❌ وظیفه ما الان در زمان فتنهها و مسائل پیش آمده که نمیتوانیم حرف حق را تشخيص دهیم چیست؟
🔶 اول: فتنه اسمش با خودش است و چون حق و باطل را با هم قاطی میکنند تشخیص آنها سخت میشود. اما اگر حق را جدا و باطل را جدا عرضه کنند همه میتوانند آن را تشخیص دهند.
🔷 دوم: هر چیزی که اصل باشد معمولا بعد از مدتی بدل آن میآید و به اسم اصل جا میزنند ولی اگر کسی اصل را بشناسد گول نمیخورد و هزار تا بدل هم بیاید چون اصل را شناخته گول بدلها را نمیخورد.
🔻 کسی هم که حق را بشناسد وقتی هزارتا باطل هم خودشان را شبیه حق کنند باز حق را میتواند تشخیص دهد. بنابراین یکی از وظایف ما برای اینکه در فتنهها نیفتیم شناخت حق است.
🔶 سوم: اما چطور حق را بشناسیم؟!
🔻 برای شناخت حق باید ملاک حق را شناخت، ملاک شناخت حق هم چند چیز است:
1️⃣ رهبر و امام است: اولین ملاک تشخیص حق، رهبر و امام است. باید نگاه به امام و رهبر آن گروه و جریان کنید ببینید جلودار آنها کیست؟!
🔻 آیا رهبر آنها رهبری است که طبق آیات قرآن و روایات است؟!
🔻 آیا رهبر آنها به احکام و دستورات دین عمل میکند؟!
🔻 آیا رهبر آنها با تقوا، پرهیزگار، مؤمن، با ایمان و درستکار است؟!
🔻 آیا رهبر آنها به فکر مردم است یا به فکر منافع خودش است؟!
🔻 آیا رهبر آنها گذشتهای خوب دارد یا در گذشته آدم فاسدی بوده است؟!
🔺 اگر رهبر آنها در غیر این موارد باشد رهبر حق نیست.
2️⃣ طرفداران حق: دومین ملاک تشخیص حق طرفداران حق است. اگر ما رهبر و امام را نتوانستیم تشخیص دهیم به طرفداران حق نگاه میکنیم که چه کسانی از حق دفاع میکنند و اگر طرفداران حق را شناختیم حق را هم میشناسیم.
3️⃣ دشمنان حق: سومین ملاک شناخت حق، دشمنان حق است. نگاه میکنیم که چه کسانی علیه حق کار میکنند وقتی دشمنانی که تا دیروز به خون ما تشنه بودند و از هر نقشهای برای نابودی ما استفاده کردند ولی الان از یک جریانی حمایت میکنند مشخص است که آن حق نیست و مخالف آن حق است.
🔻 به قول شهید همت که گفتند: هر موقع در مناطق جنگی راه را گم کردید نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را میکوبد همان جبهه خودی است. پس هر وقت دیدید دشمن از ما تعریف و حمایت میکند بدانید در مسیر اشتباه هستیم اما هر وقت دشمن علیه ما حرف میزند بدانید در مسیر درست هستیم.
🔻 در فتنههای اخیر هم نگاه کنید که دشمنان از چه کسانی حمایت میکنند از آن کسایی حمایت میکنند که راه را اشتباه میروند.
🔷 چهارم: راه نجات دیگر از فتنهها همان است که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «إِنِّی تارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ: کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی، إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِما لَنْ تَضِلُّوا أَبَداً؛همانا من دو چیز بزرگ را بین شما باقی میگذارم: کتاب خدا و عترت و اهل بیت خود را، اگر شما به این دو چیز تمسک جویید و از آنها پیروی کنید هرگز گمراه نخواهید شد».(ارشاد القلوب، ج1، ص131)
🔻 اگر کسی به قرآن و اهل بیت علیهم السلام تمسک جویید هیچگاه گمراه نمیشود چون آنها راه هدایت و نجات از فتنهها را به ما نشان میدهند.
🔻 اگر کسی بگویید ما که دستمان از دامن اهل بیت علیهم السلام کوتاه است و قرآن هم نمیفهمیم چطور به آنها تمسک بجوییم؟!
🔺 میگوییم باز خود اهل بیت علیهم السلام راهنمایی کردند و امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرمودند: «اَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها اِلی رُواةِ حَدیثِنا، فَاِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَاَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیْهِمْاما...در فتنهها و حوادث روزگار به علمای با تقوا و عالمان دین مراجعه کنید که آنها حجت من بر شما هستند و من بر آنها حجت خدا هستم».(کمال الدین،صدوق، ج1، ص 485، ح 4)
💎 بنابراین اگر ما در فتنهها گوشمان به دهان علما مخصوصا رهبرِ جامعه باشد در فتنهها راه را گم نخواهیم کرد. و آنها مانند چراغ هدایت ما را از تاریکی فتنهها نجات خواهند داد.
.
مسابقات کنگره سراسری قرآن کریم مدارس استعدادهای درخشان
در مراحل مدرسهای، استانی، قطبی و کشوری برگزار خواهد شد.
در رشتههای
🔮«آوایی»
شامل حفظ عمومی، حفظ ویژه و قرائت و
🔮«مفاهیم»
در دو محور «خودباوری» و «تمدن سازی» در چالشهای سه گانۀ «خودباختگی»، «انفعال» و «ناامیدی»، در دو حوزه «محتوایی» و «هنری»
🌹و پنج قالب :
✳️«ساخت کلیپ (نماهنگ)»،
✳️«تهیه پادکست (پادپخش)»
✳️«پاورپوینت (پرده نگار)»
✳️«نمایش رادیویی»
✳️«اینفوگراف (اطلاع نگاشت)
🔰تمامی فرایندهای اجرایی مربوط به مراحل مسابقات در بستر وبگاه quran.sampad.gov.ir انجام خواهد¬ شد.
