مطبوعات قدیمی
✳️ رقص دیوانه وار و بی وفایی ملوکانه! #محمدرضا_پهلوی آخرین پادشاه ایران روابط صمیمانه ای پیش از س
✳️ رقص دیوانه وار و بی وفایی ملوکانه!
#محمدرضا_پهلوی آخرین پادشاه ایران روابط صمیمانه ای پیش از سقوط با ملک حسین پادشاه وقت اردن داشت. ملک حسین بارها به ایران آمده و از پذیرایی شاه ایران بهره ها برده بود. بعد از کودتا در عراق تلاش هایی صورت گرفت که ملک حسین نیز در اردن ساقط شود ولی شاه ایران مانع این کار شد و ملک حسین را نجات داد.
#اردشير_زاهدي (آخرين سفير شاه در آمريکا) نيز در خاطرات خود نقل ميکند: "نه تنها ما سعي کرديم که از آمريکاييها براي اردن اسلحه و هواپيما بگيريم، بلکه کوشش کرديم تا آمريکاييها را هم راضي کنيم تا قبل از آن که آنها وسايل لازم را در اختيار اردن قرار بدهند، ما از هواپيماهاي خودمان چند فروند را در اختيار اردن بگذاريم و به جاي آنها از آمريکا بخريم. از لحاظ مالي هم چون آن وقت وضع مالي کشور اردن بسيار خراب و پيچيده بود و به علت در هم ريختگي روابط کشورهاي عربي، هيچ منبع کمک کنندهاي وجود نداشت تا کشور اردن سر پا بماند، لذا ما کمکهاي مالي لازم را به آنها ميداديم ... در جريان سقوط ايران (در سال 1357) و درست در بحبوحه بحران ايران، ملک حسين مرتباً در واشنگتن مرا ميخواست و ما با هم ملاقات ميکرديم. در همان روزها چندين نامه به من نوشت و ميخواست که براي اردن از آمريکا کمکهايي را درخواست کنم يا اين که ما خودمان کمکهايي را در اختيار اردن بگذاريم و سپس از طريق آمريکا باز پس بگيريم، که متأسفانه اين نامهها به دست جمهوري اسلامي افتاده است."
در شب ژانویه 1978 پهلوی دو میهمان ویژه داشت. یک #جیمی_کارتر رئیس جمهور وقت امریکا و دومی ملک حسین پادشاه اردن.
#سولیوان در کتاب خاطرات خود درباره سفر یکروزه کارتر به ایران در شب اول ژانویه سال 56 و جشن این شب می نویسد: "شاه با دعوت بانو کارتر به رقص، برنامه را آغاز کرد و بهدنبال او کارتر هم شهبانو را به رقص دعوت کرد. ملک حسین [پادشاه اردن] و پرنسس اشرف در وسط سالن با هم میرقصیدند و بقیه میهمانان هم تا آنجا که سالن گنجایش داشت دوبهدو مشغول رقص شدند... من یکبار با زن نخستوزیر آموزگار رقصیدم و در حین رقص با او رقص پرتحرک و دیوانهوار ملک حسین و اشرف را که قد هیچکدامشان بیشتر از پنج پا (در حدود ۱۵۰ سانتیمتر) نبود نظاره میکردم.»
ملک حسین که به روایت سالیوان به صورت دیوانه واری با اشرف خواهر شاه می رقصید پس از سقوط پهلوی از پذیرش او به اردن خودداری کرد. محمدرضا پهلوی از زمان ترک ایران 10 هفته در مراکش، 11 هفته در باهاماس، 17 هفته در مکزیک، 10 هفته در آمریکا برای معالجه و مدت کوتاهی هم در پاناما بود و سرانجام به مصر رفت. همچنین در این مدت، انگلیس، سوئیس، #اردن و فرانسه از پذیرش وی خودداری کردند.
#شرح_عکس
دیدار رسمی #ملک_حسین پادشاه اردن از ایران به تاریخ یک ژانویه 1978 / 11 دی 1356 تهران
عکس از :
Jean-Claude Deutsch
@oldnewspaper
اسفند 1331 اختلافات میان شاه و #مصدق به نهایت خود می رسد، مصدق در دور دوم نخستوزیری اشرف و تاجالملوک پهلوی را از کشور تبعید کرد. تصویر پیوست ورود #تاج_الملوک_پهلوی به فرانسه به تاریخ 23 فوریه 1953/ 4 اسفند 1331 نشان می دهد.
