🗓 تقویم روز
💥 22 اسفند
🔵 تأسيس «بنياد شهيد انقلاب اسلامي» به فرمان امام خمينی (1358ش)
◽️ هدف از تشكيل نهاد انقلابى بنياد شهيد، رسيدگى وصيانت از خانواده هاى شهداى گرانقدر انقلاب اسلامى و جنگ تحميلى است. البته اين مسأله در تاريخ معاصر ايران، سابقه دارد. زيرا پس از قيام 15 خرداد 1342، گروهى از روحانيان مبارز و افراد نيكوكار به دستور حضرت امام، در جهت رسيدگى به خانواده هاى معظم شهدا عمل مى كردند. پس از پيروزى انقلاب اسلامى به فرمان امام خمينی (ره) براى رسيدگى به مسائل رفاهى، مادى، معنوى و فرهنگى خانواده معظم شهيدان، اين بنياد تشكيل يافت كه با آغاز جنگ تحميلى و بيشتر شدن تعداد شهدا، وظيفه و تكليف بنياد شهيد سنگين تر شد.
◽️احيا، حفظ و ترويج فرهنگ ايثار و شهادت طلبى، زنده نگه داشتن ياد شهيدان و حفظ آثار آنان، تجليل و تكريم از خانواده هاى معظم شهيدان، جديت در امور فرهنگى خانواده هاى شاهد، خوداتكايى و قانونمند كردن ارايه خدمات به آنان و بسيج امكانات نظام به منظور پراكندن عطر ملكوتى شهادت در جامعه، محور فعاليت هاى اين نهاد مقدس است.
🔰 @ofogh_howzah
🔵 سوابق علمی و تبلیغی تا نقش مؤثر وی در تدوین تفسیر نمونه
🔘 در گفت و گو با حجت الاسلام و المسلمین عبدالرسول حسنی اردکانی
◽️ با سلام و تشکر از جنابعالی که فرصتی در اختیار هفتهنامه افق حوزه قرار دادید. بهعنوان اولین سؤال از نحوه آشنایی شما با آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی و چگونگی ورودتان به حوزه علمیه برای ما بگویید؟...
➕ متن کامل
https://linkp.ir/Wl3o
🔰 @ofogh_howzah
📕 تفسیر نمونه از آغاز تا پایان
◽️ آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی در سال 1350 فرمودند: میخواهیم تفسیری بنویسیم که عموم مردم بتوانند از آن استفاده کنند، تفسیر المیزان برای گروههای تحصیل کرده و سطح بالاست و لذا بنا داریم تفسیری بنویسیم که هم خواص و هم توده مردم بتوانند از آن استفاده کنند. برای این کار از ده نفر نامنویسی شد که بنده، آقای قرائتی، آشتیانی، امامی و مرحوم آقای امامی، امام جمعه شیراز و مرحوم شهید طباطبایینژاد در این گروه بودیم. در اوایل کار هفتهای چند روز کار میکردیم. وقتی جلد اول چاپ شد، مورد استقبال قرار گرفت.
◽️ بعداز آن آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی بهصورت روزانه قرآن را صفحه به صفحه تقسیم میکردند که هر کدام با استفاده از تفاسیر عامه و خاصه مانند مجمعالبیان، المیزان و... و همچنین روایات هر روز ساعت 7 صبح با آیتالله مکارم شیرازی جلسه مشترک داشتیم که دوستان مکتوبات خود را ارائه میدادند. این متون سه یا چهار بار کنترل میشد و هم آیتالله مکارم شیرازی و هم ما آنها را بررسی میکردیم تا اینکه آماده چاپ شد و الحمدلله کار پیشرفت خوبی داشت.
◽️ ما مشغول کار بر روی جلد هفتم تفسیر بودیم که انقلاب شد، نمیدانستیم که کار را ادامه بدهیم یا تعطیل کنیم. مرحوم آقای امامی در نامهای خطاب به امام نوشتند ما در محضر آیتالله مکارم شیرازی کار تفسیری را شروع کردهایم که برای عموم مردم قابل استفاده باشد، امروز تکلیف ما این است که کار تفسیر را رها کنیم و به کار انقلاب بپردازیم یا اینکه کار تفسیرمان را ادامه بدهیم؟ حضرت امام قدس سره پاسخ دادند شما فعلاً به کارتان ادامه بدهید و لذا وقتی آیتالله مکارم تبعید شدند، بنده و آقای امامی که امام جمعه شیراز بود مدتی را در انارک شیراز و مدتی را در ارومیه و مدتی را در چابهار ماندیم، بعداز تبعید آیتالله مکارم بهصورت دو نفری کار تفسیر را ادامه دادیم و در نهایت در 27 جلد بهمدت 16 سال این کار به سرانجام رسید.
