💠 حدیث روز
🔵 امام علی علیهالسلام
💎 إِنَ لِلْجِسْمِ سِتَّةَ أَحْوَالٍ الصِّحَّةَ وَ الْمَرَضَ وَ الْمَوْتَ وَ الْحَیَاةَ وَ النَّوْمَ وَ الْیَقَظَةَ وَ کَذَلِکَ الرُّوحُ فَحَیَاتُهَا عِلْمُهَا وَ مَوْتُهَا جَهْلُهَا وَ مَرَضُهَا شَکُّهَا وَ صِحَّتُهَا یَقِینُهَا وَ نَوْمُهَا غَفْلَتُهَا وَ یَقَظَتُهَا حِفْظُهَا.
💎 جسم و بدن را شش حالت است: صحت، بیمارى، مرگ، زندگى، خواب و بیدارى، و روح هم، چنین است، دانش موجب زندگانی آن میشود، جهل، مرگ روح است، شک بیماری آن، یقین، صحت آن؛ غفلت؛ خواب روح و نیز حفظ و یادآوری؛ بیداری روح است.
📚 توحید صدوق؛ ص300
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم شمسی
💥 2 اسفند
🔴 شهادت «سيدمحمدعلي رحيمی» مسؤول خانه فرهنگ ايران در پاكستان (1375 ش)
◽️ پس از آن كه در آذرماه 1369 صادق گنجى مسؤولخانه فرهنگ ايران در لاهور پاكستان به دست گروهك تروريستى سپاه صحابه پاكستان به شهادت رسيد، سيدمحمدعلى رحيمى از اوايل سال 1374، به اين سمت منصوب و مشغول فعاليت شد. وى قبل از مأموريت خود در پاكستان، به مدت ده سال در دهلى نو به فعاليت هاى فرهنگى و تبليغى اشتغال داشت. تا اينكه در اين روز، آدم كشان عضو گروه صحابه با حمله به سيد محمدعلى رحيمى، وى را به شهادت رساندند، در پى شهادت مسؤول خانه فرهنگ ايران در لاهور، دولت ايران ضمن اعتراض به دولت پاكستان، خواستار مجازات عاملان اين جنايت شد. پيكر شهيد رحيمى پس از تشييعى مردمى، در بهشت زهراى تهران مدفون گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی (8)
☸ گرامین بانک یا بانک فقرا جهشی بزرگ در فقرزدایی
🔘 گفتوگو با حجتالاسلام محمد بیدار
◽️ در بسیاری از کشورهای جهان، راههای متعددی برای مبارزه با فقر آزموده شده که هر یک با کامیابیها و شکستهایی همراه بودهاند، یکی از این راهحلها، راهحل محمد یونس و گرامین بانک بنگلادش است...
➕ متن کامل
yon.ir/aE2UR
🔰 @ofogh_howzah
🔮 شکلگیری ایده بانک فقرا
◽️ رئیس یک دانشکده در بنگلادش، در مسیر دانشکده، روستاییان را میدید که کارهای سختی را برای ادامه زندگی انجام میدهند. ایشان به این نتیجه رسید که من نظریات طراز اول اقتصادی را در دانشگاه تدریس میکنم، در حالی که در همسایگی دانشگاهم، مردمی هستند که با مشکلات و فقر شدید دست و پنجه نرم میکنند و این نظریات اقتصادی به درد آنها نمیخورد.
◽️ ایشان دانشجویانش را برای مصاحبه با مردم فقیر به کار گرفت؛ مثلاً دیدند خانمی با چوب صندلی میسازد که اگر مبلغی ناچیز به او داده شود میتواند، هفتهای ده صندلی بسازد که برای زندگی او تأثیر بسزایی دارد. بنابراین در سال 1976 بانک فقرا را تأسیس کرد. او در ابتدا به 42 نفر از ساکنین روستایی که مشغول زنجیرسازی بودند، 27 دلار وام اعطا کرد که حتی برخی کمتر از یک دلار دریافت میکردند. با این اتفاق، بانک فقرا تأسیس شد و روستاییان این وام را در چرخه تولید زنجیرسازی به کار گرفتند؛ تا اینکه در سال ۱۹۸۳ بانک گرامین تأسیس شد.
◽️ ایشان در سال 2003 کتابی با نام «بانکدار فقرا» منتشر کردهاند که به فارسی هم ترجمه شده و در رده پنجمین کتاب پرفروش دنیا در حوزه توسعه اقتصادی تبدیل شد. محمد یونس بهدلیل وامهای کمهزینهای که در ارتباط با مسکن پرداخت کرد، در سال 1998 جایزه جهانی اسکان و بعد از آن در سال 2006 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.