@oldnewspaper
43.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ معرفی مجموعه هفده جلدی #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی توسط انتشارات خبرگزاری فارس
تدوین و تالیف این مجموعه از بهمن ماه سال 1390 یعنی حدود 9 سال پیش آغاز و یک سال پیش جلد هفدهم که به رویدادهای بهار 1362 می پرداخت منتشر شد.
@oldnewspaper
مجله #بیان ، شماره ۵ و ۶ ، مهر و آبان ۱۳۶۹
مهدی کروبی: امروز که باندهای مرموزی مانند حجتیه ای ها، ولایتی ها، سرمایه دارها، عافیت طلبان تن پرور، روشنفکرمآب های بیگانه از اسلام و روحانیت و دیگر میراث خوارهای انقلاب دست در دست یکدیگر در پشت چهره ساده لوحان فریب خورده و خود باخته پنهان ساخته اند و بر آنند که راه را بر پیروان راستین ولایت فقیه ببندند و انقلاب اسلامی را در زیر پای آمریکا ذبح کنند فرزندان انقلاب اسلامی و تربیت یافتگان مکتب امام وظیفه و مسئولیت سنگین بر عهده دارند و در راه دفاع از اسلام ناب محمدی مردم مستضعف و شهید پرور ایران و ارزش های انقلاب اسلامی از هیچ فداکاری دریغ نورزیده و یقین است که امت حزب الله و انقلابی ایران هرگز اجازه نخواهند داد که به نام انقلاب اسلامی ولایت فقیه و امام نام و یاد امام را از میان ببرند و انقلاب اسلامی را به انحراف کشانند.
در پیام به آیت الله صانعی ۶۹/۷/۲۲
@oldnewspaper
✳️ انتخابات و خرید یک کیلو گلابی!
مجله #بیان ، شماره ۵ و ۶ ، مهر و آبان ۱۳۶۹
حجت الاسلام آذری قمی: انتخاب معنایش این نیست که اگر مثلاً کسی را مخیر کردند برای انتخاب یک فرد از میان افراد اگر رفت دید که فقط یک فرد خوب وجود دارد بگوید پس من از انتخاب خودداری می کنم البته شاید این مثال که عرض میکنم خوب نباشد برای نزدیک شدن ذهن اگر کسی را فرستادند دنبال خرید یک کیلو گلابی از بازار ولی وقتی که رفت و دید فقط یک کیلو بیشتر گلابی در دکان ... وجود ندارد او نمیتواند دست خالی برگردد و بگوید چون نتوانستم انتخاب کنم پس آن یک کیلو را هم نخریدم و برگشتم اینجا مقصود حاصل است».
رسالت ٦۹/۷/۱۰
@oldnewspaper
✳️ سند ساواک چگونه ادعای پرویز ثابتی را به چالش می کشد!
#پرویز_ثابتی مقام امنیتی دوره پهلوی در مستند اخیر #من_و_تو مدعی شده است که #ساواک رساله #آیت_الله_خمینی را در ۵ هزار نسخه تکثیر و خود پخش کرده بود!
این ادعا را با اسناد موجود ساواک راستی آزمایی می کنیم؛
در یک سند ساواک به تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۵۲ با موضوع "فروش رساله خمینی در مسجد امین السلطان" می خوانیم؛
از : 20 ه 12 به : 312 شماره : 2829 /20 ه 12
"شخصی ساعت 10 روز 22 /3 /52 به مسجد امین السلطان واقع در خیابان فردوسی مراجعه و از خادم مسجد که مردی ترک زبان و ریش کوتاهی دارد تقاضای خرید رساله خمینی را نموده که خادم بیان داشته رساله تمام شده زیرا آن قدر اشخاص به آیت الله خمینی ارادت دارند که در مدت 5 روز تعداد زیادی رساله با قیمت خوب خریداری نموده اند.
خادم اضافه نموده قیمت معمولی این رساله 15 تومان ولی دوستان از 50 تا 100 تومان هم خریده اند و ادامه داد امام جماعت مسجد به من گفته در فروش رساله خمینی مواظب باش زیرا ممکن است مأمورین سازمان امنیت متوجه شده و گزارش نمایند.
سپس خادم افزوده به عنوان آب خوردن برو جلو بشکه آب که در راهرو وضوخانه است و رساله آنجاست بردار و زیر لباست بگذار بیاور.
مراجعه کننده همین کار را کرده و موقع رفتن 350 ریال بابت رساله به او داده است.
