هدایت شده از جهانِ پساکرونا
💠 روابطِ اجتماعی ما اربعینی است؟
هر یک از ما علاوه بر روابط فردی، با حضور در جامعه با دیگران ارتباط برقرار می کنیم. حالا سؤال این است که انگیزه و محور در ارتباط با دیگران بایستی چه باشد؟ سه پاسخ برای این سؤال مهم وجود دارد:
- جواب دنیای قدیم( جامعه استیلا): روابط بهینه در این جامعه، رابطه ی ارباب-رعیّتی است. رابطه ی عمودی از بالا به پایین! در این جامعه، حاکم طاغوتی برای برطرف کردن نیازهای خود، زور می گوید و برده ها هم به خاطر ترس از حاکم اطاعت می کنند!
- جواب دنیای مدرن (جامعه بازار): آدام اسمیت می گوید: ما به خیر خواهی قصّاب، نانوا و آبجو فروش نیاز نداریم. نیاز نیست صفات شرّ خود را تهذیب کنیم، کافیست جامعه را بازار کنیم! بازار، مکانیزمِ جادوییِ تبدیل شرّ فردی به خیرِ اجتماعی است. در این جامعه اگر من کالای خود را ارزان تر می فروشم، به طمع فروش بیشتر و پیشی گرفتن در رقابت با مغازه های دیگرست! رابطه ی افقی بین افراد، رابطه ی عرضه و تقاضاست! در این جامعه فقط روابط بازاری بهینه محسوب می شوند! فردِ ورشکسته برای چنین جامعه ای مطلوب نیست و در نظام بانکی اش همه ی اموالش مصادره می شود! در چنین جامعه ای، دولت باید نابازارها را اداره کند و کمک کند تا به بازار تبدیل شود ! غالب پدیده های موجود مثل بانک، بورس، بیمه و... بر اساس این رابطه شکل گرفته اند. در این جامعه روابطی چون خانواده و مادری بهینه نیستند و فهم نمی شوند!
- جواب اسلام (ولایت و اخوت) : در این جامعه، رابطه ی عمودی وجود دارد ولی نه رابطه ای از بالا به پایین! بلکه بر عکس! ولی و امام مهربانی که خود نیازی ندارد فلذا توصیه ها و دستگیری هایش برای شفاعت و رشد تک تک افراد امّت است! (پیامبر (ص): أنا و علی (ع) أبوا هذة الأُمّة.) (رابطه ولایت!)
در این جامعه رابطه ی افقی بین افراد هم بر اساس برادری(أخوّت) شکل می گیرد! مصداق اتمّ این روابط در خانواده قابل مشاهده است!در این جامعه، فقط ایثار و محبّت بهینه است! نقش مادری در چنین جامعه ای بهینه است! در این جامعه اگر مؤمنی ورشکسته شَود، خانه و مَرکب وی حفظ می شود و مؤمنین دیگر برای خروج از ورشکستگی او کمک می کنند!
متأسفانه بخش عمده روابط ما بر اساس نگاه بازار است و بسیاری از پدیده ها بر این اساس بوجود آمده اند و به همین سمت هم هدایت گری می کنند، فلذا بایستی با الگوی از اربعین محور روابط را ولایت و اخوت قرار دهیم و بر اساس این نگاه، پدیده ها و ساختارها را بازتعریف کنیم.
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
هدایت شده از جهانِ پساکرونا
.
اربعین، پدیده ای از جنس اخوّت در هیاهوی روابط و پدیده های بازاری!
در دنیای کنونی که غالب روابط بر اساس جامعه بازار است و پدیده های موجود بر این اساس تعریف شده اند، اربعین فرصت استثنایی است تا مدلی را بر اساس رابطه ی اخوت و بر محوریت امام (ع) به معرفی کند تا بعد از اربعین تمامی روابط مان اربعینی شود و پدیده ها را بر اساس اخوت و بر محوریت امام (ع) باز تعریف کنیم.
#ساختارها_هدایتگرند
#اربعین
📌جهانِ پساکرونا👇
@jahanepasakorona
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
13.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اربعین بهترین نمونه مردم بنیادی در حرکت اجتماعی و اقتصادی
تصدیگری مردم، خواست مردم و سرمایه مردم
و با حمایت دولت در رفع موانع
#اربعین
#اقتصاد_مردمی
#اقتصاد
#مردم_بنیادی
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
📝 نقدی بر یادداشت «زنده باد دولت بی گفتمان»
نوشته دوست عزیزم حجت الاسلام حسین ایزدی، مسئول اندیشکده فکر فردا ارگز کانال خود ایشان
🔹 جناب حمیدآقای ابدی از دوستان فرهیخته و اهل دغدغه هستند که قلم زدن ایشان غنیمت است.
https://eitaa.com/social_theory/1883
درباره یادداشت اخیرشان نکاتی به ذهنم میرسد که احتمالا ناشی از بدفهمی بنده باشد. این یادداشت چند نکته محوری را بیان میکند:
🔹 در شرایط کنونی بی گفتمانی مزیت است. شرایط حاکم بر ایران و جهان آنچنان پیچیده است که کسی سراغ نداریم روایتی از روند تحولات داشته باشد. #دولت_سیزدهم در شرایط روی کار آمده که روایتی از تمنای ایران در گام دوم نداریم. پرسشبرانگیزی آینده امری ملی نیست بلکه امری جهانی است. یعنی دولت سیزدهم در یک وضعیت متفاوت و تاریخی قرار دارد. ایشان از همه این موارد نتیجه میگیرد: «بیگفتمان بودن دولت سیزدهم» امری مطلوب و رجوع به ذات انقلاب اسلامی است.