◽️ ایشان در زمره متفکران خلاق جهان قرار گرفتهاند و مؤسسهای که به رتبهبندی متفکران جهان میپردازد، آقای محمد یونس را در رتبه ششم جهان قرار داده است که این همه، نشان از موفقیت این اقتصاددان مسلمان بنگلادشی دارد...
yon.ir/aE2UR
🔰 @ofogh_howzah
درس اخلاق
آیت الله نکونام
زمان :پنجشنبه ها بعد از نماز مغرب و عشاء
مکان: مسجد اعظم شبستان 3
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآلهوسلم
💎 اذا ظهرت البدع فی امّتی فلیظهر العالم علمه، فمن لم یفعل فعلیه لعنةالله
💎 هرگاه بدعتها در میان امتم آشکار شوند بر عالم است که در برخورد با آنها دانش خود را آشکار سازد، هر کس چنین نکند نفرین خدا بر او باد.
کافی/1/54
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 4 اسفند
🔵 انتخاب آيت اللّه «بهشتی» به عنوان رياست ديوان عالی كشور از سوی امام خمينی (1358ش)
◽️ به دنبال تصويب قانون اساسى جمهورى اسلامىايران و تشكيل مجلس شوراى اسلامى، طى حكمى از جانب حضرت امام خمينى، آيت اللّه دكتر سيد محمد حسينى بهشتى به عنوان اولين رييس ديوان عالى كشور، بالاترين مقام قضايى پس از پيروزى انقلاب اسلامى برگزيده شد تا براى اين تشكيلات حياتى كه نقش مهم و تعيين كننده اى در جامعه دارد، با درك و درايت والاى ايشان زمينه اجراى قوانين اسلام فراهم شود و عدل و قسط در جامعه رواج يابد. ايشان نيز در طول مدت عهده دارى اين مسؤوليت خطير و شريف، منشأ خير و خدمت فراوانى گشت، امور قضايى كشور را سامان بخشيد و با به كارگيرى قضات عادل و عالم، نظام قضايى را دگرگون ساخت. همچنين در اين روز، آيت اللّه سيدعبدالكريم موسوى اردبيلى نيز به دادستانى كل كشور تعيين شد.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◽️ اگر عمل شما به حال مردم سودمند واقع شود، ماندنی خواهند بود. این بیان قرآن است. «فاما الزبد فیذهب جفاءً و امّا ما ینفع الناس فیمکث فی الارض»، کف میرود و آنچه برای انسانها سودمند است میماند. (رعد/17) سودمندی بیشتر ما باعث پیروزی ماست. به همین جهت در خودسازی فردی و جمعی انجمنها باید طوری برنامهریزی شود که در صحنه خدمت به مردم درخشید؛ نه برای تعریف مردم بلکه برای خدا.
شهید آیه الله دکتر بهشتی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی (9)
☸ سخنی با بانکها
🔘 نوشتاری از آیتاللهالعظمی نوری همدانی
◽️ اشاره: نوشتار حاضر پاسخی است به استفتاء جمعی از کسبه متدین بازار قم درباره حرمت ربا و دلایل آن که آیتاللهالعظمی نوری همدانی در پاسخ به این استفتاء به تبیین مبانی و ریشههای مسئله نیز پرداخته و فروع مرتبط با موضوع را توضیح و تشریح فرمودهاند که مهمترین محورهای این پژوهش گران ارج به شرح ذیل میباشد: ربا در فرهنگ اهلبیت عصمت علیهم السلام رباخواری بدترین و ناپاکترین کسبها...
➕ متن کامل
yon.ir/NbgKi
🔰 @ofogh_howzah
🔴 فضای بانکها را از آلودگی ربا حفظ کنید.
1⃣ مسئولین محترم بانکها وظیفه دارند که این پولها را در آن راهی که مورد نظر اسلام است، بهکار بیاندازند؛ یعنی در راههایی که فقر را از بین میبرد، اشتغال ایجاد میکند، قدرت اقتصادی را افزایش میدهد، واحدهای تولیدی بهوجود میآورد، سطح تولید را افزایش میدهد، واحدهای صنعتی و کشاورزی را رونق میدهد و در عین حال استقلال مملکت را تأمین و حفظ میکند.
2⃣ بانکها بهواسطه بالا بردن مقدار سود، پولهای صاحبان پول را جذب میکنند و ما فکر میکنیم که اگر سودها این اندازه بالا نباشد، صاحبان پول، خودشان پولهای خود را در راهکارهای اقتصادی بهکار میاندازند و ایجاد کار و اشتغال و افزایش تولید بهتر صورت میگیرد.
شنیده میشود که مقدار بهره بانکی در ایران، نسبت به کشورهای دیگر در سطح بسیار بالایی است.
3⃣ گرفتن پول برای دیرکرد ربا و حرام است و لازم است با هر ترتیبی از این موضوع اجتناب شود.
