🌺🌺سوال🌺🌺
با سلام و عرض ادب
در ارتباط با بحث رابطه ناگسست اعجاز با عدم تحریف قرآن، محبت کنيد لطفا کیفیت تأثیر گذاری تحریف به زیاده بر اعجاز قرآن کریم رو بیان کنید. با تشکر
@ostadmaaref
☘☘پاسخ☘☘
اگر قران تحریف شده باشد از کتاب الهی بودن وحجیت ساقط میشود ودر حد یک اثر بشری تنزل موقعیت پیدا می کند در این صورت دیگر ازجهت فصاحت وبلاغت وسایر وجوه ویژگی اعجاز ندارد وبه خداوند نیز به طور کامل قابل انتساب نخواهد بود چون دست بشر بر ان اثر گذاشته است پس بحث اعجاز وتحریف ناپذیری باهم تاثیر وتاثر متقابل دارند در این زمینه لطفا به کتاب جدید التالیف علوم قرانی که بنده باتفاق اقایان مهدوی راد ونجارزادگان تالیف کرده ایم ذیل مباحث اعجاز وتحریف ناپذیری مراجعه فرمایید
🆔 @ostadmaaref
🌺🌺سوال🌺🌺
سلام
جوانی چندین مرتبه درباره وجود خداوند و لزوم پرستش بحث هایی داشته و من نتوانستم قانعش کنم می گوید روح فعل و انفعالات مغز است خواب حاصل پردازش مغز است اگر ما شخص مرده ای را به خواب ببینیم نه این که روحش زنده است بلکه مغز با توجه به آرشیوی که از وی دارد برای او چهره تصور می کند.
می گوید می توان بدون خدا زندگی کرد.
اصلا وجود خدا چه لزومی دارد وخدا ساخته و پرداخته ذهن ماست شاید دخترکی در یک کره دیگر برای سرگرمی مارا درست کرده و او خدای ماست ودیگر حرفهای عجیب و غریبی که نمیدانم از کجا سرچشمه گرفته است.
@ostadmaaref
☘☘پاسخ☘☘
اثبات وجود خدا در گرو وجود یا عدم وجود روح نیست که با انکار ان وجود خدا کاملا زیر سوال رود برای اثبات خدا یک رشته دلایل وجود دارد که برخی فلسفی وبرخی فطری ووجدانی هستند مهمترین دلیل عقلی بر وجود خداوند استفاده از اصل علیت در نظام هستی ونفی احتمال خلقت تصادفی در جهان است انسان موجودی عالم باشعور صاحب اراده وانتخاب وآگاهی است راستی این صفات وکمالات را از کجا آورده ایا اینها قابل انتساب به ماده فاقد شعور است انسان یاد این شعر می افتد که : ذات نا یافته از هستی بخش
کی تواند که شود هستی بخش
قران کریم جهت درک خدا مارا به مطالعه در شگفتیهای عالم وشگفتیهای وجود خودمان که بعید است تصادفی پیدا شده باشند فرا میخواند
🆔 @ostadmaaref
در آغاز راهیم... (گفتگویی قدیمی با استاد مجید معارف در خصوص ویژگی های مطالعات حدیثی بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران).pdf
183.6K
#مصاحبه
در آغاز راهیم... (گفتگویی قدیمی با استاد مجید معارف در خصوص ویژگی های مطالعات حدیثی بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران)
#روایات
#مطالعات_حدیثی
#حدیث_پژوهی
مجله
#کتاب_ماه_دین
🆔 @ostadmaaref
در گفتوگوی « قدس» با دکتر « مجید معارف» تبیین شد؛
🌺سیره سیاسی امام رضا(ع)؛ الگوی پیوند میان دولت و مردم🌺
🌺دکتر مجید معارف🌺
🌺ملیحه پژمان: امروز دوم شهریورماه، برابر با نهم ذیالقعده و یکی از روزهای دهه کرامت، به عنوان «محبت اهل بیت(ع)؛ ...
