#طول_عمر اثر پرداخت #زکات_فطره
«عَنْ مُعَتِّبٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ(ع) قَالَ: اذْهَبْ فَأَعْطِ عَنْ عِیَالِنَا الْفِطْرَةَ ـ وَ عَنِ الرَّقِیقِ وَ اجْمَعْهُمْ وَ لَا تَدَعْ مِنْهُمْ أَحَداً ـ فَإِنَّکَ إِنْ تَرَکْتَ مِنْهُمْ إِنْسَاناً تَخَوَّفْتُ عَلَیْهِ الْفَوْتَ ـ قُلْتُ وَ مَا الْفَوْتُ قَالَ الْمَوْتُ؛
مُعَتِّبٍ از امام صادق علیهالسلام نقل می کند که ایشان به من فرمود از جانب اهل و عیالت زکات فطره را ادا کن و همه را در نظر بگیر و از آن ها کسی را فراموش نکن چرا که اگر فردی از آن ها را ترک کنی من بر فوت او خوف دارم. راوی میگوید عرض کردم منظور از فوت چیست؟ حضرت فرمود: مرگ».
کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 4، ص 174، تهران، دار الکتب الاسلامیه، 1407ق
#حدیث
#زکات_فطره
#فطریه
@osve14
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : إنّ مِن تَمامِ الصَّومِ إعطاءَالزَّكاةِ ـ يعني الفِطرَةَ ـ كما أنَّ الصَّلاةَ على النبِيّ صلى الله عليه و آله مِن تَمامِ الصّلاةِ ، لأ نّه مَن صامَ ولَم يُؤَدِّ الزَّكاةَ فلا صَومَ لَهُ إذا تَرَكَها مُتَعَمِّدا . [ كتاب من لا يحضره الفقيه : 2/183/2085 . ]
امام صادق عليه السلام : تماميت روزه ، به دادن زكات (فطريه) است ، همچنان كه تماميت نماز به صلوات بر پيامبر صلى الله عليه و آله مى باشد ؛ زيرا اگر كسى روزه بگيرد و زكات فطره را عمدا ندهد از روزه بى بهره است .
#زکات_فطره
#حدیث
@osve14
23.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وداع با ماه مبارک رمضان.mp3
7.69M
ممنونم اگر نروی...😔
حجت الاسلام میرزامحمدی
وداع بسیار زیبا با ماه مبارک💔😭
#ماه_مبارک_رمضان
#وداع
#ماه_رمضان
@osve14
43160سفره-دارد-جمع-می-گردد-گدا-را-عفو-کن.mp3
8.18M
سفره دارد جمع می گردد،
گدا را عفو کن
باز هم خوبی کن و این مبتلا
را عفو کن...💔😔
دیگر از این توبه ها دارم
خجالت می کشم
یا رب این شرمنده غرق خطا
را عفو کن...🤲🏻😭😭
✨ الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
کانال اسوه
@osve14
مداحی آنلاین - لحظات دعا خداحافظ - رسولی.mp3
5.47M
#وداع_با_ماه_مبارک_رمضان
🍃لحظات دعا خداحافظ
🍃روزهای خدا خداحافظ
🎙 #مهدی_رسولی
بسیار دلنشین
کانال اسوه
@osve14
💠زمان وجوب کفاره
بعضی از مردم کفاره روزه های امسال خود را همراه با فطریه پرداخت می کنند؛ درحالی که طبق نظر برخی از مراجع، مبلغ کفاره روزه هایی که امسال نگرفته اند، باید پس از فرارسیدن ماه رمضان سال آینده پرداخت شود!
🔹نظر مراجع:
آیت الله خامنهای، آیت الله سیستانی: اگر انسان به علت بیماری روزه نگیرد و بداند بیماری اش تا ماه رمضان سال آینده طول میکشد ، نمی تواند تا قبل از رسیدن ماه رمضان بعدی، کفاره روزه هایش را پرداخت نماید.
آیت الله مکارم: در صورتی که یقین دارد تا رمضان آینده توان قضا کردن روزه را ندارد، می تواند کفاره هر روز از ماه رمضان را بعد از همان روز پرداخت نماید.
💯نکته مهم
طبق نظر آیت الله مکارم، اگر اتفاقاً بیماری مکلف، تا قبل از رمضان سال بعد خوب شود و تا رمضان بعد قضای روزه را نگیرد و کفاره را پرداخت کرده باشد، احتیاط این است که کفاره تأخیر را بدهد.
