«... از مرحوم #شهید مطهرى پرسيدند : شما فوقالعاده از علّامه طباطبايى تجليل مىكنيد و تعبير «روحى فداه» را در مورد ايشان داريد؛ اين همه تجليل به خاطر چيست؟ فرمود: «من فيلسوف و عارف بسيار ديدهام و احترام مخصوص من به ايشان، نه به خاطر اين است كه يك فيلسوف است، بلكه احترامم به اين جهت است كه او عاشق دلباخته اهلبيت عليهم السلام است. علّامه طباطبايى در ماه رمضان روزه خود را با بوسه بر ضريح مقدّس حضرت معصومه افطار مىكرد. ابتدا پياده به حرم مطهر مشرّف مىشد، ضريح مقدّس را مىبوسيد، سپس به خانه مىرفت و غذا مىخورد. اين ويژگى اوست كه مرا به شدّت شيفته ايشان نموده است» (نشریه پیام انقلاب شماره 23)
#علامه_در_نگاه_بزرگان
#علامه_طباطبایی
@olamaorafa
چهره ی زهرایی ات همواره ثابت میکند
هر که "زهرایی" شود خورشید تابان میشود
یا ابوالفضلی بگو تا که ببیند عالمی
ارمنی در روضه های تو مسلمان میشود
مادر باب الحوائج ! خانه ات دارالشفاست
درد هر کس که دخیل آورده درمان میشود
🏴 #وفات_حضرت_ام_البنین(س)🥀
🏴 #تسلیٺ_باد🥀
#حضرت_ام_البنين
@olamaorafa
معرفی اجمالی
«سید علی قاضی طباطبایی تبریزی»در ۱۳ ذیحجۀ ۱۲۸۲ یا در ۱۲۸۵ در تبریز به دنیا آمد. خاندان وی از سادات طباطبائی و مشهور به فضل و تقوا و اغلب در کسوت روحانیت بودند و نسبشان به ابراهیم طباطبا، نوادۀ امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، میرسید.
پدرش، سید حسین قاضی (متوفی ۱۳۱۴)، از شاگردان میرزای شیرازی در سامرا بودند که پس ازاخذاجتهادبه تبریز بازگشته و به تهذیب نفس پرداختند. وی علاوه بر تفسیر مختصری بر قرآن، تفسیری بر سورۀ فاتحه و تفسیری ناتمام بر سورۀ انعام نوشته بود. جدمادری سیدعلی، میرزا محسن قاضی تبریزی (متوفی ۱۳۰۶)، نیز از عالمان و عابدان بود و با ملا هادی سبزواری مصاحبت داشت.
(👇ادامه دارد...)
@olamaorafa
ツ
🌷آیت الله بهـــجت (ره):
اگر در راه امام زمان عج باشیـــم
چنانچه به ما ناسزا هم بگویند
نباید ناراحت شویـــم.
#امام_زمان #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#تا_انقلاب_مهدی
@olamaorafa
#دمی_باملاحسینقلی_همدانی
🔻عالم و عارف و فقیه قرن ۱۳و۱۴قمری. او در تهران، سبزوار و نجف در فقه، اصول، فلسفه و اخلاق از اساتید نامی استفاده نمودند.
🔻میرزا باقر قاضی طباطبایی، میرزا جواد ملکی تبریزی، سید محسن امین، محمد بهاری همدانی، میرزا محمد حسین نائینی و آخوند خراسانی شاگردان وی هستند.
🌀اساتید ملاحسینقلی
📍حاج ملا هادی سبزواری (درفلسفه)
📍شیخ مرتضی انصاری (در فقه و اصول)
📍سید علی شوشتری (در سیر و سلوک)
🔸 شیوه سلوک ملاحسینقلی مبتنی بر
معرفت نفس، التزام به مراقبه و اهتمام ورزیدن در مراتب چهارگانه آن است.
➖علامه حسن زاده آملی:
چون شیخ انصاری از دنیا رحلت کرد آخوند همدانی در پی نوشتن مطالب اصولیه و فقهیه شیخ انصاری شد، مرحوم شوشتری او را منع کرد و گفت: این کار تو نیست، دیگران هستند این کار را بکنند، شما باید مستعدین را دریابید.
🔅وی سیصد نفر را به طوری تربیت کرد که هر یک از اولیاءالله شدند
@olamaorafa
💢 پل صراط چیست؟
[با دقّت و تأمّل خوانده شود]
جناب صدرالمتألّهین شیرازی (ره) که عارفی کامل بود، در خلال مباحث فلسفی معاد، یکی از شهودات ملکوتیاش را که دربارهی «پُل صراط» است، اینچنین حکایت میکند:
🔹 «صراط مستقیم» که مؤمن در روز قیامت بر آن قدم میگذارد و به وصال بهشت میرسد، حقیقتِ ملکوتیِ همان مسیر هدایتی است که در این حیاتِ خاکیاش بهواسطهی «اعمال قلبی» برای روحِ خودش ایجاد کردهاست. چه، که آن حقیقت در این عالَم خاک، مانند دیگر حقایقی است که حواسّ ظاهری توانِ درکش را ندارند.
🔸 اما آنگاه که بهواسطهی «مرگ» حجابِ طبیعت از مقابل چشمان انسان کنار برود، در روز قیامت همان (مسیر هدایتی که بهواسطهی «اعمالِ قلبی» برای روح ساخته شده است) در قالب یک پُل در مسیرِ پیشروی انسان پهن میشود؛ پُلی که از درون جهنّم رد میشود، ابتدای آن توقّفگاهِ انسان در محشر است و انتهای آن به دربِ بهشت ختم میشود. و انسان با مشاهدهاش مییابد که آن را خودش ساخته و بنا کرده است.
