هدایت شده از درس تفسیر استاد محمدجواد نظافت
درس تفسیر جلسه شانزدهم .mp3
52.78M
🎧 دریافت صوت درس تفسیر استاد نظافت با موضوع «داستانهای قرآن با رویکرد تربیتی»
🗂 جلسه شانزدهم
🗓 پنجشنبه، ۹ اسفندماه ۱۴۰۳
☑️ سرفصلها:
1️⃣ راههای درمان حسادت
2️⃣ راهکارهای درمان نظری
3️⃣ راهکارهای درمان عملی
4️⃣ ادامه نکات تربیتی داستان هابیل و قابیل
#استاد_نظافت #تفسیر_تربیتی
#صوت_درس_تفسیر
🔻کانال درس تفسیر استاد محمدجواد نظافت
🆔 @dorooseostadnezafat
۱۴ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مدیران در برابر ستایش دیگران چگونه رفتار کنند؟
🔻شرح نامه ۵۳ نهجالبلاغه (۲۸)
◽️برای اینکه مدیر فراموش نکند باید خوبیها را بیان کرد، اما نه بهاندازهای که آنها متکبر شوند. اگر مدیری وجود دارد که انرژی میگیرد و روحیهاش افزایش مییابد، اشکالی ندارد او را به این اندازه تشویق کنیم. زیرا ایمان درجه به درجه است و ما باید ظرفیت مدیر را هم در نظر بگیریم.
◽️اگر خودمان مدیر هستیم و دیگران ما را ستایش میکنند، باید بگوییم که ما نیاز به ستایش نداریم.
◽️بهترین مواجهه با ستایش چیست؟ در حکمت ۱۰۰ نهج البلاغه، گروهی از مردم در برابر امیرالمؤمنین (ع) ستایش کردند و حضرت شکست نفسی بیخودی و ظاهری نکردند بلکه چهار جمله را در قالب دعا بیان کردند.
◽️زمانی که مدیران ستایش میشوند، میتوانند این دعاها را بگویند: یکی از این جملات این است: «اللهم انک اعلم بی من نفسی»؛ خدایا! تو از من به خودم آگاهتری. «أَنَا أَعْلَمُ بِنَفْسِي مِنْهُمْ، اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ وَاغْفِرْ لَنَا مَا لا يَعْلَمُونَ». من عیبهایی دارم که مردم نمیدانند و عیبهایی هم دارم که خودم نمیدانم. ما را بهتر از آنچه که اینها گمان میکنند قرار بده و گناهانم را ببخش.
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۴ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 هدر دادن فرصتهای کشور گناه است/ هنرِ مدیر، انجام کار است، انجام ندادن باطل خوشحالی ندارد
🔻شرح نامه ۵۳ نهجالبلاغه (۲۹)
▫️حضرت فرمودند: "دیگران را عادت دهید که شما را زیاد ستایش نکنند." یعنی ستایش به اندازه، اشکالی ندارد. در حدی که متذکر شوند که این خوبی است تا این خوبیها را ادامه بدهیم.
▫️نامه ۵۳:"وَلاَ يَبْجَحُوکَ بِبَاطِل لَمْ تَفْعَلْهُ" نباید تو را به خاطر باطلی که انجام ندادهای ستایش کنند. مثل کاری که ترامپ یا نتانیاهو انجام میدهند؛ مدام میگویند “تو این کار و آن کار را نکردی.” مگر قرار بوده آن کارها انجام شود!؟
▫️دو چیز با هم ملازمند: انجام ندادن باطل و انجام دادن حق. ابنعباس میگوید: “نزد امیرالمؤمنین (ع) رفتم. حضرت کفشهایشان را وصله میزدند. حضرت سوال کردند: قیمت این کفشها چه قدر است؟ ابن عباس گفت: این کفشها نمیارزند. حضرت فرمودند: به خدا قسم، حکومت بر شما از این کفش بیارزشتر است، مگر اینکه…’” دقت کنید به این «مگر»! «الا ان اقیم حقا او ادفع باطلا»؛ مگر اینکه حق را اقامه کنم یا باطل را دفع کنم.
▫️اگر مدیر صرفاً به این دلیل خوشحال باشد که کار باطلی انجام نداده، جای خوشحالی ندارد. هدر دادن فرصتهای کشور گناه است. آیا خاصیت این مدیر این است که در دوران من اختلاس نشد؟ خب، چه کار کردی؟ در دوران من خطا نبود؟ خب، این هنر است؟
▫️کار انجام بدهید، خطا هم داشته باشید، اشکالی ندارد. اینکه اصلاً کار انجام ندهیم و اطرافیان بگویند: “در پرونده شما اشکالی نبود”، این هنر نیست. “دیکته نانوشته، غلط ندارد.”
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۶ فروردین
71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ویدئو سخنرانی استاد محمدجواد نظافت در مهدیه مشهد
🗓یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۲ رمضان ۱۴۴۶
📥 دانلود با کیفیت
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۶ فروردین
fef2ed4ed99381ecdb8038b8008e6ce963979916-360p.mp3
33.97M
🎙 فایل سخنرانی استاد محمدجواد نظافت در مهدیه مشهد
🗓یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۲ رمضان
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۶ فروردین
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 خانمها و آقایان، ببخشید!