🌺 نقطه پیوند دولت و مردم» نامگذاری شده است. چنین شعاری از این جهت برای امروز انتخاب شده که ایران شیعه به برکت حضور قدسی ثامن الحجج(ع)، پرچمدار الگوپذیری از سیره معصومین(ع) است، ضمن اینکه در سیره ارزشمند رضوی به دلیل مساله ولایتعهدی ایشان، پیوند ویژهای میان مردم و حکومت برقرار شده بود، پیوندی که حتی مأمون نیز از آن هراس داشت و آن را نکتهای برای تزلزل پایههای حکومت خود میدانست. برای واکاوی سیره سیاسی امام رضا(ع) و چگونگی توسعه پیوند میان مردم و دولت،
گفت و گو کردهایم با دکتر مجید معارف، استاد دانشگاه و کارشناس تاریخ و معارف اسلامی که در ادامه میخوانید.
🌺 جناب دکتر معارف! سیره سیاسی امام رضا(ع) چگونه بود و ایشان از چه راهبردهایی برای دفع دسیسههای مأمون بهره بردند؟
همانطور که میدانید امام هشتم(ع) به عالم آل محمد(ص) شهرت دارند، از این روی که احاطه ایشان بر علوم مختلف عصر خویش، راه را بر توطئهها و دسیسههای مأمون سد میکرد. ضمن این که علم و دانش حضرت، در رفتار و گفتار و اخلاق ایشان تجلی داشت. وقتی به بررسی شرایط جامعه آن روز و بروز حوادث، تنشها و مخالفتهای مردم مسلمان میپردازیم، با افکار و نیات خلیفه عباسی برای کنترل جوامع اسلامی و همسو کردن مردم با حکومت وقت روبهرو میشویم که در نهایت خودکامگی و سلطه جویی دنبال میشد. در چنین شرایطی مردم جایگاهی در حاکمیت نداشتند و پیوندی هم به لحاظ عاطفی میان آنها و نیروهای حاکمیتی وجود نداشت. اما دوران کوتاهی که ولایتعهدی از سوی مأمون به امام رضا(ع) تحمیل شد، دورانی است که حضرت برای تجلی پیوند میان مردم و امامت تلاش کردند. اگرچه نظارت شدید مامون بر امام هشتم(ع) اعمال میشد، اما آن حضرت با دانش ارزشمند سیاسی الهی خویش، افراد مورد اعتماد خود را در بسترهای گوناگون حکومت قرار دادند تا برخی از لایههای حاکمیتی از استبداد صرف خارج شود.
🌺 اشاره کردید به تلاش ثامن الحجج(ع) برای ایجاد پیوند میان حکومت و مردم، تدابیر آن امام همام در این زمینه چه بود؟
یکی از زوایای مواضع امام رضا(ع)، تدبیر و دوراندیشی سیاسی بوده که در گفتار و اخلاق سیاسی ایشان به روشنی مشهود است. درایت و اتخاذ مواضعی بسیار عالمانه برای تنویر افکار عمومی اعم از قوم و عشیره خود، خواص جامعه و عموم مردم از نکات برجسته دوران امامت
امام رضا(ع) است، از سوی دیگر مواضعی برگرفته از حکمت در برابر سیاستهای شیطانی و مکرآمیز حاکم وقت (مأمون) از احاطه امام به اوضاع جامعه و همچنین بهره مندی ایشان از علوم و فنون لازم در مواجهه با ناهنجاریهای اجتماعی و حکومتی حکایت دارد. نکته دیگر اینکه منطق راهگشای حضرت رضا(ع) برای هدایت افکار عمومی و کلام رسای ایشان برای ایجاد جامعهای همسو و همصدا با قرآن و عترت و اخلاق ، نشان از تلاش حضرت برای توسعه فرهنگ دینی و ایجاد پیوند میان مردم و امامت دارد.
🌺 امام رضا(ع) با اینکه در بدنه حاکمیت حضور داشتند، به روشنگری افکار عمومی در زمینه فسادهای دربار میپرداختند، آن حضرت در طرح این مواضع چه اهدافی داشتند؟
پرسش خوبی است، زیرا امام معصوم به عنوان حجت خدا حتی اگر در بدنه حاکمیتی هم حضور داشته باشد باز هم مواضع انتقادی خود را به عمال حکومتی دارد، بنابراین طرح انتقادهای کوبنده نسبت به مأمون موجب گرایش بیشتر مردم نسبت به آن امام همام میشد، آن حضرت با تاکید بر اینکه حکومت اسلامی باید مبتنی بر عدالت طراحی شود، دیدگاههای منفعت طلبانه مامون و عمال حکومتی وی را نقد میکردند و تاکید داشتند اگر حاکمان خود را از مردم جدا بدانند، اولین ضربههای مهلک را بر پایههای حاکمیتی خواهند زد. بنابراین از هر موضع و دیدگاهی برای ایجاد پیوند میان مردم استفاده میکردند.
