🚨 فتنه اکبر
اگر پزشکیان موافق عملیات نباشد، یکی از این دو فاجعه رخ میدهد:
۱. حمله منتفی یا محدود میگردد و اسرائیل با ترور و حملات بیشتر، ایران و منطقه را متلاشی میکند؛
۲. حمله محکمی میشود و درپی تبعات جنگ، کار به قهر و استیضاح پزشکیان میرسد و فتنه سیاسی و قومیتی بزرگی رقم میخورد.
احمد قدیری
۱۴۰۳/۹/۱۵
@GhadiriNetwork
❌ سوریه دموکراتیک یا مقاوم؟ مسأله این نیست!
چرا حلب با این سرعت سقوط کرد؟
مگر میشود بعد از ماهها سخن از احتمال حملات مسلحین، حرف از غافلگیری زد؟!؟ پس مسأله چه بود که ارتش سوریه هیچ مقاومتی نکرد و حلب تقریبا بدون درگیری از دست رفت؟
آنان که با فضای سوریه آشنا باشند میدانند که این کشور، با وجود حمل عنوان دموکراتیک از وجود آزادی های سیاسی به دور بوده است! قبل از اصلاح قانون اساسی، ریاست جمهوری با همه پرسی تایید میشد و حالا هم که انتخابات، رقابتی نیست.
مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ و تحریم های ظالمانه آمریکا بر مردم همه که مضاعف شد. این یعنی مردم از حکومت سوریه ناراضی بوده و هستند اما در این مدت، حکومت ابومحمد الجولانی در ادلب تلاش کرد تا نوعی تغییر در تصویر داعشی گونه را ایجاد نماید و در حملات این روزها نیز به مردم اعلام می کرد که کاری با آنها ندارد و از «النصر بالرعب» دست کشید.
به این ترتیب، مردم و ارتش سوریه در مقابل مسلحین مقاومتی نکردند و بعید نیست این مسیر ادامه یابد! البته اگر حتی مسلحین کل سوریه را بگیرند، بعید است سوریه واقعا دموکراتیک شکل بگیرد!
از سوی دیگر همواره مزیت سوریه، نه حمایت که همراهی برای رساندن سلاح به لبنان و فلسطین بوده است. این همان چیزی است که معلوم نیست اگر حکومت مسلحین با حمایت ترکیه به قدرت برسد تداوم یابد! حداقل مدل ترکیه در حمایت از «مقاومت مسلحانه فلسطینی» کاملا رفوزه است و به تلاش سیاسی بسنده مینماید!
حال سوال این است که در این وضعیت آیا ما مخیر میان «سوریه مقاومت» یا «سوریه دموکراتیک» هستیم یا نه؟!
بنظر من این دوگانه اصیل نیست!
چرا که اگر ما پروژه صهیونی را خطرناک ترین بحران منطقه می دانیم و حمایت از مقاومت مسلح مقابل او اصل است، باید به فکر پروژه جدی تر «اصلاحات» در سوریه باشیم!
چیزی که اکنون تقریبا متوقف است و تسلط حزب بعث کم نشده و آزادی احزاب عملا رخ نداده است و حتی بعید نیست مجددا قانون اساسی را تغییر داده و به بقاء بشار اسد فکر کنند!
پس میتوان بجای دوگانه مردم-مقاومت به گزینه، تجمیع این دو فکر کنیم! اگر سوریه حالا نیازمند مجدد ایران برای حفظ خویش است شرط ما باید «توسعه مردم سالاری» و محدود کردن اختیارات نهادهای امنیتی آنجا باشد! اگر این اتفاق بیفتد و چرخش واقعی قدرت رخ دهد مردم هم دلگرم شده و همراه تر میشوند.
طبعا این نسخه زمان میبرد...
پ ن:
میدانم که این حرفها برای برخی جدید است و برخی هم فقط فحاشی بلدند ولی واقعیت را نمی شود منکر شد!
🧿 چرا سوریه فتنه ای پیچیده است نه ساده!
گروههای مسلحی که این روزها سوریه را بهم ریختند ترکیبی از چند گروه کوچک هستند که با محوریت جولانی و با هدف حذف دشمن مشترکی بنام رژیم اسد دور هم جمع شدند ولی باورهای متنوعی در آنها موجود است.
