🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹پس از حدود ۵ ماه از ثبت اینستکس در پاریس، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین از عملیاتی شدن اینستکس خبر داد و گفت: «اینستکس دیگر عملیاتی شده و اکنون دو یا سه مورد کاری نیز در حال انجام شدن است و ظرف روزهای آتی تبادلات مالی انجام میشود».
🔸عملیاتی شدن سازوکار مالی پیشنهادی اتحادیه اروپا -اینستکس- از همان ابتدا به عنوان نخستین تلاش اروپا برای حفظ برجام معرفی شد و اروپاییها چنین اقدامی را در راستای به حداقل رساندن اثر تحریمهای یک جانبه ایالات متحده امریکا بر جمهوری اسلامی ایران عنوان کردند و مدعی شدند با این اقدام، حمایت خود را از برجام انجام داده اند و رسانههای بین المللی نیز مدام از تقابل اروپا و امریکا و اختلافات بین این دو در ترک برجام و ماندن در آن سخن گفتند به طوری که عدهای در داخل کشور نیز خیال کردند واقعاً برجام موجب اختلاف راهبردی بین امریکا و اروپا شده است.
🔹اروپاییها یازدهم بهمن ماه سال گذشته پس از گذشت ماهها وعدههای تکراری که داده بودند، در راهاندازی ساز و کار مالی اروپایی (spv) با ایران برای ادامه مبادلات تجاری، این کانال مالی را با نام اینستکس در فرانسه ثبت و مدیریت آن را به "پر شیفر" آلمانی، با سابقه طولانی در مدیریت "کامرز بانک" سپردند.
🔸اما Spv مورد ادعای اروپا تفاوت فاحشی با اینستکس اجرایی دارد؛ چرا که در spv قرار بر تضمین فروش نفت ایران بود و میبایست شرکتهای اروپایی بدون نگرانی از تحریمهای آمریکایی، با ایران معامله کرده و در مقابل طلب ایران را به یورو پرداخت میکردند، اما اینستکس فقط یک ساز و کار مالی برای تسویه حساب است و تحریمهای آمریکایی را اساس کار خود قرار داده است.
مبادلات صورت گرفته در اینستکس به جای دلار، از طریق یورو خواهد بود؛ با این تفاوت که این سامانه، هیچ ارتباطی به مکانیسمهای بانکی ندارد و صرفاً یک سامانه تهاتری محدود به غذا و داروست و تحریمهایی که اروپاییها در برجام متعهد به برداشته شدن آنها شدهاند، با وجود این سامانه همچنان پابرجا خواهند بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 اینستکس به نفع ایران یا اروپا؟
🔹بدین معنا که در این ساز و کار قرار نیست ایران پولی دریافت کند؛ بلکه نفت را به کشورهای اروپایی میدهد و در مقابل از آنها اقلام مورد نیاز خود را دریافت میکند! و این اقلام شامل: انواع محصولات کشاورزی مانند سویا و ذرت، انواع محصولات غذایی، میوه و سبزیجات، ۴ سموم کشاورزی، کود و بذرهای گیاهی، غذای دام شامل کنجاله و علوفه، شیر خشک و مواد اولیه آن، مواد اولیه دارویی، انواع داروهای عمومی و داروهای بیماریهای خاص، انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی، دستگاهها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل، تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاههای رادیوتراپی و پرتو درمانی جهت مقابله با سرطان، انواع واکسنهای انسانی و دامی و... خواهد بود که به نظر میرسد طرح دو موضوع غذا و دارو در این ساز و کار مالی، علاوه بر دادن وجهه حقوق بشری به اروپا در بین افکار عمومی جهان، نوعی توهین به جامعه ایرانی و تحقیر آن از ناحیه دو موضوع یاد شده است به طوری که انگار ایران برجام را اجرا کرد تا از گرسنگی و بیماری نجات یابد. البته این نوع برخورد دولتهای طرف برجامی اروپایی در کنار مسئولینی که مدام دم از دو قطبی معیشت و هستهای میزدند، جای تعجب ندارد.
