💠 #حدیث_روز
🔸امام باقر علیه السلام: كانَ أبي زَينُ العابِدينَ عليه السلام إذا نَظَرَ إلَى الشَّبابِ الَّذينَ يَطلُبونَ العِلمَ أدناهُم إلَيهِ وقالَ : مَرحَبا بِكُم أنتُم وَدائِعُ العِلمِ ويوشِكُ إذ أنتُم صِغارُ قَومٍ أن تَكونوا كِبارَ آخَرينَ .
🔹پدرم زين العابدين عليه السلام ، هر گاه به جوانانى كه دانش مى اندوختند ، مى نگريست ، آنان را به خود نزديك مى كرد و مى فرمود : «آفرين بر شما كه امانت هاى [مردم براى آموختن] دانشيد و به زودى شما كم سالان جامعه ، بزرگان جامعه اى ديگر مى شويد» .
📚الدر النظيم في مناقب الأئمّة اللهاميم : ص ٥٨٧ .
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📰 پیشخوان روزنامههای کشور - یکشنبه 28 اسفند 1401
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 پیام جامعه مدرسین در آستانه ماه رمضان و سال نو
🔻طلاب و فضلا به صورت ویژه حکم دینی حجاب را تبیین کنند
📜 متن پیام جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آستانه ماه مبارک رمضان و آغاز سال نو به این شرح است:
🔹در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت و گستره بینهایت رحمت الهی و روزهای آغازین سال نوی شمسی هستیم. این دو مناسبت دینی و ملی را به هم میهنان عزیز تبریک میگوییم.
🔹طلاب و فضلای گرانقدر در منابر و مجالس وعظ، علاوه بر تبیین معارف و احکام این ماه مبارک، به صورت ویژه حکم دینی حجاب و معارف مربوط به کرامت زن و پوشش اسلامی را تبیین کنند.
👈 مشروح پیام
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 ثواب روزه سه روز آخر ماه شعبان
🔹ماه مبارک شعبان به روزهای پایانی خود نزدیک میشود، ماهی که پیامبر اکرم (ص) دربارۀ آن فرمود: «ماه شعبان، «شعبان» نامیده شد؛ زیرا روزىهاى مؤمنان در این ماه قسمت مىشود.» این ماه از آن جهت حائز اهمیت است که فرصتی روحی و معنوی جهت آمادگی برای ورود به باارزشترین ماه سال یعنی ماه مبارک رمضان فراهم میکند.
🔹یکی از اعمالی که در این ماه و در آستانۀ ماه مبارک رمضان بسیار به آن تأکید شدهایم، روزه است. امام صادق علیهالسلام فرمود: «مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْن؛ هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه دو ماه پىدرپى را برایش محسوب مىکند.» (من لا یحضره الفقیه ج 2 ، ص 94 ، ح 1829 - امالی(صدوق) ص 670)
🔹پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرمود: «شَعبانُ شَهری... فَمَن صامَ شَهری کُنتُ لَهُ شَفیعاً یَومَ القِیامَةِ؛ شعبان ماه من است... هر که ماه مرا روزه بدارد، روز قیامت شفیع او خواهم بود.» (فضائل الاشهر الثلاثه ص 64 - بحارالأنوار(ط-بیروت) ج 94 ، ص 83 ، ح 54)
🔹امیرالمؤمنین علیهالسلام نیز فرمود: «صَومُ شَعبانَ یَذهَبُ بِوَسواسِ الصَّدرِ وَ بَلابِلِ القَلبِ؛ روزه ماه شعبان، وسواس دل و پریشانیهای جان را از بین میبرد.» (الخصال، ص 612)
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤 سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی، سه شنبه اول فروردین ساعت ۱۶
🔸حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی روز سه شنبه اول فروردین ۱۴۰۲ به مناسبت فرارسیدن سال نو در حرم مطهر ثامنالحجج، حضرت علیابنموسیالرضا (علیهالسلام) سخنرانی خواهند کرد.
🔸 این برنامه با حضور خیل مشتاقان و زائران حرم رضوی از ساعت ۱۵ آغاز شده و در ساعت ۱۶ سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب برگزار خواهد شد. مشروح این برنامه از رسانه KHAMENEI.IR و شبکههای صدا و سیما بصورت زنده پخش میشود.