گمان میکنم خلط های متعددی بین مفاهیم و موضوعات مختلف در یادداشت مذکور رخ داده است.
1⃣ انکار داعیه داری انقلاب اسلامی در دوران پیچ تاریخی
🔻 یادداشت مزبور با تمسک به پیچیده بودن اوضاع ملی و جهانی و ایستار تاریخی ویژه امروز، تلویحا بی گفتمانی امروز را امری مطلوب و بلکه محتوم میداند. آیا این امر اذعان به بدون سخن بودن #انقلاب_اسلامی نیست؟ به بیان دیگر عملا میگوییم انقلاب اسلامی هرچند در گام دوم خود قرار دارد و این عبور از گام اول را ثمره یک اندیشه و رویکرد نو میداند اما در گام دوم دچار #عصر_حیرت است و فقط میکوشد و تلاش میکند.
🔻 این در حالی است که #بیانیه_گام_دوم در حال تولید گفتمانی جدید برای کشور در چهار دهه آتی است. گفتمانی که در آن هم نوع کنش مشخص است، هم کنشگر مشخص است، هم جهت و محتوای کنش روشن است. بیانیه گام دوم به صورت روشن عناصر گفتمانی دولت انقلابی را روشن میکند. این کار نخبگان #جبهه_انقلاب است که بتواند این عناصر را در مقیاس #حکمرانی ترجمه و تبدیل کند. بیانیه گام دوم متکی به سی سال اندیشه تولید شده رهبری انقلاب مملو از حرفهای مستحکم است برای عبور از همین پیچیدگیهای تاریخی.
🔻 هرچند بحرانهای جدید جهانی، پدیدآمدن شرایط جدید سیاسی و اقتصادی و حتی تکنولوژیک و زیست محیطی و تأثیر آن بر ایران و جهان و نوع عملکرد دولت را انکار نمی کنیم اما نباید این پیچیدگیها را به گونه ای تصویر و تفسیر کرد که به توقف و #ایستایی منجر شود.
3⃣ فقدان گفتمان؛ کثرت مطلوبها یا فقدان مطلوب (محرومیت دولت از کارکردهای گفتمان مطلوب)
🔻 باید توجه داشته باشیم گفتمان دارای کارکردهای متنوعی است که وجود آن میتواند ثمرات بی بدیلی را به همراه داشته باشد؛ اجمالا اینکه:
#گفتمان میتواند ظرفیتهای اجتماعی را برانگیزد.
#گفتمان میتواند ظرفیتهای نخبگانی را فعال کند.
#گفتمان میتواند نوعی تمرکز و حوزه اقدام راهبردی ایجاد کند.
گفتمان میتواند عزمهای متفرق و متکثر را به توحد و بکشاند.
گفتمان میتواند ذائقه و #فرهنگ حاکم بر حاکمیت را تغییر دهد.
گفتمان میتواند معیار و #سنجه ارزیابی عملکرد ایجاد کند.
گفتمان میتواند مسیر کلان حرکت یک ملت را تغییر دهد.
🔻 امروز دولت سیزدهم دچار پرکاری است اما پرکاری ای که فاقد محور و جهت واحد است. دولت سیزدهم یک رشد و #تحول_معین را نشانه نگرفته است؛ وقتی دولتی #هدف_کلان و معینی را نشانه نگرفته باشد، بعد از یک دوره کاری نمی تواند یک #تحول_ملی را رقم بزند. از طرفی نمی تواند کارنامه خود را به صورت روشن بیان کند یعنی زبان سخن با جامعه را نیز از دست میدهد. از طرفی جامعه هم نمی داند باید از او چه بخواهد و او را مسئول کدام وضعیت بداند. دولت بی گفتمان، دولتی است که امکان ارزیابی را دشوار میکند. از سوی دیگر این #عزمهای_متفرق و پراکنده هر یک به سویی میکشد.
🔻 همین امر موجب شده است امروز دولت علی رغم همه توفیقات، در حوزههای مختلف از طرح راهبردی، تصمیم کلان و پروژه مشخص محروم است و این فقدان طرح کلان و ایده گفتمانی، فرصتهای کلیدی ای را نابود میکند. اطلاع میدانی از وضعیت اقدامات دولت چنین برداشتی را به وضوح نشان میدهد که توصیف آن نیاز به مجال دیگری دارد.
🔹 نکات دیگری نسبت به این یادداشت باقی است که اگر مجالی بود در فرصت دیگری مورد اشاره قرار خواهد گرفت. از خدای متعال توفیق روزافزون برادران عزیز جبهه انقلاب از جمله برادر ابدی بزرگوار که با قلم و اندیشه خود به رشد جبهه مدد میرسانند، را خواهانم.
#جبهه_انقلاب
#دولت_سیزدهم
#آسیبشناسی
🆔 @taalighat
از بچگی یک تمثیل پرتکرار رو پای منابر شنیدم ، بعد مرگ یا روز محشر تمام زندگی و اعمال ما مثل یک فیلم جلوی ما به نمایش درمیاد ...
حسین جان ... امده ام فیلم زندگیم رو با تصویر گنبد و ضریح و پرچم تو پر کنم ... چه تماشایی میشود محشری که تو در محشر به پا میکنی ...
