📚 کتاب اسلام شناسی ازسوی مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه منتشر شد
💠 مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه با هدف معرفی اسلام ناب برای مخاطبان عرصه بین الملل
در سفارشی به حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبد الحسین خسرو پناه این کتاب ارزشمند را به قلم این استاد حوزه و دانشگاه به زبان فارسی در تیراژ 500 مجلد منتشر کرد.
🔸یاد آوری می شود مرکز ارتباطات و بین الملل حوزه های علمیه، ترجمه به زبان انگلیسی این کتاب گران ارج علمی را در دست اقدام دارد که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
✅ علاقه مندان می توانند نسخه فارسی این کتاب را از انتشارات بوستان قم تهیه نمایند.
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه چهارم
المسألة الرابعة: في وجوب المعاد الجسماني
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 04.mp3
10.59M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه چهارم
المسألة الرابعة: في وجوب المعاد الجسماني
🔰 @ofogh_howzah
🛎سومین نشست تشکل های ملی مردم بنیاد
✅در سه عرصه علمی، فرهنگی و عملیاتی
در راستای تشکیل جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی
🔸به میزبانی بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور
⏰زمان:پنج شنبه(30 خرداد سال رونق تولید)
🏫مکان: کرج، جهانشهر، مجتمع میلاد
✍️ثبت نام اولیه: با ارسال نام و نام خانوادگی+نام تشکل به:
📱3000253350
🔹دبیرخانه جبهه مردمی اقتصاد مقاومتی
🆔https://eitaa.com/eghtesad_mardomi
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام جعفر صادق (ع)
💎 من به سه کس ترحّم مىکنم که شایسته مهربانىاند: عزیزى که به خوارى افتاده و توانگرى که نیازمند گشته و دانشمندى که خانوادهاش و مردمانِ نادان، او را خفیف و بىقدر مىشمارند.
📚 الأمالی للصدوق: 62/22
🔰 @ofogh_howzah
🌷 زندگی نامه طلبه شهید احد کیانی
🔹 خدایا! چقدر بدبخت هستم که وقتی به آیه «و هم فی غفلة معرضون» میرسم، خود را متنبه میخوانم؛ و وقتی به آیه «والسابقون السابقون» میرسم، خود را جزء آنها میشمارم، خدای مهربان دوست دارم چشمانم را چشمهای کنید تا گناهانم از آن بیرون ریزد.
🔹 این بخشی از مناجات طلبه شهید احمد کیانی است که به سال 1345ش در شهر میانه متولد شد. دیپلم را که گرفت، به فراگیری علوم حوزوی علاقه نشان داد و سال 63 در مدرسه حضرت ولیعصرعجل الله تعالی فرجه الشریف تبریز ثبتنام کرد. فردی درسخوان و دارای پشتکار بود و کتابهای ادبی را برای مبتدیان تدریس مینمود.
🔹 شهید بزرگوار خیلی کمحرف و متین بود. از اتلاف وقت خود و دیگران پرهیز میکرد. باوقار و با حیا بود؛ بهطوری که وقتی همراه دوستان طلبه به استخر آب میرفت با پیراهن زیر و شلوار راحتی وارد آب میشد. قبل از دوران طلبگی، برنامه خودسازی برای خود داشت.
🔹 باوجود آنکه در عملیاتهای مختلف شرکت کرده بود، ولی زمزمه عملیات کربلای پنج او را آسمانی نمود. در اوائل دیماه 1365 با قطار از تبریز به قم آمد و به زیارت حضرت معصومه علیها السلام مشرف شد که شاید میدانست آخرین زیارتش است.
🔹 پس از ورود به محل استقرار لشکر 31 عاشورا، در گردان تخریب ساماندهی شد و چون قبلاً آموزش غواصی دیده بود، لباس غواصی به تن کرد و تن به آب زد.
🔹 سرانجام این طلبه دلاور در دیماه 65 در شلمچه به فیض عظمای شهادت نائل آمد که هنر مردان خدا چنین مرگی است. پیکر پاک شهید پساز تشییع باشکوه، در گلستان شهدای شهر تبریز دفن شد.
