🌷 امام رضا(علیه السلام) :
🖌 بهترين دارايى انسان ، اندوخته هاى صدقه است.
✍ خَيرُ مالِ المَرءِ ذَخائِرُ الصَّدَقَةِ
📗 ميزان الحكمه ، ج۱۱ ، ص۱۷۹
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
مداحی_آنلاین_چادرت_را_بتکان_پویانفر.mp3
6.15M
⏯ #استودیویی احساسی
🍃چادرت را بتکان
🍃روزی ما را برسان
🎙 #محمدحسین_پویانفر
#یا_صدیقه_الشهیده💚
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
📌تبلیغ مذهب تشیع در بصره عثمانی مذهب
ابوجعفر اَحول برای #تبلیغ مذهب #تشیع و امر امامت امام #صادق(ع) به #بصره رفت. هنگام برگشت، امام صادق از او پرسید:
«شتاب مردم را در پذيرش ولایت ما چگونه يافتى؟ او در پاسخ گفت: به خدا سوگند آنان اندك هستند و اگرچه كوشش هم مى كنند، ولى كوشش آنان ناچيز است. امام فرمود:
به جوانان روى آوريد كه آنان به هر كار خيرى شتابان ترند. سپس فرمود: مردم بصره پيرامون آيه: قُلْ لاأَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى چه مى گويند؟ گفتم: قربانت گردم، آنان مى گويند: ايشان نزديكان پيامبر هستند. امام فرمود:
دروغ می گويند؛ اين آيه درباره ما اهل بيت یعنی #على، #فاطمه، #حسن و #حسين كه اصحاب #كساء هستند، نازل شده است.»
📚کلینی، الکافی، ج8، ص93، ح66.
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
متن پیام:
سلام ببخشید شما در مورد نقل و نگارش حدیث در دوران خلفا فیلم و یا صوت ندارین بفرستین برام ..ممنون میشم ..چون شنیدم سنی ها نقل حدیث رو امر غلطی میدونستن .میخام بدونم چرا...خیلی لطف میکنید ممنون
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
ممانعت از نگارش و تدوین حدیث که از دوران خلفاء آغاز و تا دوران حکومت عمر بن عبدالعزیز (سال ۹۹ هجری) ادامه یافت. از مسلمات تاریخ حدیث است که هیچ پژوهش گری در آن تردید نمیکند. البته بحث از ممانعت از تدوین حدیث تنها به حوزه حدیث اهل تسنن مربوط میشود و حدیث شیعه هیج گاه چنین ممانعتی را نپذیرفته است. پس از رحلت پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) ابوبکر در نخستین روزهای حکومت خود، احادیث گرد آورده از سخنان پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را از بین برد، آنگاه به صورت رسمی از مردم خواست تا احادیث پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را نقل نکنند.
عایشه میگوید: پدرم پانصد حدیث از گفتار پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را جمع کرده بود، شبی خوابید، اما آرام نداشت، من اندوهگین شدم و از ناآرامی اش پرسیدم، چون آفتاب بر آمد، گفت: دخترم احادیثی که نزد تو است بیاور، من احادیث را آوردم، او آتش خواست و آنها را سوزاند.
انگیزهای که حاکمان را واداشت تا فضائل اهل بیت (علیهمالسّلام) را پنهان سازند، به صورت کاملا طبیعی آنان را مجاب ساخت تا روایاتی را که در آنها به نحوی نکوهش آنان و طرفدارانشان انعکاس یافته بود، محو سازند؛ زیرا سیاست تحکیم دستگاه حکومتی خلفاء زمانی به طور کامل به تحقق میپیوست که در کنار به فراموشی سپردن فضائل علی و فرزندانش(علیهمالسّلام) نکوهش مکتب خلفاء نیز به فراموشی سپرده شود.
آنان برای دستیابی به این هدف از دو شیوه بهره جستند:
۱. با ساختن روایات دروغین، شخصیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را تا سر حد انسانهای معمولی و پر لغزش ـ که گاه کارهای ناروایی، هم چون دشنام، ناسزاگویی و لعن اشخاص از آنان سر میزند ـ پایین آوردند، تا کسی به سخنان نکوهش آمیز پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) برای قضاوت منفی درباره شخصیت افراد استناد نکند.
۲. با شیوه مخالفت با نقل، کتابت و تدوین حدیث، خاطره این گونه روایات را از اذهان پاک کردند تا در فرصتی مناسب روایاتی در ستایش آنان بر ساخته شده و در میان مسلمانان منتشر گردد.
