خودت را به آتش مي کشي
گناه کيست؟ سوال ميکنند شما که اين قدر سفارش خدا را به ما مي کنيد به خدا هم سفارش ما را بکنيد که اينقدر پشت در خانه اش نشسته ايم.
بله خدا خودش سفارش ما را به خودش مي کند، سفارش ما را پيامبر کرده است، سفارش ما را امام زمان (عج) کرده است، تمام اولياء الهي سفارش ما را کرده اند اما قبول کنيد که کم لطفي هم بد است. اگر يکنفر مدام به ما لطف مي کند با واسطه و بي واسطه به من لطف مي کند ولي من همچنان حالت غروز و سرکشي را دارم.
اين درست است؟ شما دائم به من مهرورزي و محبت مي کنيد و من هيچ اعتنايي به مهرورزي هاي شما ندارم بعد هر چه هم کمبود دارم، گردن شما مي اندازم.
خدايي که اين قدر مهربان است، پيامبر فرستاد و گفت که برو به بندگان من بگو که من غفور و رحيم هستم. من اين همه با تساهل و تسامح با شما برخورد مي کنم و همه بديها را ناديده مي گيرم ولي اگر خودتان، خودتان را آتش مي زنيد من ديگر چکار کنم؟ من درهاي آتش را به روي شما مي بندم و خطرات را به شما تذکر مي دهم خودت را به آتش مي کشي و ميگويي که من بايد عنايت کنم. من به تو عقل دادم، هشدار دادم و اين همه زندگي ها را نديدي که راه خلاف رفتند و سوختند؟
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
خدايا زندگي ما را عبرت براي ديگران قرار نده
امام سجاد (ع) در دعاي عرفه مي فرمايد: خدايا زندگي ما را عبرت براي ديگران قرار نده يعني کاري نکن که من بسوزم، بيچاره بشوم و ديگران با بيچارگي من متوجه بشوند و عبرت بگيرند. زندگي ام طوري باشد که الگو و اسوه باشم و براي پاک ترين پاک ها من الگو باشم.
خدا پيامبر دروني و بيروني فرستاده، عقل داده، امکانات رشد داده، بينايي، شنوايي، استعداد داده، عالم را آفريد تا ما به کمال برسيم، قدرت انتخاب به ما داد و بيراهه ها را مشخص کرد.
مثل يک پليس راه که همه ي کارهاي ايمني از جمله کمربند، معاينه فني، . ..را انجام ميدهد تا شخص سالم به مقصد برسد و علي رغم همه اين ها شخص با سرعت غير مجاز مي رود و خطري برايش پيش مي آيد. از چه کسي بايد توقع داشته باشد؟ بايد فرياد عليه قانون و پليس بزند يا عليه خودش بزند؟
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
سوال – در اين محيط گناه آلود و خانواده هايي که زمينه ي گناه در آنها است، چکار کنيم که اهل سعادت بشويم؟
پاسخ – سعادت در دو مرحله بايد بحث بشود. يکي در مرحله ي اقتضايي است. يکسري عوامل هستند که نقش علت تامه را ندارند يعني اين طور نيست که سعادت من صد درصد وابسته به اين ها و شقاوت من صد درصد وابسته به اين ها باشد. مي تواند زمينه هايي باشد. از جهت محيطي و وراثتي.
کسي که نطفه اش با شرايط زمان و مکاني که در روايت وارد شده است که زمينه اي موثري در تربيت فرزند خواهد بود بسته ميشود و مادري که مراقبت ويژه جسمي و روحي از جنين خود ميکند و زمينه هاي تربيتي يعني پدر و مادر مراقبي دارد، لقمه ي حلال مي خورد، زمينه هاي سعادت در وجود چنين شخصي آماده تر است.
برعکس اگر زمينه هاي شقاوت آماده تر بشود، اما اين زمينه ها در حد يک فرصت و ايجاد استعداد است. علت تامه نيست. علت تامه يعني اينکه مولود هر دو جريان بگويند که ما مجبوريم خوشبخت باشيم يا مجبوريم بدبخت باشيم. هيچ گاه اجبار نيست.
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
هدایت شده از استاد مهندسی(رحمت الله علیه)
#خاطرات
بنده یادم هست از منزل که می خواستم دبیرستان بروم روزی چهار نوبت از جلوی سینما شهر رد می شدم، یک نوبت نشد که بروم جلوی عکس های کذایی ببینم.
جالب این بود که هیچ وحشت از خانواده نبود که بگویم وحشت پدر یا مادر هست. خود من دنبال این بحث نبودم که این ستاره #سینما کیست، اسمش چیه، تصویرش کدام است.
....
#استاد_مهندسی (رحمت الله علیه )
#خاطرات
@ostadmohandesi
🔻شرایط انعقاد نطفه
تربیت فرزند در بیان استاد مهندسی رحمت الله علیه
https://www.aparat.com/v/pScU5
🔸🔸
◾️من در پاريس بودم...
