📰 پیشخوان روزنامههای کشور - دوشنبه 28 آبان 1403
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
📢 آقای دیپلمات در وسط میدان
🔹️روایتی به مناسبت دیدار سفیر جانباز جمهوری اسلامی ایران در لبنان با رهبر انقلاب
🔹«چشم راستم نیمه میبیند و امید است که بهتر شود؛ چشم چپ هم خوب است و التهاباتی دارد.» اینها را مجتبیٰ امانی -سفیر ایران در لبنان که در حادثهی پیجرها مجروح شده و چند وقتی بود که دوران نقاهت را طی میکرد- به آقا میگوید، در ظهر میانهی پاییز تهران. شعلهی جنگ که بالا میگیرد، تازه مشخّص میشود چه کسی اهل میدان است و چه کسی نیست؛ دیپلمات و رزمنده و پیر و جوان و مرد و زن هم ندارد.
🔹ممکن است پسربچّهی تازهپوستترکاندهای باشد که هنوز بالغ هم نشده امّا در بزنگاه، وسط میدان است و زخمچشیده؛ درست مانند آن پسرک سیزده چهارده سالهی لبنانی حادثهی پیجرها که وقتی متوجّه رفتار غیرعادی پیجر در دست دختردایی دوسالهاش شده بود، او را بغل گرفته تا انفجار دست و انگشت او را زخم بزند و آسیبی به دختر معصوم نرسد. این مرحله از نبرد، دیگر این خطوربطها حالیاش نیست؛ فقط مردها را مشخّص میکند.
🔹قصّهی آقای سفیر و دیپلمات ایرانی هم همین است. مأمور و دیپلمات عالیرتبهی وزارت امور خارجهی جمهوری اسلامی که در اوج فشار دشمن صهیونی در کنار رزمندگان ماند و ماند و ماند تا آنکه بالاخره زخم صهیون بر تن او هم به یادگاری بنشیند.
🔹آقای امانی، اوّلین نفر نیست و آخرینش هم نخواهد بود. نشان به آن نشان که چندی قبل، وقتی به ملاقات جانبازان لبنانی مقاومت در یکی از بیمارستانهای تهران رفتیم که برای مداوا به ایران اعزام شده بودند، یکی دیگر از همین قبیله را آنجا دیدیم؛ معتکف در تخت بیمارستان. زخمخوردهی حادثهی حملهی دشمن به کنسولگری ایران در دمشق بود که با وجود گذشت چند ماه از آن حادثه، هنوز داشت دوران نقاهت را پشت سر میگذاشت. دکتر حسین امیرعبداللّهیان که پیگیر درمانش بود، شهید شده بود؛ امّا او هنوز بر تخت بیمارستان، دوران درمان را طی میکرد. حالا هم مجتبیٰ امانی، سفیر و نمایندهی دیگری از وزارت خارجهی جمهوری اسلامی ایران.
🔹حادثه که بالا بگیرد، دیگر خطوربط سیاسی و این دولت و آن دولت مهم نیست؛ در میدان بودن مهم است. خطوربط سیاسی که جای خود؛ حتّی جنسیّت و زن یا مرد بودن، پیر یا جوان بودن و فارس یا عرب بودن هم اهمّیّتی ندارد. نشان به آن نشان که همهی جانبازان بستری در آن بیمارستان تهران، از زهرای چندساله تا محمّد شصتواندیساله، جرم همگیشان ماندن در میدان بود؛ جرم همگیشان این بود که از عربدهی صهیون نهراسیده بودند و میدان را خالی نکرده بودند.
🔹مرد و زن این میدان همین رزمندهها و زخمچشیدهها و زنها و مردها و دیپلماتها و غیردیپلماتهایی هستند که برای ماندن در میدان از همه چیز گذشتهاند و منّتی هم بر سَر کسی ندارند؛ فرقی هم نمیکند که ایرانی باشند یا غزاوی یا لبنانی یا اهل هر نقطهی دیگر از جهانی که امروز علیه نسلکشی انسان به دست جانیان صهیون به فریاد آمدهاند. مرز این جماعت، عشق است و هر جا او باشد آنجا هم خاک آنها است که اصلاً در همین مرحله است که دیپلماسی و میدان یکی میشوند و نمیشود تفکیکشان کرد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 دولت هرچه سریعتر لوایح و برنامههایی را تهیه و تنظیم نماید تا مشکلات موجود به ویژه مشکلات معیشتی مردم برطرف شود
🔻 آیتاللهالعظمی نوریهمدان در دیدار معاون امور مجلس رئیس جمهور
🔹 تمام تلاش خود را به کار گیرید تا در سایه وحدت و همدلی بین دولت و مجلس طرحها و لوایح به نفع کشور و مردم اجرا شود
🔹سرعت عمل در خدمت به مردم و گام برداشتند برای رفاه مردم و اجرای کارهای عمرانی بسیار مهم و ارزشمند است.