🔸شایان ذکر است رهبر انقلاب اسلامی در ایام نوروز سه سال گذشته به علت توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از گسترش بیماری کرونا به مشهد مقدس سفر نکرده و در روز اول فروردین سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به صورت زنده و تلویزیونی با ملت ایران سخن گفته بودند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 امام خمینی(قدس سره): تحویل حال به احسن الحال، تغییر روحی به سیره انبیاء(ع) است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
🔻آیت الله اعرافی:
🔹حوزه همواره به عنوان علم و دانش و معرفت شناخته شده است
🔹ما تاریخی پرافتخار داریم اما ضمن اینکه باید بر آن تاریخ تکیه کنیم نباید در آن بمانیم بلکه باید به افق های جدیدی در تقویت این مولفه و عنصر علم بنیانی حوزه قدم بزنیم و گام برداریم.حوزه همواره به عنوان علم و دانش و معرفت شناخته شده این باید تقویت شود. امروز اندیشه های گوناگون در قلمروهای فلسفی کلامی حدیثی تفسیری و بخش های مختلف در جهان وجود دارد و گاهی هم به رقابت با اندیشه و معرفت دینی برمی خیزد. ما باید این پایه ها را محکم کنیم و این مولفه را تقویت کنیم
🌐 مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه)
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
بسمه تعالی
معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
از کلیه طلاب ، فضلا و روحانیون ، اساتید، متعلمان مراکز تخصصی، خطبا ، فرهیختگان و استعداد های برتر تبلیغی حوزه های علمیه جهت اعزام در ماه مبارک رمضان دعوت به عمل مي آورد.
ثبت نام ۱۴۰۱/۱۲/۲۰
شروع تبلیغ ۱۴۰۲/۰۱/۰۳
پايان تبلیغ ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
تاریخ ثبت گزارش ۱۴۰۲/۰۲/۰۲
تذکر : بر اساس توافق به عمل آمده اعزام عمومی از استان های قم،تهران، سیستان و بلوچستان،خوزستان،خراسان رضوی و اصفهان توسط دفاترتبلیغات اسلامی مستقر در استان صورت می گیرد.
شرايط عمومی اعزام:
1- دارا بودن سطح 1 حوزوی؛
2- داشتن پرونده تبلیغی در معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه؛
3- ملبس بودن به لباس مقدس روحانیت در ایام تبلیغ؛
4- ثبت نام و اخذ حکم از طریق سامانه سماوات.
شرايط خاص اعزام از قم:
1- دارا بودن سطح 2 حوزوی؛
2- داشتن تخصص در یکی از عرصه های تبلیغ؛
مزایا :
علاوه بر امکان ترویج و نشر معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام و بهره مندی از برکات معنوی و اجر اخروی
مزایای ذیل تعلق می گیرد.
1 - پرداخت حق الزحمه تبلیغی؛
2- برخورداری از امتیازات و سوابق تبلیغی.
جهت ثبت نام به آدرس هاي ذیل مراجعه فرماييد:
1- سامانه سماوات به نشانی: http://hejrat.ismc.ir
2- مدرسه مبارکه دارالشفاء، ساختمان آموزشی، دفتر پذيرش هجرت، تلفن 4-02532191400؛
3-معاونت تبليغ و امور فرهنگی حوزه های علميه استانها.
مرکز مديريت حوزه های علميه
معاونت تبليغ و امور فرهنگی
کانال هجرت https://eitaa.com/hejrat_ir
💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: مَن صامَ ثَلاثَةَ أيّامٍ مِن آخِرِ شَعبانَ ووَصَلَها بِشَهرِ رَمَضانَ ، كَتَبَ اللّهُ لَهُ صَومَ شَهرَينِ مُتَتابِعَينِ .
🔹هر كس سه روزِ آخر شعبان را روزه بدارد و آنها را به ماه رمضان متّصل كند ، خداوند براى او پاداش روزه دو ماه پياپى را مى نويسد .
