سوال ۱۴۲
❓متن پیام:
بدون تردید، خداوند زنده است و از آنجا که هر چیز زنده از آب خلق شده است، آیا میتوان نتیجه گرفت که خداوند نیز از آب خلق شده است؟
✅ پاسخ:
در پاسخ به پرسش مطرح شده میگوییم؛ اولا: در آیه «اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ ...»، بعد از کلمهی «حی»، واژه «قیّوم» آمده است؛
یعنی او(خدا) حی و زندهای است که برپا دارنده تمام موجودات است؛ پس برپا بودن آب و وجود آن به فیض وجود خداوند است.
⁉️در این صورت چگونه چیزی که برپایی و وجودش به فیض خداوند است، میتواند برپا دارنده خداوند باشد؟
⚜ذات نایافته از هستی بخش
کی تواند که شود هستی بخش
کهنه ابری که بود ز آب تهی
کی تواند که کند آبدهی
ثانیا: موضوع و محور در آیهی دوم:
«... وَ جَعَلْنا مِنَ الْماءِ کُلَّ شَیْءٍ حَیٍّ ...» مخلوق است؛
چراکه میفرماید: «و جعلنا»، و جعلنا در اینجا به معنای «خلقنا» است؛ یعنی ما آفریدیم.
مؤید این مطلب آیات دیگری است که در این زمینه وجود دارد: «وَ اللَّهُ خَلَقَ کُلَّ دَابَّةٍ مِنْ ماءٍ ...» و «وَ هُوَ الَّذی خَلَقَ مِنَ الْماءِ بَشَراً ...».
⭕️بر این اساس، میفرماید ماده مخلوقات زنده، آب است، و خالق و آفریننده از موضوع بحث بیرون است و احکام مخلوق به خالق سرایت نمیکند.
📚پی نوشت:
[1]. بقره، 255.
[2]. انبیاء، 30.
[3]. طباطبائی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج 14، ص 279، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ پنجم، 1417ق.
[4]. نور، 45.
[5]. فرقان، 54
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۴۳
❌ شبهه
اولین آیه که در غار حرا بر پیامبر نازل شد اقرأ باسم ربک الذی خلق بود پس چرا اولین سوره قرآن فاتحة الكتاب هست؟
✅ پاسخ :
ملاک در چینش و ترتیب سوره ها بر اساس ترتیب نزول آنها نیست، بلکه آیات قرآن و سوره ها به مناسبت ها و حوادث و ... نازل شده؛ ولی چینش و ترتیب آن به صورتی که اکنون در نزد ما است از سوی پیامبر (ص) تنظیم شده است.
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۴۴
❓متن پیام:
در قیام آقا امام حسین (ع) علیه یزید بن معاویه آیا پای یک زن (هردو خاستگار یک زن بوده اند؟) هم در میان بوده است البته چه مستقیم چه غیر مستقیم .
✅ پاسخ :
علت قیام حضرت در برابر یزید در واقع همان حقیقت واقعه کربلا یا فلسفه و اهداف قیام عاشورا است.
عده ای با ارائه برخی نظریات پیرامون حقیقت قیام عاشورا، تصویری وارونه و یا حداقل نامناسب با شأن رهبر قیام ارائه کردهاند همچنین آنان در ارائه یک تصویر روشن و جامع از انگیزه های قیام امام حسین «ع » توفیق نداشته اند.
⁉️ اهداف قیام :
1⃣ احیای مظاهر و نشانه های اسلام اصیل و ناب محمدی
2⃣اصلاح و بهبود وضع مردم سرزمینهای اسلامی
3⃣مبارزه با ستمگران اُموی جهت تأمین امنیّت برای مردم ستمدیده
4⃣فراهم ساختن بستری مناسب برای عمل به احکام و واجبات الهی.
🌐 مطالعه بیشتر
💡@P_Eteghaadi
💠 «کربلا» و «عاشورا»
🔻 «کُلُّ یَومٍ عَاشُورَا وَ کُلُّ أرضٍ کَربَلَا.»
✍️ هر روز، روز عاشوراست و هر سرزمینی، کربلاست.
❎️ این عبارت هرچند حدیث و روایتی منقول از اهلبیت علیهمالسّلام نیست، امّا بسیار پرمغز و با معناست.