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
متن سوال:
سلام من چند وقت پیش در مورد یک موضوع استخاره گرفتم و اصلا شرایط استخاره هم وجود نداشته و باطل بوده ولی استخاره بد اومده بوده و از اون به بعد باعث شده من دیگه امید به هیچ کاری نداشته باشم نه در درس نه در ورزش چیکار باید انجام بدم چون نامید شدم به خودم میگم اگه بخوام هرکاریو شروع کنم نمیتونم چون خدا گفتن نه و الان به مشکل جدی برخوردم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
جواب......
استخاره دو معنا دارد: يكى استخاره اى است كه امروز در ميان مردم معمول و متعارف است، هرگاه مسئله اى بر انسان مشكل شده و با نيروى عقل خود و مشورت با اهل آن نتوانست آن را حل كند به سراغ مشورت با خدا مى رود و استخاره، نوعى مشورت كردن با پروردگار است. معناى دوم استخاره اين است كه انسان در هر كارى كه قدم مى گذارد از خدا طلب خير كند؛ يعنى خداوند را حاكم بر سرنوشت خود ببيند، در امر تجارت و زراعت و مانند آن تلاش كند؛ ولى زبان حال و قال او «اَسْتَخِيرُ اللهَ بِرَحْمَتِهِ» باشد؛ يعنى خدايا خير و بركت را از رحمتِ تو مى خواهم. اين نوع از استخاره در روايات بسيار بر آن تأكيد شده است. از جمله در روايتى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم: «مَا اسْتَخَارَ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ عَبْدٌ مُؤْمِنٌ إِلَّا خَارَ لَهُ»؛ (هيچ بنده با ايمانى از خداوند طلب خير نمى كند؛ مگر اينكه خداوند خير او را فراهم مى سازد.
بزرگان دین و علمای شیعه درباره استخاره مباحث متعدد و گستردهای داشتهاند و اصل استخاره را همه قبول دارند و میفرمایند: استخاره همان طلب خیر و سعادت از خدا کردن است.
در این زمینه حضرت علامه طباطبایی میفرمایند: هیچ مانعی از تفأل زدن با قرآن و امثال آن نیست، زیرا اگر استخاره خوب بود، صاحب استخاره با طیب نفس و دل پاک به آن عمل میکند و از تردید بیرون میآید و اگر بد بود، به خدا توکل کرده و در پی کار خود میرود. پس استخاره با قرآن، جز همان طیب نفس و رفع تردید و امید به سعادت، اثر دیگری ندارد.
مرحوم آیت الله دستغیب میفرماید: استخاره یعنی طلب خیر از خدا کردن. یعنی پروردگارا من حیرانم و نمیدانم این کار، مورد رضایت توست یا نه، تو خود رضای خویش را برایم پیش آور. و صلاح و مصلحت مرا جاری ساز و مرا از تردید رهایم کن.
___
از این پس در مواردی که نیاز به استخاره نداره، از این کار دوری کنید و با استفاده از تعقل و مشورت و توکل به خدای بزرگ کارهای خود را انجام دهید.
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
✅پس از دعوت کوفیان از امام حسین(علیه السلام) و ارسال نامه هاى بى شمار براى ایشان و درخواست از آن حضرت(ع) جهت رفتن به کوفه و بر عهده گرفتن رهبرى قیام بر ضد یزید بن معاویه، آن حضرت(ع)، مسلم بن عقیل را با نامه اى به سوى کوفیان اعزام کرد.
طبق آنچه گفته شد، مسلم بن عقیل در پانزدهم ماه مبارک رمضان سال ۶۰ قمرى از مکه معظمه خارج گردید و به سوى کوفه حرکت کرد و در روز پنجم شوال همان سال وارد شهر عظیم کوفه گردید.
مسلم ابتدا در خانه مختار بن ابى عبیده ثقفى، که از شیعیان مبارز و از مخالفان سرسخت بنى امیه بود، سکونت گزید.