🔻 آن جهنّم هم، چهرهی ملکوتیِ همین بُعد خاکی و حیوانیِ وجود انسان است که در طول حیات دنیوی وقتی از او پرسیده میشد که «هل إمتلأتِ» آیا پُر نشدی؟ پاسخ میداده «هل مِن مَزیدٍ!» هنوز سیر نشدهام و بیشتر میخواهم.* و انسان آن پل را با اعمال قلبیهاش، بر روی این بُعد وجودیاش ساخته است.
* سوره ق ، آیه ۳۰. این عبارت «هل إمتلأتِ هل مِن مَزیدٍ» بخشی از گفتوگوی خداوند با جهنّم است. و این حکیم بزرگ، حقیقتِ جهنم را در این دنیا تفسیر میکند به «بُعد خاکی و حیوانی وجود انسان».... (تأملبرانگیز)
📖 الشواهد الرّبوبیّة ؛ ص ۲۴۷
📌 پ.ن: "اَعمال قلبی" نکتهی محوریِ صراط است؛ شاید مجالی دیگر برای شرحش...
#سالکانه #ابدیت #ملاصدرا
@olamaorafa
"دیر شدن پیروزی به خاطــر ...."
🌸خـــاطره ای زیبا از #آیت_الله_بهجت در دیدار با #امام_خمینی
آیت الله بهجت می فرمود بعد از پیروزی #انقلاب به ملاقات آقای خمینی رفتم ایشون فرمودند من اول تکیه گاهم این مردم بود و کار انقلاب پانزده سال عقب افتاد وقتی تکیه گاهم خدا شد طولی نکشید که پیروز شدیم.❗️
📕زمــزم عرفان
@olamaorafa
علما و عرفا
معرفی اجمالی «سید علی قاضی طباطبایی تبریزی»در ۱۳ ذیحجۀ ۱۲۸۲ یا در ۱۲۸۵ در تبریز به دنیا آمد. خاندا
دوره علمی
آقا سید علی قاضی طباطبائی تبریزی مبادی علوم دینی و ادبی را در زادگاهش آموخت.
نزد پدرش تفسیر کشاف را خواند. علاوه بر پدرش، استادان دیگر وی موسی تبریزی (مؤلف حاشیۀ رسائل شیخ انصاری) و محمدعلی قراچهداغی
بودند. او ادبیات فارسی و عربی را نیز از شاعر نامی، محمدتقی نیر تبریزی، مشهور به حجت الاسلام، فرا گرفت
و مدتی نیز، به توصیۀ پدرش، برای تهذیب نفس نزد امام قلی نخجوانی شاگردی کرد.
سپس در ۱۳۰۸، برای کسب علم به نجف هجرت نمود
و در آنجا نزد محمد فاضل شربیانی، محمدحسن مامقانی، شیخ الشریعۀ اصفهانی، آخوند خراسانی و حسین خلیلی، فقه و اصول و حدیث و تفسیر و دیگر علوم را فرا گرفت و از این جمع، حسین خلیلی، استاد اخلاق وی نیز بود.
(👇 ادامه دارد...)
#آقاسید_علی_قاضی_طباطبایی
#سیروسلوک
#سید_علی_قاضی
@olamaorafa
🔴امام زمان عج فرمودند:
هوای کشورتان را داریم
🔹 در زمان جنگ جهانی اول، هجوم دولت های روس و انگلیس به کشور اوج گرفته بود و آیت الله نائینی بسیار نگران و پریشان که وضع شیعیان به کجا می رسد. در همین موقعیت شبی به امام عصر ارواحنافداه متوسل شده و در حال توسل و گریه و ناراحتی به خواب می روند...
🔹 در عالم رویا می بینند: دیواری است به شكل نقشه ایران شكست برداشته و در حال افتادن است در زیر این دیوار یك عده زن و بچه نشسته اند و نزدیك است دیوار بر سر اینها خراب شود.مرحوم نائینی رحمة الله علیه وقتی این صحنه را می بیند به قدری نگران می شود كه فریاد می زند و می گوید : خدایا این وضع به كجا خواهد انجامید؟
🔹 در این حال می بیند كه حضرت ولی عصر(ع) تشریف آوردند و انگشت مباركشان را به طرف دیواری كه خم شده و در حال افتادن بود گرفتند و آن را بلند كردند و دومرتبه سر جایش قرار دادند و بعد فرمودند:
«اینجا شیعه خانه ماست، می شکند، خم می شود، خطر هست، ولی ما نمیگذاریم سقوط كند ما نگهش می داریم.»
#ما_امام_زمان_داریم
📙 ملاقات با امام عصر عج/ص۱۳۷
#امام_زمان
#تا_انقلاب_مهدی
@olamaorafa
﷽
#حدیث_روز
💠رسول الله(صلی الله علیه و آله):
🔴کلُّ اَمرِ ذی بالٍ لا یُبدَأُ فیهِ بِبِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم" فَهُوَ الأَبتَر.
🔷هر کار مهمی که با
"بسم الله الرحمن الرحیم"
آغاز نشود، ناقص و بی فرجام است‼️
📚کنزُ العُمّال/حدیث۲۴۹۱
#حدیث
#بسم_الله_الرحمن_الرحیم
@olamaorafa