منبع: حماسهسازان جاوید
تهیه و تنظیم: علیاکبر بخشی
🔰 @ofogh_howzah
📛 تصوف از زمان شکلگیری تا به امروز، چه فراز و فرودی طی کرده است؟
بخشی از گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان
🔹 رشد تصوف، همیشگی نبوده است؛ یعنی در دورههای مختلف، رشد متفاوتی را تجربه کرده است. تصوف در یک دوره، خاموش بوده و در دوره دیگر، رشد و شکوفایی داشته است. قبل از اینکه به دلایل رشد اشاره کنیم، باید بهطور یقینی و قطعی بدانیم که تصوفِ [شکلگرفته در] خارج از اسلام، در ابتدا از مسیر تسنن وارد اسلام شد و شیعه، به هیچوجه زمینه پذیرش آن را نداشت.
🔹 حداقل تا حدود قرن سوم و چهارم که جامعه تشیع، بهشدت تحتتأثیر ائمه طاهرین علیهم السلام بود و تا زمان امام عسکری علیه السلام، حتی یک قرن بعد از آن، «صوفی شیعه» وجود نداشت، ولی تصوف در میان اهل تسنن، از زمان بنیامیه شروع شد و خانقاهسازی هم، بنا به قول «جامی» در کتاب «نفحاتالانس» در همین زمان صورت پذیرفت.
🔹 او در مقدمه حدود 180 صفحهای کتابش، تصوف را کاملاً حلاجی میکند و البته خودش - به صراحت- نمیگوید که تصوف، یک مکتب زمینی و التقاطی است، اما از این مقدمه عالمانه، بهخوبی میتوان التقاطی بودن تصوف -چه در تسنن و چه در تشیع- را استنباط کرد.
🔹 روایات زیادی در منابع اصیل حدیثی -بهویژه از امام صادق علیه السلام - بر ضد صوفیها وجود دارد. بیشتر این روایات، مربوط به دوران حضرت هادیعلیه السلام و حضرت عسکری علیه السلام هستند که همه ناظر به تصوف اهلسنت میباشند. از آنجا که ملاک در تصوف اهلسنت و شیعه، یکی است و هر دو از یک منشأ (مکتب زمینی) تغذیه میکنند، این روایات، یقیناً شامل صوفیه شیعه هم میشود؛ چون هر دو، یک مکتب هستند و فقط دو اسم جداگانه دارند؛ «عرفان تسنن» و «عرفان تشیع». عرفان تسنن، قدرت زیادی داشته، چراکه در زمان بنیامیه، مبالغ زیادی برای ساخت اماکن، تأمین مهمانیهای سنگین یا کمک به مردم [برای جذب]، هزینه شد.
🔹 همانطور که میدانید، امروز بخشی از کشورهای آفریقایی، بهخصوص پیروان مذهب مالکی، تقریباً جوامعی عرفانگرا محسوب میشوند و حلقههای ذکر زیادی دارند. یک بخش هم در مصر، تونس و کشورهای آفریقایی مجاور مصر، متمرکز هستند.
🔹 وقتی شیعیان، به ظرفیت تصوف برای جذب افراد پی بردند، آنها هم شروع به دعوت مردم به تصوف، ساختن خانقاه و تشکیل حلقه ذکر کردند. بنده بر اساس مطالعات زیادی که در این زمینه داشتهام، فکر میکنم تقریباً از اوایل دوره تیموریان و با فعالیتهای جدی «شاه نعمتالله ولی» -که حقیقتاً هنوز درک نکردهام سنی بوده، شیعه شده یا سنی بوده و روپوش شیعه روی خودش گذاشته- تصوف شیعی و عرفانگری، بهشدت گسترش یافت، تا به زمان ما رسید که تقریباً تمام فرقههای تصوف، به او و کتابهایش وابستگی دارند. به این ترتیب، پای تصوف به اسلام -اعم از تسنن و تشیع- باز شد...
yon.ir/y3WGN
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه پنجم
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 05.mp3
9.74M
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه پنجم
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅توصیه آیت الله العظمی بهجت به مردم تهران
حجت الاسلام والمسلمین علی بهجت فرزند حضرت آیت الله بهجت نقل می کند: وقتی مرحوم والد میخواست به حرم حضرت امام رضا(علیه السلام) مشرف شود، اصرار داشت که سر راه باید به حرم حضرت عبدالعظیم برویم و می فرمود: «اهل تهران اگر هفته ای یک مرتبه به زیارتش نروند، جفا کرده اند».