@osve14
❇️روایتی از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده که: چون صبح روز عید فرا رسد خداوند فرشتگانی را به زمین فرستد که سر کوچه ها و گذرها می ایستند و ندا می کنند: اى امّت پیامبر! به سوى پروردگار کریم خود [براى نماز عید] بیرون بیایید که خداوند پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد. (الأمالی (للمفید)، النص، ص: 232)
چند نکته برای نماز عید فطر
✅1. زمان خواندن نماز عید فطر از اول آفتاب روز عید است تا ظهر آن. (1)
✅2. اگر شخصی نماز عید فطر را در وقت مشخص خودش نخواند، خواندن قضای آن در شرع مقدس ثابت نیست. (2)
✅3. نماز عید فطر در زمان حضور امام علیه السلام، (که انشالله خداوند توفیق درک آن را نصیب همه ما گرداند) واجب است و باید هم به جماعت خونده شود ولی در زمان غیبت امام زمان علیه السلام این نماز مستحب می باشد و فرادا نیز صحیح است. (3)
✅4. در نماز عید فطر گفتن اذان و اقامه وارد نشده است و مستحب است قبل از نماز عید سه مرتبه کلمه الصلاه گفته شود. (4)
✅5. در صورتى که مومنین نماز عید را به جماعت انجام می دهند، غیر از قرائت که امام جماعت آن را انجام می دهد، بقیۀ ذکرها، تکبیرها و همچنین اذکار قنوت از مأمومین ساقط نیست و باید آنها را به جا آوردند. (5)
✅6. برخی از مومنین نسبت به دعای قنوت می پرسند ما که این دعا را حفظ نیستیم تکلیف چیست؟ در پاسخ می گوییم در قنوتهای نماز عید هر دعایی می شود و اینگونه نیست که اگر دعای خاص آن خوانده نشود صحیح نباشد البته خواندن دعای مخوص آن بهتر است و خواندن از روی متن در نماز هم اشکال ندارد. (6)
نکات توضیحی و منابع:
(1) (رساله مراجع م 1517)
(2) (عروه کتاب الصلاه فصل فی صلوات المرقبات فصل فص صلاه العیدین و اجوبه س 636)
(3) (رساله مراجع ج1 م 1407و 1516 ج2 مسائل متفرقه م 17) حضرت امام، صافی: اگر به جماعت می خوانند به قصد رجاء باشد. شبیری: بنابر احتیاط به جماعت نخوانند.
(4) آیات عظام سیستانی و وحید: در صورتی که با جماعت بخوانند مستحب است سه مرتبه الصلاه بگویند. (رساله مراجع م 1916)
(5) عروةالوثقى، کتابالصلوة، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاةالعیدین، مسئلۀ5؛.
(6) توضیحالمسائل مراجع، ج1، ص824، مسئلۀ1520؛
#عید_فطر
#ماه_رمضان
@osve14
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : كُن لِما لا تَرجُو أرجى مِنكَ لِما تَرجُو ؛ فإنّ موسى بنَ عِمرانَ عليه السلام خَرَجَ يَقتَبِسُ لِأهلِهِ نارا، فَكَلَّمَهُ اللّه ُ عزّ و جلّ فَرَجَعَ نَبيّا ، و خَرَجَتْ مَلِكَةُ سَبَأٍ فَأسلَمَتْ مَع سُليمانَ عليه السلام ، و خَرَجَ سَحَرَةُ فِرعَونَ يَطلُبُونَ العِزَّةَ لِفِرعَونَ فَرَجَعُوا مُؤمِنِينَ .[الأمالي للصدوق : 244/261 .]
امام على عليه السلام : به آنچه اميدش را ندارى اميدوارتر باش از آنچه بدان اميد دارى ؛ زيرا كه موسى بن عمران عليه السلام رفت كه براى خانواده اش آتش برگيرد اما [در آن جا] خداوند عزّ و جلّ با او به سخن در آمد و او پيامبر برگشت . ملكه سبا نيز از كشور خود بيرون آمد ، اما به دست سليمان عليه السلام مسلمان شد . و جادوگران فرعون براى تقويت قدرت فرعون بيرون آمدند ، اما [به خدا ]ايمان آوردند و برگشتند .
@osve14
💚 امام صادق عليه السلام :
🌷 مردم، بيشتر از آنكه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى كنند و بيشتر از آنكه با اجل خود بميرند، بر اثر گناهان خود مى ميرند
🌼 هر انسان به طور طبیعی یک اَجَلی دارد که خداوند برایش مقدر فرموده و وقتی آن زمان فرا برسد، روح از بدنش جدا میشود.
🍀 اما بعضی از کارها هستند که میتوانند این زمان مشخص را تغییر بدهند و طولانی یا کوتاه کنند.