چشمانم که به جمال تو روشن نیست ، بگذار تصویر بردار صحن و سرای تو باشد ، همین .
#راه_عشق
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
4_6033076196311302379(1).ogg
15.54M
💠صوت کامل جلسهی "دربارهی غرب"
از شهید آوینی، مجموعهی انفجار اطّلاعات.
دوران مدرن ، انسان جدید و اغاز یک عالم جدید.
@ommat_Dream
رویای امت
#نئولیبرالیسم_بازگشت_غارتگران
با اغاز انقلاب صنعتی و همزمان گسترش سلطه انگلیس در جهان سرمایه داری در شکل امروزین و مدرن ان هم شکل گرفت.
تصور عموم ما این است که استعمار انگلیس و به طور کلی اروپا بر ممالک اسلامی ، اشغال هندوستان تا چین و ... همواره فلاکت و بدبختی را برای ما غیر اروپایی ها داشته و خوشی و سرمستی ان از ان اروپایی های چشم ابی، اما واقعیت این است که اروپای مقتدر در قرنهای هجدهم ، نوزدهم و حتی اوایل بیستم تحفه ی چندانی برای دیار خودش هم نداشته و تحمل درد و فقر و بیچارگی چنان بالا گرفت که منجر به اعتراضات و انقلاب های خونین کارگری شد که البته مارکسیسم مدعیه پدری ، رهبری و وکیل مدافع کارگران شد و این نقش را بر عهده گرفت ...
در این دوره غارتگران استثمارگر، سرمایه دار و بهره مند از صنعت پول ساز که خون ادمی غنای زغال سنگش بود تا سوخت متور بخار شود ، بودند که با بالاگرفتن اتش خشم کارگران پوست و استخوان شده لقمه خونین خودشان را در خطر دیدند فلذا تن به اصلاحاتی دادند که از درونش دولت رفاه بیرون آمد .
دولتی که حالا خود را موظف به تامین بهداشت ، امنیت ، اموزش رایگان میدانست و همچنین کمک به اقشار ضعیف و ... .
سطح رفاه اروپا از ترس لویاتان شوروی بالا رفت و مایه حسرت بسیاری ، اما با غرق شدن لویاتان روس کمونیست (شوروی سابق) غارتگران دوباره به فکر بازپس گیری سرزمینهای اقتصادی از دست رفته خود شدن در لباس تئوری های اقتصادی که عنوان نئولیبرالیسم یا نئوغارتگران نام گرفت .
و جا انداختن این توجیه که واگذاری همه عرصه ها به بخش خصوصی و تولید ثروت برای قشر یک درصدی بهینه ترین حالت ممکن است که دولت بی خود این وظایف را بر گردن گرفته است.
بله اینچنین است که بعضی از شیرین عقل های ما هم در دانشگاه به نااگاه متوجه بهره وری بالای بخش خصوصی در همه عرصه ها میشوند و دست نامرئی را در بازار دوباره شهود میکنند و زندگی پس از زندگی غارتگران اغاز میشود...
پ ن : به دلیل واگذاری پارک لاله شهرستان آشخانه به بخش خصوصی بیست دقیقه انداختن زیر انداز در پارک همیشه رایگان برای صرف صبحانه پانزده هزار تومان هزینه داشت که مامور محترم پارک لطف فرمودند از ما ده هزار تومان گرفتند .
پ ن ۲: بدترشدن وضعیت معیشتی چه در اروپا (جلیقه زردها و ...) آمریکا و چه در ایران نتیجه اعمال قدرت دوباره غارتگران در سیاستگذاری های اقتصادی با توجیه های اقتصادندانان کارشناس خوانده.
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
توصیف کوتاهی از فلاکت کارگران در انقلاب صنعتی طی صدوپنجاه سال تا قبل از ظهور انقلاب های مارکسیستی در اروپا
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از اقتصاد مردمی ایران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شهروند کانادایی: با یه قرص نان یه هفته رو سپری میکنم😔
💭من حتی نمیتونم بنزین تو ماشینم بریزم تا بتونم سه روز در هفته سر کار برم؛ چون توان مالی اون رو ندارم🧐
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران
@donyaye_eghtesad_com
رویای امت
✳️ شهروند کانادایی: با یه قرص نان یه هفته رو سپری میکنم😔 💭من حتی نمیتونم بنزین تو ماشینم بریزم تا
و حالا سرعت گرفتن شاخص فلاکت در اروپا با محو شدن شوروی به عنوان حامی انقلابات کارگری و بازگشت غارتگران به نام بخش خصوصی
هدایت شده از کاشف مدیا
35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 دولت ۲۵ متر خونه میده ما ۱۰۰۰ متر!
انتخاب با شماس
⁉️میدونستید حق هر خانواده ایرانیه که ۱۰۰۰ متر زمین داشته باشه؟!
‼️می دونستید که دارید از زندگی تو یک خونه ویلایی محروم میشید و به جاش بهتون خونه ۲۵ متری میدن؟!
🔸️همه اینها در پرونده جدید کاشف مدیا
🔻کاشف به عمل اومده
برای روشن کردن نقاط تاریک🔺
🌐 کاشف در
بله | ايتا | تلگرام | اینستاگرام | روبیکا | یوتیوب
هدایت شده از طلبگی
🔸 نقطه تمرکز اصلی در کارهای فرهنگی
برای کار فرهنگی، جا انداختن «#کفر_به_طاغوت» مقدم بر «#ایمان_بالله» است: فمن یکفر بالطاغوت و یؤمن بالله.