📚كتاب من لا يحضره الفقيه ج ٢ ص ٩٤ ح ١٨٢٩
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻علامه طباطبايی رحمه الله علیه
🔸تخم سعادت، مراقبت است. مراقبت يعني كشيك نفس كشيدن يعني حريم دل را پاسباني كردن. يعني سر را از تصرفات شيطاني حفظ داشتن پاسبان حرم دل بودن. اين تخم سعادت را بايد در مزرعه دل كاشت و بعد به اعمال صالحه و آداب و دستورات قرآني، اين نهال سعادت را پروراند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #کلیپ | نوروز ایرانی؛ عید بهاری
💐 حضرت آیتالله خامنهای: یک نکته دربارهی نوروز آمیختگی این عید ملّی با ذکر و نیایش و دعا و معنویّت است... بهار مظهر امید است... بهار به انسان میگوید که خزان و برگریزان حتماً رفتنی است و طراوت و نوسازی و نوگرایی حتماً آمدنی است. ۱۴۰۱/۰۱/۰۱
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
🔔 تعطیلات نوروزی و ساعت کاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه در فروردین ۱۴۰۲
◻️ مرکز مدیریت حوزههای علمیه از پنجم تا هفتم فروردین تعطیل خواهد بود و از روز هشتم تا دهم همه واحد ها فعال می باشند.
◻️ ساعت کاری نیز در ماه مبارک رمضان از ساعت ۰۸:۳۰ صبح لغایت ۱۴:۰۰؛ پنجشنبهها تا ساعت ۱۳:۰۰ و در روزهای بعد از لیالی قدر از ساعت ۰۹:۰۰ الی ۱۴:۰۰ خواهد بود.
◻️ شیفت عصر نیز از ساعت ۱۳ الی ۱۸:۳۰و روز های قبل از شب های لیالی قدر از ساعت ۱۴ الی ۱۸ خواهد بود.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸محبت واقعی
🔻آیتالله شیخ محمدتقی آملی رحمه الله علیه
🔹طبق صریح آیه قرآن که میفرماید: «یحبّهم و یحبّونه»؛ محبت مقولهای دو طرفه است؛ یعنی به همان اندازه که در دل مؤمن محبت خدا هست، از ناحیه او هم نسبت به بندگان محبت است.
🔹در روایت به این مضمون آمده که اگر میخواهی بدانی که خدا چقدر نسبت به ما محبت دارد، علامتش این است که ببینیم ما چه اندازه او را دوست داریم و این نشان از دو طرفه بودن مقوله محبت است. تاکنون بحث ما در اطراف محبت بنده نسبت به حق بود و اکنون میخواهیم ببینیم که محبت خدا نسبت به بنده به چه معناست؟
🔹محبت حق نسبت به بنده، مثل محبت بنده به حق نیست؛ زیرا ذات مقدس حق منزه از آن است که محل تغییرات و تبدیلات واقع شود، بلکه معنای محبت حق به بنده، عبارت است از اینکه بندهاش را از دشمنانش حفظ میکند. «کفی بالله وکیلا» و «کفی بالله نصیراً»؛ و از آنجا که بزرگترین دشمن انسان نفس اوست که فرمودهاند: «اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک».
🔹در روایت وارد است که «اذا احبّ الله عبداً لم یضره ذنب»؛ یعنی وقتی خدا بندهای را دوست بدارد، دیگر هیچ گناهی, به آن بنده آسیب نمیرساند. در خبر دیگر است که «یعطی الدنیا من یحب و من لا یحب و لایعطی الایمان الا من یحب»؛ یعنی خدا دنیا را به همه کس میدهد ولکن ایمان را به کسی میدهد که او را دوست داشته باشد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
📜 نظر برخی از مراجع تقلید درباره عید نوروز (۱)
🔻 امام خمینی (ره):
🔹 در اعیادی که اسلام به ما عنایت فرموده است، در همه آن اعیاد آنچه که انسان ملاحظه میکند همهاش مسئله ذکر و دعاست، نماز است، روزه است، ذکر است، دعاست. و در این عید هم که عید ملی است و اسلامی نیست لکن اسلام هم مخالفتی با آن ندارد باز میبینیم که در روایتی که وارد شده، از آداب امروز روزه گرفتن است؛ از آداب امروز دعا کردن است؛ نماز خواندن است؛ و این به ما میفهماند اگر ملتی بخواهد به راه راست برود و بخواهد استقلال خودش را، آزادی خودش را بخواهد حفظ کند باید در عیدش و غیر عیدش تذکر داشته باشد؛ ذکر خدا بکند، یاد خدا باشد، برای خدا باشد. (صحیفه امام)
🔻 حضرت آیةالله خامنهای:
🔹 اسلام با سنّتهایی که از قبل از اسلام باقی مانده است، دو نوع رفتار میکند. اوّلاً بعضی سنّتهای غلط را به کلّی از بین میبرد و نابود میکند؛ چون سنّتهای درستی نیست. ثانیاً اسلام بعضی از سنّتها را از بین نبرده است. کالبد سنّت را نگه داشته و محتوا و روح آن را عوض کرده است. مردم ما عینِ همین کار را با نوروز کردند؛ نوروز را نگه داشتند و محتوای آن را عوض کردند. نوروز در ایران، جشنی در خدمت حکومتهای استبدادیِ قبل از اسلام بود! به همین خاطر است که «نوروز باستانی»، «نوروز باستانی» میگویند! «نوروز»اش خوب است، ولی «باستانی»اش بد است! «باستانی» یعنی این که همهی این جشنهای دورهی سال - مثل جشن «نوروز»، یا جشن «مهرگان»، یا جشنهای دیگری نظیر «خردادگان»، «مردادگان» و جشنهای گوناگونی که قبل از اسلام بوده است - در خدمت حکومتهای استبدادی و سلطنتهای پوسیدهی دوران جاهلیت ایران بود! محتوای نوروز، محتوای مردمی و خدایی نبود؛ توجّه و ارادت به حضرت حق در آن نبود؛ جهات عاطفی و انسانی و مردمی در نوروز نبود! ملت ایران نوروز را نگه داشتند؛ اما محتوای آن را عوض کردند. این محتوای امروز نوروز ایرانی، غیر از محتوای باستانی است. (سایت معظم له)
🔻 حضرت آیةالله مکارم شیرازی:
🔹 اوّلاً: در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانستهاند که حوادث تاریخی مطلوب و یا پیروزیهایی در آن واقع شده؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست نمیتوان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است. مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمیشود. و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود میآید. ثانیاً: به موازات این عید سنّتهای حسنه و کارهای پسندیدهای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال، صله رحم، کنار گذاشتن کدورتها، نظافت، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام میشود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است. (خبرگزاری مشرق)
🔻 مرحوم آیةالله صافی گلپایگانی:
🔹 اعياد شرعی و مذهبی بزرگ اسلامی، عيد فطر و عيد قربان و عيد غدير و روزهای ولادت حضرت رسول اكرم صلی الله عليه و آله و ائمه معصومين عليهم السلام است. در عيد نوروز هم اگر مؤمنين برنامههای دينی، مانند ديدار با برادران مؤمن يا عيادت بيماران و رسيدگی به حال مستمندان داشته و برنامههای بدآموز نداشته باشند مناسب است. در حديث است «كُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيدٍ»؛ هر روزی كه در آن معصيت خدا نگردد، آن روز عيد است. نوروز، يعنی روز نو. روز اولين فصل بهار مثل خود فصل بهار يک امر واقعی و تكوينی است، و به جمشيد ارتباط ندارد. خدا میداند چند هزار يا چند ميليون سال پيش از جمشيد بوده است. از آيات خدا است كه زمين دوباره بعد از موتش و خشک شدن گياهها زنده میشود، و چنانكه در قرآن مجيد میفرمايد «اعْلَمُوا أنَّ اللهَ يُحْيِ الْأرْضَ بَعْدَ مَوْتِها» و محتمل است غسل يا هر عبادت ديگری به همين مناسبت باشد. (سایت معظم له)
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام :ما مِن يَومِ نَيروزٍ إلاّ و نَحنُ نَتَوقَّعُ فِيهِ الفَرَجَ لأِنَّهُ مِن أيّامِنا و أيّامِ شِيعَتِنا.
🔹هيچ نوروزى نيست مگر آن كه ما در آن روز منتظر فرج [ظهور قائم آل محمّد صلىالله عليه وآله] هستيم؛ چرا كه نوروز از روزهاى ما و شيعيان ما است.
📚 بحارالأنوار, ج۵۶, ص۹۱
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
💠 #سخن_بزرگان
🔻امام خامنه ای:
🔸همچنانی که دربارهی بهار فرمودند که: «تن مپوشانید از باد بهار»، دربارهی بهار معنویّت ماه رمضان هم باید تمسّک کنیم به این جمله: «إنّ فی ایّام دهرکم نفحات ألا فتعرّضوا لها». نسیم معنویّت در ماه مبارک رمضان شامل حال همه است و خودمان را باید آماده کنیم. دلهایمان را در معرض این نسیم معنوی و الهی و معطّر بگذاریم.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593
28.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌺 سال "مهار تورم، رشد تولید"🌺
📹 ببینید | فیلم کامل پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲
💫 #مهارتورم_رشدتولید
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰https://eitaa.com/joinchat/2004287493Cf5efeeb593