تفکیک شخص جولانی و مواضع او از سایر جریانات اگر رخ ندهد مانع تحلیل درست خواهد شد چرا که او اینک از طرف خیلی ها متهم به کفر است چونکه با ترکیه همکاری کرده و از کفار استعانت نموده است یا در مقابل کفار دیگر مسامحه کرده و همه را نمیکشد! يعنی جریان تکفیری هم او را می زند.
آیه نهم حجرات درباره دو گروه مسلمان است که با هم می جنگند (و إن طائفتان من المؤمنين اقتتلوا...) میباشد. در لسان قرآن گاهی مومن برای گنهکار هم بکار رفته چرا که ایمان امری تشکیکی و طیفی است. اینجا می گوید ممکن است دو مومن خون هم را بریزند و یکی ظالم و باغی باشد. شبیه تعبیری که امام علی علیه السلام درباره خوارج به کار بردند.
نمی شود با هوچی گری رسانه ای همه را خفه کرد و حقایق را نادیده گرفت. اینکه مسلحین سوریه عملا دارند مسأله غزه را به حاشیه میبرند واضح است و من از ابتدا در گفتگوی ویژه گفتم و نوشتم ولی اینکه به همین خاطر صهیونیست هستند خیر!
آیا همه اینها تکفیری هستند؟! قطعا نه! حتی آیا حق اعتراض دارند؟ بله! چون در مقابل آنها دولتی هست که تن به اصلاحات نداده و در سرکوب مردم خود ید طولایی دارد. ولی حضور مسلحین خارجی و بهم ریختن کشور هم راه حل نیست.
اینکه سوریه یک تیر هم سمت اسراییل نزده، اینکه شدیدا مخالف اسلام سیاسی با همه انواع آن هست، اینکه با روسیه بیشتر احساس نزدیکی میکند، اینکه دینداری مردم سوریه را تضعیف کرده و... را که نمیشود منکر شد! ولی نقش او در رساندن سلاح به مقاومت ستودنی و مهم است. کسی منکر نیست.
اما اگر ما حق قیام برای مردم بحرین و مصر و... علیه دیکتاتوری های شان قائل هستیم نمیشود به سوری ها بگوییم فقط بخاطر نقش غیرمستقیم سوریه در مسأله مقاومت سکوت کنید! و همه چیز را بعد از پنج دهه تحمل کنید!
خب یعنی عمل مسلحین مورد تایید است؟ نه! ولی بدانیم که همه باید برای اصلاح وضعیت داخلی سوریه که عامل این گرفتاری هاست تلاش کنند. اتفاقات اخیر نشان داد که مردم و ارتش سوریه که اکثرا سنی هستند انگیزه خود را برای جنگیدن پای حکامی که از اقلیت علوی هستند و رفتار سرکوبگرانه داشته اند از دست داده اند و اگر ترس از داعش نبود قبلا هم نمی ایستادند.
اگر مسأله را ساده سازی کردیم و هر کس ابعاد واقعی را تبیین نمود با برچسب خفه کردیم که واقعیت عوض نمیشود و ما مجبوریم هر چند سال، خون بهترین جوانان مان را در سوریه جاری ببینیم!
اینکه رهبری به شهید همدانی دستور دادند طوری بجنگید که از طرفین کمتر کشته شوند در همین نهفته است که نیروهای طرف مقابل درگیر جهل هستند و باید سعی کرد با تبیین آنها را برگرداند چرا که مسلمان هستند هر چند اشتباه تشخیص داده باشند. کاری که برخی بچه های حزب به دستور سید در جنگ قبل انجام دادند... والسلام!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️ آقای همتی؛ خوب است بدانید که:
🔖 شما ۱۵۰ میلیارد دلار «به» مردم «یارانهپنهان»❗️ نمیدهید بلکه «از» مردم «مالیاتپنهان(تورم)» میگیرید، بابت جهشهای ارزی.
🔖 هیچ دولتی اختلاف قیمت داخل و خارج که معلولِ «کاهش برونزای ارزش پول ملی» است را به عنوان یارانه پنهان برای ملت فاکتور نمیکند.
🔖 از آنجا که «جهشهای برونزای ارزی» موتورهای ۴گانهی جهش تورمی را روشن میکند، بنابراین علم اقتصاد این را به عنوان شاخهای از مبحث «مالیات پنهان» توضیح میدهد نه یارانه پنهان.
⛔️ وارونهنمایی نکنیم.