شیوه نامه المپیاده قرآنی 28👇👇👇
https://eitaa.com/qomsampad/2700
💐محدوده رشته های آوایی در مرحله مدرسهای:
👇👇👇
https://eitaa.com/qomsampad/2704
💐نکات رشته مفاهیم در مرحله مدرسه ای:
👇👇👇
https://eitaa.com/qomsampad/2708
💐محدوده رشتههای آوایی در مرحله استانی:
👇👇👇
https://eitaa.com/qomsampad/2706
💐نکات رشته مفاهیم در مرحله استانی:
👇👇👇
https://eitaa.com/qomsampad/2709
┄┄┅ 🌨❄️💠❄️🌨 ┅┄┄
✳️@qomsampad
#ماه_رجب
رَجَب یا رَجَب المُرَجَّب هفتمین ماه از ماههای قمری و نخستین ماه از ماههای حرام است. بر انجام حج عمره، روزه و عبادت در این ماه تأکید شده است.
از پیامبر(ص) نقل است: رجب ماه خداست، شعبان ماه من است و رمضان ماه امت من است. همچنین ثواب روزهداری یک روز ماه رجب را ثواب یک ماه روزه ذکر کرده است." نخستین شب جمعه ماه رجب را لیلة الرغائب میگویند که برای آن اعمال و آدابی خاصی ذکر است.
مهمترین واقعه تاریخی ماه رجب بعثت پیامبر اسلام(ص) است. تولد امام علی(ع)، امام باقر(ع) و امام جواد(ع) و نیز شهادت امام هادی(ع) و امام کاظم(ع) از دیگر مناسبتهای این ماه هستند.
انجام زیارت معصومان بهویژه زیارت امام حسین(ع) در اول و وسط ماه و نیز زیارت امام رضا(ع) و خواندن دعای یا من ارجوه در ماه رجب سفارش شده است.
وجه نامگذاری
رجب به معنای بزرگ داشتن و عظیم شمردن است. ماه رجب به معنای ماهی است که بزرگ و محترم شمرده میشود. به نقل منابع لغوی، عرب از دوران پیش از اسلام این ماه را بزرگ میداشته و از جنگ در آن پرهیز میکرده است. مُرَجَّب هم به معنای بزرگ داشته شده است.
ماه رجب با اوصاف و نامهای دیگری نیز خوانده شده است. به این ماه «رجب الفرد» گویند؛ به این جهت که از سه ماه حرام دیگر که در پی هم واقع شدهاند، یعنی ذیالقعده، ذیالحجه و محرم جدا افتاده است.
.
🔸پرسش
چرا در یکی از دعاهای ماه رجب مردها باید هنگام خواندن قسمت آخر دعا، محاسن خود را با دست چپ گرفته و انگشت اشاره دست راست را تکان دهند؟
🔹پاسخ
روایت مورد پرسش در منابع روایی این گونه نقل شده است: «... قَالَ ثُمَّ مَدَّ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع) یَدَهُ الْیُسْرَى فَقَبَضَ عَلَى لِحْیَتِهِ وَ دَعَا بِهَذَا الدُّعَاءِ وَ هُوَ یَلُوذُ بِسَبَّابَتِهِ الْیُمْنَى، ثُمَّ قَالَ بَعْدَ ذَلِکَ یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَام...»؛[1]
راوی می گوید؛ پس امام صادق (ع) با دست چپش، ریش خود را گرفت و این دعا را میخواند، در حالی که درخواست پناهندگی میکرد، با انگشت سبابه راست خود ... .
«یلوذ» در این جا به معنای درخواست پناهندگی است؛ یعنی با انگشت راست خود در این هنگام درخواست پناه می کرد.
با توجه به این متن، به احتمال قوی، قرار دادن دستها و انگشتان در این وضعیت در آن زمان، نشانی از پناه خواستن و نوعی تضرع و زاری به شمار میآمد و به معنای تسلیم بود؛ چنان که اکنون بلند کردن دستها علامت تسلیم است؛ به همین دلیل امام (ع) هنگام خواندن این دعا، خود را با این وضعیت به پروردگار پناهنده میکرد، اگر چه امروزه این گونه عرفی وجود ندارد. اما چون این حالت به صورت نمادی در آمده است، نه تنها هیچ اشکالی در انجام آن نیست، بلکه ثواب نیز بر آن مترتب است؛ چون یکی از حجتهای ما در انجام اعمال دینی، سیره و روش معصومان است.
[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 95، ص 390، مؤسسة الوفاء، بیروت، 1404ق.
.
.
☀️ 1640 رو شماره گیری کنید وصل میشوید به حرم #امام_حسین علیه السلام ☀️
🌺التماس دعا🌺
.
توبه یکی از مشخصات انسان نسبت به حیوانات است.
یعنی انسان بسیاری ممیزات و مشخصات و کمالات و استعدادهای عالی دارد که هیچ کدام از آنها در حیوانات وجود ندارد؛
یکی از این استعدادهای عالی در انسان، همین مسئله توبه است.
#شهید_مطهری
📚 آزادیمعنوی، ص۱۱۲
.
120288-0.pdf
1.39M
برگزاری جشنواره فرهنگی ادبی مسابقه مشاعره دانش آموزی توسط انجمن معلمان ادبیات فارسی قم
دوستانی که نماینده مدرسه در مسابقات قرآن و عترت ناحیه دو هستند لطف کنند و طبق برنامه ای که بالا می بینند در روزها و ساعات تعیین شده اقدام کنند. این مرحله کتبی مسابقات هست.
بهترین هستید،بهترین امتیاز را هم خواهید گرفت.