🦋 کسی که نتواند وضوی خود را نگه دارد
❓متن پیام:
سلام وقتتون بخیر
ببخشید سوالی داشتم از خدمتتون کسیکه مشکل برای نگه داشتن وضو داره با توجه به اینکه باید برای هر نماز یک وضو بگیره ولی الان دیگه خسته شده واین کار براش دشوار و مجبور به ترک نماز شده باید چکاری انجام بده؟؟
✅پاسخ
کسى که در اثر بیمارى، نمىتواند از خارج شدن باد معده جلوگیرى کند، باید به وظیفۀ کسانى که نمىتوانند از بیرون آمدن غائط[1] جلوگیری کنند، عمل نماید.بنابراین وظیفه ایشان در انجام نماز آن است که:
چنانچه یقین دارد که از اول وقت نماز تا آخر آن به مقدار وضو گرفتن و نماز خواندن مهلت پیدا میکند، باید نماز را در وقتی که مهلت پیدا میکند بخواند و اگر مهلت او به مقدار کارهای واجب نماز است، باید در وقتی که مهلت دارد فقط کارهای واجب نماز را به جا آورد و کارهای مستحب ّ آن مانند اذان و اقامه و قنوت را ترک نماید
مسأله ۳۰۷ اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمیکند و در بین نماز چند دفعه بول از او خارج میشود (۲)، (وضوی اوّل کافی است، ولی چنانچه مرضی دارد که در بین نماز چند مرتبه غائط از او خارج میشود (۳)) که اگر بخواهد بعد از هر دفعه وضو بگیرد سخت نیست باید (۵) ظرف آبی پهلوی خود بگذارد و هر وقت غائط (۶) از او خارج شد وضو بگیرد و بقیه نماز را بخواند
(اراکی، بهجت:) و احتیاط مستحب ّ آن است که نماز را دوباره با یک وضو بخواند (بهجت: و اگر در بین آن نماز وضوی او باطل شد اعتنا نکند).
#وضو
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 توبه و بخشش گناه و خوف و رجا
❓متن پیام:
با سلام و خسته نباشید ببخشید من می خواستم بگم که من راستش قبلا خیلی بی حجاب بودم و الان با حجاب شدم ونماز می خوانم و دیگر گناهانم را ترک کردم و از خدا چندین بار هم عذر خواهی کردم میخواستم بدونم آیا گناهان من بخشیده شده یا نه؟
باتشکر از شما
✅پاسخ
خدای متعال راه اصلاح را به سوی انسان بازگذاشته، تا اگر به مسیر نابودی خویش رفته، بتواند آن را اصلاح کند و سعادت ابدی خویش را نجات دهد.
«قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیم؛[زمر/۵۳] [بگو اى پیامبر]: اى بندگانم كه با گناه و نافرمانى بر نفس خود اسراف كرده اید، هرگز از رحمت خدا ناامید نشوید. البته خدا (به وسیله توبه و بازگشت) همه گناهان شما را خواهد بخشید كه او خدایى بسیار آمرزنده و مهربان است».
آنچه باید به شدت از آن پرهیز کرد، ناامیدی از رحمت خدای متعال است. که این یاس و ناامیدی از مکر شیطان می باشد. شیطان قبل از ارتکاب گناه، با رحمت خدا انسان را وسوسه می کند، تا او را به گناه تشویق نموده و بعد از ارتکاب گناه، انسان را به یاس می کشاند و در جان او این گونه وسوسه می کند که خدا نخواهد بخشید!
در حالی که باید این وارونگی را اصلاح کرد. قبل از گناه همیشه باید در نزد خود متذکر شد، شاید با این گناه، به قعر دوزخ بیفتم! شاید هرگز فرصتی برای توبه به دست نیاورم!
و بعد از گناه باید به دامان خدا چنگ زد! و متضرعانه از او عذر خواست. ناامیدی مثل آن است که کسی در آب افتاده و علیرغم مهارت در شنا، به دلیل ترس از غرق، جان خود را تباه کند:
«لا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لا یَیْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْكافِرُونَ؛[یوسف/۸۷] از رحمت خدا مأیوس نشوید كه تنها گروه كافران، از رحمت خدا مأیوس مىشوند!»
خدای متعال، بخشندگی را به اوج می رساند، تا آن جا که همان زشتی را به حسنه تبدیل می کند:
«إِلاَّ مَنْ تابَ وَ آمَنَ وَ عَمِلَ عَمَلاً صالِحاً فَأُوْلئِكَ یُبَدِّلُ اللَّهُ سَیِّئاتِهِمْ حَسَناتٍ وَ كانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً؛[فرقان/۷۰]
مگر كسانى كه توبه كنند و ایمان آورند و عمل صالح انجام دهند، كه خداوند گناهان آنان را به حسنات مبدّل مىكند و خداوند همواره آمرزنده و مهربان بوده است!»