از مشهد که برمی گشتیم باز اصرار داشت که به زیارت حضرت عبدالعظیم برویم. برخی اوقات ما خسته راه بودیم و اسباب سفر مزاحممان بود، ولی ایشان از زیارت منصرف نمی شد. حتی یک بار اتفاق افتاد که ما حدود ساعت دوازده شب به تهران رسیدیم. دیگر حرم حضرت عبدالعظیم را بسته بودند. خیلی خوشحال شدیم که آقا دیگر از زیارت منصرف می شود و یکسره به قم می رویم. فرمود: «باید برویم». گفتیم: «بسته است». فرمود: «باشد! ما پشت در هم که زیارت کنیم برایمان کافی است». پشت در حرم ماندیم. اثاث ها را همان جا گذاشتیم. ایشان فرمود: «همین جا می مانیم تا در حرم باز شود!». وضو گرفت و نزدیک اذان که در باز شد، رفت داخل حرم. یکی دو بار هم مسافرخانه گرفتیم که آن طور پشت در به انتظار نمانیم. (مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت)
منبع: زندگانى حضرت عبدالعظيم (عليه السلام)
🔰 @ofogh_howzah
📚 شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه ششم
🔰 @ofogh_howzah
دریافت فایل صوت 👇👇👇
Kashf Al-Morad 06.mp3
10.53M
شرحي بر کشف المراد: مجموعه درسهاي آیت الله العظمی سبحانی
💠 جلسه ششم
صوت درس #کشف_المراد حضرت آیت الله العظمی #سبحانی 29-08-1374 صفحه 277
المسألة التاسعة: في جواز العفو
🔰 @ofogh_howzah
❇️ رابطه هنر با دین، انقلاب و اهداف انقلاب
⚫️ نوشتاری از آیتالله مصباح یزدی
✅ اینگونه نیست که اگر کاری هنری حکم حرام پیدا کرد، بتوان گفت همه هنرها حرام است. بلکه آن کار هنری حرام ضمیمهای دارد که آن ضمیمه حرام است، اما همهجا اینگونه نیست. مطلب حاضر به قلم آیتالله محمدتقی مصباح یزدی به ضرورتهای تبیین رابطه میان دین و هنر میپردازد. رواج سکولاریسم در زمان پهلوی و امتداد آن در هنر، علل محرومیت از ظرفیتهای هنر و مراحل تحقیقات بنیادین در هنر از موضوعات مورد بحث در این مقاله است که تقدیم خوانندگان گرامی هفتهنامه افقحوزه میشود...
➕ متن کامل
yon.ir/7bBkv
🔰 @ofogh_howzah
♻️ امتداد سکولاریسم در هنر
🔹 امروز تمامی قدرتهای بزرگ دنیا همین اعتقاد سکولاریسم را مطرح و به صورتهای مختلف تقویت و ترویج میکنند و برای اجرای آن توطئه و تدبیر میکنند و عوامل مختلفی بر این اساس تربیت میکنند. برای مثال، شاید این تصور در 90 درصد مردم مسلمان وجود داشته باشد که هنر به دین ربطی ندارد. زیرا هنر، امری ذوقی است و برخی به آن علاقه دارند و آنرا دنبال میکنند و برخی دیگر چنین علاقهای ندارند و آنرا دنبال نمیکنند. نباید کسی را مجبور به یادگیری هنر کرد و همچنین اگر کسی خواست هنر بیاموزد نباید جلوی او را گرفت. این بحث ربطی به دین ندارد.
🔹 افراد علاقهمند به هنر ممکن است نمازخوان باشند و ممکن است نمازخوان نباشند. نماز خواندن نه کسی را ملزم به یادگیری هنر میکند و نه مانع یادگیری هنر میشود. نماز خواندن مربوط به دین و هنر مربوط به سلیقه مردم است و خوب و بد درباره آن مطرح نیست. آیا اگر سلیقه کسی رنگ زرد یا نوع خاصی از دوخت را برای لباس میپسندد، میتوان گفت چرا چنین سلیقهای داری؟ طبیعت او چنین میلی دارد و او به این امور علاقه دارد. انواع هنرها هم از همین سنخ امورند و کسانی که به هنر علاقهمندند. میتوانند آنرا دنبال کنند و آنهایی هم که علاقهای به آن ندارند لزومی ندارد که آنرا دنبال کنند.