🌀 ده خطای تحلیلی در مورد یارانه پنهان انرژی
🔻اخیرأ اعلام شد که «ما سالی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه پنهان میدهیم» و «اگر ۱۵۰ میلیارد دلار یارانۀ انرژی را بین مردم تقسیم کنیم سرانۀ هر نفر ۹۰ میلیون تومان میشود».
🔹 خطای ۱: در مقوله انرژی چیزی به مردم داده نمیشود، بلکه از آنها مبلغی گرفته میشود که ادعا میشود کم است. پس اساسأ اطلاق یارانه نادرست است.
🔹 خطای ۲: قیمت انرژی تبدیل به دلار میشود، در حالی که واحد پول ملی ریال است.
🔹 خطای ۳: اساسأ یارانه ادعایی قابل تقسیم نیست به خصوص به صورت دلاری، مگر آنکه شما انرژی مصرفی مردم را به آنها ندهید و آن را صادر کنید، و دلار حاصل از آن را به مردم بدهید.
🔹 خطای ۴: این مقدار یارانه ادعایی که هر روز رو به افزایش است نتیجه سیاست های غلط کاهش ارزش پول ملی است، در واقع پول ما کم ارزش شده است نه اینکه دولت به ما یارانه بدهد.
🔹خطای ۵: بخش زیادی از یارانه ادعایی (۷۵٪) مربوط به بخش تولید است، اگر این رانت را بگیریم بسیاری از صنایع شما ورشکسته میشوند.
🔹خطای ۶: اگر بخواهید یارانه ادعایی پنهان را به مردم بدهید، باید انرژی را گران کنید و چون مردم قدرت واکنش ندارند، عملا تورم ایجاد میشود و تورم آن نیز بسیار بالاتر از پولی است که به عنوان یارانه آشکار داده خواهد شد.
🔹خطای ۷: تصور شده که اگر ۵۰درصد مردم خودرو ندارد، از خدمات خودرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم بهرهمند نمی شوند،وقتی انرژی را گران کردید، همان نیم جمعیت بی خودرو باید هزینه بالاتری برای حمل و نقل بدهد و همه چیز برایش گران میشود.
🔹خطای ۸: تصور میشود که مصرف زیاد و نادرست انرژی تنها به خاطر عادت های نادرست مصرفی است که با بالا رفتن قیمت برطرف میشود، در حالی که جامعه هدف شما ماشین کم مصرف ندارد، حمل و نقل عمومی گسترده ندارد، تاسیسات و تجهیزاتش فرسوده است و سرمایه ای هم برای بهبود آن ندارد.
🔹 خطای ۹: یارانه پنهان محاسباتی تاثیر زیادی از نرخ ارز دارد، با افزایش نرخ ارز میزان بهرهمندی افراد از این یارانه ادعایی بالا میرود، در حالی که هیچ تغییری در وضعیت رفاهی آنها رخ نمیدهد، فرد هنوز هم همان پراید فرسوده ای را دارد که قبلاً داشته است (این ۹۰میلیون تومان یارانه ادعایی را با دلار ۵۱هزارتومان حساب کردند، اگر دلار را ۷۰ هزارتومان بگیری این عدد موهومی به مراتب بالاتر خواهد بود و آنگاه باید بگویند به هر نفر ۱۲۳ میلیون تومان میرسد)با افزایش قیمت ارز و به بیان دیگر کم ارزش شدن پول ملی ما مرتب به دولت بابت این ارقام یارانه موهومی بدهکار تر میشویم.
🔹 خطای ۱۰: تصور میشود که اگر ما قیمت انرژی را از مردم به قیمت اروپا و آمریکا از آنها نمیگیریم، به آنها به همان اندازه اروپاییها و آمریکاییها دستمزد میدهیم، واقعیت این است که در این زمینه از آنها #مالیات_پنهان میگیریم که شاید حتی بیشتر از یارانه پنهان ادعایی باشد.
✍️توکلی eitaa.com/eqmoq2
✍️ این روزها مسأله ی مهمِ بررسیِ جزئیاتِ لایحه ی بودجه ی ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی در حال انجام است. از نماینده ی محترم شهرستان و تیم رسانه ایِ ایشان درخواست داریم به جهتِ تنویرِ افکار عمومی گزارشی از نحوه ی عملکرد ایشان به سمع و نظر مردم شریفِ حوزه ی انتخابیه ارائه دهند. می دانیم که لایحه ی بودجه ۱۴۰۴ تاثیرِ بسزایی در سفره و معیشت مردم در سال آتی دارد. از اینرو اطلاع رسانی از عملکرد ایشان برای افکار عمومی و فعالان اجتماعی-سیاسی شهرستان بسیار حائز اهمیت است. مضاف بر این متاسفانه خبرها حاکی از آن است که حدود ۷۰ نماینده در این جلسات غیبت داشته اند که این مسأله بسیار دردناک و ناراحت کننده است؛ چرا که در مسأله ای به این مهمی که مستقیم با معیشت مردم سر و کار دارد، برخی حضرات نمایندگان غیبت دارند!
