♨️تحولات بنگلادش
شیخ حسینا نخست وزیر بنگلادش بعد از کشتن ۳۰۰ معترض که عموماً دانشجو بودند و تروریست معرفی کردن معترضین محبور به استعفا و فرار شد.
اما موضوع این تظاهرات دانشجویی چه بود که منجر به استعفا و فرار نخست وزیر بنگلادش شد و چرا نخست وزیر اونها رو تروریست خطاب کرد و آیا همه داستان همین هست؟
پاسخ:
وقتی شیخ مجیب الرحمان پدر نخست وزیر فعلی بنگلادش برای استقلال این کشور با پاکستان میجنگید تعداد از بنگلادشیها که به "رازکارها" معروف بودند با دولت پاکستان هکاری خائنانه کردن و در مقابل قیام شیخ مجیب الرحمن دوشادوش پاکستانی ها جنگیدن!
در نهایت شیخ مجیب دستگیر و در پاکستان زندانی شد.
از طرفی جمعیتی حدود ۱۹۰ هزار نفر تحت عنوان جمعیت "مبارزان آزادی" قیام رو ادامه دادند و به پیروزی رسوندند.
پاکستان هم شیخ مجیب را از زندان آزاد کرد و شیخ مجیب به عنوان نخست وزیر بنگلادش وارد این کشور شد.
شیخ مجیب در اولین تصمیم همه رازکارهایی که به کشور خیانت کردند رو مورد عفو عمومی قرار داد، اما برای جمعیت مبارزان آزادی که برای استقلال بنگلادش جنگیده بودند تسهیلات ویژهای در نظر گرفت؛ از جمله این امتیازات، قرار دادن سهمیه ۳۰ درصدی از استخدام در ادارات دولتی برای این افراد بود.
این قضیه مربوط به ۵۰ سال پیش هست اما این سهمیه از جمعیت اصلی مبارزان آزادی به فرزندانشون و از فرزندانشون به نوههاشون منتقل شد که باعث اعتراض مردم مخصوصاً دانشجوها قرار گرفت و در جریان همین اعتراض دانشجویی و مردمی حدود ۳۰۰ نفر توسط پلیس بنگلادش کشته شدند که البته بعضیها این آمار رو بیشتر اعلام میکنن.
حسینا نخست وزیر مستعفی بنگلادش در یک سخنرانی همه معترضین رو رازکار های خائنی که سابقه خیانت داشتند خطاب قرار داد و همه اونها رو تروریسم نامید!
همین قضیه باعث خشم و عصبانیت بیشتر مردم و دانشجوها شد که با تعطیلی همه دانشگاههای کشور و ملحق شدن همه جمعیت دانشجوها به این اعتراضات، در نهایت شیخ حسینا مجبور به استعفا و فرار از بنگلادش شد و الان هم از دولت انگلستان درخواست پناهندگی کرده!
این چیزیه که به ما گفته شده و درست هم هست اما ظاهر ماجراست و در پس این عصبانیت مردم چه چیزی نهفته شده بود و از کجا شروع شد رو در مطلب بعدی بخونید👇👇
📌 خبر فوری سراسری
✨ رد پای IMF در بحران بنگلادش
دولت بنگلادش سقوط کرده و کارشناسان و رسانههای وابسته به جریان سرمایهداری، در حال روایت همه چیز هستند به جز حقیقت ماجرا...
انرژی یک کالای کلیدی است که تغییر قیمت آن، دومینووار روی همه کالاها اثر میگذارد. به همین دلیل بود که پس از جنگ اوکراین و وقوع بحران انرژی در اروپا، کشورهای اروپایی بلافاصله تئوریهای اقتصاد بازار را کنار گذاشتند و مبالغ عظیمی یارانه به شهروندان خود پرداخت کردند تا اثر افزایش قیمتهای انرژی را تا حدودی جبران نماید. برای نمونه، سال 2022 دولت آلمان یک بسته یارانه 300 میلیارد یورویی برای صیانت از شهروندان خود در برابر افزایش قیمت انرژی اختصاص داد.
اما در همین دوران بحران، صندوق بین المللی پول یک نسخه متفاوت برای بنگلادش بحرانزده ارائه کرد. 30 ژانویه 2023 مصادف با 10 بهمن 1401 صندوق بین المللی پول اعلام کرد که در ازای یک برنامه اصلاحات اقتصادی 44 ماهه، با اعطای 4.7 میلیارد دلار وام به بنگلادش موافقت کرده است. در بیانیه IMF تصریح شده بود که این برنامه اصلاحات اقتصادی، در عین حال که موجب ثبات اقتصاد کلان و رشد پایدار اقتصادی میشود، از آسیب دیدن اقشار ضعیف جلوگیری خواهد کرد.