🔸با این حال، آنچه مورد سؤال است، میزان فایده اینستکس برای کشورمان و تأثیر آن در کاستن از اثر تحریمهای امریکا است و در یک کلام این سؤال طرح است که آیا اینستکس منافع ایران در برجام را تأمین خواهد کرد؟
اینستکس در فضای رسانهای با عنوان سازوکار «نفت در برابر غذا» مطرح گردید که انتقادهای زیادی را نیز متوجه این سازوکار کرد؛ لکن اینستکس حتی «نفت در برابر غذا» هم نیست؛ چرا که در اینستکس اروپاییها هیچ تضمینی برای خرید نفت از ایران نمیدهند و تنها و تنها ایران را مجاز میکنند با پول نفتی و یا سایر درآمدهایی که دارد، از اروپا غذا و دارو به قیمتی که خودشان تعیین میکنند، بخرد.
🔹علاوه بر این، عملیاتی شدن اینستکس به معنای الزام ایران برای خرید اقلام کشاورزی و دارویی از اروپاست. در واقع، شرکتهای اروپایی، واسطه فروش این اقلام از دیگر کشورها هستند و به راحتی میتوانند با تبدیل شدن به یک دلال، اجناس خریداری شده از دیگر کشورها را به جمهوری اسلامی ایران بفروشند.
🔸مسئله مهم دیگر، راه اندازی اینستکس به عنوان گام مهم و کاربردی اروپا در حفظ برجام مطرح است و متعاقب آن اروپا در بیانیهای که همزمان با ثبت اینستکس در فرانسه منتشر کرد انتظار دارد که ایران هر چه سریعتر به تمامی تعهدات خود در چارچوب مفاد fatf عمل کند.
🔹در نهایت باید گفت، اروپا با راه اندازی اینستکس و جا انداختن آن به عنوان تعهدات برجامی خود به دولت ایران، ۳ دستاورد مهم کسب خواهد کرد؛ نخست اینکه برخلاف برجام، تضمینی برای فروش نفت ایران نخواهد داد و متعاقباً تقابل با ایالات متحده به وجود نخواهد آمد. دوم، سود کلانی به ازای واسطه گری در فروش غذا و دارو به ایران دریافت خواهد کرد و سوم، مکلف کردن ایران به اجرای تمامی تعهدات برجامیاش و پذیرش معاهدات الزامآور و محدودساز جهانی همچون fatf خواهد بود./بصیرت
@chekhabarazkoja
🇮🇷 شهید حسن آقایی (۱۳۶۵-۱۳۴۹کازرون)
پیران و برادران! این زمان، زمان فریاد و خروش و حرکت و عصیان ما جوانان ایران زمین علیه دشمنان به سرکردگی آمریکای جنایتکار است. این زمان، زمان گسترش اسلام است که باید به وسیله خون و شمشیر و پیام بـر سراسـر جهـان طنین افکند و ملتها و مظلومان جهان را نجات دهد. این زمان، زمان کمک بـه سرزمینها[ی] اشغالی فلسطین است که باید به وسیلۀ بازوهای پرتـوان پرنـدگان از دست تجاوزگران به زور، آزاد کرد و ملتهای مسلمان و مخصوصا ملت مظلوم و بیچاره فلسطین در انتظار آزادی سرزمین خود باشند و فردا گـرد قـدس عزیـز این قبلۀ اول مسلمین و به امامت امام، نماز وحدت بجای آورند.
