فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفاوت خبر مرگ بن لادن و ابوبکرالبغدادی @tollabe_Tiran_karvan
#مهدی_ترابی گلزن پرسپولیس با سابقه حضور در تیم ملی به این تیم دعوت نشد!
خیلی اتفاقی! چندسال پیش مارال مردانی دختر جودوکار محجبه ایرانی هم از تیم ملی خط خورده بود...
بیشترین هزینه رو برای دفاع از حجاب و رهبری، ظاهراً توی همین کشور باید پرداخت کنید!! @tollabe_Tiran_karvan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخهای عجیب حسین مرعشی
🔹چرا هیچوقت جبهه نرفتید؟
🔸من از جنگ میترسیدم
🔹آیا از رانت دولتی استفاده کردید؟!
🔸 بله
🔹 چرا حزب کارگزاران هیچ شهیدی ندارد؟
🔸اگر دوستان زیاد ناراحت هستند میتوانیم آقای کرباسچی را بکشیم و اعلام شهادت کنیم @tollabe_Tiran_karvan
⛔️اهانت وقیحانه و آشکار روحانی به رهبرانقلاب⛔️
🎙 حسن روحانی دیروز در یزد گفت: میگویند ۱۸ میلیارد دلار سال گذشته گم شده است. یک آدمهایی که👈اخلاق و ایمان نمی شناسند و نه منافع ملی را بلدند؛ بانک مرکزی ما این آمار را منتشر کرده و برای اطلاع عموم از بانک مرکزی میخواهم این را اعلام کند.
🔹 انتساب بی ایمانی و بی اخلاقی به منتقدان در حالی است که رهبرانقلاب در ۲۲ مرداد ۹۷، درباره 18میلیارد مزبور فرموده اند:
مبلغ ۱۸ میلیارد دلار از ارز موجود کشور آن هم در حالی که برای تهیه ارز مشکل داریم، بر اثر 👈بیتدبیری، به افرادی واگذار شد و برخی از آن سوءاستفاده کردند؛ این موارد مشکلات مدیریتی است و ارتباطی با تحریمها ندارد؛ بالاخره یک تخلّفی انجام گرفته، یک خطای بزرگ انجام گرفته؛نمیگوییم هم خیانت، امّا بالاخره👈خطا کردند و خطای مهمّی کردند که ضررش به مردم برگشت.
🖋پ.ن: روحانی میفهمه چی میگه اصلا❓کسی که ثابت کرده از هیچ دروغ و بی اخلاقی ای ابا ندارد، چگونه به خود اجازه می دهد که همه منتقدان خود از جمله رهبرانقلاب را اینطور خطاب کند. به قول سید حمید روحانی «روشی که رئیس جمهور فعلی در پیش گرفته است تقریبا مشابه همان روشی است که دکتر ابوالحسن بنی صدر در دوران ریاست جمهور دنبال میکرد. کارهایی که بنی صدر در ایران نتوانست انجام دهد، رئیس جمهور (آقای روحانی) آن کارها را دنبال میکند و انجام میدهد.»@tollabe_Tiran_karvan
😱وقتی مچ حسن روحانی باز می شود
می کشد😱
سرویس سیاسی- اقتصادی:روحانی درباره 18 میلیارد دلاری که بر باد رفته اظهار داشت: «یک عده از آدمهایی که بیاخلاق هستند در طول ماههای گذشته در برخی از روزنامهها نوشتند که در این دولت در سال گذشته یعنی سال ۹۷، ۱۸ میلیارد دلار ارز گم شده است. من به رئیس بانک مرکزی دستور دادم تمام پولهایی که سال گذشته در شش ماه اول داده شده به هر نرخی بوده آنها را لیست کند و فهرست آن را اعلام کند.»
سخنان روحانی درباره اینکه «برخی روزنامهها نوشتند 18 میلیارد دلار ارز گم شده» در حالی بیان شده که تاکنون کسی مدعی «گم شدن» 18 میلیارد دلار نشده است! مشکلی که در این زمینه وجود داشته هدر رفت منابع و داراییهای ارزی کشور بوده؛ نه اینکه این پولها «گم شده» است. لذا آقای روحانی حتی در تبیین صورت مسئله هم خطا کردند.
اما در زمینه هدر رفت منابع، بطور خلاصه باید گفت پس از تصمیم دولت در زمینه تثبیت نرخ ارز با قیمت 4200تومان در فروردین 97 موج قابل توجهی برای دریافت دولتی شکل گرفت؛ چراکه قیمت در بازار آزاد حدود پنج تا شش هزار تومان بود و با اتخاذ این سیاست، نرخ ارز تا 18 هزار تومان هم افزایش یافت؛ پس طبیعی بود که عده زیادی وسوسه شوند تا به هر بهانهای، اقدام به واردات کالا و فروش آن به قیمت ارز آزاد کنند.