🌺ایشان در هنگام پذیرش ولایتعهدی و حضور در دستگاه حکومت نامشروع مأمون با استفاده از چه تدبیری پیوند میان خود و مردم را حفظ کردند؟
به نکته خوبی اشاره داشتید، زیرا حضور
امام رضا(ع) در حاکمیت استبدادی مأمون میتوانست افکار عوام را مبنی بر مشروعیت مامون از سوی ولی خدا، تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس نوع مواضع امام و جملاتی که از سوی آن حضرت برای هدایت جامعه اسلامی آن زمان بیان میشد نقطه ابهام و جای سوالی در زمینه وظیفه شیعیان و تشخیص حکومت سالم و غیرسالم هرگونه ابهام و ناآگاهی در بین مردم را باقی نمی گذاشت. امام(ع) در حدیث معروف سلسله الذهب در نیشابور زیباترین و رساترین جمله را در تعیین وظیفه موحدان بیان فرمودند: «کلمه لا اله الاا... حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی» سپس بعد از تأملی فرمودند: «بشروطها و انا من شروطها.» یعنی راه رسیدن به وحدانیت و خداپرستی جز از مسیر ما میسر نیست. یعنی ماییم که مسلمان بودن را معنا میبخشیم، ماییم که انسان مؤمن را بهایمان کامل میرسانیم، به عبارت دیگر نفی بت پرستی و رسیدن به حصار محکم خداپرستی در سایه ولایت و امامت ما ممکن و عملی خواهد بود. این حدیث سند زنده تدابیر هوشمندانه و مواضع سیاسی صریح امام در مواجهه با مامون است که در نتیجه، جایگاه حضرت را در مقام ولایتعهدی مامون روشن کرد.
🌺به برکت محبت اهل بیت(ع) پیوند ویژهای میان دولت و مردم در ایران اسلامی برقرار شده است، جنابعالی ریشه این پیوند را در توجه به چه نکتهای میدانید؟
همانطور که میدانید همه ما ایرانیها انس ویژهای با اهل بیت(ع) داریم، ضمن اینکه پایههای حکومت و انقلاب اسلامی که ثمره مجاهدتهای امام راحل و همه شهدای گرانقدر است، مبتنی بر توجه به ائمه هدی(ع) و پیروی از نهضت انسانساز حسینی است که از این جهت همواره پشتیبانی مردمی از دولت را در طی این سالها دیدهایم.
ارتباط ویژه میان مردم و معصومین(ع) فصل اشتراک دولت و ملت در کشور ماست، نکته دیگر اینکه بارگاه نورانی ثامن الحجج(ع) در ایران واقع شده و همین حرم شریف برکات زیادی را نصیب ما کرده که تا قیامت هم ادامه خواهد داشت. از بعد دیگر هم در این زمینه باید گفت دولتمردان کشور ما با الگو گرفتن از سیره معصومین(ع) در مجامع جهانی حاضر میشوند که این مسأله نیز حق ملت ایران اسلامی را بخوبی تبیین میکند.