#نماز_جمعه
#نماد_وحدت
@chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
❤️ #قرار_عاشقانه❤️
🍃 #نهج_البلاغه_خوانی🍃
💐💐بسم الله الرحمن الرحیم💐💐
🍃 #خطبه_صد_و_چهل_و_پنجم🍃
🍃 شناخت دنیا🍃
🍃 بخش اول🍃
🍃دنيا شناسى🍃
💫اى مردم شما در اين دنيا هدف تيرهاى مرگ هستيد، كه در هر جرعه اى، اندوهى گلوگير، و در هر لقمه اى استخوان شكسته اى قرار دارد، در دنيا به نعمتى نمى رسيد جز با از دست دادن نعمتى ديگر، و روزى از عمر سالخورده اى نمى گذرد مگر به ويرانى يك روز از مهلتى كه دارد، و بر خوردنى او چيزى افزوده نمى شود مگر به نابود شدن روزى تعيين شده، و اثرى از او زنده نمى شود مگر به نابودى اثر ديگر، و چيزى براى او تازه و نو نمى شود مگر به كهنه شدن چيز ديگر، و چيز جديدى از او نمى رويد مگر به درو شدن چيزى ديگر، ريشه هايى رفتند كه ما شاخه هاى آن مى باشيم، چگونه شاخه ها بدون ريشه ها برقرار مى مانند.💫
📚 ترجمه محمد دشتی/ص267
🌼 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج🌼
📡 @chekhabarazkoja
🌺
🌺
🌺
🕋 میگویند حج را سیاسی نکنید؛ حج یک کار سیاسی است که عیناً تکلیف دین است
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار کارگزاران حج:
🔹️ #حج، هم نمایش بندگی و خشوع است و هم عامل اجتماعی وحدت و برادری و یکرنگی در آن وجود دارد؛ و درعینحال حج نمایش تجمع و نمایش اخلاق است.
🔹️ از جمله خطاهای بزرگی که همیشه میشنیدیم و حالا هم از بعضی که نسبت به اسلام بیمبالات هستند میشنویم این است که میگویند حج را سیاسی نکنید.
یعنی چه حج را سیاسی نکنید؟ ایجاد #وحدت، یک امر سیاسی است. دفاع و حمایت از ملت #فلسطین و مظلومین دنیای اسلام مثل #یمن یک کار سیاسی است و دفاع از مظلوم، عین تعالیم اسلامی و واجب است؛ یا برائت از مشرکین که یک فریضه است. همهی اینها مال دین است.
🔹️ بله، حج یک کار #سیاسی است اما این کار سیاسی عیناً همان تکلیف دینی است. اما اینکه بیایند و این حرکات سیاسی را منع کنند، آن هم سیاسی است اما یک سیاست ضددینی.
🔺️ اینکه بگویند حق ندارید به آمریکا بگویید بالای چشمت ابروست، یک حرکت سیاسی شیطانی است. ۹۸/۴/۱۲
💻 @Khamenei_ir
🕋 دولت سعودی موظف است امنیت و کرامت و احترام حجاج را تأمین کنند
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار کارگزاران حج:
🔹️ آن کسانی که متصدی مناطق #حج هستند، وظایف سنگینی به عهده دارند. جزو وظایفشان است که #امنیت_حجاج را تأمین کنند، منتها نباید محیط را امنیتی کنند. باید #احترام و #کرامت اینها حفظ شود؛ اینها ضیوفالرحمانند.
🔺️ باید رفتارشان با حاجیان در این مدتی که حجاج در مکه و مدینه هستند رفتار مناسبی باشد. ۹۸/۴/۱۲
💻 @khamenei_ir
🚩دشمنان بالاخره مجبور خواهند شد در مقابل اسلام زانو بزنند و به توفیق الهی آنچه در آینده پیش خواهد آمد، عزت و پیشرفت اسلام و مسلمین است؛ منتها تلاش لازم دارد.
(۱۳۹۸/۴/۱۲)
💠امام خامنه ای
@chekhabarazkoja
🔴 نقطه نهایی بازی آمریکا و اروپا!
🔹مهلت 60 روزه جمهوری اسلامی به اروپا برای عمل به تعهدات خود در ذیل برجام، فردا 16 تیر به پایان میرسد؛ اما پاسخ این پرسش مهم که چرا اروپا به تعهدات خود در برجام جامه عمل نمیپوشاند، چیست؟
🔸باید پاسخ را در نداشتن توانایی مؤثر اروپا در برابر آمریکا جستوجو کرد یا اینکه اروپا اراده و قصدی برای تأمین منابع ایران ندارد؛ چرا که در زمینه مقابله با جمهوری اسلامی ایران بین اروپا و آمریکا با وجود پارهای اختلافات، در سطح راهبردی اتفاق نظر وجود دارد.