🔸️ پ.ن: پیگیرِ عملکردِ نماینده ی شهرستان خود در این روزها باشید. شفاف سازی و اطلاع رسانیِ کُنش گریِ نماینده تان در بررسی جزئیات لایحه ی بودجه ی ۱۴۰۴ را مطالبه کنید. بیان و گفتگو و اطلاع رسانی در گروه ها، کانال ها، صفحات مجازی، مراجعه حضوری به دفاتر و...، از جمله راه هایی است که می توان از نمایندگانتان مطالبه کنید و توده ی مردم را نسبت به مسائل اساسی هوشیار و آگاه کنید. آب دریا را اگر نتوان کشید/ هم به قدرِ تشنگی باید چشید
🔴 بحرانهای امنیتی پیش روی ایران/ نیازمند تصمیم های جدی و به موقع و تدبیرهای اثربخش
1️⃣ ایران در مواجهه با چالشهای متعدد خارجی قرار دارد که هر یک به شکلی هماهنگ و هدفمند، توانایی ژئوپلیتیکی، اقتصادی و امنیتی کشور را هدف قرار دادهاند. این بحرانها، در عین تفاوت در ظاهر، با هدف مشترک کاهش نفوذ منطقهای ایران و تضعیف ساختارهای داخلی طراحی شدهاند.
2️⃣ ایجاد کریدور زنگزور توسط ترکیه و جمهوری آذربایجان، بخشی از پروژه گسترش ناسیونالیسم ترک در قفقاز است که با هدف قطع ارتباط زمینی ایران با ارمنستان و آسیای مرکزی دنبال میشود. این اقدام میتواند به خفگی ژئوپلیتیکی ایران در شمال غرب و کاهش تأثیرگذاری تهران در منطقه منجر شود.
3️⃣ ادعاهای امارات متحده عربی بر جزایر سهگانه و حمایت برخی بازیگران غربی از این ادعاها، همزمان با پروژه کریدور عرب-مد، نشاندهنده تلاش برای کاهش نفوذ ایران در خلیج فارس است. هدف اصلی، مهار جایگاه ترانزیتی و ژئوپلیتیکی ایران و تضعیف ابزارهای استراتژیک کشور در منطقه است.
4️⃣ فروپاشی اقتصادی افغانستان و مدیریت ضعیف طالبان، بههمراه موج مهاجرتهای میلیونی به ایران، باعث بروز مشکلات اجتماعی و امنیتی در سیستان و بلوچستان شده است. این بحرانها، با تحریک قومیتها و تقویت افراطگرایی، خطر ناامنسازی داخلی و کاهش تمرکز ایران بر سیاست خارجی را افزایش میدهند.
5️⃣ پرونده هستهای ایران به ابزاری برای فشارهای سیاسی و اقتصادی تبدیل شده است. کشورهای غربی و متحدان منطقهای آنها، با تاکید بر محدودسازی برنامه هستهای ایران، به دنبال کاهش قدرت بازدارندگی استراتژیک کشور هستند. این مسأله، بهویژه در چارچوب تحریمها و تهدیدات نظامی، جایگاه ایران را در عرصه بینالمللی هدف قرار داده است.
6️⃣ پروژههای کریدوری مانند راه توسعه عراق و کریدور عرب-مد، با هدف جایگزینی موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در ترانزیت منطقهای طراحی شدهاند. این طرحها، در کنار پروژههای زیرساختی در خلیج فارس، تلاش دارند ایران را از معادلات ترانزیتی جهانی کنار بزنند و نفوذ اقتصادی و تجاری کشور را کاهش دهند.
7️⃣ همزمان، برنامهریزی برای تضعیف محور مقاومت در سوریه، عراق، لبنان و غزه، بهعنوان یکی از ابزارهای استراتژیک ایران، در دستور کار کشورهای غربی و منطقهای قرار دارد. این اقدامات شامل تلاش برای حذف حماس از معادلات غزه و کاهش توان ایران در نفوذگذاری در جبهههای متحد منطقهای است.