در بدترين شرايط تربيتي ما عنصري بنام اراده داريم و عوامل ديگر تربيتي که اگر ما آنها را فعال کنيم، محيط را کاملا عوض ميکند. اگر کسي در محيط پاک از جهت تربيتي زندگي کند از جهت چشم و غرايزجنسي راحتتر مي تواند زندگ يکند و اگر کسي در فضاي گناه آلودي باشد، بي حجابي ها باشد شرايط سخت تر مي شود.
آيا تفاوت شرايط باعث مي شود کسي که در محيط پاکيزه زندگي مي کند الزاما به انحراف کشيده نشود و خوشبخت باشد؟ و آن کسي که در محيط آلوده هست الزاما به انحراف کشيده بشود و آلوده بشود؟ خير. اين طور نيست.
◾️ چقدر جوان هاي پاک داريم که در کشور کفر زندگي مي کنند و چقدر پاک هستند. من در پاريس بودم. جوان تحصيل کرده که از کانادا مدرک دکترا گرفته و در پاريس تحصيل مي کند. آيا اين جوان غريزه ندارد؟ در محيط آلوده، پاک زندگي ميکند. جوان ديگري بود که در پاريس بدنيا آمده بود.
◾️وقتي وارد اتاق ايشان مي شدي مثل اينکه وارد حسنيه شده اي و پرچم يا ابا عبدالله را به اتاقش زده بود. شرايط، يک مقدار کار را سخت تر مي کند ولي اجبار بوجود نمي آورد. پس شرايط منفي، علت تامه براي شقاوت فردي نمي تواند باشد. همانطور که شرايط مثبت هم علت تامه براي خوشبختي او نيست. خدا به ما عقل، اراده و شعور باطني داده تا آنها را فعال کنيم.
◾️آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
#خاطرات
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
اشتباهات جوانان
يکي از اشتباهاتي که جوانان ميکنند اين است که فکر ميکنند که يا نبايد با افرادي دوست بشوند و يا اگر دوست شدند به معناي آن است که تمام رمز و راز دل را بايد پيش همديگر باز کنند و اين را فاکتوري در صميميت مي دانند.
که اگر اينجوري باشد ما خيلي صميمي هستيم ولي اگر اين جوري نباشد معلوم است که هنوز به هم صداقت نداريم. در بحث تنظيم روابط دوستانه در روايات ما به چند شاخص اشاره شده است. يکي اينکه تا دوست را امتحان نکرده اي انتخاب نکن. يک دوستي هاي عمومي با افراد داريم.
سلام و عليک هايي با دوستان و همکاران مان به نحو عمومي داريم. اين مال همه است ولي آنجا که مي خواهد بطور ويژه يک فرد بعنوان دوست صميمي انتخاب بشود، اولا ما بايد آزمايش شده انتخاب کنيم. حضرت علي (ع) فرمود: اگر شخصي را آزمايش نکردي و بعنوان دوست انتخاب کردي چه بسا گرفتار افراد شرور بشوي. ببينيم که پايبندي اخلاقي او تا چه اندازه است؟ امانتداري او تا چه اندازه است؟ صداقت تا چه اندازه است؟ وقتي از قيافه ي طرف خوشمان آمد با او زود صميمي نشويم. با مطالعه انتخاب و گزينش کنيم.
ديگر اينکه دوستي مان در حد اعتدال باشد. به حد افراطي نباشد. بعضي از دوستي ها آنچنان حالت مفرطي پيدا ميکند که مي گويند: اگر من دوستم را در يک شبانه روز نبينم و يا چند ساعتي بعد از مدرسه او را نبينم، شب بي تاب هستم که او را فردا ببينم. اين حرکت هاي احساسي جالب نيست.
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
طلبگی استاد، نتیجه دعاهای اعتکاف
ایشان اصلا دنبال بحث طلبگی نبودند. نه خانوادهای داشتند که در آن طلبهای حضور داشته باشد و نه فضای شهر فضایی بوده که حوزه علمیهای داشته باشد و طلبههای زیادی آنجا باشد که افراد ترغیب شوند به سمت طلبگی بروند.
پدرم در رشته ریاضی فیزیک تحصیل میکردند و به شدت علاقه داشتند تا به دانشگاههای تهران راه پیدا کرده و در رشته مهندسی مکانیک ادامه تحصیل دهند.
ایشان آنقدر عزم راسخی در این تصمیم داشتند که از آباده به تهران آمده بودند و در کلاسهای کنکور خوارزمی که آن زمان در ایران خیلی معروف و مطرح بوده، شرکت میکردند.
این مسئله، شدت علاقه و انگیزه ایشان را نشان میدهد. مسئله کنکور و ادامه تحصیل خیلی برای ایشان مهم بوده و به هر حال در سال 1350 و با امکانات رفت و آمد آن روز و فاصلهای که تهران تا آباده استان فارس داشته، این موضوع اهمیت این امر برای ایشان را میرساند.