واقعیت آن است که آمریکا با وجود فضاسازیهای تبلیغاتی در یکی از ضعیفترین دورانهای سیاسی و اقتصادی خود قرار دارد؛ کم نیستند کشورهایی که هماکنون در مقابل آمریکا قد علم کرده و قدرت آن را به چالش میکشند یا اینکه اعتباری برای تهدیدات آمریکا قائل نیستند؛ با این وصف تردیدی نیست که اروپا اگر اراده کند در مقابل آمریکا قرار بگیرد، میتواند و امکان مواجهه با آمریکا را دارد؛ کما اینکه در برابر برخی اقدامات آمریکاـ به ویژه اقداماتی که در دوره ترامپ عملیاتی شدـ مواضع تقابلی را در پیش گرفت.
🔹بنابراین سطحینگری است اگر تصور کنیم کشورهای اروپایی توان مقابله با ایالات متحده و تأمین منافع برجامی جمهوری اسلامی ایران را ندارند. مرور وقایع آشکار سالهای اخیر و به ویژه مقطع خروج آمریکا از برجام، گویای آن است که اروپا همواره نسبت به توانمندیهای موشکی ایران و نیز جایگاهی که جمهوری اسلامی در سطح منطقه برای خود تدارک دیده است، مواضع سرسختانهای را اتخاذ کرده و بارها از ایران خواسته است برای مذاکره مجدد با دستور کارهای جدید به میز گفتوگو بازگردد.
🔸نکته فوق از این رو حائز اهمیت است که در طراحی اقدامات متقابل و اتخاذ راهکارهایی که تضمینکننده منافع ملی کشور است، نباید از اروپا انتظار ویژهای داشت و جهتگیری معطوف به ایده «ادامه برجام با اروپا» مادامی که این اتحادیه سیاست حفظ ایران در برجام توأم با حفظ ساختار تحریمها را دنبال کرده و میکوشد ایران را در حوزههای غیر هستهای دچار محدودیت و عقبگرد کند، خطای آشکار محسوب میشود. ایران باید اقدامات معطوف به کنار گذاشتن تعهدات برجامیاش را با جدیت پیگیری کند؛ در صحت و اعتبار این راهبرد چه چیزی واضحتر از اینکه اروپا و آمریکا به تکاپو افتادهاند تا به هر صورت ایران را از اقدامات اعلام شدهاش منصرف کند؟/بصیرت
@chekhabarazkoja
🔴 شرط پیروزی
🔹ورود پهپاد فوق پیشرفته جاسوسی «گلوبال هاوک» متعلق به ارتش آمریکا به حریم هوایی ایران اسلامی، توقیف نفتکش متعلق به جمهوری اسلامی ایران در تنگه «جبلالطارق» از سوی نیروی دریایی انگلیس، تهدیدهایی که این روزها مقامات اروپایی علیه جمهوری اسلامی ایران به زبان میآورند و همه اتفاقهای مشابه، در شرایطی است که فردا (16 تیر ماه) آخرین روز ضربالاجل 60 روزه تهران به طرفهای اروپایی، به منظور تأمین منافع جمهوری اسلامی ایران در توافق جامع هستهای است.
🔸به عبارت دیگر فرانسه، انگلیس و آلمان در فرصت اندک باقی مانده خود به دنبال آن هستند به هر شیوه و با هر حربهای که میتوانند، نظام اسلامی را از مواضع بحق خود عقب بنشانند؛ اما تا کنون هیچ موفقیتی به دست نیاوردهاند!
🔹این تلاشهای ابتر دشمنان ما در حالی صورت میگیرد که پیش از این کاخ سفید با وجود وضع شدیدترین و گستردهترین تحریمهای اقتصادی، تلاش برای ایجاد ناامنی و آشوب در داخل کشور از طریق طرحهایی مانند «تابستان داغ» و راه انداختن جنگ روانی و رسانهای با هدف القای نزدیک بودن حمله نظامی به ایران نتوانست جمهوری اسلامی ایران را به عقبنشینی وادارد!