✳️ هرچند کربلا با هر مکانی، متفاوت است و هیچ زمانی، قابل مقایسه با روز عاشورا نیست؛ اما اگر به درسهای «کربلا» و روز «عاشورا» توجه کنیم، میبینیم که در هر دوران و روزگاری، عدّهای پیرو امام [زمان] خود هستند، عدّهای او را تنها میگذارند و برخی نیز بیطرف و یا نظارهگر مقابلۀ حق و باطل میباشند.
✳️ از آنجا که انسان دائماً در حال انتخاب کردن است و بر سر دوراهی خوب و بد قرار دارد، هر روز شاهد تقابل حق و باطل هستیم و هر روز میتواند «عاشورا» و هر لحظه «کربلا» باشد.
✳️ پس هر زمان و مکانی، صحنۀ امتحان سخت الهی است و انتخابهایمان، عاقبت ما را مشخص میکند؛ بنابراین اگه پیرو حق باشیم، «حسینی» بوده و اگر پیرو باطل باشیم، «یزیدی» خواهیم بود.
#عزیزم_حسین
#محرم
💡@P_Eteghaadi
📿 اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا سَیِّدَتَنا رُقَیَّةَ بِنْتَ الْحُسَیْنِ الشَّهیدِ
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۴۵
❓چرا حـرّ در حرم دفن نشد؟!
◾️پس از آنکه عمر بن سعد نیروهای خود را از کربلا بیرون برد حرّ از قبیله بنی تمیم بود بنی تمیم نسبت به حر بن یزید احترام خاصی قائل بودند و وی را در این مکانی که الان موجود است جدای از شهدای کربلا دفن کردند و همین بنی تمیم نگذاشتند سر حر بن یزید را از بدن جدا کنند با اینکه سرهای همه شهدا را از بدن جدا کردند. (المجالس السنیه ، سید محسن عاملی، ص ۱۱۹)
برخی اعتقاد دارند که علت اصلی جدا بودن قبر حر بن یزید از قبر امام حسین(ع) این است که چون حر صاحب مقامات معنوی خاصی است ، خداوند خواسته است که او بارگاه مستقل داشته باشد تا اولیای الهی او را بطور مشخصی زیارت کنند. (الحر بن یزید الریاحی، علی محمد علی دخیل ، ص ۴۱ )
پس سزاوار است که او مستقلا زیارت شود و این نکته به دلها سپرده شود که انسان در هر مقامی که باشد، می تواند به سوی خدا برگردد
بنابراین دو علت برای جدا بودن قبر حر گفته شده است: الف. اهتمام قوم و قبیله اش ب. لطف الهی
البته شیخ مفید در ارشاد و میرزا حسین نوری در لؤلؤ و مرجان معتقدند که حرّ با سایر اصحاب دفن شده است.
💡@p_eteghaadi
سوال ۱۴۶
📌 متن شبهه👇
مگر شما اعتقاد و باور ندارید امام حسین الان در جایی بنام بهشت مشغول خوش گذرونی و عیش و نوش هست ؟؟؟!!!
و برعکس مگر باور و یقین ندارید که قاتلین حسین در جهنم مشغول کباب شدن و عذاب کشیدن هستند ؟؟؟!!!
از سوی دیگر مگر باور و و یقین ندارید که در قیامت حسین و خاندانش قرار است انتقام خودشون رو از یزید و شمر و اینها بگیرند ؟!؟!؟!
تا اینجا درست ؟
پس این همه گریه و زاری و بر سرو سینه زدن و کارناوال عزا به راه انداختن و مزاحم آسایش مردم شدن برای چه هست ؟؟؟؟؟
آیا انسان برای اینکه عزیزش در رفاه و آسایش بهشتی هست گریه میکنه ؟!؟!؟
تا به حال شده با خودتون منطقی فکر کنید که این گریه ها و معرکه گیریها فقط برای رونق گرفتن بازار آخوندو روضه خوان هست نه چیز دیگری ؟؟؟!!!