شیخ مفید می نویسد :
📋《أَقْبَلَتِ اَلشِّيعَةُ تَخْتَلِفُ إِلَيْهِ فَكُلَّمَا اِجْتَمَعَ إِلَيْهِ مِنْهُمْ جَمَاعَةٌ قَرَأَ عَلَيْهِمْ كِتَابَ اَلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ(عَلَيْهِ السَّلاَمُ) وَ هُمْ يَبْكُونَ وَ بَايَعَهُ اَلنَّاسُ حَتَّى بَايَعَهُ مِنْهُمْ ثَمَانِيَةَ عَشَرَ أَلْفاً فَكَتَبَ مُسْلِمٌ رَحِمَهُ اَللَّهُ إِلَى اَلْحُسَيْنِ(عَلَيْهِ السَّلاَمُ) يُخْبِرُهُ بِبَيْعَةِ ثَمَانِيَةَ عَشَرَ أَلْفاً وَ يَأْمُرُهُ بِالْقُدُومِ وَ جَعَلَتِ اَلشِّيعَةُ تَخْتَلِفُ إِلَى مُسْلِمِ بْنِ عَقِيلٍ حَتَّى عُلِمَ مَكَانُهُ》
♦️شیعیان مخلص و انقلابیون کوفه كه از حضور مسلم بن عقیل، به عنوان نماینده و سفیر امام حسین(علیه السلام) در این شهر آگاه شدند، دسته دسته به سوى مسلم شتافتند و به او خیر مقدم گفتند.
هنگامى که گروهى از آنان در حضور مسلم اجتماع مى کردند، او نامه امام حسین(علیه السلام) را براى آنان مى خواند و مردم به خوبى گوش فرا داده و از شوق دیدار قریب الوقوع آن حضرت(ع)، گریه مى کردند.
پس از آمادگى نسبى مردم، مسلم بن عقیل از آنان براى امام حسین(علیه السلام) بیعت گرفت و تعداد هیجده هزار تن از انقلابیون کوفه، در نخستین روزهاى ورود مسلم، با وى بیعت کردند.
مسلم بن عقیل نامه اى به محضر امام حسین(علیه السلام) نوشت و آن حضرت(ع) را از وضعیت کوفه و بیعت مردم با ایشان، با خبر گردانید و از امام حسین(علیه السلام) درخواست نمود، که به سوى کوفه حرکت کند، تا شخصاً رهبرى مردم را بر عهده گیرد.
در این مدت شيعيان کوفه از همه طرف به سوى مسلم مىشتافتند تا اقامتگاه او مشهود همگان گرديد.(۱)
📚منبع :
۱)الارشاد شیخ مفید، ج۲، ص۳۹
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌خدمت ایرانیان به دین خداوند و بشارت به انقلاب اسلامی ایران در روایات !!!
حجت الاسلام کریمی پور
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
🌷 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) :
✍ داوُوا الغَضَبَ بالصَّمتِ ، و الشَّهوَةَ بالعَقلِ
🖌 خشم را با خاموشی درمان کنید و خواهش نفس را با خرد.
📔 غرر الحکم ، حدیث۵۱۵۵
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
مداحی_آنلاین_خلاصه_گویی_خداوند_حجت.mp3
2.33M
♨️خلاصه همهی حرفها!
🎙حجت الاسلام #رفیعی
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
متن سوال:
سلام
خدا قوت
خیر ببینید و خداوند رزق و روزی شما ر وسیع کند وقت میگذارید و پاسخگو هستید
آیا در اسلام جن زدگی داریم و اگر داریم لطفا در موردش توضیح بدید فرد جن زده چه ویژگی هایی دارد .
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
جواب:
اول درهرامری ترک گناه وخوش اخلاقی.....ودرمرتبه بعد.....
در مورد امکان تماس انسان با جن استبعاد در مراتب بسیار بالایی وجود دارد تا جایی که اکثریت انسان ها حتی به این موضوع فکر هم نمی کنند؛ اما به هر حال اگر این امر برای انسان باعث دغدغه و نگرانی شود در منابع دینی برای دفع این خطر توصیه هایی شده است که می توانیم با رعایت این تمهیدات که در روایات بیان شده از بروز چنین حوادث بسیار بعید ایمن گردیم.
1. یکی از بهترین راهکارها برای در امان ماندن از شر این موجودات ،قرائت مداوم سوره ناس و فلق است؛ از امام صادق(ع) نقل شده که درباره آثار و برکات سوره الناس فرمود:
«کسی که سوره ناس را در منزلش قرائت کند، از جن و وسوسهها محفوظ میماند. کسی که آن سوره را بنویسد و بر اطفال کوچک همراه کند، آن اطفال به اذن خداوند از شرّ جنیان محفوظ میمانند».