🌺و برای توسعه معارف اهل بیت(ع) بخصوص رهنمودهای ارزشمند امام رضا(ع) در جامعه و گسترش پیوند میان مردم و دولت چه باید کرد؟
اول از همه معرفت آحاد مردم جامعه را نسبت به اهل بیت(ع) و فرهنگ رضوی به عنوان بخشی از معارف دینی گسترش دهیم. نکته دیگر اینکه دولتمردان نیز در عمل و رفتار مبتنی بر شاخص رفتاری دینی و مبتنی بر تربیت ائمه هدی(ع) حرکت کنند. مسأله دیگر برداشتن فاصله طبقاتی است، چنانکه امام رضا(ع) با اینکه ولی خدا بودند و در دستگاه حاکمیت مامون، عنوان ولایتعهدی داشتند باز هم خود را از بدنه جامعه جدا نکردند، ساده زندگی میکردند و با فقرا همسفره میشدند. این رفتار حضرت نشاط اجتماعی ویژهای را در میان مردم جامعه گسترش میداد. بنابراین اگر یک روز از دهه کرامت با عنوان «محبت اهل بیت(ع) نقطه پیوند دولت و مردم» انتخاب شده، دولتمردان ما حتماً باید در عمل نیز این نقطه را در معرض دید همه آحاد جامعه قرار دهند. چنین رفتاری ضمن توسعه مهربا نی و همدلی در جامعه، اعتماد عمومی مردم را نسبت به توجه دولت به آنها، بالا میبرد.
🆔 @ostadmaaref
🌟معرفی #پایان نامه# 🌟
🌟بررسی لهو و لعب و مصادیق آن در قرآن و حدیث🌟
پایاننامه . دولتی - وزارت علوم، تحقیقات، و فناوری - دانشگاه قم . غیر دولتی - مؤسسههای آموزش عالی غیردولتیـغیرانتفاعی - دانشکده اصول الدین . 1382 . کارشناسی ارشد
موضوع: علوم انسانی > علوم قرآن و حدیث
استاد راهنما: مجید معارف | استاد مشاور: ولیالله تقیپورفر | دانشجو: مهدیه خادم مشگانی
30صفحه اول پایان نامه از لینک زیر قابل دانلود است.
لینک پایان نامه:http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/77132
🆔 @ostadmaaref
🌟معرفی #پایان نامه# 🌟
🌟بررسی تقیه در آیات و روایات و تاثیر آن در حدیث شیعه🌟
پایاننامه . 1384 . کارشناسی ارشد
موضوع: علوم انسانی > علوم قرآن و حدیث
استاد راهنما: مجید معارف | استاد مشاور: سیدمحسن میرباقری | دانشجو: معصومه نجفی مقدم
30صفحه اول پایان نامه از لینک زیر قابل دانلود است.
لینک پایان نامه:http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/77322
🆔 @ostadmaaref
🌟معرفی #پایان نامه# 🌟
🌟نقد و بررسی کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و موارد مغایرت آن با آیات و روایات🌟
پایاننامه . غیر دولتی - مؤسسههای آموزش عالی غیردولتیـغیرانتفاعی - دانشکده اصول الدین . 1384 . کارشناسی ارشد
موضوع: علوم انسانی > علوم سیاسی
استاد راهنما: ولیالله نقیپورفر | استاد مشاور: مجید معارف | دانشجو: زهره وردست
30صفحه اول پایان نامه از لینک زیر قابل دانلود است.
لینک پایان نامه:http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/82406
🆔 @ostadmaaref
🌟معرفی #پایان نامه# 🌟
🌟ویژگیهای تربیتی و اخلاقی در داستانهای قرآن🌟
پایاننامه . غیر دولتی - مؤسسههای آموزش عالی غیردولتیـغیرانتفاعی - دانشکده اصول الدین . 1381 . کارشناسی ارشد
استاد راهنما: سیدکاظم عسگری | استاد مشاور: مجید معارف | دانشجو: لیلا علی بخشی
30صفحه اول پایان نامه از لینک زیر قابل دانلود است.
لینک پایان نامه:http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/82418
🆔 @ostadmaaref
🌟معرفی #پایان نامه# 🌟
🌟بررسی اسرائیلیات در قصص انبیاء (حضرت طالوت، حضرت داود حضرت سلیمان( ع) در تفاسیر الدر المنثور و نورالثقلین
پایاننامه . غیر دولتی - مؤسسههای آموزش عالی غیردولتیـغیرانتفاعی - دانشکده اصول الدین . 1384 . کارشناسی ارشد
استاد راهنما: ولیالله نقیپورفر | استاد مشاور: مجید معارف | دانشجو: مژگان نجفی
30صفحه اول پایان نامه از لینک زیر قابل دانلود است.
لینک پایان نامه:http://ganj.irandoc.ac.ir/articles/82426
🆔 @ostadmaaref