بنابر این باید با امید به سمت توبه و اصلاح امور رفت. و بدانیم که ناامیدی خود از گناهان کبیره است. اما اینکه از کجا بدانیم خدای متعال گناه ما را بخشیده است، چیزی است که دسترسی به آن بسیار دشوار است.
در زمان رسول اکرم (ص) عده ای که مرتکب گناه شده بودند، برای طلب آمرزش از جامعه دور شده و آن قدر در طلب عذر، سعی نمودند که خدای متعال بخشش آنان را اعلام نمود و از طریق رسول خود، این بخشش را به آنان خبر داد. شاید اگر ما نیز آنچنان در عذر خواهی جدی باشیم، خدای متعال به نحوی ما را از بخشش خود مطلع کند! اما تا زمانی که مطلع ننموده، ما تنها می توانیم در میانه خوف و رجا باقی بمانیم. امید به بخشش الهی داشته باشیم و خوف داشته باشیم که شاید هنوز بخشیده نشده ایم. و این دو در کنار هم (خوف و رجا) مانند دو بال ما را پرواز خواهند داد. امید مانع دست کشیدن از کار می شود و ترس، ما را از احساس عدم نیاز به کار می رهاند. گویی امید از جلو ما را به پیش می خواند و ترس از عقب ما را وادار به حرکت می کند
«وَ آخَرُونَ اعْتَرَفُوا بِذُنُوبِهِمْ خَلَطُوا عَمَلاً صالِحاً وَ آخَرَ سَیِّئاً عَسَى اللَّهُ أَنْ یَتُوبَ عَلَیْهِمْ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحیمٌ؛[توبه/۱۰۲]
و گروهى دیگر، به گناهان خود اعتراف كردند و كار خوب و بد را به هم آمیختند امید مىرود كه خداوند توبه آنها را بپذیرد به یقین، خداوند آمرزنده و مهربان است!»
بنابر این ما معمولا نمی توانیم به قطعی بودن بخشش پی ببریم. و تنها باید در میانه امید و ترس باقی بمانیم. و سعی کنیم در جدی بودن توبه خود بکوشیم و شرایط پذیرش آن را مهیا کنیم.
#خوف
#رجا
#ترس_ازعذاب
#امیدبه_بخشش
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🦋 حکم خواندن سوره دیگر بجای سوره توحید درنماز 👇
❓متن پیام:
باسلام وعرض ادب واحترام وخسته نباشید خدمت دوستان محترم
خواستم بپرسم درنمازهای واجب بجای سوره توحید میتوان سورهای دیگری خواند باتشکر
پاسخ
درفیلم بالا توضیح داده شده است
##نماز
#خواندن_سوره_دیگر_بجای_توحید
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 خمس و اجازه مجتهد
❓متن پیام:
سلام خسته نباشید من میخام خمس مالم را خودم با دست خودم به نیازمندان واقعی برسانم چرا مراجع اجازه نمیدن چرا زحمت رساندن خمس به نیازمندان را قبول میکنند ولی یک روز روزه قضا شده ما را نمیگیرند با تشکر
✅ پاسخ
خمس یکی از فریضه های اسلامی است و قرآن کریم آن را در کنار جهاد (قرار داده) است، و دارای حکمت ها و اسرار گوناگونی است که به بعضی از آنها اشاره می شود:
1. خمس به منظور تأمین هزینه های امام (ع) به عنوان رئیس حکومت ،برای پیشبرد نظام اسلامی و اداره جامعه، واجب گردیده است. از این رو در روایت از خمس به عنوان "وجه الاماره" یاد شده است.
2. خداوند متعال برای حفظ کرامت و عزت پیامبر اسلام، محل تأمین بودجه فقیران بنی هاشم و منسوبان به آن حضرت را از خمس قرار داد و سهم آنان را قرین سهم خود و رسول کرد تا زمینه تحقیر نسبت به آنان از بین برود.
3. خمس برای تأمین بودجه هر کار خیری است که امام بخواهد انجام دهد و برای هر موردی که صلاح بداند، مصرف کند.
4. خمس وسیله ای برای رشد و کمال انسان محسوب می شود که ادای آن، باعث جلب روزی و وسیله آمرزش گناهان می گردد.
5. خمس برای احیای دین خدا و تحقق حکومت اسلامی واجب گردیده است.
محل پرداخت خمس
خمس به امام و سادات اختصاص می یابد و آن را در عصر غیبت باید به فقیه جامع الشرایط پرداخت نمود.
در پاسخ به پرسش فوق، فتاوای مراجع عظام تقلید به ترتیب زیر بیان می شود:
امام خمینی (ره):
باید به مرجع تقلید خود یا مجتهدی که مانند او از نظر کمیت و کیفیت به مصرف می رساند، بپردازد و نیز می تواند در جایی مصرف کند که مرجع تقلیدش اجازه می دهد.