2. همچنین از امام صادق(ع) روایت شده است: "هر که سوره جن را بسیار بخواند، در دنیا از چشم جنیان و دمیدنها و سحر و مکر ایشان محفوظ باشد، "
۳. در مفاتیح الجنان از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که میفرمایند برای دفع شیاطین (جنیان) "آیه سخره( سوره اعراف آیه 54 تا56) را بخوانند: « إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِى خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ فىِ سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلىَ الْعَرْشِ يُغْشىِ الَّيْلَ النهََّارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ وَ النُّجُومَ مُسَخَّرَاتِ بِأَمْرِهِ أَلَا لَهُ الخَْلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَلَمِينَ * ادْعُواْ رَبَّكُمْ تَضَرُّعًا وَ خُفْيَةً إِنَّهُ لَا يحُِبُّ الْمُعْتَدِينَ * وَ لَا تُفْسِدُواْ فىِ الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا وَ ادْعُوهُ خَوْفًا وَ طَمَعًا إِنَّ رَحْمَتَ اللَّهِ قَرِيبٌ مِّنَ الْمُحْسِنِين »
4. این دعا نیز مکرر خوانده شود:« اللَّهُمَّ إِنَّكَ لَا يَكْفِي مِنْكَ أَحَدٌ وَ أَنْتَ تَكْفِي مِنْ كُلِّ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ فَاكْفِنِي شَرَّ الْجِنِّ وَ الْأِنس.»
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
📌به مناسبت ایام سالروز شهادت حضرت حمزه....
👈 #معاویه و نبش قبر حضرت #حمزه
بنا به گزارش محمدبن سعد(م230ق):
وقتی #معاویه قصد داشت چشمه ای را از کوه احد جاری کند تا به داخل مدینه ببرد، به جنازه شهدای جنگ #احد رسیدند. ماموران برايش نامه نوشتند که مجراى آب باید از محل قبور شهداى احد بگذرد.
معاویه دستور #نبش_قبور #شهدا از جمله حضرت حمزه را صادر کرد.
جابربن عبدالله انصاری گوید:
«من خود ديدم كه اجساد آنان را در حالى كه همچون اشخاص خوابيده بودند بر گردن مردم حمل مىكنند و در هنگام نبش قبر حضرت حمزه بیل و کلنگ به پای آن حضرت اصابت کرد و خون [تازه از بدن مطهر] جاری شد.»
📚ابن سعد، الطبقات الکبرا، ج3، ص7.
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
✅امیرالمؤمنین امام علی(ع) در طی نامه ای به معاویه می فرماید :
📋《أَلاَ تَرَى غَیْرَ مُخْبِرٍ لَکَ وَ لَکِنْ بِنِعْمَهِ اَللَّهِ أُحَدِّثُ أَنَّ قَوْماً اُسْتُشْهِدُوا فِی سَبِیلِ اَللَّهِ تَعَالَى مِنَ اَلْمُهَاجِرِینَ وَ اَلْأَنْصَارِ وَ لِکُلٍّ فَضْلٌ حَتَّى إِذَا اُسْتُشْهِدَ شَهِیدُنَا قِیلَ سَیِّدُ اَلشُّهَدَاءِ وَ خَصَّهُ رَسُولُ اَللَّهِ(ص) بِسَبْعِینَ تَکْبِیرَةً عِنْدَ صَلاَتِهِ عَلَیْهِ؟》
♦️آنچه مىگویم براى آگاهاندن تو نیست، بلکه براى یادآورى نعمتهاى خدا مىگویم!
آیا نمىبینى جمعى از مهاجر و انصار در راه خدا به شهادت رسیدند و هر کدام داراى فضیلتى بودند، اما آنگاه که شهید ما «حمزه» شربت شهادت نوشید، او را سیدالشهدا خواندند و رسول اکرم(ص) در نماز بر پیکر او به جاى پنج تکبیر، هفتاد تکبیر گفت؟!!
و در ادامه فرمود :
📋《..أَنَّى یَکُونُ ذلِکَ کَذلِکَ وَ مِنَّا النَّبِیُّ(ص) وَ مِنْکُمُ الْمُکَذِّبُ، وَ مِنَّا أَسَدُاللَّهِ وَ مِنْکُمْ أَسَدُ الْأَحْلافِ، وَ مِنَّا سَیِّدا شَبابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ مِنْکُمْ صِبْیَةُ النَّارِ، وَ مِنَّا خَیْرُ نِساءِ الْعالَمِینَ وَ مِنْکُمْ حَمّالَةُ الْحَطَبِ! فِی کَثِیرٍ مِمَّا لَنَا وَ عَلَیْکُمْ!》
♦️شما چگونه با ما برابريد در حالی كه؛
رسول اکرم(ص) از ماست، و دروغگوى رسوا [ابوجهل] از شماست.