همچنانکه «#لا_اله» مقدم بر «#الا_الله» است.
و همچنانکه در زیارت عاشورا ابتدا صد بار «#لعن» می کنیم و سپس صد بار «#سلام».
«#نفی»، بستر و پیشزمینۀ «#اثبات» است.
لذا یکی از مهمترین مصادیق کار فرهنگی برای فعالین فرهنگی اینست که مدینۀ فاضله بودن تمدن غرب را در نظر مردم بشکنند و مردم را کافر به غرب و سبک زندگی غربی و دستاوردهای موهوم غربی بکنند.
اگر جلال و جبروت تمدن غرب، شکست، آنوقت دیگر جا انداختن ایمان بالله راحت است. اما تا وقتی که مظاهر تمدن غرب، آب از لب و لوچۀ افراد جاری میکند، اگر مؤمن هم باشند، ایمانشان #سطحی و مستودع خواهد بود.
🌹 به کانال «طلبگی» بپیوندید. 👇👇👇
@talabegi1
هدایت شده از حبیباله بابائی
«امید معکوس» مصطفی ملکیان
جناب استاد ملکیان اخیرا پرسشی را مطرح کردهاند که «چرا به آیندۀ ایران امیدوارم؟» ایشان بهانۀ امیدواری به آینده ایران را در این میدانند که نسل جوان ما غرب، فلسفه غرب، علوم غربی،هنر غربی و فنون غربی را شناخته است به گونهای برتر و بالاتر از دیگر کشورهای اسلامی و حتی بیشتر از اندازۀ خودِ غربیان.
اینکه مثل ایشان به مقوله «امید» میپردازند واقعا جای امیدواری است، ولی آنجا که میبینید همین امید، زمینه را برای انحطاط و پسرفت میگشاید مایۀ ناامیدی و حسرت است. از این رو، باید نکاتی را متذکر شد:
1. آیا خواندن مدرنیته (آنهم ترجمههای مغلوط مدرنیته در ایران، آنهم هم گزیدههای سکولار از مدرنیته، و نیز آنهم قسمتهای تاریخگذشتۀ از غرب) به شناخت از غرب منتهی می شود یا ما را به تعبیر برخی از محققان «انباردار کالاهای مصرفی غرب» قرار میدهد. چهطور جامعه حوزوی و دانشگاهی که اندازۀ یک واحد درسی، غربشناسی نمی خواند و به اندازه یک کتاب محققانه در باره شناخت غرب (نه مدرنیته) نمینویسد، می تواند ادعای غربشناسی پیدا کند؟
2. از استاد ملکیان باید پرسید که آینده ما در گرو کدامین نسل است، نسلی که غرب را شناخته است، یا نسلی که «خود» را میشناسد؟ در میانۀ «خود» و «غرب» اولویت ما برای آینده کدام است؟ چرا ایشان در این امیدواری، هیچ و هیچ به شناخت «خود» اشاره نمیکند. اساسا از نظر ایشان، نسبت شناخت ما از غرب با شناخت ما از خود چیست و ما چسان از مسیر شناخت غرب به شکوفایی و آیندۀ درخشان خود میرسیم؟
3. از نظر جناب ملکیان، ما در مدرن شدگی ترقی کرده ایم و باید به آیندهای بازتر همچنان امیدوار باشیم. مثالهای ایشان را توجه کنید: اینکه چون الان خانمهای ما مجبور نیستند پوشیه بزنند پس رو به رشدیم؛ اینکه ما در خانه ویدئو داریم پس آیندهای خوب در انتظار ماست. جناب ملکیان به این سئوال پاسخ نمی دهند که غرب در ایران کدامین امیدهای ما را در حوزه آموزش، در حوزه فرهنگ عمومی و اخلاقیات اجتماعی، در تأمین ارزشهای خانوادگی، در ساخت عدالت اجتماعی، در عرصه رفاه عمومی و اقتصادی، برآورده کرده است؟
همینطور معلوم نیست جناب ایشان در امیدواریشان و در میزان ترقی انسان ایرانی در این چهل و اندی سال چرا به «استقلال سیاسی و استقلال اجتماعی»، به «رشد علمی»، به «امنیت فراگیر در منطقه» و نیز به «رشد و توسعۀ معنویت» اشارهای نمیکند و آنها را در پازل امیدواری خود نمیگنجاند و از آنها الهامی برای خوشینی دریافت نمیکند؟!
4. آقای ملکیان، در مورد کشورهای اسلامی واقعا به گزاف سخن گفته است. به نظرم جناب ملکیان اندیشههای نوین ترکهای امروز در دانشگاه های جدید ترکیه، محققان مسلمان در موسسات علمی جهان عرب، پژوهشگران شبه قاره و نیز اندیشمندان شرق آسیا در جاهایی مثل ISTAC را نمیشناسد و از این رو خود را به راحتی بالا میبیند. برخی از نخبگان جهان عرب در همین کشورهای عربی مثل قطر، مثل تونس، حتی مثل سوریه گاه چندین دهه از امثال ماها و نیز از اساتیدی مثل ملکیان جلوتر، غربیتر (در ادبیات سکولار) و مسلمانتر (در ادبیات دینیشان) هستند. اساتیدی مثل جناب ملکیان که به تواضع شهرت دارند، نباید مخاطبین و دانشجویان خود را متوهم بار بیاورند و در غرور تاریخی و گاه جهل مرکب نسل امروز، که از کشورهای پیرامون و از زبان آنها هیچ نمیداند، بدمند.