🔹بر اساس آموزه های اسلام و مکتب قرآن اگر در هر کجای عالم، خون مسلمانی به ناحق ریخته شود؛ تمام مسلمانان در برابر آن مسئول هستند و باید و در مقابل آن ظلم قیام کنند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #معرفی_کتاب
📘دوفصلنامه علمی – پژوهشی «قرآن شناخت»
👈 سی و دومین شماره دوفصلنامه علمی – پژوهشی «قرآن شناخت» ویژه کنگره یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم با مقالاتی خواندنی به مدیرمسئولی آیتالله محمود رحبی و سردبیری حجتالاسلام غلامعلی عزیزی کیا در ۳۶۵ صفحه منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
🔸این دو فصلنامه با حمایت دبیرخانه صدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم تولید و منتشر شد و عناوین مقالات ارائه شده در این شماره از دوفصلنامه عبارتند از؛
🔹مکاتب تفسیری رایج در حوزه علمیه قم در سده اخیر/ علی اکبر بابایی.
🔹سیرتطور دانش و نگارشهای علوم قرآنی حوزه علمیه قم در سده اخیر/ روحالله شهیدی.
🔹حجم آثار علمی اثرگذار حوزه علمیه قم در زمینه علوم قرآن در سده اخیر/ علی اوسط باقری.
🔹حاکمیت دینی در اندیشه و آثار تفسیری عالمان حوزه علمیه در سده اخیر/ محمدجواد نوروزی فراتی.
🔹مقابله حوزه علمیه قم با جریانهای انحرافی سده اخیر در عرصه تفسیر و علوم قرآن/ علیرضا عظیمی فر.
🔹روشهای تدریس و آموزش تفسیر قرآن در حوزه علمیه قم در سده اخیر/ عباس الهی.
🔹مفسران برجسته سده اخیر حوزه علمیه قم؛ علامه سیدمحمد حسین طباطبایی/ امیررضا اشرفی.
🔹مفسران برجسته حوزه علمیه قم در سده اخیر؛ علامه مصباح یزدی و تفسیر موضوع نظاممند قرآن/ حمید آریان.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 هشتصد و بیست و دومین(822) شماره هفتهنامه افقحوزه منتشر گردید.
✍️ هشتصد و بیست و دومین(822) شماره هفتهنامه افق حوزه، فراگیرترین نشریه رسمی حوزههای علمیه با مطالب متنوع و جذاب علمی، فرهنگی و اخبار سیاسی و اجتماعی ایران و بینالملل به همراه ششمین ویژه نامه"حوزه صدساله" و به ضمیمه هشتاد و هشتمین پیششماره نشریه عربی حوزههای علمیه باعنوان"الآفاق" از سوی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه منتشر گردید.
✅ مهمترین عناوین این شماره به شرح زیر است:
1️⃣. آیتالله العظمی مکارم شیرازی: کتاب مهمترین ابزار تبادل معلومات و انتقال افکارِ درون ضمیر یک اندیشمند
2️⃣. آیتالله العظمی جوادی آملی: ضرورت احیای دروس تفسیر قرآن و علوم عقلی در حوزههای علمیه
3️⃣. آیتالله العظمی نوری همدانی: ارتباط صمیمی با مردم و تلاش برای حل مشکلات مهمترین وظیفه مسئولین
4️⃣. آیتالله حسین بوشهری: اقدامات اصلاحی فضای مجازی بعد از قانونمند شدن آن انجام شود
5️⃣. آیتالله اعرافی: قم پایگاه اصلی علوم اسلامی در یکصدسال اخیر
6️⃣. دانش معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی در یکصد سال اخیر حوزه علمیه قم
7️⃣. بازخوانی زعامت آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری(قد) در بستر تحولات تاریخی و سیاسی ایران
8️⃣. گفت و گو | فاطمه زهرا(س) آینه تمامنمای کمالات الهی / استاد محمدباقر تحریری
9️⃣. درسهای علامه طباطبایی(قد) برای جامعه امروز
🔟. یادداشت | با اهل قلم (3) / از دفاع تا هجوم / استاد جواد محدثی
📰 #هفته_نامه_افق_حوزه
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
افق حوزه
💠 هشتصد و بیست و دومین(822) شماره هفتهنامه افقحوزه منتشر گردید. ✍️ هشتصد و بیست و دومین(822) شمار
No. 822.pdf
1.42M
💠 هشتصد و بیست و دومین(822) شماره هفتهنامه افقحوزه منتشر گردید.