روز بعد خبرگزاری رویترز این وام را یک پیروزی برای شیخ حسینه نخستوزیر این کشور خواند که در سال 2024 یک انتخابات پیش رو دارد.
از جمله اصلاحات پیشنهادی صندوق بین المللی پول «معقول سازی یارانهها» بود. صندوق در نسخه خود آورده بود که «معقول سازی یارانههای انرژی منابع مالی را برای هزینههای توسعهای و اجتماعی آزاد خواهد کرد. هرچند افزایش اخیر قیمتها، قیمت بنزین را به نرخ جهانی نزدیک کرده است، اما پیش بینی می شود که یارانه های برق و گاز در سال مالی 2023 به 0.9 درصد GDP برسد. در دوران اجرای برنامه اصلاحات اقتصادی، اجرای مکانیسم تعدیل قیمت سوخت بر اساس فرمول، کمک خواهد کرد که درباره عدم پرداخت یارانه سوخت اطمینان حاصل شود. مقامات بنگلادشی همچنین گزینههای مختلف را برای کاهش تدریجی یارانههای برق و گاز در عین تقویت تور ایمنی اجتماعی (برای جلوگیری از آسیب دیدن اقشار ضعیف)، بررسی خواهند کرد». (دقت کنید که یارانه 300 میلیارد یورویی دولت آلمان، معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است!)
با آغاز برنامه، پروژه افزایش قیمت برق و گاز برای مردم بنگلادش کلید خورد. طبق گزارش Gas Outlook تعرفه گاز در بنگلادش طی سال 2023 میلادی 178.8 درصد افزایش یافت و روند افزایش قیمت، در سال 2024 نیز تداوم یافت.
قیمت برق نیز پس از آغاز اجرای برنامه صندوق به همین ترتیب افزایش یافت که به تعبیر دیلی استار، اثر دومینووار روی قیمت کالای اساسی داشت.
جامعه بنگلادش آماده یک جرقه بود که منفجر شود. این جرقه با اعتراضات دانشجویی به حکم دادگاه عالی بنگلادش مبنی بر احیای سهمیه 30 درصدی استخدام فرزندان افراد شرکت کننده در جنگ آزادسازی بنگلادش (که باعث جدایی پاکستان شرقی و تشکیل کشور بنگلادش در سال 1971 میلادی شد)، رقم خورد. این اعتراضات، بستری برای وقوع شورشهای اجتماعی شد و به سرنگونی دولت ختم شد. یک بار دیگر، آتش خشم ناشی از فشار اقتصادی که زیر خاکستر نهفته بود، با یک جرقه فرهنگی شعله کشید.
صندوق بین المللی پول پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه بیانیه جالبی داده است: «عمیقا بابت تلفات جانی و جراحات وارد شده بر افراد غمگین هستیم اما به حمایت از تلاشها برای تضمین ثبات اقتصادی و تداوم رشد فراگیر ادامه خواهیم داد».
لیبرال های ایرانی در حال روایت سازی برای سرنگونی دولت بنگلادش هستند. یکی می نویسد شورش نسل Z، دیگری می نویسد اعتراض به حکومت دیکتاتوری شیخ حسینه...
یک سوال در اینجا باقی می ماند و آن اینکه چرا صندوق بین المللی پول اینهمه اصرار بر افزایش قیمت انرژی در کشورهای در حال توسعه و جهان سومی دارد. پاسخ را از گزارش 28 سپتامبر 2010 صندوق (6 مهر89) درباره اجرای هدفمندسازی یارانهها در ایران برایتان نقل میکنم: «ایران انرژی بیشتری برای صادرات خواهد داشت».
شاید بتوان گفت که سیاست کاهش مصرف انرژی با مکانیسم افزایش قیمت در کشورهای جهان سوم، حربه ای برای تامین پایدار انرژی/ مدیریت قیمت انرژی برای کشورهای پیشرفته است...
@fori_sarasari
@orve313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🪐دشمن قبل از اینکه حجاب زن رو نشانه بره، غیرت مرد رو نشانه رفته!
#استاد_عالی
@orve313
پشت پرده
🪐دشمن قبل از اینکه حجاب زن رو نشانه بره، غیرت مرد رو نشانه رفته! #استاد_عالی @orve313
🟢 عیاشی در دنیای قدیم و دنیای جدید
🔸دنیای امروز رسم حرمسرا را منسوخ کرده است. دنیای امروز حرمسراداری را کاری ناپسند میداند و عامل وجود آن را از میان برده است. اما کدام عامل؟ آیا عامل ناهمواریهای اجتماعی را از میان برده است و در نتیجه همه جوانان رو به ازدواج آوردهاند و از این راه زمینه حرمسراسازی را از میان برده است؟
🔹 خیر، کار دیگری کرده است؛ با عامل اول یعنی عفاف و تقوای زن مبارزه کرده و بزرگترین خدمت را از این راه به جنس مرد انجام داده است. تقوا و عفاف زن به همان نسبت که به زن ارزش میدهد و او را عزیز و گرانبها میکند، برای مرد مانع شمرده میشود.
