✨﷽✨
✅ قرنطینه معنوی
بسیاری از افراد، حتّی مسلمان؛ اسلامی حرف می زنند و قارونی فکر می کنند! می گویند: (انّما اوتیته علی علم عندی)*.
این خطر برای خیلی از ماها هم هست که بگوئیم سی _ چهل سال زحمت کشیدیم، خودمان عالم شدیم! مگر آن قارون غیر از این می گفت؟! گفت: من خودم زحمت کشیدم، مال پیدا کردم؛ (انّما اوتیته علی علم عندی)! این خطر قارونی که انسان اسلامی حرف بزند و قارونی فکر بکند، دامنگیر خیلی از ماها هم هست!
این است که می گویند هر کاری که می کنید، اوّل (بسم الله) بگوئید؛ این مراقبت است، یک #قرنطینه است! البته ثوابش را دارد، حرفی درش نیست؛ هر حرفی، هر کاری، هر فکری می گویند اوّل (بسم الله) بگوئید. این (بسم الله) گفتن؛ یا آدم بگوید ( #بسم_الله_الرحمن_الرحیم )، یا بگوید ( #به_نام_خدا )؛ عمده این است که این " قرنطینه " است.
آدم هر کاری می کند، یک لحظه فکر بکند که بتواند بگوید: خدایا! به نام تو. خُب این کار یا واجب است، یا مستحب؛ این حرف یا واجب است یا مستحب. دیگر من خودم چهل سال زحمت کشیدم به آنجا رسیدم که با قارون فرقی نمی کند! (ما بنا من نعمه فمنک). اگر اینطور است، دیگر نمی گوید ما خودمان زحمت کشیدیم!
بنابراین دنیا وضعش این است. به ما گفتند: شب و روز هر کار می کنی، اوّل بگو: (بسم الله)؛ یک لحظه آدم بگوید خدایا! به نام تو. ولو زبانی نگوید، این قرنطینه است؛ این بهترین راه برای #مراقبت است. آنوقت مواظب گفتارش هست، مواظب رفتارش هست. هم گفتند در نماز، غیر نماز، هم این آیه را بخوانید. هم جزء تعقیبات است؛ (اللّهم ما بنا من نعمه فمنک)*. این حیات می شود " حیات برزخی "، این حیات می شود " حیات معاد "؛ این حیات، حیاتی است که شهود و حضور را به همراه دارد.
سوره قصص / آیه ۷۸
مستدرک الوسائل / جلد ۵ / صفحه ۹۵
📚 درس خارج تفسیر قرآن کریم
قم ؛ ۱۳۹۳/۱۱/۱۱
✅ کانال استاد دانشمند
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
http://eitaa.com/joinchat/592117774Cb596248863
✅«شیعه امام علی(علیه السلام )ناسزا نمیگوید»
مرحوم استاد فاطمی نیا: ای مردم! اینقدر بدانید و آگاه باشید که امیرالمؤمنین (علیه السلام )اوّل مظلوم عالم است. بیان کردن ظلمهایی که بر حضرت شده است، بسیار طول میکشد.
با همهی این مظلومیّت ، به اصحاب خود فرمودند:
«إِنِّی أَکْرَهُ لَکُمْ أَنْ تَکُونُوا سَبَّابِینَ»
من دوست ندارم شما از ناسزاگویان باشید!
مگر ما شیعهی امیرالمؤمنین (علیه السلام )نیستیم؟
اصلا نباید ناسزا بگوییم.
صاحب دلی بود، یکبار سگی به طرف او آمد، مودبانه به سگ گفت:بفرمایید بروید!
از او ایراد گرفتند که این سگ که دیگر این تشریفات را ندارد!
به نکته ی لطیفی اشاره کردند.
فرمودند : اصلا نمیخواهم زبانم به حرف بد عادت کند؛ ممکن است چیزی به این سگ بگویم و زبانم عادت کند و یک وقت از یاد ببرم به یک انسان هم بگویم.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
✍امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام:
هر كه انديشه نكند، سَبُک شود و هر كه سبک گشت، مورد احترام قرار نگيرد.
📚 غررالحكم، حدیث ۷۹۲۷
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
✅پيوند وثيق اعضای خانواده
آیت الله العظمی جوادی آملی:
نظام خانواده در اسلام اصيل است، از اين رو پيوند اعضای آن تا پايان عمر با يكديگر برقرار مي ماند. از طرفی اين ارتباط ميان فرزند با والدين، جد و جدّه و جدّ عالی و اعلا و هر چه بالاتر رود و از سويی پيوند ميان پدر و مادر با فرزند، نوه، نبيره و هر چه پايين تر رود همگی استوار مي ماند.
اين دو سلسله، افزون بر آنكه به يكديگر محرم اند، حقوق متقابل مالی، تربيتی، اجتماعی و... نسبت به يكديگر دارند؛ مثلاً واجب النفقه يكديگر هستند: اگر هر يك از اين دو سلسله محتاج شود، بر ديگری واجب است در صورت امكان نفقه او را بپردازد؛ و همچنين فرزند و نوه و هر چه پايين تر رود، موظف است به پدر، جد، جده، جدّ اعلا و هر چه بالاتر رود احترام بگذارد و نيز همان گونه كه بين فرزند و پدر و مادر، حرمت عقوق و وجوب اطاعت از والدين مطرح است، بين فرزند و نوه و نبيره با جدّ و جدّ عالی و جد اعلا نيز اين حرمت عقوق و وجوب اطاعت برقرار است. افزون بر آنكه پدر و جدّ را قيّم و سرپرست فرزندان و نوادگان قرار داده است.