◽️ الحمدلله این تفسیر، حدود 60 بار تجدید چاپ شده و به زبانهایی؛ عربی، انگلیسی و اردو ترجمه شده و هفت یا هشت شاخه از این تفسیر جدا کردهاند.
https://linkp.ir/Wl3o
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 23 اسفند
🔵 رحلت عالم مجاهد و روحاني مبارز آيت اللّه «سيدابوالقاسم كاشانی» (1340 ش)
◽️ آيت اللّه سيدابوالقاسم فرزند سيد مصطفى حسينىكاشانى در سال 1261 ش 1300 ق در تهران متولد شد. وى در 16 سالگى در خدمت والد بزرگوارش به قصد حج بيت اللّه الحرام راهى مكه شد و پس از آن در نجف اقامت گزيد. سيد ابوالقاسم، علوم مختلف را در محضر والد معظم خود و بزرگانى نظير آخوند ملامحمد كاظم خراسانى و ميرزاحسين خليلى تهرانى و ساير علماء تلمذ نمود و در 25 سالگى به درجه رفيع اجتهاد نائل آمد. وى در جريان جنگ جهانى اول، زمانى كه انگليسى ها با نيروى عظيمى به قصد تسلط بر عراق، به مناطق شرقى حمله ور گرديدند به همراه جمعى از علما وارد جنگ با آنان گرديد و باعث شكست انگليسى ها شد. از اين رو وقتى كه آيت اللّه كاشانى وارد تهران شد، انگليسى ها به دليل شكستى كه خورده بودند با ايشان دشمنى داشتند و در زمان دولت قوام السلطنه به دستور آنها چند بار او را تبعيد كردند؛ به طورى كه 18 ماه در حبس و زندان متفقين به سر برد.
◽️ وى پس از رهايى از زندان، عليه سه جناح ضداسلامى، يعنى استعمارگران، استبداد حكومتى و احزاب ضددينى به مبارزه برخاست. يكى از خط مشى هاى اصولى آيت اللّه كاشانى، حفظ وحدت و يكپارچگى ملت در برابر دشمن خارجى بود و بارها در پيام ها و اعلاميه هاى خود، مردم را به هوشيارى در برابر توطئه هاى آنان، فرا مى خواند. آيت اللّه كاشانى ترجيح مى داد به عنوان يك رهبر اسلامى در پشت صحنه سياست كشور، نيروهاى سياسى و توده هاى وسيع مسلمان را در صحنه نگهداشته و از يك دولت ملى و مردمى حمايت كند. از اين رو با روى كار آمدن دولت دكتر مصدق، زمينه هاى اين حمايت، باعث قدرت دولت و مجلس در تصويب لايحه ملى كردن صنعت نفت شد، هرچند در نهايت با ايجاد اختلاف بين نيروهاى ملى و مذهبى، كار به كودتاى آمريكايى 28 مرداد 1332 و انزواى آيت اللّه كاشانى انجاميد.
◽️ سال هاى پايانى عمر اين مجاهد فى سبيل اللّه در خانه نشينى و بيمارى سپرى شد تا اين كه سرانجام در 23 اسفند 1340 ش برابر با 7 شوال 1381 ق در هشتاد سالگى دعوت حق را لبيك گفت و به سوى حق تعالى شتافت. در آن روز تهران در مرگ پيشواى خود تعطيل عمومى بود و تشييعى بسيار با شكوه برگزار گرديد تا اينكه پيكر اين عالم مجاهد در جوار حضرت عبدالعظيم در رى به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
💠 پیامبر اکرم (ص) :
💎 «این شب را ملائکه، لیلة الرغائب نامیدهاند. زمانی که یکسوم از این شب بگذرد، فرشتهای در آسمان و زمین باقی نمیماند، مگر اینکه درکعبه و حوالی آن جمع میشوند. خداوند به فرشتگان میگوید هرچه میخواهید درخواست کنید. فرشتگان گویند درخواست ما بخششِ فرد روزهدارِ ماه رجب است. خداوند پاسخ میدهد: آن را انجام دادم»
اقبال سید طاووس
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام موسی کاظم علیه السلام
💎 طُوبَى لِشِیعَتِنَا الْمُتَمَسِّکِینَ بِحُبِّنَا فِی غَیْبَةِ قَائِمِنَا الثَّابِتِینَ عَلَى مُوَالاتِنَا وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِنَا أُولَئِکَ مِنَّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ قَدْ رَضُوا بِنَا أَئِمَّةً وَ رَضِینَا بِهِمْ شِیعَةً وَ طُوبَى لَهُمْ هُمْ وَ اللَّهِ مَعَنَا فِی دَرَجَتِنَا یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
💎 خوشا به حال شیعیان ما که در غیبت قائم ما بر محبت و ولایت ما و بیزارى از دشمنان ما پایدار ماندند، آنها از ما و ما از آنهاییم. همانا آنان امامت ما را پذیرفتند، ما هم آنها را بهعنوان شیعیان خود پذیرفتیم. خوشا به حال آنها و باز هم خوشا به حال آنها، آنها به خدا قسم در درجه ما و در کنار ما در روز قیامتاند.
