در مورد شخصیت جناب شیخ الرئیس رحمه الله باید اعتراف کرد که شناخت او خود یک رشته از علوم است، اگر دانشکدهای در شناخت او تأسیس شود، میتوانند ابعاد وجودی او را بررسی نمایند، و نظرات متقن و محکم علمی او را در رشتههای مختلف علمی مورد واکاوی قرار دهند.
دو ظلم در حق ابن سینا رحمه الله در تاریخ شده است: یکی اینکه اورا در حدّ یک پزشک خلاصه کردهاند، اگر چه در عالم پزشکی بعد از ۱۱۰۰ سال، حرفهای در ردۀ اول برای اوست. ظلم دیگر اینکه او را در حد فلسفه خلاصه کردهاند و او را عدهای به عنوان یک حکیم و فیلسوف میشناسند و میگویند: جزء سرسلسله جنبان فلسفه اسلامی است. حرف حق است اما او را در این حد معرفی کردن ظلم است.
ابن سینا علاوه بر این ویژگیها، یک عارف است، عرفان ابن سینا نه تنها در کتاب اشارات، بلکه در دیگر آثار او فراوان وجود دارد. او اسرار الصلاة دارد، تفسیر قرآن دارد، رساله عهد دارد. بُعد عرفانی او در اواخر اشارات معلوم میشود. اساتید ما گویند: آن طوری که ابن سینا عرفان را در آخر اشارات تبیین کرد، هیچ کسی چنین تبیین نکرده است.
سینه به سینه نقل میکنند که وقتی مقامات عارفین را نوشت در اربعین بود. همین طور هم هست کاسه چینی که صدا میکند، خود صفت خویش ادا میکند،
نه گرفتار بود هر که فغانی دارد
ناله مرغ سحرخیز نشانی دارد.
✍🏻استاد سید علی طباطبایی دام عزه
💠 اندیشه حکیمانه
تولد و شهادت معصومان.pdf
20.02M
تحقیقی درباره زمان تولد و شهادت معصومین سلام الله علیهم
در مورد امام حسن مجتبی سلام الله علیه با بررسی ادله، شهادت ایشان هفتم صفر نیست.
💠 اندیشه حکیمانه
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روضه بنت الحسين سلام الله علیهما
🥀 اندیشه حکیمانه
پس این حقیقتِ انسان که از طبیعت برخاسته و به سوی تکامل خود در حرکت است، ما اگر خواستیم انسان را بشناسیم، انسانی که هویت ممتدّ او از طبیعت حرکت کرده تا به لقاء حق میرسد، این چنین نیست تا زمانی که در دنیا زندگی میکند یک هویت داشته باشد، بعد که به برزخ منتقل شد زندگی دیگر با هویت دیگری داشته باشد و وقتی به قیامت منتقل شد یک زندگی سومی و یک هویت جدائی داشته باشد؛ یعنی انسان سه زندگی جدای از هم داشته باشد، بلکه انسان یک زندگی ممتدّ دارد با یک هویت و شخصیت، منتهی در سه مرحله: زندگی انسان در مرحله دنیا، زندگی انسان در مرحله برزخ و زندگی انسان در مرحله قیامت. اینها به هم پیوسته است از هم جدا نیست، بلکه هر مرحله باطن مرحله قبلی است، لذا کتاب انسانشناسی و معرفت نفس بر این اساس سه فصل اصلی دارد.
یک هویت ممتد و حقیقت است در این امتداد زندگی به پیش میرود، بنابراین مبحث برزخشناسی و معاد و قیامتشناسی دو فصل اصلی کتاب انسانشناسی است؛ زیرا برزخ و قیامت امتداد زندگی همین انسان است.
(#تجلی_اعظم ، #انفعالمعارف ، ص۱۵۰)
💠 اندیشه حکیمانه
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 فرارسیدن اربعین حسینی را بر محضر شریف حضرت صاحب الزمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) و بر عموم شیعیان جهان تسلیت و تعزیت عرض مینمائیم.
🥀 اندیشه حکیمانه
35.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹عظّم الله اجورکم🏴
#روضه اربعین
🥀 اندیشه حکیمانه
شادی روح مطهر حضرت علامه حسنزاده آملی رضوان الله تعالی علیه فاتحهای قرائت بفرمائید.