5. دوگانۀ «تجدد» و «تمدن» را همواره باید در نظر داشت. واقعیت این است که «تجدد» در ایران در یک فرایند کاریکاتوری شکل گرفته است به گونهای که به جدّ میتوان گفت که «تجدد غربی در غرب» تفاوتهای بنیادین و اساسیای دارد با «تجدد غربی در شرق» از جمله در ایران. یعنی همان میزان از پیشرفت غربی در غرب، برای شرقیِ در شرق حاصل نشده است. آنچه جناب ملکیان همچنان بدان امیدوار است، تجدد شکسته و آبرفتهای است که نه مدرنیتۀ اورجینال غربی است و نه مدرنیتۀ بومی شدۀ شرقی (ببینید همین وضعیت حجاب ما را که از پوشیه عبور کردهایم و پوشش استاندارد لیبرال را هم پیدا نکرده ایم و حالا از جناب ملکیان بخواهید هویت یا بی هویتی همین حجاب موجود امروز را که نه غربی است و نه شرقی، تعریف کند و آیندهای برای آن ترسیم نماید.) حال در این سیر معیوب تجدد، جناب استاد ما را به چه آیندهای از غربی شدن امیدوار میسازد؟
6. بله باید به آینده امید داشت، ولی نه به آینده تجدد غربی در ایران، بلکه باید به آینده تمدن ایرانی و اسلامی امیدوار بود. تمدنی که صبغۀ ایرانی بودن، مسلمان بودن، و معاصر بودن در آن جامعه، شاخص و برجسته باشد. ما امید داریم به ساخت آیندۀ خود، آیندهای که از رهگذر شناخت خود (نه از رهگذر صِرف ترجمۀ دیگران) و تکیه بر داراییهای خود و الگوهای خودی حاصل میشود.
@Habibollah_Babai
هدایت شده از از "ما" نگاشت/مریم منصوری
ناسرکوبگری تمدن، زندگی و اربعین
✍مریم منصوری
نوربرت الیاس آنگاه که "فرآیند متمدنشدن" را مینگاشت، کوشید تا نشان دهد در چه سیری، انسان، تحت فرآیندهای منضبط و با رویکردی سرکوبگرانه به بدن و با درونیشدن آداب این انضباط، متمدن شد. یکی از سلوکهای ویژهی این فرآیند، در غذاست.
مقولهی غذا در اربعین، جای پژوهشهای مفصل تمدنی دارد.
اینکه اربعین، نه تنها در ابعاد مجرد و روحمندش، کشش تمدنی دارد، که ابعاد بدنمندش ازجمله مقوله "غذا" نیز محلی از الگویابی تمدنی متفاوت با آنچه تا کنون بوده، را داراست.
با وجودیکه مناسک پیادهروی اربعین به مناسبت بزرگترین سوگ جهان اسلام انجام میشود، اما این موضوع باعث نمیشود تا در طعام و اطعام زهد مسیحیگونه ترویج شود.
اکرام و اعزاز عزادارن، گوی سبقتی است که ملیتهای مختلف،با تکثر فرهنگی خود ذیل تمدن حسینی، بخشی از آن را در اطعام عزادارن به نمایش میگذارند.
جای الیاس خالیست تا ببیند، امکان تحقق تمدنی هم هست که انسانی بسازد که فردیشدن را در عین تمایز، تا حد ممکن کمرنگ ساخته و ناسرکوبگرانه، به بدن نیز زندگی میبخشد!
@azmanegasht
هدایت شده از احمد اولیایی
14.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸🔸یک کار فرهنگی تمیز...؛ روایت آینده ولنگاری🔸🔸🔸
✍چگونه بی حجابی آغاز خواسته های غیر انسانی و ضد جامعه خواهد شد؟!
🎥 تیزر فرهنگی «غیر عادی»
🔹سرپرست گویندگان این کار بر عهده دوست خوبم علی زکریایی بوده.
📎دریافت اثر با کیفیت بالاتر:
https://eitaa.com/gheyre_aaddi/17
@ahmad_olyaei
رویای امت
#نئولیبرالیسم_بازگشت_غارتگران با اغاز انقلاب صنعتی و همزمان گسترش سلطه انگلیس در جهان سرمایه داری د
در این یادداشت در عین نقد به سیاست های اعمالی توسط دولت خواستم بگم سخت تر شدن معیشت متاسفانه یک روند پر سرعت جهانیست و از انجایی که ما هنوز به مرحله حادثه سازی نرسیده ایم متأثر از آنیم ، متاسفانه ... به دلیل بی رقیب شدن و یکه تازی سرمایه داری در عرصه اقتصاد و سیطره بر حکمرانی با حذف ایده کمنیسم از پایگاه خودش یعنی شوروی و ...
رو کردن نسخه بدیل سرمایه داری چنان نیازیست که در عین نجات ما حتی میتواند زندگی مستضعفان حتی در جوامع لیبرال را نیز نجات دهد .
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از بردگی مدرن
🔴 منطقه محروم؟ یا منطقه مظلوم؟!
🖋 دکتر روح الله ایزدخواه
🔘 هنوز نفهمیدهام چرا به انبوه مناطقی که وضع ظاهریشان مثل تهران و چند کلانشهر خاص، بزک دوزکشده نیست، میگوییم محروم؟!