در حقیقت هدر رفت منابع به این معناست که رقم قابل توجهی برای سودجویی برخی افراد، صرف واردات شد. بر همین اساس، حدود 10 ماه بعد از تصمیم دولت، مرکز پژوهشهای مجلس با تأکید بر اینکه سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی منجر به ثبات قیمت آنها در بازار نشده، خواستار حذف ارزترجیحی شد.
ضمن اینکه از یاد نبریم طبق گفته دولتمردان نیز این سیاست موفق نبود، چنانچه همتی، رئیس کل بانک مرکزی چند روز پیش صراحتا گفت: «من موافق دلار 4200 تومانی نیستم!» و حتی نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در فروردین ماه گفت: «باید قبول کنیم که شیوه کنونی پرداخت ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی درست نیست و این منافع به دست مردم نمیرسد.»
مسئولان بخش خصوصی نیز بارها نسبت به شکست این سیاست واکنش نشان دادند و در آخرین نمونه آن، مسعود خوانساری، رئیساتاق بازرگانی تهران درخصوص نامناسب بودن سیاست ارز 4200 تومانی اعلام کرد: «کالاهایی که با ارز دولتی وارد میشود، با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مصرفکننده نمیرسد.»
حراج 60 تن طلا؛
ادامه داستان بر باد رفتهها
اما تنها چیزی که با سیاستهای دولت بر باد رفت منحصر به منابع ارزی کشور نبود؛ پس از شروع بحبوحه ارزی در سال 96 و پس از آن در سال 97، اقدام جدید (و البته عجیبی) از سوی دولت انجام شد و آن پیش فروش سکه با نرخهایی در حدود یک میلیون و 300 هزار تومان بود.
این در حالی است که قیمت سکه در بازار حدود یک میلیون و 900 هزار تومان بود و باز هم ارزان بودن منابع موجب افزایش شدید تقاضا شد تا جایی که دولت در پیش فروش سکه، هفت میلیون قطعه سکه را به فروش رساند تا 60 تن شمش طلا از ذخایر کشور کاسته شود!
به عبارت دیگر، در شرایطی که کشورهای آیندهبین در حال افزایش ذخایر طلای خود هستند و سعی میکنند پول با پشتوانهای داشته باشند، دولت ایران در یک حرکت عجیب کاری میکند که 60 تن شمش طلا را از دست بدهد؛ ضمن اینکه قیمت سکه نیز کاهش نیافت و در ادامه سال حتی از چهار میلیون تومان هم گذشت، تا ثابت شود سیاست دولت، نه تنها منابع طلای کشور را کاهش داد، بلکه در کنترل قیمت سکه هم موثر نبود.
ارزش پول ملی هم بر باد رفت
ارزش پول ملی کشور از سال 96 که قیمت دلار 3800 تومان بود تاکنون، تقریبا یک سوم شده است، البته سال گذشته قیمت دلار تا 18 هزار تومان هم بالا رفت تا شاهد سقوط ارزش ریال تا یک حدود یک هفتم باشیم اما با جبران شدن مقداری از این کاهش ارزش پول از پاییز سال گذشته تا پاییز امسال، شرایط از وضع بحرانی سال قبل خارج شده است. در واقع، بیارزش شدن پول ملی در همین 1/5 سال گذشته موجب کاهش قدرت خرید مردم شد، موضوعی که معمولا به تحریمهای آمریکا ربط داده میشود اما در حقیقت سیاستهای پولی دولت در پنج سال نخست تصدیگریاش کار را به اینجا رساند. در واقع، آنچه ارزش پول ملی را کاهش داد افزایش 2/5 برابر نقدینگی در چهار سال نخست دولت روحانی بود که به شکل تورم ظاهر شد، موضوعی که تحریمهای آمریکا صرفا سرپوش را از روی آن برداشت.
ریشه افزایش نقدینگی نیز، اضافه برداشتهای بانکها از بانک مرکزی و افزایش بدهی بانکها و دولت به بانک مرکزی بود. در حقیقت بیانضباطیهای پولی دولت حسن روحانی کار را به جایی رساند که نرخ ارز آماده جهش شود و ارزش پول ملی کاهش یابد؛ در حقیقت میتوان گفت دولت با این سیاستها ارزش پول ملی را هم بر باد داد.
افزایش 130 درصدی قیمت خانه
اگر نگوییم بزرگترین معضل مردم در شرایط کنونی، قیمتهای سرسامآور مسکن است، بدون شک یکی