شير خدا [حمزه(ع)] از ماست، و شیر پیمانها و توطئه ها [ابوسفیان] از شماست.
دو سيّد جوانان اهل بهشت [امام حسن(ع) و امام حسین(ع)] از ماست و كودكان در آتش افكنده شده [اولاد عقبة ابن ابی معیط] از شماست.
بهترين زنان جهان [حضرت فاطمه(س)] از ماست و زن هيزم كش دوزخیان [امّ جمیل همسر ابولهب، خواهر ابوسفیان] از شماست و از ما اين همه فضيلتها، و از شما آن همه رسوايى هاست!(۱)
👤امام محمدباقر(عليه السلام) می فرماید :
📋《عَلَى قَائِمَةِ اَلْعَرْشِ مَكْتُوبٌ حَمْزَةُ أَسَدُ اَللَّهِ وَ أَسَدُ رَسُولِهِ وَ سَيِّدُ اَلشُّهَدَاءِ》
♦️بر ستون عرش نوشته شده است :
حمزه، شير خدا و شير رسول خدا(ص) و سيّد شهيدان است.(۲)
📚منابع :
۱)نهج البلاغه سید رضی، نامه ۲۸
۲)الکافی شیخ کلینی، ج۱، ص۲۲۴
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
🔸🔶《ألسَّلامُ عَلَیکَ یَا حَمْزَةَ بْنَ عَبدِالمُطَّلِبٍ(علیهما السلام)، اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَمَّ رَسُولِ اللهِ(ص)》🔶🔸
✅حضرت حمزه(علیه السلام) در راس شهدای بنی هاشم است.
و در چند جای تاریخ، بعد از شهادت ایشان، نام او توسط حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در مواقع حساس و سرنوشت ساز، یاد شده است.
1️⃣ #حضرت_رسول_اکرم_صلوات_الله_علیه :
در جنگ احد هنگامی که حضرت رسول اکرم(ص) متوجه شهادت عمویش حضرت حمزه(ع) شد، بلافاصله بالای جنازه ی ایشان حاضر شد، در حالی که به شدّت اشک میریخت.
ابن مسعود می گوید :
پیامبر اکرم(ص) بدن حمزه(ع) را به طرف قبله قرار داد، سپس کنار آن قرار گرفت و با صدای بلند گریه کرد، تا حالت بیهوشی به ایشان دست داد، و آنگاه خطاب به جسد عمویش فرمود :
📋《یَا حَمْزَةُ! یَا عَمَّ رَسُولِ اللهِ(ص)! یَا اَسَدَ اللهِ وَ اَسَدَ رَسُولِهِ! یَا فَاعِلَ الْخَیْراتِ! یَا کَاشِفَ الْکُرُباتِ! یَا ذابُّ یَا مَانعَ عَنْ وَجْهِ رَسُولِ اللهِ(ص)》
♦ای حمزه! ای عموی پیامبر خدا! ای شیر خدا و ای شیر رسول خدا! ای انجام دهنده کارهای خیر! ای برطرف کننده سختیها! و ای دفاع کننده و دور کننده دشمن از برابر رسول خدا!(۱)
2⃣ #امام_علی_علیه_السلام :
حضرت امیرالمومنین(ع) در هنگام غصب خلافت توسط اصحاب سقیفه و جسارت آنان، فرمود :
📋《وَا حَمزَتَاهُ! وَلَا حَمزَةَ لِيَ اليَومَ!》
♦️ای حمزه! آه که امروز حمزه ای برای من نيست!(۲)
بعدها حضرت(ع)، هنگام خلافت خویش در خطبه ای فرمودند :
📋《أَمَا وَاللهِ لَوْ أَنَّ حَمْزَةَ وَجَعْفَراً کَانَا بِحَضْرَتِهِمَا مَا وَصَلاَ إِلَى مَا وَصَلاَ إِلَیْهِ،وَ لَو كانا شَاهِدَيهِما لاتَبَقا نَفسَيهِمَا! أَمَّا حَمْزَهُ فَقُتِلَ یَوْمَ أُحُدٍ وَ أَمَّا جَعْفَرٌ فَقُتِلَ یَوْمَ مُوتَهَ!》
♦️آگاه باشید! سوگند به خدا! اگر حمزه و جعفر(ع) زنده وحاضر بودند، آن دو نفر (ابوبکر و عمر) به مقام خلافت كه رسيدند، نمى رسيدند، و اگر حمزه و جعفر بودند، شاهد و ناظر بودند، که آن دو نفر، جان سالمى از ميان بيرون نمى بردند و خود را به هلاكت مى انداختند.