🔹 هنر نه ربطی به دین دارد و نه ربطی به سیاست. به همین جهت، تمام نژادهای شرق و غرب و دینداران و بیدینان هر یک در محیط خود هنر خاصی دارند. پس باید حساب هنر را از دین جدا کرد و نباید از هنر اسلامی یا غیراسلامی سخن گفت! اساساً بررسی اینکه چه کاری از نظر اسلام صحیح است، از مقوله دیگری است و به وادی هنر و سلایق افراد مربوط نمیشود! این شبهه را گاه به بیان سادهتر اینگونه مطرح میکنند که آیا ما میتوانیم بگوییم آشپزی اسلامی داریم یا نداریم؟ مردم براساس سلیقه خود مواد غذایی را با هم ترکیب میکنند و بهگونه خاصی آنرا میپزند. مردم هر محله یا شهری بهگونهای خاص آش میپزند و نوع خاصی از آش برای آنها خوشایند است و هیچ کس هم درباره خوب و بد بودن رسم آنها قضاوت نمیکند، بلکه این رسمها را به سلیقه آن مردم نسبت میدهند. هنر هم از همین نوع امور و امری سلیقهای است! آیا واقعا مسئله هنر اینگونه است؟...
نوشتاری از آیتالله مصباح یزدی
yon.ir/7bBkv
🔰 @ofogh_howzah
✳️ آیا رؤیت خدا در روز قیامت امکان پذیر است؟ / آیتاللهالعظمی سبحانی
🔷 رؤیت خدا در روز رستاخیز، مسئله کلامى و در عین حال قرآنى است. متکلمان، این موضوع را از دیدگاه عقلى مورد بررسى قرار دادهاند؛ در حالى که مفسران از منظر قرآنى به آن نگریسته و نظر میدهند. ما این موضوع را بهصورت موجز و از دو دیدگاه بررسى میکنیم، ولى پیش از ورود به اصل موضوع، امورى را متذکر میشویم...
➕ متن کامل
yon.ir/OunUN
🔰 @ofogh_howzah
📗 معرفی کتاب فضائل الخمسه فی صحاح الستة
🔶 کتاب «فضائل الخمسة من الصحاح الستة و غیرها من الکتب المعتبرة» از آثار خواندنی آیه الله فیروزآبادی (ره) در موضوع فضائل خمسه اهل کساء است. مؤلف با استفاده از مهمترین کتابهای اهلسنت از جمله صحاح الستة، روایات مربوط به فضایل و مناقب خمسه مطهره را جمعآوری نموده که بیشتر به مسئله امامت و ولایت امام علی علیه السام اختصاص دارد.
🔶 کتاب شامل پنج مقصد است و در هر مقصد به بیان فضایل یکی از خمسه طیبه پرداخته شد. مؤلف که تمام احادیث کتابش را از کتب معتبر و طراز اول اهلسنت جمعآوری کرده، پس از نام منبع، سلسله اسناد را حذف و تنها به ذکر نام راوی اصلی بسنده میکند.
🔶 این کتاب توسط آقای محمدباقر ساعدی به فارسی ترجمه و با نام فضائل پنج تن علیهم السلام در صحاح ششگانه» عرضه شده است.
🔰 @ofogh_howzah
📛 خیانت بزرگ پهلوی در رواج سکولاریسم
👈نو شتاری از آیت الله مصباح یزدی
🔹 حقیقت این است که دستگاه ستمشاهی تنها ستماش این نبود که بعضی سرمایههای کشور را به درباریان و طرفداران خودش اختصاص میداد و منافع کشور را استثمار میکرد و دیگران را محروم میکرد- البته چنین ستمی وجود داشت و به شکلی برجسته بود که همه میتوانستند آنرا درک کنند - بلکه در کنار این ستم، ضرر مهمی به جامعه وارد کرد که اهمیت و خسارت آن بسیار بیشتر از این بود و آن این بود که دین را تضعیف کردند و قصد داشتند دین را بهطور کلی از جامعه حذف کنند. اصل این مطلب احتیاج به تبیین و اثبات و قرائن و شواهد ندارد و همه کم یا بیشاز آن اطلاع داریم، اما روشن ساختن عمق این خیانت بزرگ و مبارزه آنها با دین، قدری احتیاج به توضیح بیشتری دارد؛ از جمله اینکه کار آنها باعث شد نوعی سکولاریسم بینام و نشان در جامعه رواج پیدا کند.