4⃣ اوراق قرضه که ظاهراً بهعنوان قرض از افراد، پول گرفته میشود، ربا و حرام است.
5⃣ اوراق مشارکت نیز اگر با قرض و ربح ارتباط داشته باشد ربا و حرام است
yon.ir/NbgKi
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امیرالمؤمنین امام علیبن ابیطالب علیهالسلام
💎 فبادروا العلم من قبل تصویح نبته و من قبل أن تشغلوا بأنفسکم عن مستثار العلم من عند أهله
💎 پس به سوی کشتزار دانش بشتابید پیش از آنکه گیاه آن خشک شود و پیش از آنکه گرفتار خود شوید و از آموختن دانش از اهلش باز بمانید.
📚 نهجالبلاغه/خطبه 105
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 5 اسفند
☸ روز بزرگداشت دانشمند شهير، «خواجه نصيرالدين طوسی»
◽️ ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجهنصيرالدين طوسى و ملقب به استاد البشر و محقق طوسى در سال 597 ق در طوس به دنيا آمد. وى در ابتدا علوم عقلى و نقلى و حكمت مشاء را آموخت و در سال هاى بعد رياضيات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبيات را خواند به طورى كه در علوم روز به تبحر و استادى تمام رسيد. وى چند سال پس از واقعه حمله سپاهيان چنگيزخان مغول، به قلعه اسماعيليه پناه برد و در آن جا نيز از تاليف و نگارش باز نايستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعيليان، خواجه نصيرالدين به خدمت هلاكوخان مغول پيوست و با استفاده از نفوذ خود، از كشتار مردم و دانشمندان و تخريب آثار فرهنگى و علمى و غارت شهرها و روستاها جلوگيرى نمود.
◽️ پس از فتح بغداد و سقوط عباسيان، خواجه نصير ماموريت يافت تا رصدخانه مراغه را ترتيب دهد. او جماعتى از رياضى دانان بزرگ گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه، با اين كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در يك مكان، جمع كرد و همچنين كتابخانه اى عظيم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود. اين عالم سترگ براى تهيه كتاب هاى مورد نظر، كتبى از بغداد، شام و شمال آفريقا و اطراف و اكناف ايران فراهم نمود و كتابخانه اى با بيش از چهارصد هزار جلد كتاب، ايجاد كرد. عمر خواجه از اين پس در خدمات علمى گذشت.
◽️ خواجه نصيرالدين، يكى از بزرگ ترين بنيانگذاران كلام شيعه و پيشاهنگ بزرگ فلسفه مشّاء بود و ضمن تاييد حكمت ابن سينا، به شرح مشكلات اشارات پرداخت. وى همچنين آثار متعددى را در علوم مختلف به نگارش درآورد كه اخلاق ناصرى، تجريد العقايد، ذيج ايلخانى، اوصاف الاشراف، اساسُ الاقتباس و تذكره نصيريه و بيش از شصت اثر ديگر در اصول دين، اخلاق، منطق، هندسه، هيئت، نجوم و عروض و شعر از آن جمله اند. خواجه نصيرالدين سرانجام در سال 672 در 75 سالگى، شانزده سال پس از تاسيس رصدخانه درگذشت و در كاظمين به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی (10)
🚫 10 چالش مهم در نظام بانکداری ایران و راهکارهای مهم برای حل چالشها
🔘 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم
◽️ اشاره: از سال 1362 بانکداری بدون ربا در بانکهای ایران به اجرا در آمده است و از آغاز تاکنون با مشکلاتی مواجه شده، بلکه بر مشکلات آن افزوده شده است، ولی نگاه جامعی به این چالشها نشده و راه برونرفت جامع هم برای آن ارائه نشده است...
➕ متن کامل
yon.ir/bg44g
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
♨️ خبر فوری؛
🎙فردا صبح تریبون آزاد طلاب باموضوع "بیانیه گام دوم انقلاب و رسالت حوزویان" در مدرسه #فیضیه برگزار میشود
📌دوشنبه ۶ اسفند، ساعت 10 صبح در حیاط مدرسه فیضیه
📺 علاوه بر انتشار اخبار، گزارش تصویری و کلیپهای ویدئویی از تریبونِ آزاد طلاب، این مراسم بهطور زنده از صفحه اینستاگرام حوزهنیوز پخش خواهد شد.
#صدای_شما_شنیده_میشود
hawzahnews.com/detail/News/481791
❄️ سخن روز
◽️ ولایتی های دیروز که در سکوت و تحجر خود آبروی اسلام و مسلمین را ریختهاند، و در عمل پشت پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت را شکستهاند و عنوان ولایت برایشان جز تکسب و تعیش نبوده است، امروز خود را بانی و وارث ولایت نموده و حسرت ولایت دوران شاه را میخورند!