8️⃣ بحرانهای پیش روی ایران، همگی در راستای دو هدف استراتژیک طراحی شدهاند: حذف ابزارهای قدرت استراتژیک ایران و تضعیف انسجام داخلی کشور. مدیریت این بحرانها نیازمند تدوین یک استراتژی جامع و هوشمند است که در آن، دیپلماسی فعال، تقویت زیرساختهای داخلی و افزایش قدرت بازدارندگی نظامی و اقتصادی در اولویت قرار گیرند.
✍️ علی عبدی
یکی از آشناهای ما توی یزد یه خونه بزرگ داره، چندسال قبل دوتا توریست فرانسوی رو توی خیابون میبینه و رگ مهمون نوازیش عود میکنه و اینا رو دعوت میکنه خونشون، سه روزی اینا خونهی این یارو تلپ میشن و بعدش هم شماره همدیگه رو میگیرن و میرن شهرهای دیگه و از اونجا برمیگردن فرانسه.
چند ماه دیگه میگذره و این فرانسوی ها زنگ میزنن که ما خیلی از ایران و مهمون نوازی شما تعریف کردیم و دوستامون مشتاق شدن بیان خونتون.
خلاصه ۱۰ نفر آدم یک هفته میان خونه این تلپ میشن و اینم با ذوق و شوق اینکه ما مهمون خارجی داریم همه خرجشون، حتی پول سوغاتیشون رو هم میده.
چند ماه دیگه میگذره و این فرانسوی ها زنگ میزنن که ما خیلی از ایران و مهمون نوازی شما تعریف کردیم و دوستامون مشتاق شدن بیان خونتون.
کمتر از یکسال بعد برادرش به یه دارو احتیاج پیدا میکنه که گویا توی ایران سخت گیر میاد، این هم زنگ میزنه به رفیق فرانسویش و میگه من همه هزینه های ارسال و دارو رو میدم تو فقط برای من بخر و ارسالش کن.
یارو هم خیلی شیک و مجلسی میگه ببخشید من نمیتونم و پول اگه بریزی مالیات بهم میخوره.حالا واقعا نمیدونم مالیات بهش میخورد یا دروغ میگفت، ولی این جالب بود برام که برای نجات جون یارو حتی حاضر نبود یه دارو بخره.
متاسفانه یه اخلاق بدی ما داریم که خارجی وقتی میبینیم فکر میکنیم باید بهشون سرویس بدیم تا طعم مهمون نوازی ایرانی ها رو بچشن و گردشگری رونق پیدا کنه. ببینید عزیزان، دوبی و ترکیه و فرانسه و... که غول گردشگری دنیا هستند توش خبری از مهمون نوازی نیست، پس ملت برای دیدن مهمون نوازی سفر نمیرن.
شما فقط توریست ها رو بد عادت میکنین و اونا کاملا از این قضیه سواستفاده میکنن.
گردشگر برای کشور باید آورده مالی داشته باشه نه اینکه سربار بشه.
✍️کاتسوموتو
💫 ۹ سیاست نئولیبرال که اقتصاد ایران را نابود کرده است:
1⃣ جهانیسازی و دلاریسازی قیمت مواد اولیه
2⃣ شناورسازی نرخ ارز
3⃣ خصوصیسازی انفال
4⃣ سرکوب دستمزدها
5⃣ قیمتگذاری دستوری محصولات نهایی
6⃣ سرکوب نقدینگی
7⃣ احتکار زمین
8⃣ معافیت مالیاتی بالادست و فشار مالیاتی به پائیندست و مصرفکنندگان
9⃣ افزایش نرخ بهره سرمایه در گردش واحدهای تولیدی
این بسته سیاستی نهگانه که عمدتا تجویز صندوق بینالمللی پول بوده است، ملت، دولت و تولید را نابود و ایران را خامفروش کرد.
انشاءالله در یک سخنرانی به شرح کامل این بسته خواهم پرداخت.
هدایت شده از پایشگر
Copy of @tahlilgar_siasi محمد ندینی.m4a
2.53M
به جنگ های منطقه ای خوش آمدید، هدف ایران چیست؟ عرب مد غیر ممکن میشود؟
محمد ندیمی
حجم تقریباً ۲ مگابایت
#محمد_ندیمی