📚تسنیم ج۱۷ ص۲۷۶
✅ کانال استاد دانشمند
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
http://eitaa.com/joinchat/592117774Cb596248863
23.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شهرداری تهران دى ماه چه کارهایی انجام داده است؟
#تهرانشهرتلاشوسرزندگی
✍ امیرالمومنین علی علیه السلام:
آدمی با نیّت نیکو و اخلاق خوش به تمام آنچه در جستجوی آن است، از زندگی خوش و امنیّت محیط و فراخی روزی، دست مییابد.
📚 غرر الحکم: 10141.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
11.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥این دنیا یک قانون داره...
👤حجت الاسلام و المسلمین دانشمند
✅ کانال استاد دانشمند
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
http://eitaa.com/joinchat/592117774Cb596248863
✨﷽✨
✅بازگشت به فطرت انسانی، مقصدِ تربیت دینی
▪️اینکه دین را فطری میدانیم، معنایش این است که اصل، فطرت انسان بوده و دین از روی فطرت نسخه برداری شده؛ یعنی انسان با آن سلامت، تعادل و توازن و با آن فطرت پاکی که آفریده شده، دقیقاً خصوصیّاتی دارد که دین را براساس آن خصوصیّات نوشتهاند. انسان فطری صفاتی دارد؛ لذا دین گفته انسان باید چنین صفاتی داشته باشد! انسان فطری خصوصیّاتی را ندارد؛ لذا دین گفته انسان نباید آن خصوصیّات را داشته باشد!
▪️احکام خمسۀ تکلیفیّهای که در شرع هست، براساس خصوصیّات و ویژگیهای یک انسان سالم مقرّر شده و اگر انسان به فطرت الهی خود برگردد، همانطور که در عقاید انسان موحّدی خواهد شد، از نظر سجایا، خصائل و خصوصیّات اخلاقی و روحیّات هم انسان والا و وارستهای خواهد شد؛ هر انسانی که متولّد میشود مبتنی بر آن فطرت متولّد شده، لذا در آغاز هر فرزندی که به دنیا میآید موحّد است و این محیط تربیتی و پدر و مادرها هستند که ممکن است او را از مسیر توحید منحرف کنند.
▪️ما باید برگردیم به آن فطرتمان! تمام سیر و سلوک و تمام بحثی که در تهذیب نفس داریم همین است . . .
✍استاد مهدی طیّب ،۱۴۰۰/۰۴/۲۳
✅ کانال استاد دانشمند
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
http://eitaa.com/joinchat/592117774Cb596248863
🌼پنجشنبه است و ياد درگذشتگان
✍اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
🌼پنجشنبه
هـمان روزی است
اهالی سفر کرده از دنیا
چشم انتظار عزیزانشان هستند
دستشان ازدنیا ڪوتاه است
ومحتاج یادڪردن ماهستند
با ذکر فاتحه و صلوات
روحشان را شاد کنیم
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
✍امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام:
هر كه در آنچه آموخته است بسيار انديشه كند، دانش خود را استوار گرداند و آنچه را نمىفهميده است، بفهمد.
📚شرح غررالحکم، ح۸۹۱۷
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand
✨﷽✨
✅«اتَّقُوا اللَّهَ عِبَادَ اللَّهِ وَ بَادِرُوا آجَالَكُمْ بِأَعْمَالِكُم»
دو کودک خردسالم به اتاقم آمدند. یکیشان سمت کتابخانه رفت و کتابی را برداشت و گفت بزرگ که شدم این را میخواهم بخوانم! دیدم کشف المراد مرحوم علامه حلّی را برداشته! آن دیگری به او گفت چه میگویی؟! بزرگ که شدیم که بابا دیگر مرده!چطور میخواهد این را به تو بدهد؟!
او هم در همان دنیای کودکی پاسخش را داد که اگر راستی میگویی پس چرا مامان، بزرگه ولی بابایی هنوز زندست! [منظورشان پدر بزرگ مادریشان بود] کلام این عزیز دلبند تذکر عمیقی بود! آری بابای شما هم روزی خواهد رفت! چه زمانها خواهد آمد که دیگر خبری از بابا هم نباشد!
این فرازهای صحیفه عجیب است. درد دل فانی با باقی است: مولای من! بر این بنده ضعیف آن زمان که در زمره ی فراموش شدگان است رحم کن! مولای من ...
📖من به گناهم اقرار دارم و به خطایم اعتراف میکنم. این دست و سر من است که برای تلافی و کیفر از وجودم آن را به زاری تسلیم میکنم؛ به پیری و به پایان رسیدن روزگارم و نزدیک شدن مرگم و ناتوانی و بیچارگیام و کمی تدبیرم، رحم کن.
مولای من! هنگامیکه اثر و نشانم از دنیا قطع شد و زیر خاک رفتم و یادم از خاطر آفریدهها محو شد و همچون کسی که فراموش شده، در زمرۀ فراموششدگان قرار گرفتم؛ به من رحمت آر.
مولای من! هنگامیکه چهره و حالم دگرگون شود و بدنم بپوسد و اعضایم از هم بپاشند و پراکنده شوند و پیوندهایم بگسلد؛ بر من ترحّم فرما. ای وای بر بیخبری من نسبت به آنچه که در برزخ و قیامت و کنار میزان و صراط از من خواسته میشود!
مولای من! مرا در برانگیختن و زنده شدنم، رحم کن؛ و در آن روز جایگاهم را با اولیایت و محل برآمدن و حرکتم را در میان عاشقانت و جای امن و آرامشم را در جوارت، قرار ده، ای پروردگار جهانیان!
✅ کانال استاد دانشمند
┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅┅
http://eitaa.com/joinchat/592117774Cb596248863
✍ امیرالمومنین علی علیه السلام:
هیچ گنجی، سرشارتر از قناعت نیست.
📚 نهج البلاغة: الحکمة 371.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @ostad_daneshmaand