🔹 آنها این مسئله را ترویج میکردند که مسایل زندگی دو دستهاند؛ یک دسته مسایل جدی که برای همه انسانها چه مسلمان، چه غیرمسلمان، چه ایرانی، چه عرب، چه آمریکایی و چه دیگران مطرح است و به انسانیت انسانها مربوط میشود؛ و دسته دیگر، مسایلی ذوقی و سلیقهای است که گرچه چندان جدی نیستند، اما قابل احترامند. دسته اول مسایلی هستند از قبیل: تأمین نیازمندیهای غذایی مردم، تأمین مسکن مردم، مسئله حکومت، مسئله امنیت، مسئله کسب و کار مردم، مسئله آموزش مردم، ... و بالاخره هنرهایی که مردم به آنها احتیاج دارند. آنها میگفتند: اینگونه مسایل به دین ربطی ندارند. برای مثال، هر کسی میداند باید کار کند تا مزد بگیرد یا هر کسی حتی کسانی که بهوجود خدا اعتقادی ندارند خواهان حفظ امنیت هستند. اینگونه مسایل ربطی به دین ندارند.
🔹 دین به فرد میگوید: نماز بخوان! فرد هم اختیار دارد که نماز بخواند یا نخواند. اگر فرد تصمیم بگیرد که نماز بخواند، دیگران هم باید به این خواسته وی احترام بگذارند، اما این مسئله به مسایل جدی زندگی انسان ارتباط ندارد، بلکه تنها خواسته و سلیقهای است در حاشیه زندگی، مانند سایر سلیقههای گوناگون مردم. برای مثال، در عالم طبیعت رنگهای مختلفی وجود دارد و هر انسانی رنگی خاص را میپسندد یا هر کسی شکل خاصی را برای لباس خود میپسندد. انتخاب دین هم مانند این امور، امری سلیقهای است و از مسایل جدی زندگی مردم نیست و وظیفه ما اهمیت دادن به مسایل جدی زندگی انسانها و رسیدگی به مسایلی است که خارج از سلیقه افراد به همه انسانها مربوط میشود و همه به آنها احتیاج دارند و در قالب خاصی باید عادلانه انجام گیرد.
🔹 البته طرفداران این طرز فکر، در شعار، چنین سخنانی را مطرح میکنند، اما در مقام عمل، همه شاهد بودهایم که چگونه عمل میکنند. مقصودم از بیان این سخن این است که رژیم ستمشاهی بذر این فکر را افشاند و به صورتهای مختلف، از کتابهای درسی گرفته تا فیلمها و رفتارهای هنری و نطقها و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی این اندیشه را رواج داد. تعبیر رایج در فرهنگ سیاسی برای این اندیشه «سکولاریسم» است. سکولاریسم به معنای جدایی دین از محتوای مسایل جدی زندگی انسان است. سکولارها میگویند: ما ضد دین و آتئیسم نیستیم؛ اما معتقدیم دین به مسایل مهم زندگی از جمله مسایل سیاسی و اجتماعی ارتباطی ندارد...
آیه الله مصباح یزدی
yon.ir/7bBkv
🔰 @ofogh_howzah
🔴برای اولین بار به صورت رسمی🔴
🔹مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار می کند:
🔸برگزاری دوره تابستانه با هدف دستیابی به «نظام فکری اسلامی» با بررسی آثار اندیشمندان بزرگ انقلاب اسلامی.
🔸استفاده از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه
📌به مدت ۳۰ روز در مشهد مقدس
📌پایان مهلت ثبت نام:یکشنبه ۲ تیر
🔻مقدمه ای برای:
1⃣ورود به عرصه های اجتماعی و تمدن نوین اسلامی
2⃣تقویت علمی حوزه انقلابی و هدایت کنش انقلابی
3⃣تفسیر صحیح مکتب فکری انقلاب اسلامی
4⃣آشنایی با نظام فکری متفکران نظام ساز معاصر. بزرگانی چون امام خمینی||| آیت الله خامنه ای|||علامه طباطبایی|||شهید مطهری|||شهید صدر|||شهید بهشتی|||آیت الله جوادی آملی|||آیت الله مصباح یزدی
🔻کانال رسمی دوره ی #نظام_اندیشه_اسلامی (تابستانه)
@n_a_eslami
🔰 @ofogh_howzah