🔸همه اینها گواه این مسئله است که نبرد ارادهها در حال نزدیک شدن به روزهای سرنوشتساز خود است. ایران دشمن را در این تقابل به گوشه رینگ برده و همان گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، آنچه دشمنان نسبت به جمهوری اسلامی انجام میدهند، نفسهای آخر دشمنی دشمنان جمهوری اسلامی است.
🔹اما پیروزی نهایی و عبور از این بزنگاه مهم و تاریخی، یک شرط مهم دارد و آن، اینکه جمهوری اسلامی ایران در همه سطوح همچنان بر راهبرد مقاومت و ایستادگی تأکید کند و در این مسیر محکم قدم بردارد، مسئول یا تصمیمگیری پیدا نشود که پیش از پیروزی نهایی در برابر تشر دشمن و هیاهوهای تو خالی آن پا پس بکشد!/بصیرت
@chekhabarazkoja
💯 درآمد 1/4 میلیارد دلاری ایران از صدور نیروی کار
⚜بانک جهانی در گزارشی درآمد ارزی کشورها از صدور نیروی کار به دیگر کشورها را اعلام کرد. بنا بر این گزارش، در سال 2018 کشورهای جهان 529 میلیارد دلار از این محل درآمد کسب کردهاند که پیشبینی شده است این رقم در سال 2019 با رشد 4 درصدی به 550 میلیارد دلار برسد.
⚜بر اساس این گزارش، درآمد ارزی ایران از محل صدور نیروی کار در سال 2018 به 1 میلیارد و 400 میلیون دلار رسیده و ایران در رتبه هشتم در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر میزان جذب درآمد ارزی از صدور نیروی کار قرار گرفته است.
⚜رتبه نخست درآمد ارزی از محل صدور نیروی کار در سال 2018 که بالغ بر 78/6 میلیارد دلار اعلام شده، متعلق به هند است. چین با 67/4 میلیارد دلار و مکزیک با 35/7 میلیارد دلار هم بهترتیب رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند./بصیرت
@chekhabarazkoja
💯 اصلاح ساختار بودجه در شورای هماهنگی سران قوا
⚜پس از دستور رهبر معظم انقلاب در اواخر سال گذشته، در زمینه تدوین نقشه راه اصلاح ساختار بودجه؛ سازمان برنامه و بودجه، چارچوب کلی برنامه اصلاح ساختار بودجه عمومی را با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت ارائه کرده است.
⚜هدف از ارائه این برنامه، تأمین منابع مطمئن برای اداره کشور و کارا کردن دولت، حمایت از تولید و اشتغال، ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و ارتقای عدالت و بهبود معیشت عمومی بوده است.
⚜گفتنی است، با توجه به محدودیت زمان و اهمیت موضوع به جای طرح در مجلس شورای اسلامی، شورای هماهنگی سران قوا به این موضوع ورود کرده است و در دو جلسه اخیر سران قوا برنامه اصلاح ساختار بودجه از سوی مدیران ارشد کشور نقد و بررسی شده است./بصیرت
@chekhabarazkoja
⚜«بهرام پارسایی» سخنگوی کمیسیون اصل90 مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خودروسازان سابقه خوبی در مدیریت منابع مالی ندارند، بیان کرد: پرداخت تسهیلات به خودروسازان به معنای تبعیض میان خودروسازان و سایر واحدهای تولیدی است، زیرا بانکها به واحدهای تولیدی دارای چک برگشتی یا بنگاههایی که تسهیلات بسیار دریافت کردهاند یا زیانده باشند، تسهیلات پرداخت نمیکند./بصیرت
@chekhabarazkoja
⚜«محمدمهدی زاهدی» رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شبکه نفوذ در آموزش و پرورش با وجود مصوبه هیئت دولت مبنی بر کنار گذاشتن «سند 2030» در تلاش برای اجرای آن است، افزود: استنباط من این است که یکی از دلایل کنار گذاشته شدن آقای بطحایی، این بود که ایشان مصمم بود تا 2030 را کامل حذف کند و برخیها این را برنمیتابیدند./بصیرت
@chekhabarazkoja
🔰 جزئیاتی از چگونگی آزادي «نزار زاکا»
📍پس از رایزنی هاي میشل عون، رئیس جمهور لبنان و وساطت سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان براي آزادي «نزار زاکا» که به جرم جاسوسی براي آمریکا در ایران زندانی بود، ایران وي را به شرط مدیریت و کنترل از سوي دستگاه امنیتی لبنان آزاد کرد.