🔻برشی از سخنان رمضانیه استاد نظافت در حرم مطهر رضوی (۲۰):
🔹همه ما توقع داریم که خداوند، مغفرت و رحمتش را شامل حالمان کند. اما خدای متعال میفرماید: "اگر راست میگویید، پس چرا شما دیگران را نمیبخشید؟" چرا هنوز بعد از ۲۰ یا ۳۰ سال زندگی مشترک یک موضوعی را یادآور میشوید!
🔸بعضیها در دلشان پروندهها را باز نگه داشتهاند. کینه روی کینه، هنوز ناراحت است، میگوید: "خواستگاری چقدر ما را علاف کردید! جهیزیهای که دادند اینجوری بود…" آقایان و خانمها، ببخشید! دلتان را صاف کنید.
🔹فرمود: “لا راحة لحقود” آدم کینهتوز، راحتی ندارد. هر کس دلش را صاف میکند، خودش را آرام میکند. دلتان را از دیگران صاف کنید. بعد هم بگید: “خدایا، با تو معامله کردم. تو گفتی اگر میخواهی ببخشم، تو هم ببخش. من بخشیدم.” هر کس که شیعه و محب علی است، به امیرالمؤمنین (ع) بگوید: “به گُل روی تو بخشیدم.” بعد ببینید چه حال خوبی پیدا میکنید.
🔸مانع اشک ما، کینههای ماست. مانع اجابت دعا، کینه مؤمن است. مگر در زیارت عاشورا نمیخوانید: “سلم لمن سالمکم، حرب لمن حاربکم، اتقرب الی الله الیکم بموالاتکم و موالات ولیکم”؟ خدایا، میخواهم به تو و به اهل بیت (ع) نزدیک شوم، از طریق دوستی با اهل بیت (ع) و دوستی با دوستان اهل بیت.
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۶ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَئِمَّةَ الْهُدىٰ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ التَّقْوىٰ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَيُّهَا الْحُجَجُ عَلىٰ أَهْلِ الدُّنْيا، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَيُّهَا الْقُوَّامُ فِي الْبَرِيَّةِ بِالْقِسْطِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الصَّفْوَةِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ آلَ رَسُولِ اللّٰهِ، السَّلامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ النَّجْوىٰ
🏴هشتم شوال، سالروز تخریب حرم ائمه بقیع (علیهمالسلام) تسلیت باد.
#استاد_نظافت #هشتم_شوال #بقیع
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۸ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬مدیر متواضع، مدیر موفق: چگونه از دام عجب و خودپسندی بپرهیزیم؟
🔻شرح نامه ۵۳ نهجالبلاغه (۳۰)
▫️حضرت فرمودند آنها را عادت بده که تو را ستایش نکنند. «فَإِنَّ کَثْرَةَ الاِْطْرَاءِ تُحْدِثُ الزَّهْوَ، وَتُدْنِي مِنَ الْعِزَّةِ.» چرا که اگر ستایش زیاد شود، موجب تکبر میشود و عزت شیطانی را در پی دارد و تکبر و عزت شیطانی، آغاز بقیه انحرافات است. تکبر از عیوب کلیدی است. اصول الکفرة ثلاثة: الکبر و الحرص و الحسد.
▫️اطرافیان مدیر باید اهل ورع و صداقت باشند تا او را متوجه الطاف خدا کنند و آدم مغرور نشود. انسان را متوجه قلههای نپیموده میکنند که دچار عجب و خودشیفتگی نشود، انسان را متوجه حُسن عملها میکنند، اصلاً مدیر نباید کار خوب انجام دهد، باید بهترین کار را انجام دهد.
▫️در ادامه حضرت میفرمایند: “وَلاَ يَکُونَنَّ الْمُحْسِنُ وَالْمُسِيءُ عِنْدَکَ بِمَنْزِلَة سَوَاء” برایت فرقی نکند تشویق شوی یا تشویق نشوی. مثل پدر، دیگر نیاز به تشویق دیگران ندارد. اما خود پدر باید دیگران را تشویق کند. فرمود: “خوب و بد نزد تو یکسان نباشند.” ممکن است این سؤال ایجاد بشود که مگر خوب و بد نزد مؤمن یکسان است؟ معنای اینکه حضرت میفرمایند خوب و بد نزد تو یکسان نباشند چیست؟
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۸ فروردین
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 «مثل بچه نباش!» / زندگی برمدار هوس نشاید
🔻برشی از سخنان رمضانیه استاد نظافت در حرم مطهر رضوی (۲۱):
🔹برای معیشت زندگی برنامه داشته باشیم. به فرزندمان «وَ تَقْدِيرُ اَلْمَعِيشَةِ» را یاد بدهیم تا بتوانند روی پای خودشان بایستند.