📰 #هفته_نامه_افق_حوزه
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 کسی که به حوزه می آید باید آماده جهاد و شهادت باشد
🔻آیتالله اعرافی در جمع طلاب مدرسه علمیه ثامن الائمه(ع):
🔹مشکلات و سختیها همواره با تاریخ انبیاء، اولیاء و علما گره خورده است، اصل این است کسی که به اینجا آمد باید آماده جهاد و شهادت باشد؛ حوزه علمیه یعنی جای جهاد علمی، معنوی و اخلاقی.
🔹کانونهای اصلی حوزههای علمیه مختلف بوده اند، اما به هم پیوستگی دارند و با اینکه تفاوتهایی داشتهاند، اما در اصل علم و دانش هیچ تفاوتی نداشتهاند.
🔹حوزه های علمیه در امتداد حضور ایرانیان رشد و پیشرفت کرد تا در دوران معاصر حوزه علمیه قم بازسازی شد؛ در عصر جدید حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه قم رشد چشمگیری داشته است.
🔹امروز اگر کسی فقیه باشد حتما با بسیاری از نظامات حقوقی دنیا می تواند دست و پنجه نرم کند.
🔹در دنیای امروز آنقدر دامنه نیاز و سوال و پرسش از ما وجود دارد که با همه این ذخایر و عظمت، هنوز کم داریم و باید تلاش مضاعف کنیم.
🔹سبک و سلوک اخلاقی و معنوی حوزه واقعا در هیچ جا نیست.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
🎉 در هفتهی کتاب و کتابخوانی، تازهترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد.
📚 روایت اوّلشخص از شخص اوّل، به قلم مهدی قزلی، تازهترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) در هفتهی کتاب و کتابخوانی منتشر شد.
♦️ این کتاب روایتهایی از حاشیهی دیدارهای رهبر معظّم انقلاب است. مهدی قزلی از سال ۸۸ الی ۹۷ همراه تیم رسانهای دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) در برنامههای مختلف و متنوع رهبری حضور داشته است. این برنامهها سفرهای رهبری به اقصی نقاط ایران، جلسات نظامی، جلسات ادبی و فرهنگی، دیدارهای خصوصی و عمومی، دیدارهای خانوادههای شهدا، رزمندگان دفاع مقدس و ... را شامل میشود.
🔶 گفتنیست ۴۸ روایت از حاشیهی برنامههای رهبر معظّم انقلاب در این کتاب گردآوری شده که ۳۸ روایت قبلاً در پایگاه KHAMENEI.IR منتشر شده بود و ۱۰ روایت برای نخستین بار در این کتاب منتشر میشود.
📌 علاقهمندان میتوانند برای تهیّهی این کتاب به کتابفروشیهای سراسر کشور یا پایگاه الکترونیکی انتشارات انقلاب اسلامی مراجعه نمایند.
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: إنَّ النّاسَ يَستَغنونَ إذا عُدِلَ بَينَهُم، وتُنزِلُ السَّماءُ رِزقَها، وتُخرِجُ الأَرضُ بَرَكَتَها بِإِذنِ اللّهِ تَعالى.
🔹اگر ميان مردم عدالت برقرار شود، همه بى نياز مىشوند، آسمان روزى خود را فرو مىريزد، و زمين به اذن پروردگار متعال، بركت خويش را بيرون مىآورد .