📍در جریان آزادي وي نیز پرچم سپاه روي میز پیش روي وي قرار گرفت تا به غرب پیام داده شود این اقدام با وساطت سپاه صورت میگیرد.
📍گفته شده است در واکنش به این اقدام جمهوري اسلامی ایران، در اولین گام سه نفر از نیروهاي حزب الله در امارات آزاد شده اند و به زودي تعداد دیگري از نیروهاي جبهه مقاومت که در منطقه بازداشت شده بودند، آزاد
می شوند./بصیرت
@chekhabarazkoja
📍«کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران درباره نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در زمینه عملیاتی شدن «اینستکس» اظهار داشت: هنوز ارزیابی درستی در این باره نداریم.
📍وی ادامه داد: آنچه میتوان با اطمینان گفت، این است که عمده منابع مالی در سامانه اینستکس قرار دارد؛ ولی قطعاً با چند میلیون یورویی که اروپا به عنوان خط اعتباری این سازوکار در نظر گرفته است، نمیتوان تجارت کرد./بصیرت
@chekhabarazkoja
📍در پی توقیف یک فروند نفتکش ایرانی در نزدیکی «جبلالطارق» از سوی نیروی دریایی انگلیس وزارت خارجه اسپانیا اعلام کرده از انگلستان شکایت خواهد کرد؛ چرا که عمل توقیف در آبهای نزدیک به جبلالطارق صورت گرفته است که تحت حاکمیت دولت اسپانیا است و این کشور به صورت غیر قانونی این توقیف را انجام داده است./بصیرت
@chekhabarazkoja
📌 اذعان به ناکارآمدی دولت یا مواضع انتخاباتی؟
✳️«پروانه مافی» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در یادداشتی در روزنامه «سازندگی» نوشت: «متأسفانه بخش مهمی از نتایج حاصل از وضعیت اقتصادی به مدیران دولتی برمیگردد؛ چرا که اغلب این مدیران تنها در صورت وفور منابع نفتی میتوانند مدیریت کنند. در صورتی که در عرصه رقابت امروز تنها به تفکرات مدیرانی نیاز داریم که بتوانند در زمان محدودیت منابع با خلق درآمدهای پنهان موفق باشند. اعتقاد بر این است که مشکلات سیستم مدیریت در کشور میتواند بیش از تحریمها و فشار دشمنان بر پیکرهای اقتصاد ضربه وارد کند!»
✳️حال مشخص نیست هدف این نماینده در آستانه انتخابات مجلس، اذعان به ناکارآمدی دولت مورد حمایت اصلاحطلبان است یا تلاشی برای قرار گرفتن در جایگاه اپوزیسیون دولت است!/بصیرت
@chekhabarazkoja
🇮🇷 شهید محسن اباذری (۱۳۶۳-۱۳۴۳ شهرضا)
امت شهیدپرور! ... به هر نحوی که میتوانید با زبان، با مـال و بـا جـان خـود اسلام را یاری کنید و نیت خویش را خالص کنید و بـه خـدا متکـی باشـید و در برابر تهدیـدهای دشـمنان اسـلام متزلـزل نشـوید و ماننـد کـوه اسـتوار باشـید. وحدتتان را حفظ کنید و بدانید که این دنیای مادی زودگذر است و فنا میشـود و در پس این عالم، عالم آخرت است.
... و نماز جمعه را ترك نکنید، زیرا ایـن نمـاز جمعـه سـنگري اسـت [بـرای] عرضه کردنارزشهای اسلامی و رشد آگاهیهای سیاسی و تجلـیگـاه وحـدت امت اسلامی و جلوهگاهایمان و ایثار.
#نماز_جمعه
#نماد_وحدت
@chekhabarazkoja