امام خمینی (ره)
📚 صحیفه امام خمینی، جلد 21 صفحه ۲۸۱
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 6 اسفند
🔴 كشتار مسلمانان نمازگزار فلسطين در مسجد الخليل از سوي یک صهيونيست اسراييلی (1372ش)
◽️ در حالى كه مقامات حكومت خودگران عرفات درحال گفت وگو براى سازش با رژيم غاصب اسراييل بودند، يك صهيونيست نژادپرست به سوى نمازگزاران روزه دار در حرم حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل فلسطين تيراندازى كرد و بيست و نه نفر را شهيد و شمار بيشترى را زخمى نمود.
◽️ اين ترور وحشيانه كه بار ديگر دشمنى صهيونيست ها با مسلمانان را نشان داد با واكنش تند و خشم آلود جهان اسلام روبرو شد، به گونه اى كه حتى دولت هاى عَرَبى مجبور شدند براى مدتى، مذاكرات سازش با مقامات رژيم صهيونيستى را به حال تعليق درآورند، ولى دولت هاى غربى تنها به ابراز تأسف اكتفا كردند. اين حمله تروريستى باعث وقوع ناآرامى هاى چندماهه در سرزمين هاى اشغالى و قيام مردم مسلمان اين مناطق گرديد و در عوض رژيم صهيونيستى فرد تروريست را پس از محاكمه به بهانه اين كه بيمارى روانى دارد، از مجازات رهايى داد.
🔰 @ofogh_howzah
🔴 هر کس در هر مقامی احساس ضعف در خود میکند و نمیتواند کار کند از مقام خود، استعفا کند.
#امام_خمینی
📚 صحیفه نور، جلد ۱۹، صفحه ۱۰۸
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی 11
🔴 طرح جایگزین بانک
⭕️ راهکاری برای برونرفت از چالشهای بانکداری بدون ربا
◽️ طرح جایگزینی بانک و مهندسی جهت رفع نیاز مالی یک جامعه مسلمان بر اساس منابع و مقاصد دینی در گفتوگوی هفتهنامه افق حوزه با حجتالاسلام والمسلمین احمد حسنی از اساتید حوزه علمیه قم، پژوهشگر فقه اقتصادی و مؤلف کتاب «نظام مالی نوین اسلامی»...
➕ متن کامل
yon.ir/aW4mI
🔰 @ofogh_howzah
❌ ربوی بودن عقود و معاملات در ساختار بانکی ❌
◽️ زمانی که بانک وارد جوامع اسلامی شد، فقهای اسلام بهدلیل ربوی بودن، با بانک مخالفت کردند؛ اما وقتی که بانک سیطره خودش را پیدا کرد، برخی از فقها به این فکر افتادند که آیا میتوان تعاملات مؤمنین با بانکها را تصحیح کرد؟ بعداز انقلاب هم همین رویکرد تصحیحگرا وجود داشته و تا به امروز هم رویکرد غالب همین است که ما بانک موجود را بهنحوی درست کنیم که این رویکرد تا به امروز موفق نبوده است؛ چه در عرصه شرعیسازی و چه در رسیدن به مقاصد شریعت؛ مانند عدالت، تأمین رفاه و رفع فقر.
◽️ امروزه مرکز پژوهشهای مجلس اعلام میکند که 85 درصد عقود صوری است و این صوری بودن عقود به اجماع فقها و حتی فقهایی که در طول تاریخ حیلههای ربا را تجویز میکردند، باعث ربوی بودن معاملات بانکی میشود؛ ما توجه نکردیم که این ساختار چیست؟ و لذا برای این ساختار تدبیر مناسب را انجام ندادهایم! ساختار بانک از اساس ربوی است و اقتضای ربوی بودن دارد.
◽️ بانک میخواهد سود ثابتی را به عدهای از سپردهگذاران بدهد و سود بالاتری را از عدهای که نیاز به تسهیلات دارند، بگیرد. وقتی این ساز و کار را میبینید و میخواهید عقود اسلامی را به این ساز و کارها تحمیل کنید، روشن است که کار به سامان نخواهد رسید؛ چراکه عقود اسلامی چه عقود مشارکتی و چه مبادله ای با ریسک همراه هستند. امروز بانکها ترکیبهایی که از عقود مبادلهای انجام میدهند و یا شروطی که در قراردادهای مشارکتی قرار میدهند تا خود را به سود ثابت برسانند، ترکیبها و عقود ناقصی از نظر فقهی هستند و اگر از این اشکال هم صرف نظر کنیم و متن قراردادها را با همه بندهای آنها صحیح بدانیم، از نظر اجرایی به تصریح آمار عقود صوری است یعنی به اجماع فقها ربوی میباشد..
yon.ir/aW4mI
🔰 @ofogh_howzah