امام و یارانش در بهشت ، یزیدیان در جهنم این همه گریه و زاری برای چیست ؟
📌 پاسخ به شبهه 👇
1️⃣ همه ساله با شروع ماه محرم و ایام عزاداری عمومی توسط مسلمانان بویژه شیعیان هجمه گسترده ای از شبهات و شایعات علیه عزاداری سرور و سالار شهیدان شدت میگیرد ، چرا که از این عزاداری ها ، و کاشته شدن بذر معرفت و آزادگی در دل های شیعیان بویژه جوانان بیم دارند و این خود گواه بر حقانیت دین اسلام دارد ، در عصری که کافر و مشرک و … دم از آزادی زده و با جنایت های وحشتناک و نسل کشی ها دم از دموکراسی می زنند وقتی در کشورهایی مانند ایران نمیوانند بر آنها سلطه نظامی یابند میکوشند تا با درگیر کردن مردم با خود و ایجاد شک و شبهه در اعتقاداتشان بر آنها سلطه یافته آنهم نه سلطه بر کشورشان (سلطه جغرافیایی) بلکه سلطه بر افکارشان که بسیار خطرناک تر است.
2️⃣ در اینجا چند سوال مطرح میشود:
🔸 آیا هر کس که عزاداری میکند و یادی از گذشتگانش میکند برای این است که او بهشتی است یا جهنمی؟!
🔹آیا شیعیان عزاداری میکنند تا مبادا دشمنان امام حسین علیه السلام به بهشت بروند؟!
👈🏽 در جواب دو پرسش بالا باید گفت؛ از بدیهیات عقلی آن است كه انسان در سوگ عزیزانش، به حزن و اندوه می نشیند و در فراق آنان، گریان و نالان می شود. حال هر چه مقام و عظمت شخصیت از دست رفته والاتر باشد، شیوه های بیان این سوگ مندی بیشتر و پررنگ تر می شود و صورتی عقلانی پیدا می كند.
✍️ افزون بر این مطلب باید بیان کرد که برگزاری مراسم بمنظور بزرگداشت واقعه کربلا علاوه بر حبّ به خاندان پیامبر اکرم (ص) – که در آموزههای اسلامی دوستی خاندان پیامبر(ص) جایگاه ویژهای دارد، تا جایی که قرآن آن را مزد رسالت معرفی کرده است «قل لا أسئلکم علیه اجراً الاً المودة فی القربی» – و مصیبت های وارده بر آنان که هر انسانی را متأثر و اندوهگین میسازد به جهت برپاداشتن درس های عاشوراست اعم از آزادگی ، ایستادگی ، وفاداری ، صبر ، تولی و تبری و … است ، و انبیاء و امامان نیز آمدند و تمام وجود خود را صرف کردند تا همین درس ها را به مردم بیآموزند و آن حقایق را در بین مردم زنده نگه دارند و آنها را نجات دهند.
3️⃣ همین درس های عاشوراست که نتیجه اش این میشود که در 8 سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن نیفتاد و امروز نیز با تمام نا امنی ها در منطقه خاورمیانه و بخشی از اروپا در کمال امنیت به سر میبریم ، همین درس های عاشوراست که اندیشمندان بزرگ جهان را وادار کرده تا در این مورد بگویند؛
💢 مهاتماگاندی (رهبر استقلال هند) : من زندگي امام حسين علیه السلام، آن شهيد بزرگ اسلام را به دقت خواندهام و توجه كافي به صفحات كربلا نمودهام و بر من روشن شده است كه اگر هندوستان بخواهد يك كشور پيروز گردد، بايستي از امام حسين علیه السلام پيروي كند.
🔱 توماس كارلايل (فيلسوف و مورخ انگيسي) : بهترين درسي كه از تراژدي كربلا ميگيريم، اين است كه حسين علیه السلام و يارانش ايمان استوار به خدا داشتند. آنها با عمل خود روشن كردند كه تفوق عددي در جايي كه حق با باطل رو برو ميشود اهميت ندارد و پيروزي حسين با وجود اقليتي كه داشت، باعث شگفتي من است.
💥 آنطون بارا (مورخ مسيحي) : اگر حسين علیه السلام از آن ما بود، در هر سرزميني براي او بيرقي بر ميافراشتيم و در هر روستايي براي او منبري بر پا مينموديم و مردم را با نام حسين علیه السلام به مسيحيت فرا ميخوانديم.
💡@p_eteghaadi