آیت الله العظمی خامنه ای: باید خمس را به ولی امر مسلمانان یا وکیل او بدهد و اگر به فتوای مرجع تقلید خود نیز عمل کند، موجب برائت ذمه می شود.
آیات عظام فاضل (ره)، نوری، مکارم، بهجت و وحید: باید سهم امام را به مرجع تقلید خود یا مجتهدی که مانند او از نظر کمیت و کیفیت به مصرف می رساند، بدهد و نیز می تواند در جایی مصرف کند، که مرجع تقلیدش اجازه می دهد و سهم سادات را بنابر احتیاط واجب، باید به مرجع تقلید خود و یا با اجازه او به سادات بدهد.
آیت الله العظمی تبریزی: باید سهم امام را به مرجع تقلید خود یا به مصرفی که او اجازه می دهد، برساند و چنانچه بخواهد به مجتهد دیگری بدهد، بنابر احتیاط واجب باید از مرجع تقلید خود اجازه بگیرد و سهم سادات را می توان به خود آنان داد.
آیت الله العظمی سیستانی: باید سهم امام را به مرجع تقلید خود یا به مصرفی که او اجازه می دهد، برسانند و احتیاط واجب آن است که او مرجع اعلم و آگاه بر جهات عامه باشد و سهم سادات را می توان به خود آنان داد.
آیت الله العظمی صافی: باید سهم امام را به مرجع تقلید خود یا مجتهدی که مانند او از نظر کمیت و کیفیت به مصرف می رساند، بدهد و نیز می تواند در جایی مصرف کند که مرجع تقلیدش اجازه می دهد و سهم سادات را نیز می توان به خود آنان داد.
تبصره:
خمس به دو قسمت تقسیم می شود: نصف آن سهم امام و نصف دیگر سهم سادات است. آیات عظام سیستانی، تبریزی (ره) و صافی در پرداخت سهم سادات اجازه مجتهد را لازم نمی دانند.
#خمس
#سهم_سادات
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 وظیفه کسی که مو کاشته است
❓متن پیام:
سلام من کاشت موانجام دادم نمی توانم می سر انجام بدم چکار باید کنم باسپاس
✅ پاسخ
طبق نظر مقام معظم رهبری:
اگر محل مسح، زخم است و نمیتواند روی آن، دست تر بکشد، باید به جای وضو، تیمم کند، ولی در صورتی که میتواند پارچهیی روی زخم قرار دهد و بر آن دست بکشد احتیاط (واجب) آن است که علاوه بر تیمم، وضو نیز با چنین مسحی بگیرد.
#کاشت_مو
#تیمم
📚 منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam
❓چگونه در دنیا و آخرت با اهل بیت باشیم؟
🔸 عن إِسْمَاعِيلَ بْنِ سَهْلٍ قَالَ :
✍ كَتَبْتُ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَلِّمْنِي شَيْئاً إِذَا أَنَا قُلْتُهُ كُنْتُ مَعَكُمْ فِي اَلدُّنْيَا وَ اَلْآخِرَةِ قَالَ فَكَتَبَ بِخَطٍّ أَعْرِفُهُ أَكْثِرْ مِنْ تِلاَوَةِ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ وَ رَطِّبْ شَفَتَيْكَ بِالاِسْتِغْفَارِ .
📒 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ، ج ۱، ص ۱۶۵
🌷 راوی نقل می کند :
✍ به حضرت جواد الائمه (عليه السّلام) نامهاى نوشتم كه چيزى به من بياموز كه اگر آن را بخوانم ، در دنيا و آخرت با شما باشم.
☘ راوى مىگويد : حضرت با دستخط مبارك خود كه با آن آشنا بودم ، مرقوم فرموده بود:
🖌 سورۀ «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ» را بسيار تلاوت كن و لبهایت به ذکر #استغفار ، تَر باشد.
#حدیث
التماس دعا 🙏
🅿️ @P_Ahkaam
Ali Ghelich - Sobhe Ghadir.mp3
14.75M
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) :
✍ خداوند ايمان هيچ بنده اى را نمى پذيرد ، مگر آنکه در دلش #ولایت علی (علیه السلام) و دشمنی و بیزاری نسبت به دشمنان وی باشد.
📚 إرشاد القلوب ، ص ۲۰۹
#عید_غدیر_مبارک
مخاطبین عزیز لطفا خادمین خود را از دعای خیر خود فراموش نکنید.
#التماس_دعا
🅿️ @P_Ahkaam
🦋 سلام نماز قبل از امام جماعت
❓متن پیام:
سلام علیکم،نظر مقام معظم رهبری در مورد سلام گفتن
ماموم زودتر ازامام در جماعت چیست
✅ پاسخ
نظر رهبری در این مورد
اگر مأموم پیش از امام عمداً هم سلام دهد نمازش صحیح است.
#نماز
#سلام_نماز
📚منبع و مطالعه بیشتر
🅿️ @P_Ahkaam