آیا صرف تفاوت در امکانات و ظواهر فیزیکی، ملاک این تقسیمبندی است و منظور از محرومیت، محروم بودن از امکانات است؟
🔸 مثلاً در زمینه بهداشت، درست است که در منطقهی به اصطلاح محروم، ممکن است دندانپزشکی پیدا نشود که ایمپلنت بگذارد! اما از آن طرف هم در کلانشهر، شاهد انواع امراض جدید و مرگآوری هستیم که در شهرهای کوچک و روستاها بندرت دیده میشود.
🔸 یا در زمینه تفریحات، ممکن است در کلانشهر انواع پارکهای آبی و شهربازیهای آنچنانی باشد که هیجان افراد را تخلیه نماید؛ اما از آن طرف در مناطق به اصطلاح محروم، اتفاقاً انواع مناظر بکر و طبیعت وحشی و پدیدههای طبیعی جالبی یافت میشود که مفرح و هیجانانگیز است و خاطراتی ماندگار خلق میکند.
معیار امکانات، نمیتواند
محرومیت را توضیح دهد❗️
↙ معیارهای دیگر، مثلاً فرهنگ عمومی و نرخ آسیبهای اجتماعی و اینها اگر ملاک باشد که اصلاً قضیه معکوس میشود!!
🔸 محروم آن روستا یا شهری نیست که فرهنگ خانوادهمداری و عشیرهگرایی هنوز در آن رونق داشته و لذا بسیاری مفاسد اخلاقی، اساساً مجال بروز و ظهور در آنجا نیافته. و توسعه یافته هم، آن کلانشهری نیست که فرزندان به زحمت با والدین ارتباط سازنده دارند چه برسد با خانواده و عشیره.
🔸 محروم آن روستا یا شهری نیست که خیابانهایش خلوت است و بازارهایش اول شب بسته می شود و مردم شبها زود میخوابند. و توسعه یافته هم آن کلانشهری نیست که ترافیکش نفسگیر شده و بازارها تا بوغ سگ باز است و مردم تا نیمهشب در خیابان و پارک ولو هستند و صبحشان از ساعت 12 ظهر شروع میشود.
🔸 محروم آن روستا و شهری نیست که درب خانهها و خودروها باز میماند و کسی به اموال مردم کاری ندارد. و توسعهیافته هم آن کلانشهری نیست که وسط روز با قمه جیب چند نفر را در طول یک خیابان خالی کرده و رهگذران هم تماشا میکنند❗️
◀ لذا میبینید بکارگیری واژه محرومیت، اساساً غلطانداز و انحرافساز است و ذهن مسوولان و توقع مردم را به سمت دیگری میکشاند.
❇️ من محرومیت را با «مظلومیت» جایگزین میکنم. منطقه محروم، آن منطقهای است که «مظلوم» واقع شده، چراکه بخاطر دوری فیزیکی یا سیاسی یا اداری از پایتخت، نمیتواند قابلیتها و توانمندیهای حتی بالفعل خود را کشف و شکوفا کند. لذا مدام دست به دامان مرکز است تا قطره چکانی، چیزی از آن بالا برای این منطقه گسیل شود.
🔻 منطقه ای که به دلیل حاکمیت فضای اداریزدگی وابسته به مرکز، مسئولان محلی به اسم قانونگرایی، جسارت عمل و امکان تحول را از خود سلب کردهاند.
🔻 منطقهای که به خاطر فضای تحجر فکری و کجاندیشیهای قشری، انبوه نخبگان محلی و خبرگان مجرب و دلسوز بومی، به حاشیه کشانده شده و جربزهی خود را برای نواندیشی و تحول فکری در مدیریت توسعه منطقه، از دست دادهاند و درنهایت، از آنجا مهاجرت میکنند.
🔻 منطقهای که به دلیل فقدان ارادهی درونزای اجتماعی، توان مردم بلااستفاده مانده و دچار نوعی ایستایی و بلکه انجماد شده و تلاش مستمری هم نمیشود یا نمیگذارند بشود تا این انجماد به تعامل و همدوشی و همیاری تبدیل شود.
لذا در این منطقه،
🔸 میانسالها تماشاچی شده و منتظر معجزهای هستند که یکشبه رخ دهد و دیگر، حتی حس و حال نقد هم ندارند؛
🔸 جوانترها اصلاً بیخیال آبادانی این منطقه شده و درصدد بروز زمینهی مهاجرت از اینجا برای خود هستند؛
🔸 و سالخوردهها هم در این کانون بازنشستگان و منتظرالموتها (!) به سردی عمر سپری میکنند.
چنین منطقهای را من منطقهی مظلوم و بلکه منطقهی منجمد مینامم.
در اینصورت، باید عمیق اندیشید و فکر دیگری برای آبادانی و پیشرفت این مناطق کرد و دست به هر اقدام خلقالساعه و سهلالوصولی نزد و اینجا را آزمایشگاه سعیوخطای دستاندرکاران ِ پایتختنشین ِ توسعه منطقهای نکرد!
✳️ این منطقه، خودش دریایی از قابلیت و مزیت و حمیت است؛ اما معالاسف یخزده و معطل مانده.
معطل چی؟ امکانات؟ نخیر!
معطل انگیزهها و ارادههایی همینجایی
و نقشهراهها و برنامههایی غیروارداتی
و اقدامها و همیاریهایی تحولی.