🔹امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: "منِ علی ضمانت کردم کسانی که برنامهریزی اقتصادی دارند و میانهروی دارند، اینها فقیر نمیشوند و هیچوقت کم نمیآورند." آدمی که بیرویه خرج میکند، اسراف میکند و حساب و کتاب زندگی را ندارد، گرفتار میشود.
🔸در روایت داریم: «مثل بچه نباش!» بچه زرد میبیند، هوس میکند. قرمز میبیند، هوس میکند. اصلاً با بچهها میخواهی به بازار بروی، باید چشمانشان را ببندی. چون هر چه را که میبیند، میگوید این را هم میخواهم. گاهی شخص میگوید من ندارم، ولی چیزهایی میخرد که انسان تعجب میکند، گویی زندگی بدون مبلمان و پرده جدید نمیشود! بنابراین زندگی برمدار هوس نشاید!
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه #سبک_زندگی
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۱۸ فروردین
هدایت شده از محمدجواد نظافت
📺 برنامۀ «سمت خدا» با حضور استاد نظافت از شبکۀ سه
⏰امروز، حوالی ساعت ۱۳:۱۰
🔗 لینک پخش زنده شبکه سه: telewebion.com/live/tv3
#اطلاع_رسانی #برنامه_سمت_خدا #استاد_نظافت
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۲۰ فروردین
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 خوش بحال چه کسی؟
🔻برشی از سخنان رمضانیه استاد نظافت در حرم مطهر رضوی (۲۲):
🔹«طُوبَى لِنَفسٍ أدَّت إلى رَبِّها فَرضَها»؛ خوشا به حال نفسی که واجباتش را برای پروردگارش به جا آورد. اگر فهمیدیم که انسانیم و از استعدادهای بیشماری برخورداریم، باید در مسیر شکوفایی آنها گام برداریم. اگر درک کردیم که مسافران سرای ابدیتیم، اگر دانستیم خدایی داریم که ما را دوست دارد، پیامبری فرستاده و قرآنی نازل کرده، و انجام کارهایی را واجب و مصلحت ما در آنها قرار داده است، پس باید این وظایف را با دل و جان بپذیریم و به آنها عمل کنیم.
🔸امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: خوش به حال کسی که تکالیفش را انجام داد. انسان اگر تکالیفش را انجام ندهد، به سعادت نمیرسد؛ دنیا و آخرت ندارد.
🔹علم یعنی بدانم خدا از من چه میخواهد. خدا نیازی به نماز و روزه ما ندارد، بلکه خدا دوستمان دارد؛ مثل معلمی که از شاگردش تقاضایی دارد و تکلیفی برایش معین میکند، مثل پدری که به بچهاش میگوید بابا این کارها را بکن. این دستورات از سر مهر است. پس نگویید خوش به حال آن کسی که ماشین مدل بالا دارد، خوش به حال کسی که حقوقش فلان مقدار است. از نظر امیرالمومنین (ع) خوش به حال کسی که «أدت إلى ربها فرضها»؛ تکالیف و واجباتش را انجام داد.
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۲۰ فروردین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مدیریت حکیمانه
🔻شرح نامه ۵۳ نهجالبلاغه (۳۱)
▫️مومن عاشق خوبیها و متنفر از بدیهاست. انسانِ خوب، آدمهای خوب را دوست دارد و از کسانی که بد عمل میکنند به خاطر عملکرد بدشان، ناراحت است.
▫️خوب و بد نزد تو یکسان نباشند، یعنی چه؟ معنایش این است که در میدان عمل، مدیر نباید یکسان عمل کند. در اداره، کسی درست عمل میکند و کسی بد. اگر تشویق نشود و تنبیه نشود، آدمها دلسرد میشوند. مواجهه ما با آدمهای خوب و بد نباید یکسان باشد. خوبان را باید تشویق کنیم و کسانی که بد عمل میکنند را جریمه کنیم.
▫️«ازْجُرِ المُسيءَ بِثوابِ المُحسِنِ» آدمهایی که بد عمل میکنند و وظیفهشان را درست انجام نمیدهند، از بدی باز دار؛ چگونه؟ آنها را بایکوت کن، به آنها محل نده، به کسانی که کار درست انجام میدهند پاداش بده. مدیر باید یک وقتهایی محبتش را پایین بیاورد به خاطر اینکه بتواند افراد را تنبیه بکند و کمکش بکند.
▫️بعد حضرت فرمودند، اگر یکسان برخورد گنی، بدها را عادت میدهی به بد عمل کردن و خوبها را هم دلسرد میکنی. هدف اداره درست جامعه است، مهم این است که کار درست انجام شود و سیستم درست اداره بشود. حالا اگر خود آن فرد هم رشد کرد، چه بهتر؛ اگر رشد نکرد، همین که کار مردم درست راه میافتد و انجام میشود، این خودش ارزشمند است. همین که کار مردم درست انجام میشود، این خودش ارزشمند است.
#استاد_نظافت #نهج_البلاغه
🔻کانال استاد محمدجواد نظافت
🆔 @ostadnezafat
۲۰ فروردین