📚 بحارالانوار(ط - بیروت)/ج51/ص151
🔰 @ofogh_howzah
💠 میگریم و میسوزم و مینالم ازین هجر
ای غمزده را سید و سالار کجایی
محروم منم من که ندیدم رخ ماهت
ای روشنی راه شب تار کجایی
گفتم عرفات است و به وصلت برسم من
افسوس میسر نشد این کار، کجایی
افسوس نشد هم نفس چشم تو گردم
ای چشم تو از عاطفه سرشار کجایی
مگذار که نادیده رخت بگذرم اینجا
بگذار ببینم رخت ای یار کجایی
در این شب آدینه دلم آینه دار است
تا آن که ببیند ز تو رخسار کجایی
رنجورترین عاشقم اما شود ای دوست
وصل تو طبیب دل بیمار کجایی
با اشک تو میرفت دلم جانب کوفه
تا با تو کند گریهی بسیار، کجایی
ریزد ز رخ حضرت مسلم غم و غربت
آنجا که زده تکیه به دیوار، کجایی
افتاد تن غرقه بخونش بروی خاک
بردند سرش را به سر دار کجایی
«یاسر» ز پیات آمده تا نور بگیرد
ای روی تو آیینهی گلزار کجایی
محمود تاری
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
🔵 پيامبر اكرم صلىاللّهعليهوآلهوسلم
💎 أفضل الايمان أن تعلم أن اللّه معك حيثما كنت
💎 بهترين اقسام ايمان،آنست كه بدانى هر جا هستى، خدا با توست.
📚 نهجالفصاحة، 229
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 25اسفند
🔴 شهادت مهندس «مهدی باكری» فرمانده لشكر 31 عاشورا (1363 ش)
◽️ شهيد مهدى باكرى در سال 1333 ش در شهرستانمياندوآب در استان آذربايجان غربى به دنيا آمد. با ورود به دانشگاه، مرحله جديدى از زندگى علمى و سياسى او آغاز شد و وارد عرصه مبارزات سياسى و انقلابى گرديد.
◽️ شهيد باكرى و دوستانش، نقش مهمى در برپايى تظاهرات شهر تبريز در 15 خرداد 1354 و 1355 داشتند. وى در دوران سربازى كه در بحبوحه انقلاب سپرى مى شد به فرمان امام خمينى از پادگان گريخت و از اين زمان زندگى مخفى او و تلاش براى سازماندهى نيروهاى جوان و تربيت آنها براى يارى انقلاب آغاز شد.
◽️ با پيروزى انقلاب اسلامى، باكرى، نقش فعالى در سازماندهى سپاه پاسداران انقلاب اسلامىِ منطقه ايفا كرد و پس از مدتى، مسؤوليت شهردارى اروميه را برعهده گرفت. با آغاز جنگ تحميلى، مهدى باكرى در جبهه هاى غرب و جنوب حضورى دائمى داشت و در راه پاسدارى از آرمان هاى انقلاب اسلامى، چندين بارمجروح شد. با تشكيل لشكر 31 عاشورا، شهيد باكرى به فرماندهى آن برگزيده شد و در چندين عمليات شركت جُست.
◽️ سرانجام اين فرمانده غيور و دلاور كه در جريان عمليات بدر زخمى شده بود، در راه انتقال به درمانگاه توسط قايق، بر اثر برخورد گلوله توپ به درجه رفيع شهادت نائل آمد و پيكر مطهرش به دريا پيوست.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام جعفر صادق علیهالسلام
💎 من احبّ اهلالبیت و حقّق حبّنا فی قلبه جری ینابیع الحکمة علی لسانه و جدّد الایمان فی قلبه
💎 کسی که اهلبیت ما را دوست داشته باشد و محبت ما در قلب او تثبیت شود چشمههای حکمت بر زبانش جاری میشود و ایمان در قلبش تازه میگردد.
📚 بحارالانوار/27/90
🔰 @ofogh_howzah