#روح_الله_ایزدخواه
._______________________________
پ.ن.: این مطلب در سال ۹۵ زمانی که در هجرت به جنوب شرق کشور به سر میبردم، به قلم آمد.
@dr_izadkhah
@bode4om
🔺قصه شهر _حرف هایی با خودم ...🔻
1️⃣از2️⃣
پشت فرمان روزمو شب میکنم ...
پرحرفم ... اما فکّم خشک شده از بی تحرکی ...
از قدیم راننده جماعت پر حرف بوده و مزه ریز راه ، اما... اما صاحب سخن را مستمع بر سر ذوق اورد ، مسافران امروز هم مسافران گذشته نیستند ، بچه که بودم سر صندلی جلو نشستن دعوا داشتیم اگه بزرگتری نبود که جلو بشینه و هرز چند گاهی شانس مون میگرفتو جلو میشِستیم که دیگه چه حالی میداد ...
اما حالا کلاس شده طرف صندلی عقب و گوشه مخالف راننده میشینه و سرش گرم گوشی ... نمیشه باهاش حرف زد .
اما من اگه کسی نباشه باهام حرف بزنه خودم بیشتر حرف میزنم ... لابد میگی باکی ؟! با خودم ، نمیگن دیوونه ای !؟ بلند بلند که حرف نمیزنم تو ذهنم با خودم حرف میزنم آرام اما جدی ...
چشمام اطراف رو از پشت فرمونی که تو دستمه و دست دیگم که رو دننده است نگاه میکنه و البته تحلیل و تفسیر و گاهی نتیجه گیری های متزلزل ، دنبال داده میگرده ، یاد چشم های مکانیکی آرنولد تو فیلم نابودگر افتادم که اطراف رو فیلمبرداری میکرد و اطلاعات بدست میاورد چیزی مثل واقعیت افزوده ... ببخشید زیادی فانتزی شد ، بگذریم ،
تو منطقه مسکونیه چیتگرم برجهای پانزده ، بیست و حتی سی و چند طبقه مسکونی پشت سرهم بالا رفته، برای برنداز کردنشون باید سرمو از تو ماشین بیرون بیارم ...
#تهران که کلاً شهر مرتفعیه به لحاظ بنا اما این منطقه باز چشم گیر میشه ، حتی برا اونی که به تهران عادت کرده ، یه سرو گردن بلندتره ...
ماشاالله به مسئولین خوب بلدند چاره جمعیت کنن ، تو شهری که تراکمش از بیشتر کلانشهر های جهان بالاتره و هرروز مردمش با هوای الوده و اتلاف وقت پشت ترافیک میگذرونن ، برج پشت برج بزنن بالا ، و مردم رو تو کلونی های زنبور میلیاردی بچپونن ... .
راستش رو بخواید خودمم تهرانی نیستم ولی اگه بپرسید اینجا چیکار میکنم باید بگم کرایه ها تو تهران خیلی بالاتر از حتی یه شهر با صدکیلومتر فاصله است ، یا به قول معروف اینجا اقیانوسِ توش پول هست میشه توش نهنگ 🐳 شد ...
لابد تو برکه فقط میشه ماهی و خرچنگ و وزق پیدا کرد ، منظورشون از نهنگ سوپر سرمایه دار های تهرانیه ...
بیراه هم نمیگن اینجا اگه افکارت مقناطیسی دنبال پول باشه و خودت رو وقف پول کنی (که من بلد نیستم) احتمال اینکه سرانجام بشی مایه تفاخر اکثریت دنیازده زیاده ... به قولی پول تو تهران ریخته ، اتفاقا درسته نه تنها گردش مالی و اعتبارات بانکی و سرمایه دارها اکثراً تو تهرانن اونهم به قول وحید جلیلی در ایالات متحده شمالی ، بلکه دولت هم قلمش بدجور به سمت اینجا میچربه ، مثلا همین سال گذشته بودجه استان تهران بوده دویست و چند هزار میلیارد تومان و استان نسبتاً محروم ما فقط هزارو ششصد میلیارد ، به عبارتی بودجه تهران صدو سی برابر یک استان بوده که حتی مساحتش کمی بیشتر از خودشه و البته برای اینکه از انصاف دور نشم جمعیتش حدود یک دوازدهم تهران ، اما نه صدو سی برابر ، واقعاً چرا ؟
الان که دارم به اینها فکر میکنم یه روز مونده به سالگرد مهسا امینی خونه اقوام که بودم دیشب ماهواره ها خودشون رو ... بوق ... میدادن که در انقلاب مهسا چنین میکنند و چنان ، گرچه اینجا خیلی ها باور کردن که اشوب میشه اما تحلیل های اسنپی من میگه خیابون ها خبری نخواهد شد به بقیه هم گفتم ، اما تو خیابون ها خبر های بدتری وجود داره ، زنان و دخترکان افسون گر که دیگه پارا فراتر از حجاب و روسری و ... گذاشته اند دارند مرزهای برهنگی را جابه جا میکنند .
راستی چرا تهران مرتفع ، متراکم و قطب سرمایه داری ایران اسلامی خط شکن عرصه فحشا و ... است ، اینها که در ایالات متحده شمالی ساکنن تا خرخره خوردن و نمیدونن چیکار کنن و مشکلات مالی و تورم ... فاز اخر شب اینستاگرامیشون هست برای آروق روشنفکری و ... باز یاد این گفته #قران میفتم ، و شارکهم فی الاموال و الاولاد ... که در روایتی از امام معصوم امده در هر مال حرامی سهم و بهره ای از شیطان است و در بدن فرد میماند تا در هنگام مجامعت با نطفه او شریک میشود .