خادم بیان داشته بدین جهت کتاب را مستقیما به دست مشتری نمی دهد که اگر پیش آمدی شد قسم او درست باشد.
ضمنا تاکید کرد جریان خریدن رساله را به همه کس نگو مگر به اشخاصی که اطمینان داشته باشی و اضافه نمود در این مسجد علاوه از رساله خمینی اکثر کتب دینی که چاپ می شود برای ترویج دین به فروش می رسد.
نظریه یکشنبه : خبر صحت دارد ضمنا عین یک جلد رساله تهیه شده به پیوست تقدیم می گردد.
نظریه سه شنبه : مسجد امین السلطان حدود دو سال قبل که نورالدین علوی طالقانی امام جماعت آنجا بود بازرسی و نامبرده بازداشت شد و مقدار زیادی از رساله و ملحقات و نوشته های خمینی کشف و ضبط گردید و در آن موقع خادمین مربوطه با مشارالیه همکاری داشتند لذا اصلح است این محل وسیله کمیته مشترک ضد خرابکاری مورد بازرسی دقیق قرار بگیرد و خدام آنجا تحت بازجویی دقیق واقع شوند که در این صورت به طور حتم محل اصلی تهیه رساله مشخص خواهد شد.
ضمنا مسجد مذکور دارای زیرزمینی بسیار عمیق و محل هایی تاریک می باشد که امکان دارد کتب در آن ها نگهداری شده باشد.
نظریه چهارشنبه: نظریه سه شنبه مورد تأیید است."
منبع: کتاب بدون شرح به روایت اسناد ساواک - کتاب اول صفحه 289
حال سوال از ثابتی این است که چگونه رساله ای را ساواک منتشر و خریداران آن را دستگیر و تحت فشار قرار می داد!
@oldnewspaper
مطبوعات قدیمی
✳️ سند ساواک چگونه ادعای پرویز ثابتی را به چالش می کشد! #پرویز_ثابتی مقام امنیتی دوره پهلوی در مستن
در یک سند دیگر به تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۵۶ با موضوع #رساله_خمینی می خوانیم:
شیخ فیروزجائی ساکن بابل رساله خمینی را که روی جلد آن نام خوئی نوشته شده بفروش میرساند که یک جلد از آنها بقیمت 200 ریال خریداری و دربررسی هایی که وسیله همکار به عمل آمد تفاوت زیادی با رساله خویی داشته است.
نظریه شنبه: خبر صحت دارد.
رساله ای که از فیروزی جائی خریداری گردیده چنانچه مورد نیاز است تقدیم گردد.
نظریه یکشنبه: نظریه شنبه مورد تأیید است.
احتمال دارد رساله خمینی صحافی و جلد روی آن بنام خوئی تعویض گردیده و در معرض فروش قرار گیرد.
نظریه دوشنبه: نظریه یکشنبه مورد تأیید است.
منبع توجیه گردید مشخصات کامل فیروز جائی را تهیه و ارسال نماید. اخبار واصله در این زمینه متعاقبا باستحضار خواهد رسید.
.
نظریه 2 ه ب: معمولاً برای سهولت فروش رساله خمینی و رفع هر گونه شبهه جلد رساله را تعویض و به صورت دیگری برای فروش (اقدام) می کنند تعیین وضعیت فروشنده مورد نظر و اقدامات لازم به عمل خواهد آمد.
منبع: کتاب انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک - کتاب 01 صفحه 118
@oldnewspaper
تصویری نادیده از #پرویز_ثابتی در حال گفت و گو با یک خانم ( احتمال زیاد همسر ثابتی) در ردیف دوم پشت سر #نصیری رئیس وقت #ساواک
عکس از مجموعه آرشیو تصاویر تاریخی و سندی تهیه شده در طول پانزده سال گذشته
انتشار با #ذکر_منبع
@oldnewspaper
✳️ با «آرشیو ایران» به دیدار شما آمدیم!
سایت #آرشیو_ایران از امروز فعالیت خود را آغاز کرد. در این سایت تلاش می کنیم روزشمار رخدادهای ایران در طول دوره های مهم تاریخی از جمله دهه های چهل الی شصت به صورت روزانه مرور کنیم.
این روزشمار از طریق آرشیو مطبوعات قدیمی ایران تدوین و تاکنون 17 جلد #ایران_پس_از_انقلاب_اسلامی منتشر شده است.
امید می رود در ماه های آینده 16 جلد روزشمار سال های 1340 تا پایان 1346 از طریق انتشارات #موسسه_مطالعات_تاریخ_معاصر_ایران روانه بازار نشر شود.