اما حمزه در نبرد احد کشته شده بود و جعفر در نبرد موته!(۳)
3⃣ #حضرت_فاطمه_سلام_الله_علیها :
حضرت فاطمه(س) بعد از رحلت حضرت رسول اکرم(ص) بر سر مزار شهدای اُحُد می رفت و در آنجا بر سر مزار حمزه(ع) که خود قبر او را سنگ چینی کرده بود، گریه می کرد و او را فرا می خواند.
در تاریخ آمده است :
📋《تَأْتِي قُبُورَ اَلشُّهَدَاءِ.. فَتَقُولُ هَاهُنَا كَانَ رَسُولُ اَللَّهِ(ص) وَ هَاهُنَا كَانَ اَلْمُشْرِكُونَ》
♦️حضرت فاطمه(س) به زیارت شهدای احد می رفت و آنها را زیارت می کرد و محل جنگ رسول خدا(ص) با مشرکین را دقیقا نشان می داد.(۴)
4⃣ #امام_حسین_علیه_السلام :
امام حسین(ع) در روز عاشورا در فرازی از خطبه خود، خطاب به سپاهِ دشمن می فرماید :
📋《أَیهَا النَّاسُ! اسْمَعُوا قَوْلِی..أَمَّا بَعْدُ فَانْسُبُونِی فَانْظُرُوا مَنْ أَنَا؟》
♦️ای مردم به گفتارم گوش دهید.
ای مردم! بگوئید من چه کسی هستم؟
سپس فرمود :
📋《أَ لَسْتُ ابْنَ بِنْتِ نَبِیکمْ وَ ابْنَ وَصِیهِ وَ ابْنِ عَمِّهِ؟ أَ وَ لَیسَ حَمْزَةُ سَیدُ الشُّهَدَاءِ عَمِّی؟》
♦️آیا من فرزند دختر پيامبر خدا(ص) نيستم؟
آيا من فرزند وصي و پسرعموي پيامبر(ص) شما نيستم؟
آيا حمزه ی سيدالشهدا(ع) عموی من نيست؟(۵)
5⃣ #حضرت_زینب_سلام_الله_علیها :
در روز عاشورا، بعد از شهادت امام حسین(ع)، مرکب ایشان به سمت خیمه ها رفت، وقتی اهل خیام این حالت را دیدند، در این هنگام، حضرت زینب کبری(س) و در برخی نقلها حضرت اُم كلثوم(س) دست بر سر گذاشت، درحالی که با صدای بلند فریاد می زد و مى گفت :
📋《وامُحَمَّداه! واجَدّاه! و انبِيّاه! وا اَبَاالْقاسِماه! وا عَلِيّاه! وا جَعْفَراه! وا حَمْزَتاه! وا حَسَناه!
هذا حُسَيْنٌ(ع) بِالْعَراء، صَريحٌ بِكَرْبَلا، مَحزُوزُ الرَّاْسِ مِنَ الْقَفاء، مَسْلوبُ الْعِمامَةِ وَالرِدَاءِ》
♦️این حسین(ع) توست که عریان روی زمین افتاده و سر در بدن و عمامه و رداء به تن ندارد!(۶)
6⃣ #حضرت_سجاد_علیه_السلام :
امام سجاد(ع) در فرازی از خطبه که در مسجد شام ایراد فرمود، خطاب به مردم شام فرمود :
📋《أَيُّهَا النَّاسُ!.. فُضِّلْنَا بِأَنَّ مِنَّا النَّبِيَّ الْمُخْتَارَ مُحَمَّداً وَ مِنَّا الصِّدِّيقُ وَ مِنَّا الطَّيَّارُ وَ مِنَّا أَسَدُ اللَّهِ وَ أَسَدُ رَسُولِهِ وَ مِنَّا سِبْطَا هَذِهِ الْأُمَّةِ》
♦️اى مردم! خداوند ما را بر ديگران برترى داد به خاطر اينكه حضرت رسول اکرم(ص) از ماست.
امام علی(ع) صديق از ماست.
جعفر طيار از ماست.
حمزه سیدالشهداء شير خدا و شير رسول خدا(ص) از ماست.