💥 مثلا احترام به پدر و مادر و یا صلهرحم، میتواند عُمر را طولانی کند و در مقابل، گناه کردن، میتواند اجل را زودتر فرابخواند و عُمر کوتاه بشود.
📚 دعوات (راوندى) ص۲۹۱
@osve14
⭕️ 1 شوّال
1 _ عید فطر
اوّل ماه شوال روز عید فطر است. قبل از نماز عید، خوردن مقداری از تربت سیّد الشهداء علیه السلام و نیز زیارت آن حضرت مستحب است. (1)
📚 منابع :
1. من لا یحضر الفقیه : ج 2، ص 174. و ... .
⭕️ 2 ـ مرگ عَمرو بن عاص
در سال 41 هـ عمرو بن عاص خبیث در سن 90 سالگی به درک واصل شد. (2)
مادر او نابغه، کنیزی بود که عبدالله بن جذعان او را خرید و آزادش کرد. او به کار خلاف روی آورد، و چون قیمتش نسبت به سایر زنان خلافکار ارزانتر بود مراجعه کننده بسیار داشت.
لذا آبروی عبدالله بن جذعان را بُرده بود.
از جمله در طهر واحد، ابو لهب و امیّة بن خلف و هشام بن مغیره و ابوسفیان و عاص بن وائل با او زنا کردند و عَمرو عاص به وجود آمد.
هنگامی که وضع حمل کرد هر یک از آنان مدّعی او شدند. آخر الأمر قضاوت را بر عهده ی خود نابغه گذاشتند، و او هم عاص را انتخاب کرد.
به او گفتند :
چرا عاص را انتخاب کردی با اینکه بچه به ابو سفیان شبیه تر است ؟
گفت :
ابو سفیان بخیل است و عاص بهتر نفقه می دهد ! (3)
این عاص ملعون کسی بود که پیامبر صلّی الله علیه و آله را «ابتر» خطاب کرد و خاطر شریف حضرت را مکدَّر نمود، تا آنکه سوره مبارکه ی کوثر نازل شد (4) بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ، فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ، إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الأبْتَرُ.
یعنی یا رسول الله دشمن تو عمرو عاص ابتر است. یعنی دین و نسب ندارد. (5) لذا امیر المؤمنین علیه السلام در نامه ای که به عمرو عاص نوشته بودند آن ملعون را «ابتر بن ابتر» نامیدند. (6)
این نسبت و نژاد تعجّبی ندارد که او دشمن پیامبر و علی بن ابی طالب علیهما السلام باشد و عمری با معاویه خون به دل امیر المؤمنین علیه السلام کنند.
واقعه ی صفّین و قرآن بر سر نیزه کردن و شهادت مالک اشتر و واقعه ی حکمین و کارهای دیگر آن ملعون روشن است.
او در وقت مرگ می گفت :
چنان است که کوه رضوی را بر گردن من نهاده اند و درون من پُر از خار است و مرا از سوراخ سوزنی بیرون می کنند ! (7)
📚 منابع :
2. مسار الشیعة : ص 15. و ... .
3. الغدیر : ج 2، ص 125 ـ 121. و ... .
4. همان : ج 2، ص 123 ـ 120. و ... .
5. تفسیر قمی : ج 2، ص 445. بحار الأنوار : ج 17، ص 209.
6. الغدیر : ج 2، ص 120، 121، 130. و ... .
7. نهج السعادة : ج 8، ص 360. و ... .
⭕️ 3 ـ جنگ قَرقَرة الکُدر
در این روز در سال 2 هـ جنگ قرقره الکدر به وقوع پیوست. (8)
این نام مربوط به آبی متعلّق به بنی سلیم در سه منزلی مدینه است. سبب این جنگ این شد که به سمع مبارک پیامبر صلّی الله علیه و آله رسانده بودند که جمعی از بنی سلیم و بنی غطفان در قرقره الکدر اجتماع کرده اند تا به مدینه شبیخون بزنند.
لذا آن حضرت پرچم اسلام را به دست امیر المؤمنین علیه السلام دادند و حضرت را با دویست نفر به آنجا فرستادند. هنگامی که امیر المؤمنین علیه السلام به آنجا رسیدند دیدند که آن جماعت از آنجا گریخته اند و تا آن حضرت آنجا بودند کسی برنگشت.
در این ماجرا 500 شتر از آن ها غنیمت گرفته شد که رسول خدا صلّی الله علیه و آله آن را تخمیس نمودند و بقیّه را بین اصحاب تقسیم فرمودند. (9)
📚 منابع :
8. مستدرک سفینة البحار : ج 5، ص 206. وقایع الشهور : ص 190. و ... .
9. بحار الأنوار : ج 20، ص 2، 8، ج 30، ص 620. و ... .
@osve14