🌷اللّهمّ صلّ علی محمّد و ال محمّد و عجّل فرجهم
🥀 اندیشه حکیمانه
#تبیین_عزت_حسینی
حسینی بودن یعنی:
متخلق به اخلاق حسین بن علی سلام الله علیهما و متصف به اوصاف او بودن.
💠 اندیشه حکیمانه
#تجلی_اعظم
🔹"مَن یُطِعِ الرسولَ فقد اطاعَ الله" (نساء/۸۰)
✅ تبعیت از آن حضرت یعنی:
به شریعت آن حضرت متشرع بودن،
به اخلاق او که خُلق عظیم است متخلّق شدن،
و به آداب او متأدّب بودن، که ادب او همان توحید اوست،
و به اوصاف او که مَثَل اعلای الهی است متصف شدن.
(انسان در حال شدن ص۷۸)
🏴#اللَّهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ
💠 اندیشه حکیمانه
اِنّا لِلّهِ وَاِنّا اِلَيْهِ راجِعُونَ اُصِبْنا بِكَ يا حَبيبَ قُلُوبِنا، فَما اَعْظَمَ الْمُصيبَةَ بِكَ حيَْثُ انْقَطَعَ عَنّا الْوَحْيُ، وَحَيْثُ فَقَدْناكَ فَاِنّا للهِِ وَاِنّا اِلَيْهِ راجِعُونَ، يا سَيِّدَنا يا رَسُولَ اللهِ، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
همه از خداييم و به سوي او باز ميگرديم، اي محبوب دلهاي ما، ما به خاطر تو سوگواريم، و چه بزرگ است سوگواري بر تو از آنرو كه وحي از ما بريده و هم از آنرو كه به فقدان تو دچار آمدهايم، چه ما از خداييم و به سوي او باز ميگرديم، اي سَرور ما، اي فرستاده خدا، درود خدا بر تو و بر خاندان پاك پاكيزهات باد.
🥀 اندیشه حکیمانه
وجود مبارک حضرت ختمی صلیاللهعلیهوآلهوسلم رود نیل دریای بیکران هستی است.
انسان به جهت این که معلول است و معلول نمیتواند به کُنه علت برسد و نمیتواند علم اکتناهی به او پیدا کند، ولی اینطور نیست که علم شهودی به مبدأ عالم برای او پیدا نشود، از آنجایی که انسان جدولی از بحر وجود است و وابسته به اوست، این جدول به اندازه سعه وجودی خودش از این دریای بی کران هستی خبر دارد؛ موجودات عالم که سهمی از هستی دارند به اندازه سعه وجودی خویش، یکی جوی باریک است، دیگری نهر است و دیگری بزرگتر از نهر است، همینطور تا برسیم به آن سعه وجودی که رود نیل بحر بیکران هستی است و همه میکوشند که به او برسند، «وَأَنَّ إِلَى رَبِّكَ الْمُتَهی» این کاف، خطاب به حضرت ختمی مرتبت صلیاللهعلیهوآلهوسلم است که این جویها و نهرها، این شعب و جداول میکوشند که بشود «الى ربّك المنتهى» آن وجود مبارک، رود نیل نظام هستی است، از او بزرگتر و وسیعتر نداریم، همه از او منشعباند و آن رود نیل از دریای بیکران هستی منشعب است، دیگر رودها، نهرها و جداول هر کدام به اندازه سعه وجودی خویش از این رود نیل منشعباند، از اولین تا آخرین و انبیاء و اولیاء آنچه که از مبدأ واجب تعالی به آنها افاده میشود، همه از این رود نیل، عاید آنها میگردد.
(#تجلی_اعظم ، ص۱۳)
💠 اندیشه حکیمانه
مرحوم کلینی از امام صادق علیهالسلام نقل میکند که وجود مبارک امام حسن مجتبی در اواخر عمرشان روزی به قنبر فرمودند: برو محمد بن حنفیه را حاضر کن، وقتی حاضر شد فرمود: ابن حنیفه، الآن سخنانی مطرح است که با آن سخنان مردهها زنده میشوند و مناسب است که تو این سخنها را بشنوی، ...
ادامه را در آدرس ذیل مطالعه بفرمایید 👇
https://eitaa.com/ostadtabatabai/670
💠 اندیشه حکیمانه