و امام حسن(ع) و حسین(ع) دو فرزند بزرگوار رسول اكرم(ص) از ماست.(۷)
ادامه مطالب :👇👇👇
امام سجاد(ع) در طی روایتی می فرماید :
📋《مَا مِنْ يَوْمٍ اَشَدُّ عَلي رَسولِ اللهِ(ص) مِنْ يَوْمٍ اُحُدٍ قُتِلَ فِيهِ عَمُّهُ حَمْزَةٍ بْنِ عَبدالمطلَبٍ اَسَدُ اللهِ وَ اَسَدُ رَسُولِهِ(ص)!》
♦️سخت ترين روزی كه بر رسول خدا(ص) گذشت روز غزوه احد بود كه در آن عمويش حمزه بن عبدالمطلب كه شير خدا و شير پيامبرش بود كشته شد.(۸)
اما در مورد نحوه شهادت حضرت حمزه(ع) آمده است که؛
از ابن عباس نقل شده است كه وقتی در جنگ احد حضرت حمزه سیدالشهداء شهيد شد، وحشی (قاتل حمزه) از طرف هند (مادر معاویه) اجیر شد که حمزه را بعد از کشتن، مُثله کند.
و او نیز سینه حمزه را شکافت.
بعد از پایان جنگ، صفيه (خواهر حمزه و مادر زبیر) آمد كه وضع جنازه برادر خود را ببيند اما خبر نداشت كه برادرش را بعد از شهادت، مثله كرده اند.
صفيه به امام على(ع) و زبير (پسر صفیه) برخورد كرد.
امام على(ع) به زبير فرمود :
📋《اُذْكُرْ لِأُمِّكَ!》
♦️مادرت را دریاب! (به او تذكر و دلدارى بده!)
و چون این کار قدری سخت بود، زبیر از آن سرباز زد و متقابلا به امام علی(ع) عرضه داشت :
📋《لَا بَلْ اذْكُرْ أَنْتَ لِعَمَّتِكَ!》
♦️نه! شما به عمّه تان تذكر و دلدارى دهيد.
صفیه تا به علی(ع) و زبیر رسید پرسید :
📋《مَا فَعَلَ حَمْزَةُ؟ فَأَرَيَاهَا أَنَّهُمَا لَا يَدْرِيَانِ!》
♦️حمزه را چه شده است؟ پس صفیه از حال آن دو گمان کرد که آنان خبری ندارند.
پس نزد حضرت رسول اکرم(ص) آمد.
حضرت(ص) تا عمه خود را دید، فرمود :
📋《إِنِّي أَخَافُ عَلَى عَقْلِهَا》
♦️من مى ترسم بر عقل صفيه، از شدت ناراحتى بر حمزه، صدمه اى بر او وارد شود.
در این هنگام؛
📋《فَوَضَعَ يَدَهُ عَلَى صَدْرِهَا فَدَعَا لَهَا فَاسْتَرْجَعَتْ وَ بَكَت》
♦️حضرت(ص) دست مبارک خود را بر روی سينه ی صفيه گذاشت و براى او دعا فرمود و صفيه نیز گفت :
(إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ) و سپس گريه كرد.(۹)
رسول اکرم(ص) هنگام بازگشت به مدینه، وقتی شاهد گریه انصار بر کشتگان خود شد، فرمود :
📋《لَكِنَّ حَمْزَةَ لَا بَوَاكِيَ لَهُ الْيَوْمَ بِالْمَدِينَةِ》
♦️اما امروز در مدینه برای (عمويم) حمزه(ع) گريه كننده ای نيست.