ما را در سایت #آرشیو_ایران همراهی کنید.
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/فهرستی-از-کارهای-روزانه-هویدا-در-سیزده/
مجله طنز توفیق در شماره مخصوص سیزده بدر سال 1350 می نویسد: «نخستوزیری به زحمتش نمیارزد! نخستوزیر باید ـ حتما به مدارس دخترانه و کاخ جوانان سرکشی کند و وقتش را بیخودی صرف نماید و سرش را درد بیاورد! ـ دائم در میهمانیهای جور واجور، رسمی و غیر رسمی شرکت کند و خسته شود! ـ مرتب برای افتتاح ساختمانها و تأسیسات به اینور و آنور و این شهر و آن شهر مسافرت کند. ـ هر سال چند مرتبه زحمت سیر و سفر در چهار گوشه جهان را بر خود هموار کند! ـ بعضی وقتها تا صبح بیدار بماند و در جشنهایی که به افتخارش ترتیب دادهاند شرکت کند! ـ در مجامع با دختران و زنان خوشوبش و تعارف و احوالپرسی کرده، موجبات خستگی خود را فراهم کند… آیا با وجود این همه زحمت و گرفتاری (!) به نظر شما نخستوزیر بودن به زحمتش میارزد؟»
منبع: توفیق، سال 1350 ، شماره مخصوص سیزده بدر، ص 5.
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
https://arshiveiran.com/وزیر-نیرو-نیروگاه-اتمی-بوشهر-به-مجتمع/
✳️ وزیر نیرو : نیروگاه اتمی بوشهر به مجتمع آموزشی و تولیدی تبدیل می شود
رخدادهای 11 بهمن 1359
با متوقف شدن طرح ایجاد و بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر به زودی از امکانات این مرکز به عنوان مجتمع آموزشی و تولیدی برای صنایع مختلف کشور استفاده خواهد شد. دکتر عباس پور وزیر نیرو در پایان بازدید از تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر در مصاحبه ای ضمن اعلام این مطلب گفت : پروژه های ایجاد نیروگاه اتمی در وضعیت فعلی به خاطر مسائل مختلف از جمله وابستگی و جنبه های فنی ادامه پیدا نخواهد کرد و تولید برق مورد نیاز کشور از طرق معمول صورت خواهد گرفت.
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper
✳️ کمک ملک حسین پادشاه اردن به صدام در جنگ با ایران و واکنش هاشمی رفسنجانی!
بهمن ماه ۱۳۶۰ شاه اردن در یک سخنرانی غیرمنتظره رسما اعلام کرد برای جنگ با ایران یک ارتش ۳۵ هزار نفری به جبهه های جنگ عراق با ایران اعزام خواهد کرد!
هاشمی رفسنجانی پس از پایان جلسه شورای عالی دفاع در شب ۱۰ بهمن این سال در مورد کمک اردن به صدام گفت: ما می دانیم کشورهایی مثل عربستان و اردن هر چه توانسته اند به عراق کمک کرده اند بندر عقبه اردن و راه ها و امکانات این کشور در اختیار عراق بوده است و این مطلب تازه ای نیست ، این ها می خواهند با حرکات تبلیغاتی به سربازهای عراقی که در میدان های جنگ خود را باخته اند روحیه بدهند.
رئیس وقت مجلس افزود: ما از این که #اردن وارد جنگ بشود استقبال می کنیم زیرا #شاه_حسین از کسانی است که قبل از #صدام مستحق سقوط است و از لحاظ اعتبار هم او به قدری بی اعتبار است که با آمدن اسمش جبهه صدام بی اعتبارتر می شود.
عکس پیوست یکی از دیدارهای ملک حسین با صدام را نشان می دهد.
پس از پایان جنگ ایران و عراق، هاشمی رفسنجانی در تاریخ ۵ مرداد ۱۳۷۶ از ملک حسین برای سفر به ایران و شرکت در هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی دعوت کرد. مهندس نعمت زاده وزیر وقت صنایع و معادن این دعوت نامه را تسلیم ملک حسین پادشاه اردن کرد.
پی نوشت:
فراز و فرود روابط دو کشور در شرایط جنگ و صلح و تفاوت رویکردها و سخنان در این دو دوره کاملا طبیعی است و این بازخوانی صرفا و تاکید میکنم صرفا بازخوانی این فرود و فرازهاست.
www.arshiveiran.com
@oldnewspaper