بعد از یک ماه از شروع کلاسها تعطیلاتی پیش میآید و ایشان به آباده بر میگردند. این تعطیلات مصادف میشود با اعتکافی که در شهر آباده برگزار میشده و آن زمان هم مثل الآن نبوده که جمعیت زیادی در اعتکاف شرکت کنند و حتی جا کم بیاید.
پدرم میگفتند 5-6 نفر از افراد مسن در اعتکاف شرکت کرده بودند و من هم برای اعتکاف به مسجد رفتم.
ایشان میگفتند عجیب بود که من در مراسم اعتکاف اصلا دعایم این نبود که حتما در کنکور و آن رشتهای که دلم میخواهد، قبول شوم. فقط دعا میکردم و از خدا میخواستم تا آن چیزی که خیر و صلاح من در آن هست، پیش آید و حتی فکر طلبگی هم در من نبود. اعتکاف که تمام شد و مدتی که گذشت، فکر طلبگی در من بوجود آمد.
علی مهندسی فرزنداستاد مهندسی
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
#خاطرات
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
◾◾◾
شیطان یعنی چه؟ گفتار آیت الله مهندسی
https://www.aparat.com/v/bS43s
----
دوست تان را با اعتدال دوست بداريد
-روايت داريم که انسان بايد در هرکاري اعتدال را رعايت کند. نکته بعدي که توجه شما را بيشتر به آن جلب مي کنم اين است که امام صادق (ع) مي فرمايد که اگر مي خواهيد کسي را دوست بداريد اشکالي ندارد ولي وقتي مي خواهيد به او اطلاعاتي بدهيد به قدري به او اطلاعات بدهيد که اگر دشمن متوجه اين اطلاعات شد، شما باکي نداشته باشيد.
معناي صميميت و دوستي اين نيست که همه ي رمز و راز دل مان را براي دوست مان بگوييم. ممکن است اين صمييمت فردا نباشد. حضرت علي (ع) مي فرمايد: دوست تان را با اعتدال دوست بداريد شايد روزي دشمن شما بشوند و با دشمنانتان با اعتدال دشمني کنيد شايد فردا دوست شما بشوند و شما خجالت بکشيد. يعني در دوستي ها و دشمني ها انسان معتدلي باشيد.
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
تمام سفره ي دل را باز کردن
سعي کنيد که اگر با کسي دوست مي شويد اين دوستي به معناي تمام سفره ي دل را باز کردن نباشد. حد و مرزهايي براي گفتارهاي مان داشته باشيم. اگر ما رابطه مان را با خدا درست کنيم و غصه ي حرفهاي بقيه را نخوريم، بقيه ي بعهده ي اوست.
ما بايد رابطه مان را با خدا صاف و يک دست بکنيم و بگوييم که خدايا من نفهميدم و الان هم ناراحت هستم که بگويم فلان کار را انجام داده ام و توبه کرده ام و از کار گذشته متنفر هستم. از طرف خدا بسيار وعده ي پذيرش داده شده است. اين که شما برگرد و به بقيه ي راه کار نداشته باش. اين جوان عزيز از چه چيزي مي خواهد نگران باشد؟
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi
+-لا اله الا الله گفتن چقدر ثواب دارد
حديثي از کتاب ثواب الاعمال و عقاب الاعمال شيخ صدوق ميگويم. نکته اي را در باب اين احاديث عرض ميکنم. بحث نقل حديث يک بحث است و درايت حديث بحث ديگري است.
اگر پيرامون حديثي سوالي براي عزيزان مطرح ميشود آنرا بپرسند. فهم حديث مهم است. مثلا مي فرمايد که يک لا اله الا الله گفتن چقدر ثواب دارد. طرف اين طور برداشت کند که من گناه مي کنم و بجاي آن صد تا ذکر مي گويم.
در بعضي روايت داريم که من لا الله الا الله دخل جنه و ديگري من لا الله الا الله مخلصا دخل جنه. خوب حالا کسي بگويد که من در خلوت براي رضاي خدا اين ذکر را ميگويم. ولي مخلصا را حضرت در جاهاي ديگر جور ديگري تفسير کرده است. مخلصا يعني گفتن لا الله ال الله که او را از بدي ها باز بدارد. يعني مقيد به اين شده که قدرت بازدارندگي پيدا بکند. اين خالص است و اِلا اگر فقط بر زبان انسان باشد و هرچه از دهانش در مي آيد به خانواده اش بگويد يا بعد از گفتن ذکر دروغ بگويد فايده اي ندارد.
گاهي طرف مي خواهد غيبت کند آنرا با يک لا الله الا الله بيان مي کند. مثلا مي گويند فلاني چطور است؟ با يک حالتي اين ذکر را مي گويد و ذهنيت همه را نسبت به اين طرف خراب مي کند.
آرشیو بیانات #استاد_مهندسی رحمت الله علیه
http://samtekhoda.tv3.ir/ExpertMatn/10738
◾️◾️◾️
@ostadmohandesi