قرار گرفت، اکنون نفت لیبی با کمترین قیمت در اختیار شرکتهای آمریکایی و اروپایی است!!!
این همنتیجه تدبیر استکبار و جهالت یا خیانت خواص پس عبرت بگیریم.
❇️ مراتب نماز
🔘 آیةاللهالعظمی مظاهری
🔹نماز عوام
مرتبه اول نماز که معمولاً مربوط به انسانهای عادی است، همان لقلقه زبان میباشد و اصطلاحاً به آن «نماز لسانی» گفته میشود. کلمات آن درست ادا میشود و قیام، قعود، رکوع و سجود آن به درستی انجام میپذیرد. این نماز از انسان رفع تکلیف میکند و باعث میشود چنین انسانی «تارکالصلاة» به حساب نیاید؛ یعنی جزء کافران به شمار نرود و این نماز به اندازه وسعش هم میتواند نیروی کنترلکننده از گناهان باشد.
طبق تحقیقات و بررسیهایی که به عمل آمده است، تعداد افرادی که به خواندن نماز مقید بودهاند و جرم و جنایت مرتکب شدهاند، نسبت به افراد «تارکالصلاة» که مرتکب اعمال خلاف شدهاند، خیلی کمتر است. این نتیجه نشان میدهد که همین نماز زبانی و اینکه شخصی اهل نمار جماعت و مسجد باشد، و لو اینکه آن مسجد رفتن هم ظاهری و نماز فقط با لقلقه زبان باشد، بالأخره او را در جاهایی نجات میدهد و به نفع انسان عمل میکند. این مرتبه نماز، از نظر فقهی صحیح است و قضا هم ندارد.
🔹نماز خواص
مرتبه دوم نماز که از اهمیت بالاتری برخوردار است، نمازی است که همراه با خضوع و خشوع باشد. یعنی علاوه بر آنکه نمازگزار رعایت آداب ظاهری را در نماز میکند و به ادای صحیح کلمات و حرکات نماز اهمیت میدهد، دل او نیز به یاد خدا خاشع باشد. در حالیکه زبان نماز میخواند، دل او هم نماز بخواند. وقتی شخص با زبان خود میگوید: «إیاک نعبد و إیاک نستعین»، دل او نیز واقعاً همین آیه شریفه را بخواند؛ یعنی به آن باور داشته باشد، در برابر خداوند خاشع بوده و تنها به او امید ببندد و فقط از او استعانت بطلبد.
🔹 نماز اخصالخواص
مرتبه سوم از نماز، «نماز مبرور» است. نماز مبرور بدین معناست که نماز ما علاوه بر اینکه صحیح است، خداوند متعال آنرا قبول کند، و علاوه بر اینکه قبول میشود، پروردگار عالم به اقامهکننده آن تبریک و آفرین بگوید.
انسان میتواند در نماز به آنجا برسد که خدا را بیابد و خدا را ببیند. چنانکه پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم نیز اینگونه عبادت کردن را از ما خواستهاند: «اعبداللهَ کانّک تراه و إن لم تکن تراه فإنّه یراک» خداوند را آنچنان پرستش کن که گویی او را میبینی و اگر تو او را نمیبینی، پس مسلماً او تو را میبیند.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
خیانت و انتخاب مسئول غیر اصلح؟
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود :
💎 من تَقَدَّمَ عَلی قومَ مِنَ المُسلِمینَ و هو یَری أنَّ فیهم مَن هُو أفضَلُ مِنهُ فقد خانَ اللّهَ و رَسولَهُ و المُسلِمینَ.
کسی که بر مسلمانان کارگزار گردد، در حالی که می بیند در میان آنان کسی شایسته تر از او وجود دارد، به خدا و پیامبر و مسلمانان خیانت کرده است.
📗التمهيد للباقلاني، ص 190
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
#احکام_لمس_قرآن.✋
❓سوال:
آیا شخص بی وضو 😟 میتواند بر صفحه گوشی 📱 و مانیتور 🖥 که کلمات وآیات قرآن برصفحه آن باشد لمس کند؟
✅ پاسخ:
لمس کردن صفحه گوشی موبایل و مانیتوری که کلمات و آیات قرآن روی صفحه آن از طریق نرم افزار باشد، چون صدق لمس مستقیم قرآن نمیکند اشکال ندارد.
🔰 @ofogh_howzah
⚙ ویژه نامه بازار سرمایه اسلامی 3
🔵 نیاز است تا #فاضلین_حوزوی روی این مسایل فکری کنند و مطالعاتی فرمایند و اگر مسئلهای به ذهنشان رسید تذکر دهند تا نسبت به اصلاح آنها اقدام شود و شورای فقهی بورس میتواند آنها را بپذیرد..