جریان پول ها و ثرت های حرام و شبهه ناک نطفه نسل را به شراکت با شیطان میگذارد ، شاید به من بگید خیلی اهل قضاوتی باشه ولی کلا به این جمله مشهور و تلویزیونی که دیگران را قضاوت نکنید اعتماد ندارم اما اینجا بحثم از فرد نیست دارم از یک مسئله اجتماعی حرف میزنم ...
ادامه در پست بعدی👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/994
https://eitaa.com/ommat_Dream
🔻قصه شهر_حرف هایی با خودم ...🔺
2️⃣از2️⃣
ادامه پست قبلی
https://eitaa.com/ommat_Dream/993
همینطور که با خودم می حرفم به اقای جمهوری اسلامی هم تشر میزنم ، همونی که تو این سالها با هر کس و ناکس و هر جایی سر دفاع ازش استحکاک پیدا کردم ... توکه می دونی سرمایه دار جماعت اگه انگشت که هیچ به قول یکی از رفقا دستت هم تا کتف تو عسل کنی و در حلق این جماعت فرو ببری کتفت را از جا خواهند کند و هر روز علیه تو فتنه میکنند تو دیگه چرا از اینها دل نمیکنی و کل تلاشت شده اقناع و ارضا و بهره بیشتر رساندن به اینها ...
امید وارم سرت به سنگ خورده باشه اگه نخورده هر چه زودتر بخوره قبل دیر شدن و گوش کنی به این بچه های دلسوز خودت و دست از ساخت و پولپاشی برای شهری که سرتا پایش رو لجن گرفته به گفته شهید بهشتی، برداری ، کمی قوانینت را ما پایینی ها هم بفهمیم ، ما پا برهنه ها ، ما که جز نان بازو و عرق جبین و جانی که هنوز به جوانیش و اینکه میتونه کار کنه امیدی نداره ... .
#قصه_شهر
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از 🔅 سید منیرالدّین حسینےِ الهاشمے
🔰 استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی:
زمانى كه اطلاعات، سرعت جريان پيدا میکند، كفر نمیتواند از عهدۀ هماهنگسازى آن برآيد؛ لذا كنترل هماهنگسازى را از دست میدهد.
شما تصور نكنيد كه با بالا رفتن توسعۀ رسانههاى جمعى، كفر قادر خواهد بود به ارتقاء حضور خود در جهان، همپاى این توسعه اقدام كند. اصولاً كلمه كفر داراى ظرفيت مشخصى است، لذا زمانى كه در چنين شرايطى واقع میشود با همان ابزارى كه ساختۀ نظام اوست شكست خواهد خورد.
به بيان بهتر، ناهماهنگى عملى او نيز همچون ناهماهنگى نظریاش ظهور پيدا میكند و وقتى كه چنين شد #انفجار_از_درون آن نظام صورت میگيرد.
☑️ @AndisheMonir
هدایت شده از بردگی مدرن
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸#شلوار_تنگ، لباس حیامندانهای نیست!🔸
👖 این «کت و شلوار»، لباس [فرهنگ] ما نیست، چرا؟ چون وقتی شلوار، چاقی و لاغری و برجستگیهای بدن را کامل نشان بدهد، این #کاسیاتٌ_عاریاتٌ (1) میشود دیگر!
«کاسیات عاریات» معنایش فقط این نیست که لباس توری میپوشد و بدنش از زیر آن پیداست؛ ممکن است بدن از زیر لباس پیدا نباشد، اما حجمش و وضعش پیدا باشد. فلسفۀ پوشیدن لباس چه بود؟ برای «ستر» بود. درست است؟ خب این چه ستری شد؟
👖 یک دانشجویی چندین سال قبل به من نامه نوشته بود. گفت: شما حساسید روی موی دخترها که از زیر چادر بیرون نباشد، اما هیچ فکر میکنید لباس و شلوار تنگ پسرها هم عامل تحریککننده است؟
👖 در برخی #ورزشها [مثل کشتی و وزنهبرداری]، یک شورتی پایشان میکنند که کل آن چیزی که نباید نمایان بشود، از پیش و پس پیداست! این چه انسانیتی است؟ اینها شرم ندارند؟ #لباس_انسانی باید یک طوری باشد که حجم بدن پیدا نشود. من میدانم اینها توجه ندارند که این لباسِ اسلامی آنها نیست؛ غربیها این لباس را به اینها تحمیل کردند. لباسی که مسلمانها داشتند یک پیراهن بود تا زانو که تمام این حجم را میگرفت. اما الان یک شلوار پایشان میکنند که وقتی انسان راه میرود، دقیقاً چین و چروکها مشخص میکند که زیرش چاق است یا لاغر است! این بد است! نه تنها برای زن، بلکه برای مرد هم بد است. #لباس_روحانیت، یک نوع لباس اسلامی است که اصالتش را حفظ کرده است. ظاهر لباس، حجم اندام را نشان نمیدهد و ستر میکند.
————
(1) کاسیاتٌ عاریاتٌ: پوشیدگانی که در واقع برهنهاند. / اشاره به حدیث نبوی.
@haerishirazi