🔸 دنیای امروز کاری کرده است که مرد عیاش این قرن نیازی به تشکیل حرمسرا با آنهمه خرج و زحمت ندارد. برای مرد این قرن از برکت تمدن غرب همه جا حرمسراست. مرد این قرن برای خود لازم نمیداند که به اندازه هارون الرشید و فضل بن یحیی برمکی پول و قدرت داشته باشد تا به اندازه آنها جنس زن را در نوعهای مختلف و رنگهای مختلف مورد بهره برداری قرار دهد.
📒 استاد مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، ص۶۵
@orve313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 حرکات عجیب کامالا هریس/ تکرار ۷باره "عصر بخیر" همراه با خنده های مستانه/ کامالا هریس دوباره مست کرده یا مواد زده!؟
👤 آنتی صهیون: یاد ظریف و برخی حرکاتش در ایام تبلیغات انتخاباتی افتادم!
@madare0120
@orve313
.
داستان را از فصل دوم نخوانید. غائلهی خیابان را آن سلیطهیی میسازد که برهنه از خانه بیرون میآید. نخست او را تعزیر باید کرد تا برسیم به دیگران...
شکاف میان سن تکلیف شرعی اسلام و سن قانونی مندرآوردی حقوقدانها هماین طور که میبینیم نوجوانهای ناملتزم را به پیشرانهای شریعتستیزی مبدل خواهد کرد...
حضرت رهبر کشف فاحش حجاب را حرام سیاسی خواندند تا آنها که فارغ از نظام شریعت و حرمت شرعی، نقض نظام قدرت خط قرمزشان است را نیز به پیشانی جبهه در جنگ احزاب حجاب بیاورند...
مشرکین مکه برای اسلام بسی خطرناکتر از مشرکین طائف بودند؛ درست همآن طور که کفار طهران برای انقلاب بسی خطرناکتر از کفار تلابیبند...
حرام سیاسی بودن کشف فاحش حجاب یعنی چه؟ یعنی براندازان حجاب شرعی همآن براندازان حکومت شرعی استند...
مذهبی صورتی اهل اقامهی شریعت، از حجاب شرعی تا حکومت شرعی نیست. مذهبی صورتی حتا اگر اهل اقامهی نرم شریعت باشد باز این روزها اهل اقامهی سخت شریعت نیست...
جنگ ما با اشغالگرهای اسرائیلی اگر بر سر قبلهی اول است، جنگ ما با اباحهگرهای ایرانی بر سر قبلهی دوم است...
جنبش فواحش کف آکادمی و کافه و کوچه تمام نشده است؛ تنها از مبارزهی سخت با اقامهی شریعت محمدی و حجاب شرعی به مبارزهی نرم تغییر وضعیت داده است، تا فرصت بعد...
✍️ محمد مهدی فاطمی صدر
@orve313
منحوس اونیه که با بیحجابی به جنگ با خدا برخاسته و جماعتی که از این هنجارشکنان دفاع میکنند!!
#شورای_سقیفه
@orve313
پشت پرده
بعد از انتصاب ظریف به معاونت راهبردی و ریاست مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، دیروز چشممان به
.
درخواست کیهان از معاون رئیس جمهور: ۱۰ نفر از افرادی را که در حوادث ۱۴۰۱ چشمشان آسیب دیده معرفی کنید
کیهان نوشت:
🔹آقای رئیسجمهور! انتصاب برخی از افراد که در اغتشاشات سال ۱۴۰۱ با نوع ادعاهایشان جزو محرکین آشوبها بودند و به نظام اسلامی و نیروی مظلوم انتظامی تهمت زده اند، با اصول اعلامی شما در تعارض است. خواندن عبارتهای نهجالبلاغه ستودنی و مهم است ولی مهمتر از آن عمل به نهجالبلاغه است. این آقا که معاون اجرائی جنابعالی شده است اگر راست میگوید ۱۰ نفر را که در فتنه ۱۴۰۱ چشمانشان آنگونه که او مدعی شده بود آسیب دیده است معرفی کند.
#شورای_سقیفه
@orve313
این جماعت گستاخ پا را فراتر از حمایت از بی حجابی و بی حیایی گذاشته و الآن دنبال رسمیت دادن به این هنجارشکنی ها هستند
اون دختر بی حجاب اول بخاطر ارتکاب حرام شرعی و توهین به پلیس و فرار مجازات بشه، بعد هر کاری دوست دارید انجام بدید
#حجاب
@madare0120
@orve313