🔘 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین #سید_محمد_تقی_علوی فریدنی عضو کارگروه فقهی بازار سرمایه اسلامی قم
➕ متن کامل
https://b2n.ir/764029
🔰 @ofogh_howzah
✴️ تواضع تحسین برانگیز صاحب «مفاتيح»
🔹 مرحوم سلطانالواعظين شيرازي (صاحب کتاب شبهاي پيشاور) نقل ميکند: در ايامي که «مفاتيحالجنان» تازه منتشر شده بود، روزي در سرداب سامراء آن را در دست داشتم و زيارت ميخواندم. ديديم شيخي با قباي کرباس و عمامه کوچک نشسته و مشغول ذکر است.
🔹شيخ از من پرسيد: اين کتاب کيست؟ پاسخ دادم: از محدث قمّي آقاي حاج شيخ عباس است و شروع کردم به تعريف از کتاب. شيخ گفت: اينقدر هم تعريف ندارد، بيخود تعريف ميکني
🔹من با ناراحتي گفتم: آقا برخيز و از اينجا برو. کسي که کنار شيخ نشسته بود، دست به پهلويم زد و گفت: مؤدب باش، ايشان خود «محدث قمي» هستند.
من برخاستم و با ايشان روبوسي کردم و عذر خواستم و خم شدم تا دستشان را ببوسم، اما آن مرحوم اجازه نداد و خم شد و دست مرا بوسيد و فرمود: شما «سيّد» هستيد.
🔰 @ofogh_howzah
📗 ارشادالقلوب
🔸 ارشادالقلوب، کتاب گرانسنگي است که در واقع از سوي عالم جليلالقدر شيعي، حسنبن ابىالحسن ديلمى، از علماى قرن هشتم هجرى در قالب وعظ به عالم تشيع هديه شده است. زيرا در ديدگاه او ـ که منبعث از کلام گهربار رسول خدا (صل الله علیه و آله) است- بهترين هديه و سوغاتي که يک مسلمان ميتواند به برادر مسلمان خود بدهد، پند و اندرزي است که هدايت او را زياد کند و او را از هلاکت نگه دارد.
🔸مصنف در مقدمه کتاب مىفرمايد: «چون ديدم سلطان شهوت و غضب بر مردم تسلط يافته و مردم مشغول به خود شدهاند و آخرت را فراموش کردهاند، اين کتاب را نوشتم و آن را «ارشادالقلوب إلىالصواب» نام نهادم تا هر کس به آن عمل کند، از عذاب اليم الهى در امان بماند.»
🔸 کتاب شريف ارشادالقلوب، که هماکنون در يک مجلد چاپ شده، در اصل دو جزء است. جزء اول کتاب، در حکمتها و مواعظ قرآن و سنت است و جزء دوم، در فضايل اميرالمؤمنين، حضرت امام على (علیه السلام) و اولاد طاهرين آن حضرت. مصنف ارشادالقلوب، در کتاب خود، روايات را مستقيماً از پيامبر اکرم (صل الله علیه و آله) و ائمه (علیهم السلام) نقل مىکند و دليل اينکار خود را شهرت داشتن اين روايات در کتب روايى ذکر مىکند.
🔸با اينحال، کسى با اين روايات محذوفالسند، معامله مرسله نکرده است و تمام روايات آن را مسنده مىدانند، کما اينکه در کتب روايى ديگر مشابه آنها با سند کامل يافت مىشود. از اين نکته نيز کاملاً مشهود است که قصد مرحوم ديلمى تأليف کتاب روايى نبوده، بلکه صرفاً قصد بيدار کردن خفتگان و غفلتزدگان را بهوسيله مواعظ معصومين (علیهم السلام) داشته است...
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
امیرالمؤمنین عليه السلام
💎 اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند:
قانع بودن به نادانى،
آزمندى به دنيا،
بخل ورزى به زيادى،
رياكارى در عمل،
و خودرأی بودن
💎 لَولا خَمسُ خِصالٍ لَصارَ النّاسُ كُلُّهُم صالِحينَ: أوَّلُهَا القَناعَةُ بِالجَهلِ، وَالحِرصُ عَلَى الدُّنيا، وَالشُّحُّ بِالفَضلِ، وَالرِّياءُ فِي العَمَلِ، وَالإِعجابُ بِالرَّأيِ
المواعظ العدديّة، صفحه 263
🔰 @ofogh_howzah