سعد بن معاذ این سخن را شنید و زنان را بر در خانه رسول خدا(ص) آورد و آنان بر حمزه(ع) گریستند.(۱۰)
{وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ}
📝شعر :
حمزه که جان عالم و آدم فدای او
لب باز می کنم که بگویم رثای او
مردی که در شجاعت و هیبت نمونه بود
در غیرت و شکوه و شهامت نمونه بود
شیر خدا و شیر نبی، فارس العرب
در انتهای جاده ی مردانگی، ادب
هم یکه تاز عرصه ی جنگ و نبردها
هم آشنای بی کسی اهل دردها
هنگام رزم و حادثه مردی دلیر بود
خورشید آسمانی و روشن ضمیر بود
شب های مکه شاهد جود و کرامتش
گل داشت باغ شانه ی او از سخاوتش
او صاحب تمام صفات حمیده بود
دل را به نور حضرت حق پروریده بود
الگوی اهل سرّ و یقین بود طاعتش
یعنی زبانزد همه می شد عبادتش
در آسمان مکه ی دلها ستاره بود
بر قلبهای خسته، امیدی دوباره بود
👤رحیمی
📚منابع :
۱)ذخائر العقبی محب الدین طبری، ص۱۸۱
۲)شرح نهج البلاغه ابن ابی الحديد، ج۱۱، ص۶۵
۳)کتاب سلیم بن قیس، ج۱، ص۱۶۰
۴)الکافی شیخ کلینی، ج۴، ص۵۶۱
۵)الارشاد شیخ مفید، ج۲، ص۹۸
۶)مقتل الحسين(ع) خوارزمی، ج۲، ص۳۷
۷)بحارالانوار مجلسی، ج۴۵، ص۱۳۹
۸)امالی شیخ صدوق، ص۴۶۲
۹)مسكّن الفؤاد شهید ثانی، ص۷۱
۱۰)دلائل النبوة ابوبکر بيهقی، ج۳، ص۳۰۰
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
✍ پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) مردی از انصار را بعد از مدتی دیدند به او فرمود علت غیبتت چیست؟ گفت فقر و درد ای پیامبر خدا ، حضرت فرمود آیا نمیخواهی کلامی به تو بگویم که با گفتن آن فقر و درد از تو رخت بر بندد؟ گفت بلی یا رسول الله. حضرت فرمود هنگامی که صبح را شب کردی بگو :
🤲 لا حَولَ وَ لا قُوَّهَ اِلاّ باِللهِ (اَلعَلیِّ العَظیمِ) تَوَکَّلتُ عَلَی الحَیِّ اَلّذی لا یَمُوتُ وَ الحَمدُ للهِ اَلّذی لَم یَتَّخِذ وَلَداً وَ لَم یَکُن لَهُ شریکٌ فِی المُلکِ وَ لَم یَکُن لَهُ وَلِیٌّ مِن الذُّلِّ وَکَبِّرهُ تَکبیراً.
🖌 آن مرد گفت قسم به خدا من این ذکر را بیش از سه روز تکرار نکردم مگر آن که فقر و درد از من زائل گشت .
📚 اصول کافی
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏯ #نماهنگ احساسی
🍃از من نا امید نشیا
🍃من شاید به درد بخورم
🎙 #مهدی_رسولی
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟣 لحظه رسوایی جریان هوادار غرب در ایران
🔻استادی که از روی پرچممیپرد!
دانشجویی که در قلب آمریکا علیه این پرچم قیام کرده است!
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 اگر وقایع دانشگاههای آمریکا در ایران بود سلبریتیها چه میکردند؟!
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
🕌مقبره و مزار #حضرت_حمزه_علیه_السلام در منطقه أحد، قبل و بعد از تخریب توسط وهابیت :👆
✅ابوعلقمه می گوید :
روزی حضرت رسول اکرم(ص) بعد از نماز صبح رو به ما کرد و فرمود :
📋«مَعَاشِرَ أَصْحَابِی! رَأَیتُ الْبَارِحَةَ عَمِّی حَمْزَةَ بْنَ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ(ع) وَ أَخِی جَعْفَرَ بْنَ أَبِی طَالِبٍ(ع) فَدَنَوْتُ مِنْهُمَا فَقُلْتُ :
بِأَبِی أَنْتَُما أَی الاَعْمَالِ وَجَدْتُمَا أَفْضَلُ؟
قَالَا : فَدَینَاک بالآبَاءِ وَالامُّهاتِ وَجَدْنَا أَفْضَلَ الاْءَعْمَالِ الصَّلاةَ عَلَیکَ وَ سَقْی الْمَالِ وَ حُبَّ عَلِی بْنِ أَبِی طَالِبٍ(ع)»
♦️اصحاب من! دیشب عمویم حمزه و برادرم جعفر طیار را در خواب دیدم.
به آن دو نزدیک شدم و گفتم :
کدام عمل را برتر یافتید؟
پاسخ دادند : پدر و مادر ما فدایت! ما افضل اعمال را در صلوات بر تو و تشنه را سیراب کردن و محبت علی بن ابی طالب(علیه السلام) یافتیم.(۱)
📚منبع :
۱)بحارالانوار مجلسی، ج۳۹، ص۲۷۴
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi
مداحی_آنلاین_ثواب_زیارت_حضرت_عبدالعظیم_حسنی.mp3
742.8K
🏴 # ایام وفات_حضرت_عبدالعظیم(ع)
♨️ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام #ماندگاری
🌸🌸🌸🌸🌸
امورمذهبی
قرآن وحدیث وشرح آن واحکام وعقائدوتاریخ اسلام و....
https://eitaa.com/omouremazhabi