📚 الكافي : ج٣ ص٥٦٨ ح٦
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 #سخن_بزرگان
📝علامه محمدتقی جعفری:
تاریخ ، هیچ وقت نشان نمی دهد که بشر با خنده توانسته باشد حق خود را بگیرد. تمام تحولات انقلابی خون و گریه داشته است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
📰 پیشخوان روزنامههای کشور - سه شنبه 29 آبان 1403
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
💠 دولت برای رفع مشکلات مردم گامهای جدیتری بردارد
🔹آیت الله علیرضا اعرافی، روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ در دیدار شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور که در دفتر مدیر حوزه های علمیه کشور در قم برگزار شد، شرایط کشور را در مسائل مختلف اقتصادی، فرهنگی، بانکداری، ارائه تسهیلات به مراکز تولید و صنایع، مسائل فضای مجازی و بین المللی، حساس برشمرد و بر تعامل و بهره گیری از انتظار مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه و نخبگان دانشگاهی بر اجرای درست و صحیح برنامه هفتم توسعه از سوی دولت تاکید کرد.
🔹همچنین ایشان بر توجه دولت و رئیس جمهور به مسائلی چون مشارکت، اعتماد و تعامل با مردم و بخش خصوصی برای رفع گره ها و سختیهای اقتصادی و معیشتی مردم؛ توجه به اقتصاد و معیشت قشر متوسط و پایین جامعه و رفع نیازهای معیشتی آنها در برنامه کوتاه مدت و ایجاد آرامش و امنیت اقتصادی برای این قشر از جامعه؛ توجه به مسائل فرهنگی و فضای مجازی و چالش های این فضا به لحاظ حساس بودن و مطالبات نهادهای فرهنگی مانند حوزه، بزرگان حوزه و شنیدن حرف های مطالبه گران در این بحث، توجه به مسائل بانکی و شنیدن دغدغه های مراجع تقلید در این مسئله و توجه به قانون اخیر بانکی و سیاست کشور و انقلاب برای مهار تورم در این مسئله مهم، توجه به صنایع و ارائه خدمت بانکی و تسهیلات به آنها، حل مشکل قطعی برق تاکید و اجرای این مسائل را بسیار ضروری عنوان کرد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
✍️ هشتاد و هشتمین پیششماره نشریه «الآفاق»، نخستین نشریه علمی فرهنگی و اجتماعی حوزههای علمیه به زبان عربی با موضوعات ذیل از سوی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه منتشر شد.
💠تم إصدار العدد الثامن والثمانین من مجلة الآفاق المعنیة بشؤون الحوزات العلمیة في المحاور التالیة:
1. تعزیة ذکری استشهاد الصدیقة الطاهرة فاطمة الزهراء سلام الله علیها
2. کلمة رئیس التحریر/ مهما اشتدت الخطوب
3. آیة الله جوادي آملي/ ضرورة إحیاء دروس تفسیر القرآن والعلوم العقلیة في الحوزات
4. آیة الله العظمی مکارم شیرازي/ ضرورة اهتمام المسؤولین بتوسیع ثقافة القراءة
5. آیة الله قاسم/ الشهید السید حسن نصر الله أعطی حیاته للإسلام
6. الأخبار الدولیة
7. مقالة/ السیاق ودوره في تفسیر القرآن (الجزء الثاني والأخیر)
8. شهداء الفضیلة/ الشهید الشیخ محمد خیاباني رحمه الله
9. سیماء الصالحین
10. علماء وأعلام/ العلامة السید محمد حسین الطباطبائي قدس سره
11. مقالة/ الثابت والمتغیر في الفقه الإسلامی (الجزء الأول)
12. تعریف بالمراکز والمؤسسات الدینیة الشیعیة/ المؤسسة الثقافیة للمهدي المنتظر عجل الله تعالی فرجه
13. مقالة/ مناقب الزهراء سلام الله علیها وتنکر الاتجاه الأموي
14. شعر وقصیده
15. مقالة/ کیف بدأ علم النحو؟
16. نصیحة نفسیة
📰 #الآفاق
⬅️مشاهده فایل pdf👇👇
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir
افق حوزه
✍️ هشتاد و هشتمین پیششماره نشریه «الآفاق»، نخستین نشریه علمی فرهنگی و اجتماعی حوزههای علمیه به زبا
Al-Afaq No.88.pdf
2.71M
✍️ هشتاد و هشتمین پیششماره نشریه «الآفاق»، نخستین نشریه علمی فرهنگی و اجتماعی حوزههای علمیه به زبان عربی از سوی مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه منتشر شد.
📰 #الآفاق
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌐 ofoghhawzah.ir